שאלהSpEcIaLl

אם נשאל רבנים-בין אם דתיים לאומים בין אם חרדיים(שזה ברור מה התשובה)

מה הם ימליצו לעשות-להתגייס או לשבת וללמוד תורה(אבל בקטע של ללמוד רציני ולא להתבטל)

מה נראה לכם הייתה התשובה?!

וזה רציני....

כל רב והתשובה שלו.ישי ויזנר
לכל רב יש גישה שונה בנושא.
אתה לא יכול להכליל ולהגיד מה "הרבנים" יאמרו.
אני בתSpEcIaLl
אבל בכללי נראה לך שיש רב שיגיד לאדם(שיכול ללמוד תורה רציני מאד)שיתגייס במקום ללמוד תורה!?
הרי תורה היא מעל לכול.....
כן.ישי ויזנר
פיקוח נפש הוא מעל תורה...
ואם את באמת רוצה לברר את הסוגיה לעומק את יכולה לחפש חומר באינטרנט (ויש הרבה).
אם עדיין יש לך שאלות את מוזמנת לשאול או פה (לא כ"כ יעילן בדברים האלו) או רב.

סבבה?
אולי זה שייך יותר בפורום של הלקראת גיוס, לא?אלעד
ישי ואלעדSpEcIaLl
ישי-אבל הרעיון הוא שלא חסר חיילים....אז אם אחד שיכול ומסוגל ללמוד תורה רציני לא עדיף שילמד תורה?!ובעניין של פיקוח נפש..זה ממש לא מוגדר נכון.

אלעד-לא זה לא קשור לגיוס,שאלה הלכתית
התכוונתי ששם דנים הרבה בשאלה הזאת  אלעד
וואי תודהSpEcIaLl
אני אדפדף שם....
אפשר להעביר את ההודעה הזאת לפורום גיוס!?!?SpEcIaLl
חח תעשי העתק הדבק..ישה"ז=]
לא נראה ליybs
שיש רב שיבוא אליו תלמיד ויגיד לו "חשקה נפשי בתורה" והוא רוצה להשאר ללמוד שהרב יגיד לו לא! צו שעה עליך להתגייס......
לענ"ד ללמוד, וכן אמר לי ת"ח גדול מאוד.עמישב
אם ככהSpEcIaLl
אז הגענו למסקנה....שעדיף ללמוד תורה מאשר להתגייס,לא?!

אז בעצם כל השקפת החיים שגיוס לצבא זה דבר גדול,והרבה רבנים אומרים ללכת ולהתגייס(אנלא מדברת על צוו השעה)זה ביטול תורה....
איפה ההיגיון?!
נורא פשוטמשה
יש כאלה שללמוד כל היום לא מתאים להם, והם אנשי מעשה. לא כיזה רע אלא כי ככה הקב"ה ברא אותם.

והם גם לא פחות דתיים, אגב.
אזהו שאני מתכוונתSpEcIaLl
לאלה שכן יש להם את היכולת לשבת וללמוד כל היום ויש הרבה מוכשרים כאלה....
ומצד שני-כל אלה שאין להם את היכולת ללמוד,או מצד אחר-ה"בחורי ישיבות" שכאילו לומדים הם אלו שצריכים להתגייס,כי כוח פיזי יש להם....

וחלילה לא אמרתי שהם פחות דתיים-להפך אני מצדיעה ומעריכה,גם אחי התגייס ועל רמת הצדיקות זה לא אומר כלום....
רק שחשבתי על זה-אם התורה היא מעל הכל-אז......
מסכיםybs
אבל בשלב כלשהו הוא יתחתן ואז לרוב יוצאים לעבוד....אז לפני שהוא יוצא לעבוד ש"יתרום את חלקו"אלא כן הוא הולך אח"כ לכולל ואז זה סיפור בפני עצמו שלא נראה לי שכדי להכנס לזה פה...
אתה לא חושבSpEcIaLl
שבלימוד תורה יש את התרומה הכי גדולה.....?!
אני מסכיםybs
לא יודע איך הבנת אחרת מההודעה שלי אבל ברור שכן ברור שהאידאיל הוא לשבת כל היום וללמוד (בשביל שלא ינצל"שו בארץ ישראל השלימה)אבל מה לעשות שחייב לדואג לפרנסה אז אפשר ללכת אחרי שכבר אין ביררה וצריך לצאת לעבוד לעשות את השירות הצבאי לא אמרתי שזה מה שאני הולך לעשות כי לא נראה לי שאני מסוגל ללמוד ימים שלמים אבל מי שיכול לענ"ד זה עדיף...
עדייןSpEcIaLl
לא סופקתי מתשובה.
מה לא מובןybs
אני יחלק לסעיפים תגידי מה לא הבנת:
א.לימוד תורה זה הדבר החשוב ביותר
ב.מי שיכול ללמוד כל היום (ובאמת ללמוד) עדייף שילמד
ג.סעיף ב נכון כל עוד לא צריך אותו בצבא כגון במקרה שיהיה מלחמה ולא יהיה מספיק חיילים אז גם מי שלומד צריך לצאת להלחם
ד.בשלב כלשהו כשהוא כבר מסיים ללמוד כשאין לו ברירה והוא חייב לצאת לעבוד אז שילך יעשה את השרות המקוצר (לפי מה שידוע לי נשואיים בגיל 26 ככה עושים רק 4 חודשיים טירונות ומילואים.....)
ה.לגבי ללמוד וללמד יכול להיות שזה באמת המשך ומי שבנוי ללמד תורה וזה ההעבודה שלו יכול להיות שגם לא צריך להתגייס
בלימוד התורה הוא תורם את חלקו.עמישב
בס"ד לק"י

בנוסף לזה, הוא גם יכול לעבוד בחינוך והוראה, מה שקרוי: "ללמוד וללמד"... ואם כך, למה שילך לצבא?
אז הגענו למסקנה שSpEcIaLl
פשוט צריך ללמוד תורה ולא להתגייס.
(לאלו שיכולים כמובן....ויש הרבה זה בטוח)
כן ואין הרבהybs
אבל לימוד תורה וגיוס זה לא השני דברים היחדים בחיים...יש גם פרנוסה(פרנסה במבטא אשכנזי..)
אז כשהוא יוצא מהלימודים שיתרום ארבע חודש לפוחת טירונות
כדי להתפרנסSpEcIaLl
אפשר ללמד תורה וככה הוא יצא מזה הכי טוב..גם לומד תורה וגם מתפרנס,
ובקשר לזה שאמרת שצריך הרבה חיילים-אזהו שלא...יש ברוך ה' יותר מדיי
לא התכווניתי שאין הרבה חייליםybs
אין הרבה שיכולים לשבת וללמוד באמת כל היום ולהתפרנס מלימוד תורה יענו כולל
זה לענ"ד ממש לא האידיאל!!!(מחלוקות ענק אני רק יזכיר כמה דברים החפץ חיים היה בעל מכולת התנאים אמוראים בגמ' לרוב היו עובדים...)
אוקייSpEcIaLl
אז :
מי שיש ביכולתו ללמוד-שילמד ולא התגייס.
מי שאין ביכלתו ללמוד-שתיגייס.

כל עוד הוא לומד....ybs
איך את רואה את זה שיש יותר מידי חייליםיאיר ויזנר
כי אני לא חושב שיש יותר מידי
בוא נגיד ככהSpEcIaLl
לא חסר לצה"ל חיילים.
אכל שנה מתגייסים וכו' וכו'
אנלא מדברת על זמני מלחמה שלא נדע.
אבל בימים רגילים אין מחסור בחיילים.
אם יש לך הוכחות שחסר חיילים אני משנה תדעה שלי לגמרי,אבל תן.
שאלה ל - SpEcIaLlיאיר ויזנר
את חושבת שאפשר לשלוח חיילים לקרב בלי שהייתה להם איזשהי תקופת טירונות?
פשוט לשלוף אותם מהחיים שלהם ולומר משהו כמו:
"שלום חבר'ה, אנחנו יודעים שלא עשיתם טירונות, אבל זה בעייתכם שישבתם בישיבה במקום לשרת כשהייתם בני 18, לכו/עופו לחזית ונתראה בסיבוב הבא?
יש הרבה יותר מהכמות שנשארים היום בלא להתגייס...עמישב
יש הרבה יותר חיילים!?SpEcIaLl
זוהי תגובה ל"כן ואין הרבה" של YBS, תבדקי לפי המקוםעמישב
יש רבנים שיציעו ככה ורבנים שיצעו אחרת...אנונימי (פותח)
תליו לאיזה בנאדם את מתכוונת צריכים את שניהם היא אפשר רק תורה כול היום!!!צריך גם להגן על המדינה שלנו....הרי אחנו חיים בה ואם אנחנו לא נשגיח עליה אפחד אחר לא יעשה את זה...!!

ותאמיני לי צריך הרבה יותר חיילים....יש את האלה שלומדים תורה..שזה אחלה אבל בדבר הזה ברור גיוס!!!

ככה לפי דעתי...
מחשבה מעוותת לפי דעתיSpEcIaLl
אין כזה דבר-אי אפשר תורה כל היום,חייבים תורה כל היום אחרת אין לנו זכות קיום בעולם.
וכפי שאמרתי-אלה שמסוגלים ללמוד-שיעשו זאת כי זה הכי חשוב ואלו שלא-שיתגייסו.
לא נראה לי שיש רב שיתנגד לזה
ותני לי הוכחות מפורשות שצריך יותר חיילים
עוד לא ענית שמה שאני הגבתי אליך קודםיאיר ויזנר
נראה לי שיהיו לא מעט אברכים, ת"ח ואנשים שילמדו תורה גם אם תשלחי את הבחורים בני ה:18-21 לצבא.
זה ברור...אנונימי (פותח)
יש יותר משתמטים שהם חילונים אוקי...והרוב דתיים רוצים להתגייס לשרת במדינה שלהם..עכשיו אני לא אומרת שתורה זה לא חשוב זה חשוב אבל יש בחורי ישיבות יש מדרשות וכול מיני דברים כאלה שלומדים תורה ..וזה גם חיוב מצידך למדינה שלך...הרי עם ילמדו כול הזמן תורה מי יגן אוו ישגיח שלא נפגע אם יתקיפו אותנו פתאום?אולי את חושבת ה' וואלה נכון אבל הוא לא פתאום ישליך אש מהשמיים אנחנו אמורים לעשות את זה..והוא כמובן עוזר...אבל אנחנו צריכים לפעול לזה...ותאמיני לי יש מספיק אנשים שהם לומדים תורה..אז למה לא 100-200 איש לא התגייסו?? זה שירות המדינה שלהם ...!!!

ומה זה מסוגלים ללמוד???? כול אחד לומד בדרך שלו...יש את יותר ויש פחות ..!!
ואם אתה לא יודעת יש פולל משתמטים אז חייב חיילים!!! ובוא נדבר פרטי...
יאיר ונעמהSpEcIaLl
יאיר-סליחה,לא שמתי לב שהפנת אליי שאלה-אזהו שלא.אני חוזרת על מה שאמרתי-מי שמסוגל ללמוד כל הזמן תורה שיישב וילמד ולא יתגייס ומי שלא יכול לשבת וללמוד שיתגייס(ומכל סוג יש הרבה אז אין פה שום בעיה)

נעמה-לכל בן מגיל 13 יש חיוב של עול תורה והם חייבים ללמוד תורה ויש עניין מאד גדול של חלילה ביטול תורה,אז בעניין הזה אין מצב של:"יש מספיק בחורים שלומדים תורה" ,כי כל אחד חייב בזה

ושוב-המסקנה שהגעתי אליה היא ברורה מאד,מי שיכול ללמוד ילמד ,מי שלא יתגייס.
ללא ספק
טוב...לא חושבת כמוך...כולם יוכלים ללמוד זה לא שאלהאנונימי (פותח)
ואם כולם ילמדו לא יהיה צה"ל....
טעות ענקית בידיך יקירה!!SpEcIaLl
אז את כנראה לא יודעת מה זה ללמוד תורה יום שלם..זה קשה בטרוף ואני שומעת הרבה על זה..
ואם את מתארת מצב שכולם ילמדו תורה,תחשבי בהיגיון-לא נצטרך את צה"ל..
למה את חושבת ככה??? יענו כולם אני מכלילה כדתייםאנונימי (פותח)
אם ילמדו נגיד הדתיים לא תיהיה צה"ל כי דתיים זה הרוב!!
כל כך לבנות להגיד "כל אחד יכול ללמוד...."ybs
SpEcIaLlיאיר ויזנר
זה באמת נכון שיש עניין גדול מאד של חלילה ביטול תורה, ובאמת גם יכול להיות שאין מצב של: "יש מספיק בחורים שלומדים תורה".
אבל עם כל זה גם אין מצב של: "יש מספיק בחורים שמשרתים בצבא", בגלל שכמו ש - n_a_a_m_a אמרה יש הרבה מאד שמשתמטים.
ויש גם הרבה מאדSpEcIaLl
שמתגייסים

תקשיב אם אתה נותן לי הוכחות חותכות שאין מספיק חיילים אני מיד משנה תדעה שלי,באמת על סמך מה אתה אומר שאין מספיק חיילים?!חוץ מזה שיש משתמטים שזה לא סותר
הנהיאיר ויזנר
הרגע הוצאתי:
"40% מהבנים בגיל גיוס ו-30% מהבנות אינם מתגייסים לצה"ל בגלל מה שמוגדר חוסר אתגר, כך עולה מנתונים שהציג היום סגן הרמטכ"ל הפורש, האלוף גבי אשכנזי, בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.
ועוד צויין כי כ-9% מהבנים המועמדים לגיוס משוחררים משום שהם מצהירים כי "תורתם אמונתם", 4% לא מתגייסים בשל עבר פלילי, כ-6% מסיבות רפואיות..."

זה מספיק?
יכול להיות שהרבה לא מתגייסיםybs
אבל מי אמרך שה-51 % הנותרים לא מספיק????
יאירSpEcIaLl
51% מתגייסים-מי אמר שזה לא מספיק?!
תנסו להסתכל על זה ככה:יאיר ויזנר
א) בעבר בלא כ"כ רחוק המדינה נלחמה על קיומה. ואז היו אחוזי גיוס הרבה יותר גבוהים.

ב) כיום המדינה עדיין נלחמת על קיומה (אמנם בעיקר במישור הטרור אבל עדיין)
ויש עדיין מלחמות (למשל מלחמת לבנון 2 שהיתה רק לפני שנתיים).

ג) כרגע יש רק 51% שמתגייסים לצבא, כלומר- כמעט 1/2 לא מתגייסים.

אתן עדיין חושבות ש51% מספיקים?
אני בן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ybs
ואני לא יודע כמה זה יוצא 51% במספרים אבל יכול להיות שזה מספיק אם תתן הוכחה שזה לא מספיק אז.....(ולא כתב בynett ש***** רוצה לבטל תביינשים כי אין מספיק חיילים כי תכלס זה פוליטקה...
51% במספרים יכול להיות מספיק ועוד איךSpEcIaLl
תלוי כמה זה באמת
ההגיון אומר שזה מספיק
בואו נלך טיפה אחרתיאיר ויזנר
נכון שיש ערך ללימוד התורה. אבל יש גם ערך ליישום התורה ויש לא מעט דוגמאות שבהם אנשים ענקי תורה הניחו את התורה בצד והלכו להלחם.
כמו למשל משה רבינו, שבמלחמה עם עמלק הוא לא הלך לאוהל ולמד תורה.
הוא עמד על ראש הגבעה ביחד עם אהרון וחור. ולא רק זה, הוא גם שלח את תלמידו, יהושע להלחם בעמלק יחד עם כל האנשים שהוא ירצה ("בחר לך אנשים").

ויש גם את יהושוע עצמו.
יהושוע הוא זה שאמר מלכתחילה: "לא ימוש ספר התורה הזה מפיך".
ובמלחמה עם יריחו הוא הקדים לקום!("וישכם יהושוע בבוקר"). והוא גם היה בכל מהלך הקרב (זה כתוב במפורש. ספר יהושוע פרק ו').

ועכשיו תאמרו לי:
מה נראה לכם שמשה עשה על הגבעה במלחמה עם עמלק? למד תורה? אז זהו, שלא.
ומה עם יהושוע שהשכים יחד עם כל העם ביום של המלחמה וביום הראשון שבנ"י סבבו בו את העיר?
ומה עם זה שהוא היה עם העם במשך הקרב ולא נשאר במחנה כדי ללמוד תורה?

עכשיו אתם רואים את החשיבות של הגיוס?
וואלה אתה מזה צודק...!!אנונימי (פותח)
במקרה שאתה מביא זה מצב של מלחמהybs
ופה אין אפחד שחולק (אבל במלחמת מצוה--הכול יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה. רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק ז הלכה ז)
אז כן ברור שכל העם יוצא כיום אנחנו לא במלחמה ב"ה
ועכשיו תגיד לי אתה נראה לך שיהושע עשה טירונית....(ציטוט מאחת ההודעות שלך :"את חושבת שאפשר לשלוח חיילים לקרב בלי שהייתה להם איזשהי תקופת טירונות")

רק כדי לרענן את הדעה שלי למצטרפים החדשים אני לא אומר שלא צריך להתגייס אני אומר שמי שיכול ללמוד כל היום תורה אז כל עוד הוא לומד אני מדגיש כל עוד הוא לומד!!!
שלא יתגייס
זה מזה לא נכון....אנונימי (פותח)
צריך חיילים אפילו עם הם לומדים תורה......כי אין מספיק חיילים!!!! אז מי שרוצה להייתגיס ולא ללמוד ויכול ללמוד שיעשה את זה...שהתגייס..

כי במלא אין לנו מספיק חיילים ...נראה לי יש יותר חיילים שהם במילואים...מאשר חיילים צעירים!!!
הייתי שמח אם היית מביאybs
קצת הוכחת....
אז ככה...אם אתה רואה חדשות אוו קורא..אז..אנונימי (פותח)
יש ממש טיפה חיילים..לעומת ישראל עצמה...

עכשיו אין לי בדיוק ההוכחות אבל שיהיה לי אני יתן לך...וזה ידוע שיש פחות חיילים...ויש פוללל שמתמטים...!!
מנהיגים...הללוי'ה
משה לא נלחם- הוא היה שם כדי לעודד את העם, יהושע לא נלחם- הוא ניהל מלחמה.
יש כאן עניין של לסחוף את העם ולכן זה פשוט לא קשור אלינו כל עוד אנחנו לא מנהיגים...
אני חושבת שאין כאן שאלה האם מנהיגי המדינה ילכו למלחמה כי זה ברור שכן!!
שוב-יאיר ונעמהSpEcIaLl
יאיר-המצב בימי התנ"ך לא מתקרב למצב שלנו עכשיו,הדוגמאות שנתת זה בזמן מלחמה ועל כך אין וויכוח בכלל...אם כי יש את המושג של 13 אלף ללימוד 13 אלף למלחמה לא זוכרת איך זה הולך בדיוק,חייב שיהיו לומדי תורה וחיילים וכמובן בשילוב הזה בעזרת ה' מנצחים....
ונעמה-את אומרת דברים בלי בסיס ,בגלל זה אני לא יכולה להתייחס לזה כאל מציאות,תני הוכחות, נדבר.
לא מדובר במצב עדכני של ביטחון/שטחיםיאיר ויזנר
מדובר כאן בצורת התנהגות והנהגה רוחנית שבה גדולי העם הולכים לקרב
במקום להשאר באוהל/בבית, ללמוד תורה ולקוות שה' יעזור.
(שמעתי פעם איזה משפט שממש מתאים אבל אני לא זוכר אותו בדיוק אז אני אכתוב אותו בשפתי: הקב"ה עוזר למי שעוזר לעצמו")

הללויה, אני מציע לך לקרוא את תיאורי הקרבות האלו קצת יותר בעיון ע"מ שתוכלי יותר לשים לב לפרטים שמרכיבים את המצב מעבר לזה שבכ"מ משה לא למד בזמן המלחמה בעמלק.
איפה כתוב שיהושע לא נלחם בקרב נגד יריחו?
ואת יודעת מה? סבבה, אז הוא לא נלחם מה עם הקרב בעי שבו הוא כן השתתף בקרב באופן פעיל?
(ציטוט מסוף הקרב בעי:"וִיהוֹשֻׁעַ וְכָל-יִשְׂרָאֵל רָאוּ, כִּי-לָכַד הָאֹרֵב אֶת-הָעִיר, וְכִי עָלָה, עֲשַׁן הָעִיר; וַיָּשֻׁבוּ, וַיַּכּוּ אֶת-אַנְשֵׁי הָעָי")
הם יצאו בשעת מלחמה....ybs
עד כמה שאני זוכרת..הללוי'ה
ביריחו הכל היה בדרך נס- לא נלחמו! ובציטוט שלך דווקא הבנתי אחרת- למה יהושע ראה את זה עם כל ישראל? לי זה נראה שהוא הסתכל מהצד.. תחשוב על זה גם בצורה הגיונית יהושע היה בן מאה בערך וכשספרו במדבר את כל הגברים יוצאי צבא זה היה בן 20 ל50 (עד כמה שזכור לי)...
ולא אמרתי שמשה למד בזמן מלחמה, אבל הוא לא נלחם. חוצמזה אם תעיין בדברי שוב תגלה שאמרתי שהמנהיגים כן צריכים לשרת בצבא...
(ד"א יש הרבה דוגמאות למנהיגים שכן נלחמו, דוד המלך, שאול, אהוד בן גרא, גדעון,ברק, יפתח...)
ושים לב עוד משו יפה- במלחמה של שאול מול עמלק- שמואל נשאר בבית! למה? כי שאול הוא מנהיג יותר גשמי ושמואל מנהיג רוחני, אני בטוחה ששמואל לא סתם השתעמם בבית אלא גם למד תורה... ועל עלי- אין בכלל מה להתווכח! כשבאו ואמרו לו שארון הברית נלקח הוא היה באמצע ללמוד תורה!
(הכל נלקח מזכרוני הדל אז יש מצב שאני טועה- תקן אותי!)
להללוי'היאיר ויזנר
יריחו:
א) בנ"י אומנם לא נלחמו, אבל הם לא ידעו את זה. הם רק ידעו שה' יתן את יריחו בידם.("רְאֵה נָתַתִּי בְיָדְךָ, אֶת-יְרִיחוֹ וְאֶת-מַלְכָּהּ--גִּבּוֹרֵי, הֶחָיִל").

ב) יהושוע לא הסתכל מהצד הוא היה יחד עם כל שאר העם. ואת זה רואים מכך שכתוב:"וְלִשְׁנַיִם הָאֲנָשִׁים הַמְרַגְּלִים אֶת-הָאָרֶץ, אָמַר יְהוֹשֻׁעַ, בֹּאוּ, בֵּית-הָאִשָּׁה הַזּוֹנָה; וְהוֹצִיאוּ מִשָּׁם אֶת-הָאִשָּׁה וְאֶת-כָּל-אֲשֶׁר-לָהּ, כַּאֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתֶּם לָהּ".
הוא לא היה יכול לומר להם את זה אחרי הקרב בגלל שבנ"י הרגו את כל מי שהיה ביריחו לפי חרב ואת זה רואים כאשר יהושוע אמר לבנ"י ביום השביעי בהקפה השביעית:"רַק רָחָב הַזּוֹנָה תִּחְיֶה, הִיא וְכָל-אֲשֶׁר אִתָּהּ בַּבַּיִת--כִּי הֶחְבְּאַתָה, אֶת-הַמַּלְאָכִים אֲשֶׁר שָׁלָחְנוּ". (מה לעשות שההיגיון לא עומד מול הפסוקים).

ועכשיו לענין משה:
א)כאשר כתבת:"ולא אמרתי שמשה למד בזמן מלחמה, אבל הוא לא נלחם" לזה בדיוק התכוונתי (לפחות לחלק הראשון).
כל הפואנטה היא שמשה לא למד תורה בזמן המלחמה אלא היה נוכח בה (אפילו שהוא רק צפה מהגבעה).

ב)אני מסכים איתך שמנהיגים צריכים לשרת בצבא אבל אני לקחתי את זה לכיוון ש: אם אפילו המנהיגים הולכים לשרת בצבא (גם כג'ובניקים ) אז כל שכן שגם שאר העם צריך להתגייס, אפילו אם הוא יעשה שירות מינימלי.

ושמתי לב בחלק האחרון למה שכתבת:
מול שמואל ועלי את באמת יכולה לשים (כמו שכתבת) את דוד המלך (שהיה מהמהיגים הרוחניים באותו דור ולא רק מלך) ויצא כמעט לכל המלחמות באותו דור (וכמוך בעניין זה, רק עד כמה שאני זוכר)ואת דבורה הנביאה שהייתה "רק" המנהיגה הרוחנית (שופטת) באותו דור וכן יצאה למלחמה בכנען (למרות שיצאה רק עקב בקשתו של ברק) ועוד כמה מנהיגים רוחניים שהיו לעם ישראל במרוצת השנים.

