שאלה בקשר לש"לאנונימי (פותח)

אוקיי אז ככה אני בסה"כ בכתה י"א...ואני בת גדולה ככה שאני לא יודעת הרבה על ש"ל

רציתי שתענו לי בבקשה על כמה שאלות שאין לי מושג את מי לשאול ואני צריכה לברר מעכשיו

א.מה אלה כל התקנים שמדברים עליהם?

ב.איך מוצאים מקום שאני רוצה להיות בו?

ג.מה אמורים לעשות כדי לראות אם מתאים לי המקום הזה?האם יש מפגש עם עוד הרבה בנות באותו היום או שבוחנים אותי לבד אם אני מתאימה למקום?...למי צריך לפנות ?

ד.באיזה יום חוזרים בכל שבוע הביתה ומתי חוזרים חזרה לש"ל?

ה.מה יותר כדאי ש"ל בלבד או שילוב עם מדרשה?

ו.אם הולכים למדרשה מה עושים שם?האם זה נכון שלומדים גמרא?

אם יש לכם להוסיף פרטים אני אשמח...

בקשה תענו לי ...שאני אדע בערך מה אני הולכת לחפש בשנה הבאה

בתודה רבה,מיכל

מישהי יקרה!!תותים
נשתדל לענות אחד אחד...
א. תקן זה בעצם אומר מקום שבו יכולה לשרת בת שרות, משרד החינוך אחראי על התקנים וכדי שמקום יוכל לקבל בת שרות משרד החינוך צריך לאשר את התקן. כל תקן שייך לאיזו שהיא אגודה (לא משנה איזה ואין לזה הרבה משמעות) שהיא אחראית על הבת דרך הרכזת שעומדת בקשר עם הבת שרות כדי לדאוג לה.
ב.יחסית בתחילת השמינית (אחרי החגים) באות קשריות לכל האולפנות את יכולה לדבר עם כל קשרית שאת רוצה (מכל אגודה מגיעה קשרית) והיא שומעת ממך איזה סוג שרות את רוצה ומציעה לך מקומות שיתאימו לך לדעתה. את שאר הליך ההרשמה וההתקבלות עוד יסבירו לכם זה קצת סבוך ומשתנה בין מקומות השרות וגם לפעמים בין השנים.
ג.לני שאת הולכת לבדוק מקום שבי עם עצמך ותשאלי את עצמךמה את רוצה מהמקום הזה- איזה דברים משמעותים לך ואיזה דברים תשמחי אם יהיו... כשאת כבר נמצאת שם תזכרי שיותר ממה שבודקים אותך את בודקת אותם... יש מקומות שבאים לבדוק אותם לבד ויש מקומות שהרבה בנות ביחד- שוב, זה תלוי במקום עצמו אבל בכל מקרה יעשו לך גם ראיון לבד. יש מקומות שיעשו גם ראיון קבוצתי.
ד.זה ממש תלוי בסוג השרות יש בנות שגרות בכלל בבית, יש בנות שנוסעות לראשון עד חמישי או שישי יש בנות שפעם בשבועים ולמשל בבתי ילד יש גם תורנות בחגים להשאר שם...
ה.זה ממש תלוי בך- יש בנות שמרגישות צורך להתמלא לאחר שנותנות ועובדות כל כך הרבה, להרבה בנות זה מאד שקה כי זה אומר לעבוד כל הבוקר וללמוד כל הצהרים וזה באמת לו"ז צפוף...
ו. במדרשה לומדים. צריך לראות מי הראש מדרשה ומה הדרך שם יש מדרשות שבהם לומדים גמרא אבל רוב המדרשות לא... כדאי מאד לבדוק איזה שיעורים נותנים שם ומי מלמד כי אם כבר מדרשה אז שבאמת מדרשה שתאהבי ויהיה לך טוב שם...
בכולופן לבנתים יש לך עוד זמן אז אל תתני לזה להלחיץ אותך... זה עוד יבוא...
למישהי..פנינה.
קודם כל אין לך מה להיות לחוצה מעכשיו יש לך עוד מלא זמן וכשזה יתקרב ידברו איתך על זה ויסבירו לך בדיוק איך זה הולך..
בעיקרון תותים ענתה לך די על הכל רק לגבי הימים של העבודה- בת שרות חייבת לעבוד מינימום 40 שעות בשבוע והחלוקה לימים אושעות זה לפי המקום יש מקומות שלא עובדים ביום שישי יש מקומות שרוב העבודה אחרי צהרים זה מאוד תלוי איפה את נמצאת..
והכי חשוב לא להיות בלחץ יסבירו לך על כל התחומים שיש ותראי מה מושך אותך.. תשתדלי לא להנעל רק על תחום אחד וביחוד לא אם זה תחום מבוקש..
יש יותר תקנים מבנות כך שסוף כל מי שבאמת רוצה ומחפשת מוצאת תקן!
המון ב"הצלחה..
ממש ממש תודה רבה לכן!!!אנונימי (פותח)אחרונה
סופסוף ענו לי על כל השאלות שרציתי לדעת=]
ואני לא נלחצת...
תודה רבה צדיקות!!!
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך