אני ממש רוצה לעשות שירות עם ילדים אתיופים.למישי יש רעיון על מקום טוב וכיף??
אני צריכה מקום שאני לא יתדרדר ומקום חם מאוד!! (מבחינת היחס)
אני ממש רוצה לעשות שירות עם ילדים אתיופים.למישי יש רעיון על מקום טוב וכיף??
אני צריכה מקום שאני לא יתדרדר ומקום חם מאוד!! (מבחינת היחס)
בס"ד
אם לא- אין לי רעיונות 
אם את רוצה עוד פרטים, אני באישי
זה פרויקט שעובד עם משפחות יוצאי העדה האתיופית והוא פשוט מדהים!!
אני כבר שנתיים שירות שם ונהנת מכל רגע!
בואי לקחת חלק בפרויקטים רבים ומגוונים, בגרעין של 15 משפחות יוצאות אתיופיה הפועלות למען הקהילה הרחבה בקרית גת! מחכה לך המון עשייה...
גרעין הנני הינו קבוצה של 15 משפחות מהקהילה האתיופית אשר הגיעו לקרית גת במטרה להתיישב בשכונה, לאתר צרכים מהשטח ולתת להם מענה. הגרעין מופעל ע"י עמותת "הנני" אשר מפעילה עוד 7 גרעינים נוספים ברחבי הארץ.
קהל היעד בתוכניות השונות הוא בגילאי 0-120. הגרעין הקים השנה מעון, ישנה פעילות לילדים סביב מעגל השנה, הפעלת תנועת נוער, פרוייקט חונכות אישית, קבוצות מנהיגות נוער בשיתוף בני עקיבא ובשיתוף מרכז תאיר, שיתופי פעולה שונים עם ארגונים למען נוער בסיכוי (על"ם, מקום בלב, מעגלים ועוד) הפעלת מדרשה להעמקת זהות יהודית אתיופית- איסוף חומרים על הקהילה, העברת סדנאות בתיכונים ועוד. קבוצת צעירים (אחרי צבא) בשיתוף מרכז צעירים בישוב, תוכנית מנהיגות קהילתית אשר מאגדת בתוכה פעילות העצמה למבוגרים, קבוצת נשים, הפעלת בית-כנסת כמרכז רוחני, חקלאות קהילתית ענפה ועוד. כמו כן מלווה הגרעין את משפחות הקהילה סביב שירותי דת- נישואין, פטירה וכדו'.
תפקידה של בת השרות הינו מגוון ופתוח. היא בוחרת את הנישות שיותר מתאימות לה, ושם היא משתלבת. הבסיס הינו כדלהלן:
בקרים:
יום בשבוע- התנדבות בבי"ס יסודי
יומיים בשבוע- התנדבות בתיכון הדתי בעיר
יום בשבוע- משרדי, מוקדש לישיבות צוות
יום בשבוע- הפעלת סדנאות במסגרת המדרשה/ במשרד, הכנת פעילות.
ימי שישי-הכנות לשבת- בישוב
אחה"צ :
פעמיים בשבוע-הפעלת תנועת נוער: ריכוז צוות והובלה שלו.
ליווי קבוצות נוער
ארגון פעילויות קהילתיות
שבת:
פעילות ערב שבת פתוחה לנוער
פעילות סניפית אחר הצהריים.
יוצאי דופן:
ניהול והפעלת קייטנות פסח וקיץ
בנות השירות הינן חלק בלתי נפרד מגרעין המשפחות. משתתפות במפגשים השבועיים, בשבתות ובטיולים המשותפים.
הדר פנטהון מנהלת תוכניות בגרעין - 050-8455861
זה ארוך מאוד לפרט אם תרצי דברי איתי באישי..
1122 היקרה,
שח"ם - עולים לעתיד טוב יותר, הנה תוכנית המשלבת בנות שירות בחיייהם של ילדים ומשפחותיהם מקרב הקהילה האתיופית.
כל בת שירות בתוכנית מקבלת 2 משפחות עם ילדים בטווח גילאים מגוון. במהלך שעות הבוקר מלווה בת השירות את ילדי 'המשפחות שלה' במסגרת בית הספר - עוזרת בשיעורים, בלימוד פרטני אם יש צורך, בשילוב חברתי וכו'.
בנוסף, פעמיים בשבוע מגיעה הבת למשפחות עצמן, מכירה את ההורים, מדברת איתם, מבררת אם יש צורך בעזרה (מילוי טפסים, בירור זכויות, עזרה בתקשורת של ההורים מול הילדים, וכדומה) וכמובן, נמצאת עם ילדי המשפחות אחר הצהריים לעזרה במה שיש צורך (שיעורי בית, שעת משחק מחוץ לבית וכו').
כמובן, שכל הבנות המשתתפות בתוכנית מקבלות ליווי צמוד של עו"ס אחראית (מלבד הרכזת שירות) שאליה הן יכולות לפנות על כל שאלה, פניה, בעיה או התייעצות שבא להן).
תקני שח"ם פזורים ברחבי הארץ -באר שבע, בית שמש, ירושלים, תל אביב, יפו, פרדס כץ, פתח תקווה, אופקים, נתיבות והרשימה עוד ארוכה. כל התקנים כוללים דיור!!!
בחלק מהמקומות ישנה אפשרות לשלב שח"ם עם גרעין (לדוגמא בירושלים , ת"א, באר שבע ועוד מקומות).
העבודה מדהימה! הקשרים שנוצרים בין בנות השירות למשפחות פשוט יוצאים מן הכלל!
במהלך השנה גם עוברות בנות השירות הכשרות שונות, ימי עיון המיועדים רק לבנות שח"ם, פעילויות שונות, טיולים וימי גיבוש!
בקיצור, שווה מאוד!!!
אני מצרפת לך קישור כדי שתוכלי לקרוא עוד וגם לראות באיזה מקום מעניין אותך ללכת לבדוק את התוכנית מקרוב...
http://bat-ami.org.il/batami/Forms/News/News_NewsDetails.aspx?news_id=67
בהצלחה רבה ואת מוזמנת כמובן לחזור אלי עם כל שאלה שמתעוררת...
אשרייך.
אני אוהב אתיופים. אני בעצמי כזה!
אגב, צריך לבדוק שבמקום יש רב/רבנית -רק כך שירות לאומי מותר.
בס"ד
אני יודעת שיש בגרעין נתניה(אני חושבת גרעין של בנות שירות-בני עקיבא) עבודה עם העדה האתיופית.
אני מחפשת תקן בוקר לקומונה......יש תקנים עם אתיופים באיזורים אלה?וגם בנתניה או בית שמש?זה בגרעין תורני??זה חשוב לי....תודה..
שזה עבודה עם משפחות אתיופיות אחה"צ ובבקרים בביה"ס של ההילדים.
זו שנה ראשונה והבנות פה נהנות!
אם תרצי עוד פרטים אשמח ממש באישי 
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..