באי נמחק את המשפט:
"...כי אני לא מסוג האנשים שיכולים פשוט לפתוח ספר וללמוד למבחן..."
אוקי, זה שזיהית שייש לך בעיה זה אחלה וזה מעולה וזה הדבר שצריך לעשות כדי להגיע לפתרון (הגיון פשוט).
אח"כ החלטת שעד עכשיו לא התעסקת בבעיה מסוג זה ואת רוצה לבקש עזרה מאחרים, זאת הבחנה ממש טובה ומעשה חכם מאוד.
אבל... להגיד "אני לא מסוג האנשים", "אני לא יכולה לפתוח ספר ופשוט להתחיל ללמוד" זה מאוד בעייתי!
סוד חשוב לחיים: להגיד שאתה לא יכול זאת טעות אדירה שבקושי רב נסלחת ושמבזבזת זמן יקר מאוד מהחיים!
הכלל הזה הולך לפי החוק:
בתכלס, אחרים לא יכולים לקבוא לך את הסגולות שלך, רק את מסוגלת לקבוע מה את מסוגלת. את הזאת שקובעת את סגולותייך! אבל, מה שאת לא מסוגלת לעשות, את זה באמת יכול לקבוע רק מישהו אחד- רק ה' יתברך! אין לאף יצור בעולם הזה את הכח לקבוע שאת לא מסוגלת משהו!
אז, בוא נגיד ככה, את מסוגלת, זה אפשרי, כן??
עכשיו אם זה אפשרי, זאת הצורה שבה פחות או יותר מחליטים לסיים משהו כשהראש או הלב או אחרים אומרים שאת לא מסוגלת: חושקים שיניים,יושבים בשקט ומתרכזים במה שאת צריכה ורוצה לעשות, למה צריך ורצוי. ואז, את פשוט אומרת לעצמך: "אני אחשב אעשה\אסיים ******** ויהי מה! יבוא המשיח ורק אז אני אפסיק!". אח"כ יושבים ומתכסים עצה איך וכיצד, וללא שום דיחוי ניגשים להתחלת העבודה!
ולגבי ביזבוז החיים, תחשבי שאת לומדת, זה דבריפ חשובים שהקב"ה ברא, ידע מהנה מאוד, תהני מהלימוד! אחרת את סתם תאלצי להעביר שתים עשרה שנות לימוד בדיכאון, זה נראה לי הרבה יותר ביזבוז מאשר האופציה השניה...
וגם אם את חולמת לעשות משהו בחיים שלך, הלימודים זה איפה שאת צריכה להיות עכשיו, ואת והאנושות מרוויחים מיזה גם, לכי תדעי מתי ובשביל מה תצטרכי את ההשכלה הזאת...
ולסיום, משפט המפתח שעליך לזכור תמיד:
קשה זה טוב!
נ.ב.- קשה מאוד זה טוב מאוד!
נ.נ.ב.- אם את רוצה עוד עזרה תרגישי בנוח לפנות אלי! ברצינות!