נשות הטליבאן-צניעות עד איזה גבול?!פולי קקאו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4158809,00.html

ראיתי ת'כתבה והזדעזתי!!!
איזה עזות לנשים!!!-איפה האישה?היא רק כלי?
מה דעתכם?
האם הדרך היא לקחת את הצניעות למקום קיצוני ומעוות?
או להשאיר את זה במצב רגיל שאז הכל יותר פרוץ ,ובדוגרי הרבה מהציבור שלנו לא מתלבשות כראוי...

לצניעות ביהדות יש גדרים מאוד ברורים!כנרית על הגג=)

זה שלא תמיד שמים עליהם זה כבר משהו אחר... זה לא פרוץ, פשוט פרצו את זה!

לא משנה מה יהיו הגדרים, תמיד אפשר לפרוץ אותם, ויש יותר סיכוי אם הגדרים מעוותים וקיצוניים...

לא קשור לדעה שלנו, תפתחו ספרי הלכה ושם נמצאת התשובה! ב"ה שאנחנו יהודים וזכינו בכללים טובים ונכונים!

כל דבר צריך להיות במידה- זה מוגזם לחלוטין.צורניקית

ברור שלא צריך לזרוק אבנים ולירוק אבל לדעתי יש דברים שפשוט יצאו מכל פרופורציה. מצוות זו ההדרכה הכי טובה שלנו בחיים אבל לפעמים לוקחים את זה למקומות הרבה יותר מידי רחוקים. יש כללי צניעות בהלכה והם אמורים להיות מספיקים, לכסות את כל הפרצוף זה כבר שיגעון... חוץ מזה, קשה לי להאמין שאם קבוצת נשים תתלבש ככה זה מה שיגרום לנשים אחרות להתלבש צנוע יותר... 

מוגזם....לדעתיאנונימי (פותח)

ממש ממש לא גורם לי לכבד אותם, בדיוק להפך. לפעמים לדעתי עדיף, בניגוד לזה את "הפריצות" שלנו.

אי אפשר להגיד שעדיף פריצות...צורניקית

זה כמו ששואלים אם את מעדיפה שהבן שלך יחזור בשאלה או יהיה חרדי- ברור שאת אמורה להגיד שעדיף שיהיה חרדי כי אם את מאמינה שדרך תורה ומצוות היא הדרך הנכונה, אז עדיף שיהיה מאוד דתי (או יותר מידיי דתי...) מאשר בכלל לא.

צורניקית-לצניעות אין גבול מסויים?!פולי קקאו
אני אמרתי את זה?צורניקית

תחזרי לתגובה הראשונה שכתבתי- ברור שיש גבול, ברור שאני לא מסכימה שבעניין הזה שכמה שיותר יותר טוב, אבל אם צריך לבחור בין מישהו ששומר מצוות באופן שונה מאיתנו לבין מישהו שזורק הכל- אני חושבת שעדיף חרדי, כל עוד הוא לא לוקח את זה למקומות מאווווד גרועים עד ביטול של מצוות בין אדם לחברו...

ממש לא מסכימה איתך!מתנחלת קטנה=)

אני ממש לא בטוחה שעדיף חרדי מחילוני!

לפי האמונה שלי, הדרך החרדית אינה דרך הישר ואני לא מסכימה עם ההשקפה שלהם, יהיה לי יותר קל להסתדר עם חילוני מאשר עם חרדי!!

אנחנו מאמינים בדרך של תורה ועבודה (כן, שוב בני עקיבא...), חרדי שעושה רק תורה אבל בלי ליישם כלום בעצם פספס קטע ענק, כנ"ל חילוני שהולך על דרך העבודה, צריך את האמצע!!

אפילו יש אימרה מפורסמת "דרך ארץ קדמה לתורה", קודם כל תהיה בן אדם ואח"כ תלמד תורה.

ולהיות בן אדם זה כולל את כל מעגל החיים שלנו

שוב, ברור שגם אני בעד דרך האמצעצורניקית

בעד שילוב תורה ועבודה, בעד ארץ ישראל ומדינת ישראל ועם ישראל ותורת ישראל, ובאותה מידה יכולתי גם אני לקרוא לעצמי "מתנחלת קטנה" (: 

וברור שזה לא כזה פשוט לבחור בין שני דברים שאת לא מאמינה בהם, אבל באופן כללי אני חושבת שמהבחינה של בשביל מה באנו לעולם, עדיף בן אדם שמקיים מצוות מאשר אחד שלא.

אבל שוב- זו סוגיה באמת לא פשוטה וזה תלוי בהרבה דברים.

(וחוץ מזה, ממש לא כל החרדים מוותרים על יחסי אנוש נורמאליים, רק הקיצוניים... או לפחות בעיקר הם.)

האם עדיף אדם שמקיים מצוות בצורה לא נכונה מלא בכלל?הסנה-בוער
לאהרועה

אבל להסתדר לרוב (לפחות לי) יותר קל עם חילוני.

תכלס? אין לנו איך לדעתצורניקית

חישובים של הקב"ה. כי תיאורתית הייתי יכולה להגיד לך שאם סופרים מצוות אחת לאחת וזה מה שמראה על הבן אדם כמה הוא שווה- די ברור שהחרדי שווה יותר... אבל באמת אין לדעת.

אבל מצחיקה- מה זה בצורה לא נכונה, יש מלא מצוות שהם מקיימים בסדר גמור. (וואי פתאום נהייתי מגינת חרדים...) זה לא שאם הם לא מקבלים דברים מבחוץ אז כל המצוות שלהם לא שוות כלום...

וזה לא שבשבילי זה כזה פשוט, אני לא מתה על חרדים ומן הסתם יהיה לי יותר קל להסתדר עם חילונים, אני פשוט מנסה לחשוב בצורה קצת אחרת...

(יותר מדי תלוי מה.)אלעזר300

(אבל לנקודה מתוך זה - בהחלט עדיף מי שמנסה, והיה משנה את דעתו לו נוכח שהוא טועה, ממי שלא. לראשונים, הרי לא ניתנה תורה למלאכי השרת; לשניים, הרי היא כן ניתנה לבני אדם...)

נכון, כי דתי לאומי וחילוני זה כמעט זהה.אביר על סוס
...הסנה-בוער

וחרדי זה מישהו ששומר תורה ומצוות? 

יש לנו מן תפיסה כזו שככל שמחמירים זה אומר ששומרים יותר את התורה והמצוות...

אני לא חושבת שזה נכון. 

אדם שאמרו לו לקחת כפית תרופה ביום, ולוקח עשרים כפיות, נגיד לו "כל הכבוד, אתה בטוח בנאדם בריא יותר!"?... 

דתי לאומי זה גרוע יותר מחילוני פי אלף.אביר על סוס

חילוני מודע לזה, דתי לאומי משקר  לעצמו שהוא דתי.

במחילה, נצור לשונך מרע.אלעזר300

יש דברים טובים במה שאתה אומר - אבל תברור אותם בבקשה. ותכבד את מי שאתה טוען מולו. אי אפשר ככה.

קשה לך לשמוע את האמת?אביר על סוס
אני מכיר הרבה מאוד דתיים לאומיים יראי שמים,אלעזר300

כך שעבור אותם הרבה מאוד אתה מוציא לעז (גם אם נעזוב את ה"טועה" לרגע). לעז כזה - קשה לי, אם תרצה, כלומר - איני מוכן לשמוע.

אני לומכיר כאלו כמעט בכלל. אולי עשירית אחוז.אביר על סוס
דע לך שאתה מוציא לעז,אלעזר300

ועוד איזה לעז(! קח לך את זה שאני, בתור מה שמגדירים בתור דתי לאומי, לוקח את הלעז הזה כאחד מן המזעזעים יותר). ובתור ירא שמים (אני בהחלט משער) תפסיק.

[ותכבד גם את האכסניה. יש כאן דרך לדבר.]

מוציא לעז?אביר על סוס

אי אפשר להוציא לעז יותר ממה שהם הוציאו לעז על עצמם, כשהעדיפו מחללי שבת וחייבי כריתות על שומרי תורה ומצוות.

אז כמו שאמרתי, הרבה מאוד שאני מכיר (למעשה,אלעזר300
עבר עריכה על ידי אלעזר300 בתאריך ט"ו כסלו תשע"ב 01:03

באופן שאצטרך להתאמץ כדי למצוא כאלה שלא...) לא כאלו. ואתה מוציא לעז - אם מדברים על לשמוע עובדות, מומלץ גם לך.

[הוסף בעריכה: מודים דרבנן היינו שבחייהו. תעשה טובה לעצמך ותימנע ממצב של 'הטענה בשתי כסף וההודאה בשווה פרוטה'. אחרי שהגזמת מאוד בהרחבת הדברים שלך, שקול את דבריך בהיגיון.]

מזזעז לראות אילו עיוותים נוראיים.אביר על סוס

אנשים שעוברים על התורה בצורה הכי חמורה - וע"פ התורה הראויים למיליון סקילות, יותר דתיים ממי שמקיימים את כל התורה.

תמיד ידעתי שהדתי לאומי זה עיוות, אבל לא שעד כדי כך.

אם כי, למה כבר אפשר לצפות מציבור שעובר במצוהר על כל כללי הללכה (-בני עקיבא למשל)

הדרך היא לקחת את הצניעות -אלעזר300
למקום שאליו מביאה אותו ההלכה. במקרים של צורך חברתי בצניעות יתרה - יש מקום להוסיף, במקרים של קודי לבוש במקומות עבודה וכד׳ - יש מקום. עבור הלכות מקבוצה מסויימת מאוד, במקרים חזקים שבהם יש בעיות (כבוד הבריות וכו׳) אולי ניתן לחכמים להקל יותר, אם כי אני לא מצליח לתאר לעצמי מקרה כזה בנוגע לצניעות.
הדבר שחשוב לדעת זה שמה שאנו מקפידים על צניעות הוא ברובו לא מסיבה חברתית - שבה היה ניתן להפעיל שיקולים הסכמיים ושל ׳הגזמה׳ - אלא מסיבה הלכתית. כך צריך להתלבש ולהתנהל, והשיקולים שיקחו חלק בדיון הם שיקולים הלכתיים, בהתאם.
אמנם ההלכה אינה דורשת בשום מקום צניעות כמו ש(שמעתי ש)הנשים האלה נוקטות, מה שעשוי (אולי - לא אני מי שיכריע בזה) להגדיר אותן כפורשות מן הציבור, באופן שלילי למדי. אבל כמו שאמרתי פעם - מי שטוען שהמדינה שלנו נעשית ׳איראנית׳, צריך לשאול את עצמו שאלה: כיצד הוא היה נוהג, לו אכן היתה ההלכה מחייבת צניעות מופלגת שכזאת. אם הוא לא היה מקבל עליו את ההלכה, במחילה, אין טעם שיכנס לדיון ההלכתי - הוא עושה מה שבראש שלו. אם הוא מוכן נאמן להלכה - לגמרי שייך לדון במה שתאמר ההלכה, כך או אחרת, בכללים הידועים.
(ראו חתימה)
ברכה והצלחה!
אלעזר
הלכה זה לא משהו שנפל יום בהיר אחד מהשמיים.הסנה-בוער

ברור שאדם צריך להיות נאמן להלכה, השאלה היא מה היא ההלכה .

לא כתוב בתורה "כסה תכסי את זרועך", נכון?

רבותינו מגדירים לנו גדרי לבוש. 

אבל לא בתור מגדירים מעצמם, וזה העיקר.אלעזר300

התורה דווקא כן באה מהשמיים... (הבנתי את הכוונה שלך, לא לדאוג, בשביל זה המשפטים הבאים.)

אמת שלא כל הלכה פשוטה כל כך. יש הלכות שנלמדו והועברו מפי משה מסיני, אבל כל פעם שמתייחסים ל"חידושי תורה", הכוונה היא להתבוננות מה אומרת התורה, על מציאות שלא היתה קיימת עד עתה. הלימוד הוא דבר מורכב וקשה - אבל נאמן; ללא הוספה חיצונית של הלומד מעצמו.

הרבה פעמים (באופן כללי) חכמים כן קובעים גדרים, לכאורה מעצמם, אך למעשה על פי דרישות של התורה, כשהם מתבוננים על המציאות כרגע. הדוגמה לא מושלמת מסיבות צדדיות, אבל למשל, בשאלה האם סתם שור הוא נגחן. דוגמה יותר טובה - האם בני אדם מעיזים פניהם בפני בעלי-חובם. אשר לצניעות, במקום מסויים (לא כוללני מדי!) נכנס הגדר הזה גם כן.

יש עוד כללים, ונושא הפסיקה מורכב ומרתק, ולא אני כרגע האדם הבקיא לדון איתו על זה, ולא זאת השעה.

(ראו חתימה)

ברכה והצלחה!

אלעזר

בעקבות שיחה עם הרועה:אלעזר300
עבר עריכה על ידי אלעזר300 בתאריך ט"ו כסלו תשע"ב 02:23

(שבה הוא הסכים איתי, אבל חשב שאני לא מובן: )

הדוגמאות אכן לא מושלמות. יש שני חותמות עיקריים שחכמים יכולים להטביע על ההלכה: קביעת גדרים חדשים או תקנות חדשות (על פי הסמכות שהעניקה להם התורה - ו"לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל"), ומולם התבוננות בגדר קיים או במצווה קיימת, ובמציאות כרגע, והחלטה מה במציאות נכלל בגדר הקיים, הרבה פעמים בהתייחסות לסטטיסטיקה, שכיחות, או מהלך הדעות של אנשים. הדוגמאות קצת מתנדנדות - אבל התכוונתי שבמקרה שלנו שייך באופן עיקרי החותם השני.

ברכה והצלחה!

אלעזר

[בעריכה הוספה האות ט' של "להטביע"]

נשות הטליבן{ר}צינית

לדעתי הצניעות שלהן נסחפת כבר יותר מדי גם לצניעות יש גבולות זה כבר נהיה חילול השם הן נראות ממש כמו ערביות .

הגדרה של צניעות זה כל דבר שלא מושך ת'עין והכיסוי "ראש" שלהם מושך ת'עין בטירוף וזה כבר לא צנוע

באמת מזעזע.הסנה-בוער

צמצום נוראי גם של "אשה" גם של "צניעות" וגם בכללי, נראה לי של היהדות..

אשה זה לא איזה כלי, איזה דבר טמא ומגעיל שצריך לכסות, שצריך לא לראות, שצריך להמנע ממנו ככל הניתן.. אשה זה מחשבות, זה חלומות, זה רגשות, זה מעשים, זה בניה, זה כל כך הרבה... 

וצניעות, צניעות זו מידה של ה', זה לתת מקום לפנימה, לא פשוט לדכא את ההחוצה...

איך אפשר לשאול אם ללכת למקום קיצוני או לפרוץ הכל? זה כמו לשאול אם רוצים לקבל סטירה בלחי שמאל או בלחי ימין... לא רוצה לקבל סטירה! אני רוצה לשאוף למקום שבו הצניעות היא משהו טהור ואמיתי, לא משהו שמוותרים עליו> לשני הצדדים.

לדעתי אשה שלובשת שאל היא לא יותר צנועה. בדיוק כמו שלא נגדיר אדם פזרן שהוא פשוט "יותר נדיב, איזה יופי". זה מעוות בדיוק כמו אשה שלובשת גופיה. 

נכון שהרבה מהציבור שלנו לא מתלבשות כמו שצריך. וזה לא בסדר! אז בוא נטפל בזה בדרך הנכונה. אנשים מדברים לשון הרע- אז מה, נאסור עליהם לדבר?. לא! ננסה לתת להם כלים לדבר טוב. 

פשוט לרצות לבכות מעיוות כזה. 

הלואי שללכת בלי בגדים היה מפריע לכם כמו זהאביר על סוס

שהיום הרחוב נראה כמו וף הים - תמיד מגלים הבנה.

אבל זה שכמה נשים מתחזקות בצניעות - התמוטט העולם.

מי אמר לך שחוסר צניעות מפריע לי פחות?צורניקית

ואם תוכל להפסיק ללכלך על המגזר הדתי לאומי אני אשמח. תודה.

אולי לא לך, לרוב הציבור הדתי לאומי.אביר על סוס

ציבור שמתיר לעצמו לעבור על ההלכה בגלוי וברבים (=בני עקיבא - ערבוב של בנים ובנות שמנוגד לתורה ואין לו שום היתר חוץ מאולי במצב של התבןללות - ולא זה המצב ב95 אחוז מהמקומות) - אז כן, זה לא מפריע לו.

לא פלא שרבים בציבור הזה מרגישים יותר בנוח ליד חילונים ומעדיפים אותם על חרדים - כי הם יותר קרובים עליהם.

שניהם שמים םס על ההלכה, ושניהם מחשיבים את עצמם יותר דתיים מחהחרדים, בגלל שהם טוענים שיש להם יותר דרך ארץ.

אתה עושה פה הכללות חבל על הזמן...צורניקית

להגיד שכל הדתיים הלאומיים שמים פס על ההלכה?! אני לא מוכנה שידברו עליי ככה, מצטערת. וקשה לומר שאצליכם הכל טוב, אם אתה חייב לשמוע את זה...

חוץ מזה שיש לנו רבנים שיודעים טוב מאוד מה הם עושים, יש שיקולים שגם אתה עם כל הכבוד לא מבין.

לא כולם אבל רובם.אביר על סוס

בני עקיבא היא כולה עוברת על ההלכה.

ברור שלא חסרים בעיות  גם אצל החרדים, אבל, עצם זה שיש כאלו שמעדיפים מחללי שבת, אוכלי שקצים וחייבי כריתות על חרדים - רק כי הם לא מסכימים עם החרדים (כאילו שלחרדים אין רבנים גדולים) מראה על עיוות נוראי, שכל מי ששותף לו - עדיף שיהא כבר חילוני וזהו.

אתה סותר את עצמך...צורניקית

ברור לך שעדיף חרדי על חילוני (עד כאן גם אני מסכימה) אבל אתה חושב שעדיף שדתי לאומי יהיה חילוני?! המצוות שלנו לא שוות שום דבר בעיניך?! אתה רוצה שנגלה הבנה לגבי הדרך של החרדים אבל אין לך שום כבוד אלינו. 

לא אמרתי שעדיף שדתי לאומי יהיה חילוני.אביר על סוסאחרונה

לגיטימי בעיניי שיש בעיות בציבור החרדי והד"לי שאותם יש לפתור.

אבל כשמצהירים פה שעדיף חילוני, אני מבין שדתי -לאומי יעדיף אי שמירת מצוות על שמירתם בצורה שהוא חלוק לגבי - ומי שחושב כך, מראה בזה בעצמו  שהוא יותר חילוני מאשר דתי.

האמנם הצניעות היא בסה"כ חתיכת בגד ארוך מאוד?האדמו"ר מצנעא
זה פשוט מזעזע!!!! איפה בדיוק זה כתוב בהלכה?!?!מתנחלת קטנה=)

הוא אומר שהן נשים מאושרות שמתחזקות והולכות עפ"י ההלכה, איפה בדיוק יש הלכה כזו?!?! אני עוד לא נתקלתי בה...

זה פשוט נוראי!! הקב"ה ממש לא ברא אותנו בשביל זה...

אנחנו פה כי יש לנו תפקיד, יש לנו זהות ויש לנו אישיות!!

ואני לא אומרת שצריך ללכת עם מיני אבל יש גבול!!!

אני באופן אישי מאוד מקפידה ללכת עפ"י ההלכה שאני מכירה, וההלכה שאני מכירה היא לכסות מרפק, ברכיים ועצם הצוואר וכיסוי ראש לנשואות, לא יותר מזה!!

מילא זה, אבל לא לדבר עם גבר גם כשהיא מכוסה, יש גבול, לאן נגיע בסוף?!

כל גיבורי התנ"ך שאני חושבת עליהם כרגע דיברו עם נשים והיו מאוד רצויים אצל הקב"ה!!!!!

לא צריך להמציא הלכות שלא קיימות!! גם האמהות לא התלבשו ככה!!

האימהות התלבשו בדיוק ככה.אביר על סוס

ולא דיברו עם גברים.

וכך נהגו בכל הגלויות כמעט כל היהודיות הכשרות עד לשנים האחרונות.

אביר על סוס- אתה כנראה לא יודע מה זה חילונים..מרב14

צודק שהרבה בציבור הדתי לאומי עוברים על ההלכה במוצהר,

אבל ממש אין להשוות את זה לחילונים כי אם בציבור הדתי לאומי חברה יושבים וצוחקים ביחד בנים- בנות  אצל החילונים זה הרבה הרבה יותר גרוע מזה, ואיך שאישה דתית לאומית מתלבשת זה לגמרי צנוע וכו' וכו'. 

ואם לא שמת לב, זה הולך ומשתנה: סניפי אריאל, ככל שעובר הזמן יותר ויותר סניפים בבנ"ע נפרדים, להרבה דתיים אין טלוויזיה בבית ועוד ועוד.

ועוד משו- למה החרדים שומרים על כל ההלכה? ממש לא.

החילונים אבל לא קוראים לעצמם דתיים.אביר על סוס
תגובהבועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

מעצם שאלתך "לקחת את הצניעות למקום קיצוני ומעוות" כנראה שהתשובה היא לא. גם להשאיר את הצניעות "במצב הרגיל" - למה את מתכוונת? לא לטפל בבעיות בצניעות או להשאר בגדרי ההלכה המקובלים על רוב שדרות העם? מה גם שהוספת חומרות תהיה במקרה הראשון חסרת תועלת - אם בגדרים האלה אנשים לא עומדים - בגדרים חמורים יותר לא כל שכן.

למזלנו, כנראה שרוב העם לא ילך בדרך נשות השאלים. העיקר שנתנהג עמהן יפה, ואולי הן תחזורנה בתשובה....

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך