צריכה פירוט על "והדרת"
שמעתי שיש גם "והדרת" עם כתיבה של ספר חיים לזקנה, אם מישהי עושה את זה ויכולה לפרט...
וגם פירוט על נערות בסיכון.
מה זה, מה עושים איתן וכו'..
תודה רבה!!!
זה פרויקט של עמותת יד שרה.
גם בנות שירות, מן הסתם יכולות להצטרף אליו במסגרת והדרת.
פרויקט מדהים, ממש שליחות.
אני אבקש ממי שאחראית אצלינו על והדרת לכתוב לך יותר בפירוט. מצרפת לינק לעמוד באתר שלנו:
http://www.aminadav.org.il/index.php?Itemid=122&option=com_zoo&view=item&category_id=1&item_id=7
לגבי נערות בסיכון -
באופן כללי - זאת בדרך כלל עבודה קשה ותובענית מבחינה נפשית ופיזית... צריך בנות חזקות, עם "עור של פיל", עם רצון לתת המון בשנת השירות. פחות זמן לעצמך וכו', יכולת להתמודד עם תכנים קשים, ובנות במצבים קשים.
יכולת להתמודד באופן כללי... המון מוטיביציה.
בעמינדב -
אולפנת דולב - משפחתונים לנערות בסיכון, בנות במצבים לא פשוטים. צריך בת חזקה מאוד. צוות מקסים ותומך! חדוה קופלד 052-6071519
משפחתון אור מרגלית (אשדוד) - משפחתונים לבנות ממשפחות מצוקה דתיות מרחבי הארץ. המשפחתון פועל במסגרת חרדית פתוחה. בנות מכיתות א'-ח'. צוות נהדר חם ותומך. גם כן עבודה קשה מאוד! שפרה אגמי 052-8990103
אולפנת נוה שרה הרצוג (בני ברק) - פנימיה לבנות עולות וישראליות. כל בת מדריכה קבוצה של 15-20 בנות, ומלווה אותן בפן הקבוצתי - פעילויות חברתיות, טיולים וגיבוש. ובפן האישי - שיחות אישיות ואוזן קשבת. אלין כלפה 052-6070569
קרן אוהל מאיר (משיבת נפש) (ירושלים) - הוסטל לנערות דתיות וחרדיות הנמצאות במצוקה בגילאי 15-18, אשר שוהות במקום בצו של בית משפט. עדיפות לבת שנה שניה. אפרת ולדמן 052-8990112
בהצלחה!
מוזמנת לשאול עוד.
בתור בת שירות לשעבר בפרויקט שנאלצה להסביר מיליון ואחת פעמים מה היא עושה בשירות, אזז...
פרויקט "והדרת" הוא פרויקט המשותף למשרד לאזרחים ותיקים עם אגודות ההתנדבות השונות (עמינדב; בתעמי; האגודה; שילת (שלומית); עיריית ירושלים וכן הלאה.
הוא נמצא כמעט בכל עיר בארץ;
במהלך הפרויקט בנות השירות "מאמצות" את קשישים וקשישות בבתיהם: כל בת מקבלת שמות של 5-7 קשישים (ובעיקר קשישות) אותן היא מלווה בבתיהם, בימים קבועים ובשעות קבועות, בין שעה וחצי ל-5 שעות אצל כל קשישה.
בנוסף, מתנדבות הבנות במרכזים קהילתיים לבני הגיל השלישי: מרכזי יום, בתי אבות, מועדוני בוקר וכיו"ב.
פעם בשבוע, כל קבוצה מתכנסת במקום מיוחד לה בו היא דנה בקשיים הצצים בשטח, מעלים דילמות, משתפים חוויות וכו'.
זהו אחד הפרויקטים הקלים ביותר לשילוב - עם מדרשה, עם גרעין, ולעיתים רחוקות עם קומונה.
לגבי כתיבת ספר חיים לזקנה -
זה ממש תלוי בזקנות שתקבלי. אבל אל תלכי ל"והדרת" מתוך מטרה לעשות זאת, כי סיכוי סביר שתתאכזבי.
יכול להיות שאחת הקשישות שלך תרצה לכתוב את סיפור חייה ותעזרי לה.
בפועל, המקרים הללו מעטים.
א-מה-מה? יש פרויקט נוסף של המשרד לאזרחים ותיקים שקוראים לו "לדורות", והוא: סיפור חייהם של ניצולי השואה החיים בישראל.
את יכולה לבקש להתנדב בפרויקט הנ"ל בנוסף לשירות הרגיל שלך ב"והדרת".
יש מצב שיאשרו לך.
(יש מצב גם, שלא)
אבל - זה לא ספר. זה תיעוד של ניצולי שואה - כל פעם אחד, על גבי דפים - 2 דפי פוליו כל סיפור.
זה לא נראלי מה שאת מחפשת.
או- שאת יכולה לבקש מראש זקנה שמחפשת מי שתכתוב לה את סיפור חייה -
ואז גם, יש מצב שימצאו לך - ויש מצב שלא.
לפרטים נוספים - מוזמנת לפנות 
יום שמח!
ממני.
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..