ברור שיש כאלה שזה לא מתאים להם, אבל בכללי - פנימיה זו אחת ה-חוויות שיש לבנאדם בחיים!! זה חיי חברה מטורפים (לפעמים קצת לוחצים..) וכיפיים ברמות, החברות הן סוג של אחיות..
ואם ההתלבטות שלך היא אם בהר"ן או שעלבים - אני בהר"נסיטית (איכס!! לא מאמינה שאני אומרת אתזה! P: ) ואולי את צריכה גם לשאול את עצמך את השאלה הזו מהבחינה הדתית - מה מתאים לך יותר, בהר"ן או שעלבים..
בכללי ברור שיש חסרונות בפנימיה, אני שישיסטית ורק עכשיו התחילו לי כל הגעגועים הביתה, לעומת חברות שלו שבכו כל החצי שנה הראושנה מגעגוע ;) אז ברור שיש את הבעיה הזו. למרות שאם את נופניקית - זה כבר לא כ"כ בעיה.. ;) כי בסה"כ האול' ממש לארג'ית עם שחרורים, ואת גרה קרוב P:
לדעתי רובם המוחלט של האנשים צריכים בגיל ההתבגרות קצת דיסטאנס - גיאוגרפי - מההורים, בשביל שיוכלו תכל'ס להתפתח בדרך שלהם ובלי לחץ.. וזה נכון גם אם ההורים שלך הם הכי זורמים בעולם. אין מה לעשות, דוגרי - פנימיה זה קצת חופש מההורים וזה ממש נחמד לפעמים. יש כאלה שממש חייבים את זה אפילו..
בכ"א, מה שלא יהיה, אל תלחיצי את עצמך מידי. התקופה של התיכון יכולה להיות לך מדהימה בפנימיה ויכולה להיות גם זבל וזה תכל'ס תלוי בך ולאן תקחי את החוויה של הפנימיה והאולפנא. מצד שני, גם התיכון בלי פנימיה יכול להיות מדהים ויכול להיות זבל - שוב, הכל ממש תלוי בגישה שלך.
וגם יש לך עוד זמן... ;)
בהצלחה!!