כן, אתה טוב, כי אתה משקיע, כי אתה מאמין, כי אתה מתמודד... אבל לא יותר מהם!!! וניסיתי להסביר ולא הבנת אז אנסה להסביר שוב:
מבחוץ נראה לך שאתה מתמודד והם לא, אבל - אין. לך. איך. לדעת מה עובר להם בפנים!!
אין לך לדעת כמה הם מתאמצים או עם כמה הם מתמודדים ולכן אין לך שום יכולת וזכות לקבוע שאתה יותר טוב מהם.
אני יכולה לתת לך דוגמא שחוויתי בעצמי:
בכתה י' הגעתי לכתה חדשה, מופרעת ברמות שאתה לא מכיר ולא חולם:
בנות יוצאות לשתות בסוף שבוע (ולא מים), חלק משתמשות קצת בסמים, מילא היו רק חצופות ואגואסיטיות אבל מחפשות בכוונה את מי אפשר לרמוס, כמובן שמעשנות, מתנהגות במיניות שלא אתאר, אין בכלל מה לדבר על לימודים וכו וכו.
אני הייתי שם ממש חנונית : לא הייתי מעשנת/שותה, לא מקללת או מתחצפת, עוזרת כשיכולה, פי כמה יותר חכמה מהם וכו. -הרבה יותר טובה, לא? זה מה שחשבתי וכל הסביבה שלי חשבה - חוץ מהצוות של האולפנה!
למה זה היה ככה לקח לי הרבה זמן לקלוט, אבל עכשיו אני יכולה להגיד בעצמי:
לזאת שכל הזמן קיללה ורמסה יש הורים אלימים בבית, שמאז שהיא זוכרת את עצמה רק מקללים אותה ויורדים עליה, יש לה אלף התמודדויות בגלל זה ויחד עם כל זה היא מתחילה להבין שהיא לא רוצה להיות כמוהם אבל קשה לה לשנות הרגלים של שנים. אני יותר טובה מימנה כי אני לא מקללת ?
אחת אחרת, אמא שלה עובדת בזנות והיא מתנהגת בעצמה כמו אחת כזאת אבל בזמן האחרון התחילה להקפיד להתפלל 18 בבקרים מסיבה שלא היתה ברורה לי. אני יותר טובה מימנה כי אני יעני "דוסית" ?
וכל אחת עם הסיפור שלה וההתמודדויות הלא פשוטות שלה.
אז בסדר, אלה נראים מיקרים קיצוניים, הבאתי אותם אבל בשביל לתת דוגמא ברורה לזה שבחיצוניות אנחנו רואים דברים מסויימים, שלא מעידים בכלל על כמה הבנאדם מתמודד או לא מתמודד ולא לי ולא לך יש זכות לשפוט ולהחליט שאנחנו יותר טובים.