התנדבות בחוץ-מה עם הבית?!אופה קטנה

מכירים את הקטע הזה שאמא מבקת עזרה בניקוי הבית/בישולים, שאחות קטנה צריכה עזרה בשיעורים או שסבא מבקש לבוא לביקור או לעזור לו פעם בשבוע עם הקניות לשבת וכדומה?

המצבים האלה לא נראים תורמים ומשמעותי'ים, ובד"כ אנחנו לא נרוץ לבצע את מה שמבקשים ונמצא איזה תרוץ נדוש....

אבל-

כשזה ילד עם חונכות-אין בעי'ה לעזור לו בלימודים,

כשזה עם משפחה שכולה-אין בעי'ה לנקות את ביתם ולעזור בבישולים,

כשזה עם זקנים/בבית אבות-אין בעי'ה לבוא לבקר פעם בשבוע ואולי לעזור בקניות וכדומה.....

למה זה נראה כ"כ הגיוני לעזור לאנשים שאנחנו בכלל לא מכירים,בעוד שלאנשים שאנחנו הכי אוהבים-כ"כ קשה לנו לעזור?!מבולבל

אשמח לשמוע תגובות,כי זה באמת דבר שהטריד אותי!

הערכה.מישי' מאפושו'

נכון, אנחנו לא באים בשביל התודה בסוף. ולא רודפים הערכה. אנחנו מתנדבים גם אם לא אומרים לנו כלום.

אבל בכל זאת. הרבה פעמים. זה הרצון להערכה.

אפילו מצד עצמי. אחרי שעזרתי בש"ב לילד מיוחד אני ירגיש טוב עם עצמי. עשיתי משו' טוב. נתתי והשקעתי מזמני הפרטי כדי לעזור לאחרים- בלי תמורה!

באמת מרשים... <צ>

לשאלתך..

אין תשובה. לפחות לי אין... מה שכן- זאת שאלה שנשאלת שוב ושוב ושוב..

וחשבתי על זה. תכלס- נכון. יותר נח לנו ללכת להתנדב בחוץ. אולי כי זאת לא מחוייבות. [כמו שנעדיף להתנדבת במקום שאפשר להתאים את השעות מאשר מקום שמחייב שעות מסויימות בימים מסויימים וכו'...]

אולי כי לימדו אותנו לתת ולעזור ואנחנו פשוט לא רואים כשזה לידינו.

אולי באמת בגלל הצורך והרצון להערכה חיצונית.

ואלי סתם כי ריחפנו קצת ומעכשיו בעזה"י בלנ"ד נשתדל לשים לב יותר ולעזור גם ובעיקר כשזה במעגל הקרוב!

בהצלחה לכותנו.. תודה על ההארה!!!

תקשיבי כפרונת...rubh,

זה באמת המציאות... וברור שצריך לשנות את זה !! נראלי שהסיבה שזה יותר קל לתרום\להתנדב ןכו.. כי את מקבלת יותר הערכה, את מרגישה יתר שעשית משו ווואוו ..( מאשר לעזור לאחותך בשיעורים)

אני אישת שמתי לב..\, שאם אני יותר כזה תורמת בחוץ (לבית, משפחה...) יש לי יותר מוטיבציה לעזור אח"כ בבית!! כי אני אומרת " בחייאת, לאנשים אחרים אני יכולה לעזור, ולאמא לא?!"  ברור שעדיין אני עובדת על זה ...

|סוף חפירה| אם את רוצה-  אפשר בכיףף(באישי..צוחק

הרגל, הרגל, רצון לגיוון!כנרית על הגג=)

כן, הרבה יותר כיף ללכת לשטוף לשכנים ת'כלים ולצחצח להם את כל הבית אבל בבית רק להרים סמרטוט זאת חתיכת משימה שאין חשק אליה...

אני יכולה להעיד על עצמי שזה נראלי נובע מהרגל.

כן, כבר נמאס לסדר כל יום את אותו בית, לעזור לאותם אנשים, אז הגיוון הרבה יותר נחמד.

'עניי'/עשירי/בני ביתך -קודמים.הבהוב
ממש צודק! אבל...שלוימי
זה שאנחנו רגילים שההורים דואגים לנו ונותנים לנו זה נעשה כברור מאליו, אבל כשבנאדם מהרחוב מיטיב לנו
אנחנו מעריכים ומודים, כך זה עובד פסיכולוגית..
וכן על זה הדרך, כלפי הקב״ה כשטוב לנו ואנחנו בריאים אנחנו לא מעריכים, כשחולים ומבריאים אז מעריכים.. זהו אנחנו בני אדם! צריך לעבוד עלזה..
צודקים כולםלוי לוי

ואין מה להוסיף \ לחפור

צודקת. זה אחת הדברים היותר קשים.טובי =][=

יצא לי לדבר על זה עם אמא שלי.

שאלתי אותה אם היא לא מעדיפה שאשאר בבית לעזור לה..

והיא אמרה שהיא מעריכה את מה שאני עושה בחוץ.זה בעידודה!

גם אם לצערי זה בא קצת על חשבון הפרט.

מנסנים לשלב. הלוואי ונצליח.

לא סתם אמרו חז"ל-*#&למה?!*#&

"גדול המצווה ועושה, מי שאינו מצווה ועושה".

נכון, יותר קל לעשות משהו שלא חובה. הרי לעזור בבית, אף אחד לא יעריך אותנו על כך (לכאורה..)- זה ברור מאליו.

אבל, אם אני עוזרת ל"נזקקים" אחרים- אז זה מעבר לחובתי, זה משהו מיוחד ומוערך. וגם בלב זה מרגיש "ואו, עשיתי מעשה טוב.."

עקר העבודה, לענ"ד. היא להגיד לעצמינו שגם אבאמא הם "נזקקים", וגם עזרה בבית היא חסד גדול ושכר בצידה.

בתכלס.. יש כמה סיבותת:באהבה ובאמונה..אחרונה

1. בבית לא תמיד אומרים תודה ועמריכים. כי כולנו מכירים את זה שיש דברים שהם פשוט מובנים מאליהם אז אין צורך להגיד תודה. בחוץ זה לא ככה. מתיד בסוף יש את החיוך, התודה וכדו'..

2. בבית אתה צריך לעזור. בחוץ לא. לפחות לא חייב וכשאתה עושה אתה מרגיש מאגניב כזה..

3.התנדבויות חיצוניות מעוררות בחברה "וואו כל הכבוד".. וכו וכו...

מקווה שלא חזרתי על דברים שכתבו, אם כן סליחה ממש.

בהצלחה ומקווה שתרמתי..=)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך