תנועת נוער-רק בוא ותבחר\כותב צעיר(משה שרייבר).
בנ"ע-תנועת הנוער הגדולה והמורחבת ביותר במגזר הדתי.
תנועה הפועלת על ערכים,מחזקת אנשים,ובעיקר-מייצגת את ציבורינו.
מתמקדת בנושאים כמו לשים כיפה,לא להפלות בין בנים לבנות(ובזמן הפעולות כ"ש),ולא להתקוטט.לפחות לא בשבת.
מתלבשים כמו תרבות המערב-ודוגלים באמרה "עת לעשות לעצמי הפרו תורתיך".
כמובן שעל המנהגים הישנים לא צריך להקפיד,כמו לבוש מיוחד לשבת,לבוש צנוע ואיסור נגיעה.
בוודאי שאני דן את "בנות עקיבא"-לכף זכות,שהרי מרוב הלחץ בשבת הן שוכחות להתלבש...או את הבנים שלמדו תורה כל הלילה ולכן מתפללים ביחיד.אבל לפני חצות. בד"כ.
הסיסמא: "תורה ועבודה".מיושמת על-פי הערכים והפעילויות.
לדוג':הסניף הגדול ביותר בתנועה ארגן טיול "סליחות" בלילה לחב"ב.כמובן בנים בנות.ח"ו-לעשות והפליה.
אבל זה בסדר.היה חושך ולכן לא ראו אחד את השני.אחד את השניה.
הפורש לתנועה אחרת-דינו כפורש מהציבור.כמובן אם פרש מסיבות שטותיות כמו מצוות.
לאחרונה עולים רעיונות של סניפים בבנ"ע כמעט נפרדים(כמעט=חוץ מכיתה י' ומעלה-הגיל הכי בעייתי),אך את הרעיון של "נפרד"-
לקח כבר שבט "אריאל" בגבעת שאול לפני כ 33 שנים.
אז יש תורה ועבודה. או רק עבודה?
עזרא-תנועה ג"כ למגזרינו.לקחה ברצינות את הרעיון של פירוד,ולכן-חוץ מ:מסדר,משחקים לפני הפעולה,מסעות,שיחות,פרוייקטים בחופש,ישב"צים,
חוץ מאלו-הכול נפרד.לפחות הפעולות.
הערכים ברורים:אסור לעשן לפני גיל 18,להשתדל לא לנבל את הפה,ואם אתה "חנון"-אז לך ל"אריאל".
תנועת הנוער הראשונה לדתיים.פעילויות באמצע שבוע וגם בשבת.
למה לא נפרד לגמרי?קיבלתי תשובה-החיים לא נפרדים ולכן צריך להכין אותם כבר עכשיו. אז למה לא להתחיל מכיתה ד'? מוקדם מידי? ובט' זה לא מוקדם? - אה שככתי בעצם המפקד מעורב מכיתה ג'...
אריאל-תנועה חדשה יחסית(כ-33 שנים),או יותר נכון 2 תנועות:אחת לבנים ואחת לבנות.
חסרונות?כמובן!הפלייה גמורה בין בנים לבנות.גם בחודש ארגון.
כולם שם "דוסים" עם כיפה בגודל של סיר על הראש.ציציות בחוץ ברחובות תל-אביב.חילול ה' ממש.
הסיסמא: "תורת חיים בעוז".כל החיים על-פי התורה.ובעוז-בלי פשרות.
הבעיה המרכזית היא: שרק בגלל שבני-עקיבא לא נפרד,ורק בגלל שלא מקפידים על איסור נגיעה,ועל תלבושת צנועה-
רק בגלל זה-פתחו תנועה משלהם במקום לנסות לשפר.לנסות לאחד."ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".
ע"פ טענה זו-נוריד ציצית-ונצטרף ל"צופים",נחזור לגבולות 1700 בשביל להתאחד עם השמאלנים,
ואולי נעבור לאירופה ונתאחד עם הנוצרים?רק אולי.
עוד חסרונות?חוץ מהקטע של נפרד לגמרי,והקטע של להיות דתי(יהודי) בלי להתבייש,
והקטע שקמים בשמונה לפנות בוקר בשביל להתפלל בשבת-אין עוד הרבה חסרונות.
אז לפני שתצחקו על "אריאלניקים"-אפשר קצת לפרגן.
שנזכה לאחדות ישראל ולבניין אריאל
שתבנה ירושלים העיר,ממני כותב צעיר.
משוחררים לפעולות.
אני כתבתי-בבקשה תשמרו על זכויות יוצרים!(זה סטירי)שרייבר
למה לזלזל סתם?אני17
אין כח להגיב על דברים שכתבת שם אבל למה סתם לזלזל?
יפה לך שאתה מעביר את המחשבות לכתבאוסנת
ובוחן את המציאות.
אולי תנסה להראות גם מה חיובי בכל תנועה?
וואי ממש לא מסכים. אל תהיה ראש קטן.פרנקלל
יפה~מישי~
אבל רק תדע שדברים כאלה יש בכל תנועה....ויש עוד הלכות שלא קשורות בהכרח לצניעות שלפעמים אותם שוכחים כשצועקים על צניעות. ושלא תבין אותי לא נכון. אני ממש בעד דבריך. אני חושבת שהמצב בבנ"ע איום ונורא. אתה מוזמן להסתכל בדיון הנעשה בענין זה בפורום בנ"ע ואף לכתוב שם את דבריך. והלוואי שדבריך יעזרו.
אל תכליל/י את כל בני עקיבא!איתיאל קריספין
זה יכול להיות בטעות רכילות/לשון הרע/אבק לשון הרע
סליח על ההערה הנוקבת!
שבת שלום!!!סניף בנ"ע-איתמר בנים השפיצים!!!
ה' ישמור ויציל... זוהי שנאת החינם האולטימטיבית.האדמו"ר מצנעא
ההכללות, הסטיגמות, האיבה, הסרקזם הדוחה ושאר מרעין בישין דוגמת השרשור הזה שרפו את היכלנו, החריבו את בית מקדשנו והגלונו לבין האומות. אזי "שנזכה לאחדות ישראל ולבניין אריאל" הוא האיחול האחרון שניתן לאחל, לאור הכתוב לעיל. פשוט דברים פורי ראש ולענה.
מנהלים, לא רק שיש לנעול את הדבר הזה ר"ל ל"ע, אלא גם למחוק!
בציפייה לישועה שלמה.
בתור אריאלניקיתפיתה פיתה
לפני שאתם אומרים"שנאת חינם לכתוב את זה" אז חוץ מביישוב שלי (הסניף שלנו יותר גדול מבנ"ע) רק שומעים שאני מאריאל וישר מדביקים סטיגמות.
גם בישוב שלי (בית אל,אם מישהו שאל,ואפשר לפתוח שרשור רק על הסטיגמות על הישוב) אריאל זה של הדוסים וכו',ותישעים ותשע אחוז לא ממש בדקו את זה.
אין לי בעיות נגד חברות שלי בבנ"ע ואנחנו ממש מגובשות בתור שבט שבט.
אז מה? עלינו יהיה מלא סטיגמות בגלל שאנחנו דוסים ותנועה נפרדת אבל להגיד את האמת,לא מכירים אותנו!
כשאני נוסעת לחברה שלי בישוב השכן אז יש בנות שממש מקבלות ווואלה מתרשמות לטובה,אבל כשאני אומרת באיזה תנועה אני...
כ"כ אבל כ"כ לא מסכימה! (ואני בעזרא..)תן חיוך....=)
הכל תלוי במקום בו הסניף נמצא...
חוץ מאריאל שעדיין לא שמעתי על סניף מעורב, כל הסניפים בבנ"ע ובעזרא הולכים לפי המקום.
אם הסניף נמצא במקום שבוחר לעשות נפרד- התנועה שאליה הם השתייכו-תהיה נפרדת, ולהפך.
וואאיי.. איזה סטיגמות![=!!smile
תרגע.. המצב בבנ"ע לא ככה - לפחות בחלק גדול מהסניפים..
דבר ראשון-אני בתתן חיוך....=)
מצטערת- אבל הזדעזעתי!דואגת!
מה זה ההשמצות האלו?!
אם בנ"ע ועזרא כ"כ גרועות, למה שלא נפרק את התנועות ונמיר את כל הסניפים באריאל?!
אם הן מחטיאות רבים ויוצרות זילזול בדת ומעורב, אולי צריך פשוט להשמיד אתן?
אתה לא מבין שאתה יוצר ככה שנאה לתנועות סתם, עם נתונים ואמירת מופרכות, למה להתמקד בחסרונות?!
הרתחת אותי, ואני לא חושבת בכלל שראוי לפרסם דבר כזה, אפילו אם זוהי "סאטירה", זו סאטירה שיכולה לגרום רק לדברים רעים ולא לשום תועלת.
אני לרוב לא מגיבה, אבל הפעם, זה מוגזם!.
חוץ מזה, יש לך כישרון כתיבה ממש טוב, תנצל אותו לדברים טובים
.
לא מסכימה בכלל.אובז'יי!!
ואני באריאל.
אבל למה להכליל?!?גולי =]
אני מסניף בנ"ע נפרד!
הבנות הולכות צנוע, שומרים נגיעה,הבנים קמים לתפילה והמפקד נפרד!!
אז נכון יש כאלה שלא! אבל זה לי משהו שמאפיין את הסניף! בכל מקום יש מיעוט ששונה!!!
בשביל מה להכליל?!
נכון,אין הרבה סניפים נפרדים של בנ"ע...אבל יהיו! למה לפסול תנועה שלימה על זה?!?
גולי שפיצית
מלכה=)
![]()
וואו איך לא הבנתי את זה עד היום!!הרועה
עד עכשיו חשבתי ששאר התנועות שוות משהו ולפרוש גורם לאנשים להיות שחצנים מעצבנים, תודה שבאת להראות לנו את האמת.
אני לא באמת מכליל, אני מכיר אנשים מקסימים באריאל. אבל כן ,התבדלות באמת בהרבה מקרים גורמת לאנשים להיות קצת קצת... טוב נו אתם רואים את התוצאות בעצמכם.
אותי זה הכעיס.לך דומיה תהילה
יש הומור ויש את זה.
לי, אישית, זה עשה רע בבטן. <ר>
"שנזכה לאחדות ישראל ולבניין אריאל"...
"לפני שתצחקו - אפשר קצת לפרגן"...
עשה טובה, קשוט עצמך תחילה.
להטיף לנו על אחדות... הצחקת...
יש גבול לכל תעלול.
הכותרת "סאטירה" לא מצדיקה כל רעיון.
יש לזה הרבה שמות: שחצנות, לשון הרע, התנשאות, בוטות,
מחסור חמור בתשומת לב... לא סאטירה.
נ.ב.
אל תדאג, אני לא מתכוון לגזול לך זכויות יוצרים על זה...
גם אותי!!!בל"חית
מסכימה עם כל מי שאמר שיש לך כישרון כתיבה יפה, ושתנצל אותו לדברים חיוניים!!!
קצת צורם לקרוא דברים כאלו על התנועה שלך..
ולא משנה מאיזה תנועה אתה..
לא הבנתי מה הסטירי פה?!
יש גבולות גם לדברים הסטיריים!
ו.."אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו" (תקנו אותי אם הניסוח שונה - אני לא זוכרת בדיוק...)
היית פעם בכל אחת מהתנועות האלו?
חיית בהם?
השתתפת בפעילויות?
וגם אם לא, ורק הסתכלת וצפית מהצד,
אתה יודע מה קורה בפנים?
בכל עניין ומקרה שקיים בתנועה?
בכל סניף עם הלקויות שלו???
מחילה, אבל ממש צורם לי כל פעם שמעלים את הדיון הזה!
ומנסים להוציא כל מיני שמות על התנועות...
"אז לפני שתצחקו על אריאלניקים -אפשר קצת לפרגן"SimplePlan
עד לנקודה הזאת עיצבנת אותי, אבל בקטנה. בקטע הזה- העלית לי את הפיוזים. ממש.
לא עולה בדעתי אפילו לנסות לבקש ממך זכויות יוצרים בשביל הקטע הזה.
תסתכל קצת סביבך באמת לפני שאתה כותב קטעים "סאטיריים".
שיא הלא מסכימה!!!!החיים יפים...
דבר ראשון זה ממש תלוי במקום. כי בדרך כלל הסניפים הולכים לפי המקום וכמעט בכל סניף יש משהו אחר.
דבר שני- זו ממש לא הדרך.....
אין לי כח לפרט יותר אבל זה העיקרון....
שבוע טוב!!!
נ.ב. אני באריאל....החיים יפים...
ואני גאה בזה!!!!!
חושב להבהיר-*נעמה*
הדעה המוצגת בכתבה שלו, היא דעת יחיד.
זוהי לא דעה שמייצגת את התנועה.
עריכה: בכלל לא אפילו!
קצת יותר מפורט...כנסו..פונ3'ה!!
בשביל מה יש כמה תנועות נוער?
שכל אחד יבחר ת'דרך שלו להתקרב לה'., לתורה, ולמצוות! ואין דרך יותר טובה מהשניה!
וזה לא רק משפיע על האנשים... זה משפיע גם על העם במובן מסוים..
-כי גם בזה שאתה מקרב את עצמך אתה גם תורם לאחרים..!
וכמה שקשה לי עם דברים מסוימים שיש באחר זה בורור שלא הייתי יכולה בלעדיו..זה ממש כמו בכיתה, בחברה, בשבט, או בכל דבר אחר... יש מגוון של בנות ועם כולם צריך לחיות...!
ואין מישי שאי אפשר ללמוד ממנה משו..או שמועילה במשו..
כל אחת תורמת לי בדרך אחרת...
...ככה גם כל תנועה תורמת לעם בדבר אחר... וכל תנועה שמה ת'דגש על דבר אחר...
אני יכולה להגיד לך שבאריאל ממש חסר לי הנתינה לשונה..
איפה תמצא באריאל סניף של עולים...?
איפה תמצא באריאל סניף פיתוח?
בתקווה לעולם מושלם!!
ת'כלס..זה מבייש לשמוע שזה בא מהתנועה שלי..
אריאלניקית גאה!!
בתור אחת מתנועת "עזרא"...עכבר הכפר
אני רוצה להגיד לך שכעסתי על מה שכתבת.
אתה באמת יודע מה הולך בפנים, או סתם אומר מה שאתה רואה מבחוץ?
אז ככה: במפקד [או במסדר, כלשונך] אנחנו מופרדים לגמרי. הפעולות גם כן, וכנ"ל גם על המשחקים שלפני המפקד, פעולות סניפיות וכו'.
כל מני פעילויות - נפרדות. הכל. מסעות וטיולים בני יום אחד - יוצאים ביחד, אבל באוטובוסים נפרדים ומקפידים שהבנים יהיו במרחק ניכר מהבנות.
מחנות בני יומיים או יותר - מופרד!!
ישבצי"ם משותפים, כשצוות הבנות בצד אחד וצוות הבנים בצד השני. הקומונרית יושבת עם הבנות.
בקיצור - אל תכתוב סתם.
[הערת אגב - "שכחתי" כותבים עם ח'...!!..."אה שככתי בעצם המפקד מעורב מכיתה ג'..." (המפקד לא!
מעורב.)]
או--קי.*נעמה*
תקשיבו, אנשים:
הדעה שהוצגה פה היא דעת יחיד של אדם שלא גיבש לעצמו עדיין את הדרך ולא למד לעומק את ערכיה של התנועה.. אני מבקשת מכם שלא תקחו את זה כאילו ציבור שלם באמת חושב שבנ"ע ועזרא הם חפיפניקים. זה פשוט לא ככה ואתם גם יכולים לראות שרובנו המוחלט לא מסכים איתו.
אה, ו-- פונ3'ה!!
מי שרוצה יכול לנסות לראות ולהיות שותף במה שהולך בתנועה. אם תסתכלי תראי שיש כ"כ הרבה דברים שהם נתינה כ"כ גדולה לעמ"י [למשל- שבועות ההתנדבות התנועתיים בחופש].
ועוד משהו- בגלל שכל תנועה מותאמת לאוכלוסיה מסויימת סביר להניח שבתנועה שמתאימה את עצמה לגוון היותר 'דוס' יהיו פחות סניפי מצוקה. [למרות שעכשיו יש סניף עולים חדש. ]
^^^^^^אובז'יי!!
מסכימה. זוהי דעת יחיד בלבד.
הזדעזתי...*ר*
מה זה הסטיגמות האלו???
כל סניף זה משו אחר וא"א לעשות כאלו הכללות...
אז מה אם לטעמי המצב בסניף שני עקיבא שליד הבית שלי הוא מזוויע?! א. זה טעמי, ויש עוד אנשים בעולם. ב. גם שם יש הרבה דברים טובים... ג. זה שבסניף הזה יש (למשל) בעיות בנים-בנות, לא אומר שזה המצב בכל תנועת בני עקיבא.
והעזרא - גם עליהם יש לי ביקורת, so what??
וגם שאריאל אני יכולה למצוא חסרונות אם אני רק אנסה...
וכנ"ל הצופים או כל תנועה אחרת...
אז תרגיע, ודחוף.
כל תנועה עושה המון דברים טובים, ויש גם בעיות.
אז שכל אחד יהיה במקום שבו טוב לו, ולא יקדש את התנועה שלו...
מסכימה!!!תן חיוך....=)
....~מישי~
מה שכן דברים כאלה יש בכל תנועה. ובכל התנועות הדתיות (חוץ מצופים דתיים שאני לא יודעת להגיד- לא מכירה) המצבים הקיצוניים זה לא הרוב. ובכל תנועת נוער יש בנות שלא הולכות צנוע ועוד כל מיני דוגמאות (חלק מהדברים שכתבת פה כ"כ שכיחים בציבור הדת"ל שזה נכון שזה די חבל אבל זה לא סיבה להאשים את בנ"ע או את עזרא. זו מגמה כללית בציבור. וגם זה אמנם לא דבר טוב אבל הוא לא נעשה בגלל רוע או בגלל ניסיון לאל להיות דוס אלא בגלל שזה הפך להיות נורמה מקובלת.)
ואני חושבת שכל סניף בכל תנועה יכול לעשות חשבון נפש עם עצמו וימצא מה לתקן.... כן גם אצל אריאל... וזה לא בזלזול כי אני מאוד מעריכה את אריאל אבל אצל כל אחד יש מה לתקן.
נ.ב- לגבי התגובה הקודמת שלי אני מצטערת אלא. כתבתי אותה בגלל כלמיני שהרגשתי באותו רגע ללא שיקול דעת וגם אחרי שקראתי ברפרוף את מה שהוא כתב. מצטערת עם פגעתי במישהו. -אחת מבנ"ע-
טוב, הבנו ת'הקטע.שיראל.אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...