נ.ב.
ל-ybs אומנם לא כולם חושבים כך אבל יש כאלה שטוענים שכיום אנו נמצאים במצב של מלחמה ולא סתם מלחמה אלא מלחמת מצוה.
אנחנו כמעט מסכימים אחד עם השני..הללוי'ה
רק שאצלי זה לא "אפילו מנהיגים" כי מנהיגים זוהי חובתם! להוביל את העם! בגלל שהשאיפה שלנו היא שרוב העם יתגייס- המנהיגים צריכים להראות דוגמא אישית!
ולמה רוב העם ולא כל העם? בגלל שאם יש מעטים שיכולים כל היום ללמוד תורה- שילמדו! אותם צדיקים הם אלו שמחזיקים את העם שלנו! צריך אנשים כאלה!
תכלסSpEcIaLl
בואו נחשוב בצורה הגיונית
"כי לא בחיל ולא בכוח כי אם ברוחי אמר ה'"
מה ששומר עלינו זו התורה אז לכן לדעתי כל אחד שמסוגל ללמוד שילמד ולא יתגייס,יש??
איןיאיר ויזנר
תמשיכי לצפות בדיון ותביני למה אין
כמעט. בעז"ה נסכים עוד יותר עוד מעטיאיר ויזנר
בקשר לחלק הראשון אני אענה יותר מאוחר.
יש יותר מידי רעש בסביבה.

אבל החלק השני:
א) תמיד יש יוצאים מהכלל שלא יכולים לשרת מכל מיני סיבות (נכויות שכליות או גופניות ברמות כלשהן, הצבא לא רוצה אותם וכו').
ב) יש גם את האנשים שעברו את גיל הצבא שיכולים ללמוד תורה, ואת אחינו שעדיין נמצאים (לצערנו) בגולה.
אז שהם ילמדו תורה ואלו שלא נמצאים באחד משני המצבים שהזכרתי בנ"ל שילכו להתגייס לצבא.
דוד המלך, נלחם!!tomerittal
לפי דעתי עכשיו המשימה המרכזית זה לימוד תורה, אבל חס וחלילה לא לדלג על הצבא.
טוב אז אני שוב לא מגיעה לתשובה ברורהSpEcIaLl
תנו לי את כל הסיבות שעדיף גיוס על לימוד תורה
יש מספיק אנשים שלומדים תורה....גם פה וגם בחו"לאנונימי (פותח)
וחיילים אין מספיק....את לא יכולה להגיד שיש כי אין....אז אנשים שבני 18 שהתגייסו למה לא..??
מעבר לזה שמלחמת מצווה מוגדרתיאיר ויזנר
ע"פ הרמב"ם כך:
"ואי זו היא מלחמת המצוה,
1) מלחמת שבעה עממים.
2) ומלחמת עמלק.
3) ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם."

רוב הפוסקים (חוץ מהרמב"ן, אולי) טוענים שהיום לא מתקיים גדר מלחמת שבעת עממים או מלחמת עמלק (כיוון שאין מלך אין הנהגה לעם וזיהוי של העממים/עמלק).אבל הסוג השלישי "עזרת ישראל מיד צר שבא עליהם" תקף בכל זמן ובכל מקום, ואין ספק שהמציאות שבה אנחנו חיים היום (פיגועים, מלחמות...) נמצאת בהגדרה הזאת.
ואם נסתכל רגע על מה שכתוב בנ"ל נגלה שאנחנו נמצאים במצב של מלחמת מצווה!.
כלומר, אנחנו נמצאים במצב שבו, כמו שכתוב בסוף מסכת סוטה:
"במלחמת מצוה הכל יוצאין אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה".

בצלב"א
רגעSpEcIaLl
הרמב"ם אמר אם מתקיימים שלושת התנאים האלו זה מלחמת מצווה!?או חלק מהם?!
כל אחד מהם...ישי ויזנר
מלחמת מצווהybs
לא עיינתי בפוסקים אבל בימנו לא יוצאים למלחמה
איך אתה יודע!?SpEcIaLl
כל אחד בנפרדיאיר ויזנר
כל אחד בנפרד מספיק כדי לפתוח במלחמת מצווהיאיר ויזנר
לא נכון.ישי ויזנר
כל אחד לבד מחייב (!) מלחמת מצווה.
הרמב"ם אמרSpEcIaLl
שכל אחד מספיק?!
או רק אם מתקיימים שלושת התנאים!?
מקבל את מה שישי אמריאיר ויזנראחרונה
כל אחד בנפרד מחייב מלחמת מצווה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך