טוב, זה נראה ארוך... אבל זה מצחיק ושנון בטירוף! אל תפספסו!!!
אני "מביאה" לכם פה גם את הקטע וגם את התגובה,
דיון: למה אתם יותר מתחברים, לקטע או לתגובה?
(וככה, כדי להרוס לכם את השיפוט: אני אהבתי יותר את התגובה. תסתכלו ותראו שזה נכון.
)
תג מחיר נגד החשמונאים\ הרב חיים נבון
(עולם קטן לפני שבועיים)
"שוב הבריונים הללו" נאנח מתתיהו כאשר ראה את הגרפיטי שריססו בלילה על קירות ביתו.
"מה קרה?" שאל בנו יוחנן.
מתתיהו הצביע על קיר הבית. כתובת גדולה הייתה מרוחה עליו: "מתתיהו שמאלני! יהודה המכבי בוגד! על החתום: כד מחיר"
"מה הם רוצים ממך?" שאל יונתן.
" נערי כד מחיר טוענים שהתחלתי את המרד מאוחר מידי," הסביר מתתיהו. "הם שואלים: "למה חיכית עד שהיוונים יגיעו למודיעין?!"
"על זה אפשר להתווכח" אמר יונתן. "אבל הם לא מבינים שבלעדינו הם לא היו מחזיקים מעמד יום אחד מול כל אויבנו?"
מתתיהו משך בכתפיו.
"ומה הם רוצים מיהודה?"
"הם שמעו שהוא רוצה לכרות ברית עם הרומאים. זה לא מוצא חן בעיניהם."
האחים שתקו. הרי הם ואביהם מסכנים בכל יום את חייהם למען עם ישראל. זאת התודה שהם מקבלים?
"אתה חושב שאלו אותם בריונים שחתכו לנו את אתמול את הפרסות של הסוסים?" שאל יוחנן.
"לא," אמר מתתיהו, "אתמול היו הם הסיקריקים ההם ממאה מערים. הם זעמו משום שפסקתי שמותר ליהודים להילחם בשבת. הם קראו לי אפיקורס."
"זה מכעיס מאוד", אמר יונתן.
"תחשוב על זה כך", אמר אביו במתינות. "אלו מחלות ילדות של עם צעיר. בעוד אלף- אלפיים שנה אני בטוח שכבר לא יהיו בינינו בריונים כאלו"
האם אני חושב שמפקדי צה"ל דומים למתתיהו ולבניו? לא ממש. מה בכל זאת אני חושב? שבריונים תמיד יחפשו על מה להתעצבן ואת מי לתקוף. אם היו בריונים כאלו בזמן החשמונאים, זה מן הסתם מה שהם היו עושים למתתיהו ולבניו. אתם יודעים מה? אולי באמת היו.
החשמונאים עושים כד מחיר\ פ' מכבי
תגובה ל"תג מחיר נגד החשמונאים"
(עולם קטן, השבוע)
"שוב הבריונים האלה", נאנח יוספוס כאשר ראה את הגרפיטי שריססו בליליה על קירות ביתו.
"מה קרה?" שאל בנו מיכאלוס.
"יוספוס הצביע על קיר הבית. כתובת גדולה הייתה מרוחה עליו: "יוספוס ואמיליוס הבוגדים! על החתום: כד מחיר".
"מה הם רוצים ממך?" שאל דמרטיוס.
"נערי כד מחיר כועסים על כך שהלכתי אתמול לאצטדיון לצפות עם היוונים באריות הנלחמים במוצאים להורג", הסביר יוספוס, "הם שואלים למה אני מצטרף אליהם".
"על זה אפשר להתווכח", אמר דמטריוס. "אבל הם לא מבינים שבלעדינו הם לא היו מחזיקים מעמד יום אחד מול אויבנו?"
יוספוס משך בכתפיו.
"ומה הם רוצים מאמיליוס?"
"הם שמעו שהוא ניסה לשכנע את הבנים של חנה שהוא מצא בהלכה היתר להשתחוות לפסל בכיסוי עיניים ובאטמי אוזניים. אבל הפנאטים האלו חשבו שהם צדיקים יותר מכולם ולא היו מוכנים להתפשר, ועכשיו הם בקבר. בעיני הבריונים האלה של כד מחיר זה לא מצא חן."
האחים שתקו. הרי הם ואביהם כל כך מנסים למצוא חן בעיני היוונים למען עם ישראל. זאת התודה שהם מקבלים?
"אתה חושבם שהם אלו שהיו אחראים לרצח שמואלוס שהקריב את החזיר במרכז העיר בשבוע שעבר? שאל מיכאלוס.
"תחשוב על זה כך", אמר אביו במתינות, "אלו מחלות ילדות של עם צעיר. אני מקווה שבעוד אלף- אלפיים שנה לא יהיו בינינו עוד בריונים כאלו."
האם אני חושב שכל האנשים שמגנים את פעולת תג מחיר למען פרסום "חיובי" בתקשורת הישראלית דומים למתיוונים? לא כולם.
ומה אני עוד חושב? שתמיד יהיו מי שיחפשו לפני מי להתפרסם ואת מי לתקוף.
אם לא היו בריונים כאלה בזמן החשמונאים, נראה שהיום לא היינו חוגגים את חנוכה.