עזרה !! סרטים ליום השואהאנונימי (פותח)
בס"ד

שלום..
אני מחפשת סרטים ליום השואה לבני נוער...
אם יש למישהי או מישהו שם של סרט טוב
שהוא מכיר או שמע...
אני ממש אשמח לדעת..
תודה רבה!!
עדי
זה הפלא שלי- 0548066673
2 דברים=דינמית
1: לא מפרסמים פלא' בפורום.
2: סרטים-
החיים יפים
יעקב השקרן
ללא גורל
יש הרבה סרטיםחננאל האגדי
הפסנתרן הבריחה מסוביבור ועוד כאלה שרואים בפולין
רשימת שינדלר, אנה פרנקאלעד
ממתי יום השואה בניסן? הרבנות קבעה בי' בטבת.צחקן
חשוב...נחת רוח

לפני שאת מראה להם את הסרט חשוב שתצפי בו קודם כיוון שבד"כ יש שם תמונות לא צנועות (שלצערינו זו הייתה המציאות אך עדיין...)

יש סרט שאומנם פחות קשה אבל הוא בהחלט יכול להתאים (במיוחד לילדים על גיל 13) הוא נקרא "מאה ילדים שלי".

שבעזרתו יתברך נזכה לגאולה שלמה בקרוב...
מסכים. חשוב לצנזר קטעים (קצרים) מהסרטיםאלעד
גם ברשימת שינדלר, גם בהבריחה מסוביבור וגם באנה פרנק
הפסתנרן הוא סרט ממש חזק..טימון!
וגם אין בו הרבה דברים שצריך לצנזר (אם בכלל..)
צריך לצנזר גם קטעים שלקומי אורי
רצח מזעזע, היו להם הרבה דרכים.. ר"ל
תלוי לאיזה גיל מקרינים(ל"ת)ybs
נכון. לא צריך לברוח מזה.מ.מ.י.ר
אדרבא, לחזק כמה שיותר את הזכרון של מה שקרה שם.
לצערי זה נשכח, עד שאנשים אפילו לא שמים לב, וראיתי ממש ביומיום שני נערים שקוראים אחד לשני "יא נאצי", בלי לדעת בקושי מה זה.
אבל זה באמת תלוי לאיזה גיל.

אגב, יצא לי לראות את אחד הסרטים שמופצים באינטרנט, של הכחשת שואה. זה היה כל כך מרגיז, מכעיס, פוגע!!
והקטע הוא שזה כל כך אמין. וזה כמובן באנגלית, מה שאומר שאנשים מכל העולם רואים את זה, והכל מתעוות.
וזה גופא עוד טעם מדוע צריך בדווקא לשמר כמה שיותר את הזכרונות אצלנו.

יש ספר "אני מאמין" בהוצאת מוסד הרב קוק, עם עדויות מרטיטות על השואה.
יש גם סרטים בארכיון על שם סטיבן שפילברג (האוניברסיטה העברית) -
http://www.spielbergfilmarchive.org.il/kv/holoc1.html
אני עברתי רק על חלקם, ונראה לי שהם ראויים לצפייה.
יש שם גם את משפט אייכמן (האחרון מימין), צילום עם קול, צריך לדעת אנגלית טוב.
לא ארמתי לא לצנזר יש דברים שצריך תלויybs
מה ותלוי איזה גיל...
לא נכון!דינמית
צריך לצנזר ולא משנה איזה גיל.
למרות שהר גופות ישפיע אחרת על אדם בן 30 מילד בן 3, עדיין לא צריך לראות את זה.

אצלינו בהכנה למסע פולין אנחנו רואות הרבה סרטים ותמיד כשיש משהו שחושבים שלא מתאים (אני מדברת על דברים מזעזעים) מצנזרים
למה לצנזר?מ.מ.י.ר
מה זה ייתן לא לראות את זה?
למה לברוח?
מה זה ייתן לראות את זה?קומי אורי
זעזוע, במקרה הרע טראומה, ושבירה של גבולות הזעזוע שיש לאדם. בסוף הוא יתרגל לראות את זה, ורצח כבר לא יחשב למזעזע ונורא. עדיף רק לשמוע את הדברים.
את צודקת במה שאת אומרת.מ.מ.י.ר
אבל בכל זאת, איך אפשר לגרום לכך שלא תהיה שכחה של הדברים האלו?
זה פשוט מזעזע לראות נערים צועקים אחד על השני "נאצי" או "היטלר", או כל מיני בדיחות על השואה, או אנשים שבזמן הצפירה ביום השואה - מתנהגים כאילו כלום, ולא בגלל שהם נוהגים כשיטת הגר"א משום חוקות הגויים.

הדברים לא נשמעים מספיק, ולא נקראים מספיק.
ואולי לכן זה טוב שתיכונים וכדומה יוצאים למסעות לפולין. אמנם אולפנות וישיבות לא צריכים ללכת לשם, אבל בשביל מי שקצת יותר רחוק - אז שם הוא שומע על זה.

צריך להדגיש את מה שקרה בשואה הרבה, בינתיים זה לא מספיק.
...קומי אורי
"ולא בגלל שהם נוהגים כשיטת הגר"א משום חוקות הגויים." - תודה על ההוספה הזאת, אם היא לא הייתה הייתי נכנסת בך על זה..

אני לא יודעת, אולי אני לא מספיק מחוברת לדברים [של נוער שמזלזל במה שהיה בשואה] אבל לענ"ד יש דברים יותר דחופים כרגע, כגון מה שקורה עכשיו לארץ.
אתמול מישהו אמר, והחלטתי לקחת את זה לעומק ליבי, שבמציאות שאנחנו נמצאים בה עכשיו - פשוט בלתי אפשרי להמשיך בשגרה! [חבל שאני לא זוכרת את המילים המדוייקות.. זה היה יפה.] ואני חושבת שכל עניין שיש בו חינוך ע"פ העבר, ולא עפ"י ההווה הקשה של ארץ ישראל, יש בו פיספוס של הנקודה הזאת..
אולי את צודקת....אח..
אבל למה לא לשלב את שני הדברים יחד...כמובן צריך להתרכז במצב העיקרי...כי עדיין אם נחשוב רק על העבר ולא על העתיד... נחזור לעבר ח"ו....אבל זה דבר ממש חשוב שא"א להעביר אותו על סדר היום בגלל הדבר העכשיוי .... ואם לא מראים דברים קשים...לצערינו מזלזלים בזה...בדוק... {מסכים עם מ.מ.י.ר}
אי אפשר גם וגם?מ.מ.י.ר
אי אפשר לחזק אצלנו גם את השואה וגם את התקומה?
אולי אפילו כדאי לגשת לזה בצורה של תקומה מתוך השואה, שצריך לחזק את ארץ ישראל וכך לקום מהעפר שהיינו מוטלים בו.

מה הכוונה 'לא להמשיך בשגרה'?

ל"אח.." - מצטער, לא ראיתי ששלחת.מ.מ.י.ר
ואתה צודק לפי דעתי.
אפשר, בכבוד - לך על זה.קומי אורי
אני אומרת ברצינות.. אני אישית פשוט לא מתחברת לזה בצורה הזאת..

לא להמשיך בשגרה הכוונה שכלום לא חשוב כרגע, יש דברים פי אלף יותר חשובים שצריך לעשות! במקום בגרויות למשל, עבודה, לא יודעת מה! <כמובן שאם אפשר להכניס גם את אלא, בשמחה..> אבל לא הגיוני שאנשים לא יתעסקו עכשיו בארץ ישראל כי "יש לנו בגרויות על הראש.." !! וכיו"ב.
למה את מתחברת?מ.מ.י.ר
באיזו דרך עדיף לגשת לזה לפי דעתך?

אם ככה, אז אני לא מסכים.
אני לא מדבר כרגע על בגרויות בפרט, אבל אנחנו לא יכולים לעצור הכל.
האם גם נאמר לאנשים שלא ילמדו עכשיו במכללות וכו', ולביינישים - אל תלכו ללמוד בישיבה שלכם?

את לא יכולה לעצור את השיגרה...אח..
בגרויות וכו' זה שיגרה אנשים צריכים אתזה....אז נכון ארץ ישראל חשובה מהכל....אבל זה לא אומר שעוצרים דברים אחרים...אפילו שהם פחות חשובים...
אם היית במלחמה הייתי עוצר?קומי אורי
אז אנחנו במלחמה, שקטה. מלחמה על ארץ ישראל השלמה..
זה נקרא מלחמה...אבל ב"ה יש לנו צבא שנלחם...אח..
אני לא אומר שהצעירים לא צריכים גם לעזור....אבל שיעזרו במה שהם יכולים....ויתרכזו גם בעינינים שלהם...{חוץ מזה יש הבדל ברור...בין מלחמה שקטה לרציני...}
על מה אתה מדבר??קומי אורי
איפה נכנס הצבא לסיפור?? הצבא נגדנו! הצבא נלחם בנו! [בין היתר..]

ואין הבדל, זה שיש מלחמה שקטה ולא רועשת - זה בגלל שהכוחות הרעים עושים את זה בשקט ובהסוואה, ואנחנו עונים בבניה בגאון בגלוי ובשמחה! [ואם אתה לא שומע את קולות השמחה.. בעיה לגמרי שלך.]
הצבא נגדנו...אח..
הצבא כאילו רק נגדנו....מי מונע פיגועים? מי הורג מחבלים? מי נכנס לשטח ומסכן את החיים שלו? את? לא נראה לי... אני לא חושב שהצבא רק נגדנו...
אני יותר הייתי מגדיר את זה שהממשלה נגדנו... אבל הצבא גם שומר ,עוזר לנו...דברים שאת לא עושה.... זה שהוא השתתף בגירוש זה גרוע , זוועה וכו'... אבל מכאן עד להגיד כמעט חד משמעית שהוא נגדנו...אני אישית חושב שזה טעות...
נכון , צודקת אבל מי מבין שזה כרגע מלחמה ממש.... קשה להבין את זה...לכן מגיבים בהתאם...
כן, הוא נגדנו כי הממשלה נגדנו.קומי אורי
איך אתה יכול להפריד בין הגופים? זה אותו דבר..
נכון שהם הורגים מחבלים וכו' ואני מעריכה את זה. אבל למה מראש יש בכלל מצב שצריך להרוג מחבלים בארץ ישראל? איך המחבלים הגיעו לכאן? מי יצר את המציאות הזאת?
ואגב, זה דברים שאני כן עושה בזה שאני מיישבת את הארץ, וכמובן שלא רק אני.
אם אתה עדיין חי בסרט של הגירוש מגוש קטיף, אז אתה לא מעודכן.. הצבא נגדנו במאחזים עכשיו, בצעדות, בכל דבר.. והצבא הוא זרוע של הממשלה, זה לא ברור?

מי שמבין פועל, ומי שפועל ה' יצליח בידיו.. תפתחו עיניים טוב טוב לקורה סביבכם ותקשיבו, קורים פה דברים לא קטנים..
אני יודע...אח..
שהוא נגדנו במאחזים...{אגב אני גר ממש ליד מאחז והייתי שם...} אבל עדיין אם לא היה צבא אני לא בטוח שהייתה המדינה...ואל תגידי לי שה' היה עוזר...אתזה אני יודע.. אבל צריך גם השתדלות פיזית חזקה...ובנתיים היחידה הפיזית היא לא אף אחד אחר חוץ מהצבא.... ונראה לך שהמחבלים זה בגלל הממשלה...הצבא...מה פתאום המחבלים זה בגלל שאנחנו יהודים ולא משנה איפה נהיה...המחבלים-השנאה ליהודים התחילה הרבה הרבה לפני הממשלה , הצבא...
נכון את וכולנו מיישבים את הארץ....אבל בלי הצבא לא נראה לי שהיית מצליחה...
ושוב להזכירך הגירוש וכל מה שעושה הצבא.... זה זוועת עולם...אבל מה את רוצה לא מדובשך ולא מעוקצך....תנסי... {אם תצליחי להקים את מדינת ישראל בלי הצבא...אני בעד..}
שבוע טוב!!!!

אני לא נגד הצבא מיסודוקומי אורי
[איך הגענו לזה??...]
אבל עצם זה שיש ערבים בארץ, שמהם יוצאים מחבלים, זה בגלל ההתנהלות של הממשלה! זה ממש גלותי להגיד שיש מחבלים בגלל שאנחנו יהודים! יכול נוכל להם!! רק שלא עושים את זה, הממשלה לא עושה את זה!
גם אנחנו עובדים פיזית, ובלי הצבא שמגרש אותנו כל הזמן, העמידה הפיזית הייתה הכי חזקה שיש!
זה לא משהו עקרוני..קומי אורי
אני פשוט לא אוהבת להתעסק יותר מידי בשואה, מספיק לי מה שאני יודעת כרגע - ואני מאד מכבדת.

אני לא אומרת ש"נאמר לאנשים..", אמרתי שלקחתי את זה על עצמי כי זה חשוב לי מאד. וכל אחד שיעשה זאת ג"כ, תבוא עליו הברכה..
לכו ללמוד, תעשו בגרויות, [אני לא אומרת שאני לא עושה את זה..] אבל קחו את הדברים בפרופורציות, יש דברים יותר חשובים.

[ושוב.. למה המילה "יחס" לא מתאימה להחליף את "פרופורציות" במשפט הזה..? אני משתגעת..]
איך תצילי את הארץ אם אין לך השכלה?תמי!
כאילו ברור שאפשר אבל כל אחד צריך לעשות את תפקידו ויש שצריכים את עזרתם יותר בתחומים אחרי! בלי עורכי דין איך היו אנשים שנעצרו (בגלל מאחזים) משתחררים???אם הם לא היו לוקחים את זה ברצינות הם לא היו מצליחים... ויש עוד פווול דוגמאות! כל אחד ותפקידו! ובלי עבר אין הווה! (למה עשית את ליל הסדר?!...)
אל תעוותי לי את כל מה שאמרתי..קומי אוריאחרונה
אמרתי לכולם להפסיק ללמוד? אמרתי שאנחנו לא חיים במציאות שגרתית, וכל אחד יעשה את ההשלכות לעצמו.
בלי עבר אין הווה, ואמרתי שמספיק לדעת את הדברים ולא צריך להפוך את זה למושא החינוך של כל עם ישראל.. כי החינוך הנכון לא עובד ככה, לא נחיה וניוודע לרע כדי להגיע לטוב. זאת חשיבה גלותית.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך