דיון!!! דתיים בתכניות ריאליטי..חרותיק

|מיישם את שיעורי ד"ר תול|

מה דעתכם?

תכניות כמו האח הגדול, המירוץ למליון,כוכב נולד וכו'..

כדאי ללכת? אפשר? לא כדאי? אסור?

ואם הם כבר שם-

לנסות להשאר? לפרוש? 

קידוש ה'? חילול ה'?

נא לנמק...

בתקוה לדיון פורה..

תלוי..okey

אם יש שם דברים שגורמים חילול ה' כמו נגיעה אכילת מאכלות אסורות וכו' אז לדעתי צריכים לפרוש או לא ללכת מלכתחילה...

אני חושב שזה לא המקום של דתייםמרדכי

(אם יהיה בזה טעם אני אפרט בהמשך למה אני חושב ככה, אבל עכשיו אני חייב ללכת)

גמני רציתי לפתוח דיון על זה.ט!הר

חמור בעיני. זה לא המקום. בכלל לא.

אמ..רוזמרין

למרות שיש בזה קידוש ה' אני לא חושבת שצריכים ללכת לשם,

צריך וחשוב לעשות קידוש ה' בדברים אחרים ולא בדברים שאתה יכול ליפול מהם.

נ.ב- כמעט כל מי שענה בינתיים היה בחד''ר באותו זמןXD

זה לא קידוש ה'...denafh

קידוש ה' זה לעשות את מה שה' רוצה... אני יודעת שהיום נפוץ לחשוב שקידוש ה' זה שהדתיים יעשו רושם טוב אבל זה לא... גם אם לעשות את המצוות יעשו רושם רע על החילוניים אז זה עדיין נחשב קידוש ה' וממש לא חילול ה' (תשאלו את מי שאתם רוצים...)!!! ולעניינו לדעתי זה ממש לא המקום לדתיים הרבה פעמים עוברים שם גבולות וממש קשה לשמור על ההלכה.. זה תוכניות שיכולות להגיע בקלות למקומות צנועים באמת שעדיף לא להכנס לזה בכלל מלכתחילה

מסכימה לגמרי עם זו שמעליי. וחוצמזה אני באופן אישיצמבל

מאד לא בעד תוכניות ריאליטי ,ואני יודעת שגם הרבה בציבור שלנו לא בעדן (ערכים (מקולקלים בד"כ) ומידות (לא טובות) שהן מקנות), כך שברור שלא נעודד השתתפות בהן. לא יודעת אם זה ברמה של איסור, אבל ברור לי שלא כדאי.

חילול ה'?! תלוי... תלוי במשתתף ותלוי בתכנית.. (לצערי הרבה פעמים כן...)

אם כבר שם - אני אומרת לפרוש...

אממ , דעתי ..נושי104

קודם כל , סתם אנשים [ולא משנה מאיזה מגזר] לדעתי לא צריכים ללכת לתוכניות שהם רדודות וכאלה ..
[נגיד האח הגדול , יענו , תוכנית מפגרת . לדעתי.]

ועוד יותר , שזה אנשים דתיים ..

אבל נגיד במירוץ למיליון , יש עכשיו זוג דתי . 
בהתחלה ,שאמרו זוג דתי ,אז אמרתי - אעלק זוג דתי ,גמכן .

אבל אח"כ שראיתי את התוכנית , ראיתי כמה קידוש ה' הם עושים שם ..

נכון , אולי זה לא היה כזה חכם מצידם להיכנס לשם בכלל , אבל שהם שם , תוך כדי , זה הכי טוב שיש. 

הם לא חפיפניקים , שומרים על הכל [זתומרת על מה שהם חושבים , נגיד הם אמרו איזה משו שמותר היום לשמוע שירת נשים , ולכן האישה שרה , אבל הם הסבירו למה ,והכל ..] 

והאישה הולכת צנוע , והבעל כמו שצריך וזה ..

ואם יש משימה שלא מתאימה להם - מבחינת ההלכה וכאלה , אז הם לא יעשו אותה .

[נגיד היתה משימה , שהבעל היה צריך לעמוד בין שתי מעודדות , אז הם עברו למשימה אחרת .. והוא ממש הקפיד על שמירת עיניים ..] 

וגם טוב שהם עומדים על שלהם ..

[גם היתה משימה משו בהחלקה על הקרח , והנשים שמה היו עם בגד ים , והיא היתה ממש לבושה - צנוע ..]

אז שוב , אולי זה לא כזה נכון להיכנס לשם , אבל שהם שם - הם עושים ממש קידוש ה' . 

כי הם באמת מציגים את הדתיים יפה ,ונכון ..

וזה ממש טוב ,שת'כלס , הרבה אנשים רואים את הדתיים רק על פי התקשורת , וכאן הם מציגים צד נוסף של הדתיים .. 

חודש טוב

^^^^^^^^^ לדעתי זה גם ממשנשמה שלי!!=]

נותן כבוד כזה לדתיים...הנה גם הדתיים שמה והם עושים פועלים לא רק לומדים תורה כל היום...

ושימו לב הם הזוג היחיד שלא רב שם...היחיד!!!!

זה ממש עושה הרבה לדתיים....

ואם כבר מדברים על המירוץ למיליון-ט!הר

היו שם דברים שממש לא קידשו את ה'.

אין מצב שאדם מכניס את עצמו לדבר כזה ולא נכשל במשהו. אפילו קצת...

היו שם דברים/אימרות שממש לא קידשו את ה' אלא להפך.

עלי זה עשה רושם רע מאוד.

נושי, ממש הסכמתי..שטוזי...=)
לא נכון! (מכוון לנושי 104)951753

הם לא קידשו את ה'! בכלל לא!

שמעת את הבדיחות? לא מקדש כ"כ....

אם יש החלקה עם בנות ובגדי ים- הוא לא יסתכל בהם???

