למה לעשות שירות לאומי?אנונימי (פותח)

אני ממש מתלבטת אם לעשות שנה הבאה שירות לאומי.

כמו שהבנתי העלות הכספית שהמדינה מוציאה בכל שנה לא מכסה בכלל את התרומה שלנו. נכון שאנחנו עוזרות, אבל בפועל, משלמים לנו על דירה (חשמל מים וכ'ו) ומשכורת חודשית, וכל ההוצאות האלו, שהמדינה ממננת, עולות יותר כסף משעות העבודה שלנו...

חוץ מזה, האם אי אפשר לתרום למדינה בעוד דרכים, בלי לפספס שנה כל כך משמעותית? תחשבו על זה שרובנו מתכוונות להתחתן בקרוב (20-22) וכמובן ללדת (בלחי"ות) וכדי שיהיה לנו כסף לכל זה צריך שיהיה לנו מקצוע. אם נתחיל ללמוד יותר מוקדם- תהיה לנו עבודה יותר מוקדם, לא? (ואני מכירה המון נשים שהשנים הראשונות שלהן היו ממש קשות מבחינה כלכלית.)

יש לי חברות שאומרות- "החילונים עושים שנתיים, מה, את לא יכולה לתת שנה?" לא. אני לא יכולה לתת שנה. אני מתכוונת להתחתן בזמן הקרוב, ולחילונים נראה שיש את כל הזמן בעולם. הם מתחתנים הרבה יותר מאוחר. אז מה בכלל ההשוואה?

אני לא באה לתקוף חס וחלילה, אני יודעת שיש המון בנות שנותנות ותורמות המון, אבל אני באמת תוהה לעצמי- האם זה הכרחי?

אם לא תעשי שירות זה יגרום למדינה לא לבזבז כסף?יופידו

נראה לי שזה לא השיקול..

בקטע של החתונה אולי זה כן יותר משמעותי.. אומרים שזה ממש תורם לך משמעותית לעשות שירות, אין לי מושג אם זה נכון, אולי נדע שנה הבאה..

ואם זה מעודד אותך אז גם אני בהתלבטות מה לעשות שנה הבאה..

לא, התכוונתי לומר-אנונימי (פותח)

לא לעשות שירות לאומי כי זה לא באמת עוזר למדינה.... (לא ממש אכפת לי אם המדינה מבזבזת כסף או לא סתם, איכפת לי, אבל התכוונתי שאכפת לי אם מבזבזת שנה סתם, או שהיא באמת תורמת משו....)

אנסה לענות...ע מ י נ ד ב

השאלה שלך היא גדולה ומורכבת, אך אנסה בכל זאת לתת כמה נקודות למחשבה...

הטענה שבת שירות עולה למדינה יותר משהיא נותנת מוטעית ביסודה. בנות שירות עולות למדינה פחות משעובד יעלה, ופעמים רבות נותנות ומשפיעות יותר מכל אדם בעל הכשרה, גדולה ככל שתהיה. העבודה מתוך תחושת שליחות ורצון להעניק ללא תמורה שווה פעמים רבות יותר מכל דבר אחר. עובדה היא שהמדינה בוחרת להשקיע בכן, אם לא היתה לכך תמורה, אף אחד לא היה ממשיך להיות "פראייר"...

נכון שבעז"ה תתרמי כל חייך, אך יש בשנה שלימה שאת מגדירה כשנה של נתינה ועשייה נטו לטובת עם ישראל, דבר שלא תזכי לקחת בו חלק אף פעם בעתיד.

אנו חוזים מדי יום ביומו בבנות שמצילות נפשות בישראל בעבודתן היומיומית ובדברים הקטנים שהן עוסקות בהם, כל אחת בתחומה היא.  זו אמנם קלישאה, אבל כן - עם ישראל זקוק לך ולתרומתך.

ולבסוף - יש לשנת השירות משמעות גדולה מאוד גם מבחינת הבת. שנת השירות (במידה ונבחרת מתוך שיקול דעת והתאמה של המקום לבת ולכישוריה) היא שנה מצמיחה ומגדילה, מבגרת ומעצימה עבור הבת. הבת עוברת במהלך שנה זו תהליכים של בירור עצמי, התמודדות, רכישת ביטחון, וכו' וכו'...

אז אם לא שנתיים, אז לפחות שנה...

שיהיה בהצלחה! 

גם אני התלבטתי וככה אמרו לי- וזה נכון!!טלטל זהוב

מי שענתה לי(עשתה שנתיים, אחת בחול -היום נשואה ++) אמרה ככה:

"דבר ראשון, למה לא?? ברור שכן!!

לי הייתה מדריכה שהדריכה אותי שביעית שמינית והיא הייתה לי ממש משמעותית!!

הדרכה   מועדונית   גרעין תורני   בית ילד   וכו'...

אפילו בשביל ילד אחד שהגעת איתו לשיחה אישית משמעותית, אפילו רק בשבילו-היה שווה כל השנה!!

זה ממש יכול להגיע להצלת נפשות!!"

צריך לדעת מה המטרה? למה אני שם?? , משפט מוכר:"אם יודעים למה,יודעים גם איך"

ולכן זה מעולה להתלבט לחשוב לשמוע (מצויינת!) ולא לעשות כי כולם.. כי המשפחה.. כי אחרי זה יש הטבות לימודים וכו'..

אני מוסיפה -

הכי חשוב זה גם איפה!!!!!!!!!!!

כי השנה הזאות יכולה להיות מזה מרוממת ומבגרת ובכללי -זה משנה אותך! מקבלים ממנה מלא כוחות להמשך..וניסיון..

אבל!

היא גם יכולה להפיל רוחנית פיזית נפשית

ולכן

א. להתיעץ עם ההורים חברה טובה ואני עצמי..

ב. עם רב (וכן , יש מקומות שרב יגיד --"אסור לבת 18-19 לעשות שם שרות לאומי מבחינה דתית! ויש הרבה מקומות כאלה..!

ג. לבדוק בעצמך- מה המסגרת? מי הצוות שמעליך? מה העבודה דורשת? אם עושה לך כיף להיות שם?

ומומלץ בחם לבוא אם חברה!

זה פותר את רוב הקשיים...במיוחד בהתחלה !

אהי, איזה נאום תקעתי לך...

בהצלחה נשמות !! אמן שתגיעו למקום שלכם והעיקר לתת מתוך שמחה!

מסכימה ממש!!רותי7אחרונה

חוץ מהדבר האחרון-לבוא עם חברה...

אני ממש לא חושבת שלבוא עם חברה לשירות זה טוב-אבל עניין ממש איניבידואלי..

[הכינוי שלך עונה לשאלה;פלספנית

בעזהי"ת

למה לעשות שירות לאומי? -לשם שמיים.]

מצחיק, אבל לא עונה על השאלה...אנונימי (פותח)

אני שואלת, כי אני באמת רוצה לתרום בדרך הכי טובה ואני מרגישה שהשירות לאומי לא מאורגן בצורה יעילה. לא מבחינה כלכלית ולא מתוך מחשבה על טובת הבנות. למה לדוגמא, לא נותנים אפשרות של שרות אומי תוך כדי לימודים אקדמאיים? אפילו פסיכומטרי הם בקושי מאפשרים לעשות!

בכל מקרה שלא יהיה ספק- אני רוצה לתרום.

אם לא דרך השירות הלאומי אז בצורה אחרת... קומונרית בסניף שקרוב לבית שלי, לדוגמא.

למה לא נותנים לעשות שירות תוך לימודים אקדמאיים?!?רותי7

כי כל העניין הוא ששנה שלמה תתרמי מעצמך (לחניכות, לילדים וכו') ולא תתעסקי בדברים אחרים שבגללם לא תהיי עד הסוף איתם..

(יש כזה דבר מדריכות בשכר-ומניסיון: הן לא משקיעות ולא תורמות כמו מדריכה שעושה שירות..כי יש להן לימודים והן צריכות להשקיע גם בהם...)

ובקשר לפסיכומטרי-יש מקומות שלא מאפשרים כי הם אומרים שאם תעשי שם פסיכו' לא תוכלי להיות שם עד הסוף..

(יש מקומות שמאפשרים..)

(חוץ מזה שיש מקומות שמאפשרים לשלב קורסים אקדמאיים...)

שאלה טובה..הסנה-בוער

באמת יש הרבה טיעונים לכאן ולכאן..

כדאי לברר את זה עם עצמך..

לא למה כל העולם עושה, אלא אם אני עושה/לא עושה- למה *אני* ככה.

איפה מתאים לי לתרום, איפה התרומה שלי תהיה משמעותית יותר, איפה אני גם בונה את עצמי, איפה אני דואגת שזה לא יהיה גאוותני ושנה שבה אני באה להפיץ את האור הגדול לאנשים המסכנים שלא רואים אותו כי הם כל כך טיפשים- אלא איך אני יוצרת דיאלוג, איך חיה חיים של נתינה ולא רק שנה אחת (/שנתיים) מוגדרת,

איפה העולם הדתי שלי מול זה, איך אני לא נשחקת יותר מדי מחוץ למסגרת, האם אני מוכנה לצאת לעולם כבר,

איפה עוד תהיה לי הזדמנות ללמוד לנהל חיים עצמאיים?- והאם זה בכלל טוב לי?

איך אני מתחברת לכלל ישראל? איך אני לא מתנתקת מהחברה הישראלית?

איפה צריכים עזרה? איפה אני, עם כל הכישורים והאמונות והחסרונות והמעלות שלי אוכל לתת עזרה גדולה יותר? מה נראה לי חשוב לפתח? איזה חלק בחברה אני רוצה לנסות לגעת בו ולקוות לשפר בקצת?

וכו' וכו'..

לשם שמיים אולי שתחליפי את השם.....אנונימי (פותח)

עצוב לי מאווד לישמוע עליך שאת נגד השירות הלאומי

עצוב לי מאווד שאת יהודיה בדם ולא מורעלת ליתרום את חלקך למדינה

עצוב לי להבין שאף אחד לא הסביר לך את המשמעות שירות  לאומי

כתרומה למדינה ותרומה לעצמך....

השירות הלאומי רק יעזור לך לקבל כלים כדי ליבנות את חיי המישפחה שלך

אני  ממליצה לך בחום ליצור קשר עים אתר בשם

ש.ל.מ

1800233133

אני משוכנעת שתוכלי שם לימצוא תשובות אמתיות ולא בפורום

לפי דעתי ליפני שאת חושבת ישר על חתונה כשאת בת 17.5 חשוב שתשלבי לימודי סמינר או מידרשה עים שירות לאומי

וז תוכלי להכין את עצמך לחיי נישואין

מדינתינו הוקמה לשם תיפארת העם היהודי וחשוב שכולנו נהיה מחוברות אליה בדם ובנפש

והכול לשם שמיים..............

הארץ שלי- ברוגע..טלטל זהוב

באמת שאפשר לתרום מלא מלא לעם ולארץ.

יש בשביל זה 120 שנה ..ולא רק "שנת שרות", שהיא חשובה חשובה אבל לא לכולם זה מתאים..

בנות לא עושות צבא מכל מיני בחינות,

אחת מהן, זה שהם לא ברשות אדם זר ולא מקופפות למפקד מנהל או כל אדם אחר..

הם ברשות אבא בלבד ואחרי זה ברשות הבעל.

שום מפקד לא מחליט עכשיו תעשי כך וכך ואם לא את בכלא..את תמיד יכולה לכחת את עצמך ולחזור הביתה..

לשם שמיים-

אפשר לעשות שרות ב"תקן בית"

הרב מורדכי אליהו והרב מלמד למשל לא בעד שרות לאומי.

ובאמת הכי חשוב שזה יהיה לשם שמים!!

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך