ההלכה מעל הצבא או הצבא מעל ההלכה?אנונימי (פותח)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4172421,00.html

כתבה בynet על הרב מלמד בקשר לשירת נשים.

אני מסכימה איתו- ההלכה והתורה חשובים יותר מפקודות הצבא.

מה דעתכם?

ברור שהתורה. מה השאלה בכלל?אביר על סוס
כן, אני יודעת...אנונימי (פותח)

לך להגיב!

עד עכשיו התגובות ממש מזעזעות ולא מכבדות.

אני חושב שיש בעיה לגלוש בוואינט,הן מהפרסומות שלאשואף לאור

צנועות(אולי ניתן לפתור זאת,אינני יודע) והן מהצורה המעוותת בה הם מציגים את היהדות ויהודים שומרי מצוות.

ורבות מן התגובות שם אינן חביבות כלל ועיקר בלשון המעטה,כואב לי לראות אנטישמיות ובורות באתרים כאלה.ואני כלל לא מגזים שאני משתמש במילה אנטישמיות כלפי חלק מן התגובות שם (אני מדבר על העבר כאשר גלשתי שם) ובאמירה "בורות" אף המעטתי,וזה יותר מכל עצוב עד דמעות,יהודים מוחונכים לא להכיר את זהותם במזיד.

כנסו ותגיבו!!!אנונימי (פותח)

אני יודעת שזה אתר שמשמיץ את הציבור שלנו ואת הציבור החרדי באופן קבוע כמעט (אם אין להם משהו יותר מעניין לרכל עליו) לכן כל כך חשוב שתיכנסו להגיב שם קצת תגובות משלנו.

לילה טוב

התורה היא חיינו ולפיה אנחנו הולכים!!!מרדכי

בס"ד

לשום מפקד או כל נבחר ציבור אחר אין זכות לצאת כנגד התורה הקדושה, ואם היא מצווה אותנו לא להקשיב לשירת נשים, אז אנחנו לא נקשיב לשירה, למרות שזה סותר את מה שהמפקד "הקדוש" אמר.

למרדכי [מנהל הפורום האובייקטיבי ארץ מולדת]יער"ב שיחי

אבל אם התורה אומרת שאתה צריך לשמוע למפקד שלך בצבא ההגנה לישראל אז אם אתה מסרב פקודה אז אתה עובר על חוק מהתורה [ולא צריכים להזכיר על במה זו את הדיון שיצאת שידך על התחתונה]

ולכל השאר לא צריכים לקפוץ כל שנייה ולצעוק :"חילול ה',שירת נשים" וכו' יש הרבה דברים שצריכים לתקן בעצמכם בכל הקשור לעניני דת/הלכה [דברים הרבה יותר בסיסים] לפני שיוצאים בהפגנתיות כשיש שירת נשים.

ואפשר למצוא פתרונות במקום לשבור את הכלים ואז לגרום עוד חילול ה' כמו שהרב הראשי לישראל הרב מצגר עשה,

http://www.kipa.co.il/now/47219.html

שבוע טוב לכל בית ישראל

ל'יערב שיחי':אביר על סוס
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך י"ג טבת תשע"ב 01:41

התורה איננה פאשיזם, וקשקושי המכינות על 'אחדות הצבא' אינם ערכים תורניים.

לפי ההבל הזה, הרי כל דברי הרמב"ם שקובע כי 'דברי הרב ודברי התלמיד - דברי הרב קודמים, מתבטלים ח"ו, כי הרב בעצמו מורה שיש לשמוע לתמלמיד, וכמובן שזה הבל ורעות רוח, שרק פאשיסטים נקלים צד אחד או בורים ועמי ארצות מצד שני יכולים להתלות בו.

וכמובן שאין שום עניין ב'פתרונות יצירתיים' - כי ברגע שמכריזים מלמה על הדת - יש להראות בגאון את עליונות התורה על חוקי העברה על הדת, ובטח ובטח לא להתייפייף בפני הרשעים.

אתה מתפלסף יפה.. אבל..שלוימי
להגיד שההלכה תתיר להקשיב למפקד אפילו כשזה נוגד את ההלכה, זה להגיד שהתורה ניתנה לידהם של מפקדי הצבא, דבר שהוא משולל היגיון.. את ההלכה קובעים פוסקים, זה יכול להיות פוסקים כמו הרב מלמד/ כמו הרב אליישיב,
ובנוגע לאופן ההתנגדות לשירת נשים (הדרת דתיים) עם כל הכבוד לרב מצגר, ישנה חובת מחאה! וכשיטצאיםמכזה אירוע
המשך..שלוימי
* כשיוצאים מארוע שפוגע ברגשות של דתיים, מוטב להראות שנפגענו...
יער"ב שיחי מאיפה הקשקוש הזה-משה ר-

שהתורה אומרת שצריך לשמוע בקול המפקד??

התורה מצווה על "לא תעמוד על דם רעיך" ויש מצוות עזרת ישראל מיד צר, ב"ה זכינו לזה שיש צבא ותפקידנו לשמור על יהודים ולא מעבר לזה....

זה אומר שכל פקודה אחרת שהיא מנוגדת להלכה היא לא חוקית ואסור לנו לבצע אותה....

זה פשוט מאודיער"ב שיחי

התורה אומרת לשמוע למלך/סנהדרין וכו' וכו' ואם כשאין מלך/סנהדרין אז השלטון וההחלטות הולכות למי??

ניחשת נכון - לעם ישראל.

ואם עם ישראל בחר את השלטון הזה כרגע [למיטב ידיעתי יש פה בחירות דמוקרטיות ועד כמה שקשה לכם אם העובדה נבחרה מפלגה ויש לה את הזכות לקבוע דברים פה] ואם המדינה אומרת שלמפקד יש זכות לקבוע משהו מסויים אז אם עוברים על פקודה שהמפקד אומר אז עוברים על חוק של המדינה ולכן עוברים על חוק מהתורה...

יש מבין???

ואם אתה לא מסכים אם העובדה שברגע שאין סנהדרין/מלך השלטון הולך לעם אז אני משתוקק לדעת לאיזו סוג סמכות יש את הזכות לקבוע מה ילך כאן...

ליער"ב שיחי:מרדכי

בס"ד

אולי כדאי לעשות רענון קטן לסיפור:

זה לא שהחיילים באו בכוונה לעשות פרובוקצייה ולצאת בכוונה אלא מה שהיה זה שהם שמעו מראש שיש שירת נשים וביקשו מהמפקד שבקטע הזה הם פשוט יעזבו את האולם (חשוב לציין שזה היה לא היה איזה טקס רישמי או אירוע אלא סתם ערב הוואי לחיילים). משום מה החליט המפקד שאותו זה לא מעניין הבקשה שלהם ושזה פוגע בהם, אז הוא אסר עליהם, ובזה לא החיילים עברו על פקודה אלא המפקד, כי הוא החליט על דעת עצמו לא לאפשר להם לצאת. 

לאחר שראה המפקד שאותו חיילים שמו על הפקודה שלו פס, והם החליטו ללכת על פי מה שהתורה מצווה, הו פנה לתקשורת ופרסם את הסיפור ומי זה יצא ראש אכ"א בהודעה שמטרתה היא לפגוע במכוון בדתיים והוא החליט שהוא יחייב את הדתיים להשתתף בכל אירוע שירת נשים למרות שהתורה אומרת שקול באישה זה ערווה.

חשוב מאוד לזכור נגד מי יוצא הצבא. נגד הציבור שמתגייס הכי גדול שמתגייס. נגד הציבור שהוציא מפקדים, קצינים, אלופים, ואנשים שהקריבו את עצמם.

מצטער אבל אני לצבא כזה שיוצא דווקא נגד הדתיים, לא רוצה להתגייס. ב"ה אני יהודי ולא נוצרי ואם סותרים לי על לחי אחת אני לא אגיש את הלחי השנייה. אני לא אתגייס לצבא שכל פעם פוגע בי מחדש, מגרש אותי מהבית, מחייב אותי לעבור על התורה וכו'. לכן במצב הנוחכי אני (ועוד רבים אחרים) לא נתגייס!!!!

לגבי יציאה מהשירה בהפגנתיות, גם זה לא נכון: אף אחד לא שם לב לזה שהם יצאו חוץ מהמפקד שלהם שידע שהם רצים לצאת (ועכשיו תחשוב מה היה קורה אם הם לא היו מבקשים רשות מהמפקד).

אז תדע לך שהרבה דברים עברו מאז אותו מקרה...יער"ב שיחי

הוחלט שחייל דתי רשאי לעזוב את אולם כשיש שירת נשים בערבי הוואי [רואה כמה הידברות יכולה לעשות?]

דבר שני אתה מתייחס לצה"ל כאל גוף שחושב כל היום איך לפגוע בך...אז כשתצא מהסרט הזה דבר איתי שוב...

סלח לי, אבל זה תמיד היה ככה וזה לא שונה בעקבות זהמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ג טבת תשע"ב 02:31

בס"ד

חוץ מי זה שאתה מדבר על הידברות ועל הייחס של צה"ל אז אני רוצה להזכיר לך שלפני שלושה שבועות (+) הייתה הידברות בין הממשלה לתושבי חוות גלעד בנוגע להעתקתם (כמו כם היה הסכם שכל עוד יש הידברות, אין הזזה). אבל את אהוד ברק (עוד איזה מפגר אחד שבטעות הגיע לתפקיד הזה) זה לא עניין אותו שיש הסכמים ובכל זאת הוא שלח את הכוחות לפנות (וכיום זה כבר ברור שבאותו הלילה היה אמור להתקיים פינוי). אז למה שפתאום עכשיו הוא כן יכבד את ההסכם שחיילים דתיים לא יחויבו להשתתף בערבי הוואי (וזה היה עוד לפני כל האירועים הללו של יציאת הצוערים מהאולם, ולכן מי שצריך לחטוף זה אתו המפקד ולא הצוערים).

לגבי הייחס לצבא: בתוך עמי אני יושב, ואני מכיר את המציאות שבשטח. לצערנו יש הרבה מאוד מקרים בהם צה"ל שוכח על מי הוא צריך להגן, ובמקום להגן על היהודים הוא מגן על הערבים (ולצערי אני יכול להביא כמה וכמה הוכחות לכך). 

ההידברות עזרה?דברת0אחרונה

כשיש שירת נשים בערבי הווי הדבר נתון לשיקול דעת המפקד! ויש מפקדים שלא ישחררו את החילים שלהם בקיוק כמו המקרה הזה שהחילים סירבו פקודה, ההידברות לא עזרה כלום! (אולי בגלל הדוברים הנמושות שמיצגים אותנו...)

כל פעם מפתיע אותי מחדש כמה שונאים אותנו... ):צורניקית
אין הווא אמינא להגיד שהפקודה יותר חשובה...האדמו"ר מצנעא

אני חושב שיש כאן אי-הבנה מוחלטת של כל הסוגיא. ודאי שכו"ע לא פליגי שאכן פקודות התורה חשובות מפקודות הצבא, וזה פשוט, כיוון שהתורה מצווה על ציות למפקד, אזי ודאי שבמקרה שהמפקד סותר אותה אין שום תוקף לפקודה, וכן למפקד.

עיקר המחלוקת, הוא האם זו שעת שמד או לא.

אם זו שעת שמד שבה המלך רוצה לבטל מצוה, מנהג, הלכה ואפי' משהו שרק יהודים נוהגים בו, למרות שאין לו שום תוקף בהלכה - יש להיהרג ולא לעבור. 

אם זו לא שעת שמד, הרי שיציאה מהטקס היא גורם שבכוחו לפלג את עמ"י וכו', ע"כ ניתן לסמוך על כל מיני היתרים (הנאה שבאה לאדם בעל כרחו וכו').

שעת שמדדברת0

ברור שעכשיו המטרה שלהם היא שתשמע שירת נשים ואין בזה שום צורך צבאי ולכן אם אנחנו נכנע עכשיו בפעם הבאה הם יחיבו אתונו לעשות דברים יותר חמורים

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך