אני נורא מתלבטת כרגע מה ללמוד בשנה הבאה...
אני חולמת ללמוד לימודי א"י וארכיאולוגיה (לא להבהל...) בבר אילן.
העניין הוא שההורים והמורים (בעיקר המחנכת הדגולה שלי, שאנחנו בקשר הדוק מאוד) מניאים אותי מהרעיון, כי, ואני מודה, אין מה לעשות עם המקצוע הזה אח"כ!!!
האופציות היחידות הן מורה לארץ- ולא בא לי על זה, או ארכיאולוגית, שבא לי מאוד, אבל זה לא מקצוע פרקטי לאשא דתיה- עד מתי אני אחפור?! עם בטן של חודש שביעי ועם שיירת דרדקים אחריי???
וכאן העולם מתחלק לשניים: אלא שיגידו: הכי חשוב ללמוד מה שאוהבים! והחיים יזמנו לך עבודה.
ומצד שני יש אומרים: לכי על לימודים שיביאו מקצוע עם כסף! זה יותר חשוב!
אני מעידה על עצמי, שא"י היה המקצוע היחיד שהצלחתי בו במאת האחוזים בבגרויות! כי אני אוהבת את הנושא מאוד! ואני מצליחה רק במה שאני אוהבת עם כל הלב והנשמה!!! ולכן חשוב לי ללמוד דווקא את זה, כי ברור לי שאני אצליח ואעבוד עם כל הלב.
בנוסף חשוב שאני אוסיף, שממוצע הבגרויות שלי הוא 88- סופר ממוצע, והפסיכומטרי ג"כ לא גבוה בכלל. כך שיש לי אופציות די הומאניות.
בראש המתנגדים לכך שאלמד א"י וארכיאולוגיה עומד אבא שלי, שהוא אדם מעשי מאין כמוהו, שלמד אדריכלות ומצליח מאוד בתחום ב"ה. הוא אומר שכרגע אני אוהבת א"י וארכיאולוגיה, אבל מה יהיה הלאה?! מי אמר שעוד 20 שנה אני אוהב את התחום? והוא מאיץ בי ג"כ ללמוד אדריכלות. אני יודעת ש"יש לי את זה" ואני אצליח גם שם... אבל... זה פשוט לא מושך אותי!!!
אוף! מה לעשות???

.