הדרת נשים...אנונימי (פותח)

מה דעתכם?האם ישנה התופעה?גם בציבור הדתי לאומי?

אשמח לדעתכם...

אם אפשר הסבר מפורט לקשים זה יהיה נחמד...כנרית על הגג=)
טוב,איך שאני מבין את זה..אנונימי (פותח)

ישנה תופעה עכשיו שכמעט כל פעם שתפתחו רדיו/טלווזיה/אינטרנט תוכלו לשמוע

עליה שהיא הדרת נשים-כלומר לא נותנים לנשים מקום במרחב הציבורי (לשיטתם)

זה התחיל עם הצוערים בבה"ד1 וממשיך בהרבה מקרים (קווי המהדרין ועוד)...

אם למישו יש משהו להוסיף או לתקן אשמח לשמוע.

לדעתי זה די מגוחך:-שיראלה-

לדוג': קווי מהדרין מיועדים ונמצאים במקומות שאנשים מעוניינים בהם.

לא תמצאו אוטובוס מהדרין בתל- אביב, אלא בשכונות חרדיות

סגורות בירושלים או בבני ברק, וציפי לבני וכל האלה סתם מחפשים-

הרי היא ממילא לא תסע בכלל באוטובוס...ולא בבני ברק...

ברדיו כל ברמה- הם נענים לדרישות של המאזינים, שרובם ציבור שאינו מעוניין לשמוע נשים,

אז מי שירצה- שישמע רדיו אחר.

וחיילים שלא רוצים לשמוע שירת נשים- אני לא חושבת שחסר להן צופים...

קיצר, מקווה שהבנתם את הרעיון- כל עוד זה לא כפיה ציבורית- מה רע? כל ציבור וכל יחיד לפי דרכו. 

לא כל התושבים באמת מעוניינים ב'קווי המהדרין'.לך דומיה תהילה

'רדיו כל ברמה' - אם הולכים לפי קו הלכתי מסוים, אי-אפשר להכריח אותם לעשות הפוך.

ובעניין החיילים - זה הדבר שהדבר הכי לא פרופורציונלי בסוגיה. לא ביקשו שהיא תרד, ביקשו לצאת.

ועתה אשוב לנושא:

מי שחי את החברה הדתית לא יכול להגיד שיש הדרת נשים. יש, אבל היא בקבוצות מיעוט. לבוא ולומר שהנשים שלומדות במכללות ובאוניברסיטאות, עוסקות במקצועות שהן בוחרות, מקבלות מקום בתקשורת הן נשים שלא מקבלות מקום במרחב הציבורי זו הקצנה של המציאות. הן לא שרות ולא דנות בבתי-דין, אבל מכאן ועד אפליה נוסח איראן המרחק רב. 

זה היה המצב כבר שנים רבות ואף אחד לא התרעם עד עכשיו.

אבל נראה שהחדשות מכתיבות את סדר היום הציבורי...

מה כן? יש בחוגים החרדיים קבוצות עם יותר נטייה להחמיר בהפרדה. זה מתבטא בקווי מהדרין, הפרדת מדרכות וגם פגיעות פיזיות. אותם אנשים המנהיגים את ההפרדה לא בהכרח מייצגים את רוב האוכלוסייה. אלו אנשי העדה החרדית והסיקריקים. אנשי הארגון 'העדה החרדית' (כ-5,000 איש) מקושרים היטב, מייצרים כותרות גדולות ועושים רושם של עם רב. ובנוסף, יש להם כסף.

והסיקריקים הם פשוט מאפיונרים עם זקן, פאות וחליפה.

זכותם לרצות הפרדה, אבל שם מספיק הקשבה לטענות הצד השני.

אני בטוח שיש נקודות שלא כיסיתי, אז אולי אני ארחיב יותר מאוחר...

אם כבר הדרת דתיים:אביר על סוס

כופים לשמוע שירת נשים, שמים פרסומות שחץ ותועבה בכל הארץ כולל ירושלים, הולכים כמו בחוף הים בכל מקום חוץ מהשכונות החרדיות וגם שם רק בגלל פחד מדומה ולא מתוך כבוד.

מי שמודר אלו לא הנשים.

הדתיים הם המודרים.

די. אני עומדת להשתגע.ד"ר אריק

בס"ד

היום דברו איתנו על זה 5 שעות, ההדרת נשים הזאת יוצאת לי כבר מכל החורים.

שיהיה לי שוב כח להגיד את הדעה שלי על "הדרת נשים"...אם יהיה לי...

בעקרון- התורה מאוד מכבדת נשים, אבל, יש גברים שחושבים שאישה זה חפץ ועושים בה מה שבא להם- ואני לא מדברת רק על הציבור הדתי\חרדי אני מדברת גם על גויים וחילונים.

מה שכן הרגיז אותי, זה המידרכות נפרדות ואוטובוסים נפרדים. (למרות שאני לא יכולה להתעצבן על זה כי אין סיכוי שאני אגיע למקומות כאלה, וזה לא נוגע כלפי,...)

אריאל... אני יודעת שאני משגעת אותך אבל לא נורא....מלמד=]

הגעתי באיחור אז הייתי רק בשעתיים מתוך שלוש.... אולי בגלל זה לא יצא לי מהחורים כל העסק..

אבל היה משפט חזק של הרב באחד השיעורים:

למה שיש הפרדה בין גברים לנשים זה נקרא "זלזול בנשים" אבל כשיש איזה בת מרוחה על פרסומת של מיקרוגלים למשל (ומה הקשר? ) זה לא זלזול בנשים? מה, האישה היא חפץ שעוזר במכירות?

ובכלל כל הנושא הזה של ההטרדות לא היה מגיע לכזה שפל מזעזע אם היו חיים בצורה קצת יותר שמרנית ונפרדת.

אז לפני שכל השדרנים האלה בחדשות  מלכלכים על ההפרדה המזלזלת ומגזימים בתיאורים על ההפרדה ברחובות של החרדים (ולידיעתכם ההפרדה ברחובות רק בשמחת בית השואבה וזה לגמרי הגיוני ונורמלי... אבל בסדר, התרגלתי שהתקשורת מנפחת ומגזימה..) שיבדקו את המצב בבית שלהם ויפסיקו להחליף נשים כאילו הם היו גרביים ולהעריך אותם לפי איך שהן נראות וכמה שהן מוכנות לחשוף. (וסליחה על הבוטות...)

וואלהאברי

לפי דעתי כל הרעיון של האוטובוסים הנפרדים, הוא גועל נפש.

(כזכור יצא חוק שאסור להטריד אנשים על מקום ישיבתם)

למה מי מת שבן לא יוכל לשבת מאחורה אם שם זה המקום היחידי???

או שבחורה לא תוכל לשבת מקדימה אם יש לה בחילות???

באלוקים שהחרדים יבדקו את עצמם. מה כ"כ מפריע להם לראות עורף של בחורה???

יש סיפור שאשתו של הרב אליהו התישבה לידו, והוא לא ידע שזאת היא. רק בסוף הנסיעה הוא ידע את זה!!!

אז כל מי שמתימר להיות יותר מהרב זצ"ל...

מי שבאמת רוצה לשמור עיניים יכול גם אם בחורה (ובדרך כלל הם צנועות(בקוים האלה) מתישבת לידו.

למה שבנים חרדים יוכלו להיטפל (וזה קצת אישי) לאחותי במשך כל הנסיעה בשם ההפרדה. מה נראה להם לעזאזל??? אז נכון, יש כאלה שהם באמת צדיקים. אבל באחוזים, בכמה זה מסתכם???

אז שלא יעשו פוזות!!!!!!

אריאל. אני איתך. דאיייייי ארבעה שיעורים על הנושאט!הר

הזה. למה???????

מלמד-ד"ר אריק

בס"ד

זה מה שאמרתי:

"בעקרון- התורה מאוד מכבדת נשים, אבל, יש גברים שחושבים שאישה זה חפץ ועושים בה מה שבא להם- ואני לא מדברת רק על הציבור הדתי\חרדי אני מדברת גם על גויים וחילונים."

מה שאת אמרת ומה שאני אמרתי- זה אותו דבר.

מה הקשר תסבירו לי בין משקפי שמש\ לבן\ משחת שיניים\ מכונית- כל דבר אחר שעולה ברוחכם לבין אישה?!

בחיים לא אבין את פרסמות חסרות הקשר האלה ולא אכבד אותם. אני לא מבינה איך נשים מסכימות להצטלם לכל הדברים האלה- סרטים מזעזעים או פרסומת של קוטג'- תגידי לי, את נורמאלית? הבן אדם משווה אותך לחלב מקולקל וחמוץ- ואת מסכימה להצטלם לזה? ועוד, מזל שנתנו לך ללבוש משהו...תודה באמת.

למרות, שיש דברים שבהלכה שאני לא אבין- למה לאישה אסור לדיין? - אני שואלת כדי להבין, ולא חס וחלילה כדי להגיד "הדרת נשים" או לזלזל בהלכה.

לגבי קווי מהדריןאדם אחדאחרונה

יש קווים גם במקומות שהם לא רק חרדים!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך