אוי... מסכניםצהריים טובים
מי מסכנים?אדם אחד
סליחה אבל החרדים הקיצונים עם החילול ה' הגדול הזהסנופי=)
הביאו לנו את כל ז'ה...
חילול ה'!!
מה הם עשו בדיוק???תפוזית
רצו לשמור על העיניים שלהם שלא יראו נשים לא צנועות???זה קידוש ה' ענק!!! נכון, אני לא מצדיקה את כל מה שהם עשו אבל מלכתכילה הכוונות שלהם נהדרות!!!! אבל מכאן ועד כל האמירות של החילוניים נגד החרדים מוגזמות בטירוף!! לירוק על ילדה רק בגלל שהיא חרדיה??? אני ממש עצבנית על זה עכשיו...סליחה!!
---אש להבה
הם מסכנים!
זה לא רע להאמין בדרך חיים כזו! אני לא מבינה את כל האנשים האלו, זה מפריע למישהו???
בגלל אנשים כאלה אין ביהמ"ק..
^ע*נ2!ש
כן זה מפריע לי . מפריע לי שאני צריכה ללכת שם איך שהם רוצים , לא לעמוד על מדרכות שליד בית הכנסת שלהם כדי ש"חס וחלילה " לא נגרום לגירוי . מפריע לי שיורקים על ילדה בת 8 , בגלל שהיא לא "הלכה בלבוש צנוע " .. לטעמם . מפריע לי שאני צריכה לשבת מאחור באוטובוס . מה לעשות ? מפריע . קשה להם לראות נשים באוטובוס . ? שילכו ברגל ! וזה לא הקווים "שלהם " זה הקווים של חברת אגד , שממוקמת במדינת ישראל , שהיא מדינה דמוקרטית וזכות כל אדם ללכת איך שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה ולא לדפוק חשבון לאף אחד .
זו הכללה,וזה בדיוק מה שהתקשורת עושה היא לקוחת מעשישואף לאור
מעשים של יחידים ומסיתה כנגד כלל החרדים,עלינו לדעת לא ליפול בפח הזה,זה דפוס שחוזר הלוך וחזור כנגד כל מי שהוא אנטי-תזה לתקשורת השמאל קיצונית,וזה כולל חרדים,מתנחלים,דתיים ושומרי מצוות בכלל.כל הפרשיות והעיסוק האובססיבי הזה התחיל בגלל שחיילים רצו לשמור על ההלכה במסגרת הצבא,משם התקשורת הסיתה את שהסיתה,עיוותה את שעיוותה ופנתה עכשיו גם לציבור החרדי ע"י עיוות מושגים,דיווחים שמשכם רב בצורה לא פורפורציונאלית,והכללה גסה גזענית וחסרת שחר כנגד ציבורים שלמים... זו חשכה נוראה ושנאת שוא,ולעומת זאת כל מי שהוא אנטי-תזה שלהם באשר הוא יזכה להיקרא דווקא בשמות שמאפיינים את התנהגותם הפרועה שלהם בצורה הטובה ביותר.
אם תמיד אמרו גברים למאדים ונשים לנוגה...נשמה שלי!!=]
עכשיו זה יהיה:
חרדים למאדים....חרדיות לנוגה!!
ששמה יעשו את כל ההפרדים האלה שיתקשרו מבחינתי בקופסאות שימורים עם חוט...
שזאת תיהיה המדינה שלהם...
שלא יבוא על חשבוננו.....
למה לדבר כך ?שואף לאור
ולמה זה על חשבוננו ?
למה???נשמה שלי!!=]
כי אם הם רוצים לשמור על ההפרד שלהם שיעשו את זה בבית ויחנכו את הבנות שלהם!!
הם לא יכולים לעלות לאוטובוסים להשתלט שם ולהעיף בנות! אני אם היו מנסים להעיף אותי הייתי אומרת ככה:"לא נאה לך??תרד! "כל עוד הוא לא קנה את האוטובוס אין לו אישור להעיף אותי אחורה!!
שמע- אני לא אומרת לעשות דווקא אני לא בעד כמו שעשו עם הנערה החילוניה...לא מסכימה שזה בלהתחכם ולנסות אותם...
או אם מישהי יודעת שהיא עולה לאוטובוס מהדרין שתכבד..זה אני מסכימה!
אבל אם אני עולה לאוטובוס רגיל וצועקים עלי...מי אתה???אתה אבא שלי???תחנך את הבנות שלך!!
אולי גם תחליט עכשיו שכל הבנות צריכות ללבוש גרביים שחורות גם בקיץ ותירק ברחוב על כל מי שלא הולכת ככה...
מה זה השטויות האלה????
ושמע אם הם היו עושים את זה בשקט מבקשים דואגים שיהיו אוטובוסים מיוחדים פסדר..אין לי בעיה מכבדת...לא מסכימה אבל מכבדת...אבל אם הם משתלטים על ה-כ-ל!!
מוגזם...וגם שמע אם מישהו חושב שהוא רוצה שבת תלך אחורה..יש דרך לבקש ברור שלא לירוק עליה!!!
ורגע להלבין פני אנשים ברבים או להלבין אותם,מותר???אהה את זה כבר התורה מרשה...סליחה-שכחתי שלחרדים יש הלכות משלהם...
סלייחה?!ענבל
את לא רוצה מהדרין אל תסעי במהדרין!!
המהדרין פועלים בדרך כלל במקביל לקוים רגילים אא"כזה מקומות של חרדים נטו.
לא לחרדים אין הלכות משלהם ומי שאת מדברת עליו הוא מיעוט!!
תפנימי את זה!!! מ י ע ו ט ! ! !
אני מכירה חרדים מקרוב והם האנשים הכי מקסימים שפגשתי מעודי!!!
ההפרדה הזאת היא רק באוטובוסים וכבר אמרתי מה את יכולה לעשות.
מה כואב לכם לכבד???
תסבירו לי מה כואב לכם???
הרי הנשים החרדיות לא מוחות נכון??
אז מה אתן נטפלות לזה?
וגם כאילו עד עכשיו זה לא היה....
אתם לא מבינים שהתשקורת החילונית הזאת רוצה רק להשמיץ אותנו??
אתם רק עוזרים לה לממש את רצונותיה.
מאז ומתמיד היה את זה אז מה קרה פתאום החליטו לפתוח על זה בלגנים???
זה נטו כי נגמרו להם הרעיונות איך להשמיץ אותנו ואת החרדים.
^^^-משה ר-
מסכנים החילונים שעושים את הדברים הזוועתיים האלה...שירה חדשה~
הם מסכנים.
כי הם מאמינים לתישקורת,
כי הם אוכלים את כל הזבל שלה,
כי הם חיים על ערוץ 2...
מרחמת עליהם, באמת.
מכל הלב.
ובקשר לכל הדיונים פה על החרדים- הכל פשוט שטויות.
כמו ש- chayagol אמרה,
זה קבוצה קטנה וקיצונית מאוד שהחרדים לא משייכים אותה אליהם.
הדבר הכי מגעיל ולא פייר בעולם זה להחפיש ציבור שלם על אותו אחד שירק על ילדה בת 8.
ועכשיו כשהם כבר מלאים אש ועושים באמת דברים קיצוניים (וגם זה ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא בטוח...) אז אנחנו צכים לדעת- אנחנו הבאנו את זה על עצמינו. ככל שאנחנו יותר שונאים אותם, הם יותר כועסים ועושים יותר דברים קיצוניים.
"רק לא מלחמת אחים!!!!!"
לבכות. פשוט לבכות.חרותיק
הדרת נשים-הבהרה!בין השורות
אני גרה באזור שיש בו מלא קוי-מהדרין.
ולהגיד לך את האמת?
עוד לא קרה לי שירקו עלי/צרחו עלי/העיפו אותי/דיברו אלי בבוטות או כל מה שהתקשורת מאכילה אתכם, גם כשישבתי "בעזרת גברים".
אם היה עומס בגברים והיו אנשים מבוגרים-קמתי מעצמי,
או שבמקרה קיצוני יותר ביקשו ממני בנימוס לעבור.
אף אחד לא יורק סתם וזה שהיה מקרה אחד של אדם שמשתייך לקבוצה קטנה של חרדים מטורפים שהחרדים בכלל לא מכלילים אותם במגזר שלהם, זה לא אומר שזה המצב אצל כולם ובכל מקום.
אז די להשמצות ודיבורים שטותיים כשאתם לא מכירים את המצב מקרוב אלא רק מהמסך שמנפח ומסלף הכל.
ענבל וחיה,מעפר אני באה
כל מילה אני איתכן!! צודקות ב-100%
אתם תראו שבסופו של דבר זה ייהפך לבדיחה לא מצחיקה.- דניאל -
הדרת הנשים, ז"א. על כל דבר עכשיו יגידו - 'הדרת נשים, הדרת נשים', דווקא נשמע לי מועיל לחלוטין שלא צריך להיות "בחרדה" כל פעם כשעולים לאוטובוס שמא לא יהיה מקום פנוי אלא רק ליד בן, ומה יקרה אם הוא ירדם באמצע, ואוי, איזה לא נעים וכו' וכו'.
אז בסדר, יש קווי מהדרין - אז מה?! עכשיו נזכרתם?
ואפשר לדעת מה זו כל השנאה הזו שגולשת בשפע גם מהציבור שלנו? מהחילונים עוד מילא, אם אנחנו מרגישים מנותקים מהחרדים, הם בכלל מרגישים כמו בפלנטה אחרת, אבל הציבור הדתי כבר יודע על בשרו מה זה כשכל החברה פונה נגדך (רצח יצחק רבין וכו' וכו'), מה - לא למדנו לקח? אז בסדר, איזשהו פנאט ירק על ילדה בת 8, טוב, קבוצה של קיצוניים צעקה והשתוללה, בשביל זה להכליל ציבור שלם? ועוד להעלות אותם על הכותרות ולהתחיל להשמיץ אותם ולשלוף דברים שאין-לי-מושג-מאיפה-שלפו-אותם?!
עם כל הכבוד לכל ההדרת נשים הזו, לא זכור לי שמישהי התלוננה על אפליה כזו או אחרת, גם אף אישה חרדיה לא התלוננה על קווי המהדרין האלו או על כל דבר אחר שהציבור הנאור יצא נגדו אצל החרדים - אז אם אף אחד לא התלונן, שבו בצד ואל תתערבו, אל תתחילו להשמיץ, ובפירוש אל תתחילו להכליל - "החרדים הם בלה-בלה-בלה" מה זה השטויות האלה?!
- סוף התפרצות עצבים -
לא מסכים!
אדם אחד
א. יש מקרים של תקיפות ויריקות וכאלה. נכון שזה לא אומר שכל אישה זה קורה לה, אבל זה קורה לפעמים, וזה בעייה!
ב. לדעתי יש בעייה עם עצם זה שאנשים מחמירים על עצמם על חשבון מישהו אחר. אם אני רוצה לנסוע מחלק מהמקומות למקומות אחרים אני חייב לנסוע בקו מהדרין! ואם אני לא רוצה?! אני רוצה לשבת ליד אחותי....
כשאני הייתי קטן (באיזה כיתה ב'), כמעט הפרידו אותי ואת אחותי באוטובוס מהדרין, עד שבסוף סידרו לנו מקום באמצע בין הגברים לנשים....
אבל כן, זה כן מציק ומעצבן!
שמע, זה מקרים קיצוניים.בין השורות
כמעט לכל קו מהדרין יש קו רגיל שנוסע לאותו מקום. אם לא מתחילת המסלול (שזה בד״כ בשכונות החרדיות) אז באמצע יש תחנה שניתן להחליף בה לאוטובוס רגיל.
ניסו להפריד בינך לבין אחותך? כמובן שאני לא מזלזלת ומקרים כאלו אכן קורים מידי פעם, אבל אז מסבירים בנחת ש״אחים אנחנו״ ומעניינים להיות ביחד במקום זר, או אפילו סתם, ובד״כ זה מסתדר.
אפילו אתה בעצמך ציינת זאת בדבריך...
בקיצור, היריקה הזו זה סתם אחד שראה ילדה יפה ואמר ״טפו טפו טפו, בלי עין הרע...״

אבל - >- דניאל -
א. יש גם מקרים של רצח והתעללות בילדים, גם בציבור החילוני, ובכ"ז מי שסופג 'מכות' וקיתונות של זעם זה החרדים. אם יגלו הורה מתעלל ברמת אביב זה אפילו לא יקבל כותרת משנה, אולי כותרת משנה בעיתונים בת"א ולא יותר מזה. אם יהיה איזשהו אדם חולה-נפםש שמתעלל בילדים שלו והוא חרדי? התקשורת לא תפסיק לדבר על זה לפחות שבוע.
ב. נכון, יש מקרים שבהם זה מלאה, ובהם צריך לסבול, אבל אי אפשר להתחיל לשנות את כל הציבור בגלל דבר כזה. זה מטופש שרק עכשיו כל העסק הזה עלה לכותרות (ואגב, זה גם היה מטופש שהם התעקשו על דבר כזה עם ילד בכיתה ב'.)
אני לא באה ואומרת שכל ההחמרה הזו מוצדקת וכו' וכו', מבחינתםפ היא כן ומבחינתם זו לא החמרה אלא הלכה, אין כל טעם לרדת לכל ה... איכסה שהמדינה עכשיו מוצפת בו בגלל דבר כזה.(:
(מופנה ל-'אדם אחד'.)
וואי יא חיים בסרט אתם...שירה =)
אני מבית שמש ו...דוגרי אתם פשוט לא יודעים על מה אתם מדברים
אז סבבה קווי מהדרין באמת לא אכפת לי ואפילו השלט המפורסם הזה של "נשים מתבקשות לעבור למדרכה ממול"
כי זה השכונה שלהם וזה קווים שנועדו לשכונות חרדיות אז סבבה..
אבל רק להבהיר כמה דברים..
נכון הקיצוניים האלה הם "מיעוט" אבל בכולופן הם מלאאא כאילו זה לא 20 חברה זה 100 והם פווול!
ו..אל תגידו שזה משוגע אחד כי כמעט לכל אחד [יותר נכון אחת..] יש סיפור עם חרדים
או שזה בנות שעוברות בשכונה שלהם וצורחים ורודפים אחריהם או שזה משפחות שפשוט מועפות מהשכונה שלהם
או שזה השכונה שממולם שמקבלת מכתבי אזהרה על כך שהם רואים ת'טלויזיה שלהם דרך החלונות [!!!]
לאן הגענו..
אז לפני שאתם מתייפיפים ואומרים "זה מיעוט" "התקשורת מקצינה" [שאגב..היא לא מקצינה זה נכון פשוט היא בוחרת להציג דברים מסוימים] אז...תחשבו איך אתם הייתם מרגישים אם הייתם חיים במקום שפשוט משתלטים עליו..
סוף פריקה
עוד לא הגעתי לרמת התייפייפות מקסימלית (;- דניאל -
ובכ"מ, 100 זה עדיין מיעוט, ומיעוט מאוד קטן ביחס לכלל החרדים. וכן, הדברים שהם עושים מוקצנים, חסרי כל גבול וכו' וכו', אבל אף אחד לא תקף אתכם, אני אישית התעצבנתי על כל תגובות השטנה שיצא לי לאחרונה לראות (והמ, לאו דווקא פה) מאנשים שאתה מחשיב כערכיים וכאידיאליסטית שיודעים לעשות את ההבחנה בין חרדי לקבוצה קיצונית כזו או אחרת.
וכן, נגד הקבוצה הנ"ל צריך לעשות משהו ומהר, אבל לא דרך התקשורת, ובפירוש לא ע"י התערבות של כל העם ואשתו כי זו לא דרך.
(הי, אנחנו יצורים תרבותיים שיכולים לפתור את זה על כוס שוקו וגלידה!)
צודק בקשר לתקשורת וכו..שירה =)
וזאת הסיבה שבקושי היו ב"הפגנה ההמונית" אנשים מבית שמש..מהציבור הדתי
ונכון זה מיעוט אבל משפיע עובדה.בתוך הציבור בחרדי הם הרבה יותר עזים בציבור החרדי יש פחד מהם..
ואפחד לא יוצא עליהם...בגלל זה זה התפוצץ ככה
ובקשר לתרבותיות...אתה ממש אבל ממש לא יודע על מי אתה מדבר..זה פשוט לא השפה שלהם
רק מעצרים וקשיחות.קיר.פשוט אין עם מי לדבר.
צודקת, את, יודעת (=- דניאל -
(התרבותיות הייתה ציניות טהורה(: )
ועדיין, זה לא סותר את מה שאמרתי אני שם, שם למעלה D=
הם מביאים את זה על עצמם.ט!הר
>> ^ע*נ2!ש
למרות שזה לא מצדיק אלימות לא כלפי חרדים ולא כלפי ילוניים.. זה פשוט לא קשור .. אבל מה זה מפריע ? כן זה מפריע .... ותגידו אתם , באמת לא הזדעזעתם מהשימוש המכוער בשואה בהפגנה של מוצ"ש? שריאיתי את התמונות באמת עמדו לי דמעות .. איך אפשר לעשות את זה ? איך ?!
^^^^אש להבה
אני לא מצדיקה שום דבר שהם עשו, אבל בגלל אמונה אחרת להשתמש באלימות???
אם היית רואה חרדי באוטובוס, והוא היה אומר לך לשבת מאחורה היית מרביצה לו???
אני לא יודע אם זה מוצדק אבלשואף לאור
אי אפשר להכחיש שהתקשורת רודפת אותם בצורה אובסיסבית שבועות,מסיתה כנגדם ומציירת אותם בצורה מעותת לחלוטין תוך עיוות וסילוף כל הסוגיה כולה ועיסוק לא פורפורציונאלי בה..
אני בהחלט מאמין להם שהם הרגישו נרדפים בצורה שהרגישה כמו אנטישמיות,והתקשורת בהחלט רדפה אותם בצורה שמזכירה זאת במידת מה לצערי הרב... אני לא יודע אם זה לגיטמי להשתמש ,ממש לא יודע (הן לחיוב והן לשלילה) אולם זה לא שקר,הם הרגישו שמנסים לחנוק אותם..
וזה כאמור לא רק "הם" בתחילה הם גם תקפו אותנו ושומרי מצוות בכלל (זה התחיל מפרשיית החיילים בצה"ל שעוותה כמיטב המסורת גם היא לחלוטין תוך שימוש במוטיבים אפילו זהים לסיפור שעשו כנגד החרדים),אחר"כ הם גם עברו לחרדים...
זה לא נכוןשואף לאור
אם מישהי באה להתיישב בכונה היא מושכת תשומת לב,זה לא חיפוש להסתכל..
כמובן שאסור להשפיל ולהעליב.. ויש גם התנגדות הלכתית לקווי המהדרין אבל הם בטח לא מחפשים להסתכל..
שירה =) אני דיברתי על הקוים בירושלים.בין השורות
בבית שמש באמת אמרו לי שיש אזור של מטורפים שהם באמת חלק גדול מאוד ולא 25 איש.
אבל זה גם תלוי באזור- יש לי חברה שגרה שם ואמרה שאצלם אין בעיות כאלה.
אז זה תלוי איפה את גרה...
זה בכל זאת מיעוט זעיר...שואף לאור
מן הסתם זה יפריע למי שגר לידו לא משנה כמה הם.צריך להלחם כנגד חריגות אסורות מן ההלכה (לא באלימות)
יויו >ע*נ2!ש
תקרא/י מה שרשמתי "שזה לא מצדיק אלימות לא כלפי חרדים ולא כלפי חילוניים".
ענבל ואמיר כל מילה סלעידיד
ושוב פעם הסתת התקשורת הרשעית!שלוימי
התקשורת קידשה מלחמה נגד דתיים, דת, ומסורת,
כמה כאפות קיבלתם מהתקשורת.. כמה כל אידיוט שעשה מעשה לא שקול ומדוד העמיד את כל הציבור שלכם בהצטדקות והתנצלות, פיתאום אתם מוכי ומכפשי התקשורת מאמינים ונמשכים אחרי ההסתה האנטישמית הזו??? חברה, תבינו החרדים המכבים של הדור הזה, הם נלחמים על העקרונות שלהם..! אני לא מסכים איתם בהכל, אבל תראו, הם נכנסו לכלא בפרשת עמנואל, הם התישו את הממסד בפרשת האם המרעיבה, הם הורידו את המחשבה לבת חרדית ללכת לשירות לאומי, ועוד ועוד... הציבור המזרחי נלחם בנחישות בלי להתפשר במערכה..
אגב, מטרת הקיצונים בבית שמש הושגה.. איזה חילוני יבוא לגור שם? מי יכניס את משפחתו למיטה חולה...
תתעוררו ציונים !!!
פשוט מזעזע!!!תיפי
אישה בת 30 שמרביצה לילדה בת 15!?
לירוק על ילדה קטנה!?
לצעוק ולהשפיל מבוגרים!?
פשוט נורא!
גם אם אתה לא מסכים אם דרך מסוימת,זה לא אומר שאתה יכול להתנהג ככה!
תיפי, ואיך מה שכתבת קשור למסכנות של החרדים לעת עתהשלוימיאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...