מצד אחד כמו שאמר כבר שדרותי, זכותו של כל מוסד לקבוע לעצמו סייגים וגבולות, מה מותר ומה אסור.
כך שכמובן אי אפשר לצאת בטענות כנגד אוותו הרב - התלמידה בחרה ללמוד באולפנה, על סמך זה שהיא כפופה לחוקיה...
מבחינת מה אני אומר על זה - לי באמת קצת צורם המעקב התמידי הזה אחרי תלמיד. מצלמות מושלות נשמעות מתאימות יותר לסרט מתח ולא לאולפנה. במוסדות החינוך שלנו צריכים לחנך לערכים נעלים וביניהם בין השאר נתינת אמון בתלמיד. אצלנו בישיבה התיכונית (כשהייתי בה...) היחס הושתת ממש על אמון - לא נתנו שעת כיבוי אורות, לא השכמה על ידי מדריכים, ובאופן כללי ציפו מהתלמידים להיות בסדר מצד עצמם. וראי איזה פלא - 90% מהתלמדים דיי עמדו בציפיות. נכון, גם למוסד שלנו יש גבולות ואפילו נוקשים, אך הוא לא יעקוב אחרי תלמידים בכוח - אם הרב שומע או יודע על מישהו שמעשן, הוא יזמין אותו לשיחה ובמקרה הצורך אף יועף מהישיבה ויוחזר לאחר חתימת הסכם אמון מחודש - אבל כל זה יתנהל מול התלמיד ולא דרך מצלמות מושתלות. כנ"ל לגבי כל המבחנים אצלנו שהיו בלי פיקוח (כולל מתכונות) - הכל מושתת על אמון. לכן קשה לי עם הסיואציה שתיארת.
ובכל זאת- החלטה של מוסד היא החלטה של מוסד. לכן אל לאותה תלמידה וגם לך להלין על תגובת הרב...