גם אם זה בטעות, קודם כל הוא נכנס לבעיה חמורה של שמירת העינים, בכל המשימות!

עכשיו שירת נשים- אסור! נקודה, אסור!   כתוב במסכת ברכות "קול באישה ערווה"! אם הם מצאים היתרים- ברוו, שיהנו, קידוש ה' זה לא!

סורי אם חפרתי

יומנעים

אממ ..נושי104

קודם כל , אני שוב אומרת , לדעתי לא צריך ללכת לתוכניות האלה מראש , אם נמצאים כבר בתוך , אפשר לקדש את ה' .

וזה גם הקטע , מזה - 'קדש חייך' ? זה להכניס את הקדושה לתוך החיים שלנו , את הרוחניות לתוך הגשמיות . זה - לקדש את החיים . 

סבבה , אתה צודק , היה להם פעמים שכאילו באמת , היה שמה משו לא בסדר [הבדיחות נגיד וכאלה ..] אבל באווירה הכללית שלהם , היתה קדושה . היה קידוש ה' .

ובקשר למה שאמרתי לשירת נשים , אז באתי להגיד בזה , שהם ממש לא חפיפניקים , עקיבא באמת ישב , וחשב על זה , והם באמת מסבירים שמה למה לדעתם שירת נשים מותר ..

ושוב , יש מצב שהיו להם נפילות כלשהן וכאלה ,אבל זה לא מראה על כל הדבר יענו בכללי . 

זהו . יום טוב !!

קדש חייך-אבגדה

זה לא להכניס את הקדושה לתוך החיים, אלא את החיים לתוך הקדושה.

ובקדושה-אין תכניות ריאליטי, לכן מי שמכניס את החיים לתוך הקדושה-לא ילך לתכניות ריאליטי.

רק מי שמכניס את הקדושה לתוך החיים, ולא ממלא בעזרתה כל חלל ריק, יש לו מקום לתכניות לא קדושות.

ואגב, רק להזכיר את המשך המשפט-"קדש חייך-בתורה"

ואולי בדיוק זה שהם מראים שהדתיים לא רק לומדיםאבגדה
עבר עריכה על ידי אבגדה בתאריך ל' כסלו תשע"ב 18:06

תורה כל היום-זה חילול ה' עצום?

אם מישהו לא מבין את הקשר לחילול ה'-הנה הסבר:

לימוד תורה הוא המייצג המרכזי של רצון ה', וכאשר אדם לא לומד תורה כל היום (אא"כ הוא עסוק בלקיים את התורה, או בלעשות דברים שיעזרו לו ללמוד אותה או לקיים אותה), הוא בעצם לא עובד את ה' כל היום, וכשמי שאמור להיות העבד של ה', לא עובד את ה' בכל הכוח בכל הזמן, הוא מראה במידה זו או אחרת, שאף הוא, עבד ה', לא חושב שהקב"ה באמת מספיק ראוי כדי שנשתעבד לו כליל.

היש חילול ה' גדול מזה?

^^^^^ מסכימה ממש..denafh
מה רע בזה שדתיים לומדים תורה כל היום??????????????denafh

זה לדעתי הקידוש ה' הכי גדול!!!!!!!!!!!! גם אם החילוניים לא חושבים ככה !!!! קידוש ה' זה לעשות את מה שה' רוצה לא לעשות רושם טוב על חילוניים

זה כ"כ טפשי לאמר "אם הם שם - הם עושים קידוש ה'".שיראל.

לא!

קידוש ה' לא עושים ע"י חילול ה', ע"י עבירות!

אל תקבעו אתם מה מקדש שם ה' ומה מחלל אותו אם אתם לא יודעים.

הם הלכו לשם, וזה כבר חילול ה', ועצם זה שהם נשארים ו"מקפידים", ואנשים מעריכים אותם בגלל זה - זה עוד חילול ה'.

ככלל - תוכניות ריאליטי זה דבר רדוד, זול, ללא ערך, רק חדירה לחיים של אנשים, ומכור מראש [כן טוהר ].

אני אישית חושבת שזה חילול ה' גדול שדתיים הולכים לשם לכתחילה, וגם אם יש תוכניות שאין בהן בעיה הלכתית [ואין דבר כזה היום. כוכב נולד, המירוץ למליון, האח הגדול, חי בלה לה לנד, ו"אפילו" סרוגים. אין דבר בלי בעיות.], כבר אמרתי את דעתי על הריאליטי.

ואם אתה כבר שם - מצב שגם הוא לא אפשרי, כי באים לתוכניות האלו מבחירה - אז תפרוש.

בעע. גועל נפש מרוכז.

^^לא הבנתי מה החילול ה', הם מקפידים על המצוות!!!!ר"ח
את בטוחה? אני לא. הם מקפידים על מה שנראה להם.שיראל.

ובכלל - זה לא משנה. גם אם הם עצמם היו מקפידים על קלה כחמורה, עצם ההליכה לתוכנית כזו תומכת בה, והתוכנית הזו לא בדיוק "צנועה וחסודה"...

לא מסכימה איתך, שיראל...כפרעלייך!!=)

הערה: תגובה זו נכתבה מבלי לקרוא את כל התגובות.

את לא יודעת על אילו מצוות הם מקפידים ועל אילו לא.

גם אם רואים שהם לא מקיימים מצווה אחת, את לא יודעת על כמה אחרות גדולות וחשובות הם מקפידים. אין לך שום זכות לשפוט אותם לענ"ד, גם לך יש מצוות שאת לא מקפידה עליהן- אני בטוחה... ויש סיכוי שהם הרבה יותר צדיקים ממך. היכרות בטלוויזיה לא נקראת היכרות, וד"א גם במציאות אל תמהרי לשפוט אנשים, אף פעם אין לדעת מה האדם בתוך תוכו...

אני לא רואה חילול ה' בהשתתפות בתוכנית חילונית. גם אם היא "לא לרוחנו"...

זו דעתי.

לא שפטתי ולא ניסיתי לשפוט.שיראל.

רק אמרתי שעפ"י מה שרואים בתוכנית, הם לא מקפידים על קלה כבחמורה.

זה אומר שהם יהודים פחות טובים? שהם לא מקפידים הרבה יותר ממני על מצוות אחרות? שאני מקדשת שם שמיים בכלל??

ממש לא!

אבל זה גם לא סותר את העובדה שהם עושים הרבה דברים שאסורים, ושיהודי ששואף להקפיד על כל מצוות ה' לא ילך לשם אם הוא יצטרך לעבור עליהן.

ואני כן רואה חילול ה' גדול בהשתתפות בתכנית כזו, שיש בה הרבה תכנים מנוגדים להלכה, לרוח ההלכה, ולתפיסה היהודית בכלל.

ולא רק אני רואה את זה, אלא כל מי שיש לו עיניים מבין שלא מקדשים שם שמיים ע"י חילולו בעשיית עבירות.

...כפרעלייך!!=)
עבר עריכה על ידי כפרעלייך!!=) בתאריך ג' טבת תשע"ב 01:49

אוך. אני שונאת את זה!

מה זה "רוח ההלכה"?! מי החליט מה הכיוון הנכון?!???

אין שום ציווי עד כמה שידוע לי לא לקלל ולצחוק על דברים "לא שייכים". אותי אישית זה מגעיל, אבל מה הקשר לתורה???

בקשר לתוכנית-

יש הרבה דברים שיש בהם הרבה פיתוים וסיכוים להיכשל, ובכל זאת עושים אותם וזה לא נראה לך חילול ה'...

מישהו שהולך להיות רכז של נוער חילוני לדוג', את יודע כמה עבירות הוא יכול לעבור?! את יודעת כמה "חילול ה'" הוא שומע?

אז למה בכל זאת? מה, אין מספיק עבודות אחרות?..

--

אין איסור לקלל? בטח שיש!אביר על סוס
מסכים עם שיראל-משה ר-

זה חילול ה' אחד גדול ללכת לתוכנית כזו..

אחחחח שיראל יא מעצבנת! חחח הבנתי אותך!!ט!הר

"תשתקי כבר יא מעצבנת" חחחח אין עלייך שיראל- אבל הבנתי אותך.. אמרתי לך שאני מסכימה איתך!

אולי נכון... אבל בכל זאת אני נגדdenafh

ת'אמת כמה אפשר באמת לשמור על ההלכה כמו שצריך בעניינים האלה????????? חוצמזה זה לא קידוש ה' לדעתי.. קידוש ה' זה לעשות מה שה' רוצה ממנו ולא  נראלי שזה זה ... אפילו אם זה עוטשה רושם טוב על החילוניים

אני מבין שעיקר הסוגיה היא קידוש/ חילול ה'לך דומיה תהילה

אז אתייחס בעיקר אליה.

מצד אחד, דתיים על מסך הטלוויזיה יכולים באמת לעשות קידוש ה'.

בין אם זו האישיות, הדיבור או האינטיליגנציה - יש אנשים שבאמת 

יעשו רושם אמין יותר מכל מה שמופץ בתקשורת.

אבל מצד שני, הקידוש ה' הזה הוא נורא ארעי ואין לנו ביטחון שהוא

יחזיק מעמד. אחרי שהתכנית תרד מהמסך אני לא בטוח שהצופים

ינצרו בליבם את החוויה.

קידוש ה' אמיתי - בחיים האמיתיים.

תכניות ריאליטי זה גם קצת קידוש ה', אבל זה לא העיקר...

כשהתחרות מגיעה למקומות כמו כשרות, צניעות וכו' אז כמובן

שאין שאלה ואם נתקלים במחסום כזה - אז חוזרים הביתה. (אף אחד יחזיק אותך בכוח...)

יש גם הרבה בעיה בהיחשפות הזאת. הרבה דיו נשפך על נושא

החשיפה, על כן לא ארחיב.

קידוש ד' זה לא לזכות במדליות באולימפיאדה (למשל)...האדמו"ר מצנעא

קידוש ד' זה לקדש את שמו ית' בעולם, ואת זה צריך לעשות ע"י שמירת מצוות בגאון ולקיים את המצוות הכלליות בישר שאת ועוז.

וואו, היה לנו על זה דיון בשבט. ניגונים

אוקי, קודם כל- מאוד מאוד תלוי איזו תוכנית. תוכנית כמו האח הגדול- שזה קן צרעות של ממש, ברור שלא. ולא צריך אפילו להסביר את זה.

אבל שמעתי את עקיבא אומר (ההוא מהמירוץ למיליון) משהו כזה, מקווה שאני מצטטת נכון--

"חיפשנו תוכנית ראלטי, אבל ידענו שזה לא כ''כ אפשרי, כי בכל התוכניות בטלווזיה מדיחים אותך או על מי שאתה, או על מה שאתה מייצג, או על כמה אתה מסכים להיות מוזר או דברים כאלה.. אז חיפשנו, ואז ראינו את המירוץ למיליון, שאפשרי לשמור על גדרי ההלכה שלנו, וגם לא יפסלו אותנו בגלל דת."

כל הראיון, הם צחקו וחייכו. לדעתי- הם פשוט עושים קידוש ה' מטורף, באמת. ומה שמיוחד- זה שזה פשוט הם. זה לא נראה משוחק. זה פשוט נראה שהם ככה החיים האמתיים! וזה כ''כ מיוחד!

אני לא חושבת שצריך לפסול את כל הראלטי. בכלל- לא צריך לפסול את כל הטלווזיה. 

עצם זה שהם הלכו לכזה דבר- והראו שאפשר, שהם מסוגלים להכול, ובכל זאת להשאר אנשים דתיים- זה קידוש ה' מטורף. באמת. זה דבר שכ''כ הרבה אנשים לא היו מסוגלים לעמוד בו. 

שיראל- "לא!

קידוש ה' לא עושים ע"י חילול ה', ע"י עבירות!

אל תקבעו אתם מה מקדש שם ה' ומה מחלל אותו אם אתם לא יודעים.

הם הלכו לשם, וזה כבר חילול ה', ועצם זה שהם נשארים ו"מקפידים", ואנשים מעריכים אותם בגלל זה - זה עוד חילול ה'."-  תסבירי למה זה שהם הלכו לשם זה חילול ה', לפי דעתי- אין בזה שום חילול ה'. לענ''ד.

עכ''ל. |חופר|

טלוויזיה זה מרכז הטינופת של העולם! איך אפשר בכלל66

להכנס לשם????????

חוץ מזה בקשר לטענות שהעלו לפה-

א. קידוש ה'?-שטויות!! זה מראה בדיוק בדיוק ההיפך איך גם הדתיים נמשכים לכל הגועל נפש הזה? זה דתי בשבילך? להתרפס מול הזבל הזה? במקום להתעלות ולהראות שדברים כאלה לא מדברים אלינו!!! טלוויזיה זאת טומאה!! 

ב. יש אמרה כזאת "אין אומרים לאדם חטא בשביל שינצל חברו" יעני גם אם איזה אחד איכשהו איכשהו יתחזק זה לא נותן שום היתר לאף אחד להיכנס לתוך הרפש הזה.

66תמימי=)

אפשר לרשום את זה קצת יותר נחמד....

אפשר גם לרשום את זה יותר חריף.אבגדה
עבר עריכה על ידי אבגדה בתאריך ל' כסלו תשע"ב 17:57

(לא בהכרח שזה מה שנכון לעשות, אבל גם לא בהכרח שנכון לרשום את זה נחמד יותר)

מסכימה ממש עם 66!!!lior3
האדמו"ר- הערה: לא כל מה שלא קידוש ה' הוא חילול ה'.כפרעלייך!!=)
אכן, אמנם במקרה הזה זה חילול ד'.האדמו"ר מצנעא
זה לא חד משמעיר"ח

בכוכב נולד - מה אתה שר

במירוץ למיליון - איך אתה מתנהג, צניעות, אכילת אוכל כשר וכו'

למשל ענאהל ועקיבא- הם לדעתי עושים קידוש ה' בהתנהגות שלהם (חוץ מכמה פרטים שכדאי שיקפידו יותר...)

אני לא אגיד שזה כדאי, אבל אפשרי, תכלס אין שום איסור

אבל אם זה יוביל אותך לדברים אסורים (מאכלות אסורים, מראות אסורים וכו') אז לא ללכת בכלל

אמרו לי שהמרוץ למיליון ממש לא צנועידיד

וכוכב נולד מה מעניןן בזה?

והאח הגדול מה זה?

אני מציע לא ללכת

אני פשוט מסכימה איתך!!!!shira94
נגד! זה לא התרבות שלנו...לוחמת תמורות

בס"ד!

כן, זה לא התרבות שלנו התוכניות האלה!

ולכן, אין מה לקדש אותם. אין לנו מטרה ועניין בתוכניות מסוג זה  של "דוסים".

למה?

כי אלו תוכניות שבנויות על תרבות המערב, וכמובן- על בנים-בנות, צניעות (ומחסור בה) וכו'.

ובזבוז זמן משווע.

ז"א- זה כל עניין התרבות.

אנחנו לא מעונינים להראות לגויים שאנחנו "מייהדים" את התרבות שלהם,

אלא יוצרים את התרבות שלנו.

תוכניות כאלה, שמבוססות על בזבוז זמן (כדוגמת "האח הבכור" שלמיטב הבנתי מבוסס על לראות איך אנשים חיים את חייהם בכלא למפונקים), על רדיפת בצע ('המרוץ למיליון'- איך זה נשמע?!) על חוסר צניעות (ושלא יעבדו עליכם. לא היו עושים תוכנית כזאתי לבנים בלבד. כל ה'אקשן' זה מה יקרה בין הבנים לבנות, ותכל'ס- זה מה שגורם לרוב אנשים לראות את זה), על השפלה, על תחרותיות- שבה לא אכפת לנו על מי לדרוך כדי לנצח.

אז גם אם נעשה את זה עם חצאיות מטאטא וכיפות נחמן, זה יישאר אותו דבר. הייסודות שעליהם הם מבוססים- מושחתים [הרי המטרה שלהם זה כסף (המרוץ למיליון), תחרותיות(כוכב נולד), חטטנות ('האח הבכור') וכמובן ג"ע, שהרי בלי האקשן- מי יסתכל על זה בכלל?! (רק לשם ההדגמה- תשאלו 10 אנשים שרואים את זה מי היה עם מי, מי נפרד עם מי וכו', וכמה שאלות עניניות וראליות, ותראו על מה הם יידעו לענות...)]

אז אני נגד!!!

מטרת התוכניות נוגדת ארת התרבות שלנו, את אורח החיים שלנו.

וגם אם, כאמור, זה היה עם חצאיות מטאטא וכיפות נחמן, רק לבנים וכו'-

זה בזבוז זמן. זמן שאפשר להקדיש לדברים מועילים- החל מלימוד תורה, ממשיך לחסד, לחיזוק הקשרים במשפחה וכו'... וכלה בלימודי מ"מ, פיזיקה, בוטניקה...)

ולא, אני מבינה ת'צורך ב"להשתחרר", "לנשום", אבל לא בבזבוז זמן מוחלט, שמטרתו ועיסוקו הם בזבוז זמן יקר ומוגבל ולא מעבר.

ואם כבר שם (לא שאני מבינה איך אפשר להגיע לשם במצב של דיעבד)

- לפרוש.

חילול ה'.

כי להראות שאנחנו לא מנותקים מהתרבות הזאת, שאנחנו מכניסים אליה יהדות- זה לא זה, כמו שהסברתי למעלה.

קצת מזכיר לי מה שמדריכה ספרה לי:

היא הייתה בסמינריון של גשר, ישבה עם חברות ובנות חילוניות והם דיברו. ואז היא שמה לב- הדתיות מנסות להוכיח עד כמה שהם דומות לחלוניות בתרבות, ולא מנותקות.

והיא אמרה- הזדעזעתי! כן, אנחנו שונים! (לא מהחילונים כפרט, אלא מתרבות המערב ככלל) ואנחנו לא צריכים להתבייש בזה! יש לנו תרבות אחרת, ואין טעם להעמיד פנים שזה אותה תרבות!!!

מקווה שהבנתם, ואם שרדתם עד לפה- יישר כוח עצום...

חג שמח

(חג של התגברות על תרבות יוון, להזכיר)

לוחמת - נכון, רק הסתייגות קטנה.מחפש את האור..

אמרת, ואני מצטט ומדגיש את הקטע החשוב: " הייסודות שעליהם הם מבוססים- מושחתים [הרי המטרה שלהם זה כסף (המרוץ למיליון), תחרותיות(כוכב נולד),"

ובכן, לא. אני לא מסכים. תחרותיות זה לא דבר רע. להיפך, במינון נכון היא יכולה להביא להעצמה אישית וכללית. הרי כבר נכתב: "קנאת סופרים תרבה חוכמה" כשהכוונה היא שאם אתה רואה מישהו אחר שמצליח ובגללו אתה מתעודד ורוצה להצליח יותר בתחום שלך - הרי שאין בזה פסול. אני מסכים שאם זה כר גולש לפסים קיצוניים זה לא טוב - אבל זה הרי בכל תחום בחיים, לא רק בתחרותיות.

לכן, כמו שלשחק כדורגל נגד אחר זה טוב, כמו שלהשתתף באולימפיאדה (בצניעות וכו'...) זה בסדר, כמו שלהשתתף בתחרויות חידונים למיניהם (מי רוצה להיות מליונר, אחד נגד מאה וכו'...) זה טוב ואפילו עוזר לחידוד השכל - ככה שמהנקודה הזאת לפחות, כוכב נולד היא בסדר. לוקחים אנשים ומעודדים אותם להיות הכי טובים שהם יכולים כדי לנצח את האחרים. וזה בסדר. הרי הם אינם יכולים עקרונית לעשות מעשים שיגרמו לאחרים ליפול - כל אחד והקול שלו, הכישרון שלו וייאלה, תלך עם זה עד הסוף. זה יפה בעיניי. אין פסול שכל אחד ירצה להצליח כמה שיותר.

ודבר אחר - תאמיני לי שהמתמודדים שנשארים אחרי כל סיבוב לא שמחים שזה שנפל נפל, אלא - וז הבדל מהותי שמשנה הכל - הם שמחים שהם נשארו. וזה מה שצריך להיות.

וואי, בדיוק היתה לנו סדנה בנושא ^^שיראל.

לוחמת צודקת - תרבות יוון היא אם התחרותיות, וזה אכן רע.

כמו שאמרת - יש את הפן של "קנאת סופרים" וכו', אבל זה לא העניין.

לשחק כדורגל - זה טוב (כמובן, אם זה ל"נפש בריאה בגוף בריא" ולצורך עבודת ה' וכו' וכו').

אפשר לעשות תחרות בכדורגל, אבל לא צריך לשחק כדורגל לשם תחרות.

כנ"ל להתאגרף, לשחק כדורסל, לרוץ, או כל דבר אחר בעצם.

אפשר להתחרות. כמו שאמרת - זה מעודד את השחקנים להוציא את כל מה שהם יכולים מעצמם, וזה טוב.

אבל תרבות יוון וביתה - תרבות המערב - המציאו את השיטה של להתחרות לשם תחרות!

איפה נשמע כדבר הזה??

הן יסדו אולימפוסים ואולימפיאדות (ותיאטראות ותיאטרונים ואצטדיונים [רק כדי שתראו איך כל השמות שלנו היום, ולא רק השמות - גם התוכן, מושתת על התרבות שלהם!!]) רק כדי להתחרות!

הם לא רצו לשחק, לשמור על הגוף, להתאוורר, וכל זה, הם רק רצו לעשות תחרויות! לשם התחרות!

הם לקחו יצר טבעי באדם, ובמקום להבין שהוא יצר הרע ולרכוב אותו לעבודת ה' / לדכא אותו (חסידים / ליטאים, מה שתבחרו), הם העצימו אותו, ובנו למענו תרבות שלימה - תרבות הפנאי והספורט!!

והדיעה של "אין בזה כל פסול" היא תוצר של זה, של המחשבה שהם החדירו לנו שנים!

תחשבו - אני מתחרה כי אני רוצה להתחרות. להיות "הכי".

והמוני אנשים באים לראות את זה. הם לא עושים בזה שום ספורט. הם באים לראות רק "מי יהיה המנצח" (Winner Winner!! מוכר לכם?!).

ומהמרים על התוצאות, ובוכים, וצועקים, והולכים מכות, ומשתגעים, ורוקדים. ולמה? בגלל הספורט, האוורור, העבודת ה' שבעניין?? לא! בגלל התחרות. גירוי יצר התחרות באדם.

[המעבירה של הסדנה גם הוסיפה שהורים לא צריכים להגיד "מי רוצה להתקלח ראשון?", אלא "מי רוצה לבוא להתקלח?". בלי תחרות. להשריש את זה לילדים כבר מגיל צעיר.

אני לא כ"כ הסכמתי איתה בנק' הזו, כי אני חושבת שילדים חייבים את זה, אחרת הם לא יתקלחו עד גיל אנאערף איזה. אבל רק כדי להדגיש את עוצמת החדירה של התפיסה הזו הבאתי אותה.]

תחרותיות היא דבר מצויין, בכל תחום.אביר על סוס
נחמד לצאת בהצהרה בומבסטית,שיראל.
אבל היא לא פוטרת מהסברים.
100%, מסכימה שטעיתי...אבל הקדמתי ואמרתי-לוחמת תמורות

בס"ד!

"...על תחרותיות- שבה לא אכפת לנו על מי לדרוך כדי לנצח"

זה הבעיה בתחרותיות... לא התחרות כמו הדריכה על אחרים בדרך לנצחון.

ושיראל. כתבה  על זה תגובה מדהימה ומבוארת שנותנת הרבה חומר למחשבה

לוחמת תמורות.. ווואו..רוש לילה.

לא קראתי הכל, רק את ההתחלה ואת הסוף, אבל מה שקראתי הרשים אותי מאד. את צודקת.

ועכשיו לדעתי על כל הקטע הזה..

זוג דתי לא  צריך מלכתחילה להיכנס לכל הקטעים האלה. זה בדיוק אותו סיפור עם התוכנית 'לרדת בגדול', שהיה שם זוג חרדי... אותי זה זיעזע. כזאת אי צניעות, שה' ישמור.

ובכללי אני חושבת שאסור לתת לזוג אחד לייצג את כל המגזר הדתי, פשוט אסור. עם כל הכבוד לשושי ושושה, הם דתיים ושומרים על מצוות ה' וכל זה- עם כל הכבוד, יש אנשים שמקפידים יותר, יש כאלה שפחות.. באיזו רשות הם מייצגים את כולנו??

וחוץ מזה, מראש- משעמם להם בחיים? למי שאמר פה שבריאון אמר עקיבא ש"חיפשנו תוכנית ריאליטי" זה כבר מראה שמשהו דפוק שם. מה אתם מחפשים תוכנית ריאליטי? חסר לכם אקשן בחיים בעבודת ה'? במקום שעקיבא ישמור על שמירת עיניים וענאל תתלבש בצניעות- שלא ילכו לשם! שלא יחפשו אתגרים מיותרים כדי לשמור על יותר מצוות! תאמינו לי שיש אתגרים לא פחותים מהמירוץ למיליון גם ברחוב. וזה לא שמי ישמע, אני דוסית ברומו של עולם- אני בסה"כ ילדה דתיה ממוצעת מאד בת 14. אבל בדיוק לפני כמה ימים ראיתי את הסרטון 'sun is up' ביוטוייוווב-

וכמעט חטפתי התקף לב. טוב שהאישה ששרה- אין לי מווושג מי זאת- לא התפשטה לגמרי. ממש טוב!

ומי שצופה פה למרות הכל 'במירוץ למיליון' יכול להעיד על מה שהדוגמנית הזאת, חן, אמרה באחד הפרקים. אם אתם זוכרים, הייתה משימה ממש מזעזעת, אבל ממש ממש מזעזעת, שהייתה קיצור דרך במקום להתרוצץ כל היום. למי שלא צופה במירוץ אני אגיד בקיצור שמה שהדוגמנית אמרה זה 'אם אני צריכה למכור את הגוף שלי.. אני אמכור אותו!' בשיא הישירות, בשיא הביטחון. בשיא האדישות.

ואני הסתכלתי על המבט הנחוש שלה וחשבתי.. 'עד לאיפה הגענו? לאייייפה?'

אם הייתי צריכה לחלק את התורה למצוות שלפי ראות עיניי המוגבלות כל כך בראייה (באופן יחסי) למצוות שכן נכונות ולמצוות שאיני מבינה מה הצורך בהן- צניעות הייתה הראשונה במצוות הנכונות. הראשונה. אולי היא מאתגרת,  אולי מגבילה מדי.. 

אבל אין כמוה! באמת! לא- זו לא השאלה של 'האם אני אלבש את החולצה הזאת, שהמחשוף שלה טיפה עמוק..' זו שאלה של חיים שלמים, של תרבות שלמה, של אופן התנהגות !! זו שאלה של 'האם אני רוצה למכור את הגוף שלי כי ככה אני מושכת תשומת לב' או 'האם אני רוצה להשאיר את הגוף שלי אצלי- כי הוא שלי בלבד ואני מתקמצנת עליו!' זו ממש השאלה בגדול!

טוב, נסחפתי קצת, אחרי הכל צניעות היא לא הבעיה היחידה בתוכניות הללו. אבל קבלו בהבנה, הייתי חייבת להגיד זאת.

שכוייח למי שקראה ((כן, בעיקר מי שקראה..) את הכל. צוחק

מקווה שלימדתי משהו חדש? וחיזקתי כמה מתלבטים?

טוב תקוות גדולות מדי..

בקיצור להתראות!

בואו נקשר את זה לחנוכה...מלמד=]

אם פעם יהודים היו הולכים למשל להאבק במירוצים של היוונים, והיו אומרים לפני המירוץ "ה' תעזור לי בבקשה" או משהו בסגנון (פה אני נותנת לדמיון שלכם לעבוד... ) לא נראה לי שהיו קוראים לזה "קידוש ה'", אלא מתיוונים.

כנ"ל להיום, יש בעיה עם עצם ההשתתפות בתוכנית כזאת, זה פשוט לא מתאים.

נקודה למחשבה...

חג שמח!!!

אני חושבת שענאל ועקיבאע*נ2!ש

ממש עשו טוב שהם הלכו .. הם שומרים מצוות וגם שומעים אנשים שאומרים  שממש מגיע להם ורואים איך הם אוהבים אחד את השני , והם גם מראים שדתיים זה לא רק אנשים שזורקים אבנים על חיילים ,ובכלל הם הוציאו את הדתיים בצורה טובה ,שזה כבר קידוש ה'

גמאני חושבת ככהנועוש=]
זה ממש קידוש ה' מה שעקיבא וענהאל עושים!!מיריצ'י =)

ובאמת רואים את'זה....הם אומרים משו', ואח"כ "בעז"ה" וזה ב'מת קורה....

הם מתפללים (מי שראה ת'תוכניות יכול לאשר אותי ) וגם עקיבא ת-מ-י-ד הולך עם ציציות בחוץ וכיפה....

לדעתי זה סבבה...

אבל כוכב נולד-לא לבנות..

אני לא כ"כ מבינה אותם...צורניקית

בואו נגיד שאם כבר ללכת לתוכנית ריאלטי- הם באמת עושים קידוש ה' עם כמה שאפשר לעשות בתוכנית כזאת, אבל לעזאזל, למה ללכת לדבר כזה מלכתחילה? הם באמת נראים דוסים ונראה שהם ממש מקפידים על צניעות וכשרות וכו אבל דוסים אמיתיים לא הולכים לדברים כאלה... סתם להכניס את עצמך לבעיות הלכתיות ותכלס בשביל מה? להתפרסם? להנות? לוידעת, לי זה לא נראה מתאים... 

ובאופן כללי על השאלה- מלכתחילה זה לא קידוש ה' ללכת לדברים כאלה, זה נותן לגיטימציה לדברים מטופשים לפעמים (יש ויש, יש תוכניות טובות ויש גם זבל) ובד"כ גם יהיו הרבה בעיות הלכתיות, אבל אם כבר הלכת- אני חושבת שהתנהגות של המתחרה יכולה לגרום לקידוש ה' מסוים, תלוי, אבל לכתחילה זה לא קידוש ה'...

מיריצ'י. זה לא קידוש ה'.ט!הר

אז מה אם הוא הולך עם ציציות וכיפה? הם עשו טעות וההפך מקידוש ה' שהם נכנסו לדבר הזה.

כאשר ישנו כומר נחמד מאוד שהולך ועושה כל מיני דבריםאבגדה

נחמדים מאוד-זה קידוש ה'?

לא. כי הוא מעודד לנצרות (ודווקא בזה שהוא נחמד-הוא עוד יותר מושך למיסיון...).

אותם דתיים נחמדים מאוד-מעודדים לתכניות ריאליטי...

מכיוון שתכניות ריאליטי אינם דבר דתי (ואולי הן אף דבר שלילי), הרי שהם מעודדים לעשות דברים סתם ככה לכיף, גם אם אינם דברים דתיים.

זה נקרא חילול ה'.

מסכימה ממש עם אבגדהאנונימי (פותח)

מה שהם עושים זה ממש חילול ה' ולא קידוש ה'

ע8נ2!ש אפשר להציג את הדת כדבר טוב אבל ממש לא על ידי השתתפות בתוכניות לא הכי צנועות

על ידי ההשתתפות הזאת הם כאילו אומרים החוסר צניעות הזאת היא מבחינתנו סבב, חילוני יכול להבין את זה כדבר שהדת מסכימה לו(החוסר צניעות) והיא ממש לא!

בקיצור לדעתי זה ממש חילול ה' מה שהם עושים. אבל כמובן את יכולה לחלוק עלי....

כל מי שאמר שאין בעיה במירוץ למליון,מעפר אני באה

הרשו לי לחלוק עליכם,

יש שם בנות לא צנועות, התנהגות לא טובה, אוכל לא כשר, (שלא נדבר על היציאה מהארץ בשביל כזה דבר שזה בהחלט אסור)

התוכנית היחידה שאני חושב שעם סייגים אפשר ללכת אליהמחפש את האור..

היא כוכב נולד, וגם זה, רק בנים (בנות לא - משום שירת נשים כמובן).

א

בל גם זה, רק אם הבן מתיייעץ קודם ובמהלך עם הרב שלו (כמו אלחי רפואה לדוגמא), ושומר על הגדרים ההלכתיים - בזמן שירת הבנות, הוא יוצא מהמתחם ושם אטמי אוזניים (ההפקה של התוכנית תאשר את זה אחרי הרבה לחצים...), הוא מודיע מראש שבהגרלות דואטים הוא לא שר עם בנות, ומקפיד כמובן לא להגיע לקלות ראש עם בנות (וגם עם בנים), באולפני החזרות. מעבר לזה גם השירים שהוא יבחר צריכים להיות ראויים (גם אם לא "דוסיים"  - לא שירי אהבה למיניהם והמבין יבין...).

הסיבה לכך היא פשוטה - א. בניגוד לכל שאר התוכניות, זוהי תוכנית שעיקר הבדיקה בה היא של כישרון אמיתי ולא של "ריאליטי"... לכן, בגלל שהתוכנית למעשה היא תוכנית כשרונות, אז עם סייגים אפשר ללכת (בנים!)

ב. זה כבר שיקול כלכלי אבל גם הוא משפיע - ידוע שהיום מאוד קשה להכנס לתחום המוזיקה. כוכב נולד מהבחינה הזאת, היא מקפצה ישירות לתוך העולם בצורה מטורפת. לכן, ילד או נער דתי שמרגיש שהייעוד שלו זה מוזיקה, יצליח בעזרת כוכב נולד למנף את עצמו לעבר החלום שלו בצורה מהירה בהרבה מאשר אם היה עובר את הדרך הרגילה והמייסרת...

לכן, הכל עם רב, אבל לדעתי אפשרי...

שאר התוכניות - לא מדובשך ולא מעוקצך. וגם לא לראות כמובן...

באמת שכנעתם אותי, שום קידוש ה'...שטוזי...=)

ממש הסכמתי פה עם כמה.

ממש חילול ה' גמור!

גם כוכב נולד זה לא בסדר!!

אני מצטערת, אבל אתה כל כך טועה..בת שמש

דבר ראשון: האיסור על שירת נשים נועד- לגברים.

לגבר אסור לשמוע אישה שרה. לאישה מותר לשיר מול מי שהיא רוצה. [יש כאן עניין שהיא מכשילה וכדומה, אבל הציווי המסויים הזה הוא לא עליה.]

דבר שני: כוכב נולד היא ממש לא תוכנית של "כשרון". היא תוכנית של דעת קהל ורייטינג וכמה אתה מגניב או נראה טוב, וכמובן- אם אתה גבר יהיו לך הרבה יותר קולות, כי בנות 12 ישלחו לך סמסים בלי פרופורציה.

דבר שלישי: אתה מכיר אמן דתי שהתחיל בכוכב נולד? הרזאלים, אודי דוידי, סיני תור, שולי רנד, אף אחד מהם לא חש צורך ללכת למקום הזה.

א'-לא כתוב שאסור לגבר לשמוע קול אשה,אבגדה

כתוב-"קול באשה-ערווה".-האיסור הוא לא רק על הגבר.

ב'-גם להכשיל אנשים זה לא דבר כ"כ ראוי... וזה אפילו אסור לחלוטין. "לפני עיוור לא תתן מכשול".

אני מסכימה,בת שמש

אבל האיסור החמור יותר הוא על הגבר.

אפשר להעיר משהו?אנונימי (פותח)

איך כמעט כולכם מכירים את המירוץ למיליון ואת עקיבא וענהאל??

אם אתם לא מסכימים איתם- אל תראו את התוכנית הזאת.

אתם עוקבים אחרי המירוץ למיליון, יודעים את השמות של הזוגות, יודעים בדיוק מי רב שם ואז אתם מאשימים אותם?

אם אתם רוצים להשקיע את עצמכם באוהלה של תורה, איך אתם יודעים על האח הגדול, כוכב נולד וחבריהם??

זה לא מדויק להגיד את זה...לוחמת תמורות

בס"ד!

כי אני לא ראיתי אף פעם את התוכניות האלה, ובכול זאת אני יודעת שיש כוכב נולד והאח הבכור- חברות מדברות... ובעקבות דיון עם חברות 'למדתי' גם על המרוץ למיליון...

והשאלה היא על הרצוי, לא על המצוי.

לדעתי זה לא רק הקטע של החילול ה'אנונימי (פותח)

לדעתי בכל מקרה כל שומר תורה ומצוות שהולך לכזה דבר "נשרף"-ולא באמת לא נכשל בעבירות וכו'.....

ואווו ישלי הרבה מה להגיד!!!סנופי=)

תיראו באמת סוף סוף מיצגים את הציבור שלנו בצורה נורמאלית שלא צרייך כל היום לשבת וללמוד תורה וללמוד וללמוד ולהתפלל...

צריך ולכן הם עושים אתז'ה ,אבל עושים עוד דברים .

רוב האנשים רואים המירוץ למליון נכון..?! אז הם יראו בכל מיקרה אתז'ה מה עדיף שהם יראו בנות בבגד ים.1 או זוג דתיים. 

רואים שם ת'ציבור שלנו שתיראו איך רוב הזוגות אוהבים אותם.. (חוץ מאורן ואלון המפגרים האלו.... שלא מפסיקים להציק...) ורוב הזוגות רואים איך עקיבא וענהאל מקרנים אהבה לכל עמ"י לא משנה איך שהם ניראים מתנהגים... הם גם מראים כמה היהדות עוזרת לשמור על זוגיות טובה.. (עם עבודה כמובן...)

והאנשים רואים שאפשר להתפלל להניח תפילין והכל וגם להנות להיות אם אנשים שהם לא מהסגנון שלך,אם מטרות ואידאלים שונים....

קידוש ה' מטורף... אין על עקיבא וענהאל...!!!

איכס. זה חילול השם ענק.אביר על סוס

שאפשר גם ללמודתורה קצת וגם קצת סרטים ווקלונוע, קצת תנ"ך וקצת שטויות. כאילו היהדות היא מין סלט כזה

עדיף להיות חילוני כבר.

אסור ללכת!אנונימי (פותח)
לפי דעתיאש להבה

מלכתכילה היה אסור ללכת, זה חילול ה', אבל אחרי שהם הללכו, רואים איך הם ממש לא מחללים את ה', הם שומרים נגיעה, והאוכל כשר. אז אחרי שהם הלכו זה בסדר לפי דעתי..

ומסכימה עם סנופי, כל הזוגות כמעט אוהבים אותם

לא סיימתי לקרוא את כל התגובות..אני מקווה שאני לא חנעמונת!!!

חוזרת על דברים..

אין לי החלטה נמרצת אם זה טוב או לא. אבל יש לי כיוון כלשהו.

אין ספק שעקיבא וענהאל הם זוג מדהים!שמשקף פחות או יותר חיי דתיים לאומיים כמו שצריך.

אבל בעיניי לא שייך בכלל ללכת לתכנית כזאת גם אם זה נקרא קידוש ה' זוהי מצווה הבאה בידי עברה!

דבר ראשון-זוג דתי לא צריך להיות במקום כזה(לא כדי לקבל כסף בדדרך כזו ולא כדי לקדש את שם ה' בדרך כזו..כמו שכבר אמרו לפניי-קידוש ה' זה בחיי ביומיום)

דבר שני-הפרטים הקטנים שהם לא מקפידים עליהם-הם חילול ה' גמור!(כגון:שירת נשים,טהרה..מראים חיבה ברבים וכו'..)

דבר שלישי- קשור לשני.. זה לא צנוע ולא ראוי שכל עמ"י יראה את ההתנהלות הזוגית שלהם(אפילו שזו זוגיות מדהימה!*שימו לב-הם היחידים שלא רבו כל התכנית)

בקיצור- לעניות דעתי- לא שייך מלכתחילה!!

מעבר לזה אין לי עוד מה להגיד.

נראה לי שהמירוץ למיליון מצולם בחו"לאנונימי (פותח)אחרונה

זאת כבר בעיה הלכתית

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך