ממש חשוב לי שתקראו זה קצת ארוך אבל אני סומכת עליכםשמחת עולם

אני רוצה להצדיע לאנשים שרוצים לחיות ע"פ תנאי ההלכה במדינה יהודית.

לאנשים שמבינים שאנחנו לא מדירים נשים אלא מהדרים נשים ולא מאדירים את גופן על פרסומות ענקיות כשהן מעורטלות למחיצה כי הרי "איך נפרסם בגדים כשהאישה לבושה?".

לאותם האנשים שעומדים על העקרונות שלהם כי הם מבינים שאין לנו מה להוריד את הראש מול אחינו שעוד לא הבינו שתורה יש לקיים בכל מחיר.

ו...כן,אני רוצה להצדיע לאחינו "החרדים".

כן,כן השחורים הפאנטים האלה אלה עם המשקפיים שנראים כמו חלונות אבל על יש להם את השמירת עיניים הכי גדולה.

ויודעים מה?

שיסבירו לנו החילוניים הנאוריםם איך בונים חברה שבה לא מדירים נשים, חברה "שיוויונית" ופתוחה כי במחילה מכבודכם-

אני מעדיפה שידירו אותי מכל מקום ושאני לא אצטרך לחיות בחששות שמא בעלי [שיהיה, בעז"ה] חוזר הביתה מאוחר כי הוא עם מישהי אחרת ושהוא לא יצטרך ח,ו לחשוב עלי את אותו הדבר.

ואני חושבת שגם אנחנו לא יוצאים נקיים מכל הדבר הזה, כי כשאומרים לנו למה אתם לא שומעים שירת נשים? כולם קופצים שנוגעים לנו בערכים ובדת, אבל לבוא ולפתוח בי"הס דתי לאומי שעם כל הכבוד לו הוא לא עומד בתקן הצניעות המחמיר מאוד של בהחרדים [ותאמינו לי שיש מספיק סיבות למה ללכת כמוהם,ותתפלאו זה לא נוח גם להם...] זה כבר לגיטימי ובסדר כי הרי החרדים האלה סתם פאנטים וכבר שכחנו שכעסו עלינו בערך על אותו הסיפור ולכן אנחנו בדווקא נקים ביה"ס שלנו באמצע שכונה חרדית מובהקת ושיקפצו לנו כל החרדים האלה כי במילא גם התקשורת נגדם אז מה יש?

לכן לפני שאתם מתעצבנים ואוכלים את מה שהתקשורת נותנת לכם בכפית,תעצרו,תחשבו ותנסו להבין כי הם אנשים מאוד חכמים ולמלחמה סתם -באמת שהם לא היו יוצאים...

יא אללה!!! חתיכת ייבוש!!!שמחת עולם
ת'אמתshira94

אני גם חשבתי שהתקשורת מנפחת יותר מדי ובהתחלה זה היה רק הקטע עם האוטובוסים שממש הבנתי ת'חרדים וכל זה..אבל כשראיתי בטלוויזיה איך מתנהגים לילדה בת 7 (שהייתה האמא של הצנועה) ואיך מתנהגים לצלמים והכתבים זה חילול ה' זה שנאת חינם- ככה לא מתנהגים יהודים גם אם מפריע להם משהו תהיו מתורבתים תדברו אל תקללו ותצעקו כמו חיות (חוץ מזה שזה קבוצה קטנה בעיקרון של החרדים הסירקיסיטים או איך שלא קוראים להם).

עם כל הכבוד לחרדים הפאנטיים מדרכות נפרדות זה מוגזם כבר- רוצים לשמור על העיניים?! רבאק הנשים החרדיות שהן אלה שעוברות שם לא מספיק צנועות??...כאילו  נשים צנועות כדי לא להכשיל גברים וגם תגידו לנו איפה ומתי לעבור ובאיזה מדרכה ללכת..לא נראה לכם קצת מוגזם?!?! לפי דעתי זה עבר את גבול הטעם הטוב!

כל הענין הזה של מדרכות נפרדות-הפונצ'יקים

עשו סיפור מאיזו כניסה לבית כנסת שהופרדה כדי שלא יתערבבו- תסתכלו איך התקשורת יודעת לנפח- כאילו שזה איזה משהו נפוץ!

דבר ראשון-שמחת עולם

הפונציקים צדק...

מדרכות נפרדות יש במאה שערים בשמחת בית השואבה שכל העולם שמה אז הפרידו את זה 7 ימים וזה הכל,זה התקשורת מנפחת.

ואפ התקשורת ניפחה את זה אז למה שהיא לא תנפח את כל הדברים האחרים ותשלחת פרובוקטורים שישעשו בלאגנים ואז תצלם את זה ותגיד,"החרדים החרדים"

ואני אוצרת את זה כי זה כבר קרה...אז סתם נקודהלמחשבה

הקיצונייםokey

בחרדים באמת טיפשים.. כל השאר טובים ואפילו טובים מאוד...

שנאת חינם?אביר על סוס

התקשורת שופכת את דמם יומיום, למה בדיוק את מצפה?

לפי התמונה של הילדה בעיתון, היא היתה בכלל לא צנועה, בקושי עם שרוולים.

אני לא מצדיק ת'יריקה, אבל יש כזו אלימות בחברה הישראלית, ופתאום כל התקשורת שמשדרת אלימות יומם ולילה נבהלת מיריקה.

סתם צבועים, שמאלנים ואנטישמים.

<<>>בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

אני מסכימה עם מה שאת כותבת, שצריך לשמור על ההלכה ולא להתבייש על זה וכו'. אבל כפי שגם ענו פה, ההתנהגות של הקבוצה הקטנה של הקיצוניים ושל מי שירק על הילדה לא בדיוק הלמו את ההלכה.

אני לא יודעת איפה בדיוק ממוקם ביה"ס לבנות ואיני בקיאה בפרטי הפרשייה, ויכול להיות שהבנות שם לא עומדות "בתקן הצניעות המחמיר מאוד של החרדים", אבל אני גם לא בטוחה שזה הצדיק את ההתנהגות של הקבוצה הקיצונית בחרדים. אז מה אם הן לא עומדות בתקן המחמיר שלהם? זה הופך אותן ללא צנועות? זאת סיבה להשפיל ולבזות ילדה קטנה? התקשורת ביצעה היום פרובוקציה לשמה, אבל גם איבוד עשתונות מהצד השני זה לא ראוי.

הם שיא הצבועים, עשו כזה בלאגן מיריקה.אביר על סוס

האלימות בבתי הספר שלהם עברה את כל הגבולות, ילדים עם סכינים, בנות שנראוות כמו בחוף הים ודברים יותר גרועים, ופתאום הם כ"כ מזדעזעים מאיזו יריקה עלובה.

פשוט גועל נפש.

זכותם לעשות מדרכות נפרדות בשכונות שלהם, ועובדה שלאף אחד שם זה לא הפריע.

הכל זה הסתה של רשעים שכואב להם שיש יהדות במדינה והם עושים הכל כדי שלא תהיה.

אני לא מדברת על זה!!בועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

ברור שהייתה פרובוקציה מצד התקשורת!!! אבל אני מדברת מהצד של החרדים, איך היה ראוי להגיב לפרובוקציה!!! איך ראוי להגיב ל"פרובוקציה" מצד ביה"ס לבנות!!!!

אלימות אינה דרך, אבל זה לא קשור.אביר על סוס

כל ה'עליהום' הזה על הדרת נשים הוזמן וממומן ע"י הקרן החדשה לישראל, שמניעיה ומטרותיה ברורים.

אני לא תומך באלימות, אבל אלו שנוהגים באלימות זו קבוצה קטנה, ואת ההתנגדות לבית הספר הזה אני יכול בהחלט להבין.

המשפחה הזו משתפת פעולה עם אויבי ישראל ומשתמשת בילדה שלהם בשביל זה, בעני זה מגעיל.

אין מה לבוא בטענות להורים.לך דומיה תהילה

זאת הילדה שלהם.

לאיזו תגובה מהם ציפיתם?

איפוק וסובלנות?

אם אפשר להאשים מישהו בעסק זה את התקשורת.

אני לא יודע אם מישהו מאיתנו היה עושה יותר חושבים לפני...

יריקה זה לא עניין קטןצורניקית

תחשוב על הילדה, ברצינות זה דבר שיכול לעשות טראומה. אבל זה נכון שהתקשורת תמיד תגרום להכל להיראות יותר גרוע ממה ששהוא, כל הבעסה...

ולגבי במדרכות- אני לא בטוחה שזו זכותם, וגם אם הם מחליטים ככה הם לא יכולים לאכוף את זה בכזו בוטות.

זו השכונה שלהם ולכן זו זכותם.אביר על סוס

ולא ראיתי שהם אוכפים את זה בבוטות.

אם זה לא היה חרדי, לעולם לא היו עושים כזה סיפור מיריקה.

אותי יותר מזעזע כל הפריצות והבהמיות שהשתלטו על הרחובות.

שנים יש תשלט הזה ברחוב הזה[אישית...] ורק עכשיו ניזאבודה!
עבר עריכה על ידי שובבה לשעבר בתאריך א' טבת תשע"ב 09:28

כרתם?

והכי מצחיק הלכתי ברחובות בית שמש ומלא חרדים בכלל לא יודעים מה קורה וכולם צוחקים מסביבים ואומרים בדיחות לא מצחיקות....

"שכונה שלהם"? הצחקת אותי. לאף אחד אין שכונה שלו.בת שמש
וואו...asw

מדהים מה אפשר לנפח את העסק...

הילדה ה"מסכנה" הזאת מ-מש לא מסכנה, אני מכירה מאוד מאוד מאוד טוב, נמצאת איתה הרבה, וכל העסק של היריקות בכלל לא היה עכשיו, באמת שזה סתם ניפוח של כלום. נכון יש חבורה של עשרים חברה שצריכים טיפול אבל עכשיו כל מה שיצא מזה שכל היום יש בלאגנים ליד הבית שלי, אנשים סם מתגרים בחרדים-ולא רק בקיצונים, ואנשים נוטים לשכוח את המושג "קיצונים" , זה כ"כ דומה למצב של המתנחלים/נוער גבעות שציפתי לקצת יותר הבנה שהתקשורת סתם עושה עסק. כמו שאף אחד לא חושב פה שמי ש(אולי) זרק אבן לא מייצג את כ-ל המתנחלים/דתי-לאומי, כך אחד שירק עליה (ואני מ-א-ו-ד ספקנית בנוגע לאם זה באמת קרה או שזה עשה לה טראומה)- וזה מהכרות אישית איתה) לא מייצג את החרדים, וזה בדיוק מה שקרה, התקשורת הפכה את כולם למשוגעים, הוציאה להם מילים מהפה ופשוט יצרה מלחמת אחים. ואנחנו רק סובלים מזה. באמת שרק סובלים מזה, התקשורת עוד תצא מבית שמש והתושבים הם אלו שיאכלו אותה.

כל ההדרת נשים הזאת היא כי משעמם לאנשים, יש אוטובוסים חילופיים כמעט לכל הקווים הנפרדים, ומי שרוצה ליסוע בקו נפרד- שישב מאחורה/מקדימה. ח-ו-ק-י-ת, האוטובוס יכול  להיות נפרד אם הוא עבר רק בשכונות דתיות,

ושתבינו את האובסורד שבדבר, ה"אורחת כבוד" של ההפגנה הענקית היום בבית שמש היא האחת מאשדוד שאמרו לה לעבור לאחרוה באוטובוס נפרד.

התקשורת מנפחת ועושה מה שהיא רוצה, ואנחנו צריכים לזכור זאת כל הזמן.

חנוכ הוא חג של אחדות, ואני באמת מצפה ומקוה שנוכל לגשר על הפערים, לגלות את השקרים של אנשים ולחיות בתור עם מאוחד, כי אחרת אנחנו לא נוכל לחיות. כפשוטו.

אז עזבו תג-מחיר, עזבו הדרת נשים, עזבו קיצונים/פנאטים/אמא טליבן/שלט/וכל שאר רין ישין, ואני מתחנת, תמצאו את הטוב שבכולם,

ותתנו לגדול בשקט

חנכוה שמח ומאיר לכולם!!

(וסליחה אם זה היה קשת ארוך/קשה, אבל חשוב לי שתבינו)

אני מנסה לעשות את זה קצר ולעניין...אנונימי (פותח)

כמה תובנות...

א. התקשורת מזיקה יותר משהיא עוזרת. הם מנפחים את כל העניין ועושים לבית שמש תדמית שלילית ככה שאפחד נורמלי לא ירצה לבוא והקיצוניים ישתלטו על העיר.

ב. זה קבוצה קטנה של אנשים לא ה"חרדים" והקיצוניים פוגעים במגזר שלהם בכך שהם מוציאים להם שם רע.

ג. באמת יש "הדרת נשים" אבל זה לא כ"כ גדול כמו שהתקשורת מנפחת, סה"כ אם נשים רוצים לחיות בסביבה נפרדת ששמה הם צריכות לזוז מהמדרכה או לשבת מאחורה- זה בעיה שלהם.

ד. היה כתבה על קרון ברכבת ישראל ש"החרדים השתלטו עליו". באמת זה קרון בית כנסת בשביל אנשים שיוצאים מהבית לפני להתפלל וזה דבר כ"כ יפה וחבל ששהתקשורת הורסת. (הם אמרו לאישה להיכנס ככה שהם יגידו לה לצאת).ה. אינלי עמדה אולי תנסו לשכנע אותי....

לא הבנתי את השורה הזאת:לך דומיה תהילה

"כבר שכחנו שכעסו עלינו בערך על אותו הסיפור ולכן אנחנו בדווקא נקים ביה"ס שלנו באמצע שכונה חרדית מובהקת ושיקפצו לנו כל החרדים האלה כי במילא גם התקשורת נגדם אז מה יש?"

בית שמש היא לא "שכונה חרדית מובהקת". זו עיר מעורבת וגם לציבורים אחרים יש חלק בה!

ולא פתאום הקימו בית-ספר. בכל עיריה יש תכנית מתאר וידעו שנים לפני מה עומד להיות שם.

אז בסדר שהם רוצים לחיות בסדרי עולם גם אם הם חומרות, אבל הדרך בא חלק מהם מביעים

את העמדות שלהם היא פשוט לא מקובלת.

כי גם נשים שלבושות צנוע (גם אם לא ב'תקן החרדי') לא נחשבות בשביל חלקם ובגלל שהיא לא נוהגת

בחומרה מסוימת או בסגנון מסוים אז יש להם היתר לפגוע. באמת אפשר לחנך ככה אנשים ברחוב? בפעם

הראשונה המילים יזעזעו, בפעם השנייה לא ישפיעו, בפעם השלישית יעשו להם דווקא (קיימת מציאות כזאת

אצל חלק מהאנשים). ולהאשים ילדה זה מיותר. אם כבר, לכו להורים שלה.

אני חושב שההשוואה בין שירת נשים לבית הספר לא שייכת, כי אף אחד מהקצינים לא פנה לזמרת

או צעק לה על ההופעה שלה צעקות משפילות בנוסח "שיקסע" או "תסתלקי מכאן".

[עד כאן בית שמש]

בעניין הפרסומות והכרזות שהם לא רוצים - אני מסכים במאה אחוז. זאת בעיניי דרך מקובלת. באמת 

הפכו את הפרסומות ל'פריט חובה' בכל חנות. די! לא רוצה להסתכל - אני לא יכול להיכנס לקנות בגד?

וכל פרסומת מנסה להיות יותר 'נועזת' מהשנייה. איזו שטחיות! כל שכן בחנות בה רוב הקונים הם שומרי

מצוות אין עניין לדחוף להם בכוח.

[עד כאן פרסומות]

בעניין "הדרת נשים" (לכאורה) יש המון שטויות שהתקשורת ציירה. אבל יש גם מקומות שאני מסכים שאנשים

לקחו את זה קצת רחוק מדי. למשל, אתמול הוצגו כמה חנויות שבהן נשים לא יכולות לעבוד שם כקופאיות. אני חושב שזה לא מכשול כזה גדול. מתמודדים עם קופאית כמו עם אישה ברחוב. לא נועצים מבט... יש גבול עד כמה אפשר להטיל את כל האחריות בשמירת העיניים על האישה. גם לגבר יש חובה להשתדל.

גם בפולין ועיראק נשים ניהלו חנויות ועסקו במכירה ולא יצאו כנגד זה. מה ההבדל בין אז להיום, אם האישה עדיין צנועה?

[עד כאן]

ללך דומיה תהילה-שמחת עולם

בית שמש-

גם ירושלים היא עיר מעורבת ויש לה את מאה שערים ויש לה את גילה,אז מה?

הרי במאה שערים לא יכניסו פרסומות לא צנועות, ובגילה לא יכפו על אוטובוס שנוסע רק בשכונות חילוניות להיות נפרד,

למה?

כי יש כאן הבנה ברורה שלציבור מסויים יש ערכים ודעות שונות ולכן משתדלים שלא לעשות משהו שנוגד את דעתם...

ובמחילה-לפני שבונים מבנה בוחרים לו מגרש [ואני אומרת את זה כי אני יודעת]  אז למה לבחור דווקא את הנגרש הזה? הרי ברור שזה לא יהיה נוח לאף אחד, אז מה? בכוח נעשה את זה?

וסתם לידע-

אני גרתי באמצע שכונת ויז'ניץ בב"ב ואתה יודע מה?

היו לנו את השכנים הכי מדהימים בעולם ואת השכונה הכי שבעולם ברור שהייתי לבושה שונה מהם אבל כן כיבדתי אותם והארכתי את החצאית למרות שהיא הגיעה לי עד אמצע הירך,הארכתי אותה לקרסול כי גרבים אני לא מסוגלת ללבוש ואני לא הולכת בכוח להכריח אותם לראות לי את הרגל ובמילא ככה אנימ שומרת על הצניעות שלי אז מה?

ובגלל זה אני אומרת לך שמתוך דיבור איתם-

זה שיש כמה אנשים שהדם עלה להם לראש [ולא סתם...]כי נמאס להם מהפריצות ומהגועל נפש אז הם הוציאו את זה [ואני לא אומרת שזה מוצדק באלימות] אז זה ממש לא נכון שהם לא מחשיבים אותך...

ואולי ההשוואה לא צודקת אבל מה שקרה אחריה מאוד דומה אחד לשני כל היחס של התקשורת והכל .....

ואם אתה לא מאמין לתקשורת כי היא חתיכת ניפוח אז למה לקטע של החנויות אתה מאמין? ונגיד שזה נכון,אפשר לדעת איפה החנות הזאת נימצאת ומה היא מוכרת? כי תתפלא אבל זה מאוד משמעותי...

אשמח לתגובה-

אני

זה לא כזה ברור שלא יהיה נוחלך דומיה תהילה

עם הקמת בית-הספר. הוא לא מעורב או פועל לא בסדר. ויש עוד קהילות חרדיות בארץ שלא מפריע להם פעילות של בית-ספר כזה בשכנותם. למה דווקא שם בנו? אני לא יודע, זה תלוי בהרבה גורמים. אולי האוכלוסיה החרדית הייתה קטנה יותר, אולי שם היה מגרש שתאם את הצרכים של בית הספר... מה שלא יהיה, בטוח שמנהלי בית-הספר וראש העיר לא ניסו לעשות פרובוקציה ו"להוציא את העיניים" לחרדים.

אשרייך שנהגת בכבוד כלפי השכנים. אם זה בהסכמה - נהדר! לא צריך יותר! הלוואי וכולן היו נוהגות כך. אם שכנה הייתה מבקשת ממך - גם מקובל. אם גבר זר היה מעיר לך או שהיו מכריחים אותך/ צועקים עלייך - אני לא מסכים עם דרך הפעולה הזאת וזה נראה לי לא מתאים.

אני לא מאמין ש'פריצות' ו'גועל נפש' הן הגדרות שמתאימות לבית-הספר הזה. וגם לו יצויר שהלבוש של התלמידות לא תואם את רוח השכנים החרדים, הם מוזמנים לגשת לצוות המנהלי של בית-הספר ולומר שמאחר ובעיר ישנה קהילה חרדית גדולה, הם רוצים מעט יותר התחשבות ולהנהיג תקן לבוש אחר. ואם ביה''ס יחליט שלא, אז גם להם יש על מי לסמוך.

וגם אם עלה להם הדם לראש אין הצדקה לדרכים בה נקטו תושבים מסויימים (ואני מאמין שאנחנו באותה דעה בנושא הזה).

לא אמרתי שאני לא מאמין לתקשורת, אמרתי שיש דברים שהתקשורת מגזימה בכך שהיא מוציאה אותם מכלל פרופורציה. במקרה כזה, אפשר להאיר את הסיפור באור אחר. במקרה שהבאתי זה דבר שלא משתמע לשתי פנים ואני לא מוצא דרך להסביר אותו. כמדומני, גם החנות הזאת הייתה בבית שמש.(חנות סופרמרקט רגילה). אם אמצא את הכתבה, אפנה אותך.

בכלל לא קראתי הכל....אנונימי (פותח)

אבל לדעתי כולם מתייחסים אל החרדים כמו...... ואנחנו מצטרפים אליהם. אני ממש לא בעד השטויות שלהם, אבל נראלי שאנחנו הרבה יותר דומים לחרדים מאשר לחלוניים..... הקיצוניים לדעתי ממש מגזימים, אבל אנחנו, משום מה, (ולצערי אני לא מוציאה את עצמי מהכלל) מתייחסים לכל החרדים כמו קיצוניים.... ואני מסכימה עם הדברים של "אביר על סוס".

צודקת, באמת צריך לשים לב לזהצורניקית
דבריי מכוונים אך ורק לקבוצות הקיצוניות והסיקריקים.לך דומיה תהילה
טוב.shira94

העניין באמת מסובך אולי מנפחים ואולי באמת הם התנהגו לא כשורה בכלל החרדים אבל אם זה היה קורה לאחת מאיתנו גם אנחנו לא היינו שותקות..ולמי שאמר שהיא לא הייתה צנועה.היא הייתה צנועה  וחצי וחוץ מזה זו ילדה בת 7 למען ה' זה מה שעושה להם את זה..סליחה על ה"בוטות" אבל אני לא מסוגלת להבין את זה ושוב אני מבינה וכולם צריכים להבין שזה קבוצה קטנה של חרדים פנאטיים בצורה מטורפת...זו דעתי!!

לשמחת עולםהילושית

הבית ספר לא בנוי באמצע שכונה חרדית מובהקת הוא בנוי על גבול של שתי שכונות אחת חרדית ואחת דתיה והבנינים שקרובים לבית ספר ניבנו אחרי שכבר תיכננו את" אורות" ולכן הם לא יכולים להיתלונן

מסכימה חלקית...{ר}צינית

אני מסכימה איתך שזה טוב שיש כאלה שרוצים מדינה דתית אבל יש צורה לעשות את זה לא צריך לרוק לילדה בת 7 בגלל זה לא צריך לזרוק על הרב מצגר כי הוא עם כיפה שחורה יש דרכים לעשות את זה!!!
צריך דרך ארץ מינימלית זה לא שווה כל מה שהם עושים זה מצווה הבאה בעבירה וזה יותר חמור מלעשות רק עבירה מה זה שווה לעשות ארץ ישראל דתיה אם עכשיו אנשים ירצו לעזוב את הארץ בגלל היחס שהם מקבלים.

אני חו8שבת שהם צריכים לעשות חשבון נפש עם עצמם!!!

"דרך ארץ קדמה לתורה.." זו פשוט בושה. 

אני חייבת רק לתקן משהו שהתקשורת בלבלהshira94

יש 2 נושאים שבלבלו אותם יחד האחד שחרדי קיצוני מבית שמש ירק על אישה והשני זה עם הילדה שחרדי אחר תקף אותה בדרכה לבית הספר   (הוא לא ירק).. אז אל תתבלבלו ..

ונגיד שמישהו ירק עליה...שמחת עולם

מה עשו לילדה הזאת? קדושה מעונה...

טוב שלא הזגימו עם הכותרות:

"להגן על נעמה"!!!!!!!!!!

בכולופן מה שלא יהיה ללך דומיה-

סופר מרקט זה הכי בעייתי!

עודף עניינים וכו...

ורק שתדעו שהחרדים שיש שמה הם הסאטמרים שהכי אכפתת להם מהנושא ואל תגידו איי איי איי ילדה בת 7 כי עם כל הכבוד דעת רב הפוסקים היא שילדה בגיל כזה חייבת בלבוש הכי צנוע שאפשר. ותודו שרמת הצניעות שלנו ושל החרדים קצת שונה וגם בתוכם וגם בתוכנו יש רמות שונות לכן זה לא חכמה להגיד "היא הייתה צנועה וחצי" כי זה תלוי מה המדד שלך ולפי דעתי [ותקראו לי איך שבא לכם] היא הייתה לבושה עובר אבל מלעשות שאני חושבת שיש לה מה להוסיף [וח"ו אני לא מושלמת]

אז עם כל הכבוד אני חושבת שזה ממש לא יפה ולא מתחשב...

ובבקשה אם למישהו יש תגובה בכבוד ...

[אני יודעת שלא ענתי פה על הכל פשוט אני די לחוצה בזמן אז השתדלתי=]

רוצה לדבר על "דעת הפוסקים"?vsx

איך השולחן ערוך בשבילך בתור פוסק?

כי הילדה התלבשה ע"פ מה שהוא כתב, ונראה שיש אנשים שזה לא מספיק בשבילם.

בוא נתחיל מזהשמחת עולם

שאני מצטערת שהתחלתיי לדבר על פוסקים -כי אני יודעת ששומדבר לא ייצא מזה כל אחד משוכנע בדרכו.....

וחוץ מזה שו"ע זה המינימום אז מה?

נהיה ראש קטן ולא נבין שכשאומרים לנו להיות צנועים כדאי להשתדל?

ולא,אנ לא חושבת ששאלים זה נכון כי זה כבר קיצוני זה הכל...

לא נדרוש מהציבור יותר ממה שההלכה רוצה.האדמו"ר מצנעא

את רוצה להיות ראש גדול? בבקשה! תתלבשי צנוע יותר, תחמירי! תלבישי את הילדים שלך כך! אולם אל תכפי על הציבור חומרות. 

הרב חרל"פ זצ"ל לא ראה מימיו צורת אשה. איזה אדם קדוש! אזי בואו ולא נהיה ראש קטן, נעשה השתדלות! מעכשיו אף אשה לא יוצאת מהבית, כדי שאף גבר לא יראה אותה ולא יהיה כמו הרב חרל"פ זצ"ל!

היא הייתה צנועה לפי ההלכהshira94

זה שהם מחמירים בעייתם לא כולם כמוהם הם צריכים לקבל את זה..כל אחד יגור איפה שבא לו מזה הדבר הזה שכמה מהם גם באו למשפחה אחת הבייתה ואיימה שייעזבו כי הם לא חרדים  (היום זה היה בחדשות)..הם ממש מצפים שכולם יהיו כמוהם..הם קצת חיים בסרט עם כל הכבוד להם..הם דורשים יותר  מדי..ושוב ושוב ושוב זה רק קבוצה קטנה שאני מממממממממשששש לא מסכימה איתם..ואני לא מדברת על החרדים בכללי אני יודעת שהעיתונות הרבה פעמים מכלילה וזה סתם עושה עוול.

בתמונה בעיתון היא היתה בכלל לא צנועה.אביר על סוס
יש שם לאנשים שמתרגשים מילדה בת 8vsx

עכשיו תגדיר צנוע כדי שנדע כולנו איך אנחנו צריכים להתלבש כדי לא לאלץ אותך לירוק על ילדות קטנות.

הייי!!!שמחת עולם

יש דרך לנהל דיון!!!!!

היא היתה עם שרוולים מאוד מאוד קצרים.אביר על סוס

אנחנו מתווכחים על דבר אחדשואף לאור

על המיעוט הקיצוני שמתנהג בצורה אנטי הלכתית ואלימה.. אני לא מבין מדוע שיהיה חוסר צניעות בבית ספר דתי אך גם אם יש,אין שום היתר להתנהג כנגד אף אחד בצורה אלימה כל שכן כנגד ילדות קטנות.

מן הסתם זוהי קבוצה זעומה ואין כאן קשר לציבור החרדי בכללו...

אבל הדיון לא התחיל מזה בכלל ..שמחת עולם

אני יותר מתמקדת בקווי מהדרין ובמדרכות נפרדות שלדעתי זה מוצדק ולגיטימי.

ואני לא חושבת שאלימות זו הדרך אבל אני כן מבינה את אלה שפעלו בה.

אין להבין אלימות שכזאת,זה אסור הלכתיתשואף לאור

כיצד ניתן להבין גינון על ההלכה ע"י הפרה שלה ?

בחייאת!שמחת עולם

[אני מזהירה אותכם שאני לא מאופסת אז קבלו זאת בהבנה=]

אם מישהו כלשהו יעשה לי מול הפרצוף משהו שנוגד את האמונה שלי את הדעות של את האידיאולגיה שלי ואת התורה הקדושה [שנראה לי שאותה שכחנו בכל העניין כי כולם שכחו שצניעות זאת לא המצאה של דתיים] אז כן!!!!!
אז אני אתעצבן בריבוע ואם אותו אדם ימשיך אני אפילו אפעל באלימות ולא כי אני רוצה כי אני חייבת!!!!!!

אתה יודע מה?

הסיבה שאין לנו את גוש קטיף היום היא בגלל שלא עמדנו על שלנו!

שלא הבהרנו כמו שצריך: ארץ ישראל לעם ישראל!!!!!!

ושיקפצו לי כולם אח"כ אני אסביר להם למה עכשיו בבקשה תנו לי להציל את מה שאני יכול כי הסברתי לפני ותוך כדי אז עכשיו נמאס לי!

אני יוצא להציל את ילדיי ואת עמי [כן כן הצניעות משפיעה על העם] ואח"כ אני מוכן לדבר איתכם על כוב קפה כי לא נשאר לי עוד כח לצעוק את אותה הצעקה שוב ושוב...

אנא שימו לבהילושית

זאב מוסקוביץ', מי שדיברר את מאבקו של ועד ההורים בבית הספר 'אורות' בנות בבית שמש, מתייחס ביומן ערוץ 7 לסערה הנוכחית סביב הצעקות לעברה של נעמה מרגוליס, תלמידת בית הספר, צעקות המסעירות את התקשורת הישראלית כחלק מתופעת 'הדרת נשים' הזוכה לכותרות ענק בעיתונות ובציבוריות הישראלית.

בראשית דבריו מבהיר מוסקוביץ' כי המצב הנוכחי בבית הספר טוב בהרבה מהמצב בתחילת השנה, המצב שאילץ את ההורים לצאת ולהפגין למען פתיחתו של בית הספר. "המאבק הסתיים בהצלחה. הלימודים נפתחו", הוא מספר ומציין כי למעט אירועים נקודתיים של מחאת גורמים קיצוניים השגרה נשמרת כסדרה. לדבריו יש לשמור על פרופורציות ולא להכניס את האירועים האחרונים לסחרחורת בה מצויה התקשורת הישראלית בתקופה האחרונה.

מוסקוביץ' מדגיש כי גם האירועים הנקודתיים אינם מקובלים על ההורים, וגם כלפיהם נדרשת אכיפה, אך ראוי לשמור על הפרופורציות. על האירועים הללו הוא מספר כי מדובר בקבוצה של כשלושים איש שמגיעים פעם בשבוע, משום מה דווקא ביום שלישי, אל בית הספר, מקיפים אותו וקוראים קריאות גנאי לעבר התלמידות, 'שיקסע', 'פריצות' ו'צאו מהשכונה'. הדברים מתרחשים כאשר הבנות נמצאות בכיתות, ולאחר זמן מה של קריאות המפגינים עוזבים את המקום, בדרך כלל "בעידודה" של המשטרה.

עם זאת סבור מוסקוביץ' כי קיים בלבול בהתייחסות לאירועים, בלבול בין הנושא החם שבכותרות, קרי הדרת נשים, לבין המתרחש ב'אורות'. מוסקוביץ' מציין כי בבית שמש קיימת חברה חרדית שתובנותיה באשר להדרת נשים אינה חדשה וידועה והם פועלים ליישומה בשטח העיר, אך זאת ללא קשר למתרחש ב'אורות בנות'. "התקשורת מחפשת את הסיפור החם הבא שיחזיק בכותרת עוד יום או יומיים. כך היה גם בעבר", הוא אומר ומוסיף כי לצד עובדה זו יש לציין את קיומה של הבעיה הכללית באשר להדרת נשים ברחוב החרדי, בעיה שיכולה הייתה להיעלם אם הדגש היה על הבנת צרכי הזולת והבנת הצד האחר בכל הויכוח. לטעמו לצד חוסר המוכנות לראות בצורכי הזולת אלמנט שיש להתחשב בו, מתחזקת בציבור החרדי התחושה שיש בכוחו להביע את עמדתו באופן נחרץ מול המצלמות והוא אכן עושה זאת.

עם זאת מזכיר מוסקוביץ' כי אל מול הדרת הנשים במגזר החרדי התקבע השימוש במרחב הציבורי בנשים כמקדמות מכירות בפרסום כנורמה. עובדה תמוהה לנוכח הדאגה הרבה למעמד האישה במגזר החרדי...

ומה באשר לתפקידו של ראש עיריית בית שמש. מוסקוביץ' רואה את סיפורו של ראש העירייה כטראגי שכן הוא אדם חרדי שאותם חוגים קיצוניים כלל אינם רואים אותו ככזה, ואינם מתייחסים אליו ואל דבריו. עם זאת מדגיש מוסקוביץ' כי המשטרה אינה זקוקה לדבריו של ראש העירייה כדי לאכוף את החוק.

אני לא מבין אותךשואף לאור

עצם התנהגות אלימה שכזאת זו הפרת התורה,אך אפשר לגונן על ההלכה ע"י הפרה שלה ?

מהיכן הרעיון שניתן לקחת חלק מן ההלכה ולהאמיר אותה על גבי חלק אחר ללא שיקלול הלכתי נכון ? ,מי שתוקף בצורה אלימה שכזאת עובר על ההלכה,זו עובדה גרידא,ולכן זו אינו דרך של פתרון ואינה דרכה של תורה.

ב.כמו שאמרתי אני עדיין לא מבין היכן יכולה להיות כאן אי צניעות

לא תמיד אלימות אסורה ע"פ תורה.אביר על סוס
אני לא טענתי שאלימות אסורה תמידשואף לאור

כמו למשל שאדם צריך להתגונן על עצמו,אלא שבתרחיש הזה אלימות אכן אסורה.

יש דברים שצריך לקחת סיכון.הרהור

את, חביבתי, באותה מידה יכולה לכלוא את בעלך בחדר כדי שלא יהיו לך חששות. אבל אני מניחה שלא תעשי את זה, והשיקולים למה לא רבים.

אותו דבר, כו! אני נגד הדרת נשים כי יש לי סדר עדיפויות, ואני מעדיפה שנגדול לתוך חברה נורמאלית ואנושית ולא שגברים ונשים כלכך ילחצו אחד מהשני.

אבסורדי לחשוב שאשכרה מפרידים באוטובוסים. אני, כאחת שחיה ברכבות, נהנת משיחות פה ושם עם אנשים, חושבת שזה זוועה שאין אפשרות לשוחח בצורה נורמאלית בין אנשים. ואני חושבת שזה הריסה של החברה האנושית להפריד באוטובוסים ובחתונות וברחובות.

והחששות האלה, שיש לך, זאת ההקרבה למען האנושות. למען מטרות נעלות יותר.

כי העניין של ההדרת נשים הזאת בציבור החרדי, חלק גדול הוא שנמאס להתמודד. שהפכו את ההפרדה לערך עליון ועיוותו את מקומו בערכים שלנו.

לפי הרב עדס שהוא רב גדול, ההפרדה היא פשרה.אביר על סוס

וצריך אוטובסים נפרדים.

בשולחן ערוך כתוב שצריך להתרחק מנשים מאוד מאוד., ככה שהחרדים די נצמדים להלכה.

בעניין הפרדת המדרכות גם אני חושב שזה מיותר.לך דומיה תהילה

וגם הפרדת המדרכות, למיטב ידיעתי, היא במקטעים מסוימים במדרכה ולא רחוב שלם.

תופעת הפרדת המדרכות גם אינה נפוצה כ''כ, אז בעניין הזה אני מציע להכניס דברים

לפרופורציה המתאימה.

בחתונות זה שונה. בחתונה יש ריקודים, בחתונה מתלבשים מהודר יותר... מושכים יותר

תשומת לב. עיקר האירוע הוא להגיע לכבוד הזוג ולא להכיר מכרים חדשים. ובלי קשר

לגברים-נשים, באירוע פרטי המארח יכול להחליט בעצמו מה תהיה רמת ההפרדה או

כל חלק אחר בתכנון האירוע. הוא יכול להחמיר בבכל החומרות שהוא נוהג.

כשזה מגיע למרחב הציבורי, זה אחרת.בציבור אין לי מונופול להחליט מה תהיה רמת

ההפרדה. אני יכול בהחלט לקדם את התפיסה שלי, אבל להכריח מישהו לעשות דבר

מעבר למינימום (''שולחן ערוך'', לצורך העניין) אני לא יכול. הכלל הזה, כמו רבים אחרים,

לא תקף בכל סיטואציה. אבל באופן כללי, בגדול - כן.

[אני אעצור כאן, למרות שלא כיסיתי את כל מה שהכוונתי לומר. אמשיך מאוחר יותר. אפשר להגיב...]

אני איתך, הקדושה כזו אבסורדית! <צ>האדמו"ר מצנעא

הרס החברה האנושית, לא שמעתי בלתי היום... אנו רואים עין בעין את טביעת העולם החילוני תחת תרבותו הטמאה שאיננה מתאימה לו, את תרבות הרחוב שפרצה לתוך הבתים וטימאה כל חלקה קדושה. דא עקא. הלכך את חורבן החברה האנושית לא מבצעת ההפרדה, הקדושה - כי אם אותה טומאה ארורה.

סדר העדיפויות שלך הוא כדלקמן:

א. חברה 'נורמלית' (עוד נורמה כזו ואבדנו).

ב. דברי התורה הק'. 

לפיכך, אם תורתנו הק' אומרת משהו, והנורמה המערבית המקולקלת אומרת משהו אחר - ודאי שהנורמה המערבית קודמת, שכן היא נמצאת בראש סולם העדיפויות.

וואייי...איזה נושא! תנסו לקרוא הכל,זה נראה ארוךתן חיוך....=)

כי זה עם מלא אנטרים..

ויש מצב גדול שאני חוזרת על מה שקודמיי אמרו..

אוקיי,

קודם כל- תמיד אמרתי שאני לא מקשיבה לתשקורת כי הם מנפחים, מעוותים ומקשקשים בשכל.

לפני 3 ימים אאל"ט ראיתי פה, בערוץ 7 את הסרטון שרבים מאיתנו ראו, וראיתי את מס' האנשים שדיברו בעצמם! לא משהו שכתבו עליהם, או משהו שניפחו עליהם, משהו שהם בעצמם אמרו.

ואז אמרתי לעצמי- נכון, זאת התשקורת פירסמה, והיא מחפשת איפה להחדיר שנאה ואיפה לשקר, אבל כשאני רואה את האנשים מדברים בעצמם-אי אפשר שלא להאמין.

אז נכון, אני עכשיו יכנס לפרטים אבל זה חשוב! חשוב לדעת שילדה בת 7-8 לא ממש עברה את גיל חינוך לכל הדעות, מה גם שהיא עולה חדשה, זאת ההתנהגות של אחים יהודים בא"י לאנשים כ"כ טובים ונפלאים שעשו מצווה גדולה וחשובה ועזבו הכל ועלו לא"י הקדושה?

ועכשיו בכללי, בלי להכנס לפרטים למינהם-

אתם הולכים ברחוב, רחוב שאף אחד לא הכריח אותכם ללכת שם, יש עוד אנשים חוץ ממכם שהולכים שם, אז מה אם מישהי לא הולכת בדיוק כמו שאתם חושבים שראוי להחמיר ולעשות?

זה לא שהיא הולכת מולכם בבקיני וגם לא בעירום. וגם אם זה באמת היה כך, ואתם חושבים שמרב הרצון להתקרב לה' ולעשות את דבריו-זה יפגע בכם, אז תשארו בבית. אתם לא יכולים להפוך את כולם למה שאתם רוצים.

כמו שלכם יש רצונות משלכם-גם לאנשים אחרים יש בדיוק רצונות משלהם.

עוד עניין שחשוב לזכור-אפשר לעשות דברים בשביל האידיאלים שלנו, אבל אני חושבת שאותם אידיאלים שבשבילם אנו פועלים נועדו בעצם בשביל להתקרב או לעשות את רצון ה' בעולם.

אז אפשר לפעול למען אותם ערכים ואידיאלים, רק בצורה עדינה, עם דרך ארץ ועם המון אהבה לאנשים, במיוחד מהעם שלנו.

כי  כל מעשינו לשם שמים, "דרך ארץ-קדמה לתורה" וצריך לזכור ש-"סוף מעשה, במחשבה תחילה.."

ואנשים יקרים, בואו לא נשכח-אותם אנשים שאנחנו מכנים "הם", הם חלק מהעם שלנו! ואנחנו יכולים לא להסכים עם דעותיהם ומעשיהם, אבל אנחנו לא יכולים להוציא אותם מאיתנו וכל שכן לא לשנוא אותם..

ללכת חשוף זה יותר גרוע מלירוק. זה הרבה פחות מכבד.אביר על סוס

זו הטרדה.

אמנם לא בגיל זה אבל בכללי, זה לא פחות מהטרדה.

סליחה?! מי אתה ומי כל אחד מאיתנו שיקבע איזותן חיוך....=)

מצוה חשובה יותר?

ושוב-

דרך ארץ קדמה לתורה.

ואם מצוות תורה יותר "חשובות" (לא מצאתי מילה יותר מתאימה..) ממצוות דרבנן- קל וחומר שדרך ארץ קדמה להלכה...

ללכת חשוף זה ממש לא דרך ארץ.אביר על סוס

לא רק שזה לא מכובד ולא מכבד, זה גם מטריד.

קודם שיעשו עניין מזה שהפכו את הרחובות לחוף הים...אח"כ שיתעסקו באיזו יריקה.

אז אני מסבירה שאנחנו יכולים לנסות לשנות את העולם,תן חיוך....=)

אני ממש לא אומרת שזה בסדר ללכת עם מכסוף...

(ואני גם לא אומרת שזה לא בסדר... )

אבל אנחנו צריכים להיות בסדר, ואח"כ לנסות לעשות את הערכים שלנו בנימוס ובדרך ארץ.

אם רב אדא בר אהבה היה חי בימינו, הוא היה בכלא.אביר על סוס

מסופר עליו שפעם אחת ראה אישה הלבושה בבגד אדום, והוא פשוט קם וקרע אותו מעליה (אח"כ הוא הבין שהיא גויה אז הוא פיצה אותה, אבל בתחילה הוא סבר שמדובר ביהודיה).

מעניין לכמה זמן הוא היה נעצר לו היה עושה זאת כיום, ואילו הפגנות היו מארגנים נגדו החילונים וה'דתילונים' אצלינו.

א. סליחה על הבורות! אבל מי זה רב אדא?תן חיוך....=)

ב.מה שהיה פעם זה ממש לא מה שהיום!

בדיוק בגלל זה ^ היו מכניסים אותו לכלא היום...

ואםזה באמת רב אז תגיד לי ואני ימחוק את מה שאני כותבת עכשיו..

סליחה, אבל מי נותן לאדם רשות לגעת באישה?

אין איזה דבר שמצוה אותו על שמירת נגיעה?

ואם באמת קשה לו-שלא יצא מהבית!

מצטערת, אבל אי אפשר לשנות את כל העולם!

חאלאס! אפשר לבקש, אבל אי אפשר לכפות!

זה באמת רב, אמורא, שכתוב בגמ' שבזכות צדיקותואבגדה

(ז"א-בזכות המעשה הזה שהוא עשה, שמסר עצמו על קדושת השם), ובזכות צדיקות אנשי דורו, שהיו כמוהו ג"כ, והיו מוסרים עצמם על קדושת השם, כאשר היו גוזרים תענית בגלל עצירת גשמים, ובתחילת התענית היה הרב חולץ את מנעלו, ברגע שהוא התחיל לחלוץ סנדל אחד, כבר הגיע גשם.

אמנם נכון, מה שהיה פעם זה לא מה שהיום. פעם אנשים היו מוסרים עצמם על קדושת השם, וזה מה שעמד להם בראש. היום לא. חבל.

למה מזכירים את המקרה הזה כל הזמן?לך דומיה תהילה

א. הבגד שהוא קרע ממנה היה 'כרבלתא' שהוא בגד או כובע שמונח על הראש.

ב. זה שרב אדא עשה זאת אין פירושו שכך נפסק להלכה ושכך עלינו לנהוג. אנחנו לא רב אדא.

זה מאוד בעייתי לציין מקרה מהגמרא בלי לציין גם

את כל "המסביב" שלו. אנשים מגיעים לידי טעויות

חמורות ככה!

א. מה זה משנה? הוא הזיק לה? כן!אבגדה

למרות זאת הגמ' מספרת על זה כדבר חיובי? כן!

ב.הגמ' מספרת על זה כעל דבר חיובי-משמע שכך ראוי לנהוג.

בתגובה מעליך ציינתי גם את המסביב של הגמרא, ששם רואים עד כמה המעשה שלו טוב וחיובי.

בטח שיש הבדל ביןלך דומיה תהילה

להוריד מעל מישהי כיסוי ראש/ כובע לבין בגד אחר.

מבחינה כמותית, לא מבחינה איכותית.אבגדה

וגם ברור שלא מדובר בבגד כזה שכשקורעים אותו הוא מגלה את הגוף....

אביר, טוב מאוד שהוא היה נעצר ואני עצמי הייתיהרהור

מפגינה נגד זה.

כי זה זוועה. וזה שיש לך גיבוי של אדם במעמד, זה רק מגדיל את הזוועה.

אז תפגיני נגד התורה. בעצם, את עושה את זה כבר עכשיאביר על סוס
איפה זה נגד התורה בדיוק?הרהור
זה נגד אחד מגדולי ישראל, שהוא הוא התורה הק'!האדמו"ר מצנעא
תראי, אם יש לך בעיה עם רב אדא בר אהבה,אבגדה

אז בעצם יש לך בעיה עם הגמ', ומכיוון שגם שאר האמוראים הזכירו מעשה זה שעשה רב אדא כמעשה טוב-כנראה שגם הם הסכימו איתו.

וכדאי שתזכרו גם, שאחרי הכל, אותם גברים, סובלים הרבה יותר משמירת העיניים, כי הרבה יותר קשה לא לראות מראות אסורים, מאשר לשבת מאחורה באוטובוס, או לא ליסוע בקו מהדרין....

הם יצרו את הקו בשביל שיהיה להם קל יותר, למה אנשים מפריעים להם סתם?

כדי להלחם בהם? אז למה שהם לא ילחמו בחזרה?

סבבה. אז יש לי בעיה עם הדעה הספציפית של כלהרהור

אלה שתמכו בעניין. וכנראה יש לי כאן גם בעיה עם הגמרא, אוקי. מה כלכך אבסורדי?

לעניין האוטובוסים, הם עשו את זה כדי שיהיה להם יותר קל, אבל כבר אמרתי שעם הזמן זה מתדרדר ובסוף יהיה גם יותר קל שיהיה כדור ארץ לגברים כדור ארץ לנשים וכדור לכל נשוי בנפרד שבגיל 18 הילדים שלהם עוברים לכדור הנפרד עד שבדרכים יצרתיות הם ישתדכו ואז ישיגו להם כדור משל עצמם.

הרבה יותר פשוט, נכון?! נשים יחיו בנפרד, גברים בנפרד, וכל זוג וזוג בנפרד, הרבה יותר קל, נכון?

תבין בעצמך, אתה מספיק חכם.

אני אגיד לך בדיוק מה כ"כ אבסורדי בזה-אבגדה

הרי התורה היא האמת, ומי שיודע אותה הכי טוב-אלו גדולי הדורות, וכמה שיותר קרוב למשה רבינו, וודאי ידעו יותר טוב....

א"כ נובע מכך שמה שהאמוראים אמרו-זוהי האמת, ואם האמת היא שכך טוב לעשות-אז זה אבסורדי לחלוטין, לומר שכך לא טוב לעשות!!

לעניין האוטובוסים-את באמת מאמינה שיגיעו לכזאת רמה של הפרדה?

ההפרדה היא במקומות נקודתיים, שלא נדרש בהם עירוב, לא מעבר לכך.

לדוגמא-באוטובוס, במקום שכולם ישבו אחד עם השניה, אז הגברים מקדימה, ככה שאין שום בעיה, ואם מישהו רוצה לשבת עם מישהי מסוימת-אפשר לשבת באמצע....

או-כשיש עומס לא נורמלי (וזה רק כשיש עומס לא נורמלי!! ברחוב מאוד צפוף וקטן, שעוברים בו המון אנשים!!) ברחוב, אז במקום שנשים וגברים ילכו כשהם ממש צמודים זה לזה-הגברים הולכים בצד אחד של הרחוב-והנשים בצד השני...

אולי הם יותר בקיאים, אבל לא יותר צודקים.הרהור

לכל אחד יש את ההגיון שלו, העקרונות שלו ואת הפירוש שלו לתורה. לי יש עקרונות, חזקים, שאומרים לי שאם אני אסתמך רק על מה שאמרו גדולים וחכמים ממני, חבל.

אתה לא יודע איזה סינון של דעות ואיזו צנזורה היתה בגמרא, אתה לא יודע מי רדה במי. 

אני לא מרשה לעצמי להסתמך ככה על זה שהם גדולים וחכמים ממני. אני לא אלך בעיוורון אחרי דעות של אנשים אחרים, כי לא סתם יש לי שכל, יש לי כזה כדי שאחשוב, וכדי שאני אוכל לסנן מסרים.

הגמרא התפתחה רק בגלל אנשים שהאמינו בחשיבה החופשית שלהם, רוצה לדכא את זה, תהנה.

בקשר לאוטובוסים, אני כן מאמינה שזה עוד מתדרדר. אתה יודע שיש מקומות שלאבות אסור להיות בבית כשמשכיבים את הבנות שלו לישון? אסור לתת לדברים כאלה לגיטימציה, כי כבר לא תהיה לנו אונושות, לא יהיה לנו עם, כל אחד יחיה בבועה הקטנה שלו. איזה מן עם יכול להיות לנו כשנשים על מדרכה אחת וגברים בשניה? איזו?! כלום. שום כלום. לא תהיה אנושות, לא נהיה עם, לא נוכל לפעול בגרוש בשביל כלום.

נכון, אז האוטובוס צפוף ואני אעלץ להדחס קצת אבל אני מתמודדת עם זה, ואני לא נכנסת ללחץ מכל גבר שנמצא לידי. ולדעת לתקשר כחברה תקינה. (פעם מישהי בערוץ כשדיברתי על דרכי תקשורת בין בני אדם ושצריך לדעת להגיד שלום ולדבר, אמרה שאם אני רוצה שכל אדם ברחוב יתחיל איתי או משהו בסגנון. ככה זה המתרדר, אנשים בטוחים שכל אדם שמתחיל איתם שיחה גם מתחיל איתם בגלל שהם מהמין השני. וכל העניין הזה נובע מכך שגבר הופך כל אישה לאובייקט מיני. היא כבר לא אישיות, לא בן אדם, היא אישה שאם אני מדבר איתה זה כי אני חושק בה.)

חוץ מזה, שאפשר לראות איך אנחנו מאבדים את הטעם של השמירת נגיעה, הפכו את זה מערך חשוב לערך עליון. וכשהופכים משהו שהוא לא ערך עליון (ערכים עליונים הם שלושת היהרג ובל יעבור) מעוותים אותם.

ואז זה בסדר לירוק על אישה שלא לפי גידרי הצניעות שלה, להזיק לה נפשית ופיזית, ככה אנחנו מאבדים את עצמנו.

בברכת יום טוב.

טוב. אם יש לך את ההגיון שלך-אבגדה

את מוזמנת להסביר אותו, נראה איך את מסבירה את התורה, ולמה את חושבת שלא טוב להפריד בין נשים וגברים, בניגוד לעשרות דורות שהיו לפניך.

והם לא ניסו לכפות את עצמם נגד ההיגיון שלך, כתובים טעמים לכל דבר ודבר, ולכל פסיקה ופסיקה.

הנה, עכשיו נסביר את ההגיון שלהם-

נשים הן יפות וזה גורם ליצר הרע של הגברים להתעורר, זוהי עובדה.

את יכולה לנסות להתווכח, אם יש לך טיעונים הגיוניים נגד זה.

כאשר גבר מסתכל על אשה ונהנה-הוא עובר על איסור. אם זה מושך אותו-הוא עובר על עוד איסור או שניים (מדאורייתא!!)

אסור לעבור על איסורים.

אם את רוצה אני מרשה לך לנסות להתווכח גם על זה.(כמובן, רק עם טיעונים הגיוניים!!)

לכן השו"ע אומר שצריך להתרחק מנשים מאוד מאוד, כדי שלא יעברו על ההלכה-היא רצון ה'-היא האמת.

אם ננסה להבין מה בעצם אומר השו"ע-הוא אומר ליצור מצב שבו הגבר רחוק מהאשה, ולכן לא נמשך אליה.

דבריו ההגיוניים-נפסקו להלכה.

אותם אנשים, החליטו, שע"מ שלא ייווצר מצב שהם יראו נשים ויימשכו אליהן, הם יפרידו בין נשים לגברים-ז"א ייצרו מרחק בין הגבר לאשה, כך שגברים לא יימשכו לנשים, רעיון גאוני!! פשוט מבריק!!

שימי לב לדמיון שבין מה שאותם אנשים עשו, לבין הדבר ההגיוני, שהשו"ע פסק להלכה.

אם את טוענת בעזרת טענה הגיונית כלשהי שההפרדה במצב מסוים עלולה להביא לידי נזק-את מוזמנת להסביר מהו המצב ומה השיקול ההגיוני, לגבי מה שעלול לקרות, ואז אני משער שיקבלו את דבריך, אם הטיעון אכן הגיוני.(מכיוון שהתורה היא האמת-הרי שטענות הגיוניות צריכות להיות קשורות איכשהו לתורה, אני סומך עלייך, שאם טענתך אכן הגיונית, את כבר תמצאי את הקשר בינה לבין התורה.)

שימי לב-אל תביאי מצב מוגזם (כגון-יפרידו את כדור הארץ כולו), ותשווי אותו להפרדה באוטובוסים, מכיוון שלגבי הפרדה בין חצאי הכדור-אכן יש שיקול הגיוני לשלול, אבל לגבי אוטובוסים-אין שיקול הגיוני לשלול-לפחות לא שיקול חזק מספיק.

אשמח לשמוע טענות הגיוניות בעניין. כל טוב גם לך.

אני הבאתי את הטיעונים שלי עוד קודם.הרהור

לא סתרת את כולם, אבל אני אענה על מה שביכולתי.

אני לא אומרת שלא צריכה להיות הפרדה נטו, אני אומרת שההפרדה צריכה להיות הרבה יותר רחוק מאוטובוסים נפרדים או סניפים נפרדים. 

למה? אמרתי. כי יש דברים יותר חשובים מהחחשות שלנו, ושהגיע הזמן שאנחנו, כציבור, נבין שיש דברים שצריך להתאמץ בשבילהם בשביל מטרה נעלה יותר.

כן, נשים הם המין היפה, אבל זה שכל אישה הפכה לאובייקט מיני זה רק בגלל ההפרדה המוגזמת. שכבר לא יודעים לדבר אל אישה כאל אישיות. כל אחת היא רק גוף ודבר שנמשכים אליו. 

בגלל זה אני אוהבת יותר את החברים החילוניים שלי.. כי הם יודעים לדבר אלי בצורה נורמאלית, כאל בן אדם. ולא כמו בבני עקיבא, שכל דבר הופך לסיפור רומנטי.

למה? כי הפכו אישה לאובייקט. כי כבר אי אפשר לדבר כחברים, כי יש לנו מה לקחת אחד מהשני. כמו שיש לי חברה, אני מוצאת גם קשרים כאלה עם בנים. 

שאם הרכבת הייתה מקום רק לדתיים כל אחד שהייתי פותחת איתו שיחה היה בטוח שיש לי כוונות רומנטיות כלפיו רק בגלל שאני בת והוא בן. 

אז זה דבר אחד, אני מתנגדת להפרדה מוגזמת כי זה הופך את המין השני לאובייקט מיני נטו.

הסיבה השניה כי אנחנו עם, ועם צריך לדעת לתקשר. וכדי שהוא ידע לתקשר צריך את סיבה א'.

חייבת ללכת!! אני אמשיך אחר כך.

הרהור-ענבל

א. אולי החברים החילוניים שלך יודעים לדבר אלייך בצורה נורמלית אבל אל תהיי בטוחה שהם לא מתיחסים גם לגוף שלך.

ב. את לא יכולה לדעת מה עובר להם בראש וכמה מחשבות רצות להם כשהם רואים אותך....

לא כל דתי יחשוב שאת מתחילה איתו וזה ממש תלוי גם מה את אומרת ואיך.

חוץ מזה שאשרי מי שכשאישה שואלת אותו משהו חושב שהיא מתחילה איתו.

עד כמה שזה נשמע לך מוזר זה יפה.

זו תמימות יפה שנכון לפעמים היא מזיקה אבל בכללי הלואי עלי

זה רק מראה כמה הוא מתרחק מבנות ונמצא במקומות אחרים.

ענבל. לתגבותך.הרהור

א. אני יודעת שהם לא חברים שלי בגלל שאני בת. 

לא אמרתי שהם לא מתייחסים לגוף שלי, אמרתי, שזה דבר שצריך להתמודד איתו ולא לברוח ממנו. כי הבריחה ממנו מונעת מאיתנו לקדם אידיאלים נשגבים מזה.

ובקשר לתמימות.. כן, זה יכול להיות נורא רומנטי ויפה. בהחלט יש בזה משהו יפה.. זה לא אומר שזה כדאי. 

איך אומרים, החיים הם לא טלנובלה.

כן, זה מראה שהוא חי בסרט, ושהוא רואה בנשים רק יצורים שאם הן פותחות את הפה, כנראה זה למטרות חתונה.

הלואי שזה היה המצבענבל

שבת הייתה מדברת עם בן רק למטרות חתונה (ושלא יובן לא נכון. אני מדברת גם עם בנים. אבל מאוד מעריכה את אלה שלא).

ואת צודקת שאם מישהי שואלת מישהו מה השעה והוא מתחיל לגמגם זאת בעיה.

אבל יש המון אנשים שחיים נפרד שלא יגמגמו.

אני גדלתי נפרד לגמרי והייתי אחת מאלה שכל בן בערך שהיה מדבר הייתי חושבת "מה הוא רוצה ממני???".

אבל אני מעולם לא גמגמתי כשמישהו שאחל אותי משהו.

אז אל תכלילי.

ואגב, עדיף חברה נפרדת ששומרת על בתים בישראל מאשר חברה מעורכבת שמפרקת כל בית שני.

(סתם לשם ההבהרה, אני לא בעד קיצונית ממש של לא לדבר בכלל עם בנים אבל כל אחד צריך לדעת כמה, למה, איפה ועם מי).

בהנחה שהבנתי נכון את הטענות שלך-אבגדה
עבר עריכה על ידי אבגדה בתאריך ב' טבת תשע"ב 15:05
עבר עריכה על ידי אבגדה בתאריך ב' טבת תשע"ב 15:05

את אומרת:
1-כשמתרחקים מנשים זה יוצר תודעה שנשים הן אובייקט.
2-זה יוצר מציאות שלא יודעים לתקשר עם בני המין השני.

אני אענה על זה יותר מאוחר, אשמח שבנתיים תאשרי (או תשללי) את הדברים.

1-זה פשוט לא נכון, להיפך, מי שמסתובב רק עם אמואבגדה

ועם אחיותיו-הסיכוי אפסי שהוא יסתכל על נשים כאובייקט...

רק מי שמסתובב עם נשים זרות-יכול לפתח גישה כזו....

טענה הגיונית?

זה לא שמי שגדל בחברה נפרדת, לא יודע מה זה נשים, הוא יודע, אבל הוא יודע שהעסקים שלו-הם עם גברים, מלבד הנשים ממשפחתו (כולל אשתו ובנותיו).

הגיוני?

2-למה שלא ידעו לתקשר עם בני המין השני?

הרי כמו שכבר הזכרתי הוא מדבר עם אמו ואחיותיו-אז למה עם מישהי אחרת הוא לא יוכל לדבר? (במקרה הצורך)

הגיוני?

מלבד זאת, את בעצמך אמרת-כמו שיש לי חברה-אני מוצאת קשרים כאלו גם עם בנים.

אותו דבר-הוא יוכל לתקשר עם נשים, כמו שהוא מתקשר עם גברים, מה הבעיה?

הגיוני?

לדבר עם אימא שלך זה קצת שונה מלדבר עם מישהי אחרתענבל

וסתם נקודה: בעתיד לבוא הקשרים שלך לא יהיו רק עם משפחתך (כולל אשתך ובנותיך) אא"כ אתה מתכנן לעבוד במקום נפרד.

אם אתה מוצא אחד כזה תודיע לי.

כמו שלדבר עם אביך, זה שונה מלדבר עם אדם זר.אבגדה

ובנקודה הזאת אפילו הרהור מסכימה....

היא בעצמה השוותה קשר עם בן לקשר עם בת.

יש הבדל בין בן שהוא ידיד\חבר לבין אבאענבל

ובוא נגיד, שמה שאני דיברתי\ אדבר עם חבר שלי (אני עדיין בהתלבטות אם היה לי או לא) אני לא מדברת עם אבי.

הורים וחברים זה שונה.

היא השוותה קשר עם חברה ולא עם אימא.

לא, לא הגיוני.הרהור

אדם שכל חיו האישה באה בפניו כמישהי שצריך להתרחק ממנה משום שהיא כלכך יפה, כמובן שיראה בה כמשהו מיני, לא? 

דווקא בגלל שאי אפשר להגיע להפרדה מוחלטת כמו הדוגמא שהבאתי קודם ואתה הסכמת עם זה, הדוגמא שלך לא נכונה. כי הם יודעים שיש נשים, הגיוני שאם הם לא שוחחו שיחה נורמאלית עם אישה מימיהם והקשר היחיד שהם מכירים עם נשים זה קשר חתונה, הם יראו אישה כאובייקט.

למה שלא ידעו לתקשר? עובדה! לא יודעים לתקשר. אתה יכול לראות אנשים שהם מהגן בגן מופרד נמצאים בפאניקה כשהמין השני מנסה לדבר איתם. כל אחד ששואל אותם מה השעה הם מתחילים לגמגם. שרואים בכל דבר את החתונה שלהם. 

בן הדוד (חרדי) בלחץ כשאני מנסה לדבר איתו, ויש לו הרבה אחיות. והוא בן דוד. למה שלא ידע? עובדה. לא יודע.

אני לא אומרת שהחברה החילונית היא אידיאלית. הבאתי כדוגמא את החברים שלי, אבל הם לא חילוניים טיפוסיים.

זה לא שאני אוהבת את איך שמתייחסים בחברה החילונית לנשים. וכן, זה מרענן סופסוף שמדברים איתי כאל אישיות ובת שיחה ולא כאל המדויטת שלהם. 

אולי אתה לא יכול כי אתה מהצד השני, אבל אפשר בפשטות לבדוק איזה אנשים יסתכלו לי בעיניים כשהם מדברים איתי ואיזה לא. ודי קל לחלק את זה לפי החינוך שהם קיבלו.

1-לא נכון. אני לא מדבר עם נשים,, בד"כ,אבגדה

וזה לא גורם לי להסתכל עליהן כאובייקט, אלא לראות אותן כחלק מהעולם....

וגם לא מונע ממני לדבר איתן כשיש צורך בזה.(זאת עובדה בשטח, לא משהו שאפשר להתווכח עליו,אלא אם כן תוכיחי שאני הוזה)

את צודקת אמנם,שבהרבה מקומות בימינו, בגלל הוויכוחים האם להתקרב לנשים זרות או לא-העובדה שהוא מאלו שלא מתקרבים לנשים, עלולה להפריע לו לתקשר איתן, כי הוא יודע שהוא לא אמור לדבר עם נשים, אבל מי שיודע שהבעיה היא לא בעצם הדיבור עם נשים, אלא בעבירה על ההלכה, אין לו בעיה.

ומנסיוני-דיבור עם נשים שאינן זרות, ודיבור לצורך-לא יוצרים בעיות.

ואגב, זאת אותה בעיה שנוצרת כשאומרים לאדם שצריך להיות רחמן, ואח"כ במלחמה-הוא כבר לא יודע איך אפשר להלחם, הרי צריך לרחם, אבל האם בגלל זה נפסיק להיות רחמנים כדי שלא ייווצר מצב שאדם יאבד כליל את היכולת להתאכזר?

אתה אדם מיוחד. רוב העולם לא ככה.הרהור

לפחות מההתרשמות שלי. מהבדיקות שלי ומהראיה שלי. כרגע כבר אין מה להתווכח על זה.

כי לרוע המזל לא הקלטתי את מה שראיתי בחיי, ואין לי ראיות אלא רק את מילתי. זה הרבה פסיכולוגיה שאין לי כרגע ידע מספיק כדי להוכיח את הטענה שלי. אז בא נעזוב את זה.

כאן מגיע עוד טיעון שלי-

שאיפה העם שאנחנו כלכך חולמים עליו בכל הסיפור?

אנחנו, לאו דווקא כ"דתיים" אלא כאנושות, מתדרדרים לרמות קשות של אנטיפאתיות. וזה עצוב לי וכואב לי. כואב לי לראות ברכבת (אהובתי) שכל אחד נמצא בתוך האוזניות שלו, בתוך עצמו.

האנושות מאבדת את עצמה, כבר אין אנושות, אנשים לא יודעים איך לתקשר (מידי פעם אנשים מוצאים דרכי תקשורת אחרות, כמו מה שמכונה "מוראלים". אחד הדברים היותר שנואים עלי. אבל זה נושא לפעם אחרת) וכבר אין עם, אין תקשורת.

תנסה פעם כשתהיה על אוטובוס ציבורי או רכבת לעבור על הפרצופים של האנשים, בפעם האחרונה שעשיתי את זה היו כלכך הרבה פרצופים חלולים, כל אחד מרוכז במוזיקה שלו. זה אופנה של המאה ה21. הכל אישי. מוזיקה אישית באוזניות ושקית אוכל אישית וארונית אישית וכו' עם התפתחות של "רמת החיים".

זה אחד הדברים שיותר מפחידים אותי עם ההתחרדות של החברה הדתית. שלאט לאט אנשים לא יודעים לתקשר. ובגלל העובדה שהעולם מורכבת מגברים ונשים, חוסר תקשורת ביניהם גורם לחוסר תקשורת בכללי. 

מחילה על האורך המיגע של דברי.

כל מה שתיארת זה תוצאה של המערביות.אביר על סוס

וממש לא קשור ל'התחרדות' של החברה הדתית, 'התחרדות' שנמצאת רק בתשקורת, כי בשטח החברה החרדית וביחוד הדתית -לאומית מתחלנות, למחצה, לשליש או לרביע,והם הרבה הרבה פחות צנועות ממה שהיה פעם.

זה שיש אישה אחת שהולכת עם כרעלה ועוד 2 וחצי נשים עם שאלים - זה לא הופך מיליון וחצי איש ל'מתחרדים'.

בכל קנה מידה אפשרי, החרדים והדתיים הרבה יותר חלשים מבחינה דתית ממה שהיה פעם, ובפרט בנושא הצניעות.

זה תוצאה של התרבות המערבית,הרהור

שמתדרדרת שכאנחנו מונעים מגברים ונשים לשוחח בצורה נורמאלית.

מי מונע? הלואי שהם רק היו 'מדברים'.אביר על סוס

וברור שעם כל הסטיגמות, אצל החילוניים יש הרבה יותר בעיות בתחומים הללו שבקשר בין איש לאישה, וכמובן שאני לא מדבר רק על גירושין ועל בתים שמתפרקים אלא על הכל.

ארג! לא אמרתי שאצל חילונים בסדר! לא אמרתי שהפיתרוןהרהור

הוא להיות חילוני. 

כן, מונעים מאנשים לדבר כשמפרידים מדרכות.

ברחוב אחד או שניים בעולם למשך כמה ימים בשנה.אביר על סוס
א. לא נכון. אוטובוסים זה כל הזמןהרהור

וזה לא למקום אחד או שנים. ולמדרכות אין לו"ז.

אבל זה מתדרדר, והציבור שלנו מתחרד (ראה כמה אנשים כאן תומכים בהפרדה הזאת.) ויש גם תורים נפרדים במכולת, מקומות שלא מקבלים לעבודה נשים וכו'.

לך זה נראה רחוק כי אתה לא חרדי, אבל זה מחלחל בתוכנו וזה מתרדר לאט לאט. כרגע אתה רק בסדר עם האוטובוסים. אני מקווה לא לראות אותך יום אחד תומך בגני שעשועים נפרדים.

תזכור את זה, כרגע הטיעון היחיד שלך היה שזה מיעוט, אבל אם אני לא אבוא ואעצור את זה עכשיו, זה ימשיך ויתדרדר. 

אם יום יבא ותמצא את עצמך יורק על אישה ברחוב ואחרי זה חושב לעצמך איך לעזאזל הגעתי למצב הזה, אולי תזכר בדברים שלי ותצטער שלא עצרת את זה עכשיו.

חח זה כ"כ כ"כ הפוך.אביר על סוס

ממה שאני רואה, יום יבוא ולא ישארו דתיים..הם יהיו בדיוק כמו החילונים..כבר היום הרוב הולכות כמעט כמו חילוניות..ווגם אצל החרדים יש התדרדרות..היחידים שישאר מהם משהו זה ה'קיצוניים' שכ"כ אוהבים לשנוא אותם..

טוב. על איך שאתה רואה את הדרכים במקרה הזההרהור

אין כבר עניין להתווכח.

בברכה.

יא אללה!!!!שמחת עולם

את אשכרה ממציאה! אשכרה כמעט כל מילה שקראתי פה הוצאה מהקשרה ועוותה לגמרי!!!!!!!!!!!!!!

עכשיו בתור בנ"א שגר בבני ברק המשפחה שלו מצד אחד כולה חסידית [ומהצד השני חילונית לגמרי...] אומר לך ב-ד-י-ו-ק מה קורה:

אוטובוסים:סליחה?! למה שאוטובוס לא יהיה נפרד למה?????? לגיטימי ביותר שיפרידו כי יש חיכוך כל הזמן כי אני לא רוצה שאבא שלי יצטרך לראות אישה שכל החזה שלה בחוץ וגם עם זאתי אישה צנועה,למה היא צריכה שיסתכלו עליה?! כי לעזאזל איתכם-הקווים האלו ממוקמים בעיקר במקומות שהציבור שלהם חרדי לכן הנשים שמה רוצות את זה אז למה שהאישה החיולנית הבודדת תכשפה עליהם את דעתה? זאת מדינה דמוקרטית,נכון? לכן החליטו שזה יהיה נפרד,אז הפסדת במערכה הזאת אז מה?! תיכנסי בכוח?! אני פשוט לא מבינה אותך....

מדרכות:למדרכות בדיוק יש לו"ז מאה שערים בסוכות עקב כך שכל העולם ואשתו עובר שמה והעולם הזה הוא העולם החרדי והדתי אז בבקשה שיבואו החילונים וייראו אבל אם הם רוצים לבוא כחלק מחווית תרבות אז זוהי בדייוק התרבות שלנו- חברה נפרדת.....והמדרכות ברחובות ראשיים בם מוצדקים בהחלט כי גם שם כולפ עוברים אז מה הבעיות שלך לחמש דקות לעבור צד? מה ? ואם היו מפרידים ככה ע"י החילוניים גם היית צועקת?1 לא ...פשוט זה הדוסיים השחורים האלה אז כן....

ורק לידע-

לא ראיתי כאן כ,כ הרבה אנשים שתומכים בהפרדה ולהפך- הציבור שלנו רק הולך ומתדרדר מרגע לרגע....

חצאיות מתקצרות חולצות נפתחות והופכות לזועקות כי הרי אנחנו אנשים פתוחים ונאורים...לא כמו החרדוסים האלה.....<צ>

זה לא נכון בעליל.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך ב' טבת תשע"ב 23:47

הציבור שלנו במגמת עליה תורנית מתמדת. צאי וראי את כמות חובשי ספסלי בתהמ"ד של הציבור שלנו ואת איכותם, והיווכחי לדעת שאנו ב"ה בעליה.

נבואת הזעם - הציבור שלנו מתחרד!האדמו"ר מצנעא

אני חושב שהטיעון לא טיעון. להגיד לאדם: "לאור מה שאמרת לעיל - אתה גזען!" זה איננו טיעון. זה סתם כינוי.

אותו הדין גבי כל מיני שלטי חוצות ותרועות רבתי על התחרדות/הקצנות/חריגה מהנורמה וכו' בציבור שלנו. די, גיוועלד! הבנו, אנו בדרך לחרדיות, אנו עומדים בפתחה של אחת מהקללות היותר נוראות שנאמרו בהר עיבל - "ובעקבתא דמשיחא תתחרדו..." וכו'. 

לו יצוייר, ודרכנו היא דרך חרדית. אז מה? מה קרה? אם האדם מאמין בצדקת דרכו, אין נפק"מ במידת חרדיות דעתו, שכן זו דעתו.

אזי במטותא מכבודה, "אתה הולך להיות חרדי, ל"ע ר"ל, ד' ירחם, ישמור ויציל!" איננו טיעון. טעני עניינית.

דיברתי עיניינית.הרהור

אנחנו מתחרדים. מה לא עניני בזה?

הציבור שלנו הולך ומאבד את העקרונות שלו ונוטה להתחרדות.

תאמינו בדרככם, אבל כדאי שתבדקו איך פתאום הגענו למצב הזה שאנחנו במגמת התחרדות, אולי משהו התעקל אי שם בעילום ראיות.

לא הבעתי תמיכה בדרכם של החרדים.האדמו"ר מצנעא

ראשית, לא הבעתי את דעתי בעניין. בסה"כ אמרתי שלהגיד שאנחנו מתחרדים זהל א טיעון, כי אם כינוי בעלמא.

שנית, מי מאבד את עקרונותיו? להזכירך, בציבורנו החשוב הי"ו ישנם אנשים שונים עם עקרונות שונים. הרב אליעזר מלמד הוא לא כמו חנה קהת (סתם דוגמה).

שלישית, לדידי יש לכנס את גדולי הדור ולקבוע נורמות כלל-ישראליות לעניין הצניעות, ועל-פיהן לילך. עד אז (בב"א), אין לדרוש מהציבור יותר ממה שההלכה המקילה דורשת.

אני טוענת שבהתחרדות שלנו אנחנו יכולים לאבד בקלותהרהור

את העקרונות שלנו. ושאפשר לראות את זה יפה מאוד בשרשור.

כבודה לא צריכה לדאוג.האדמו"ר מצנעא

אנשים לא מאבדים את עקרונותיהם כה מהר.

מותר לשאול איפה אנשים פה איבדו את עקרונותיהם?ענבל

א. הציבור שלנו לא ייכחד ודי להגיד שהדתיים יהפכו לחילונים ורק החרדים ישארו!!!

אני לא רואה את עצמי מתחרדת או מתחלנת בזמן הקרוב....

ב. הרהור עמוק- לא יודעת מה איתך אבל אני מעדיפה פי אלף את ההתחרדות מאשר את החזרה בשאלה....

את צודקת, לירוק ולהרביץ זו לא הדרך וזה דבר מגונה אבל למען ה'!!! זה קורה אצל החרדים!!! אני עדיין לא ראיתי קוים בירושלים (שהם לא בשכונות חרדיות או מגיעים משם או נוסעים לשם) שהם מהדרין! בקוים של החרדים כבדי אותם.

ג. בעניין התקשורת- אני יודעת שמה שאני אומר זה לא משהו שיצא לפועל אבל אני אומר אותו בכל זאת- אני  מעדיפה להתחתן עם מישהו שלא דיבר עם בנות מימיו ולא ידע איך לדבר איתי (לפני החתונה, כי אחריה הוא כבר יתחיל ללמוד שד) מאשר אחד שכל ימיו היה עם בנות, צחק איתם, שיחנש איתם וכו'.

ולפני שתשאלו- זה לא יקרה כי אני עצמי כן מדברת עם בנים אבל מנסה להשתפר בעניין.

אין שום עניין לדעת איך לפנות לאישה.

בשביל זה יש חתונה, יש הכנות.

והמציאות מוכיחה את עצמה- רוב הגירושין נמצאים בציבור ההוא ובואי נחשוב רגע למה, אולי כי הם מדברים עם כל אישה שנייה?

אולי כי הם דווקא יודעים לדבר עם נשים?

אצלינו דווקא אלה שלא מדברים ואחר כך כשהם מתחתנים הם מדברים רק עם הנשים שלהם (אא"כ הם עובדים במקום עם נשים ואז...) למה זה רע?

אני הייתי מעדיפה שבעלי ידבר איתי ולא איתך, יאהב אותי ולא יתאהב תוך כדי בכל אישה שהוא רואה או מדבר איתה.

הגבתי כבר על דבריך. תחפשי.הרהור

אמרתי. אני חושבת שיש צורך שגבר יוכל לדבר בצורה נורמאלית עם אישה כי אני רוצה שהאנושות תקיים יחסים תקינים.

הרחבתי על זה במקום אחר.הרהור
ועל מה הוא ידבר איתה?האדמו"ר מצנעא
חסרים נושאי שיחה?הרהור
אם כן אני יכולה לנדב לך כמה.הרהור
אכן לא חסרים נושאי שיחה בין גברים לנשים.האדמו"ר מצנעא

למשל: "מחילה, מה השעה?", או "מחילה, עבר כבר קו ***?" וכו'.

מעבר לכך השיחה אסורה. 

זה היה תירוץ עלוב.הרהור

מה שווה הויכוח אם אתה מסיים אותו ב"זה אסור!"

אני לא מבין...האדמו"ר מצנעא

את חושבת שיש בכלל איזה דיון על איסור הדבר? אין עניין לדון על דבר אסור. "אין שואלין בשלום אשה כלל" - אפי' לשאול אותה מה שלומה אסור!

יש על זה סיפורשמחת עולם

אישתו של רבי מאיר בעל הנס פגשה אמורא אחד והוא שאל אותה:איך הדרך מגיעה לעכו [משהו כזה,אני לא מדייקת...] והיא אמרה לו:אתה לא יודע שחז"ל אמרו לקצר שיחה עם האישה? היית צריך לשאול -לאן לעכו וחכמים-מסכימים איתה!

דיי להביא סיפורים מפעם!!!!!!!כבר סיכמנו שהדור שלתן חיוך....=)

פעם הוא לא הדור של היום.

החכמה האמיתית היא לאיפתח_

לפתוח לנוער שו"ע ולהגיד "למה אתם עושים ככה,הנוער של היום..."

אלא לקחת את המסרים ולתרגם אותם לאוזן שנוער יבין וירצה להיות חלק מזה...

בעיברית קוראים לזה-חינוך...חושף שיניים

הדור של פעם הוא לא הדור של היום!האדמו"ר מצנעא

לפיכך אסור לאכול כיוון שבדור של ברוריה, אשת ר' מאיר, אנשים היו אוכלים! הדור שלה הוא לא הדור שלנו!

<צ>

את מבינה שזה מגוחך, כן? את לא יכולה לפסול משהו עקב העובדה שהוא שייך לדור אחר. את צריכה סיבה למה הוא לא מתאים לדור הזה והתאים לדור ההוא.

ואין כאן שום סיבה כזו, לענ"ד.

אני לא פוסלת. אני רק מבקשת שיתייחסו יותר להיום ולאתן חיוך....=)

למה שהיה פעם..

כי מה שהיה פעם לא באמת נוגע לליבי כמו מה שיש היום...

הבנת?

האדמור, אני רוצה שתביא לי רב אחד כיוםענבל

שאומר לא לשאול אישה לשלומה.

בכל שאר הדברים אני בערך מסכימה ומנסה גם לקיים אבל זה קשה!

וזה ניסיון...

אין עניין לדבר דווקא עם בנים.

ותעשי טובה זה לא מה שיעשה את העולם יותר טוב זה אולי רק יוסיף רע.

מניסיונות כואבים במיוחד.

רק רב אחד?האדמו"ר מצנעא

שאלה:
לפי ההלכה הרי אין שואלים בשלום אשה כלל, האם כאשר נמצאים בקשר עם בחורה למטרת נישואים מותר לשאול אותה מה שלומה, גם בטלפון וגם ב-SMS?

תשובה:

אני חושב שכן. אסור לשאול כדי שאדם לא יבוא לידי התקרבות יתירה. כאן כל המטרה שלו היא ליצור התקרבות, כדי שיחליטו שהם יכולים להקים בית נאמן בישראל.

(הרב דוב ליאור)

כאשר שואלים בשלום אישה:אביר על סוס

(ואני לא מדבר כרגע על קשר של דייטים וכדו' אלא באופן כללי, כתוב שצריך לומר: 'מה נשמע' או 'מה שלומכם' ולא 'מה שלומך'., סתם הערת אגב.

אבגדה-ענבל

טוב אממ.......

אם היית מדבר עם מישהי שאתה מכיר והיא לא אמא שלך או אחותך עדיין זה היה ככה?

ועכשיו תחשוב על מישהי שאתה אוהב.

(אילו אהבת)

אין אדם שמתיחס לכל הנשים כאל סתם עוד דבר מהעולם וסליחה על הבוטות אבל מי שמתייחס לנשים כמו עוד דבר מהעולם ולא מבין מה ההבדל בין דיבור עם אישה לדיבור עם גבר או בין דיבור עם אימא לבין דיבור עם אהובה אז הוא בבעיה ענקית.

אממ.... אבגדה-ענבל

משהו שקצת הפריע לי בדבריך (היו עוד כמה אבל לא לפורום זה).

"את מוזמנת להסביר אותו, נראה איך את מסבירה את התורה, ולמה את חושבת שלא טוב להפריד בין נשים וגברים, בניגוד לעשרות דורות שהיו לפניך."

הורי ואני מניחה שגם אנשים שאתה מכיר אם לא הוריך רקדו מעורב והכל היה אצליהם מעורב.

אז נכון שכיום זה לא ממש אידיאלי ואני ממש לא בעד ריקודים מעורבים (אם מישהו פה תהה לעצמו אז לא אני לא בעד מעורב).

אבל אל תכליל את כל הדורות שלפניך.

בדורות האחרונים חלה מה שנקרא ירידת הדורות וזה חלק מהגורם לדבר.

גם בלי השניים שלושה דורות הקודמים היו עשרות דורותאבגדה
לפנינו שלא חלמו לרקוד מעורב.
אממ.... אני הולכת לצאת עכשיו קצת פמיניסטית אבלענבל

אני חייבת.

לפני עשרות דורות אישה לא הייתה יוצאת מהבית גם כשהיא הייתה רווקה.

אז זו לא ממש השואה כי כיום נשים רוקות ונשואות יוצאות לרחוב לטייל, לעשות קניות, לעבוד.

ואם אתה ממש רוצה לחזור לדורות ההם אולי כדאי לך לעבור לגור גם בבתים מבוץ.

אה וגם לקנות לך אישה

להתחתן בגיל 14

ללכת לבאר לשאוב מים (הבנות כמובן)

ואנחנו סוטים מהנושא ככה שאת הדיון הזה כנראה שכדאי לשמור לפעם אחרת (אם תהיה)

הסיבות ההגיוניות של אז לא שייכות היום-אבגדה

פעם לא היו יוצאים מהבית בשביל חוויות, אלא לצורך כלשהו, וסוגי העבודות של נשים, היו ביתיות, לכן לא היתה סיבה שהן יצאו מהבית, ובאמת בשביל דברים מסוימים שהיו עבודות הנשים-הן דווקא כן יצאו.

גם היום, בשביל דברים שנשים עושות מחוץ לבית-הן יוצאות....

הם גרו בבתים מבוץ כי זה הדבר הכי נוח שהם הצליחו ליצור.

גם אני גר בדבר הכי נוח שהצלחתי ליצור.

בעלך יקנה אותך בעזרת ה', כדת משה וישראל.

גם אני אקנה אשה בע"ה, כדת משה וישראל.

לגבי להתחתן בגיל 14-אני באמת בעד (,למעט מקרים שבהם אדם גדל בצורה לא נכונה, מה שימנע ממנו לסבול חיי נישואין לפחות עד שיגדל עוד קצת, ואמנם באמת בימינו החינוך לא תמיד כ"כ מושלם... במיוחד מבחינות מסוימות-וזו ביניהן.)

ללכת לבאר לשאוב מים-זאת  היתה הדרך הפשוטה ביותר להשיג מים, גם אני משיג מים בדרך הפשוטה ביותר שאני יכול.

אז אנחנו כמו פעם, או לא כמו פעם?

ואני חשבתי שהשתנית בבל"חיות אבל שיהיה....ענבל

אממ....

סבבה אז את הנקודה הזאת הבהרת.

ואנחנו? אנחנו לא כמו פעם.

הדור שלנו אולי דומה.

(וסליחה אם זה היה יותר מדי עוקצני.)

האמנם? (רש"י - בתמיה)האדמו"ר מצנעא

מקרה א':

אחת ושתיים, פשט האינסטלטור ידיים. שולייתו החרוץ מיד הגיש לו את הכלי הראוי לתיקון הצנרת הפגומה. לאחר כמה רגעים, אינסטלטורנו החביב חייך חיוך רחב והכריז בפנייך, מרת הרהור עמוק הי"ו, הלא היא בעלת הבית, כי הצנרת מתוקנת! שלום על ישראל.

מקרה ב':

"שאני אשאל בעל מקצוע מה לעשות?! (ולא כ"ש שלא אזמינו לתקן את הצנרת?!) לו יש את ההיגיון שלו, ולי את ההיגיון שלי! הוא אולי יותר בקיא ממני בעסק, אבל לא יותר צודק!" הכריז בעל הבית, ר' פנחוס נאה-נאה שמו. כך הוא נקרא, כיוון שהתקיים בו מאמר חז"ל, שנאה דורש ונאה מקיים. ר' פנחוס שלנו (שהוא בכלל פרופ' לפיזיקה גרעינית) מתחיל לתקן הצנרת, בלשון סגי נהור. דא עקא, ר' פנחוס מקלקל יותר ממה שהוא מתקן. לבסוף, אחר הפצרות מרובות של אשתו ("כל הבית מוצף בגללך, פנחוס!"), בא בעל המקצוע. אחת ושתיים, של האינסטלטור שרווליים, וניגש למלאכה. מה יום מיומיים, ושעה משעתיים, הכריז אינסלטורנו הצדיק הי"ו לפנחוס המושפל כי הצנרת מתוקנת. שלום על ישראל (?).

השכל הישר של האדם אומר שציות למומחה הוא מוכרח המציאות. לכן ההיגיון הוא שאדם ישמע ויעשה ככל אשר יצווהו חכמי תורתו הק'. אלא מאי? בכל שאר התחומים זה מובן מאליו, אמנם בתחום אמונת החכמים, משום מה, לא ברור בכלל.

הרהור עמוק-ענבל

את דתיה?

אז תביני לבד מה האבסורד בזה.

אם לא אז אסביר לך- חכמי הגמרא הם אנשים יותר גדולים וחשובים ממך, ממני ומכל אחד ואחד בשרשור זה.

"אם ראשונים בני מלאכים - אנחנו בני אנשים. ואם ראשונים בני אנשים - אנו כחמורים, ולא כחמורו של רבי חנינא בן דוסא ושל רבי פנחס בן יאיר, אלא כשאר חמורים".

אני חושבת שהמשפט הזה מספיק מבהיר לך איפה את ואיפה הם.

נכון תמיד כועסים על זלזול בת"ח?

יופי אז הוא היה תלמיד חכם וגם בו אסור לזלזל!

בין אם את מסכימה עם דעותיו ובין אם לא.

בעניין האוטובוסים- קשה לך לכבד?

אל תסעי במהדרין! מישהי שלא רוצה לכבד הם  לא ירצו אותה על האוטובוס.

הם לא עושים את זה כי זה יותר קל.

הם עושים את זה כי ככה הם פירשו את ההלכה.

עכשיו לכי תתוכחי עם הרב אלישיב.

מה שאת מתצארת זה קיצוניות ובעניין הדרכים יצירתיות אולי כדאי שתלכי קצת להכיר את החרדים ואז תביני שאצליהם הזוגות חיים פי אלף יותר טוב מאשר אצלינו.

אולי כי הם לא עד כדי כך בררנים ומפונקים כמונו?

יש לנו חברים חרדים המון כאלה.

ותאמיני לי לפעמים אני מקנאה בהם.

למה לאנשים כואב שהחרדים מפרידים אצליהם???

הנשים החרדיות אמרו שהן רוצות קוי  מהדרין!

אז למה לעשות כזה רעש?

בעניין הזה אני מסכימה עם אמילי עמרוסי שאמרה "תגידו דוגרי- זו לא הדרת נשים, זאת שנאת דתיים"

ואני חושבת שכל מי שיוצא נגד זה ומגדיר עצמו דתי עוזר לאנשים שרוצים למצוא את הדברים הרעים שבנו ובחרדים.

כן, אתם עוזרים להם להשמיץ אותנו.

עוד כמה דברים:

מה שאמרת על האבות זה מיעוט אז אל תכלילי את כל החרדים.

והמיעוט באמת

לדעתי לא עושה בסדר.

כפו עלייך מדרכות נפרדות ביפו? (רחוב יפו)

לא!

רק אצל החרדים!~

אז אל תלכי שם!!!

או שתכבדי.

הם רוצים מדרכות נפרדות שיערב להם.

תסלחי לי אבל כיום בגלל תרבות המערב וכו' כמעט כל אישה הופכת לאוביקט מיני וזה מה שמגעיל ובגלל זה גם כיום זה לא כמו פעם שרקדו מעורב ולא הייתה שום בעיה כי אז לא היה דברים נוראים כמו שקורה היום.

ותסלחי לי אבל התרבות של היום רק הורסת מערכות יחסים ולא מועילה לאף אחד.

מצטערת. אי אפשר להתווכח איתך.הרהור

אני הייתי רוצה, באמת. ויש לי מה להגיד. הרבה מה להגיד. 

אבל את באה וישר תוקפת, כשאת נמצאת במצב כלכך תוקפני, אי אפשר להתווכח איתך.

את יכולה לצרוח. את יכולה להטיל עלי האשמות. להגיד שאני לא דתיה, תהני, אני לא רוצה להיות דתיה לפי ההגדרות שלך. את מוזמנת, אבל אל תצפי שאני אתווכח איתך, כי זה לא שווה את זה.

גם אני מדי פעם כועסת, אבל אני יודעת שאי אפשר להתווכח בצורה כזאת.

רוצה להתווכח איתי? רוצה לשנות את הדעה שלי?

תלמדי איך לדבר עם אנשים שיש להם דעות שונות.

יום טוב.

הגבתי בתוקפנות כי גיליתיענבל

שלהגיב לך נורמלי כבר לא מעביר את מה שאני רוצה לומר.

אז לא התכונתי לפגוע בך ואני מבקשת סליחה.

לא צרחתי (אפשר לצרוח פה ולא ידעתי?!)

ובקשר ללא דתיה זה היה ציני ביותר.

אני חושבת שקצת זזתם מהנושא הכללי...תן חיוך....=)

על קווי מהדרין ומדרכות נפרדות אני לא חושבת שיש כ"כ מה להתווכח כי זה מה שהחרדים רוצים אצלם, וזה קיים אצלם.

שיהנו עם זה...

מי שלא רוצה-לא חייב ליסוע שם.

אבל כשזה מגיע ליריקות על אנשים לא משנה מאיזה סיבה, וכל שכן מהסיבה שהם לא הולכות כמוך- זה לא אנושי ולא הגיוני.

ואם כבר מדברים על הקווי מהדרין אז אני רוצה לומר את דעתי, אבל זה סתם עוד משהו בסוגריים...אינלי בעיה שיעשו בשכונות שלהם מה שהם רוצים, אבל כשזה מגיע לביזיון אנשים בשביל להשיג מצוות לעצמך-לא רק שזה מצווה הבאה בעבירה(!) זה כבר פיספוס של המצווה, ניתן לעשות את זה בדרכים יותר טובות וראויות להתנהגות אנושית. וגם שזה יהיה רק בשכונות שלהם. לא שזה יתפרס לכל המדינה ולכל האנשים שלא חושבים שראוי לנהוג ככה, והבעיה היא- שהם חושבים שככה זה הולך להיות, לא רק אצלם-אצל כל המדינה. ( עיינו:http://www.inn.co.il/News/News.aspx/230730 )

דורנו ודור רב אדא בר אהבה זי"ע הם דורות שונים...האדמו"ר מצנעא

עיינו במאמר 'הדור' של הרב קוק זצ"ל שב'עקבי הצאן'.

ואווואסצתי

החרדים(לא אלו  הקיצוניים שרק עושים בעיות שהם בכלל לא חרדים ואף רב לא מגבה אותם) הם כאלו אנשים צדיקים תראו באיזה דבקות הם הולכים אחרי הרבנים שלהם 

הלואי שבציבור שלנו היו שומרים ככה על העניים ולומדים תורה בכזאת שמחה אהבה וקדושה בסדר אז יש דברים שהם צריכים ללמוד ממנו אבל יש המווווווווווווון שאנחנו צריכים ללמוד מהם 

ותדעו שכל הדיבורים נגדם מרחיקים את הגאולה 

יש פלג קיצוני בציבור שלנו...האדמו"ר מצנעא

שנקרא הפלג התורני-הלאומי, או בשפת חנה קהת (הדקו חגורות!) : 'החרד"לים'. |טאדאדאדאאם|

אותו פלג הוא פלג שמקפיד בקלה כבחמורה, לומד תורה ושומר על העיניים, הולך אחר רבניו היותר גדוליפ. כן כן, בציבורנו הי"ו.

אזי לא רק החרדים לדבר ד' הם כאלה. יש עוד אנשים צדיקים כאלה. 

ומה נעשה עוד 20 שנה,הסנה-בוער

כשהחרדלים יראו חפיפניקים, נמציא עוד ציבור חדש שכדי לקיים תו"מ במלואם נהיה חיבים להגדיר עצמינו שייכים אליו?

לא קראתי את התגובות אז סליחה מראש אם אני חוזרתענבל

תראי, אני אישית חושבת שבעקרון כל עניין ההדרת נשחם זה סתם כי שונאים דתיים אבל בקשר לאוטובוסים ולמדרכות אני קצת מסתייגת.

אין לי בעיה שיהיו מדרכות נפרדות ואוטובוסים מהדרין אבל אם מישהו טעה והלך בטעות בשביל בנות אז לא צריך לירוק עליו או לזרוק עליו אבנים!

אפשר להסביר לו.

וכן ההפך.

גם באוטובוסים אני חושבת שצריך לכבד ולשבת מאחורה אם זה מהדרין אבל אם לא ידעתי שזה מהדרין תבואו ותגידו לי!!!!.

אני לא מעוצבנת על החרדים, אבל יש אצליהם דברים שכן, הם מציקים.

מה שהולך בביתר או נצרת לא זוכרת בדיוק.

עם ההוא שמרביץ לבנות שהולכות לא לפי טעמו.

זה מוגזם.

להרהור עמוק, שקוראת לזה התדרדרות:אביר על סוס
מצעד התועבה, נישואים חד מיניים, חד הוריות מבחירה, בגידות, מגורים יחד לפני החתונה, הפיכת הרחוב לחוף הים, החדרת טומאה לכל בית דרך התועבות שיש באינטרנט, סרטי תועבה ועיתוני תועבה ותוכניות טלויזיה פרוצות וכל הטומאה שמשתוללת בכל העולם, פרסומות תועבה בכל מקום, כל הדברים האלו, שחלקם גם נכנסו לציבור הדתי-לאומי, כל זה לא ׳התדרדרות׳. מה ׳התדרדרות׳? שיש אנשים צדיקים שרוצים לשמור התורה בהידור ולהקפיד על הטהרה, ולקיים את מה שכתב גדול הפוסקים השולחן ערוך: שיש להתרחק מנשים מאוד מאוד (כלומר, לא רק להתרחק, אלא גם מאוד, ועוד פעמיים - ברור שזה בא לחזק את זה ממש). בשיא חוצפתם של הרשעים, הם מזהמים את כל רשות הרבים במראות תועבה, וכמישהו רוצה לפחות אצלו לחיות נורמלי - הם לא נונתנים לו. זו ההתדרדרות האמיתית. 
שיחיה נורמאלי עם עצמו, שלא ישנה את כל המדינה.תן חיוך....=)

וכמו שלי אין חובה לעלות לקווי מהדרין, לו אין חובה ללכת ברחוב.

ואם הוא רוצה לשנות את הרחוב שלו, ואנשי הרחוב מסכימים- שישנה.

אבל את כל המדינה אני בטוחה שאף אחד לא מסכים!

מי שכופה זה המדינה הטמאה הזו.אביר על סוס
שלפני שהיא היתה, האויר בארץ החה הרבה יותר טהור, ולא עם תועבות בכל מקום כמו עכשיו. המדינה היא זו שהשתלטה וכופה פה את החילוניות, כופים על בנות ללכת לצבא - דבר שכמעט אף מדינה היום לא עושה. ואח״כ הטמאים הללו עוד מעזים לדבר על ׳כפייה׳.
זה לא קשור למדינה זה קשור למי מנהיג אותהשואף לאור

חובה לעשות את ההפרדה הזאת..

תמיד הנהיגו אותה רשעים שונאי יהדות. גם היום.אביר על סוס
לא כולם רשעים שונאי יהדות שם,ישנם גם מבולבליםשואף לאור

שאינם מבינים ביהדותם.. מכל מקום המדינה לא קשורה לכך שעדיין לא מימשו אותה לכיון הטוב המלא של תורת ה'.(בדגש על המלא,כי מן הסתם יש למדינה ולחיינו בה יתרונות יהודיים רבים הן מצד עצמה ועל מה שהיא בנויה והן מצד החיים בה בפועל)

הם העבירו יהודים על דתם,ומדברים על ׳כפייה׳.אביר על סוס
אין מה לעשות. נגיד שלא תהיה מדינה,תן חיוך....=)

נראלך שכולם יסכימו ללכת כמו החרדים?

ואם כולם יסכימו, אז אני לא! בסדר?

ואמרתי כבר:

לי אין חובה ליסוע בקווי מהדרין אבל אינלי זכות לבוא לשם ולהתחיל לחולל שינויים ומהפכות.

לו אין חובה להסתובב בחוצות הערים וגן לא ברחובות אבל אינלי זכות לבוא ולחייב את כולם להתלבש ולנהוג כמותו.

ואם נחזור ללפני קום המדינה- היו את החלוצים...שאני בטוחה שהם לא היו יותר צנועים מהעולה החדשה בת 7.

החרדים לא דורשים מאף אחד להיות כמוהם.אביר על סוס
הם בסך הכל מבקשים שיתנו להם לחיות במקומות שלהם בשקט - ולא רוצים לתת להם. כל הסיפור באשדוד היתה פרובקציה מכוונת.
מה?מי אמר דורשים?! ברור שהם לא דורשים! <צ>תן חיוך....=)

אני לא מדברת על מה שהיה באשדוד...(ואני גם לא מסכימה עם זה)

אבל אותה קבוצה של אנשים בבית שמש-כן דורשים את זה והם אומרים זאת במפורש!

בתגובות הקודמות שלי נתתי קישור...

הם מדברים רק על האיזור שלהם.אביר על סוס
קודם כל הם רוצים שזה יגיע לכל המדינה, והם חייםתן חיוך....=)

בסרט!

דבר שני המשה שם אומר שרבנים נותנים להם את הדרך איך ללכת, ומה עם לירוק? גם לזה רבנים נתנו היתר?גם את זה רבנו הורו לעשות?

אני ממש לא חושבת שכן.

ולקראת הסוף הוא אמר מפורש שככה יהיה בכל המדינה! אז שירגע עם עצמו ומהר..

גם חילונים יורקים על ילדות אבל להם מותר.אביר על סוס
היום הוגשה תלונה נגד הצלם החילוני אלכס ליבק שירק על ילדה בת 4 וצעק עליה והיא ממש בכתה אח״כ - אבל על זה לא מדברים. סטטיסטית, אחוזי הפשיעה אצל החילונים הרבה יותר גדולים.
ואני הצדקתי את זה?! אני יוצאת גם נגדו!תן חיוך....=)

אני רק לא מבינה איך אותו חרדי יכול לדבר על זה שבנות צריכות ללכת לפי ההלכה וכו' והוא בעצמו עושה מעשים נגד ההלכה ונגד דברי הרבנים...

כן, אני קוראת לזה התדרדרות.הרהור

זה טיפשי להביא דעה אחרת ולצאת מאחריות. לרגע לא אמרתי שהרפורמה היא להיות חילוניים. שהרפורמה היא פריצות לכיוון השני. מה שאני אומרת שהפרדה מוגזמת רעה לא פחות מפריצות מוגזמת.

בקשר לנטיות הפוכות, מצעד הגאווה וכו', אתה רוצה להתווכח איתי על זה, אני בעניין, אבל זה לא העניין של השרשור.

ונכון. אני לא אתן לבן אדם להפריד לי את המדרכה הציבורית או את האוטובוס. כי לאף אחד אין אוטובוס שלי או מדרכה שלי. אין לי בעיה שיכניסו את על התולדות אהרון והשניים בעלי השם המסובך שאין לי מוסג איך מאייתים אותו לאיזה "גטו" שיתפלשו שם בבוץ של עצמם. אבל לרוע המזל הם חיים בתוכנו! בבית שמש, בירושלים, מקומות שפתוחים לכולם, שאתה רואה שאנשים שלאו דווקא חרדים עוברים שם, והם סובלים מזה.

וכן! אני מוחה. כי מי שירק עלי ברחוב יחטוף. (טוב, זה סתם כי יש לי מזג סוער.) 

שוב, לא אמרתי שלאן שהחילוניות התדרדרה זה טוב, רק אמרתי שהם לא פחות גרועים.

טוב,לא טרחתי לקרוא את כל התגובות אבל...שמחת עולם

נראה לי שלא הבנתן משהו מהותי וחשוב בכל הדיון הזה:

דעת ההלכה לא משתנה בהתאם למודה כזאת או אחרת ההלכה היא הדבר המהותי ביותר בחיינו היא זאת שקובעת לנו ולא אפחד אחר שמכופף ראש לאופנה זאת או אחרת!!!!!!!!!!!!!!!!!

ומי שנוהג לפי ההלכה צודק ושכל העולם כולו יקפוץ יצעק ויגיד הדרה הדרה ואנחנו נדע את האמת שלנו:

לא בהדרה עסקינן אלא בהאדרה.....

אני בעד!תן חיוך....=)

אבל שבאמת ינהגו לפי ההלכה! עד הסוף!

לא רק במה שעושה להם קל!

שיתנהגו לבני אדם כראוי ואז שינסו לפעול למען חיים קלים.

הם מתנהגים יפה מאוד, לא פחות טוב מאחרים.אביר על סוס
אני בטוחה.תן חיוך....=)

לקלל ולירוק על אנשים שלא הולכים כמוך ושלא עושים לך חיים קלים -זה מאוד יפה. <צ>

ל'הרהור:לא ראיתי אף פעם שכתבת נגד הפריצות, רק נגדםאביר על סוס
מה אתה רוצה שאני אעשה עם המידע הזה?הרהור
איזה מידע?אביר על סוס
"לא ראיתי שכתבת נגד פריצות, רק נגדם."הרהור

יופי. מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה? לא ראית, סבבה.

אם הייתי פורשת את כל הדעות שלי כאן זה היה מיגע מידי. אולי לא ראית שאמרתי, אולי לא אמרתי עד ההודעה קודם. אבל מה אתה רוצה שאני אעשה עם זה?

מה שאני לא מבינה אותכם הוא....שמחת עולם

איך לעזאזל זה מפריע לכםמ שיורקים וצועקים אבל זה שכל יום יש אונס,כל חודש רצח [סליחה, למה חודש? שבוע....] כל יום כמעט בגידות קורות וכל זה למה?

בגלל החברה ה-"שיוויונית" הזאתי שלנו,סליחה?!

בגלל שאישתו של מישהו יודעת שהיא עם בעלה ולא עם גבר אחר כי זאתי המציאות הבריאה ביותר אז היא חשוכה ומפגרת?

בגלל שגבר לא רוצה שכל אישה בעולם תשפיל את עצמה יום יום שעה שעה הוא בנ"א צר אופק דוס חשוך?

שיסלחו לי כל האנשים הנאורים:אפשר לדעת כמה מהמשפחות החילוניות מתפקדות כמו שצריך?בכמה מהמשפחות יש אבא אמא ילד או שנייים שבאו מאותם הורים? אחוז הגירושין במשפחות החילוניות רק עולה ועולה ככל שה"נאורות והחופשיות" עולה אז במחילה מכבודכם...

לפני שאתם מפגינים נגדנו-

תבדקו את עצמכם.....

לפני הכל!תן חיוך....=)

בואי נדבר יפה, כי בסה"כ אנחנו מאותו עם שלך.

יש מה לשפר! בכל דבר!

אני לא מפגינה נגדך וגם לא נגד החרדים שעשו את המעשים הללו.

מי אמר שזה לא מפריע לי מה שקורה בכללי, בבגידות, באונס וכו'?

זה מפריע לי!

אבל האנסים וכו' לא באים וסותרים משו...ואני יסביר את עצמי- (בפעם המליון!)

אותם חרדים באים בשם ההלכה, בטענות שזה נוגד את כל איך שהם חיים וכו', אבל לירוק-בכיף, אז מה אם זה נוגד את המקור שבשמו באנו...נכון או לא?!

זה מאוד מפריע לי כל האונס והבגידות והפריצות שיש! אבל מה שיותר מזעזע אותי זה שמנסים להלחם בזה בדרך שנוגדת את ההלכה, את התורה ואת האנושות.

מבינה אותי?

ואני גם אמרתי לפני כן-

שאינלי בעיה שיהיו קווי מהדרין ברחובות ובאיזורים שלהם, אבל לא כשזה מגיע לניגוד של מוסריות והלכה!

נשמה שלי....שמחת עולם

כשדיברו עד עכשיו יפה,לאפחד זה לא היה אכפת....אז נמאס לנו,בדיוק כמו שאתם צועקים גם אנחנו צועקים רק השאלה היא למי מקשיבים גם כשהוא צועק וגם כשהוא מדבר בשקט....

ואני אגלה לך סוד:לחרדים לא מקשיבים אף פעם,אלא אם כן הם רוצים יותר פתיחותת....

אני יכולה להקשיב לך, את לא יכולה להקשיב לי.תן חיוך....=)

יותר נכון-את לא מוכנה!

אני לא מתכוונת לצאת פה באמרות נגד אף אחד!

ואני רואה שאנחנו קצת מאבדים כיוון, אז אם את רוצה להמשיך לדון-בשמחה! בהקשבה! ובהבנה! אבל לא בהתפרצות ו'צעקות'...

חסר לנו אהבת חינם... לא צריך להוסיף שנאה ועצבים..

אם הדיון הזה מתפתח לדברים לא טובים- אולי כדאי לתת לעניינים להרגע ואח"כ להמשיך...אבל לא בעצבים!

אני בסה"כ מנסה לשמוע, להבין ואולי להסכים...אבל כל זה בסבלנות..

ואיי...חפרתי...חופר

אני מתנצלת אבלשמחת עולם

חוץ מלהקשיב לך יש לי עוד 7 אנשים על הראש עכשיו אז הסבלנטות שלי נגמרתת[=

אז אולי כדאי ש'תורידי אותנו מהראש שלך'...תן חיוך....=)

אבל להגיב בעצבים ובחוסר הקשבה-לא שייך.

שתכתבי גם נגד הפריצות המשתוללת.אביר על סוס
ואם אני לא רוצה? <צ> נו באמת בן אדם.הרהור
גיבורה- תודה..!!!נעמה 55

אני יודעת שאני נשמעת הזויה עכשיו, ויש מצב שאני מערבבת דברים אבל זה לא מעניין אותי.

אמא שלי באה ממשפחה חרדית, אנחנו גרים עד היום בשכונה חרדית, היחידים בבניין שתולים דגל ביום העצמאות.

מעולם לא ראיתי את החרדים בצורה שונה עד שהגעתי לביה"ס שלי. בו, נתקלתי בדבר חדש- שנאת החרדים, מה שמתקרב לחרדים, או מה שיש לו בדיל של קשר ל"בית יעקב", גרביים וכו'...

נפגעתי כל כך הרבה פעמים מחברות שאמרו דברים מזלזלים על המשפחה של אמא שלי, שכבר ממזמן הפסקתי להגיב. 

אני רוצה להגיד לך תודה שיש לך את האומץ, להראות לכל מי שהתקשורת היחידה שלו עם חרדים היא דרך התקשורת (שכולנו יודעים כמה היא מעוותת), דרך סטיגמות ושמועות, או דרך היכרוץ שטחית בלבד, שהם בני אדם! וזאת קבוצת מיעוט מתוכם! והם רוצים לשמור על עצמם וזו זכותם, די כבר עם הסלידה הזאת מכל מה שקשור בחרדים! אנחנו מאותו עם, חולקים את אותה תורה, ואת אותה היסטוריה ושמירה על מצוות!

נקודה למחשבה- כמה פעמים התרגזתם על התקשורת כשהיא הכלילה, קבעה סטיגמות, לא ביררה דברים לעומק? חשבתם שאולי זה ככה גם במקרה הזה? שאולי גם פה מישהו קבע לנו מה לחשוב, איך לחשוב, ועל מי לחשוב? אולי גם פה התקשורת מתארת בהגזמה דבר שקבוצת שוליים עושה? 

אני נוסעת פעם בשבועיים באוטובוס נפרד לסבתא שלי בבני ברק (מצד אמא..) בכוונה אני יושבת מקדימה, מעולם לא ירקו עליי, לא סטרו לי, ולא צעקו עליי! תמיד ברוגע ובדרך ארץ שאלו אותי אם אני מוכנה לעבור אחורה. אולי המקרה הזה לא מעיד על כלל האוטובוסים, אבל כנגד גם שאר המקרים לא מעידים על כך.

תודה רבה צדיקה...שמחת עולם

אני גם סובלת מאותו בעיה בדיוק -

משפחה חסידית גוראית מצד אמא וכל העולם שמעוצבן עליהם....

שמחת עולם- תגובה לכל התגובות שלך.הרהור

כמו שאמרתי לענבל.

את רוצה להתווכח איתי, תפרסי את הטענות שלך בניחותא. הייתי רוצה להתווכח איתך, אבל שוב, אין עם מי.

את צריכה להרגע ואז לדבר..

למה שאני ארגע?1 לזה קוראים:שמחת עולם

בלהט הדיון.....

וחוצמזה-אני אשתדל להירגע אל תהיי בטוחה שזה יצליח.!!!!!

את מוזמנת להגיב[=

משהו שכתבתי בנושאמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ה' טבת תשע"ב 21:34
בס"ד

ישיבת מערכת בחדשות ערוץ 2 בשבוע שעבר:

"זה לא ייתכן שאין לנו איך שעה שלמה של מהדורת חדשות" הזדעזע עורך המהדורה המרכזית של חדשות ערוץ 2. "מה לעשות?" שאלה יונית לוי "אין מחאה חברתית, את פעולות התג מחיר כבר כל הרבנים גינו ואפילו כבר התברר שזה בכלל מרכזניק. אז במה אתה רוצה שנמלא את המהדורה, בפצצת האטום של אירן?". "יש לי רעיון" צעק לפתע אחד הכתבים מסוף שולחן הישיבות "בואו נשלח בחורה שתעלה על קו למהדרין ושתעשה שם פרובוקציות, ומי זה, זה התגלגל לאירוע החדשותי הבא וכולם ידברו על ההדרת נשים במגזר החרדי".

אז נכון, השיחה הזאת לא באמת התקיימה במערכת חדשות ערוץ 2 או בכל מערכת חדשות של שאר כלי התקשורת השונים. אבל המציאות בכלל לא שונה ממה שמתואר כאן.

השלט בבית שמש עליו שאותו הורידו בשבוע שעבר בגלל שהיה כתוב עליו שנשים צריכות לעבור למדרכה ממול, נמצא במקום כבר 10 שנים אז מה קרה שפתאום התקשורת נזכרה? מאותה הסיבה, חוסר באקשן, אין במה למלא את המהדורה, אז הם החליטו להתעסק באותו השלט. שלט דומה יש גם בירושלים, הרי זה מה שאומרים בתקשורת. אבל לא. השלט צולם בסוכות בזמן שמחת בית השאובה, מתי שאותו האזור היה מפוצץ באנשים ועשו הפרדה בכדי למנוע צפיפות בין נשים לגברים. למה זה פורסם הרבה אחרי? מאותה הסיבה. גם הסיפור עם נעמה מרגוליס, אותה הילדה שירקו עליה, זה משהו שקורה כבר כמה חודשים. למה כלי התקשורת נזכרו בזה עכשיו? הבנתם כבר את הסיבה: אנחנו חיים במציאות שבה התקשורת לא מדווחת על המציאות אלא יוצרת מציאות, ובהמשך תבינו עד כמה.

הרבה אנשים הזדעזעו לשמוע ממה עוללו החרדים "הרשעים" לאותה טניה רוזנבליט שסה"כ רצתה לנסוע מאשדוד לירושלים באוטובוס. אבל מי באמת טרח לבדוק את הפרטים? האוטובוס עליו עלתה טניה זהו אוטובוס שעובר רק בשכונות החרדיות של אשדוד ונוסע לשכונות החרדיות של ירושלים (אפילו בלי לעבור בתחנה מרכזית) והוא פעיל בנוסף לאוטובוס רגיל שנוסע לירושלים מאשדוד. אותה טניה, שהיא פעילה בארגון שמאל, עלתה דווקא על האוטובוס הזה במטרה לעורר פרובוקציות. אבל לצערה בהתחלה זה לא הצליח לה, הנוסעים החרדים באוטובוס פשוט התעלמו ממנה, אז היא התחילה לשיר באוטובוס וזה כבר עורר את זעמם של הנוסעים והם ביקשו ממנה להפסיק, אבל בגלל שהיא באב המטרה לעשות פרובוקציות, היא לא הפסיקה ועוררה שם מהומות עליהם שמעתם בחדשות.

אבל לא כאן נגמר הסיפור: בערוץ 10 החליטו לבדוק מה קורה ששולחים את הכתבת שלהם למניין היומי בקו הרכבת בית שמש – תל אביב. יומיים שלמים נסעה הכתבת בקרון שבו מקיימים את תפילת השחרית ואף אחד לא שם עליה. ביום השלישי היא כבר התחילה להתייאש וחששה מלבאס את עורך החדשות ששלח אותה, אז כמו טניה גם היא עוררה קצת פרובוקוציות וזה גרם לכמה מהמתפללים לבקש ממנה לעבור לצד השני של הקרון. את זה כמובן לא ראו בכתבה, רק את זה שהעיפו אותה.

אני לא מצדיק יריקה על נשים. אבל מאותה הסיבה אני לא מצדיק התנפלות על מגזר שלם רק בגלל שאין "אקשן" ואין במה למלא את הכותרות הראשיות. מה שכן אני מצדיק זה את התקיפה של כלי התקשורת. אם היו באים לאיפה שאני גר בשביל להמציא עליי שקרים חדשים גם אני הייתי תוקף את כתב ערוץ 2 ו-10. אני כן הייתי מתפרע אם היו ממציאים עליי שטויות (בדיוק כמו על נוער הגבעות). אז לפני שאתם מאמינים לכל שטות שיוצאת מהפה של כלי התקשורת כדאי לבדוק שוב את העובדות ולא להיות כלי של התקשורת ולהאמין לכל דבר שהיא מוציאה תחת ידיעה. התקשורת משחקת אם האנשים שצורכים אותה ומכיניסים להם דברים לא נכונים ובכך הם מחליטים מה תהיה המציאות (וגם לזה יש הסבר, אבל אני לא אכתוב אותו עכשיו).

מסכימה ב-100 אחוז!! זה גם נראלי דיי מסכם..תקראו!תן חיוך....=)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך