אני צריכה עזרה- זה ממש רציני!!!!יעל נ

אוקי, אחרי הרבה התלבטויות, החלטתי לפתוח על זה שרשור.

זה לא קל לי לחשוף את עצמי ככה, אבל הבנתי שאין דרך אחרת לצאת מזה.

בבקשה- תתייחסו ברצינות! זה ממש ממש חשוב לי!

אז ככה: יש לי פחד קהל ממש רציני! כבר הרבה שנים.

אני יודעת שאני שרה ממש יפה [לקח לי הרבה זמן עד שהבנתי שאני שרה יפה...]

אבל כשאני עומדת על במה, או סתם בערב כתה- אני פשוט לא מצליחה לשיר!

אני מנסה,אומרת לעצמי שיש לי קול מדהים, אבל אני לא מצליחה לשיר בקול הרגיל שלי!

זה תמיד קורה לי, אני מתאמנת הרבה בבית, זה יוצא מדהים! אבל בהופעה עצמה - לדוגמא- התחרות שירים שהייתה ביום שלישי, שכל כתה חברה שיר... הכתה שלי שוב ניצחה, אבל זה לא העניין.

החלטתי שאני מצטרפת לקול השני-ששרות אותו רק 4 בנות חוץ ממני. כדי לשבור את הפחד הזה.

בבית- יצא לי מדהים! בהופעה- יצא לי קול נמוך, מוזר ,ממש לא יפה וכל כך שונה מהקול הרגיל שלי!

אם הבעיה שלי הייתה רק שאני מפחדת אבל כשאני שרה-אולי קצת רועדת,אבל חוץ מזה הקול יוצא מעולה-

לא היה אכפת לי, אבל הבעיה שהפחד קהל שלי כל כך חזק שלא משנה מה, הקול שיוצא לי הוא לא הקול הרגיל שלי!

במציאות יש לי קול שהוא בין מצו לסופרן [באמצע גבוה, למתקשים...] וכשאני שרה ליד עוד אנשים- זה יכולה להיות אפילו חברה אחת, ממש טובה, זה לא משנה כלום! תמיד,אבל תמיד-

יוצא לי קול נמוך, ממש לא יפה, רועד... ושהוא ממש אבל ממש לא דומה לקול הרגיל שלי!

בבקשה תתייחסו ברצינות, הבנה ועידוד יתקבלו בברכה...

אבל אני חייבת ממש עצות! אני צריכה ממש דרכים שיעזרו לי להתמודד עם זה ושאני אוכל לשיר בלי לפחד ושיצא לי הקול הרגיל שלי.

אני מוכנה לכל דבר, לא משנה כמה הוא ארוך וקשה!

מקפיצהיעל נ

זה ממש ממש חשוב לי!

בבקשה תענו ותתייחסו ברצינות!

זה מפריע לך.פיתה פיתה

טוב,נראה לי שאני הולכת לחפור קצת אבל לא משנה....חיוך גדול

מצד אחד את רוצה לשיר בקהל אבל כמו שאת אמרת לא יוצא לך.

גם אמרת שבבית את שרה מהמם. זה אומר שלא אכפת לך שישמעו אותך בבית.

ומחברות את מתפדחת (לא יעזור כלום...)

את מרגישה שאת חייבת לשיר בקהל שבגלל זה זה מפריע לך?

קודם כל, תודה על ההתייחסות! יעל נ

תראי, בבית- בשולחן שבת מעולם לא הצלחתי לשיר בקול הרגיל שלי.

אבל לבד בחדר- כן! בזמן האחרון- גם כשאמא שלי שם, בהתחלה הרגשתי ממש לא נעים מאמא שלי,

עד שהבנתי שאני חייבת. אז בהתחלה קצת רעדתי, עכשיו פחות... לידה יוצא לי קול לא בדיוק כמו האמיתי שלי, אבל הרבה יותר טוב ממה שיוצא לי בדרך כלל...

כי יש לנו קול ממש דומה,אז...

ועם חברות טובות- יש את אלו שאני ממש פתוחה איתם, לא מסתירה מהם שום דבר-

אבל בקטע הזה, אני כ"כ רוצה שהם ישמעו אותי באמת- וזה לא הולך לי!

הקול שיוצא לי הוא לא הקול האמיתי שלי! זה ממש מייאש! לא משנה מה אני אעשה-

זה הקול שיוצא לי???

ואני ממש אוהבת לשיר, אני רוצה לשיר בפני קהל כי אני אוהבת לשיר, אבל זה מתסכל שבכל פעם מחדש אני לא מצליחה להוציא את הקול האמיתי שלי! אני ניסיתי כמה פעמים לא לבוא, לא להופיע...

אבל לא יכלתי. בסוף הלכתי ושוב יצא לי קול מוזר...

בסדר סבבה, לא בלחץ..דאץ

אני מנגן על גיטרה ממש טוב (אולי אפילו נחמד..)

אבל מה, בקומזיצים אני אפעם לא לוקח את הגיטרה (למרות שיש מצב שאני הכי טוב בסניף). למה? כי אין לי ביטחון עצמי.

כשאני מנגן לבד יוצאים לי אחלה ביצועים, עם החבר'ה- לא משו.

אז בנחת, עובדים על זה...

הכי טוב בסניף.. אה??<יוני>

בס"ד

עוד מעט אתה לא תהיה הכי טוב בסניף.. 

דבר ראשון, תנשמי עמוק.מחפש את האור..

ותדעי שאת התוך חברה טובה. אולי זה לא נראה לך ככה, אבל כמות האנשים הסובלים מפחד קהל/במה היא עצומה. כן, ממש ככה. זה אמיתי, לגיטימי, אנושי ומובן. אני עצמי יודע שעד היום, בגילי המופלג (ועוד איזה מופלג...) אין סיכוי שאני אעלה חזן באיזשהו מקום/אגיד דבר תורה לפני מאה+ תלמידי הישיבה. אז אצלי זה לא כל כך נורא, כי לא התברכתי באיזה כישרון מיוחד שפחד הבמה שלי גורם לי להחמיץ אותו בגדול, אבל אצלך, כך זה נשמע, המצב שונה בתכלית. זה ממש שובר אותך. ויודעת מה, אני בטוח שהמון אנשים יכולים להבין אותך.

אז דבר ראשון, את לא צריכה להיות נבוכה מזה יותר מידי. מה שכן, את רוצה לצאת מזה, כדי לפרוץ במלוא הכוח בכישרון שלך (ולא משנה אם זה משחק/שירה/מספרת סיפורים וכו'...למרות שאם את בת דתית את כמובן צריכה להתאים את זה לאורח חייך, אך לא זה מטרת השרשור.). לכן פנית לפורום.

לא, אל תדאגי, אני לא פסיכולוג, ולא ניסיתי עכשיו לנתח את השאלה שלך, אלא רק לתמצת אותה ולנסות לעזור בקצת. מה העזרה? ככה. 

נתחיל בדוגמא.

יוסי הוא שחקן כדורסל מהטובים בעולם. באמת, שיחק שנים רבות, התאמן ופיתח את הכושר הגופני שלו לעילא ולעילא. רק יש לו בעייה קטנה. הוא סובל מפחד קהל. ברגע שהוא פורץ למגרש, קולותיהם של 5000 האוהדים - הטובים (של קבוצתו כמובן) והרעים (של הקבוצה היריבה), ובכלל, מבטיהם כלפיו- מחלישים אותו, וגורמים לביצועים שלו לרדת כמה רמות מטה. הוא ממש מתוסכל מזה. הוא בא למאמן שלו ומסביר לו את הבעייה.

המאמן החכם, במקום לנסות להסביר ליוסי למה הוא לא צריך לפחד, או למה גם אם הוא מפחד הוא צריך לבטוח בעצמו שהוא הכי טוב שיש וכך לשחק הכי טוב - במקום עצות אלו, שספק גדול אם הם יועילו, הוא פשוט לוקח את יוסי למכון למדיטציה. שם, הוא מעביר אותו קורס בן שלושה שבועות להתכנסות פנימית, להקשבה לעצמך ולהינתקות מוחלטת מהעולם החיצון.

למשחק הבא, שבמקרה הוא משחק חצי הגמר מול קבוצה מאירופה, יוסי מגיע מוכן. חצי שעה לפני המשחק, הרבה אחרי האימונים, יוסי פורש לצד ושוקע בהקשבה פנימית לעצמו. הוא מתנתק לחלוטין מהעולם ומתחבר לעצמות שלו. כשהוא פורץ למגרש עם הישמע שריקת השופט, הוא פשוט מתעלם לחלוטין מכל מה שלא שייך לכר הדשא שמרכיב את המגרש. היציעים, האוהדים והגרעינים - פשוט לא קיימים בשבילו. נאדה. הוא מרוכז בעצמו ובמטרה שלו - לכבוש, לנצח, שיתוף פעולה עם הקבוצה כנגד הקבוצה היריבה. ושיצעקו האוהדים של היריבים כמה קללות שהם רק רוצים כלפיו - זה לא ישנה כלום, כי יוסי פשוט לא שומע אותם. ממש ככה. מבחינתו, הוא משחק באימון המקדים מול קהל של שופט ועוד חצי תאורן שעדיין מכוון את האור למשחק הגדול שיתקיים בעוד חצי שעה. בפורום כזה, הוא מסוגל להגיע לביצועים הטובים ביותר. לכן גם כאן, מול 5000 האוהדים, הוא מרגיש בטוח לגמרי, כי מבחינתו הם לא קיימי. מבחינתו הוא לבד עם עוד 9 השחקנים, השופט, ושני המאמנים של שתי הקבוצות. וזהו. 

יוסי הביא את הניצחון לקבוצה שלו.

אז לא, זה לא סיפור אמיתי, למי שעוד לא הבין, אבל הוא בא להעביר עיקרון אמיתי באמת. יש אנשים שרק ככה יצליחו להגיע לביצועים הטובים ביותר שלהם. בכך שיצליחו לעבוד על עצמם שגם כשהם נמצאים באמצע קיסריה במהלך גמר כוכב נולד 23, כשמסביבם אלפי אלפי אוהדים יותר ואוהדים פחות, מוזיקה ורעש מטורף - גם שם, הם מצליחים להגיע לניתוק עצמי מהסביבה, וממש כמו בדימיון, להרגיש שאתה נמצא עכשיו באולפן החזרות, לבד, או עם עוד במאי אחד, שנמצא שם רק כדי להציע עזרה אם וכשצריך - וככה, אותו אחד מגיע לתוצאות הטובות והמעולות שהגיע להם גם באולפן החזרות, אך כעת, כמו שאמרנו, על הבימה המרכזית בקיסריה עם כלל המוזיקה, הרעש והאוהדים - כי מבחינתו, הוא לא שם עכשיו.

יש אנשים שזה מה שיעזור להם. (יש אחרים שדווקא האדרנלין של המתח מסביב וכו' זה מה שיזניק אותם, אבל לא באלו עסקינן...).

עכשיו כל העבודה היא להבין איך מגיעים למצב כזה. של הינתקות כל כך מוחלטת ממה שקורא מסביבך כך שאתה לא עובד על עצמך - אתה באמת לא שומע ולא רואה כלום ממה שהולך במרחק חצי מטר ממך והלאה - זה לא קיים. איך עושים את זה? שיטות שונותצ. כמו שכבר אמרתי, מדיטציה היא דרך אחת אפשרית, שלדתיים צריכה להיות מלווה בהתייעצות עם רב, ובבחירה בשיטה שבה אין עבודה זרה וכו'...

ישנן דרכים נוספות ואנשים מוסמכים ומבינים הרבה יותר ממני שיוכלו להסביר לך איך בדיוק את מגיעה למצב כזה.

אני רק נתתי הצעה...

מוזמנת בחום לבדוק (אל תדאגי, אני לא אהיה שם כשתשירי, אני לא מאזין לשירת נשים, לפחות לא ב"חי". ברדיו יש א-ו-ל-י מקום להתיר, אם אינך מכיר את הזמרת וכו'...).

נשמח לשמוע שהמצב השתפר. נשמח שתעדכני.

תמיד פה, בשביל כולם. (תמיד זה יחסי, כן? בכל זאת ישבה וכו'...קורץ).

לילה טוב!

אהלן יעל!..לב אדום.
עבר עריכה על ידי דביר..! בתאריך כ"ז כסלו תשע"ב 10:22

אמ...כמה עצות..

תעצמי את העיניים.. נסי לדמיין קהל של מאות אנשים למרות שאת בעצם בחדר שלך, ופשוט תשירי... לא, ברור שזה עדיין לא זה, אבל זה התחלה..

נסי ליצור סיטואציות שבהן את מדברת אפילו מול קהל, נואמת, נציגת תלמידים, אני חושב ששבירת המחסום בפחד במה יביא לשיפור גם כשמדובר בשיר..

תקליטי את עצמך..?.. בשבילך או בשביל להשמיע לחברות.. זה ייצור לך מעמד ביניים בין הפרטיות שלך לבין הבמה וגם ייתן לחברות שלך להכיר את הקול שלך באמת מקרוב...

וכמו שאמרו כאן.. את חלק מקבוצה גדולה, ואלו דברים שעובדים עליהם ומשפרים אותם.

המון המון בהצלחה!!

^^^מסכימה כ"כ. זה מה שאני עושה כשאני משחקת...שלום לאמונות

אני יכולה לעמוד מול קהל קטן- הורים של בנות מהסניף בשבת ארגון, ובסוף ההצגה אם תשאלו אותי- אין לי מושג מי היה שם, למרות שאני מכירה את כולם... אני פשוט מתרכזת במשחק ונכנסת אליו. (אגב- ככה זה גם יוצא יותר טוב בסוף כי נכנסים עד הסוף לדמות אבל זה לא הקטע...)

אהלן...כפרעלייך!!=)

בשירה בד"כ עוזר לי לעצום עיניים.

במשחק- היו לי 2 הצגות שקרתה לי באמצע פאדיחה והתבלבלתי במילים ונקרעתי מצחוק... באמצע ההצגה!

פשוט למדתי- לא להסתכל על הקהל! הכי טוב שיש אור מסנוור שצריך להתאמץ בשביל להסתכל על הקהל- דמייני את עצמך לבד, בחזרות, תהיי רגילה, דמייני שהקהל לא שם!

אז אם את יכולה לעצום עיניים לי אישית זה הכי עוזר, אם לא- לא להסתכל על הקהל...

בהצלחה!

רוצה לפנות אלי באישי? אני נראה לי ממש אוכל לעזוראנונימי (פותח)

לך, בעז"ה.

תתחילי מלשיר רק לפני חברה אחתאדם אחד

ולאט לאט תגדילי את החברות ואת הכמות והסוגים של האנשים....

כשאת שרה אל תחשבי על כל האנשים ומי שמקשיב לך, תחשבי שאת לבד בחדר....

ומן הסתם גם תוך כדי השירה את תקבלי לאט לאט בטחון עצמי.

בהצלחה! 

=)הרועה

גם לי היה ממש קשה אפילו לדבר לפני קבוצה של יותר משלושה ארבעה אנשים, אבל ב"ה מצאתי מקום שהיה לי נוח בו ואחרי ששם נפתחתי הרבה יותר קל לי גם בחוץ, אם לפני שהייתישפ היו מספרים לי שאני אציג שטויות ואאלתר חצי מול כמה עשרות אנשים.. שאני אלך ברחוב ואציע לאנשים לעשות בועות סבון.. שאני אעמוד בחלון ראווה בתור פסל.. רק מלחשוב על הדברים האלה הייתי קופא ואני מכיר הרבה אנשים שם עם סיפור דומה..

תמצאי מקום שאת מרגישה בו טוב ומשם זה יוצא החוצה.

קודם כל, תודה על העידוד והעצות! יעל נ

באמת, תודה על הכל!

- דאץ- אני יודעת שעובדים על זה בנחת, בשלבים...

זה תהליך ארוך,אני מודעת לזה, אמרתי שאני מוכנה לכל דבר ולא משנה כמה שהוא ארוך וקשה!

אני רוצה כבר להתחיל את התהליך הזה! להרגיש שגם אם יש לי עוד דרך ארוכה, לפחות משהו התקדם!

שאני כבר לא תקועה בבור החשוך הזה ובחוסר אונים.

ותודה! נחמד לדעת שעוד מישו במצב דומה...

- מחפש את האור.. - תודה, לא חשבתי על זה...

לא ניסיתי להתנתק, זה רעיון טוב! אז אני לא אלך על מדיציה... אבל מה שכן-

תמיד הסתכלתי על כולם, עמדתי על הבמה עם כל הכתה, האורות,הקהל... זה מה שגרם לקול שלי לרעוד ולהיות נמוך וכ"כ מוזר ולא טבעי! אני פשוט צריכה להתנתק, אני יודעת להתנתק כשאני שוקעת במחשבות... זה קורה לי הרבה גם בלי כוונה... אני צריכה לשקוע במחשבות שלי, לעצום עיניים ולדמיין את עצמי בחדר לבד.

אני יודעת שזה תהליך ארוך, ייקח לי זמן,לא בטוחה עד כמה זה יצליח,אבל זה שווה נסיון! . אני אעדכן מה שלא יהיה. ושוב-תודה!

- דביר...! - תודה ענקית על כל העצות! ממש הפריע לי בין השאר זה שאין לי מושג איך שומעים אותי, מה אנשים אחרים חושבים... בגלל זה לקח לי הרבה זמן להבין שאני שרה יפה ועדיין עד היום לפעמים קורה שאני לא בטוחה שאני שרה יפה... , להקליט זה רעיון מעולה! גם בשבילי וגם כדי שחברות יבינו על מה אני מדברת כשאני אומרת שכמה שאני מנסה- זה לא הקול שלי באמת.

והאמת, ניסיתי לדמיין את עצמי כשהייתי לבד- מול קהל, אבל מעולם לא הרגשתי שזה אמיתי, הצלחתי לשיר נורמאלי ולא הרגשתי שום דבר של הפחד קהל כי ידעתי שזה לא אמיתי.

אבל האמת, תמיד כשראיתי ששום דבר מיוחד- לאחר כמה דקות הפסקתי. אני צריכה ליישם את זה באמת ברצינות יותר ולאורך זמן,אולי אני אצליח... תודה!

- אדם אחד- תודה! אני באמת צריכה להתחיל מחברה אחת ולהרגיש שאני לבד בחדר,

אולי להזמין את החברה אלי בשביל זה... - תודה!

- הרועה- קודם כל, נחמד לשמוע שמישו היה במצב כזה ויצא! זה ממש מעודד!

אני מרגישה נח וטוב בחדר שלי לבד... אבל אני לא רואה איך זה עוזר...

אני ממש אשמח לפירוט! זה ממש חשוב.

וכל הכבוד לך על שיצאתה מזה!

אממ.. אני אעדיף במסר.הרועה
אוקי,אחרי כל מה שקרה-יעל נ

אחרי כל ההתפרצות ההזויה שלי-

אני רוצה להתנצל בפני ענבל והרועה, וכל אחד אחר שנפגע מזה.

אתם צודקים, זה לא היה בסדר מצידי! אתם מנסים לעזור לי וככה אני מגיבה.

כנראה הייתי עצבנית על משו אחר באותו רגע,עייפה... משו כזה.

אבל זה ממש לא היה צריך להתבטא בפורום! לא משנה מה היה אסור לי להגיב ככה!

אני ממש מצטערת, בקשה אל תקחו את זה קשה ואישי, בבקשה

זה היה משהו חד פעמי, בדרך כלל אני ממש עדינה וממש לא אחת שתתפרץ על כל דבר קטן!

אני ממש לא מצליחה להבין מה עבר לי בראש באותו רגע, ואני גם לא אצליח להבין!

זה ממש מנוגד למי שאני באמת! סליחה ובבקשה אל תקחו את זה קשה!

אל תדאגו! מקרה כזה לא יחזור על עצמו! מצטערת...

אוקי, תודה על כל העצות לפחד קהל שלי! אני אנסה ליישם אותם. תודה!

אם יש למישהו עוד רעיון, או אם הוא רוצה להוסיף משהו, או שיש לו או למישו שהוא מכיר נסיון עם משהו-

או כל דבר אחר שיכול לעזור- ממש יעזור אם תגידו!

ואני ממש מבקשת, מהמנהלים לא למחוק את ההודעה הזאת!

ההתנצלות הקודמת נמחקה, אני מבינה שזה נעשה כדי להחזיר את השרשור רק לנושא שלו,

אני מבינה שזה היה מתוך רצון טוב.

אבל בבקשה- את ההודעה הזאת תשאירו.

עוד מישהו- רעיונות, עצות...משהו?...יעל נ
גם לי היה פחד קהל..-עצמי-

ניראלי בגלל איזה תראומה שעברתי חח

ששבת אחרי הבר מצוה הייתי צריך לקרוא בתורה במנחה בבית כנסת

ושכחתי את הטעמים

והיה ממש מפדח.

מאז פחדתי לדבר מול קהל או לעמוד מול קהל

ולא יודע..זה פשוט עבר

לא מזמן הנחתי ערב מול 100 איש

זה קצת

אבל לא הרגשתי שום פחד.

אז לסיכום..לי הזמן פשוט עזר

וגם ההחלטה שאני עושה את זה ולא מזיז לי

וואו! -עצמי- ממש התרשמתי!!!יעל נ

כל הכבוד על שיצאת מזה!!!

האמת,גם אצלי הפחד קהל התחיל מטראומה:

הייתי בחוג דרמה בכתה ג' , אבל בהופעה- לקחו ממני את כל התפקיד שלי והעבירו לבנות אחרות!

נשאר לי רק משפט אחד! אני חושבת שזה התחיל מזה, כי אני כ"כ רציתי להגיד את המשפטים האלו, ופשוט לקחו לי הכל. זה כנראה מה ששבר אותי, שלוקחים ממני את הכל, מה שאומר שאני ממש גרועה בזה ואחרות עושות את זה הרבה יותר טוב ממני. היום- אני יתחמק בכל דרך אפשרית, רק שלא יתנו לי תפקיד בהצגה...

עד היום אין לי חיבה מיוחדת לדרמה...

אחר כך, בכתה ח' הצלחתי לצאת מזה, בזכות חברה מדהימה הצלחתי לדבר בפני קהל [כל בית הספר שלי...] לשיר בקול במסיבת סיום -לבד לא הייתי מסוגלת, אבל זה היה שיפור ענק!

עד שבימים האחרונים של השנה- המורה שלי צעקה עלי מול כל הכתה, המדרש שאמרתי לא היה נראה לה והיא ממש השפילה אותי. מאותו רגע- הפחד קהל שלי חזר ובעוצמה הרבה יותר גבוהה מאיך שהוא היה קודם.

ו- אצלי הזמן לא עוזר, הכל נשאר אותו דבר, הבנתי שכדי לצאת מזה אני צריכה לטפל בזה.

והאמת, היו לי הרבה החלטות ש-אני עושה את זה ולא אכפת לי-

הצטרפתי למקהלה של האולפנה, שרתי קול שני ביחד עם עוד 4 בנות בתחרות שירים.

אבל זה שבר אותי! כי הקול שלי יצא נמוך, רועד, מוזר וכ"כ שונה מהקול האמיתי שלי!

זה אפילו לא מתקרב למה שאני באמת מסוגלת!

כל הכבוד על שהנחת ערב מול 100 אנשים!!!!

זה כ"כ מעודד לדעת שזה אפשרי !!!! לדעת שהמצב הזה הוא לא לנצח, ולשמוע מאנשים שהיו במצב כזה ויצאו- זה כל כך עוזר!!!

תודה!

טבעי ממש.למענך

אולי לקחת רסקיו לפני ההופעה להרגע קצת

או לשתות קצת יין שתשתחררי ותהיי יותר עצמך?

ככל שתופיעי יותר פחות תלחצי ותשירי כמו שצריך

אז תעשי לעצמך הופעות מול משפחה,

ערבי שירה עם חברות קרובות וכו'

בהצלחה!

למענך- תודה! לא חשבתי על זה...יעל נ

את צודקת! הרעיונות שלך ממש טובים!

לא חשבתי על זה...

לקחת משו כזה לפני הופעה יכול לעזור באמת.

וגם- הפחד תמיד שיתק אותי! תמיד סרבתי לשיר, וגם בערבי כתה כששרו אני תמיד הייתי בשקט.

וגם- כ"כ הרבה פעמים קרה לי שחברה שרה שיר שממש רציתי להצטרף אליה, אבל משהו חסם אותי.

אני כנראה צריכה לעבוד על המחסום הזה [רעיונות לאיך עושים את זה ממש יעזרו...]

אני חייבת להתגבר על המחסום הזה! את צודקת שככל שאני אשיר יותר אני אהיה משוחררת יותר!

"על החיים ועל המוות"למענך

חיוך גדול

בתור אחת זייפנית מאוד נמנעתי לשיר בכל מצב,

קצת ירדו עלי בשירי שבת סביב השולחן וסתמתי את הפה.

עכשיו אני נשואה. יודעת שהשירה היא לא הצד החזק שלי

אבל בעלי יודע את זה ועדין אוהב אותי קורץ

אז לא אכפת לי שישמעו שאני מזייפת!

אם יורדים עלי אני צוחקת ביחד איתם ושרה יותר חזק!

אצלך זה יותר קל.

תגידי לעצמך-

אני שרה יפה! שכווווווווולם ישמעו! 

(או רק שכווווווווולן...)

תקפצי ותראי להם מה זה!

כן,את צודקת...יעל נ

רק שזה לא כ"כ קל כמו שזה נשמע!

במיוחד שאני יודעת שאני מסוגלת, מנסה לשיר ו-

התוצאה היא קול מוזר, נמוך, ממש לא יפה ורחוק מאוד מהקול האמיתי שלי!

לא אמרתי שזה קל!!!!למענך

(אולי רק יותר קל מלשיר כשאת בכלל לא יודעת לשיר)

אבל אם תחכי לזה, תתכונני להזדמנות הבאה 

ואולי אפילו תיזמי אותה

(כמו להזמין חברות לערב קריוקי)

יכול להיות שזה יהיה קצת יותר קל מאשר כשזה בא ספונטני

וכמו שאמרתי-

תתחילי עם אנשים קרובים לך

שזה לא יהיה נורא לעשות לידם "פאדיחות"

עד שתקבלי ביטחון.

הזמן עושה את שלו.

האימון עושה את שלו.

וזה משהו חיובי וטבעי.

מידת הביישנות היא טובה ואפילו חסרה בימינו.

תשמרי על זה גם כשתצליחי לשיר לפני קהל גדול!

"תשמעי" נשמה,lea..

היה לי  בדיוק אותו דבר על אותו עניין..

אבל פשוט באיזשהוא שלב הבנתי שוואלה יש לי אחלה קול למה שאני אתבייש בו?

ב"ה יש לי כישרון לרגש ולשמח אנשים למה שאני אתבייש?

גם הקב"ה ת'כלס "מתבאס" (להבדיל) הוא אומר מה נתתי לה מתנה למה היא מתביישת בו?

מבינה? 

נשמה, 

את לא צריכה להתבייש ממש לא!!

יקח לך קצת זמן לא להתבייש.. אבל בסוף זה יבוא לך בטבעי לשיר לייד אנשים!

ותמיד כשאת רוצה לשיר לייד אנשים ואת מתביישת תזכררי שזה מתנה מאלוקים ואת עכשיו אומרת לו וואלה תודה אבא !

בהצלחה אחותי

תראומה..פיתה פיתה

פעם,הייתי ממש זייפנים,אבל ממש ולא היה אכפת לי.

הלכתי למקהלה ושם כל הזמן דיברו שגם מי שמזייפת יכולה להשתפר וכו'.

שנה אחרי זה המשכתי ללכת אבל מי שעושה ת'מקהלה כל הזמן אמרה (לי במיוחד,אבל גם לעוד כל מיני בנות) שאני מזייפת ואפילו אמרה לאמא שלי שלא כדאי לי להישאר בזה שנה הבאה.

עכשו זה ככה ככה.

כאילו מצד אחד אני מפחדת לשיר אבל לפעמים אין לי בעיה (נחמ חולה עלייך!)

וואו! תחיית עמ"י ! אני ממש מבינה את המצב שלך!יעל נ

כן,אני יודעת שזה קשה- אני בעצמי לא מצליחה לשכוח את מה שאמרה לי מורה לפני כמה שנים...

אבל אני יכולה להגיד לך ש-כן! גם מי שמזייף יכול להשתפר בהרבה!

אז נכון, תצטרכי לעבוד יותר מבנות אחרות, אז אולי ברגע הראשון לא יצא לך מושלם כמו המוכשרות שבמקהלה עם הקול סופרן ושמה שהם לא יעשו- תמיד יצא להם מדהים. זה נכון, יש כאלו,מה לעשות...

כל אחד והחסרונות והמעלות שלו... בכל מקרה, במקרה שלך- אני בטוחה שאחרי כמה פעמים תצליחי לשיר מדהים!

תראי, אני יכולה להגיד לך שאצלי- יש לי קול יפה, זה נכון! אבל אני גם קצת מזייפת... -אין לזה קשר לפחד קהל שלי, פשוט שמתי לב לזה ככשמעתי שיר שאני ממש אוהבת ושרתי אותו הרבה כשהייתי לבד בחדר...

וגיליתי שאני מזייפת אותו קצת... אז שמעתי שוב את השיר, אחר כך שרתי ביחד עם השיר [כל זה כשהייתי לבד בבית, סגורה בחדר שלי ]  ועכשיו אני שרה אותו טוב בלי זיופים! [גם זה,לבד בחדר] זיופים זה משהו שאפשר לעבוד עליו!

זה פשוט דורש זמן ורצון!... אבל מנסיון- זה אפשרי!

וגם, אני במקהלה של האולפנה שלי- אבל בגלל הפחד קהל שלי, יוצא לי קול מזוויע, נמוך, רועד...

אז אולי המורה לא תוציא אותי מהמקהלה, אבל היא כל הזמן אומרת לי להיות בקול הנמוך.

זה מעצבן! אין לי קול נמוך! הקול שלי הוא באמצע- גבוה! ורק בגלל הפחד קהל הוא יוצא ככה...

אני ממש מפחדת לפנות אליה להגיד לה שיש לי פחד קהל ושאני לא מסוגלת לשיר וזה לא משנה כמה אני ירצה...

ואני גם לא בטוחה עד כמה זה יעזור, אני לא חושבת שהיא תבין אותי בכלל...

השתפרתי מאז...פיתה פיתה
עבר עריכה על ידי תחיית עמ"י בתאריך ב' טבת תשע"ב 21:11

בעיקרון,אני האחרונה שיש לה פחד קהל,אני יכולה להציג והכל.

אבל לשיר-קשה.פסדר,אני עושה את זה לפעמים בעיקר בגלל כמה בנות שלא אכפת להם כמה אני מזייפת,אכפת להם איך הקול שלי. אני יודעת גם שיחסית למה שהיה פעם אני הרבה פחות מזייפת.

אני לא יכולה לשיר יותר לפני אותה מורה,אבל בסניף (כולם שם מזייפים אז...) וכאלה-די (גבולי) יכולה לשיר.

פתרוןאנונימי (פותח)

שלום!

ראשית אציין שאין לך פחד קהל עובדה שאת עומדת מולו,יש לך או פחד לשיר כמו שאת רוצה לפני קהל.

תשאלי את עצמך מה מונע ממך לשיר כמו שאת רוצה לפני קהל?

אם היית שרה כמו שאת רוצה האם היה עוד משהו שמונע ממך?

האם כשאת מדמיינת את עצמך שרה לפני קהל את שרה כמו שאת רוצה?

יש עוד כמה שאלות אם זה מעניין אותך תודיעי לי.

וואי מוכר כ"כ...צמבל

אבל ברור שאפשר להתגבר על זה!

מה שהייתי מציעה לך זה להתחיל לשיר לפני קהל קטן מאד של אנשים קרובים - משפחה מצומצמת.

תשתדלי ממש עד שתצליחי. (סביר להניח שאיתם זה יעבור די בקלות..)

מצליחה? מצויין! תעברי לשיר לפני קהל קצת יותר גדול - משפחה מורחבת (בנות דודות וכאלה) או חברות טובות.

הצלחת? תגדילי את מעגל האנשים שאת מצליחה לשיר בפניהם..

אני בטוחה שבסוף תצליחי לשיר מעולה לפני כל מי שתרצי....

זו אפשרות אחת. אפשרות שניה (כמו שאני עשיתי, לא יודעת אם כ"כ מומלץ) פשוט לקפוץ פעם אחת למים העמוקים.. (הקראתי קטע בטקס באולפנא מול איזה 600 בנות...)

מה שממש חשוב זה לתרגל את זה. לשיר לפני קהל, ושוב לשיר לפני קהל ושוב ושוב ושוב.... בסוף מתרגלים וזה נהיה קל...

בהצלחה!!!

מוזמנת לפנות תמיד...

תודה על העזרה והעצות המדהימות! בבקשה תקראו הכל!יעל נ
עבר עריכה על ידי יעל נ בתאריך ה' טבת תשע"ב 22:02
עבר עריכה על ידי יעל נ בתאריך ה' טבת תשע"ב 20:29
תודה על העצות המדהימות שלכם!!!
החלטתי ליישם עצה אחת ( רק אחת כי זה מה שהיה רלוונטי לאותו הרגע, אני איישם גם את שאר העצות ואני בטוחה שהם ממש יעזרו!)
אוקי, אז ביום חמישי הייתי צריכה לדבר מול כל הכתה באנגלית (אני ב-4 יחידות) על הפרויקט שעשיתי, זה היה צריך לקחת 5 דקות ובעל פה! כשיש לי ביד דף עם נקודות שאני יכולה מדי פעם להסתכל בו.
יומיים לפני זה הייתי ממש לחוצה, בערב לפני בכלל הייתי ממש לחוצה, לא היה לי מושג איך אני אעבור את זה! אבל בכל זאת עשיתי חזרות, ידעתי חצי בעל פה וקראתי ממש טוב מהדף את השאר.
אחר כך בכתה, ראיתי שכולם שכחו להכין, הכינו בערך... אז הם אמרו בעל פה משהו מגומגם ולא ברור שהם אלתרו באותו רגע, והם ממש לא התביישו בזה! אני כל הזמן דחיתי את הרגע שאני אצטרך לדבר בטענה שאני לא יודעת בעל פה... כל השיעור מנסים לשכנע אותי להגיד והם אמרו שאני הכנתי, אז מקסימום אני יקרא מהדף.
לקראת סוף השיעור, הבנתי שאחרי כל ההשקעה שלי בפרויקט, ושהוא ממש טוב- אני לא יכולה להכנע לפחד קהל ושירדו לי נקודות רק בגלל זה!
ואז קיבלתי מה' את האומץ, ואמרתי שכן, אני אדבר עכשיו. ואז נזכרתי בהצעה המדהימה- להתנתק! התחלתי לקרוא (בישיבה במקום שלי, אבל בקול!) והתחלתי לחשוב, הכל עבר חלק עד שבאמצע פתאום שמתי לב להכל. התחלתי להחלץ, עצמתי עיניים, אמרתי לעצמי- הגעתי עד עכשיו והכל היה מעולה! אני לא יכולה להכנע עכשיו! פתחתי עיניים, הסתכלתי על החברות והמורה, הם חייכו וחיכו שאמשיך. היה נראה שאמרתי מעולה! נשמתי עמוק והמשכתי, הפעם בלי לחשוב תוך כדי על משהו אחר! התרכזתי בקריאה שלי והבנות מסביב. להפתעתי- הייתי ממש רגועה!
כשסיימתי-החברות אמרו שהיה מדהים! ואז המורה ניגשת אלי ואומרת שזה היה בנוי ממש טוב ושאמרתי את זה מעולה!
מעולם לא הייתי מאושרת יותר!
אני חייבת את זה לכם! בלי שהייתי מתנתקת אין סיכוי שהייתי קוראת! בלי זה לא הייתי מגיעה לאן שהגעתי! תודה ענקית לכולכם!
אז נכון, יש לי עוד על מה לעבוד על הפחד קהל שלי, אני עדיין צריכה לעבוד על השירה ועל דיבור בעל פה.
אבל בזכותכם התחלתי את התהליך הזה!
בזכותכם אני מתחילה לראות את האור שבקצה המנהרה האפלה והחשוכה הזאת!
תודה! :p
תקליטי את עצמך כשאת לבד בחדר סגור ותשמיעי לחברות.roeepe
רעיון מעולה! לא חשבתי להקליט את עצמי... תודה!:pיעל נאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך