דחוף!!! אנשים!!!!!!!אריאל דל"ת

אני צריך דבר תורה של 5 דק' לשבת הקרובה!!!, (בשעה 1 אני כבר נוסע...)

תזכו למצוות!!!

הקפצצה!אריאל דל"ת
עוד מעט מגיע...!האדמו"ר מצנעאאחרונה

הרבע מפיאסצנה זצ"ל הי"ד כותב דבר מדהים בספרו 'אש קודש' על הפרשה (שנת ה'ת"ש).

כתוב בפרשתנו "ויפול על צוארי בנימין אחיו, ויבך. ובנימין בכה על צואריו." (מה, יד)

ופירש"י שעל המקדשות שעתידים להיות בחלקיהם וליחרב בכו.

מקיש מפה הרבע גבי שאר אחיו, שכתוב שם: "וינשק לכל אחיו ויבך עליהם" (שם, טו).

אולם בשאר אחיו לא פירש"י שעל חורבן המקדשות בכה, אמנם הגמ' בראש השנה (כח.) על "מצוות לאו ליהנות נתנו", ופירש"י שם: "אלא לעול על צואריהם נתנו". זה רמז בשבילנו, אומר הרבע, שיוסף בכה על המצוות ועל עולן שסר בשעת החורבן.

על כל איש ישראל יש עול בצוארו, חייב הוא לעסוק בתורה ובמצוות כל יום, כל מגמתו תהיה לקדושה, דיבוריו ומחשבותיו יהיו טהורים. אף כשיש מניעות - מתחזק הוא בשביל העול שבצוארו.

אמנם, כשבאה עת חורבן והצרות מתגברות, כל קודש בישראל נחרב ח"ו, אזי לא רק מה שישראל לא יכולים לעשות עקב החורבן ישראל לא עושים, אלא כלל העול סר מעליהם ח"ו, מגודל הצער ושברון הלב. על זה בכו יוסף ובנימין אחד על השני, על חוסר העול. ע"כ באחים אכן לא כתיב שנפלו על צואריהם, ולא פירש"י שבכו על החורבן.

זה הרמז, מגלה לנו הרבע זצ"ל, גם כשיוסף נפל על צוארו של יעקב, ויעקב לא נפל על צואר יוסף, כמו שכתוב: "...ויעל לקראת ישראל אביו... ויפל על צואריו ויבך על צואריו" (להלן מו, כט), ופירש"י (שם, ד"ה ויבך) שקרא ק"ש.

כאן הרבע מזכיר את קושית אביו, ר' אלימלך שפירא מגרודז'יסק (בנו של 'השרף ממוגלינצה'), הנודעת בענין. מדוע דוקא בשעה זו קרא יעקב ק"ש? ולמה יוסף לא קרא איתו באותה שעה?

כפי הנזכר לעיל, נדע לענות שכיון שכתיב כאן "ויפול על צוארו", משמע שיוסף בכה על העול שבצואר. היינו, שישראל  עתה באים לגלות מצרימה, והיאך יקיימו עול המצוואת אשר בצוארם? הפגין יעקב אבינו ע"ה מסירות נפש גדולה, לחזק את בנו יוסף, וקרא ק"ש.

עוד תשובה לקושיה לעיל, מופיעה בספר הק' 'מאור ושמש', שנכתב ע"י סבו מצד אמו של הרבע זצ"ל. ה'מאור ושמש' אצלנו (ד"ה והנה) אומר שהאיש שאומר בבוקר ק"ש כתיקונה - אזי זוכה ועבודתו את ד' שבכל היום עולה כתיקונה! כלומר, גם אם המצוות לא שלמות ואין אנו מקיימים את כולן, רומז ליוסף יעקב ע"ה, עדיין אם האיש הישראלי קורא ק"ש בבוקר כתיקונה - זוכה וכל עבודתו את ד' שבכל היום עולה כתיקונה.

שבת שלום.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך