לקודמתי, ובעצם לכולם... אני חייבת לספר את חסד ה' אליי...
אני אמא ל -3 בנים הלידות שלי זו חוויה אמיתית, אני יולדת תוך שעה מרגע ירידת המים, לכן אני זה לא דוגמא טובה, את ילדי הראשון ילדתי בבית הוריי, (באמצע חודש שמיני) מרוב שזה היה זריז ב"ה ועדיין זה לא אומר שלא חוויתי את הכאב הרב.
כמוך גם אמרתי שאני לא בטוחה שאביא עצמי למצב של לידה נוספת, אומנם לבי"ח הגעתי עם תינוק אבל את השילייה הוציאו רק בבי"ח וזו היתה חוויה נוספת של לידה לא נעימה כי כבר הספקתי להירגע מכאב הלידה ושוב... כמעט לידה.
בילד השני באתי שוב אחרי ירידת מים ובמחשבה שהפעם לא אסבול ואעשה אפידורל, אך לא כך רצה ה', ביקשתי אפידורל והאחות גם אמרה שנבדוק שוב פתיחה בחדר לידה, לאחר הליכה של דקה וחצי מהקבלה האחות פשוט הודיעה לי שאני כבר במצב לידה ואין אפשרות לעשות אפידורל.
את הלידה השלישית עברתי בניתוח קיסרי (גם באמצע שמיני) מכיוון שהעובר היה במצג עכוז והיתה ירידת מים עם דם מה שהוכיח הפרדות שילייה. בלידה זו לא סבלתי מכאבי הלידה אך ההתאוששות היתה קשה, בפרט שהייתי צריכה ללכת במשך שבועיים לבקר את התינוק בבי"ח והיו עוד שניים בבית. ב"ה גם זה עבר.
למרות שהלידות היו זריזות ואני צריכה בי"ח צמוד זה עדיין לא אומר שלא כאב ולא סבלתי, אבל החוויה היתה כדאית, היום הרצון הכי גדול שלי הוא לחוות את הלידה פעם נוספת עם כל הכאב והחששות לו.
ובכל זאת מניסיונה של אחותי שעברה אפידורל... היא פשוט לא תיפקדה 4 ימים לאחר הלידה בגלל כאבי ראש וגב לא נורמליים, היא האכילה את הילדה והעבירה אותה אלינו שבאנו לעזרתה.
ביום החמישי או השישי לאחר הלידה היא חזרה לבי"ח שאבו ממנה את חלל האויר שנוצר ונתנו לה מנת דם שלקחו ממנה לפני השאיבה, היא חזרה בן אדם חדש, ורק אז יכלה לדבר ולשתף אותנו בחווית הלידה שלה, שבעצם לקיחת האפידורל היא רק האריכה את הלידה שיכלה להסתיים הרבה קודם והרבה יותר טוב וקל.
מיותר לציין שהיא מעדיפה הייום לחוש ולהרגיש את הלידה הטבעית.
אין לי מטרה להפחיד אותך, אבל כן חשוב שתדעי את התופעות שעלולות להיות.
אני גם מאחלת לך לידות קלות כמו שלי זה פשוט חוויה מדהימה שאני לא מצליחה לתאר במילים, ה' גדול.