אנשים מה אתם אומרים על להגיד הלל ביום העצמאות?חננאל האגדי
ברור שלומר!!פז
ואם אפשר גם למה?חננאל האגדי
אני אומרת שכן*מוריה 2*
דבר שני עם כל החסרונות של המדינה שלנו , זה עדיף על פני שלטונות אחרים של גויים ועד לפני 60 שנה להזכירכם היו מכונות להשמדת יהודים. צריך להעריך את מה שיש לנו ב"ה שלטון יהודי שבעז"ה יותקן . מרכזי תורה אדירים , אין לנו שום בעיה להסתובב ברחוב על סממנים יהודים ועם דגלי ישראל ומגן דוד ולומר אני יהודי גאה! ואף אנטישמי לא יתקוף אותנו. מי שלא היה בגלות לעולם לא יוכל להבין את זה... ב"ה שאנחנו תחת שלטון יהודי ובקרוב מאד גם תחת שלטון של מלך מבית דוד.
שנזכה "לתקן עולם במלכות שדי"
אומרים-החיפושית
מה הקב"ה אשם- שאנחנו תכלס' לא בסדר????
וואי, אחותי תשובה יפה..טימון!
מכיון שלמרות המדינה היא לא מדינת חלומותינו (מלכות ה'), ושיש עוד המוני דברים שצריך לתקן ולשפר, כן צריך לומר הלל כדי להודות על מה שיש ולראות את הטוב! אני חושבת שזו גישה שבכלל בכל החיים צריך לאמץ אותה.
אני אומרת לומר-והסיבות שלי כבר נאמרו! להכיר בחסדיתמי!
מאמרו של הרב שמואל טל שליט"א לעיונכם\כןהאריאלניקהנאמן
04/06/2007
ממשלות ישראל נוקטות בגישה אנטי-לאומית ופוסט-ציונית מובהקת. גם לשיטתו של הרב קוק תורה אין ולא היתה, ואפילו לאומיות יהודית פשוטה שהיתה, כבר איננה. אז מה נשאר? הרב שמואל טל משיב לטענות נגדו
תיתי ליה לרב דניאל שילה שליט"א, שבסוגיה זו שהיא חשובה וקיומית לכולנו הראה את הדרך ללבן סוגיות בצורה עניינית ומכובדת – כדרכה של תורה – ועל כן גם מצאתי לנכון להגיב לדבריו שפורסמו במוסף זה ("לא חידש מאומה", ח' בסיוון).
בראשית מאמרו ציין הרב שילה שליט"א שהראי"ה קוק זצ"ל, היה היחיד שהציב משנה מחשבתית סדורה ביחס לשיבת ציון. גם אם נקבל את דבריו בעניין זה, נראה לי שעדיין יהיה יומרני מאוד, ולמעשה בלתי אפשרי, לדבר בשמו של הרב קוק למעלה משבעים שנה אחר פטירתו(!) שנים שהיו רצופות תמורות. כיצד היה הרב קוק מתייחס למציאות בה מתגשמת בפועל נבואת הפורענות שלו על ההנהגה החילונית: "היד הרמה, המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, באין זכר לקדושת ישראל באמת... העומד להיות למשחית ולמפלצת, ולסוף גם כן לשנאת ישראל וארץ ישראל... (אם) היד הטמאה הזאת תתגבר, אז אין די באר גודל האסון" (אגרות א', קמ"ד – עיין שם בהרחבה).
לא על העצמאות
הרב שילה (ורבים אחרים) נסמך בכל כוחו על דברי הרמב"ם בריש הלכות חנוכה, שמציין כאחד מנסי החנוכה את חזרת המלכות לישראל יתר על מאתיים שנה (עיקר דבריו שמוקדשים לישועה מגזירות השמד של היוונים הושמטו בציטוט). ומכאן הוא מסיק שיש ערך לממלכתיות של יהודים, אף אם אינה הולכת בדרך התורה, כפי שהיתה מלכות החשמונאים ברוב שנותיה.
ראשית יש לציין, שעניין העצמאות והממלכתיות איננו נזכר כלל בתפילת על הנסים, או בברייתא שהובאה בשבת (כא
בעניין נס חנוכה, והלא דבר הוא! גם לא מצינו "יום עצמאות" לציון כיבוש הארץ והקמת מדינת יהושע בן-נון, מלכות שאול ומלכות דוד. עוד יש לשאול, מדוע המשיכו לחגוג את העצמאות הזו גם לאחר שבטלה. ולבסוף, מה מקורו של הרמב"ם לכך שחזרת המלכות לישראל היתה אחת הסיבות להודאה בחנוכה. נראה פשוט שאחר שהאריך הרמב"ם בתיאור גזירות השמד הקשות של היוונים ובביטולן על ידי ניצחון החשמונאים, הדגיש שנס חנוכה לא היה אפיזודה חולפת, אלא רווחה בת קיימא. זאת בהנגדה לנס פורים שעליו לא נתקן הלל בדיוק מסיבה זו, שהרי "אכתי עבדי אחשורוש אנן" (גמ' מגילה יד. וערכין י
, והצלה רגעית אינה מבטיחה דבר לגבי המחר תחת שליט הפכפך. אמור מעתה, ציון עצמאותה של מלכות החשמונאים אינו סיבה לתקנת חנוכה, אלא תנאי לה (הרב שילה ציטט את סוף דברי הכלבו, אבל המעיין בדבריו מראשיתם ייווכח לראות שזהו בדיוק ההסבר שהוא נותן להבדל שבין חנוכה ופסח, לבין פורים). ממילא נופלת כל ההשוואה (ולשיטת הרב שילה: הקל וחומר) בין מלכות ינאי והורדוס, למדינת ישראל דהשתא. שהרי לא על עצם מלכותם אנו נותנים תודה, אלא על פריקת עול השמד היווני, ששימורה התאפשר במלכות שחזרה. מסיבה זו אנחנו ממשיכים לחגוג את החנוכה הרבה אחרי נפילת מלכות החשמונאים. ולכן אין חוגגים עצמאויות של תקופות אחרות, כי לא על העצמאות חוגגים, אלא על הישועה מגזירות השמד, ולכן עובדה זו אינה נאמרת בתפילה שבה מוזכרות רק הסיבות לתקנה ולהודיה (ואף לשיטתו של הרב שילה, שחזרת המלכות היא סיבה להודאה ואינה רק תנאי, אין היא עומדת בפני עצמה ללא ההצלה מגזירות השמד). ומכאן לדברי ה"משך חוכמה" (בראשית לז, כד) שציטט הרב שילה. המעיין בדבריו שם ייווכח שלדעתו אין לברך אלא על נס החורג מגדר הטבע (נס פך השמן)! ובמקום אחר כתב (שמות יב, טו): "...ולכך על נס חנוכה, אין היום מורה רק על הדלקת שמן זית וחינוך בית ה' וטהרתו והשגחת א-לקים על עמו בית ישראל בזמן שלא היה נביא וחוזה בישראל... משום שהמנהיגים והשרי צבאות היו הכהנים הגדולים החשמונאים, והיתה חוששת ההשגחה שמא יאמרו 'כוחם ועוצם ידם' ובתחבולות מלחמה ניצחו, הראתה להם ההשגחה אות ומופת בהיכל אשר אינו ידוע רק לכהנים, למען ידעו כי יד א-לקים עשה זאת והם מושגחים דרך נס למעלה מן הטבע". ובמקום אחר (במדבר י, י) ציין בשם הרמב"ם שדווקא חנוכת המזבח היא הסיבה לשמחת החנוכה. העולה מכלל דבריו של המשך חוכמה, שחנוכה הוא חג ישועה רוחנית ולא חג עצמאות לאומית.
ואם ברמב"ם עסקינן, הנה ערכה של ממלכתיות חילונית בעיניו (הלכות מלכים א, ח): "נביא שהעמיד מלך משאר שבטי ישראל, והיה אותו המלך הולך בדרכי התורה והמצווה ונלחם מלחמות ה', הרי זה מלך וכל מצוות המלכות נוהגות בו". מכלל הן אתה שומע לאו, אף אם נביא היה ממליך את ינאי, הורדוס או את דוד בן גוריון ויורשיו אחריו.
המדינה החילונית – תקווה שנכזבה
אז מה נשתנה? הוויכוח בין הרב קוק לבין רבים מגדולי דורו היה האם יש ערך ללאומיות חילונית מנותקת ואף מנוגדת לתורה. אלא שמאז הסכמי אוסלו, ולמעשה עוד הרבה לפניהם, נוקטות ממשלות ישראל (בגיבוי ובעידוד נלהב של שאר מערכות השלטון), בגישה אנטי-לאומית ופוסט-ציונית מובהקת. תהליך זה התעצם והבשיל ב"התנתקות". ובכן, גם לדידו של הרב קוק, תורה אין ולא היתה, וגם לאומיות יהודית פשוטה שאמנם היתה, כבר איננה. אם כן, מה נשאר?
מבחינה זו בן גוריון האפיקורוס היה לפחות פטריוט, שטובת המדינה והלאומיות מול עיניו. והרי אף לשיטת הרב קוק נדונה הציונות החילונית על שם העתיד, מתוך תקווה שתתרומם אל הקודש. שבעים שנה אחרי, ניתן לקבוע בצער אך בוודאות (לפחות כחוכמה שלאחר מעשה), שתקווה זאת נכזבה. שינוי בעז"ה בוא יבוא (דמוגרפית ובחזרה בתשובה), אך הוא יבוא כמהפכה ולא כהמשך ישיר וטבעי. תהליך הגאולה ימשיך בע"ה למרות החילוניות, ולא בגללה.
ההבחנה בין "ממשלה" ל"מדינה", שאולי היה לה מקום בעבר, כבר איננה תקפה בזמננו, ויש בה הרבה נאיביות. שכן כיום אין המדובר רק בממשלות ישראל, אלא בכל שאר זרועות השלטון המרכיבות ומעצבות את המסגרת שנקראת "מדינה", על כל מרכיביה (משפט, תקשורת, אקדמיה, צה"ל וכו').
ההתפכחות שבאה בעקבות העקירה האכזרית מגוש קטיף ופוגרום עמונה, אינה נדרשת לגנאי אלא לשבח. לפלא הוא בעיניי, כיצד ציבור כה גדול לא נותן לעובדות לבלבל אותו, בבחינת "הכית אותם ולא חלו" (ירמיה ה, ג). היריקה שקיבלנו בפנים איננה גשם, והיא משנה באופן מהותי את רמת הציפיות שלנו מהציונות החילונית שהקימה את מדינת היהודים שאינה, ולא היתה מעולם, מדינה יהודית.
אמת שהקב"ה השתמש בציונות החילונית ככלי לקידום תהליכים גאוליים מובהקים (קיבוץ גלויות ויישוב הארץ). אך כבר אמר הגר"ח מבריסק, רבו-סבו של הגרי"ד סולוביצ'יק, שגם על שתי הדתות המונותיאיסטיות הגדולות כתב הרמב"ם (הלכות מלכים פי"א) שהן מיישרות בבלי-דעת את הדרך למלך המשיח, ומה לכך ולהזדהות אידיאולוגית ורגשית עימן? על כן, את הודאתי העצומה לבורא עולם, גואל ישראל המחזיר שכינתו לציון, איני יכול בשום פנים ואופן לתת ביום שמסמל באופן מובהק את הממלכתיות המתכחשת, מורדת ומתנגדת למלכותו יתברך.
מעבר לכל הדיון האידיאולוגי, חשוב לי לציין שהחשיבות העיקרית של ה"התנתקות" מהמדינה ומהתרבות החילונית היא בתחום החינוכי דווקא. הציבור הדתי-לאומי משלם מחיר אסוני כתוצאה מהדיכוטומיה ומהשניות של נאמנות כפולה לשני גורמים שנמצאים כיום במאבק חזיתי. מחיר זה בא לידי ביטוי החל מסוגיית סירוב פקודה (עיין רמב"ם מלכים ג, ט), ועד לכאב הנורא של החילון המואץ של אלפי בני נוער, לצד "דתיות-לייט" הפושה כנגע במחנה (וכפי שציין ד"ר אשר כהן בצדק ("הציונות הדתית הנסתרת", א' סיוון), על רבים שאינם מקבלים סמכות רבנית כלל, גם לא בהלכות שבת!)
לדידי ברור שכל אידיאולוגיה צריכה להיבחן גם לפי האפשרות ליישמה בשדרות הציבור הרחבות, והתוצאות לדאבון לבנו מדברות בעד עצמן. כשהמדינה היא "שלנו", הרי שבעל כורחנו אנו מאמצים גם את ערכיה התרבותיים, השקפות גיבוריה ותשתיתה האידיאולוגית.
ולסיום, אכן דעת הראשל"צ הרב עובדיה יוסף שליט"א היא שתמורת שלום אמת ניתן לוותר על חלקי הארץ (וזו דעה הלכתית לגיטימית). אולם היום ברור שהמשוואה "שטחים תמורת שלום" אינה נכונה מציאותית, והדבר בא לידי ביטוי בהנהגתו העקבית של הגרע"י בשנים האחרונות. מה לו לרב שילה להלין על הגרע"י על שם העתיד, בעוד הח"כים שאמורים לייצג אותו, מסיעות האיחוד הלאומי והמפד"ל, היוו בפועל את מגש הכסף הקואליציוני עליו הגיש אריאל שרון לכולנו את תוכנית ההתנתקות?
יהי רצון שנזכה לכוון לרצונו יתברך מאיתנו בתקופה מיוחדת ומורכבת זאת, ונזכה להתגלות מלכותו של מלך עליון עלינו במהרה בימנו, אמן.
הכותב הוא ראש ישיבת "תורת החיים"
אויל תכתבו קיצור לטובת אלא שאין בכוחם לקרואחננאל האגדי
לא קראתי את המאמר אבל-*מוריה 2*
דבר שני- המדינה פגעה מאד ועדיין פוגעת בציבור הדתי והחרדי ובעצם זה שאנחנו חוגגים את יום העצמאות זה מראה שאנחנו איתם ובעצם זה שאתה לא חוגג אתה מראה שאתה מתרחק מהם ומדרכם.
דבר שלישי- צריך להבין שהרב טל לא רק אומר אלא מקיים והישיבה נותנת אלטרנטיבות לדבר קיימים כמו למשל: לימודים של קולנוע יהודי, רפואה אלטרנטיבית ברוח התורה, חיזוק בתי הדין הרבניים וכד'.
ועוד משהו, צריך להבין ולכבד את דרכו של הרב גם אם לא מסכימים איתה.
אני סבור שלא הובנתיהאריאלניקהנאמן
למי הגבת?*מוריה 2*
דניאל, לא התכוונתי אליך כשכתבתי את זה.*מוריה 2*
התכוונתי לאנשים אחרים שלא מסוגלים לקבל את העבודה שיש בני אדם שחושבים אחרת מהם.
אני יודעת שאתה מסכים עם דרכו של הרב טל.
יש עוד שיקוליםעמישב
לרב טל. ואכהמ"ל.עמישב
אני יודעת, אני לא זוכרת את כולם*מוריה 2*
לא אומרים הלל על המדינהybs
זה גם הסיבה שתיקנו להגיד הלל לא תודה על המדינה אלה על הנסים שהיו במלחמות
(הגמ' בפסחים דף קיז' עמוד א':
"....נביאים שביניהן תיקנו להם לישראל שיהו אומרים אותו על כל פרק ופרק, ועל כל צרה וצרה שלא תבא עליהם לישראל, ולכשנגאלין אומרים אותו על גאולתן....")
ברור שכן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אש מאנשים קרים.
ואם אומרים הלל, אז מתי?אויש
לפחות תהיו רציניים!
מעשית נראלי אומרים ביום של החגיגות...אש מאנשים קרים.
ביום של החגיגות?אויש
להתחנן שה' ירחם עלינו וכו...
הכל טוב איתכם? מה זה משחק ילדים לומר שם ה'? הלל?
לפי הזיקוקים חוגגים ואומרים לה' תודה???
רק ממחיש את המשפט "ראשית צניחת גאולתינו" .
גמני בעד ה אייר.פלספנית
חבל שאפחד לא שואל אותך...אש מאנשים קרים.
באמת חבל.פלספנית
את נהיית חוצפנית קצת, את יודעת? =)פלספנית
1. קצת???אש מאנשים קרים.
3. אני יודעת.
4. יש בעיות??
5. מה עשיתי שהחלטת אתזה??
כפויי טובה!*מוריה 2*
אם ליהודים בשואה היתה מדינה לא היו 6 מליון נרצחים.
אם ליהודים הייתה מדינה לא היו מתים בפרעות קישינב, סופות בנגב, הומל כ"כ הרבה יהודים ברוסיה.
אם ליהודים הייתה מדינה לא היינו נרצחים באינקווזציה ולא היה מגורשים מספרד.
אם ליהודים הייתה מדינה לא היינו צריכים לסבול השפלות בארצות ערב.
נכון שזה קשור למעשים שלנו ולאמונה בה' אני מסכימה,אבל רבש"ע ה' נתן לנו מדינה- שלטון יהודי ,לא של גויים ערלי לב! נכון יש עוד הרבה מה לשפר והדרך ארוכה . מי שלא היה בגלות לעולם לא יוכל להעריך את העבודה שאנחנו לא זקוקים לחסדי הגויים.
אני עושה במסגרת הגאוטופ שלי פרק שלם על מאורעות תרפ"ט ביומיים הושמדה קהילת חברון בת מאות שנים! 70 יהודים נבטחו ...סתם ובעינויים שאני לא יתחיל לפרט , כי לא תוכלו לישון אח"כ בלילה. אם היה לנו צבא יהודי זה היה נמנע. אבל מה לעשות שהיו פה ושם מחתרות וגם הן לא היו מאוחדות ולכן קרה מה שקרה.
בקיצור, צריך להודות על מה שיש ולהעריך אם למשהו יש עוד התלבטיות שילך לפולין, לארצות ערב שם ידעו להמחיש לו בצורה יפה עד כמה הוא לא רצוי. דבר נוסף לדעתי העובדה שאנחנו לא כ"כ מצליחים במלחמה שלנו נגד הערבים זה בגלל שאנחנו לא מאוחדים. בדורו של אחאב היו עובדי ע"ז איזבל (אשתו של אחאב) רצחה את נביאי ה' ורדפה אחרי אליהו הנביא. אבל מה? במלחמות הם נצחו! למה? כי לא דיברו לשון הרע אחד על השני . כי הייתה אחדות!!! מה שחסר לנו היום. תעזבו את המחלוקות בצד. באמת! לא חסרים מקטריגים וגם מה שהולך כאן לא בדיוק עושה נחת רוח לה'.
אני כותבת עכשיו מתוך כאב אמיתי, שכל אחד יקח עשיו את הדברים האלה ויחשוב עליהם... תלמדו סנגוריא על עמ"י תראו איך יהיה לכולנו יהיה יותר טוב.
שנזכה לתקן עולם במלכות שדי ונזכה לראות את אורו של משיח.
חג עצמאות שמח!
ודאי וודאי שצריך להודות לה' על כל הטוב שעשה לנוהאריאלניקהנאמן
כמדומני גם לשיטת מרן הרב טל שליט"א אנחנו חיים בתוך תהליך של אתחלתא דגאולה(קיבוץ גלויות וכד') רק שאי אפשר להודות על התהליך ועל המדינה בחדא מחתא והדברים ברורים.
אך יש דבר שהפריע לי במה שכתבתְּ שאם ליהודים היתה מדינה אז הרבה דברים (השואה, פרעות, השפלות) לא היו קורים לדעתי קיום המדינה באמת מנע את הדברים הללו אך רק באופן זמני, כי כאשר המדינה לא הולכת בדרכה של תורה הממשל יעשה פוגרומים(עמונה וכד')וגם כיום איננו מוגנים משואה, וכאשר יש על אוטובוסים במדינת ישראל מודעות מסיונריות בהתאם לחוק של מדינת ישראל זה לא אומר שהאינקוזיציה 'בטלה' היא פשוט שנתה פנים בהכשר של ממשלת ישראל כמובן
המורם מכל האמור: המדינה היא כלי אם הכלי יתמלא בדברים טובים אזי המדינה היא טובה, אך אם ממלאים את הכלי(המדינה) בדברים רעים אזי המדינה היא רעה, לא עצם הרעיון אלא במצב הנוכחי קיום המדינה היא לא טוב כלל
אחדות חשובהעמישב
לרוסים הייתה מדינה במלחה"ע השנייה, ובכ"ז מתו להם מעל 20 מיליון.
מה היתה מדינת ישראל יכולה לעשות מול מעצמת גרמניה, שאף צרפת כשלה מולה (וגם בריטניה בקושי...)??
ועכשיו אין טרור על כל צעד ושעל? (ומלחמות לא בחשבון?)
אינקויזיציה באמת אין (גם במצרים לא הייתה), אך גירושים עדיין יש...
סתם לידיעתך, אנחנו (לפחות אני) עדיין סובלים השפלות מערבים ומארצות ערב.
מה שהמדינה עושה לנו, לפחות לחלקנו, זה במקרה הטוב הרגשת ביטחון...
אה, ועוד הארת אגבעמישב
אומנםעמישב
גם בדרך ארצית ישראל יכולה להשמי את היכולת האיראנית לגרעין. אך דומני שחמישים מטוסים עם 80 טון חומר נפץ על גביהם, ביחד עם מטוסי תדלוק, בטיסה של כאלפיים קילומטר, הם בהחלט מבצע גדול מידי על ראש ממשלה בגודל של אולמרט.... (הנתונים כאן, הם אל פי מחקר שנעשה על ידי זוג אמריקנים, בעניין יכולת ישראל להפציץ את איראן)
חזרתי להגיב!*מוריה 2*

1.דניאל, אני לא חושבת שיש מקום להשוואה בין עמונה לבין שאר הפוגרומים שהיו ובתור אחת שהייתה שם (בעמונה) אני יודעת על מה אני מדברת. עמונה היתה אחד הדברים הבלתי נסלחים!!!!
אבל, בכלל אין למה להשוות אותה למאורעות תרפ"ט או לשאר הפוגומים שהיו. אם בעמונה אנחנו מדברים על אחד שהיה בסכנת חיים אז בתרפ"ט נרצחו 67 יהודים רק בחברון!!! אז אתה בטח מבין שזה לא על אותה סקלה.
דבר שני בקשר לאינקווזיציה , אתה מדבר מתוך ידע? או שאתה סתם זורק משפטים (אני שואלת באמת!) כי ממה שאני קראתי האינקווזציה הייתה בית משפט שתפיקדו לאכוף את החוק בכל הדברים שקשורים לדת הם היו תופסים אנשים שנחשדו בקיום מצוות (יהודים\ מוסלמים) והם היו מענישים את "הפושעים" בעונשים... איך נומר? לא נעימים! הכל לפי חומרת המעשה החל ממלקות ( בין 200-300) וכלה בשרפת האדם חי או מת (תלוי בחומרת העונש) בטקס שנקרא "אוטו דה פה" = קיום אמונה. ושוב בלי לזלזל ח"ו במה שקורה היום זה בכלל לא אותו הדבר. כפי שהצלחת להבין פה מדובר על אכיפה בכוח של השלטון הנוצרי ובימינו מדובר על מסיון , בסתר.
אני מסכימה שהמדינה היא כלי לטוב ולרע תלוי מה אתה מכניס לתוכו, אני תוהה אם זה נכון לפעול בדרך שבה אתה בוחר?
עמישב,
לרוסים מתו 20 מליון לא רק במלחמת העולם השניה גם בגללהשלטון הדיקטוטרי של סטאלין ימ"ש, זה ידוע שהוא רצח הרבה יותר מהיטלר ימ"ש.
דבר שני, מה הייתה היכולת של מדינת ישראל מול 7 צבאות ערב? מה הייתה היכולת של 600,000 אלף יהודים (ובוא נוריד את כל הזקנים , החולים, הילדים ,נשים) מול שבעת צבאות ערב (חבל שאני לא יודעת מה היחס בין החילים שלנו לשלהם). ובכל זאת... אני ממש לא מחזיקה מהכוח שלנו אבל אני ממש לא יכולה להתעלם מהעבודה שיכלה להיות שואה שנייה ובחסדי ה' לא רק שניצלנו אלא גם קיבלנו שטח הרבה יותר גדול ממה שהאו"ם נתן לנו . ובמלחמת ששת הימים קיבלנו את ירושלים שלנו בחזרה. וזכינו בחסדי ה' להקים מדינה ולאשר עליה חופשית לא"י.
את הארץ שלנו לא נקבל על מגש של כסף... "את הארץ הזאת קונים בדם". חבלי משיח.
"המדינה הזאת והמדינה הזאת", היא לא שייכת אליך?
קודם כל אל תזלזל בהרגשת בטחון. דבר שני כדי שאני ואתה נשמיע כאן את הדברים שלנו ונתווכח יושבים עכשיו חילים במארבים ותאמין לי שהם עושים והרבה. תגיד, עשית צבא? יש לך חברים שכן משרתים בצבא? אם כן אני אחסוך לך סיפורים. יש פשלות רציניות בצבא ששילמנו עליהם במחירים כבדים, מאד כבדים... תמיד יש מה לתקן ואני לא אומרת שהגענו לסוף הדרך, אנחנו רק בהתחלה...
דבר שלישי , אני מעדיפה לקדש את שם ה' בחיי ולא במותי. בתקופת בגין הפציצו את הכור הגרעיני בעירק אז אני חושבת שזה לא חדש לצה"ל .
תראה, קל לבוא ולצעוק ולזרוק סיסמאות (אני מדברת גם על עצמי) הרבה יותר קשה לקחת את הדברים ולעשות איתם משהו...
כדי שהרמה של הפוגרומים תגיעהאריאלניקהנאמן
לאחר מכן הממשלה מכה יהודים, ורצח היהודים לא רחוק מלהגיע צריך רק להסתכל שני צעדים קדימה, שכן הדברים ברורים משום שידוע שלערב רב אין ערך לדם יהודי, וקל להבין.
אינקוויזיציא- גם ממלכת ספרד לא ישר החלה להלקות ולשרוף 'מסרבי פקודה' שסרבו להתנצר הם באו בטוב בהרעפת כבוד ומתנות למתנצרים וחיכו שהזמן יעשה את שלו משום שזה לא הצליח אז הם פנו לאלימות. גם כאן אנו רק ''בתחילת הדרך'' הם מנסים לנצר אותנו בטוב, לא רחוק היום שבו הם יתחברו עם הממשלה ואז ה''ברית החדשה'' יהיה ספר לימוד חובה בכל ביה"ס, ומשם לא רחוק היום שבו יהודים ייעצרו על סירובם לתת את ידם לאותו האיש ומשרתיו הטמאים ימח שמם.
(הדרך שאני בוחר? אני בעצמי לא יודע מה היא...)
ושוב אף אחד לא התכחש לניסי ה' וחסדיו שהרעיף עלינו בדורות האחרונים, הס מלהזכיר זאת! אך אנו צריכים להשתחרר משלטונם הטמא ומתפיסתם הקלוקלת הדרך היחידה היא להתנתק משלטונם ומזרועותיו, ובו זמנית להתחבר לעמ"י בדרך הפשוטה ביותר. ודאי וודאי שאת חסדי ה' העצומים שקרו בדורות האחרונים ובדרך שה' בחר לקחת אותנו לגאולה איננו יכולים להבין בשכל הפשוט למה ה' נתן לאפיקורסים גמורים להחזיר שלטון יהודי לא"י, אך עצם זה שהיתה להם את הזכות הזאת פעם לא אומר שאנו צריכים להשתעבד להם ולתפיסתם.
נכון שצבא זה דבר חשוב אך במלחמה האחרונה (שהפסדנו) הוכח שצבא ללא שלטון יהודי אמיתי שמנה אותו הוא כלי ריקן! ויותר גרוע מזה- הוא כלי שהורס וגורם לחילול ה' ולהתרת דם חיילים קדושים. וזה בלי בכלל להכנס לכל בעיות הצניעות שיש בצבא. אמת יש התקדמות אמיתית בצבא אך כל עוד מי שמנחה את הצבא הם אהוד אולמערט ועוד רשעים, ולא מרן פאר הדור הרב עובדיה יוסף והרב אליהו שליט"א הצבא יפסיק להתקדם ויתדרדר עד שיפעל בכל מעשיו נגד עמ"י ותורתו (ממש כמו ההגנה והפלמ"ח בזמנם שרצחו יהודים משום הרקע המפלגתי שלהם)
אם ,,הרגשת הבטחון'' היא רק מעטפת- לכלום, אזי היא יותר מסוכנת מחוסר בטחון.
בתקופת בגין הפציצו את הכור הגרעיני כי זה היה בגין ולרשע ההוא היה כח גם לרעה(למסור את סיני) וגם לטובה(להפציץ כור גרעיני) לאולמערט אין כח לא לזה ולא לזה.
תגובתי*מוריה 2*
דבר ראשון- רוסיא (אני שוכחת לפעמים לכתוב עם א') זאת מדינת גויים אנטישמית. בישראל חיים אלפי יהודים מאמינים גם אם הם לא מקיימים תורה מצוות באופן קבוע.
דבר שני אתה נביא? מאיפה אתה קובע מי יהודי ומי לא? מסכימה איתך שיש כאלה שהם רשעים והם ממש עושים מאמצים למחוק את הדת אבל כנגד זה שיש המון יהודים שחוזרים לאט לאט ליהדות ובכלל מאיפה באה לך התחזית הקודרת הזאת? אתה יודע, אני דווקא רואה שעמ"י מתקרב יותר ליהדות. אני רואה איך במעייני הישועה נחטפים הנרות כל יום שישי תוך פחות משעה ולצערי אין לנו מספיק כסף לעוד נרות... חברות שלי הולכות לעשות שרות שנה הבאה במרכזים להעמקת יהדות כי ב"ה יש דרישה לזה ובראש יהודי שב"ה הולך וגדל, אנשים מחפשים תוכן בחיים. דווקא האנטי הזה של המדינה הוא לטובתינו כי אנשים אוהבים דווקא לעשות הפוך ממה שמכריזים ואומרים , אנשים מחפשים תוכן בחיים לפני חצי שנה דיברתי עם בן דוד שלי והוא אמר שהוא טס להודו לחפש את עצמו . באופן אישי אני כמעט בטוחה שהוא יחזור בתשובה , אנשים מחפשים תוכן כי הם מרגישים חסר. סמים ואלכהול לא יובילו אותם לשום מקום , גם לא ישו ומוחמד ימ"ש.
השיטה הזאת שלהתנתק לא הוכיחה את עצמה עד עכשיו. אני לא רואה שעושים עם זה משהו לפחות לא אתם. אני רק רואה שזה גורם לפילוג... כאילו שזה מה שאנחנו צריכים עכשיו. בא נדבר ישירות, אני לא רואה שהדרך של הרב טל מקרבת אנשים... להפך היא מרחיקה אותם. הוא גרם לפילוג בציבור הדתי. ושלא תבין אותי לא נכון אני מכבדת את הרב טל ואת כל התורה שהוא למד בדיוק כמו שאני מכבדת כל רב.
שמעתי פעם פרוש מעניין לכל המצב הזה של ימינו, איך משיח בא? דווקא בדרכים הלא צפויות, החל מרות המואביה. דוד המלך שלא ידעו מי אמו... ככה גם מדינת ישראל וכך גם משיח יבוא. המדינה הוקמה ע"י חילונים ולא ע"י דתיים כדי ששטן לא יקטרג ולא יחבל בדרך.
להתנתק מהמדינה זה בעצם לומר זה לא טוב, בואו נחפש אלרנטיבה. אין אלטרנטיבה לא יקומו פה שתי מדינות. שתי ממלכות היו בבית ראשון והתוצאות עדיין מורגשות, עשרת השבטים נעלמו , מלחמות אחים. מי צריך עכשיו דבר כזה? להתחבר לעמ"י אני בעד! ואני יעשה מה שאני יכולה בשביל זה. נכון צריך לקרב וגם לדחות כשצריך אני לא יעבור על חוקי תורה בשביל להתקרב לחילונים ,בכל זאת יש גבולות.
מסכימה איתך שבמלחמה האחרונה קרו דברים נוראים והייתה יותר מדי התחשבות בצד השני שבגללו נהרגו סתם חילים... מתוך רצון להראות טוב בעיני העולם. כמה שקשה לי לכתוב את זה!!! יצאנו סתם מלחמה סתם נהרגו חילים!!!!
אבל לפי מה שאתה אומר היינו צריכים להפסיד בשאר המלחמות גם בן גוריון לא היה צדיק וגם לא לוי אשכול? מסקנה כשה' איתנו אנחנו ננצח ושה' לא איתנו לא ננצח. אני באמת לא יודעת להסביר את העובדה שבמלחמות הצלחנו (חוץ מיום כיפור שאי אפשר להגיד אם ניצחנו או הפסדנו ) ובמלחמה האחרונה לנכשלנו.
שבת שלום.
איזה בלבולהאריאלניקהנאמן
ודאי שיש לזה ביקוש כי עמ"י מבין שהשלטון הוא שלטון רשע שמונע מעמ"י לקיים מצוות בשלמות. ושוב לא מהעם אנו מתנתקים, האיפכא!(תרגום מארמית: 'ההפך') לעמ"י אנחנו מתחברים בדיוק דרך אותם מרכזי העמקה ביהדות וכו' שב"ה כבר יותר מ20 יש דברים כאלו(לא אנחנו המצאנו את הגלגל אלא החרדים, אותם אלו שלכאורה -'מתנתקים' הם אלו שהחלו להחזיר יהודים לצור מחצבתם הציבור שלנו התעורר רק בשנים החרונות)
כדי לכונן שלטון יהודי אמיתי צריך להסיר את השלטון הקיים, ואני מתפלא מאיפה הבנת שאני אומר שצריך להתנתק מהעם? לא כתבתי זאת לעולם אדרבה! כתבתי כך וז"ל:"אך אנו צריכים להשתחרר משלטונם הטמא ומתפיסתם הקלוקלת הדרך היחידה היא להתנתק משלטונם ומזרועותיו, ובו זמנית להתחבר לעמ"י בדרך הפשוטה ביותר" = מהשלטון מתנתקים ולעם מתחברים. ודברי ברורים!
ואת מה שאמרת על השיטה של הרב טל אפשר לומר גם על הרב זצ"ל וגם על תנועת אריאל.
רק שתדעי שתלמידים מהישיבה הולכים ל'הפצות' הולכים למקומות ומפיצים יהדות. זאת לפי הבנתי המועטת(והיא באמת מועטת) דרכו של הרב טל שליט"א(כדי לדעת יותר צריך לשאול בחורים מהישיבה)
אבל הרב טל לא 'מתנתק' כהגדרתך מעמ"י, מהשלטון כן, ולא כדי לחזור לגולה, ח"ו! אלא כדי להקים שלטון יהודי אמיתי וזה מה שהממלכתים לא מבינים.
בנוגע לשטן אני חושב שכאשר הממשל עושה ככל שביכולתו להרוס את עמ"י זה גורם יותר לשטן לקטרג. וגם אם לא, אני לא יודע למה ה' נתן לאפיקורסים להקים את המדינה נסתרות דרכי ההשגחה.
לא אמרתי להקים שתי מדינות המהפכה בוא תבוא לא בגלל\בזכות המדינה החילונית אלא בגללה. יש סקר שאומר שתוך 10 שנים כל ילד רביעי יהיה בחינוך חרדי, תוך כמה שנים השלטון מעצמו יהיה יהודי בגלל התעצמות דתיותו של העם והתנגדותו של העם לשלטון של מדינת ישראל! כי כל עוד לא נלמד להתנגד השלטון הגויי הזה ימשיך לדרוך עלינו עד כלותינו!
ואם השלטון היה שלטון של יהודים קומוניסטים שרודפיםהאריאלניקהנאמן
ועל סמך זה, אם אנחנו אוחזים שאין משוא פנים בתורה וכל המצוות חשובות באותה מידה, אז למה על כשרות ושבת לא נאמר הלל אם היו רודפים אותנו אך, גזרות על א"י (ושתדעי יש גם כאן גזרות על השבת והכשרות) אז נאמר הלל? מאי שנא?!
אבל זה לא מה שקורה נכון?*מוריה 2*
כל עוד לא מונעים ממך לעשות את זה... למה להסתכל כל הזמן על הרע?
אני לא שוללת את העובדה שיש רע . המדינה לא מושלמת.
לשיטתך לעולם לא נאמר הלל.
ולגבי התגובה הקודמת...*מוריה 2*
מעניין שאתה אומר שהרב קוק אמר שיש ערב רב. ז"א יכול להיות שאתה צודק אבל אני יודעת שהרב קוק לא דחה את החילונים. הוא אמר באיגרת תקנ"ה לרידב"ז זצ"ל ששאל אותו איך הוא יכול לשתף פעולה עם החילונים האיפקורסים?
הרב זצ"ל אמר שיש בכל יהודי סגולה שטבע בו ה' מכיוון שהוא בן לעם היהודי. את הסגולה הזאת יהודים דתיים מפתחים ומעצימים והחילונים מסתירים אותה ומכסים אותה ,בעבירות וכד' לכן הוא מתחבר לצד הסגולי שיהודי. החילונים שהנהיגו את הארץ עשו מעשים רעים אבל גם דברים טובים, הם מסרו את הנפש על הארץ ייבשו ביצות, הקימו ישובים מכלום.
דבר נוסף- בדורנו אין אפיקורסים, גם היהודי שמתנגד לדת בכל תוקף בתוכו הוא עדיין יהודי מאמין... (כדי לתת יותר ביסוס לדברים שלי אני אשאל את הרב שלי)
אני כמעט בטוחה שהוא אמר את זה באחד מהשיעורים.
דבר שלישי- הבנתי אותך מצוין, תאמין לי. אני לא אמרתי שאתם מתנתקים מהעם . אמרתי שבפועל ההתבדלות שלכם לא מקרבת ,היא מרחיקה. ולא נכנס לזה אם אתה רוצה אז לא על גבי הפורום. (אגב- זה נכון מה שאמרת לגבי ההפצות, סליחה!)
שאלה, איך אתה יכול להתנתק מהמדינה? לא תחגוג את יום העצמאות... למישהו זה מזיז בכלל? מה זה יתן לך? מה יצא לך מזה? ולפי הסקר הזה גם יכול להיות שלטון ערבי וזה מאד יכול לקרות בזמן הקרוב... אם רק היית יודע איך הם מתרבים... אתה אומר "להסיר את השלטון הקיים" גם אני בעד שאולמרט לא יהיה ראש ממשלה, יופי ! איך אתה עושה את זה? זה לא מעשי... את האמת שאין לי מושג מה אפשר לעשות... אבל אני יודעת שהדרך שאתה בוחר בה לא עונה לשאלות שלי. אני מאמינה שהמצב לא ישאר ככה לאורך זמן... כמה כבר השקר יכול להחזיק?
מצאתי חוברת מעניינת קוראים לה: "המדינה היהודית" האם מדינת ישראל של היום יכולה להיות תחילת גאולה שאלות ותשובות בהלכה.
מי שכתב אותה הוא הרב יעקב משה ברגמן, נין של הגרי"מ חרלפ" זצ"ל.
אני אקרא אותה בלי נדר ואני מקווה שיהיו לי תשובות קצת יותר מבוססות.
היא נראית מעניינת...
מוזר יותר, זה איך שאנשים לא מבינים את דבריהאריאלניקהנאמן
השלטון ומוסדותיו(בית המשפט,והאנרכיסטים השמאלנים שמעדיפים דם ערבי ע"פ דם יהודי, התקשורת, וחלק מסוים מהצבא) הם ערב רב, וזה לא רק הרב זצ"ל כותב, אלא הגר"א וזה גם כתוב בזוהר.
אמת שהציוניים עשו דברים מצוינים, אך עלינו להבין שתקופת זהרם נגמרה זה מכבר ואין להם רשות בא"י ובתורתה. וכל עוד נמשיך להעריצם, בהליכה עוורת אחרי בהמיותם אנו נשקע יותר ויותר בבוץ הטומאה, עלינו מוטלת החובה לקחת את המושכות לידיים ולעשות פה שלטון יהודי.
עלינו להפסיק לרקד לפני הפריץ. כי כל עוד שלטונם הגלותי מונח על כתפינו, לא נצליח להשתחרר.
"להסיר את השלטון" זה כן מעשי- הדרך להלחם בשלטון הדרך להוריד את השלטון מרדות בנוּ זה לא ללכת להפגנות, או להקמת מאחזים(גם הקמת מאחזים ללא ביות צניעות) משום שהערב רב(=שלטון) טמא הדרך היחידה בלחימה בטומאה היא להוסיף קדושה, היינו ללמוד יותר תורה להקפיד יותר במצוות, בצניעות, להוסיף חניכים לאריאל(שזו מצווה לא פחות גדולה) כך נלחמים בטומאה מוסיפים קדושה! זו הדרך המעשי היחידה שעובדת נגד הרשעים.
כדאי שתקראי קריאה חוזרת של החוברות של הרב גינזבורג
בצפיה לבניין אריאל!
מי אמר שלא מונעים?האריאלניקהנאמן
ב"ה אנחנו דתיים אז אנחנו לא מודעים לזה.
אבל רק שתדעי שבבתי הספר החילוניים מכניסים כפירה על בסיס יומי(הייתי חילוני אז אני יודע).
רק שתדעי שלא נותנים לחוזרים בתשובה שלומדים בבתי ספר חילוניים להתפלל(זה היה צריך להגיע לכנסת שיאשרו דבר כזה).
רק שתדעי שביום חגם של הנוצרים יש יום חופש(עדיין לא רשמי) בבתי הספר החילוניים.
רק שתדעי שיהודי שעובד בחברה שמחללת שבת והוא רוצה לשמור שבת יפוטר באופן ברור.
רק שתדעי, שבכל מה שנוגע למיסיון המדינה נותנת לנוצרים יד חופשית, אך כשהרב אמנון יצחק ניסה לארגן שיעור תורה הכפישו את שמו ועשו נגדו כמה וכמה בג"צים.(עד שהמדינה ראתה שזה לא עוזר, עזבה אותו והתחילה להלחם בדת בדרך אחרת)
ומה עם חוק החמץ? ומצעד התועבה? תקציבי הישיבות? גירוש היהודים? מעניין לראות שכל שנה בהתקרב יום ה'עצמות' אנשים נוטים לשכוח את מעשי הציוניים הרשעים...
ובכלל לא נגענו בכל הנושא של הפרהסיא היהודית שאת זה כבר שנים המדינה ומוסדותיה רומסים ברגל רמה, ימח שמם!
הממשלה עושה ככל שביכולתה כדי לגדוע את היהדות מהשורש וכמו שכבר אמרתי הכל עניין של הדרגה בסופו של דבר תצא קריאה מהממשלה- לחייב יהודים לעבוד בשבת(מה שכבר קורה באופן לא רשמי), לאסור על יהודים ללכת לבית הכנסת, ואיסור לִשָֹּוֹא נשק(דבר שגם כבר קורה, באופן מאוד רשמי).
יש הבדל גדול מאוד בין עמ"י(קודש קדשים) למדינת ישראל(דבר שביסודו היה טוב והתקלקל למעבר לכל אפשרות לתיקון), להבדיל-כל הדברים שכתבתי, בחסד ה', הם כנגד שלטון הרשעים ומדינתם, וככל שהמדינה יותר ויותר מנסה לעקור את היהדות מן השורש עמ"י יותר מתעורר לחפש את ה', אך האם בגלל מעשיה הנלוזים של הממשלה, שגורמים באיזושהיא דרך מעוותת איזהשהוא משהו ממש לא ברור, אנו ח"ו נודה לה ונכפוף את קומתינו- קומת היהדות הבלתי מתפשרת(תורת חיים בעוז!) בפני שלטון רשעתם? ח"ו! לא תהא כזאת בישראל מצווה עלינו להלחם בשלטונם הטמא להעיפם מכסאותיהם, וממגדלי השן, ואכסדראות השיש שבהן הם עומדים ומצפצפים על עם ה', ציפצוף גדול, עד מתי? עד מתי נתן להם לשלוט בנו ובמחשבותינו. ואם תשאלו מתי אנו נותנים להם רשות להכנס להשקפותינו ולמחשבותינו? הרי זה בדיוק מה שאנחנו עושים אם נאמר הלל ביום אידם-אנו אומרים "המדינה שאתם הקמתם אפיקורסים-צדיקים שלנו, היא גם מדינתינו ואין אנו מתכוונים להסיר אתכם מעל צוורינו לעולם" וההתרפסות הזאת, ההתרפסות המגעילה הזאת בפניהם, משל היינו, היהודון בפני הפריץ, רק מזמינה אותם להשליט ולהכביד את עולם על צוורינו יותר ויותר לא עוד! עלינו לעמוד זקופי קומה ברצון ה', ולהסיר את על שלטון הכופרים מעל צוורינו, ורק אז הרחמן הוא יוליכינו מהרה קוממיות בארצנו, בקומה זקופה בנשיאת עול ה' על צוורינו, בשמחה!
גם לדעת מרן הרב צבי יהודה זצ"ל בממשלה או יותר נכון- בשיטת השלטון אין שום קדושה בכלל ובמדינה יש הרבה חילול ה' וגם הרבה קידוש ה'(את מוזמנת לעיין במזמור יט' באתר של מכון מאיר) ובכן מה שהיה נכון לתקופת הרצי"ה באמרו שיש הבדל בין המדינה לממשלה כיום כבר בלתי אפשרי להאמר תחת חסות שלטון הערב רב הזה. שגם כל המוסדות עושים יד אחת עם השלטון בעקירת היהדות בכל דרך אפשרית. שמעתי את הרב טל שליט"א באחד השיעורים אומר "לשמאל אין פתרון וגם אף פעם לא היה לו פתרון, מה שאנחנו צריכים להבין שגם לימין אין פתרון למצב" עכ"ל. הפתרון היחיד הוא מתי שנבין שלא אצל הציונים הישועה לא אצלם ולא בהם בטחוננו, אלא בה' וה' הוא שהביא אותנו למצב שהראה לנו שכדאי שנתחיל לבטוח בו ואך ורק בו, ואפילו לא קצת בציוניים ובשלטונם - כי כל מה שמריח קצת ריח של התנגדות והתנקרות לה' ולתורתו, אין בו לא מן הקדושה ולא מן הטהרה.
המדינה הזאת אינה ולא הייתה אף פעם מדינה יהודית מתחילתה ניטש הקרב בין הדעמוקרטיא ליהדות, ככל הנוגע לעמ"י היהדות נצחה לא היה דור שהיה בו כ"כ הרבה תורה ומצוות וגמ"ח וגם(כן כן תתפלאו לשמוע)אהבת ישראל הקשבה לקוק חכמים וישוב הארץ- אך כל זה לא תודות לממשלה או בזכותה\בגללה- אלא למרות קיומה המדינה מתחילת קיומה הציבה מכשולים בפני עמ"י, ועמ"י בעזרת ה' עקף את המכשולים הללו, משום שאין דבר העומד בפני התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה!( ולא בחילוניות.) ואנו איננו כמו החרדים יצ"ו, הם התנגדותם למדינה גורמת להם לשבת בביתם ולא לעשות כלום בנוגע לא"י ולכינון שלטון יהודי אמיתי, אצלנו זה, בדיוק ההפך התנגדותינו למדינה במצבה הנוכחי- היא הנותנת היא הגורמת לנו לפעול כדי לכונן שלטון יהודי אמיתי, את רוצה לומר לי שאת מעדיפה את השלטון הטמא הזה ע"פ שלטון יהודי? אני לא חושב.. ובכן הדרך היחידה ליצור שלטון יהודי אמיתי היא לרחת את מדינת ישראל ואת ראשיה שריה(צריה?) ויועציה, על כל פקודיהם לומר להם "תודה רבה שלקחתם את המדינה ופתחתם אותה מעכשיו אנחנו לוקחים את המושכות לידיים, אז שלום ולא להתראות"
ודאי שאנחנו מודים לה' על ניסיו הגדולים שעש עמנו בדורות האחרונים איננו כופרים ח"ו בכל הטובה שעשה ה' לישראל, ידוע ידענו את ניסי ה' הגדולים ואבותינו ספרו לנו על נפלאותיו בצל המלחמה, הכל אמת ויציב ונכון, אך כדי להתקדם לשלב הבא בגאולת עמ"י, כשם שאומר מרן הרב זצ"ל, צריך להסיר את עולם מעל צוורינו ולקבל עלינו קבל עם ועולם את עולו של השם, ועל זה נאמר- ה' הוא מלכנו ולו אנחנו עבדים!
אז את שואלת מתי נודה לה' בהלל גמור ובהודאה? כאשר נהיה חכמים מספיק לקחת את השלטון לידיים ולהנהיג פה שלטון בדרכה של תורה-תורת חיים בעוז!
בצפיה לבניין אריאל!
לאריאלניק הנאמן.מ.מ.י.ר
בקשר לאין ישראל נגאלין אלא בתשובה - זה לא מה שנפסק. זאת מחלוקת בין ר' יהושע לבין ר' אליעזר (סנהדרין צ"ז-צ"ח). ר' אליעזר סובר שאין נגאלין אלא בתשובה, ור' ייהושע סובר שגאולה לא תלויה בתשובה. ור' אליעזר הודה לדברי ר' יהושע, ואף בירושלמי נכתב "אישתיק רבי אליעזר".
אם כן, גאולה אינה תלויה בתשובה.
אנחנו לא סוגדים לציונים ולא סוגדים לשלטון. יש הבדל בין זה לבין להגיד על השלטון שהוא ערב רב. את זה לא מרן הרב זצ"ל ולא הרב צבי יהודה אמרו. אינני יודע מאיפה אתה אומר דברים כאלו.
ראה דבריו של מרן הרב צבי יהודה זצ"ל ב"לתוקף קדושת עצמאותנו" (לנתיבות ישראל חלק א' מאמר ל"ז), והדגיש רבנו שבעצם הגבורה להכריז יש נס המוגדר בגמרא בב"מ ק"ו. ובלשון התוס' שם "רוח גבורה ודעת להילחם" כניסא זוטא, חוץ מניסי המלחמה וההצלה.
ואני מעתיק מה שכתב ר' אלקנה ליאור שליט"א בחוברת על יום העצמאות, עמ' 9 הערה 4:
"והיסוד הוא הגמ' בפסחים קיז. שנביאים שביניהם תיקנו להם לישראל שיהו אומרים אותו... על כל צרה שלא תבוא עליהם ולכשנגאלין אומרים אותו על גאולתן ופרש"י שם 'כגון חנוכה'. ואף מלחמת השחרור לחנוכה דמי. ומובא בשם רבינו תם ברבנו יונה במס' ברכות (דף ז: בדפי הרי"ף) שהלל תיקנו רק על נס שנעשה לכלל ישראל, וז"ל:' שבשעה שהיה לכל ישראל צרה והיה הקב"ה עושה עמהם נס היו עושים יו"ט והיו אומרים הלל והיו חייבים לברך על קריאתו... ועיקר התקנה לא היתה אלא על נס שנעשה לכל ישראל' עכ"ד. וברור שהקמת המדינה מעבר לישועה לעם היושב בציון, השלכותיה הם לכל יהודי בכל קצוות תבל, להרמת קרנם של ישראל וישועתם מיד צר. ועוד כותב הרמב"ם בספר המצוות קנ"ג שעיקר האומה הם היהודים החיים בארץ ישראל, ועוד מצינו בהוריות ג: לגבי פר העלם דבר של ציבור שרק עם ישראל היושב בארץ נחשב לקהל ישראל. א"כ ברור שזהו נס והצלה לכל ישראל ויש לגמור עליו את ההלל."
וגאולה אינה תלויה בתשובה, ויש לומר הלל עם ברכה ביום העצמאות ויש הרבה על מה להודות.
לומר שהרב זצ"ל לא עסק ולא דיבר ולא בירר בשבילנוהאריאלניקהנאמן
וגם אם אתה צודק אכן אין שום נפקא מינה אם הם ערב רב או לא, הם רשעים שנלחמים בעמ"י וצריך להלחם בהם מלחמה שערה ללא רחם ולהסיר את שלטונם מעל צוורינו, עכ"פ ז"ל הרב זצ"ל על ממשלת הציוניים העתידה: "היד הרמה, המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, באין זכר לקדושת ישראל באמת... העומד להיות למשחית ולמפלצת, ולסוף גם כן לשנאת ישראל וארץ ישראל... (אם) היד הטמאה הזאת תתגבר, אז אין די באר גודל האסון" עכ"ל.
אין ישראל נגאלין אלא בתשובה, זה רמב"ם מפורש בהל' תשובה, אז לא די שאתה, אולי, מעוות את דברי הרב זצ"ל גם דברי הרמב"ם 'נעלמו' לפתע מעינך? אתמהה!
ודאי וודאי שה' יתברך עשה לנו ניסים רבים אך כל דבר שכלול בשלטון אין אנו יכולים להודות שכן זו אינה גאולה שלימה.
יותר מזה! נפלאתי כיצד הצגת כפי רצונך, רצון שאינו רצון ה', כאילו כל גדולי ישראל הסכימו שיש 'לברך'(בהדגשה) על ההלל ולא שמת את לבך אל דברי מרן מלכא מאן מלכי רבנן פאר הדור והדרו רבינו עובדיה יוסף שליט"א שקבע בשו"ת יבי"א חלק ו סי מא' שקבע שאין לברך כלל על ההלל ואיך אם כן לא הזכרת את מרן, וכן הזכרת רק את הרבנים שחושבים כמותך? הלא שמעת אם לא ידעת, שבתורה אין משוא פנים וגם רבנים שלא מסכימים איתך(למה מי אתה כנגד מרן מלכא מעוז קדשינו ותפארתינו רבינו עובדיה יוסף שליט"א לא להזכיר את דבריו בנושא הזה זו גסות רוח אינך לא ת"ח ולא מידי) יש להזכיר את דבריהם, וגם הרב מרדכי אליהו שליט"א שה' ישלח לו רפו"ש אינו מברך על ההלל וכך נהג גם מורנו ורבנו עט"ר הרב אברהם אלקנה שפירא זצ"ל שלא לברך על ההלל. אז אנא סייג לחכמה שתיקה ואנא הכבד ושב בביתך כי אין דבורך מכבדים את אמרם.
ושוב אחזור ואומר שעיין ברמב"ם הל' תשובה ס"פ ז' הלכה ד-ו וז"ל: כל הנביאים כולן צוו על התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה. וכבר הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן ומיד הן נגאלין, שנאמר: "והיה כי יבאו עליך כל הדברים וגו' ושבת עד ה' אלהיך ושב ה' אלהיך וגו'". ע"כ דברי הרמב"ם.
והדברים ברורים אז אנא לא לומר שלדברי אין מקור דברי יציבים וקיימים, וזכיתי לקיים לא תגורו מפני איש- לא תאגור דבריך מפני איש! ואמרתי דברים נכוחים וקשים לכבודה של תורה לכבודו של ה' ולכבודה של א"י.
בצפיה לבניין אריאל!
*לקול חכמים תיקון...האריאלניקהנאמן
והנה גם התשובה.מ.מ.י.ר
בקשר לדברי הרמב"ם - אני הבאתי עובדה, שגאולה לא תלויה בתשובה, כיוון שנפסק כדעת רבי יהושע. אני מעיתק את מה שכתב הרב זאב קרוב שליט"א (ר"מ בישיבת קרנ"ש) מהספר "דע מה שתשיב לעצמך" עמ' 163 - "יש המנפנפים בדברי הרמב"ם בהלכות תשובה האומר:"כל הנביאים כולם צוו על התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה". ורוצים להביא ראיה מדברים אלה שאין גאולה ללא תשובה, אלא שדברי הרמב"ם מכוונים על גאולה "אחישנה". דהיינו, קירוב הגאולה אפשרי רק ע"י תשובה (הלכות תשובה פ"ז ה"ד, ועי' בכסף משנה שם שמקור הרמב"ם מהגמרא "גדולה תשובה שמקרבת את הגאולה")."
והרב ערן תמיר שליט"א בספר "בנתיבי הגאולה" הביא עוד מקורות בעניין, וראה עוד מדרש רבה פרשת בשלח פרשה כ"ה אות י"ב.
אני הבאתי את הדעה של מרן הרב צבי יהודה זצ"ל. אתה לא מצפה שאני יביא את כל הדעות שיש, נכון? גם בילקוט יוסף כשהוא כותב על פאה נכרית הוא מביא עשרות דעות שאוסרות ורק אותן. למרות שיש דעות שמתירות (הגר"ש משאש זצ"ל ועוד).
אני אישית אמרתי הלל עם ברכה, כמו שאמר מרן הרב צבי יהודה זצ"ל וכך כתבתי. ואם אתה חושב שאין לומר הלל עם ברכה, הבא ראיות לשיטתך.
הבלי הממלכתיםהאריאלניקהנאמן
אל תביא ראייה מתמידי ומרבני ישיבת הר המור יצ"ו, הם גרמו כ"כ הרבה צער לרב שפירא זצ"ל עד שבלוויתו הרבנית לא נתנה לרבנים מהר המור לקחת את מטתו , ומשום שאצלכם אין הקשבה אמיתית וכבוד תורה אמיתי לגדולי הדור אנא אל תביא ראייה
ואנא אם אינך יודע מעט שבמעט על גאון עוזנו ותפארתינו הרב עובדיה יוסף שליט"א שמרן בתשובותיו מביא קודם את דעתו לאחר מכן את כל דעות החולקים עליו ולאחר מכן חיזוקים לדעתו, ומכאן ראיתי את מנעד לימוד התורה שלך, שכן ידיעותיך על מרן מסתכמות בעיון בילקוט יוסף, הרב אברהם יוסף אמר על אנשים כמותך "רשע שוטה וגס רוח"
הבהרה: אין בדבריהאריאלניקהנאמן
זאת חוצפה.מ.מ.י.ר
איך אתה מעז לומר שהרב טאו מסלף?! אין לך אפילו קצת בושה??
אתה קראת את לאמונת עיתך שאתה מדבר בכלל?? קודם כל תקרא, ואחרי זה תדבר.
והרבנים הממלכתים הם גדולי תורה. הרב בלייכר, הרב טאו, הגר"מ שטרנברג שליט"א והגר"ע שטרנברג שליט"א ועוד, הם תלמידי חכמים עצומים.
רבני הר המור פרשו מסיבה טובה, שהיה חשש גדול שיקימו מכון להוראה במסגרת ישיבת מרכז הרב. בסוף זה התברר כטעות, אבל עזיבתם הייתה מוצדקת בכוונתה.
מאיפה הסיפור הזה על ההלוייה של רב אברום? תן מקור בבקשה.
אני התכוונתי שבילקוט יוסף הוא לא הביא כלל את דעות המתירים.
ואתה נתפס לטפל. "הבלי הממלכתים". נו באמת..
העניין הוא שצריך ביום לומר הלל עם ברכה. אתה חושב שלא? הבא ראיות לשיטתך!
ואני רק אומר -מ.מ.י.ר
ואני רק אכתוב את מה שכתב הגר"י משאש זצ"ל (רבה של תלמסאן ורב במקנס ולאחר עלייתו לא"י - רבה של חיפה) באוצר המכתבים ח"ג מכתב אלף תשסט:
"עוד שאלת על יום העצמאות שיש אומרים בו תחנון וסליחות וכו'. וכו'. תשובה: אין לך לסכסך דעתך בעניינים אלו. אתה ספרדי חרד, עשה מה שאנו עושין, עושין אותו יום טוב בהלל גמור ובהודאה למלך הכבוד ב"ה, ואוכלים ושותים ושמחים ואין לנו עסק עם אחרים".
ולמען הסר ספק.מ.מ.י.ר
ועוד דבר, הרב משאש זצ"ל היה אחד מגדולי מרוקו. גאון עצום ומופלא, שמי שמסתכל בשו"ת שלו ובשאר הספרים שלו (כמה עשרות ספרים שחלק גדול מהם עדיין בכתב יד) ממש מתפלא על עוצם החריפות והבקיאות שלו.
אני מודה על המדינה.*מוריה 2*
1.תעשה הפרדה בין המדינה לשלטון . אנחנו מודים על המדינה על היכולת שיש לנו להיותתחת שלטון של יהודים ולא תחת שלטון גויים. (להזכיר לך את המסע לפולין?)
2. אף אחד לא מעריץ את אולמרט וחבר מרעיו . אם היה לך ספק הרי שסילקתי אותו.
3. לא הבנתי מה הבעיה להקים ישובים ולא מאחזים( כפי שטרחת לתקן אותי כמה פעמים). ולידעתך מצוות ישוב א"י היא חלק מתרי"ג המצוות כל ישוב שנקים זה פחות שטח לערבים. וחוץ מזה אם היית רק יודע כמה שכר יש לאנשים שמקימים ומיישבים את א"י ומפריחים את השממה... בעיות צניעות? פה את ה יכוללהוסיף קדושה! לידעתך הפרידו את העליות האחרונות (לא הייתי אבל ככה אמרו לי) . אין סתירה בין ללמוד תורה ולקיים מצוות ולהקים יישובים בא"י. ממש נהיית חרדי בהשקפותיך. אתה יודע את התורה צריך ליישם. לדבר עוד בשבחה של הארץ ובחשיבותה? יש ספר שלם שמדבר על א"י קוראים לו "אם הבנים שמחה" זכיתי ללמוד ממנו קצת השנה אם תרגיש שאתה צריך חיזוק אתה יכול לפתוח ולקרוא ממנו... הקמת יישובים זה צו השעה! את הלא רואה איך הארץ זועקת אלינו? אתה ששכחת שלפםני שנתייםוחצי גירשויהודים מבתיהם. האם זה לא מעורר בך כמה נורות אדומות??? ברור שצריך להתחזק ולהתפלל ולקיים מצוות! אבל גם לעשות מעשים! מדבר על להעיף את השלטון בבקשה זאת אחלה פעילות שמורדת בו. על אפם וחמתם אתה מוסיף את יישוב בארץ. חכמה גדולה לשבת בבית ולהיות על המחשב ולכתוב המילים האלו. אתה עושה עם זה משהו??? חוץ מהעליה לנופי חשמונאים עשית משהו? תענה את זה לעצמך לא לי.
4. תמליץ על חוברות יותר רציניות ... אני ציונית גאה! כן אני שמחה שזכיתי להוולד בתקופה הזאת ולהלחם על הארץ שלי!
ורק שתדע... שיש כ"כ הרבה תחומים בשירות לאומי שאפשר לשלב בין השניים ובעז"ה אני מקווה לשלב בין שניהם קדושה יחד עם מעשה.
5. ורק שתדע שב"ה עוד ועוד אנשים חוזרים בתשובה ועוד ועוד חניות נסגרות בשבת (מכירה את זה מקרוב... אבא שלי הולך למשמרות שבת בתורנות עם חברים שלו) ועוד ועוד יהודים זוכים להתקרב לאבא שבשמיים ואתמול ראיתי את זה בעיניים שלי.
לגבי הנישאת נשק, לא הייתי לוקחת את זה לכיוון הזה. היום לא ממהרים לתת נשק בגלל שעל כל שטות אנשים מוציאים סכינים\אקדחים וכד'. לידעתך אנימכירה אנשים שעדיין נושאים נשקים. זאת אחריות לתת נשק לכל בן אדם שרוצה.
החכמה היא לדעת להודות לה' תמיד. יש משמעות ליום הזה שבו הוכרזה הקמת המדינה. ביום הזה נפתחה גם המלחמה
מלחמה הראשונה בחסדי ה' יתברך גם זכינו בחלקים נוספים של הארץ.
אי ן מושלם בחיים גם בשלטון החשמונאים. המצב האידאלי היה כאשר בית המקדש היה קיים ,בתקופת שלמה "איש תחת גפנו ותחת תאנתו."
אנחנו מקווים ומתפללים שיבנה ביהמ"ק. את כל המעשים אנחנו מכוונים לביאת המשיח ולבניין הבית.
כיום אי אפשר לעשות הפרדה ביןהאריאלניקהנאמן
ולא צריך להזכיר לי את פולין, ודווקא משום כך אני מפחד כי כך אני רואה מה קורה שאין מדינה יהודית אמיתית לעמ"י, במקום שאין תורה יש טומאה.
2)אם אף אחד לא מעריץ את אולמרט וחבר מרעיו הריני להסביר מיהו אותו חבר מרעיו-כל זרועות השלטון- זהו חבר מרעיו. אז אם אנו לא רוצים באולמרט כך אין אנו רוצים במערכת השיפוט הכנסת והתקשורת, היינו- אין אנו רוצים במדינת ישראל במתכונתה הנוכחית.
3)אין שום בעיה להקים ישובים, ואני ודאי שלא התכוונתי שזה ח"ו ישמע כך, כל העוסקים במלאכת הקודש הזאת, ודאי ששכרם איתם ופעולתם לפניו יתברך.
אך לפעמים יש בעיות צניעות ואז יש בעיות הלכתיות רבות בדבר. אך אם זה נפרד הרי זה מצוין וזו מצווה גדולה.
לפני כמה זמן הגעתי עם עצמי להחלטה שלמרות החשיבות בהקמת ישובים(ולא מאחזים, את צודקת) זוהי לא הדרך שלי בעבודת ה', אני מעריך(לא שהעוסקים במלאכת הקודש הזאת זקוקים להערכתי) מאוד את המקימים, אך לא זה מה שיוסיף לי יר"ש. וכשם שנתנו לי שכר על הדרישה(הקיום והעליה) כך יתנו לי שכר על הפרישה('חוסר' העליה) כי גם זה וגם זה לעבודת ה'. לעצמי עניתי את התשובה הזאת כבר מזמן.
חנויות עצמאיות אין להם בעיה לסגור בשבת, וגם אני הבאתי דוגמא לשכיר שעובד בחברה המחללת שבת, כך שאין קושיא.
וכבר עניתי שזה שעמ"י מתקרב יותר יותר לה' זה ודאי, וזה רמב"ם מפורש, אך גם ודאי שהשלטון עושה ככל שביכולתו כדי למנוע(ללא הצלחה) את ההתקרבות הזאת לה'.
גם בשלטונו של שלמה לא היה מושלם, שכן בתקופתו של שלמה החלה החרבתו של בית המקדש השני(כך מסופר במדרש, שביום שנשא שלמה את בת פרעה ירד גבריאל ונעץ קנה בים ועליו נבנה כרך(עיר) גדול של רומי. ע"כ) על כן המצב המושלם הוא כשיהיה משיח.
איך הגעת למסקנה?מ.מ.י.ר
גם בקום המדינה אמרו את זה.
בינתיים ב"ה אני רואה שעולם הישיבות פורח. תנועת החזרה בתשובה פורחת. יש המון תלמידי חכמים! ארץ ישראל היא מקום התורה הגדול ביותר בעולם!
למה להסתכל על הדברים הרעים?
ודע לך שאם לא הייתה מדינה, כמעט כל עם ישראל היה היום חילוני. באירופה ההשכלה השתוללה, והם נהיו גויים, לא סתם "חילונים". גם לארצות המערב ולעיראק וכו', הגיעה חברת כי"ח והמון המון נהיו חילונים, ואפילו בעיר התורה ג'רבא הקימו בית ספר של כי"ח. והם בדיוק היו בתכנון הכנסת בתי ספר שלהם לתימן.
וזה היה אז.
אם עדיין לא הייתה מדינה - כמעט כל עם ישראל היה היום חילוני במקרה הטוב, גוי במקרה הגרוע.
אבל זה לא ב"זכות,, המדינה אלא בגללה המדינההאריאלניקהנאמן
וגם מה שאמרתי לא הבעתי התנגדות נגד הקונצפט של המדינה אלא כנגד הוויתה בעת הזאת, לא אמרתי שצריך לחזור לאירופה, ח"ו מלומר כך! פשוט צריך לעשות מדינה שהולכת ע"פ רצון ה'. זה אשר אמרתי, ולדעתי כל מי שמעדיף את המדינה הקיימת על פני קיום רצון ה' בשלמות, הוא פוחד מהגאולה. ממש כמו החרדים.
ובכל זאת.מ.מ.י.ר
נכון שיש היום הרבה גדולי תורה שלא סוברים כך. אבל הכל הולך אחרי ההתחלה, ואם בקום המדינה כך סברו כל גדולי העולם הללו, ובמיוחד מרן הרב צבי יהודה זצ"ל - יש פה מה להתבונן. עוד דבר - שים לב שבזמן קום המדינה המצב היה הרבה יותר פרוץ מאשר היום. השבת חוללה ממש הרבה הרבה יותר ממה שיש היום, הפריצות, והיו בסך הכל אולי עשר ישיבות בכל הארץ! ועד כדי כך שהרב דרוקמן מספר שבאותה התקופה הייתה ממש בושה (!) ללכת עם כיפה ברחובות! והרבה הרבה פשוט הורידו את הכיפה, הכובע, השטריימל, מה שזה לא יהיה.
ובכל זאת כל כך הרבה גדולי עולם סברו שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה!! אז כנראה ש"ראשית צמיחת גאולתנו" זה משהו קצת שונה ממה שהיינו מבינים בהוה אמינא.
ורואים בשאמנם גאולה לא תלויה בתשובה, אבל התשובה באה אחרי הגאולה. ויש ב"ה תנועת תשובה פורחת היום.
את מה שכתבתי רק הבאתי בשביל להראות כמה יש לנו להודות. בארה"ב מדי שנה מתבוללים עשרות אלפי יהודים, ה' ישמור.
תקראו את זה בעיון, מה שאמר הרב צהי יהודה בשנת תשכ"ז, חלק ממה שהרב אמר:
וכהמשך בירור הדברים ממקור דברי חז"ל בסנהדרין, מבררים ומחייבים דברי הרמב"ן ב"ספר המצוות" (הוספות למצוות עשה, מצוה ד'): "שנצטוינו לרשת הארץ אשר נתן ד' יתעלה לאבותינו, לאברהם, ליצחק וליעקב, ולא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה... אבל הארץ לא נניח אותה בידם (של ז' העממים), ולא ביד זולתם מן האומות בדור מן הדורות" - דברי הלכה מפורשים.
ועוד ממשיך הרמב"ן: "ואומר אני כי המצוה שהחכמים מפליגים בה, והיא: דירת ארץ ישראל... הכל הוא ממצות עשה - הוא שנצטוינו לרשת הארץ לשבת בה...", כלומר: עיקר המצוה היא הכיבוש הממלכתי, השלטון הלאומי הכלל-ישראלי בטריטוריה קדושה זו, ומתוך המצוה הכללית ישנה המצוה הפרטית, המוטלת על כל יהודי ויהודי לדור ולשבת בארץ הקודש. על נקודה זו עמדו הגאונים בעל "אבני נזר" ובעל "ישועות מלכו", המגדירים את מצות ישוב א"י ככיבוש וישוב ולא כישיבה בלבד.
על קירות שכונות מסוימות מודבקים דברי נבלה, המאשימים את "הציונים הכופרים" שרוצים לעשות אותנו ל"עם לוחם". וכי בתורה אין מצות עשה של מלחמת מצוה?! וכי לא מפי הרמב"ן, "אביהם של ישראל", שמענו על מצות הכיבוש והמלחמה?! ב"ה, זכינו וזוכים אנו אף עתה, לקיים דבר ד' זה ע"י תפארת גבורת צבאנו. נסכם בקצרה: השלטון היהודי בארץ הקודש, קרי: מדינת ישראל וצבאה, יחד עם היותו בבחינת "קץ מגולה", הריהו מצוה מפורשת וחשובה, מצוה כלל-ישראלית.
ח. קדושת יום-העצמאות.
תוך כדי ברורי דברים של הלכה, אמר לי גדול אחד, כי יום-העצמאות, עם כל חשיבותו מצד התשועה וההצלה, קדושה - אין בו. אולם, כשאנו מאמינים בדבר ד' ביד נביאיו: "ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו" וכו' ובהמשך דבר ד' המתגלה אלינו בדברי הרמב"ן, באותה מצות עשה של חיוב מלחמה לכיבוש הארץ, החלה עלינו בכל הדורות - מכאן כל תוקף הברור של מציאות הקדושה המתגלה בקיום המצוה "אשר קדשנו במצוותיו"! קדושה היא מציאות ממשית-ריאלית ולא פראזה רגשית-אנושית. מציאות הקדושה איננה נקבעת על ידינו; הקב"ה קבע שאנו הננו עם קדוש, מציאות עובדתית של נשמות קדושות בגופות קדושים, המתפרטים מתוך נשמה כלל ישראלית שכולה קודש. קיימת מציאות של ארץ קדושה, חבל ארץ בו בחר ד', "כי בחר ד' בציון", זוהי ארץ אשר "פירותיה קדושים" ואשר עבודת אדמתה שקולה כמצות הנחת תפילין - כך כתב החת"ם סופר בחידושיו למסכת סוכה. וכמה מופלאים ומפליאים דבריו של הב"ח (או"ח סי' ר"ח), המדגיש את ענין הקדושה של פירות הארץ! כן נקבעו הדברים: זוהי הארץ הקדושה וזהו העם הקדוש!
הרבי מצ'ורטקוב אמר לי פעם בוינה, כי הוא מבין היטב את דרך ה"אורות" שלנו, שכל גשמיות של ישראל הינה קדושה. ברור, כל השייך לכלל ישראל הוא קודש. ככל שממעטים לעסוק וללמוד ב"אורות" למיניהם, בכוזרי ובמהר"ל, שוכחים יותר את יסודות האמונה: כל פושע בישראל הוא קדוש - ובעל כרחו! עיקרי תורה הם: זוהי מציאות של "עם זו יצרתי לי". מאחר שכן, ברור הוא שקדושה מרובה קיימת ביום בו הוקמה מדינתם של עם הקודש על אדמת הקודש.
....
ולעומת מה שנאמר: "האם זו המדינה שאותה חזו נביאנו?" אומר אני: זוהי המדינה שחזו הנביאים. כמובן, אין המדינה בתכלית השלמות, אולם נביאינו ורבותינו, ממשיכיהם, אמרו שהמדינה תהיה כזו: זרע אברהם, יצחק ויעקב, ישובו ויקימו בה תקומה יישובית ושלטון מדיני עצמאי; לא נאמר לנו אם יהיו הם צדיקים או שאינם צדיקים. אומר הנביא: "בקבצי את בית ישראל... וישבו על אדמתם... וישבו עליה לבטח ובנו בתים ונטעו כרמים..." (יחזקאל כ"ח כ"ה-כ"ו) - נטיעת כרמים נאמרה, הקמת ישיבות לא נאמרה... אמנם, מתוך חזרת ישראל אל אדמתם נביא לידי הגדלת התורה והאדרתה, אולם הצעד הראשון - ישראל על אדמתם! כביטויו של ר' אלי' גוטמכר: "ואצלי כבר ברור שאם יקיימו ישראל שיתחילו לעבוד אדמת הקודש בסך ק"ל משפחות - שתהיה התחלת הגאולה, גם כשלא יהיו ישראל ראויים לכך" (נדפס בראש ס' "נפש חיה"). בודאי, רוצה היה אותו צדיק בהגדלת התורה ויראת השמים, אבל סדרי הגאולה כאלו הם: ישוב חקלאי, קימום המדינה ומתוך כך - להמשך, להעלאה בקודש, להרבצת התורה, להגדלתה ולהאדרתה.
י. הכפירה במעשי ד' הנגלים לנו היא כפירה בתורה שבכתב, בתורה שבעל-פה ובדברי הנביאים.
כבר למעלה ציינו, כי לחרפתנו ולצערנו, חלק ניכר מהציבור שלנו איננו מאמין במעשי ד' הנגלים לנו. כן, כדאי לומר פעם אחת דברים ברורים ולא להיות פוסחים על שתי הסעיפים: חוסר אמונה יש כאן, כפירה המתלבשת בלבוש של חרדיות וצדקות, כופרים הקוראים לאחרים בשם זה, וכל הפוסל - במומו פוסל! זוהי כפירה בתורה שבכתב, בדברי נביאינו ובתורה שבע"פ, אשר בארו לנו מהו הקץ המגולה: בשעה שארץ ישראל נותנת פריה בעין יפה ובשפע. כיצד מעיזים הם פניהם ומתחצפים כנגד גדולי ישראל; האם היה ר' אלי' גוטמכר רמאי ח"ו?! אמר מי שאמר כי טיפש הוא מי שחושב שזוהי אתחלתא דגאולה; האם ר' יהושע מקוטנא ("ישועות מלכו" יורה-דעה סי' ס"ו) היה טיפש?! כפירה זו במעשי ד' ובחסדיו עמנו, המתלבשת בלבוש של צדקות מרושעת - היא היא המעכבת את דבר ד' מלבוא ומלהתגלות בעולם. גם בחוגים שלנו ישנם כאלו המהססים, החוששים מליפול בספקות. אך עלינו לזכור: אמונה איננה ספיקות - "הוודאי שמו כן תהלתו". כשישראל משעבדים את לבם לאביהם שבשמים - ישנה גאולה שלמה."
יש המשך, אבל לא רציתי להאריך עד כדי כך.
אני אגיב רק על דבריך ולא על דברי הרצי"ההאריאלניקהנאמן
ואבוא ואגיב: ודאי וודאי שאנו נמצאים בדור של אתחלתא דגאולה, לא אמרתי אף פעם אחרת. רק מה שאמרתי הוא שאי אפשר להודות על המדינה ועל התהליך בחדא מחתא וזו דעה מאוד לגיטימית, ומי שאוסר עלי להבין הבנה מסוימת בתורה, הוא שטלתן.
ודאי שדורינו הוא דור של אתחלתא דגאולה.
ושוב הישיבות הן לא תוצר של פעילותה הגדולה של הממשלה בעבור קיום עולם הישיבות והגברת התורה
אלא תוצר של עזותם של היהודים שומרי התורה והמצוות, וככה אי אפשר להביא משיח, אי אפשר להביא משיח בצורה שהמדינה עושה ככל שביכולתה לעקור את התורה-דור של אתחלתא דגאולה זה כן, המדינה בצורתה הקיימת אינה תורה!
דברי הרצי"ה מכוונים על כל עם ישראל.מ.מ.י.ר
כבר עניתי שודאי שאנו נמצאים בדור של אתחלתא דגאולההאריאלניקהנאמן
מה שאמרתי שלנו, הציבור האמוני, אסור לפחד ואם המדינה עושה דברים שכנגד התורה עלינו לעשות ככל שביכולתינו כדי לבטל את שלטונם ולהקים שלטון שהולך ע"פ דרכה של תורה.
האתה לא רוצה שלטון ע"פ התורה? האתה מעדיף שלטון שרומס את כבודה של התורה? אל תהיה עוור! פתח את העיניים ותסיר את עול השלטון מעל צוורך!
גם אנחנו רוצים מדינת הלכה!*מוריה 2*
אבל... (זה נשלח באמצע)*מוריה 2*
לשקר אין רגלים ואנחנו רואים את זה... כל יום מתגלה עוד רשה של שחיתות וכד' לא ירחק היום ובסוף כל מי שיצטרך לתת את הדין יתן! המדינה כמו שאמרת הי אכלי השאלה איך את הממלא אותו "הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק".. לפי דבריך את זורק את המדינה ,מתנתק, בועט במתנה של ה'. אולי אתה מסגנן את זה במילים אחרות אבל בפועל זה מה שאתה עושה. מתנתק מהשלטון (השלטון שולט במוסדות המדינה) ומתחבר לעמ"י.
דבר שני- תעשה מה שאתה רוצה . אני יודעת שהרב צבי יהודה זצ"ל קרא לכל התלמידים שלו לעלות לסבסטיה כי זה היה הדבר החשוב באותה התקופה. תמיד הייתה מלחמה על הארץ גם עכשיו... ובמחילה ממך אבל אני חושבת שזה לא פחות חשוב. אתה בוחר ללמוד תורה? אשריך! אבל שתדע שזה לא סותר. ואני חושבת שא"י זה צו השעה! לא רק אני אומרת את זה ... גדולים וטובים ממני אמרו את זה לפני. שולחים קסאמים על שדרות והסביבה, פיגוע במרכז דבר שלא קרה אף פעם! הארץ אומרת לנו "תתעוררו!!!" ואנחנו ... בשלנו חוץ מקבוצת נערים, פנאטים, משפחות אמיצות שיושבות בחוסר תנאים ובעקשנות וכולם מסתכלים עליהם, כל פעם באה משטרה הופכת להם את המקום והולכת והם מתיישבים מחדש... זה קל? עם תינוקות? אז מה מבקשים מאיתנו שנבוא, נעלה, נעזור במה שאפשר? יש מספיק דברים מסבי בלעשות שהם לא פחות חשובים. כמו שאמרתי תעשה מה שאתה מבין אני את שלי אמרתי...
דבר שלישי- יהודים יקרים שהשבת חשובה להם מאד לא יסכימו לעבוד. כסף שמרווחים בשבת יורד לטמיון. אין ברכה בכסף של שבת. בכל אופן מי שיש לו אמונה תמימה בה' יתברך וב"ה כמו שאמרנו עוד יהודי ועוד יהודי זוכה להתקרב לאבא שבשמיים אז ברור לו שהו אלא יעבוד בשבת. בעלי חניות\עסקים מודעים לעובדה שקשה למצוא עובדים בשבת ובעז"ה גם הם יסגרו את החניות בשבת.
ודאי שיש פריחה וכבר עניתי לו עייני לעילהאריאלניקהנאמן
ודאי שישוב א"י זה צו השעה, אך בשבילי עדיף ליראת שמים שלי ללמוד תורה. צריך לעלות לישובים צריך להאחז בארץ, אך כעת נער כמוני צריך להיות שקוע בתורה, ובשבילי זה קצת קשה לעסוק בתורה באמיתיות, ומצד שני להיות עסוק בעליות. בעז"ה בעתיד.
את צודקת בקשר ליהודים הדתיים- אך מה בקשר למסורתיים? האם הם יסכימו לוותר על עבודתם בשביל השבת? וגם אם כן הם לא יעשו זאת בשמחה, כך שהחינוך שילדיהם יקבלו זה שעדיף לעבוד מאשר לשמור שבת, ולמה אבא שלו לא חילל שבת? כי הוא מטומטם. זה מה שיעבור לילדיהם ועצם זה שמדינת ישראל מדינה יהודית מעמידה יהודים תמימים וצדיקים בנסיון קשה כזה, בכוונה תחילה ללא שום אפשרות אחרת, זה גרוע.
לדניאל*מוריה 2*
הבהרה: כשאמרתי מדינת הלכה - לא התכוונתי למדינת הלכה לשיטת החרדים. אנילא חרדיה כפי שהספקת להבחין. מדינה שהולכת עפ"י תורה. איך עושים את זה? אנילא יודעת ... ברור שצריך להשפיע על עמ"י ונראה לי הדרך היחידה היא להוסיף קדושה ולקרב עוד ועוד יהודים לתורה ולהמשיך ללא הפסקה את פעילות שלנו למען הארץ.
בתור אחת שמכירה מקרוב מסורתים. הם לעולם לא יוותרו על ערכים שמקודשים בעיניהם ובין השאר שבת! אני יכולה להעיד שאין סיכוי שהם יוותרו על זה. בד"כ רוב החילונים \מסורתים (סליחה על הפילוג הזה אבל כוונתי ליוצאי עדות המזרח) גדלו בבתים דתיים .הם חיפפו קיום מצוות מטעמי נוחות (לא נפתח את זה לדיון) לכן יש ערכים חזקים שהם לעולם יוותרו. הם יסעו בשבת והכל אבל שולחן שבת יהיה, קידוש (לא משנה שאח"כ הם יראו טלביזיה או יסעו לים) אבל לעבוד הם לא יעבדו!!!! שבת לה'!
אז מה את אומרת לעשות להשאיר את השלטון הנוכחיהאריאלניקהנאמן
אנחנו לא עושים שתי מדינות, גם לשיטת הרב גינזבורג שהאדיר את רעיון הקמת מדינה יהודית ע"פ ההלכה לא חושב שצריך לעשות זאת אם זה יגרום לפירוד, וזה בדיוק מה שעושים, גורמים לעם לא לרצות את השלטון הקיים המתנגד לתורה, וגורמים לעם לרצות שיהיה פה שלטון תורה, ברצון העם כמובן.
לשיטת כולם תהיה פה רק מדינה אחת או מדינת התורה או מדינת הציונים(ששלטונם נוגד את התורה) השאלה היא מה את מעדיפה?
מה הבעיה עם 'מדינת הלכה' כמו שהחרדים חושבים? למה זה כ"כ מרתיע אותך? בגלל שהכנסנו למשפט את המילה 'חרדים'? אין בעיה אז נעשה מדינת הלכה כמו של החרד"לים(תורת חיים בעוז!) וגם אם לא, אני לא חושב שירדת לסוף דעתם של החרדים, כי מדינת הלכה ש(מיעוט מ)החרדים דוגלים בה זה אותו דבר כמו מה שאת רוצה, אחרי הכל יש לנו אותה תורה, והציבור החרד"לי(אריאל אריאל קדימה ליותר!) והחרדי(געוואלד!!!) מקפידים על ההלכה באותה רמה, ואנחנו יותר!
אני מדבר עובדות וזה המצב כיום, את מכירה את המסורתיים שכן העדיפו את השבת על פני העבודה(רק שתדעי שהילדים שלהם לא יעשו את אותה בחירה וזה בדוק)
עייני בספר מכתבים לטליה שם כותב התלמיד ישיבת הסדר(שכחתי את שמו, מחילה) שם הוא כותב ממש נבואה על המצב כיום כאשר נרמס כבוד השבת וכו'.
להשפיע מבפנים (?!)*מוריה 2*
1. ברור שאני בעד ללכת בכל הזדמנות אפשרית לדין תורה ולא לבית המשפט הרגיל . אבל אתה צריך להבין שדין תורה מתעסק בנושאים מאד מסוימים כמו ממנות, גרושין נישואין, מתן פטור מהצבא לבנות וכו' . לדין תורה אתה לא יכול ללכת כשעברת על החוק הרגיל כשנסעת באדום. ז"א צריך לגבש חוקים. מבין?
2. לא חשבתי שיש קדושה בממשלה כמגרשת יהודים מבתיהם (להרגיע אותך ?גם לפני הגירוש לא חשבתי)
3. אתה מציע פתרון של מדינת הלכה . אז הרבה אנשים יגידו לך "שמע בנאדם, אתה צודק! באמת השלטון פה לא בסדר. אבל אפשר לחוקק חוקים אחרים אבל למה חוקים של התורה? "(זאת כפיה דתית!!!!
). יש לך תשובה?4. כדי להבהיר כאן משהו: אני לא נגד חרדים. אין לי בעיות איתם. אני חיה איתם יפה מאד מהגן והם גם שכנים שלי (מפתיע נכון?
)אני לא מסכימה איתם עם הרבה דברים כמו עם היחס לחוזרים בתשובה ולציבור הדתי לאומי. אבל תאמין לי שאני מסתדרת איתם מצויין.- כדי לזכות בשיתוף פעלה אתה חייב את החרדים. מדינה חרד"לניקית? הצחקת אותי! הם חושבים שאנחנו מזרחוניקים, מתפשרים (תוסיף כיד הדמיון הטובה עלייך) יותר מזה, מרוב שהם מקפידים הם יראו פשרה רצינית בהלכה על העובדה שאני ואתה וכולם פה מתווכחים בנים- בנות (אז קבל גוועלד אחד גדול).
מיעוט חרדים? מיעוט חרדים אולי נגד המושג מדינה בכלל (סאטמר, תולדות אהרן וכו' ) השאר? אין להם בעיה! תראה אותם יושבים על הכסא בכנסת ומתווכחים עד שנגמר להם הקול על תקציבים לביטוח לאומי למשפחות ברוכות ילדים.
המסורתים- מזכיר לי שפעם משהו אמר לי "הרמב"ם אומר : דרך האמצע..."
כמובן ידען גדול...
בכל אופן לעבוד בשבת הם לא יעבדו(הילדים) אולי מיעוט אבל לא כולם. כי יש כבוד למה שאבא ואמא חינכו. יכול להיות שאתה צודק אבל לפחות את מי שאני הספקתי להכיר הוא לא כזה. אתה אמרת שהיית פעם חילוני אז אתה מכיר אולי את המציאות יותר טוב ממני. אני מדברת על המשפחה שלי על אנשים שמסביב שהכרתי . קשה לי לראות אותם עובדים בשבת. הם שולחים למוסדות דתיים. לממלכתי דתי, בד"כ ילד שואף להיות כמו ההורים שלו או יותר מזה... בד"כ הם יוצאים אותו הדבר כמו ההורים שלהם.
טוב...האריאלניקהנאמן
1)את יודעת למה בית דין יהודי, מתעסק רק הנושאים שהזכרת(פחות ממונות, כי ע"פ החוק אי אפשר לדון דיני ממונות בב"ד תורני אא"כ שני הצדדים מסכימים וגם אז צריך לבוא באישורו של בית המשפט החולני)? כי מדינת ישראל אסרה על בתי הדין לעסוק הכל הנושאים שהוא יכול, תקראי סיפורים על דיינים לפני מאה-מתאיים שנה, הם עסקו בכל דבר שהיום בית המשפט עוסק בו, מדינת ישראל שללה מבתי הדין את רוב סמכויותיהם.
ומי שמחוקק חוקים(נסיעה באדום וכו') זה לא בית המשפט, זוהי הכנסת, וגם את הכנסת צריך לעשות ע"פ התורה, האם את חושבת שנסיעה באדום זו לא עבירה על חוקי התורה? ודאי שכן! ומשום שהכל בא מתוך התורה הכל כלול בתורה כל פרט ופרט מחייו הפרטיים והכלליים של עמ"י בא אך ורק מתוך התורה ובכוח התורה, ומשום שכך אין אנו יכולים לסבול דבר שנוגד את התורה.
ואת החוקים צריך לגבש בהשקפתה של התורה ובדרכה של תורה(עייני באתר ישיבת במאמר הזה: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=368&id=5206&q=הרב%20שפירא .)
3)ובשביל שזה לא יהיה כפייה דתית אז עושים 'הפצות'\'מבצעים'(שזה הפצות בלשון חב"ד) כדי שעמ"י מעצמו ירצה שלטון של תורה, ואכן אנחנו כבר בחצי הדרך(ויותר) לשם כי את בעצמך אמרת שעמ"י רוצה שלטון אחר, מה שעכשיו צריך לעשות זה להראות לעמ"י את היופי שבתורה וכך השלטון האחר שהם ירצו הוא שלטון של תורה.
4) ממש לא! חבר שלי היה בשבו"ש במרכז אחרי הפיגוע והרבה חרדים באו לשם להשתתף בצערה של תורה. החרדים בכלל מכבדים מאוד את הציבור החרד"ל(יש עדיין את אלה שלא מבינים מה ההבדל ביננו לבין המזרוחניקים, ויש גם את השבבניקים שלהם לא אכפת) אבל הרבה מאוד מהם מכבדים את הציבור החרד"לי, בישיבות הגבוהות רבנים חרדיים(הרב הגאון הרב אשר וייס, הרב הגאון הרב זלמן נחמיה גולדברג) מעבירים שיעורים ומאוד מכבדים אותנו. וגם יש חרדים שיודעים כיום על תנועת נוער אחת בציבור החרד"ל שהולכת ע"פ דרכה של תורה והם ממש לא מזלזלים. כיום ההתייחסות שלהם הרבה יותר טובה מאשר פעם.
החרדים שמתווכחים בכנסת לא עושים זאת מתוך רצונם להקמת מדינה יהודית, הם פשוט דואגים לאינטרסים שלהם(שזה לדעתי טוב מאוד, כי מי שנמצא בתוך הכנסת לא יכול לפעול להקמת מדינה יהודית אמיתית, אז לכל הפחות שידאג לאינטרסים של התורה.)
לא מדויק, ההורים לא עבדו כי להם היה כבוד למה שההורים שלהם חינכו, אך ככל שהשנים עוברות והנכדים לא מקבלים מההורים שלהם את אותו חינוך שההורים שלהם קיבלו מהוריהם(קצת מבלבל אבל בכ"ז) אז הכבוד והידע פשוט יפחת וילך.
אם לדוג' ההורים(הדור הראשון-הדתיים) של המסורתיים שמרו 80% מהתורה, אם הם לא שלחו את ילדיהם למוסד דתי(מה שלרוב קרה בגלל שמי שרשם היו פקידי השלטון שהכריחו את ההורים לשלוח את ילדיהם לבתי ספר חילוניים) אז ילדיהם קיבלו לכל היותר 40% מתוך השמונים שהוריהם קבלו, ובאם הדור השני(המסורתיים) לא חזר בתשובה, אז הוא שלח את ילדיו גם לבית ספר חילוני ולילדיו יש 20% מתוך השמונים (של הסבא והסבתא) כך שגם הדור השלישי(חילוניים עם זיקה למסורת) כן יעבדו בשבת אם יהיה להם כזה נסיון.
ואם הדור השלישי כן נשלח לבית ספר דתי אז יש שתי הסתברויות או שהוא יתחזק ואז "ושובו בנים שובבים ארפא משובותיכם" או שהוא ילך לתיכון דתי והתפקרות צאצאיו נדחתה בדור אחד. כמובן יש את הנתון של ''לא יטש ה' עמו" "ורחמיו על כל מעשיו" שכן הכל בידי שמים, חוץ מיראת שמים, אך ה' יסובב סיבות כדי שיהיה לחילוניים עם זיקה למסורת(הדור השלישי) אפשרות לחזור בתשובה, וחלק לא מבוטל אכן ינצל אותה, אך בדרך הטבע רובם ישארו בדרכם, שהוכנסו לזה בכוח ע"י פקידי השלטון שלמדינת ישראל שרשמו את הוריהם לבתי ספר חילוניים.
ועל סמך הדברים הללו אומר: בצפיה לבניין אריאל!
לא שכחתי*מוריה 2*
שבת שלום.
מאמר שהיה השבת בבשבעהאריאלניקהנאמן
הציונות הדתית שקועה בהתרפקות על השמחה בהקמת המדינה, במקום להתקדם אל דרך המלך של השאיפה לשיבת מלכות בית דוד.
מיכאל פירר
יום העצמאות שעבר עלינו דורש התבוננות מעמיקה. שתי דרכים מרכזיות קיימות היום בקרב שלומי אמוני ישראל, ביחס למצב הלאומי הכללי בארצנו. מחד עומד הציבור 'החרדי', אשר (בהכללה כמובן) אינו מגלה עניין רב בנעשה מחוץ לדל"ת אמותיו של בית המדרש, ולא נראים בו רצונות וכוחות של עשייה בתחום הבניין הכללי של האומה בארצה. הנהגה זו, הנובעת מהיעדר יחס ברור לתהליך הגאולה, גורמת לכך שכל ההתייחסות למציאות הכללית היא פסיבית בלבד.
לעומתו, הציבור ה'דתי-לאומי' אוחז באידיאולוגיה ברורה של מהלך גאולי, אולם יחד עם זאת בא הבלבול של קבלת המערכת ה'ישראלית' כולה, עם ערבוב הטוב והרע שבה (וגם זה בהכללה).
גם אם במקרה הטוב יש מי שטורחים לומר שאיננו מקבלים את כל המערכת, אבל באמת אנחנו באותה סירה: הדגל הוא כחול לבן, ההמנון הוא 'התקווה', וביום העצמאות יש גם במות דתיות לזבח החג. נשיא המדינה הוא המלך ולפניו רוקדים "שאו שערים", שהרי "מדינת ישראל שייכת לעם ישראל לדורותיו". את בג"צ דנים לכף זכות שיכול הוא להיות מוסד טוב באופן כללי, ורק "במקרה" השתלט עליו רודן שיפוטי. גם אם לא נחבב רמטכ"ל מסוים, נכבד אותו כראש צבאנו הישראלי, אף אם בלב פנימה אנו משננים שבבוא העת, כשלא תהיה ברירה, נסרב פקודה (אם לא נצליח להתחמק).
בהסתכלות פנימית, נראה לאבחן את ההנהגה הציבורית הזו כקיבעון של רצון בוסרי שאינו מבורר כראוי. בשנותיה הראשונות של המדינה שמחנו, ובצדק, על עצם המציאות שעם ישראל מתנער מן העפר ומתחיל ללבוש צורה וגוף של אומה חיה. אף רבותינו חיזקונו להבין שמציאות זו איננה דיעבדית, ויש בה קידוש השם נשגב.
ומתוך שכך הרגשנו, על כל פשעים כיסתה האהבה. ולא חסרו פשעים ברמה לאומית: רצח יהודי אלטלנה, העברה מרושעת של בני עדות המזרח על דתם, מכירת ילדי תימן, הרג חיילינו בפקודות לא מוסריות, העלאת מאות אלפי גויים לצורך האיזון הדמוגרפי, מסירת יהונתן פולארד לידי האמריקנים והשארתו שם בזדון, ועוד.
ההשקפה הבוסרית נובעת מכך שאחרי 60 שנה אנו מתרפקים על העבר, וטרם הוספנו על השמחה הראשונית את הרצון לראות במלכות ה' בפועל ממש. "רבי שמעון בן יוחאי אומר: בשלשה דברים עתידים למאוס, במלכות שמים, ובמלכות בית דוד, ובבנין בית המקדש..." (ילקוט שמעוני שמואל א' ח').
הקב"ה, ברוב אהבתו אלינו, רוצה לעורר אותנו. וכשההטבעה של הבלבול כל כך עמוקה בנפש, אין ברירה ואי אפשר להוציאה אלא בייסורים וכאב (רח"ל): יהודי גוש קטיף מושלכים לאשפה בסובלנות ובכבוד. פיגוע ממלכתי בעמונה שתוצאותיו 320 רמוסי סוסים ומפוצחי אלות. כוחות הביטחון מתנהגים יותר ויותר כצבא שיטור בריטי וככוח נייטרלי בין אוכלוסיות זרות. מערכת המשפט דואגת לחנכנו בכוח לאהבת הצדק והיושר שבספר החוקים הבריטי. השלטון עוזר לאויב בכסף, בנשק ובשחרור מחבלים. אוהבי עם ה', תורתו ונחלתו נעשים הגרועים שבאויבים, ויש מי שדואג להצהיר שזוהי רק ההתחלה.
ואנו, למרות כל מה שחווינו ואיננו עוד כל כך תמימים, נמצאים במצב של מבוכה. לאן מיועדת דרכנו? והתשובה פשוטה: לא צריך להיקרא "חרדי" כדי להבין שיש ערבוב של טוב ורע בתהליך הגאולה. ומאידך גיסא, אין זה סותר להשקפה של פעילות וקידום ממשי בתהליך הגאולה ובניין ארצנו הקדושה.
בסופו של דבר, כל מה שמגלגל עלינו השי"ת בא כדי להבשיל בנו את הרצון לצאת מן הקטנות, ולמצוא דרכים לפעול לגילוי הטוב. אנו מוכרחים לעשות שינוי מעשה כדי להתעורר לכפור ברשע ולעורר את ישראל, שרובם הם בוודאי בבחינת "תינוקות שנשבו", ללכת בדרך המלך המשמחת.
לפחות כאקט חינוכי לנו ולילדינו, עלינו להעביר את יום ההודאה להשי"ת על נסיו וחסדיו הרבים בתקופה זו של תחילת הזרחת אור הגאולה - ליום אחר (למשל, יום כ"ח באייר). הודאתנו לה' אינה מזוהה עם המכונים 'חוזי המדינה' ועם סממנים חיצוניים של מוסדות נבובים שתם זמנם. ולמרות תרומתם החשובה של 'גדולי' העליה השנייה, גם לא מכוחם אנו באים. אנו כולנו שבי ציון, תלמידיהם וממשיכי דרכם של רבי ישראל משקלוב תלמיד הגר"א, ורבי מנחם מנדל מוויטבסק תלמיד הבעש"ט, שעלו במסירות נפש ליישב את ארצנו הקדושה בטהרה, ולאוקמי שכינתא מעפרא.
נכון שקשה לשנות הרגלים והדבר דורש עזות דקדושה, אבל אסור להמשיך בהפעלה חיצונית רק מכוח ההרגל, כי אחרי המעשים נמשכים הלבבות. גם אם ישנם בודדים שמסוגלים לעשות הפרדות דקות בשכלם - בהנהגת הציבור מוכרח לבוא שינוי עם ביטוי מעשי.
וכבר הזהירנו רבנו הגר"א (בכמה מקומות בספר 'קול התור') שישנם בתהליך הגאולה כוחות שאינם מצד הקדושה שחייבים לזהות אותם, ולא להשלים עמם בשום אופן. כוחות אלו רוצים לערבב את ישראל הטהורים עם הדעת הטמאה של אלילי המערב, ובכך להשכיח מעצמם ומהעולם כולו את היותם נושאי שם ה'.
אין דרך של שיתוף עם כוחות אלו. הם ירמסו וישחיתו עד למילוי תאוותם (רח"ל). תפקידם בעולם הוא רק להעמיד אותנו בניסיון, ולרומם אותנו להוציא אל הפועל את הרצונות הטובים שבנו, למען לא נתמסמס בשאיפות קטנות של כמיהה לממשלה אחרת או "מפלגת ימין מאוחדת".
נשמח בהשי"ת ובהארת פניו, נשמח בעמו ובבניין ארצנו הקדושה. נתחדש לדבוק בדרך המלך, ונזכה לקיום סוף המדרש: "אמר רבי סימון בר מנסיא: אין ישראל רואין סימן גאולה לעולם עד שיחזרו ויבקשו שלשתם. הדא הוא דכתיב: אחר ישובו בני ישראל ובקשו את ה' א-לוהיהם - זו מלכות שמים, ואת דוד מלכם - זו מלכות בית דוד, ופחדו אל ה' ואל טובו - זה בית המקדש".
יצא לי לקרוא*מוריה 2*
כמו שאמרתי אני יגיב במשך השבוע.
קצת באיחור*מוריה 2*
שבוע טוב ומבורך, אם אתה רוצה להגיב ותגיב ואם לא אז לא.
1. לאט לאט , אני מאד מקווה שנגיע למצב שנוכל להישפט בבתי דין רבנים. כמו שאמרת עמ"י נמצא בתהליך של הוודעות למצב שקורה היום. ב"ה התקשורת עושה עבודה טובה בקטע הזה. לפחות ממה שאני יודעת יותר ויותר אנשים מוכנים ללכת לבתי דין רבנים ואני חושבת שבית המשפט האזרחי לא יכול למנוע את זה "כבוד האדם וחרותו", "דמוקרטיה"(אני צודקת? לא נתחתי את המושגים האלה כבר חצי שנה). בקיצור, עם זה או בלעדי זה עמ"י מתחיל להתעורר ולשאול את עצמו הרבה שאלות אני מקווה שנגיע כבר לשלב שבו נלך לבית משפט כדי שהוא יפסוק גם בקטנות.
קראתי את המאמר, אהבתי אותו, אני מסכימה עם כל מילה!
דבר שני- שאתה ממליץ לי לקרוא כל מיני דברים(מאמרים, סיפורים וכו') ,תביא שמות לספרים.
2. דניאל, אני מצטערת אם אני מנפצת לך עכשיו בועה\ חלום\ (המקום פתוח כאן להשלמות...). תראה, זהנורא נחמד לעמוד בדוכן של 'מעייני הישועה' ולראות איך תוך פחות משעה כל נרות שבת נחטפים, אבל אתה מבין שזה לא מדד? נרות שבת, הנחת תפילין זה לא דבר מחייב. עמ"י עוד רחוק, רחוק מאד. אנשים פוחדים ממחיוביות. פעם כשהייתי קטנה שאלתי את בת דודה שלי כזאת שאלה: "את מאמינה באלוקים?"
"ברור!"
"אם את מאמינה למה את לא מקיימת מצוות? הרי את מאמינה שה' נתן את התורה ובתורה כתובים מצוות שמחייבות כל יהודי?"
- שתיקה. "תראי , אבא שלי לא יכול עכשיו לשמור שבת, הוא לא רגיל לזה . אנחנו רגילים לנסוע בשבת ולראות טמבלזיה אי אפשר עכשיו לשנות".
מכל הדו שיח הקצר הזה, שורה תחתונה לאנים אין כוח לשנות. את אותו הדבר שהיא אמרה איינשטיין גם ידע . שלוש שנים לפני מותו הוא גילה שיש בורא לעולם והא לא שינה את אורחות חיים שלו כי לא היה לו כוח לשנות כוח ההרגל חזק לטוב ולרע. אני בטוחה שההפצות שחב"ד או כל תנועה אחרת עושה זה יותר רציני אבל מה שניסיתי לומר לך שלבוא ולגרום לשנות את חייו של יהודי אחד זה תהליך שיכול לקחת כמה שנים טובות. זה ממש כיף לקרוא עוד סיפור מוצלח של חוזר בתשובה ולטפוחלעצמנו בשכם ולומר: "סוף סוף נפקחו עיניו של המסכן רק חבל שהוא היה צריך לחצות חצי עולם, לעבור תאונת דרכים ולאבד חצי מהחיים שלו...
בקיצור זה לא מה שזה נראה אז בוא נעמיד את עצמנו במקום הנכון.
3. חרדים... יש לי הרבה מה לכתוב בעניין הזה.
אתה מדבר על כמה רבנים? שניים שלושה ואני שואלת איפה השאר? איפה הרב אלישיב? הרב קנייבסקי? ואיפה כל הציבור שלהם שמסתכל עלינו בזיזול והתנשאות "מזרוחניקים!" הקריאות האלו לא יוצאות סתם מהפה עכשיו ב"ה זה פחות ואני הולכת ברחוב בלי גרבים רחמנא ליצלן ולא סוקלים אותי באבנים ,אבל מרגישים את זה באוויר. אהבת ישראל לא שופעת מהם. עכשיו לנקודה יותר כואבת מה עם בתי הדין הרבניים? שהלכתי להצהיר נכנסתי לבית הדין היה שם רק דיין אחד עם כיפה סרוגה ,כל השאר חרדים. אגב הוא גם הדיין היחיד! אתה יודע שיש מלחמה בנושא הזה כל שנה? הם גם לא ממש מכירים במינויים של הרב אליהו. יש לי שתי חברות טובות שהאבות שלהם דיינים. אחד זה זה שחתם לי על ההצהרה והשני מתעסק בתיקי גיור . הוא לא מקבל קידום בתפקיד אפילו שהרב אליהו מינה אותו באופן אישי לתפקיד הזה.
4. אני הולכת להיות בוטה מאד בנושא הזה אז תסלח לי. החרדים יודעים לקחת את הכסף? יופי! ומה עם החובות? את הזכיות הם מנצלים מצויין. מה הבעיה לאמא חרדיה ללדת 20 ילדים ולא לדעת מהי דאגה לבן שבצבא? היא לא יודעת מה זאת דאגה לשלוח בן למלחמה ולדעת שאולי זאת הפעם האחרונה שהיא תראה אותו? היא יודעת מזה לשכול בן? לבכות על הקבר שלו כי איזה חוליה של מחבלים פגעה בו כשהוא עשה סיור בטחוני? זה מקומם אותי! למה רק אנחנו והחילונים משרתים? הם לא חיים מדינה הזאת? למי אכפת אם הם מאמינים שזאת אתחלתא דגאולה או לא? אם לא מתאים להם שילכו למדינה אחרת!
אנחנו כרגע במלחמת קיום. יש דבר שנקרא מלחמת מצווה אפילו חתן וכלה יוצאים מחופתם! אתה מבין את זה??? לא! אתה לא מבין את זה! עם הגישה החרדית הזאת כבר מזמן הייתה שואה שניה . הרב טייכטל בדיוק כתב על זה בספר "אם הבנים שמחה" על עליה לארץ אם הייתי יכולה להמשיך ללמוד הייתי יודעת יותר... אני מאמינה שהוא לא היה מתנגד להקמת צבא. נסחפתי קצת אני חוזרת. אם תשאל אותם הם יגידו לך שהם לומדים תורה וזאת התרומה שלהם לעמ"י. אני לא מזלזלת בלימוד תורה ממש לא!!!! אבלך גם ישיבות הסדר לומדים תורה וגם משרתים בצבא זה לא סותר!!! את התורה שלנו צריך לקיים ולא רק ללמוד לתיאוריה. אם יש להם בעיה עם היחידות הקיימות יש את הנח"ל החרדי יש את היחידות של ההסדר אין לי מושג מה! אם הם רוצים הם יכולים למצוא פתרון. הבעיה שהם לא רוצים! ולסיום הנושא הזה אני לא שונאת חרדים אני מתנגדת למעשים מסויימים שהם עושים. אני מאד מעריכה את החסד שהם עושים זק"א ,גמ"חים וכד'. להרגיע אותך? יש לי גם חברות חרדיות.
5. לא מסכימה עם הסטסטיקה , מדובר בבני אדם. לפי הדברים שלך כבר היינו זמן צריכים להיות בלי כיפות ויהודים לא מאמינים. היום כל יהודי באשר הוא נחשף לעולם של תורה, תמיד יהיה לו איזה דוד מצד שלישי דתי\חרדי. בד"כ גם מי שכ"כ קיצוני ונגד דת היה בעבר דתי (ע"ע טומי לפיד). יש תנועה של תשובה נכון האנשים האלה בורים, מאד בורים וזה כואב שאת הדבר הבסיסי ביותר הוא לא יודע... קראתי את הספר 'מכתבים לטליה' פעמים-שלוש. ספר מעולה! דב אינדיג הי"ד חזה הרבה דברים נכונים לימינו וזה לא רחוק ממה שהוא אמר. אבל כנגד זה יש את התנועה של התשובה. כנגד כל כוח של טומאה יש כוח של טהרה שמוסיף ומשפיע טוב בעולם.
ועל סמך הדברים האלו אני אומרת
שנזכה לשוב בתשובה שלמה לפניו ובצפיה לבניין בית המקדש!קודם כל,לא צריך להתלהם אפשר לכעוס על החרדים בנחתהאריאלניקהנאמן
"כבוד האדם וחירותו" הצחקת אותי אם בית המשפט יחליט לבטל ערך מערכי הדמוקרטיא כדי לפגוע בדת הוא יעשה את זה ללא קשר לאף אחד מחוקי היסוד שהוא עצמו קבע(גם הגירוש היה אנטי דמוקרטי ובית המשפט אישר זאת, על כן מובן שכל מה שיעזור לפגוע בדת בית המשפט יאשר אפילו אם זה יהיה מנוגד לדמוקרטיא, וק"ל.)
2.ע"פ סקר שנערך לא מזמן(ע"י מוסד חילוני דווקא) יותר מחצי מעמ"י שבא"י מגדירים את עצמם מסורתיים. אז נכון שצריך לשמור את כל התורה ולזה אנחנו שואפים, אך גם אם רוב עמ"י יגדיר את עצמו 'מסורתי' והשלטון יהיה בידיים יהודיות ע"פ ההלכה, כל העם יתחזק מעצמו, בגלל זה עיקר המלחמה שלנו צריכה להיות נגד השלטון, ומוסדתיו להחליפו בשלטון יהודי (לא ע"י בחירות כי אי אפשר שיהיה שלטון יהודי ע"י בחירות כל עוד שיטת השלטון נשארת לפירוש בתי המשפח). ומצד שני צריך שכמה שיותר יהודים יתחילו לשמור מצוות כדי שיוכלו להעשות כלי לקבלת עול מלכות שמים ע"י שלטון יהודי בא"י.
3. אקדים הקדמה קצרה- כמו שאמרתי, קל מאוד להכליל, ואני לא חושב שבגלל שהם מכלילים אותנו אנחנו נכליל אותם ונקרא להם 'פרזיטים' וכד' גם אם באים לבקר את הדרך של החרדים הדבר צריך לבוא ממקום של תיקון, ואהבת ישראל, ולא ממקום של 'הם מכלילים אותנו ומבזים אותנו אז אנו נבזה אותם' ח"ו! גם אם הם טועים צריך עדיין לכבד אותם, אפילו אם הם לא מכבדים אותנו, זה הנסיון. עד כאן הקדמה.
הרב אלישיב? מה איתו? רק שתדעי מכל הרבנים החרדים הליטאים הרב אלישיב שליט"א הוא אולי הרב שהכי מכבד את הציבור שלנו(הראי"ה קוק זצ"ל חיתן אותו, ידעת את זה?) הרבה מתלמידיו הם בעלי כיפות סרוגות, זה שהעסקנים(ח"כים) הסובבים אותו עושים מה בראש שלהם זו לא בעייה שלו אלא בעייה של היר"ש שלהם.
וגם אם הם חולקים על הרבנים שלנו בכמה דברים, אז מה? יש כזה דבר מחלוקות בין גדולי ישראל, ולמרות שזה נראה לפעמים מאוד אישי, גדולי ישראל הללו אוהבים זא"ז אהבה רבה. הם לא חולקים אחד על השני בגלל הכבוד שלהם,ח"ו! המחלוקות שלהם הן לכבוד ה'! ואותו הדבר גם לגבי ההשקפה בנוגע לאתחלתא דגאולה, יש רבנים שחושבים שאנו לא נמצאים באתחלתא דגאולה, וזו דעה לגיטימית לגמרי, אני לא מסכים עם הדעה הזאת אך הדעה הזאת דעה של גדולי ישראל שצריך לכבד גם אם אני לא מסכים וגם אם הם חולקים על הרב קוק זצ"ל מותר להם.
זה לא הרבנים קוראים לנו מיזרוחניקים, זה כמו שכבר אמרתי או אנשים שעדיין לא מכירים את ההבדל בין 'מיזרוחניקים'(הצופים הדתיים וחלק גדול מבנ"ע) לבין חרד"לניקים(אריאל וחלק מעזרא) אותם אלא שיודעים לא צועקים סתם- 'מיזרוחניקם!' אך לא בגלל זה תאמרי על ציבור שלם שהם מבזים יהודים, ח"ו. ואולי זה התפקיד של חברי\\חברות תנועת אריאל-להראות שיש דוסים גם עם כיפות סרוגות.(ובאמת מאז הקמת התנועה החרדים לאט, לאט. קמעא, קמעא- הם מבינים שיש מציאות כזאת, של ת"ח גדולים עם כיפות סרוגות, מציאות שגדלה והולכת, ב"ה הרבה בזכות התנועה.
דיינים- בנוגע לדיינים זוהי מחלוקת שלא לש"ש, אך שוב לא גדולי ישראל שלהם עושים את המחלוקת הזאת, אלא כל מיני רבנים קטנים שכבודם חשוב להם יותר מכבוד ה', אמת זו בעייה, זה קורה בגלל שבישיבות שלהם לא לומדים אמונה אז כפועל יוצא אין להם יר"ש.
4. אני כן מבין את זה, והגישה שלי כמו שאמרתי כבר היא ממש לא גישה חרדית.
את צודקת באמת לחרדים(הליטאי בעיקר) יש בעייה גדולה מאוד בכל מה שנוגע לא"י. הם לא מבינים שיש פה ארץ ה' שה' צווה עלינו לשמור ולהגן כי זה רצון ה', הם לא מבינים את זה ואכן הם צריכים לחזור בתשובה, אך צריך לקחת את זה בפרופורציא, כי כמו שיש בציבור שלנו בעיות(גם החרד"לניקים לא מושלמים) כך גם לחרדים יש בעיות וכמו שאנו צריכים לתקן את הבעיות הללו בציבור שלנו כך הם צריכים לתקן את הבעיות של הם בציבור שלהם. וכמו שאנחנו לא נתקן את הבעיות שבציבור שלנו אם החרדים יצעקו עלינו, כך החרדים לא יתקנו את הבעיות שלהם אם אנחנו נצעק עליהם, זה צריך לבוא בנחת ולא בבוטות ובהתלהמות. זה דבר מאוד מעצבן כל פעם שמדברים על חילונים אז 'אוי למי שידבר עליהם סרה, הם תינוקות שנשבו' ויש הרבה אהבת ישראל לחילונים, אך לחרדים שעושים את רצון ה' לפי איך שהרבנים שלהם מדרכיכים אותם אנחנו לא מגלים כ"כ אהבת ישראל, האם החרדים יותר גרועים מהחילונים? למי את חושבת שהציבור שלנו יותר קרוב לחילונים או לחרדים? אם את חושבת שלחילונים אז באמת החרדים צודקים ואנחנו רק חילונים עם כיפה, אנחנו צריכים להבין שהחרדים הם בעלי בריתנו הטבעיים ביותר ובגלל זה אנחנו צריכים לתקן אותם, לא בצעקות אלא בנועם ובנחת, כי אין שתי הלכות, ההלכה שלהם זו אותה הלכה שלנו.
על כן אוסיף קדושה ואומר- בצ"ל אריאל!
נ.ב אם קראת את המאמר והסכמת, אז הבנת שכותב המאמר התכוון שלא לומר הלל ביום העצמאות אלא ביום ירושלים, האם גם לזה הסכמת?(הוא פשוט אמר את מה שאני אמרתי לעיל בדרך נעימה ונוחה ונכונה יותר)
לזה אתה נתפס?!*מוריה 2*
ודבר שני כשיהיו לך אחים בצבא אז תדבר!
אני יגיב מאוחר יותר הראש שלי לא פנוי עכשיו.
סליחה?האריאלניקהנאמןאחרונה
לא יהיו לי אחים בצבא, כי אין לי אחים. אך האם אמרתי משהו נגד הצבא ונגד החיילים? אמרתי שהחרדים טועים בהתייחסות שלהם והם צריכים לחזור בתשובה, אך עדיין צריך להבין שלחרדים יש דרך מסוימת ע"פ הרבנים שלהם, ולא צריך להיות בוטים נגדם, כי אני לא הולך לחלוק על גדולי הרבנים שלהם, מי אני ומה חיי שאחלוק על גדולי עולם, ועוד בבוטות?! ח"ו! לא חרבה ירושלים אלא על שביזו בה ת"ח! אני הולך לפי רבנים אחרים גדולים לא פחות, אבל לא בגלל זה אבזה בטענות מגוחכות את דרכם של גדולי ישראל.
...תמי!
גרמניה-נעצרה בארץ (אומנם בדרך נס אבל עדיין...)
אפשר בכלל להשוות בין מצב ההרוגים וההשפלה של היום לאלה של פעם?!?!?!
והכור הקודם שפוצצו פוצצו בעזרת חמישים מטוסים עם 80 טון חומר נפץ על גביהם, ביחד עם מטוסי תדלוק, בטיסה של כאלפיים קילומטר?!?!?!
ומודים על הקמת מדינה שאי אפשר אפילו להשוות בין מצבינו בגלות לזה בארץ!...
התגובה היתה מכוונת ל"האריאלניקהנאמן"...תמי!
הגבתי כבר בתגובה הקודמתהאריאלניקהנאמן
נראה לי שהיא התכוונה אלי?!אויש
היו לי המון התלבטויות עד שקראתי מה כבוד הרב אמר!!!מאחורי הקו
משו נחמד שלמדנו היום בשעור ארץ-מיטל
אם תקבל אגרטל ואחרי רגע מישהו מהמשפחה ימלא לך אותו בבוץ במקום בפרחים אתה לא תגיד תודה למי שנתן לך את האגרטל?
ככה זה ארץ ישראל- מתנה מהקב"ה... קיבלנו מתנה יפה ובאמת האנשים בתוכינו מילאו אותה בהרבה דברים לא טובים שאולי ירצו לגרום לנו לא לחגוג.. אבל לא להגיד תודה לקב"ה על המתנה הנפלאה הזאת??
לא להגיד...אין לי כוח להסביר למה..אולי מאוחר יותר.קראתיך
זה באמת עניין מסובך, אבל הרב ליאור הסביר את זה מעומאחורי הקו
(זה לא ציטוט מדבריו של הרב, תימצתתי ממש)
טוב, כמובן מדובר בפסק הלכתי שלך.מ.מ.י.ר
תמהני.
יש למישהו פה נימוק הלכתי מדוע לא לומר הלל ביום העצמאות??
ואני מציע באמת לכולם לקרוא את השיחות ליום העצמאות, שבספר "כי עין בעין יראו", עם שיחות רבות של רמ"ים וראשי ישיבות מהר המור.
אי אפשר לעשות בירור הלכות ציבור בלי עיון.
התגובה הזו הייתה ל"קראתיך".מ.מ.י.ר
בכל אופן, לענ"ד בהחלט יש צורך בממלכתיות, כמו הרב צבי יהודה.
ונראה לי כתבת קצת לא מדוייק, מה זה לא "בעד המדינה"? הרי אם לא כן, הכיצד אפשר לומר הלל, הרי צריך גדר של 'משום ניסא' כמו שמובא בערכין (י ע"ב) ובמגילה (י"ד ע"א), כל העניין הוא שתהיה מדינה, מלכות (וכרמב"ם הלכות חנוכה ומגילה, פ"ג ה"א ומאירי פסחים קי"ז ועוד).
כדאי לקרוא בעניין את דבריו של מו"ר הרב צבי ישראל טאו שליט"א, בספר "סולו המסילה".
כן, שמתי לב.מאחורי הקו
גם אני לא קראתי את החוברת שלו, אני חושבת שאתה מערבב בין שתי דברים. בכ"א אני התכוונתי לכתבה שהייתה על מה שהוא אמר פה בערוץ (הייתי מעלה קישור אם היה לי כח).
בעד המדינה, הכוונה לבעד גירוש וכאלה. מחילה, התכוונתי לממשלה ולא למדינה. יש לנו אנשים נפלאים, אבל הדג מסריח מהראש (תמיד הייתה לי אלרגיה למשפט הזה).
מצטערת, אין לי את הספר בנמצא. אם יש לך זמן אני אשמח אם תכתוב על מה הספר מדבר.
בסדר.מ.מ.י.ר
יכול להיות שזה נשמע מעט "לא מעניין", אבל זה רק נשמע. הספר הוא בעצם כולל בתוכו שיעורים של הרב טאו מתוך כמה מקומות, וביחד זה מתחבר לספר שמבהיר את ה"הלכות ציבור", הכוונה - ההשקפה, לדוגמא בקשר להתייחסות שלנו לממשלה.
ספר ממש חשוב, לפי דעתי ממש כדאי לקרוא. וזה לא כל כך ארוך, וגם לא יקר.
אני מצטער. אני גם לא קראתי את כל מה שכתב הרב דב ליאור פה בערוץ.
והתבלבלתי. זה לא המאירי בפסחים קי"ז (למרות שהוא כותב שם דברים חשובים שנוגעים לחלק אחר של הדיון), זה הכלבו בסי' מ"ה.
ברור שלומר!!!!!!!!!!1שבונץ'
ברור שיש פווווווווווווווווווווווווווווווווווווווול מה לשנות ולהוסיף למה שיש עכשו...אבל זה הרבה יותר טוב מימה שהיה קודם!!!!!11
הרב עובדיה יוסף על אמירת הללמעוז אסתר
מכיון שאנו רואים כי רבים נבוכים בענין היחס הראוי למדינת ישראל בעינים תורניות, ומכיון שפרסום דעת מרן הרב שליט"א, חשובה ביותר בנושא זה, אנו חוזרים ומפרסמים את הדברים המופיעים כאן, ובתוספת נופך
יום ה' באייר, הוא היום שבו הוכרזה עצמאותה של מדינת ישראל. ונחלקו חכמי ישראל בדורות האחרונים לענין אמירת הלל ביום זה (כפי שאנו אומרים הלל בברכות בימי חנוכה וכדומה.) כי יש סוברים שבכלל אין מקום לאמירת הלל ולשמחה ביום הקמת המדינה. ויש סוברים שכל אחד רשאי לומר הלל ביום זה, להודות ולשבח את השם יתברך על ניסי הקמת המדינה. ויש הסוברים שאף יש חובה לומר הלל ביום זה, וגם סוברים כי יש לברך על אמירת ההלל, ממש כדין ימי חנוכה.
ומרן הרב עובדיה יוסף שליט"א נדרש לנושא זה, והעלה שאף אם נכון לומר הלל, מכל מקום אין לברך על אמירת ההלל, משום שלא תקנו רבותינו אמירת הלל בברכה אלא על נס שנעשה לכל ישראל ממש, שעמדו עליהם להרגם, והשם יתברך הצילם, אבל הניסים שנעשו במלחמת הקוממיות, שהצילנו השם יתברך מיד אויבינו ושונאינו שזממו להכחידינו, לא היו הניסים לכל ישראל, ולכן בודאי שאין לברך על אמירת ההלל ביום העצמאות.
וכתב להוסיף עוד טעם שאין לברך על ההלל ביום העצמאות, הגם שזכינו בעזרת ה' לגבור על אויבינו, מכל מקום, לגבי נס חנוכה, שקבעו רבותנו ימים אלו לימים טובים בהלל והודאה, אמרו בגמרא שתקנו כן מפני הנס של פך השמן שלא היה בו להדליק אלא יום אחד ונעשה בו נס והדליק שמנה ימים, וכתב המהר"ץ חיות, ולמה לא אמרו שהוא משום נס הנצחון של המעטים כנגד המרובים במלחמה? אלא הטעם, משום שנס זה אינו יוצא מגדר הטבע (וכמו שכתב הר"ן (חולין צה
שכן מנהגו של עולם ששנים או שלושה אבירי לב יניסו הרבה מן המופחדים) ואין אומרים הלל על ניסים נסתרים אשר הקדוש ברוך הוא עושה עמנו בכל עת, מה שאין כן נס פך השמן, שהוא יוצא מגדר הטבע, ולכן תקנו הלל בימי חנוכה. והוא הדין בנידוננו שאף שזכינו בחסדי השם יתברך לנצח את אויבינו הרבים והעצומים, מכל מקום דבר זה לא יצא מגדר הטבע, ובפרט שבימי הקמת המדינה ומלחמות ישראל, כמה נפשות יקרות נפלו במערכות ישראל, ואם כי בסופו של דבר גברו ישראל, מכל מקום אין הדבר חורג מדרך הטבע ולכן אין לקבוע על כך הלל בברכה.ועוד כתב מרן הרב שליט"א, שמלבד כל זה יש להוסיף, כי הן אמנם רבים ועצומים מגדולי הדור (בתקופת הקמת המדינה) ראו בהקמת המדינה "אתחלתא דגאולה", מכל מקום הואיל ועוד ארוכה הדרך כדי להגיע אל המנוחה והנחלה, הן מבחינה מדינית וצבאית, ואין מבחינה מוסרית רוחנית, לפיכך אין לחייב לגמור הלל בברכה, שהרי מנהיגי צבאות ערב עודם מאיימים לצאת למלחמה על ישראל, ואף כמה מדינות נאורות שהיו נחשבות כידידותיות לישראל, פנו עורף ולא פנים במלחמות שעברו עלינו. ומבחינה רוחנית אשר ירוד ירדנו אלף מעלות אחורנית, ועדים אנו להתדרדרות מוסרית מדהימה, המתירנות גוברת, וההתפרקות משתוללת בראש כל חוצות, חוסר צניעות, בגדי פריצות, ספרי פורנוגרפיה, וסרטים מבישים, חילולי שבת בפרהסיא, פתיחת חנויות טריפה בממדים מבהילים, ועוד כהנה וכהנה, ועל הכל שאלפי ישראל, מתחנכים במוסדות חינוך לא דתיים, ולומדים להתנכר לכל קדשי ישראל, ולהיות ככל הגוים בית ישראל, עזבו מקור מים חיים לחצוב להם בורות נשברים אשר לא יכילו המים, הלזה צפינו וקוינו במשך כאלפים שנות גלותינו? והרי כתב הרמב"ם "לא נתנבאו ישראל לימות המשיח אלא כדי שינוחו ממלכויות שאינן מניחות להם לעסוק בתורה ובמצות כראוי", ובימי המשיח תרבה האמונה והדעה והחכמה והאמת, שנאמר "כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים, כי כולם ידעו אותי למקטנים ועד גדולים". ומסיבות אלה הרבה משלומי אמוני ישראל אשר רואים שעדיין שכינתא בגלותא, נוהגים שלא לומר הלל כלל ביום העצמאות, וטעמם ונימוקם עמם לרוב יגונם וצערם על מצבינו הרוחני אשר אנו נתונים בו כיום.
ואף כי באמת למרות כל הצללים שמעיבים על נס הקמת המדינה, ישנם אורות גדולים שאין לנו להתעלם מהם, כי מדינת ישראל כיום היא מרכז התורה בעולם כולו, ורבבות מטובי בנינו עוסקים בתורה יום ולילה בישיבות הקדושות, ואף אצל המון העם אנו מוצאים אזן קשבת לשמוע תורה ודעת מפי גדולי ישראל, על כל פנים אין בכך די לומר שיש חיוב לומר הלל בברכה. וכן פסקו הגאונים: רבי בן ציון מאיר חי עוזיאל, רבי יצחק הרצוג, רבי צבי פסח פראנק, רבי ראובן כץ, רבי עובדיה הדאיה ורבי יעקב עדס, נשיאי הרבנות הראשית לישראל.
ואמנם הגאון חזון איש, והגאון הרב מבריסק, שחיו בארץ ישראל בימי קום המדינה, לא היתה דעתם נוחה מדעה זו, והסתייגו ממנה מאד, מכל מקום, אל לנו לשכוח כי במציאות הימים ההם, הדברים לא היו ברורים כל כך כמו בזמננו, (הן לצד המתנגדים לציונות, והן לתומכים בה), לפי שהפעילות האנטי דתית, המפלה וחסרת מחויבות חברתית רוחנית של שלטונות המדינה, היתה אגרסיבית מאד, בהעברת עולי תימן ומרוקו על דתם בצורה שיטתית ואכזרית, ועוד מעשים אשר לא יעשו, ולאידך גיסא, נס ההצלה משלטון הבריטים היה ניכר ומורגש מאד, וכן פריחתם מחדש של הישיבות אשר חרבו באירופה שימחה את לבם של כל אוהבי התורה, ועל כן, קשה היה לראות את הדברים בצורה שאנו רואים אותם היום, כי בעצם הקמת המדינה היתה הצלה וישועה גדולה לעמינו הגם שכאמור, אנו מסתייגים הסתייגות עמוקה ממעשיהם הנלוזים של כמה מראשי המדינה, מאז ועד היום.
ולכן למעשה, הרוצה לומר הלל ביום העצמאות בלא ברכה, רשאי לעשות כן, ומכל מקום טוב לדחות אמירת ההלל עד סיום כל התפילה, משום שעל פי הסוד, אין להפסיק בין תפילת שמונה עשרה לשאר התפילה באמירת ההלל. (מלבד בימים שבהם ההלל הוא מתקנת רבותינו בגמרא), ומכל מקום, במקום שרוצים לומר את הלל מיד אחר חזרת השליח ציבור, אין למחות בידם, מפני שדבר זה אין בו איסור אלא על פי הסוד, ואין בכך איסור מן הדין ממש, אבל אין לברך על ההלל בשום פנים ואופן.
גם לענין ברכת שהחיינו ביום העצמאות, כתב מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א, שאין לברך ברכת שהחיינו על עצם יום העצמאות, ויש בכך עוון חמור של ברכה לבטלה, וכן פסקו כל נשיאי הרבנות הראשית לישראל שהוזכרו לעיל.
אין אומרים וידוי בתפילה ביום העצמאות. (והגאון מפוניבז', רבי שמואל כהנמן, כששאלוהו בשנותיה הראשונות של המדינה אם הוא אומר הלל ביום העצמאות, היה משיב בהלצה, שהוא נוהג כמנהגו של בן גוריון, מה בן גוריון אינו אומר וידוי, אף אני איני אומר וידוי, ומה בן גוריון אינו אומר הלל, אף אני כן).
בקשר למה שכתבת.מ.מ.י.ר
שהחיינו ביום העצמאות.
וכן בקשר להלל עם ברכה - ידוע מה דעת הרב צבי יהודה, הרב גורן וכו'.
הגרע"י שליט"א מביא ראיה מהירושלמי פ"י מפסחים ה"ו (לפי הקה"ע) שאין לומר הלל על אתחלתא דגאולה, אבל הגר"ש גורן זצ"ל הקשה על זה שאדרבא אנו אומרים הלל ביו"ט ראשון ולא בשביעי של פסח שהוא סיום הגאולה של יציאת מצרים ע"פ הירושלמי, ומהגמרא בפסחים קי"ז שיכול שישראל שוחטים פסחיהם ולא אומרים הלל וכו' ולכן כותב שחייבים לומר כהגהת הניר והרד"ל על הירושלמי, ואם כן דווקא על אתחלתא דגאולה יש לומר הלל.
ובקשר למה שהבאת בר"נ בחולין וכו'. תורה היא וצריך אני ללמוד, הרי עיקר הנס שחזרה ריבונות לישראל, וכדכתב הרמב"ם בהלכות מגילה וחנוכה בפ"ג ה"א והכלבו בסי' מ"ה (הלכות פורים) שזהו עיקר הנס, ועל זה אומרים את ההלל.
וכן נוהגים תלמידי הרב צבי יהודה, לומר הלל עם ברכה.
וכתב הגאון רבי יוסף משאש זצ"ל (מגדולי מרוקו, לאחר עלייתו לא"י - רבה של חיפה) לשואל אחד [אוצר המכתבים ח"ג אלף תשסט] "עוד שאלת על יום העצמאות שיש אומרים בו תחנון וסליחות וכו'. ועו'. תשובה: אין לך לסכסך דעתך בעניינים אלו. אתה ספרדי חרד, עשה מה שאנו עושים, עושים אותו יום טוב גמור בהלל ובהודאה, ואוכלים ושותים ושמחים.."
ואחרי העיון בדברי הרמב"ם.מ.מ.י.ר
ומלבד זאת, ראו דבריו של מרן הרב צבי יהודה זצ"ל ב"לתוקף קדושת עצמאותנו" (לנתיבות ישראל חלק א' מאמר ל"ז), וההדגיש רבנו שבעצם הגבורה להכריז יש נס המוגדר בגמרא בב"מ ק"ו. ובלשון התוס' שם "רוח גבורה ודעת להילחם" כניסא זוטא, חוץ מניסי המלחמה וההצלה.
ואני מעתיק מה שכתב ר' אלקנה ליאור שליט"א בחוברת על יום העצמאות, עמ' 9 הערה 4:
"והיסוד הוא הגמ' בפסחים קיז. שנביאים שביניהם תיקנו להם לישראל שיהו אומרים אותו... על כל צרה שלא תבוא עליהם ולכשנגאלין אומרים אותו על גאולתן ופרש"י שם 'כגון חנוכה'. ואף מלחמת השחרור לחנוכה דמי. ומובא בשם רבינו תם ברבנו יונה במס' ברכות (דף ז: בדפי הרי"ף) שהלל תיקנו רק על נס שנעשה לכלל ישראל, וז"ל:' שבשעה שהיה לכל ישראל צרה והיה הקב"ה עושה עמהם נס היו עושים יו"ט והיו אומרים הלל והיו חייבים לברך על קריאתו... ועיקר התקנה לא היתה אלא על נס שנעשה לכל ישראל' עכ"ד. וברור שהקמת המדינה מעבר לישועה לעם היושב בציון, השלכותיה הם לכל יהודי בכל קצוות תבל, להרמת קרנם של ישראל וישועתם מיד צר. ועוד כותב הרמב"ם בספר המצוות קנ"ג שעיקר האומה הם היהודים החיים בארץ ישראל, ועוד מצינו בהוריות ג: לגבי פר העלם דבר של ציבור שרק עם ישראל היושב בארץ נחשב לקהל ישראל. א"כ ברור שזהו נס והצלה לכל ישראל ויש לגמור עליו את ההלל."
ובקשר לברכת שהחיינו ביום העצמאות, כתב הגר"מ ראטה זצ"ל בקול מבשר סי' כ"א - "ביום שנעשה בו נס לכל ישראל ממיתה לחיים ומעבדות לחירות והוקבע ליו"ט היינו יום העצמאות, לדעת הפר"ח אין לברך עליו שהחיינו, ולדעת המאירי (שהפר"ח לא ראה את דבריו, ובכה"ג לא אמרינן הלכה כבתראי) ומהריעב"ץ והר"י מולכו ובעל ס' משנה ברורה צריכים לברך שהחיינו... וכל מי שיודע בעצמו שנהנה ושמח במאורע של תקומת המדינה ביום ההוא שהוקבע ליו"ט אין ברכתו רשות אלא חובה. ונכון להסמיך ברכת שהחיינו לאמירת הלל".
ובקשר למה שהבאתי מהגאון רבי יוסף משאש זצ"ל, אני ראיתי עכשיו שוב את דבריו מן הספר, [אוצר המכתבים ח"ג אלף תשסט] וזה קצת בשינוי לשון, שינוי חשוב - "עוד שאלת על יום העצמאות שיש אומרים בו תחנון וסליחות וכו'. וכו'. תשובה: אין לך לסכסך דעתך בעניינים אלו. אתה ספרדי חרד, עשה מה שאנו עושין, עושין אותו יום טוב בהלל גמור ובהודאה למלך הכבוד ב"ה, ואוכלים ושותים ושמחים.."
משמע שדעתו שיש לומר הלל גמור, ומסתמא עם ברכה (עיינו ברמב"ם הלכות מגילה וחנוכה פ"ג הלכה י').
וראו בתחומין חלק י"ג עמ' 124 את תקנת גאוני לוב בשנת תש"ט לומר הלל עם ברכה ביום העצמאות, וכן להוציא ספר תורה בשחרית ולהפטיר במנחה.
בסוף- רציתי להגיד הלל, אבל חצי מהאנשים שם רצו420mal
אז עשינו "פשרה" בשביל לא לעשות שם מחלוקת-לא הלל ולא תחנון.
וכולנו הרווחנו תפילה קצרה יותר...=]]
תחנון?! בושה וחרפה.איתן6
תחנון???רחמנא לצלןgust me
הרב קוק הרב שפירא הרב נריה הרב גורן הרב צבי יהודה הרב אליהו האדמו"ר מסוכצ'וב האדמו"ר מפרמישלאן הרב משולם ראטה ועוד המון מגדולי ישראל .....היו ציונים!!!{וכל אחד חושב שהוא רב והוא בעצם בור ועם הארץ מביא סברות כרס שאלוהים יודע מאיפה הוציאו אותו-חוץ מזה שידוע פסק הרמב"ם בהלכות חנוכה-עדיף שלטו הורדוס מאשר שלטו של גוים
וידוע מאמר הגמרא-אל ידור אדם בעיר שרובה גוין{גם אם זה 100 שערים}
וידור אדם בארץ ישראל אפילו שרובה גוים
כל הדר בחו"ל כמי שאין לו אלוהה
ועוד ...
ואגב לכל מי ששאל לגבי הברכה בהלל
נפסק להלכה בגאונים ובראשונים{חוץ מבעל העיטור הרמב"ם ועוד חכם}
שאומרים הלל עם ברכה
והגמרא אומרת יותר מזה-מי שלא אמר הלל עם ברכה בהתחלה ובסוף-כילו אמר פסוקי תהילים
ואין בזה מחלוקת כלל.
חברה שלי אמרה לי שהגמרא אומרתSpEcIaLl
לא זו הסיבההאריאלניקהנאמן
שטויותהאריאלניקהנאמן
הזכרת את הרב שפירא זצ"ל, רק שתדע שהוא לעולם לא אמר הלל בברכה. אז לך לביהמ"ד ותלמד ותחזור עם קצת שכל.
הרב צבי יהודה אמר הלל ביום העצמאות.מ.מ.י.ר
לSpEcIaLl - תגידי לחברה שלך לפתוח גמרא בפסחים קי"ז.
הבאתי הוכחותהאריאלניקהנאמן
שוב, הבא הוכחות.מ.מ.י.ר
הרב צבי יהודה ללא ספק הוא גדול הדור. הגר"ש גורן זצ"ל ללא ספק הוא גדול הדור. וכך נוהגים תלמידי מרן הרב צבי יהודה זצ"ל, ובהם גם הגרצ"י טאו שליט"א והגר"ד ליאור שליט"א.
הרצי"ה אינו גדול הדור של דורינו, אתה לא יכולהאריאלניקהנאמן
אני לא מסכים.מ.מ.י.ר
הגר"ד ליאור שליט"א נימק מדוע יש לומר הלל ביום העצמאות עם ברכה, ואף מי שמאוד שמח יכול לברך שהחיינו. וברור שהרב ליאור הוא תלמיד הרב צבי יהודה.
וכך נוהג הגרצ"י טאו שליט"א, תלמיד מבהק של הרב צבי יהודה זצ"ל.
שוב, פוסקים הלכה לפי הש"ס. אם אכן יש לומר בלי ברכה, אז בבקשה הבא בפנינו את הראיות ונדון בהם.
איני הולך להביא את כל התשובה ביבי"אהאריאלניקהנאמן
ואם תלמידי הרצי"ה מברכים אז למה הגר"א שפירא זצ"ל לא בירך? למה במרכז שזוהי ישיבתו של הרצי"ה לא מברכים לא בבוקר ולא בערב?
שוב.מ.מ.י.ר
ובכל זאת, אני פוסק ע"פ רבותיי שיש לומר הלל ביום העצמאות עם ברכה. אם אתה רוצה להוכיח שלא, אז בבקשה הבא ראיות לשיטתך (אגב, הירושלמי שמביא ביב"א שממנו משמע שאין אומרים הלל על אתחלתא דגאולה, ענה על טענה זו הגר"ש גורן זצ"ל).
כשכמה מבני עדות המזרח ניגשו למרן הרב צבי יהודה זצ"ל ושאלו אותו אם לומר ביום העצמאות הלל עם ברכה, שהרי מרן הגר"ע יוסף שליט"א סובר שלא לומר. ענה להם הרב צבי יהודה:"בענייני ציבור אנחנו כולנו הולכים אחרי הרב גורן. וזה שייך להלכות ציבור".
אכן, מרן הגר"א שפירא זצ"ל סבר שלא לומר הלל עם ברכה. אבל הרב צבי יהודה זצ"ל סבר שיש לומר עם ברכה, ועד כמה שידוע לי כמעט כל תלמידיו המובהקים אומרים הלל עם ברכה ביום העצמאות.
אין לי בעייה שתעשה ע"פ רבותיךהאריאלניקהנאמן
ואתה לא תקבע מי הוא תלמיד הרצי"ה ומי הוא לא.
בסדר.מ.מ.י.ר
אני מקבל. יש מחלוקת בדבר, ודעת הרב צבי יהודה זצ"ל כדעת מרן גהר"ש גורן זצ"ל, ישיש לומר הלל עם ברכה וכך נוהגים כמעט כל תלמידיו של הרצי"ה.
מוסכם?
אמת. אבל עובדה היא שכיום בישיבתו של הרצי"ה-מרכזהאריאלניקהנאמן
כיוון שזו דעתו של הגר"א שפירא זצ"ל.מ.מ.י.ר
אבל הרב צבי יהודה זצ"ל אמר הלל עם ברכה והורה לומר הלל עם ברכה, וכך נוהגים כמעט כל תלמידיו בהם גם הגר"ד ליאור שליט"א ועוד.
כיוון שזו דעתו של הגר"א שפירא זצ"ל.מ.מ.י.ר
אבל הרב צבי יהודה זצ"ל אמר הלל עם ברכה והורה לומר הלל עם ברכה, וכך נוהגים כמעט כל תלמידיו בהם גם הגר"ד ליאור שליט"א ועוד.
לחננאל-קיהלת תשובה?האריאלניקהנאמן
כן זה היה מה שרציתיחננאל האגדי
לסיכומו של דבר לדעתיהאריאלניקהנאמן
אך יש ויש בעיה השקפתית לכן ראוי להמנע מאמירת ההלל לחוששים לדעת הרב טל שליט"א ובמקום יאמרו הלל שלם(ללא ברכה) ביום ירושלים בתוך התפילה בתוספת שמחה.
לעניין אמירת תחנון, ע"פ ההלכה אין שום בעיה לבטל אמירת תחנון בכל יום בשנה(עיינו בכל בתי הכנסת של החסידים בבני ברק) וכך הדין הוא ביום העצמאות שאין בעייה לבטל אמירת תחנון, ומשון שיש כאן שב ואל תעשה(אי אמירת התחנון) ולא קום ועשה(אמירת הלל) לדעת מרן הרב עובדיה אין לומר תחנון ביום העצמאות, וכך אני נוהג.(חשוב להדגיש שזה משום שזהו מנהגו של מרן ולא מאיזו שהיא סיבה אידיאולוגית וכד'.)
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>