נימעס לי מהחיים!!!!!!!!יודוך עמים!!

די נימעס לי!!!! כבר ניסיתי את כל האפשרויות שלי לשרוד בחיים!!!!!!!

נימעס לי מהכל!!!!!!!!!!!!! דיייי! כמה אפשר לכאוב?? כמה אפשר כל החיים אותו שגרה מעצבנת שלא נותנת לחיות כמו שרוצים??????

מי בא איתי להיתאבד??? ברצינות.... אני כבר ניסיתי את זה לבד ולא הלך לי... אולי כשעוד אחד יצטרף יהיה יותר קל ליגמור את החיים בקפיצה...

חברה שיהיה לכם חיים טובים...

ו.... אני אוהבת אותכם... תודה על החודשים הנפלאים האלה... אולי אני יחזור... לכו תדעו.. אולי הגלגל היתהפך...

מחכים לישועות!

למה להתאבד..אח..
החיים לא אמורים ללכת כל הזמן חלק... זה הניסיון שלנו בחיים ז"א אם הם היו הולכים חלק אז למה באנו לפה.... המטרה שלנו בעולם הזה היא לתקן את עצמנו... וזה כולל גם לפעמים לעזוב את הרצונות שלנו ולקחת דברים אחרים ואע"פ שהם קשים ולא רצוים... אז לא הבנתי למה להתאבד.....

בהצלחה בחיים!!!
יאללה שכנעת אותי. אני בא איתך.אלעד
איפה נפגשים?
תביני תהילהאלעד
הקב"ה מערים עלינו קשיים בכוונה. מי שמנסה להמלט מהם, מהאתגרים
שבחיים, בעצם מבקש חיים קלים- והא בורח מהחיים. כי ה' רוצה שהם יראו
דווקא כך..
יוו נשממהה!!!!ישה"ז=]
אל תעשי את זה!!זה לא שווה את זה!!!..
[דבר ראשון- אח צודק!!]
ו..שמעי, זה תקופה בחיים..לי לצערי היו הרבה תקופות כאלו..יותר מפעם ניסיתי להתאבד ולא הצלחתי.. -ב"ה שלא הצלחתי..
זה בעז"ה יעבור לך..אבל שמרי על עצמך!! על תעשי שטויות!!!
תנשמי עמוק, תרגעי, בעז"ה זה יעבור!!!
ומה לעשות..דוגרי..החיים קשים... אבל מה אנחנו יכולים לעשות בנידון?...כלום..-לזרום איתם..

מתוקה!!אני אוהבת אותך!!!שמרי על עצמך בריאה ושלמה!!!!!

**סחטיין על החתימה!!**
וואי נשמות... כל כך  צודקים!יודוך עמים!!
אתמול ראיתי כמה לא כדאי להיתאבד... ושיש חברות שאוהבות אותי ותומכות בי וגם כשאני נמצאת ממש למטה אפשר תמיד לעלות....... אחותי!! תודה לך! ואני אוהבת אותך!
זאת הייתה נפילה...בטח יהיו עוד הרבה כאלה... אבל אני בעז"ה לא אשבר... כולנו לא נשבר.... לכל בנאדם יש תקטעים האלה.... וכן החיים קשים... אבל...- "תחשוב טוב-יהיה טוב!" |מחזקת גם את עצמי...|
תודה לכם... באמת שהייתי צריכה את זה עכשיו... אז באמת... תודה!
ישה"ז נשמה!!! אני גם אוהבת אותך כל כך!

מחכים לישועות...
-תהילה-
תהילה,גייטל רייזל
את דעתי בנידון את יודעת..
ואת יודעת עוד הרבה...
ואם תתאבדי, אני אחרייך...על מצפונך!!!!1
: )
אוהבת..
נשמה!!!!יודוך עמים!!
אני גם!!!!!!!!!!!
! כחחח נעשה פשרה... שתיינו לא ניתאבד!!!!! אאההה ואלעדי!!!! גם אתה לא...בייחד נשרוד
כחחחחחח....
לא מצחיק..לא מצחיק..לא מצחיק ולא--גייטל רייזל
טוב, הפעם אני מוותרת לך כי את אחרי מ-שבר [מבטא אשכנזי כזה..הדגמות בטלפון..] אבל פעם הבאה, באמת תהילה, אני מצפה ממך לתגובות יותר חפרניות..כמו שאת יודעת לעשות..

בברכת,
תהילות וישה"ז שולטות!!!
תהילהההה----יודוך עמים!!
מה אני יעשה שאני במשבר רציני ואין לי כח לחפרנות ונימאס לי מבורות נפט??? מה לעשות שנימאס לי ? לא מספיק שכל היום אבאמא חופרים לי וקודחים במוח עם מוסר השכל???? וזה דווקא כן מצחיקקקקקקק תקשיבי, זה שיא, אני לא חופרת!!!!!!!!!!!!! וואי אשכרה,,,, שייאאאאאאאא סתם...
את בכלל לא מתקשרת איך אני ישמע ת'מבטא שלך???|מוכיח| |אוהב לנקץ| |יודע שהוא קרציה| אבל מה לעשות....
יאלללה .....

תהילות וישה"ז שולטות!!!!!!!!!!!
את כ"כ חוצפנית!!!!1גייטל רייזל
תהילה!!!!!!!
את יודעת טוב מאוד שאת יכולה להתקשר אלי מתי שבא לך, ושאני עונה לך ומדברת איתך ולאאאאאא מנתקת לך בפרצוף...ואם את לא יודעת..וזה חיידוש בשבילך...אז הנה: אני כותבת לך את זה עכשיו:

אחות שלייייייייי יקררה!!!
את באמת יכולה להרים טלפון מתי שבא לך...בשעות מאוחרות וגם מוקדמות........אני הולכת לישון מאוחר....וקמה הממ דיי מוקדם..אז באמת זה רציני...בכיףףףףף ואם את לא יכולה פלא' וכו' ואין לך מאיפה ואת בצרה וכו' באמת תצנתקי אלי אפילו ואני אחזור אליך..[רוטשילד] בקיצור, נשמההההה די לחרבש שטויות..

ועוד פעם אחתתתתתתתתתתתתתת שאני שומעת ממך על התאבדות..........אני מתאבדת בעצמייייייייייייייי...[ומה תעשי בלעדי?! חחחחחחחחחחח סתאאאאם]

יאללהההההה
הגעתי גם נראה לי לבורות הנפטטטטט מאז שאני בפורום הזה עם חבורת חפרנים מקצועיים........

מתעליך.....
לילה טובבבבבבב למי שקורא את זה..
אחותי- כחחח אשכרה מה אני יעשה בלעדייך???!!!יודוך עמים!!
כחחחחחחחח..... אמממ... מה לעשות שאני מרגישה נקצית שאני מיתקשרת כל שניה ושולחת הודעות??? את פשוט חשובה לי...(אמממ זה הזמן להודיע זאת...סתם..) ו... לא נעים לי...

איזה מותק את!!!!! אבל כיף שאת אומרת לי את זה! נשמה!!!!

אוהבת!!!!!!
נקצית??גייטל רייזל
הוי, ממש לא..
תמיד יש משהו טובD:יעמ"ל
ת-מ-י-ד יש משהו טוב שאפשר לשמוח עליו!
אגב, אמונה תמיד תעזור.
זה משהו-משהו אמונה.
הכל בידיי ד'.
את צריכה להאמין שהכל בה אלייך מתוך אהבתו של ה' יתברך.
אני רואה שכולם כבר שכנעו אותך, אז את לא צריכה אותי.
אבל תביני, שהכל בה מידיי ד' בידיעה שתוכלי לעמוד בזה.
הנסיונות קשים, מפני שיש לך הרבה כוח לעמוד בהם.
יאללה חיוך רחב בת-אדם.
את לא סתם מישהי, את בת של מלך.
העלת לי חיוך ענקי!יודוך עמים!!
הלוואי שאני יוכל תמיד להעזר באמונה, לא תמיד מצליח... ליפעמים אני ממש שונאת את עצמי שאני כל כך צבועה.... לא חלילה כמו הבנות שהם כאלה...יעני נחמדות... פשוט ליפעמים זה מין כיסוי שלי מהאמת... ליפעמים כל כך אין לי אמונה, ואני מנסה להיתפלל אל אבא אבל אני לא מתרכזת כאילו בתפילה שלי משדרת שהיא לא באמת באה מהלב...
כיף שיש תומכים למינייהם...

בת של מלך! וואו זה אומר-נ נסיכה... איזה כבוד זה ללדת לאומה שכזאתי....וואו...
תהילה...!אנונימי (פותח)
אוף לא הצלחתי לכתוב וזה בטעות נלחץ על אנטר...אנונימי (פותח)
אם את בתקופה קשה אז מן הסתם שתבוא גם תקופה טובה תאמיני לי אני עברתי כאלו..!
ולא צריך לברוח מבעיות שלנו!צריך להתמודד איתך..!
*איתםאנונימי (פותח)
"אחרי העליות עוד יבואו ירידות" קשה עכשיו- קל אח"כ!אנונימי (פותח)
לתועים אשר מגששים באפילה!הרב אמזלג
אני שונא שקופץ האנטר!!!!!!!!!!!הרב אמזלג
שלום וברכה!

ראיתי לנכון בעניות דעתי לשים מענה בפיכם לשאלת ההתאבדות הקשה, וכן לתנאי ההתאבדות-עפ"י ההלכה.

אומר המצי"ל בהסכמת הר"ך: בעניין הקרוטומאניה(שגעון ההתאבדות), ראיתי לנכון להאריך בדבר, מכיוון שכה רב הביקוש לדבר, דהלחץ גובר ומוצא אין.
נלענ"ד דבימינו אנו יש להתיר התאבדות בדרכים מסוימות, מכיוון דבכל מקרה האדם יחשוק בכל נפשו עד יומו האחרון להתאבד, ויעשה זאת בסופו של דבר.
כמו דהתירו כיום דאין צורך בחזרה על התפילה באם לא התכוון בתפילתו הראשונה מכיוון דבכל גוונא, לא יתכוון גם בפעם השניה. וא"כ נראה דיש מקום להתיר שגעון גדלות זה.

ע"פ דבריו של המצי"ל ובהסכמת גאונים אחרים, ראיתי לנכון להדריך את המתאבד הקטן:

תעשיית הסמים בימינו גדולה וענפה, ולענ"ד אין דרך טבה יותר מהתאבדות זו, וכן נראה עפ"י ההלכה, דאם לא כך יעשה, התאבדותו לא תהיה כשירה ויהיה עליו לחזור מהתאבדותו.

אני מקווה שבקטנותי סיפקתי סקירה קטנה על הנושא.

בכבוד רב ובהצלחה!

הרב יוסי אמזלג(זעליג)

ראש ישיבת אור טובע
סליחה על הבוטות [לדעתי זה לא בוטות אבל אםגייטל רייזל
כן אני מראש מבקשת מחילה]
מה אתה חושב? שבאמת בכאלה שעות שהכל מרגיש עצוב,לבד ובאמת להתקרב לה' בקטע הפיזי [התאבדות] חושבים על מהות ההלכה והתורה? אני בטוחה שלא..כאילו, -לא כאילו-באמת, אני באמת מודה על התגובה הזאת אבל סתם חושבת שבאמת בשעת אמת שהמשבר קורה לא מזיז לעבור על ההלכה והתורה הקדושה..
חוצמזה שבנאדם נמצא בכזה מצב..גם הרוחניות שלו לא בפסגה..[הממ בלשון עדינה ומתורבתת] ויכול גם לעבור מצוות שבאמת אנשים סביבו לא יבינו איך הוא מסוגל..כך זה..טוב, אבלח זה סטייה מנושא, ומה שרציתי להביע, הבעתי.

[ויכולה לעיד, גם אני חשבתי בקטע של להתאבד לא פעם..חיים ללא תוכן זיכני הבורא..חחח אבל לא, מעולם לא עליתי על גג גבוה..לא שזה הופל אותי למישהי יותר נורמלית, כן?! ]

"בסוף יהיה טוב!!
ואם לא טוב, סימן שזה לא הסוף"-כולנו איי שם באמצע...

תהיל.
"כי עת צרה היא ליעקב, ומ-מ-נ-ה יוושע"אלעד
משבר יכול להביא את האדם לפסגות כ"כ גבוהות באמונה, שהוא לא היה יכול
לשער שיוכל אי פעם להעפיל עליהן. נראה שדווקא בעיתות משבר מתגלים כוחות
הנפש האדירים הטמונים בנו, ויוצאים מן הכח אל הפועל. (ואולי זו הסיבה
והתכלית של המשברים הנפילות והנסיונות- לגלות לאדם עד כמה הוא חזק?)
לכל אורך הדורות (וגם בשואה- אם כבר יום השואה) גם יהודים שלא הקפידו על
קלה כבחמורה עלו בחדווה על המוקד ומסרו את נפשם על קדושת ה' יתברך, או
על ארץ ישראל.
וכן, משבר עלול להוריד את האדם מטה מטה בהפקרות ושבירת כלים טוטאלית.

מה אתן בוחרות תהילות? איגרא רמה או בירא עמיקתא?
רמז: "ובחרת בחיים"
באהבה וברצון, אלעד
הבהרה ברורה לכל קהלא קדישא הדין!!!הרב אמזלג
מה שזכיתי לכתוב על התאבדות בהלכה, נאמר רק כשאין מנוס, אך אפי' הלכה עצמה אוסרת להתאבד לכתחילה, ועדיף לא להתאבד כלל, הלכות אלו שנכתבו הם רק לדיעבד של דיעבד.

הרב יוסי אמזלג(זעליג)

ראש ישיבת אור טובע
לא מעניין ההלכה במצבים כאלה..גייטל רייזל
דווקא במצבים כאלו ההלכה הכי עוזרת.מ.מ.י.ר
התורה היא כידוע מלשון "הוראה", היא מורה את הדרך הנכונה.
כשאדם נמצא במצב של דיכאון ומשבר, זה באמת לא מעניין אותו ההלכה. ואני יודע מה זה להיות במשבר, ואין כח לשום דבר, בטח שלא להלכה.
אבל דווקא אז, ההלכה מדריכה אותך, אומרת לך מה לעשות. ואחרי שיוצאים מהמשבר, רואים כמה זה חשובה הייתה ההלכה.
אז אפילו אם את לא רוצה לשמוע על הלכה, תקיימי אותה בכל זאת, זה יעשה רק טוב, ואת הטוב הזה את עוד תראי.

היה לי חבר שהתאבד. הוא היה אחד מהמצויינים שבתלמידי הישיבה, ממש כך. והוא נכנס למשבר גדול, והחליט להתאבד בירייה בראש.
וכל כך חבל, וכל כך כואב לי עליו.
אבל המשבר היה יכול להיפתר בדרך אחרת, ולא בדרך של בריחה, ואחרי שיוצאים ממשבר (ובסוף יוצאים) מבינים כמה טוב שלא התאבדנו או עשינו שטויות אחרות.
אז מה שלא מעניין כמו שגם במשברybs
הכי גדול שיהיה לא תלכי לאכול חזיר ככה את צכ'ה להרגיש כלפי התאבדות...
אוליננסי
אולי את יכולה לשתף אותנו ברגשות והסבות שמובילות אותך למקומות מיואשים כאלה. יש לך פה חברים שמוכנים לעזור
זה לא אותו דבר.גייטל רייזל
הדיקלומים שלכם מצוינים.
מי כותב הטקסט??!
אוי, כמה זה לא סתם דיקלום.מ.מ.י.ר
אני אמרתי את זה באמת, ומתוך זה שהתנסיתי בזה.

ודווקא שקשה, זו שעת הנסיון.
חייל שמתקבל לסיירת מטכ"ל עושה המון דברים קשים, אימונים מפרכים לגמרי, ואז כשהוא מגיע לעשות את הפעולות הקשות - שם הוא נמדד. הוא חייב לקיים את מה שהוא למד באימונים, הוא לא יכול להגיד שבגלל שקשה הוא לא יקיים.
כשקשה לא עוזר שום הלכה ושום כלום!יודוך עמים!!
קשקה אז קשה ונימאס לך.... אז איך אתה יכול להקשיב להלכה שנימעס לך מכל התיחכומים של התורה ואתה כבר מתחיל לערער בה'???

אני יודעת שאסור להיתאבד וכל זה... אבל זה מה שמושך יותר... גם העובדה שהחיים שלך קשיפ וד, נימאס וגם על העובדה שאתה עובר איסור...כי אתה כבר לא בטוח שהתורה היא אמת כי כל כך קשה לך ואתה מרגיש שאבא לא איתך... וליפעמים גם, שאין אחד כזה..שיודע ומבין......
אז איך אפשר גם להיתייחס לדיקלומים האלה(מסכימה עם תהילה...)? עצוב לך ולא מעניין אותך בדיוק כל זה...
*כשקשה...יודוך עמים!!
שוב תלוי איך את לוקחת תהלכה במצבים כאלהybs
אם תראי משהי אוכלת חזיר כי היא בדיכי את לא תחטפי שוק
כאילו דיכי דיכי אבל יש גבול אותו דבר צריך להרגיש כלפי התאבדות......
תלוי באיזה מצב אתה נמצא...יודוך עמים!!
כשאתה מרגיש שהחיים פשוט.... ושהקב"ה עושה הכל כדי שיהיה לך רע ותיסבול.... לרוב אפשר להרגיש את זה סתם ככה כי אתם חושב שהכל דווקא... אבל נגיד אם באתה לעולם בשביל לתקן מעסה שעשית בגלגול שעבר... ואתה מתקן אותו... ואלה וואלה מתקן... שהחיים קשים לך אבל בצורה מחפיר... זה לא סתם... כאילו לא משבר גיל ההתבגרות שכל החיים קשים והכל... פשוט... היית צריך לתקן ממש...
אז כן... אתה לא מודע לזה שאתה צריך לתקן ואז חיים קשים וכבר אי אפשר... ואין גבול להרגשה שאתה רוצה להיתאבד....
*מעשה! (מה יש לי???!!!)יודוך עמים!!
אין לי מושג איך להסביר את עצמי.... מקווה שהבנתם...יודוך עמים!!
פה נכנסת האמונהybs
וגם ברגעים של המשבר צריך להיות לכל אחד אמונה זה יותר מהחבר\ה הכי טוב\ה שמבין אותי ויכול להקשיב זה אבא שיודע הכל והוא לא עושה לי שום דבר סתם או משהו שאני לא יכול לעמוד בו ואם מישהו נשלח לעולם הזה לתקן מעשה שהוא עשה אז הוא גם מקבל כוחות נפש לעמוד בצרות שהוא מקבל כוחות נפש שלבן אדם אחר אין
מצטרפת. נכון מאד!תפוזה 1
דברים היוצאין מן הלב נכנסים אל הלבאלעד
כולנו מאמינים בה' יתברך. עצם זה שאנו מתרעמים עליו מוכיח שאנו מכירים
בקיומו. אבל באמת כמו ששתי התהילות כותבות כאן- סיסמאות לא יעזרו. ההכרה
והאמונה חייבות לבוא ממקום פנימי ואמיתי. מתוך הנפש פנימה. אחרת הם
יצטרפו לעוד שורה של ציתותים מאמרות חז"ל ועוד אנשים חכמים- שיכנסו באוזן
אחת וחיש קל יצאו מהשניה. גילוי נאות: אני במשבר לא קטן בתקופה הזו,
והאמירות האמוניות השגורות על הלשון הכי מרגיזות אותי. דווקא הקשבה, או
חיוך, מילה טובה או תובנה פשוטה וכנה חודרות הרבה יותר עמוק ומרגיעות את
הלב הבוער..

באהבה וברצון, אלעד
תגובה אחת כנה, אמיתיתגייטל רייזל
שבאמת מכל הלב מתאימה לי ונגעה בי, בלי אמירות של אמונה, ולהתפלל לה' ועוד שלל הלכות, אימרות חז"ל ואמונה..זאת התגובה הזאת...

"והאמירות האמוניות השגורות על הלשון הכי מרגיזות אותי. דווקא הקשבה, או
הלב הבוער.."-אלעד, כמה שאתה צודק..
אתה רומז שאני כותב סיסמאות????ybs
תאמין לי שלא.....
הבנת הנקרא.גייטל רייזל
"והאמירות האמוניות השגורות על הלשון הכי מרגיזות אותי. דווקא הקשבה, או
הלב הבוער.."-הוא אומר שהאמירות האמוניות ששגורות על הלשון-זאת אומרת-שכל אחד יכול להגיד אותם, ותאמין לי שגם אני וגם תהילה וגם בעצם, כל אחד יכול להגיד אותם-מעצבנות אותו...ובעצם אומר שמילה טובה, הקשבה בלי להזכיר את חסדי ה' ונפלאותיו עוזרות יותר..

רומז לסיסמאות? לא, זהו פרי דימיונך, ילד.
אז ככהybs
בתור אחד שכתב את ההודעה אני חושב שאת הפכת את זה לסיסמא ובצדק אבל כל אחד מהכותבים כתב את זה מהלב ולא עשה חיפוש בגוגל
אלעד צודק שעדיף חיוך בשעות הקשות אבל עכשיו את לא בשעה קשה כי ההועדה על ההתאבדות נכתב לפני שבוע אז אולי עכשיו אפשר גם לדבר קצת איידשקייט
ד"א אם טעיתי והבנת מדבריי שאני מזלזל בך אזybs
אני מבקש סליחה ומחילה
ואני מכריז שהכל יצא מהלב באמת
מה שתגידו..גייטל רייזל
חחחחחח הרב אמזלג..גייטל רייזל
חחח...אוי..זה הוכיח את זה שבכלל לא קראתי בכ"ו ניסן את ההודעה שלך..ואשכרה כתבתי כאילו באמת הבאת את ההלכה..חחחחחח....
גדול..
זו הגישה!יעמ"ל
אגב, את לא היחידה שמרגישה ככה לפעמים.
אתה כזה מנסה להתפלל באמת וכ"כ לא הולך לך?
זה קרה לי הרבה.
לכל אחד זה קורה.
ממש יחידיי סגולה מצליחים לא לעבור את זה.
וגם זה, לוקח להם זמן.
ממש עוזר ללמוד ספרי אמונה.
ועוד איזה נסיכה!
של מלך-מלכי המלכים! זה חלום של כל נערה מתבגרת!
-תקראי את הספר 'מערבה מכאן' של יעקב אסטרייכר. זה ב-א-מ-ת יפה.-
אמממ למי אתה מדבר? אלי?יודוך עמים!!
כן! כל הזמן קורא לי את זה אני באמת רוצה להיתרכז כמו שצריך אבל... שוב צצות המחשובת שאי שפשר לשלוט עליהם... זה כל כך מתסכל... עד שאני מתפללת סוף סוף(הייתה לי תקופה שאפילו לא היתפללתי!) אז אני לא מצליחה לדבר עם אבא... מעצבן... תודה על ההמלצות... עכשיו אני קוראת את בגן האמונה (מומלץ!!!) אני יחפש גם את הספר הזה..

תודה ושב"ש!
וואו איזה כיף לי שאני בת של מלך!! נסיכה...כאילו ממש מהמלכות!!
יש לי נטייה לדבר אל קירות אבל,יעמ"ל
במקרה דיברתי אלייך.
כחחח לי יש נטיה לדבר עם עצמי!!יודוך עמים!!
תמיד קורא לי שמיתנתק הטלפון ואני ממשיכה לדבר... פשוט מעצבן אבל חפיףףף....

זה יה רק במקרה? כזה תיזמון???
בטח לכבוד יום העצמאות, נס.יעמ"ל
וואו! נס חנוכה!!!! במקרה שלנו- נס העצמאות!!!!יודוך עמים!!
..יעמ"לאחרונה
זהו, עבר.
'עבר יומו בטל קרבנו'.
לא יחזור ולא ישוב.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך