אפידורלאנונימי (פותח)

שלום לכולן שמי סימה.

אם ל-2 ואחד בדרך, הייתי רוצה לדעת מה אתן חושבות על שימוש באפידורל.

האם באמת צריכים לסבול בלידה עד כדי עינוי רק בכדי לא לקחת אפידורל או שעדיף לעבור את הלידה בהנאה, בחוויה והמשך הלידות הבאות.

אני אחת שיודעת שאם אני אתענה כ"כ בלידה לא בטוח שאצליח להביא את עצמי לעוד הריון ולידה, האם גם לכן יש מה לספר בנושא אשמח לדעת.

אני לא רואה את הלידה כ"סבל", נכון זה כואבבילי
אבל זה כאב עם משמעות. ואם לומדים ומתכוננים לפני אפשר גם להפוך את הכאב ליותר ידידותי, לכן זו סיבה ראשונה למה אני חושבת שלא צריך לקחת אפידורל.

סיבה שניה היא שלאפידורל יש תופעות לוואי (גם אם לא מספרים לנו עליהן)
כגון כאבי ראש וגב אחרי לידה וכו'...
והמשמעותי ביותר בעיני זה שאפידורל מאריך סטטיסטית את משך הלידה ועוד יותר גרוע עלול למשוך אחריו מפל התערבויות (הראשון זה האפידורל), כגון זירוז, ואקום ואפילו קיסרי.

המטרה שלי היא לא להפחיד אלא ליידע בעובדות, שלא תמיד הצוות הרפואי מיידע אותנו כי הוא מעדיף שקט.

ואני כן חושבת שיש לידות שלפעמים דורשות אפידורל כמו לידות שנמשכות כמה ימים והיולדת כבר מותשת וכו'
כמובן לקחת בזמן הנכון וכפי הצורך.ולדעת את ההשלכות.אנונימי (פותח)
שאלה שאלתית.יונה
לפני שאני שופכת את דעתי...
שאלה חשובה:
האם בשתי לידות שעברת לקחת אפידורל ?
אם כן, בעצם עדיין לא חווית את הצירים בצורה מלאה.
אם לא, אז בעצם כבר עברת את זה והפחד שלך מבוסס על חוויה ולא "באויר".(מצד שני,כן הצלחת להביא את עצמך שוב להריון...)
לכי עם הלב...אנונימי (פותח)
אני חושבת שזה תלוי בלידה,
זאת אומרת שאין טעם לבוא עם הצהרות לפני הלידה, אלא לראות לפי מה שמתקדם.
אני בלידה הראשונה שלי הגעתי עם ירידה של מים, בלי פתיחה ובלי צירים, ובגלל שעשו לי זירוז בחרתי לקחת אפידורל ומאוד מאוד נהנתי מהלידה,
וברוך ה' לא היו שום תופעות לוואי אחר כך
ואילו בלידה השנייה שלי שהתחילה בדיוק אותו הדבר כמו הראשונה,
הייתה בעייה- והמרדים לא הצליח לעשות את הזריקה ודקר ודקר
וחוויתי את הלידה עם זירוז ובלי אפידורל
וזה לא היה נעים (מילה עדינה לסבל שחשתי) בכלל
ואני יודעת שהיום אני רוצה הפסקה גדולה ואני רוצה להיות מוכנה מאוד לקראת ההריון הבא בעזרת ה' בגלל הזיכרון שיש לי מהלידה הזאת.
במשפט אחד, אני מציעה להגיע לחדר לידה להתייעץ עם המיילדת, ובסוף ללכת עם הלב...
אף אחד לא אמר שצריך לסבולאנונימי (פותח)
מי שמצליחה בלי אפידורל אשריה. ומי שלא שתיקח בשמחה ובלב שלם אפידורל ותהנה מחווית הלידה שלה כמו שהיא.
בטח שלקחת אפידורל אם זה ימנע ממך בעתיד ללדת עוד בלי אפידורל..
זה מאוד אישייוקטנה
מצטרפת לבילי - כאב בלידה לא חייב להיות "סבל". אפשר לעבור את הכאב ב"ראש" אחר. את צודקת שבדרך כלל כאב מקושר ל"סבל". ל"מצב לא תקין". העניין הוא שבלידה זה לא נכון, וצריך לעשות סוויץ' מאוד גדול בשביל להצליח לעמוד בזה.

אבל אפשר גם לקחת אפידורל! זאת אומרת, אם אין מצב בריאותי שמונע את זה (כמו רמת טיות נמוכה בדם), או אם במקרה אין מרדים פנוי זו סיבה שבגללה חשוב לכל אחת להכין כלים עצמיים לעזרה. אפשר לתכנן אפידורל, אבל כדאי גם להתכונן לאפשרות שלא יהיה זמין, בגלל סיבה כזו או אחרת.

וכשלוקחים אפידורל\, כדאי לשמור על כללים שיורידו את הסבירות להשפעה על הלידה. למשל, לחכות לפתיחה מתקדמת (לפחות 4-5); למשל, לשמור על תנועתיות למרות האפידורל, גם בעזרת המלווים (להזיז את האגן, בעיקר, ולא צריך תנועות גדולות. משהו מאוד מינורי). אני קרואת לזה "שימוש מושכל באפידורל". כשאני אהיה בבית אני אעלה קובץ שהכנתי בנושא.
גם באפידורל סובליםאנונימי (פותח)
משום מה אני סובלת מאוד גם כשאני לוקחת אפידורל וזה בגלל שהרגליים שלי נרדמות לגמרי וזה ממש סיוט. גם צריך להיות דבוקים למיטה עם אינפוזיה וכו'. בקיצור לא היתה לידה שלא סבלתי מאוד עם אפידורל ובלי. אם ה' רוצה שנסבול - זה לא יעזור מה שנעשה. צריך לזרום עם זה וזהו.
אני שמחה שגברים מצטרפים לפורום, הרי אלו גם הילדים שלהם לא?
ילדתי פעמיים עם טשטוש...אנונימי (פותח)
גם אני תהיתי ביני לביני לגבי השימוש באפידורל. בנתיים השתמשתי פעמיים בפטידין = טשטוש (ובעלי צחק עלי שאני מתמסטלת על חשבון משלם המיסים...)
מה שטוב בזה, זה עוזר בעיקר לצירים שלפני, מוריד את משך הזמן של הציר. זאת אומרת, את חווה את הציר ואת הכאב , אבל קצת מטושטשת אז בעיקר שמים לב לשיא הציר והשאר פחות. לא כדאי לקחת ברגע האחרון, אלא להיפך. בגלל שהגוף רפוי מאוד כתוצאה מטשטוש והעובדה שאת מנמנמת רוב הזמן הלידות שלי התקדמו מהר מאוד.
שימו לב: זה לא עוזר בכלל לצירי לחץ! זה רק עוזר להגיע לשם. פתאום התעוררתי לתוך הלידה עצמה. מצד שני - זה החלק היותר קצר...
לידה בריאה ומהירה לכל!
בינתים התנסיתי רק בטשטושמירושלים
עברתי שתי לידות עם טישטוש, ולדעתי זה ממש מוצלח. אומרים שזה גם מרפה את הגוף ועוזר ללידה מהירה יותר.
ממש הייתי בעניינים, אני זוכרת את הלידה, את הצירים, ובכל זאת - זה לא נשאר אצלי כסיוט. זה כאב, אז התעצבנתי, התלוננתי - בכיף, כי לא הייתי ממש מאוזנת אז לא התביישתי מאף אחד...
בשתי הלידות היו לי צירי לחץ ארוכים מאוד, כי הראש של העובר נשאר גבוה כשהייתה פתיחה מלאה. נראה לי שאם היה לי אפידורל ולא הייתי מרגישה את צירי הלחץ מספיק, לא הייתי מצליחה ללחוץ כ"כ הרבה והיה צורך בהתערבות חיצונית. עם הטישטוש הרגשתי את צירי הלחץ ויכולתי לשתף פעולה נהדר.

בקיצור, אני חושבת שזה נותן מצד אחד לחוות את הלידה בצורה מלאה, ומצד שני משאיר אותך בהרגשה קלה ונוחה לפעם הבאה. אלו שהיו איתי אמרו שנראה שסבלתי הרבה, אבל לי נשארה בראש ממש חוויה...
ילדתי פעם אחת בטשטושיוקטנה
ואני מצטערת על כך מאוד. אני מרגישה שהחמצתי את הלידה של בני, וגרוע מכך - שהוא החמיץ את לידתו שלו הרי הטשטוש עובר שילייה, וביחד עם האמא יש תינוק בן יומו, וכבר על סמים P:
בנוסף - דיברתי שטויות איומות. בעלי סיפר לי שניים שלושה דברים שאמרתי, וביקשתי שלא יספר לי יותר. מי יודע מה עוד אמרתי! אני ממש מעדיפה לא לדעת, ועוד יותר הייתי מעדיפה לא להגיד אותם בכלל.
והכי גרוע - זה בכלל לא עזר לי נגד הכאבים. בין הצירים הייתי מחוסרת הכרה, ובכל ציר התעוררתי היישר לתוך התופת (זו היתה לידה עם זירוז - עוד טעות). הטשטוש מאוד עזר לצוות, כי כנראה לא הצלחתי לצעוק חזק כל כך, אבל לי הוא לא עזר בכלל.
יש עוד כמה חסרונות וסיבוכים של טשטוש שנחסכו מאיתנו, למזלנו. יש כיום מחקרים שמדברים על השלכות של שימוש בפטידין (טשטוש) עד לבגרות. אני מקווה מאוד שגם עליהם נדלג.

ואם אני יוצאת עכשיו מהחוויה הפרטית שלי וחוזרת להיות (כמעט) מדריכה - יש מקרים שהטשטוש יכול לעזור. יש מקרים כאלה. לדוגמא, שעות ארוכות של צירים, בעוד שהפתיחה לא מתקדמת. ואולי עוד מקרים - צריך לבחון היטב ולעומק. בכל שאר המקרים - אני ממליצה להעדיף אפידורל.
מצטרפת בכל לב לדעת יוקטנהאנונימי (פותח)
גם לי היה סיפור דומה, המילדת שכנעה אותי לקבל פטידין בלידתי השלישית. לידה זו זכורה לי כלידה הקשה ביותר בין השלוש שעברתי. הכאבים היו נוראיים ולא הייתי מסוגלת לעזור לעצמי בכלל, משום שכל שרירי הגוף היו רפויים וחסרי שליטה. בשתי לידותי הקודמות לקחתי אפידורל לקראת הסוף מה שהקל על צירי הלחץ, אמנם עדיין חשתי בהם ולכן יכולתי לתפקד אבל מנגד הרגע בו יצאו ילדי לאוויר העולם היה הרגע המרגש והמרומם מכל מה שחוויתי עד היום. לצערי כשנולד בני השלישי הייתי מטושטשת וכאובה ולא חשתי כל התרוממות הרוח. גם לא הייתי מסוגלת להחזיקו מחשש שאפילו עד כדי כך הייתי רפויה... עד היום אני מצירה על כך. גם הוא היה מטושטש וישן כל יום הלידה ולא ינק בכלל.
לפי ניסיוני אפידורל עדיף עשרת מונים על טשטוש שאגב הוא סם שאין לו כל קשר להרגעת כאב רק ליצירת תחושת נתק וריחוף.
יקירתי....עצה מכל הלב..אילהavivht1
אני מאד מבינה אותך.מצד שני לשתף בחוויותי ובדעתי.יש לי 7 אילדים,בה'. האחרונים תאומים.אף פעם לא לקחתי אפידורל ובלידה שעברה הרופאים ניהלו מסע שכנועים חזק בסגנון של נצטרך להפוך ידנית תינוק בבטן-לא תוכלי לעמוד בזה-ובאמצע כל התהליך-את רוצה שנפסיק לידה וננתח?מה שהנחה אותי הוא שלא יגזליו לי את החוויה האלוקית הזו ולא הסכמתי ותתפלאי בה' לא כאב והיה נפלא.
יש פה כל מיני מרכיבים:
1-פעם לא היה אפידורל -הכי נכון וטבעי ללדת בלי...יש בזה גם סיכונים של לע' שיתוק,סיבוכים ואאפילו קלים-נשים הולכות כפופות עם כאבי טופת בגב לאחר הלידה ובקושי יכולות להחזיק ולטפל בתינוק-לא חבל?
2-הקבה' רוצה שנעבור את זה-יש בזה מהתיקון שלנו כנשים-אם מקבלים הכוונה טובה,תומכת לידה,תרגול פיזי בזמן ההריון,הכנה רוחנית-לידה טבעית הופכת להיות החויה היפה ביותר בעולם.וגם לא צריכה ככ' לכאוב אם עשית הכנה טובה-למה שלא תמצאי מלוות הריון ולידה תומכת כלבבך?
3הלידה היא המשך ובטוי של הקשר האוהב שלך ובעלך-בטוי למשהוא נעים-גם הלידה יכולה להיות נעימה ויפה-מאחלת לך עם הרבה אהבה .
יקירתי....עצה מכל הלב..אילהavivht1
אני מאד מבינה אותך.מצד שני לשתף בחוויותי ובדעתי.יש לי 7 אילדים,בה'. האחרונים תאומים.אף פעם לא לקחתי אפידורל ובלידה שעברה הרופאים ניהלו מסע שכנועים חזק בסגנון של נצטרך להפוך ידנית תינוק בבטן-לא תוכלי לעמוד בזה-ובאמצע כל התהליך-את רוצה שנפסיק לידה וננתח?מה שהנחה אותי הוא שלא יגזליו לי את החוויה האלוקית הזו ולא הסכמתי ותתפלאי בה' לא כאב והיה נפלא.
יש פה כל מיני מרכיבים:
1-פעם לא היה אפידורל -הכי נכון וטבעי ללדת בלי...יש בזה גם סיכונים של לע' שיתוק,סיבוכים ואאפילו קלים-נשים הולכות כפופות עם כאבי טופת בגב לאחר הלידה ובקושי יכולות להחזיק ולטפל בתינוק-לא חבל?
2-הקבה' רוצה שנעבור את זה-יש בזה מהתיקון שלנו כנשים-אם מקבלים הכוונה טובה,תומכת לידה,תרגול פיזי בזמן ההריון,הכנה רוחנית-לידה טבעית הופכת להיות החויה היפה ביותר בעולם.וגם לא צריכה ככ' לכאוב אם עשית הכנה טובה-למה שלא תמצאי מלוות הריון ולידה תומכת כלבבך?
3הלידה היא המשך ובטוי של הקשר האוהב שלך ובעלך-בטוי למשהוא נעים-גם הלידה יכולה להיות נעימה ויפה-מאחלת לך עם הרבה אהבה .
לאביביתאנונימי (פותח)
מי שמסוגלת ללדת בכיף בלי התערבות חיצונית- שיהיה לה בהצלחה. אבל רבות הנשים שאין להן את הכח לסבול כאבים זמן רב וזה בסדר גמור. אין שום מצוה לסבול! להיפך, הקב"ה נתן את הדעת לאדם לפתח חומרים לשיכוך כאבים. לגבי הקללה "בעצב תלדי בנים", אין שום מצוה לנסות ולממש באופן אישי את האמור כמו שלמי שאין קשיים בפרנסה אין מצוה או גדלות לנסות לאכול לחם דווקא בזיעת אפיו. כל יולדת מחוברת להקב"ה, עם אפידורל או בלעדיו. כתוב שכינה שורה למרשות החולה. וברור שגם למרשות היולדת שהיא כחולה שיש בה סכנה.
אגב שמעתי שככל שהעולם מתקדם לקראת תיקונו כך הקללות שקולל אדם הראשון הולכות ונעשות קלות יותר, לא רבים האנשים שצריכים לעבוד בשדה ולהגיר זיעה כדי לאכול לחם וגם הנשים קיבלו מעמד גבוה יותר וכן נושא כאבי הלידה קיבל תפנית.
בהצלחה ובקלות לכל היולדות ולכל ההריוניות!!
לידה ללא אפידורלאנונימי (פותח)
אני ילדתי ללא אפידורל מה שבחיים לא הייתי מאמינה על עצמי! המסקנה שלי היא שזה אפשרי בהחלט ושווה את זה!!
זוהי לידתי הראשונה והיא היתה מהירה ביותר, וכן, כמובן שכאב ורציתי שהכל כבר יגמר אבל ברור לי שלא הייתי יולדת כל כך מהר אם הייתי לוקחת אפידורל!
לכאב יש משמעות, אף אשה לא חושבת שלה זה לא יכאב ובטח שהיא לא הראשונה וגם לא האחרונה שיולדת ולכן צריך לקחת את העניינים בשליטה ולעבור את זה מהר... מה שהאפידורל אוטומטית מבטל- את השליטה. ולכן הלידה תיארך ובהרבה.
בקיצור מומלץ ושווה כל רגע!

לכי בעקבות הלבאנונימי (פותח)
זה שטיות שצריך לסבול לשוא אם הקב"ה המציא לנו את האפידורל שנשתמש בו וכון שלפני 2000 שנה הוא לא היה קיים אבל גם אף אישה לא שרדה ניתוח קיסרי..העולם מתקדם ואנחנו איתו.
בלידתי השניה לקחתי טשטוש שרק גרם לי לבכות ללא הפסקה ואחרי שעה לקחתי אפידורל אז סתם חבל שהילדה נולדה מטושטשת אחר כך.
הלידה השלישית שלי היתה כ"כ רוחנית ואדירה עם עזרת אפידורל. אז לכי בעבות הלב מאחלת לך לידה קלה שיבו יהודים בישראל...
(אמא שילדה לפני חודשיים)
חוויות אישיות אמא ל-3אנונימי (פותח)
ב"ה יש לי 3 בנות. בכל שלושת הלידות לקחתי אפידורל מכייון שלא יכולתי לעמוד בכאבים ..בלידה הראשונה החליטו לעשות ואקום (עקב ניתוח בריאה מס' שנים קודם לכן ולכן חששו לתת לי להתאמץ, מה שהסתבר בלידות הבאות כאפשרי לגמרי..)לכן 'דחפו' לי בסוף הרבה אפידורל כדי לא ארגיש את הואקום.לשמחתי אז. לא הרגשתי כ ל ו ם.
בין הלידה ה1 ל2 היתה לי לידה הפלה (סיפור בפני עצמו) שגם בה לקחתי אפידורל. בלידה 3 ו4 נתנו לי אפידורל אבל בסוף כן הצלחתי לדחוף ע"י טריקים של המיילדת המקסימה ולהרגיש את היציאה של התינוק... זה מדהים.
ב"ה הלידות היו בעיני בסדר גמור. במהלכן ישנתי..התפללתי ו..נבהלתי מהצעקות שמסביב..
תודה לה' שלא היו תופעות לוואי....
מה שכן השפיע היו הסיפורים של החברות איך ילדו טבעי ..הרגשתי כ"כ שונה...כ"כ קטנה..כ"כ לא ג'דעית..היום אני מבינה שמותר לי!! זאת אני. ושזכיתי שעברו עלי לידות ללא כאבים מטורפים , מה שהיה גורם לי לחשוב 1000 פעם לפני הלידה הבאה..(אני מכירה את עצמי..)
לא דוגמא טובה...מא'-ת'
לא דוגמא טובה...מא'-ת'
לקודמתי, ובעצם לכולם... אני חייבת לספר את חסד ה' אליי...
אני אמא ל -3 בנים הלידות שלי זו חוויה אמיתית, אני יולדת תוך שעה מרגע ירידת המים, לכן אני זה לא דוגמא טובה, את ילדי הראשון ילדתי בבית הוריי, (באמצע חודש שמיני) מרוב שזה היה זריז ב"ה ועדיין זה לא אומר שלא חוויתי את הכאב הרב.
כמוך גם אמרתי שאני לא בטוחה שאביא עצמי למצב של לידה נוספת, אומנם לבי"ח הגעתי עם תינוק אבל את השילייה הוציאו רק בבי"ח וזו היתה חוויה נוספת של לידה לא נעימה כי כבר הספקתי להירגע מכאב הלידה ושוב... כמעט לידה.
בילד השני באתי שוב אחרי ירידת מים ובמחשבה שהפעם לא אסבול ואעשה אפידורל, אך לא כך רצה ה', ביקשתי אפידורל והאחות גם אמרה שנבדוק שוב פתיחה בחדר לידה, לאחר הליכה של דקה וחצי מהקבלה האחות פשוט הודיעה לי שאני כבר במצב לידה ואין אפשרות לעשות אפידורל.
את הלידה השלישית עברתי בניתוח קיסרי (גם באמצע שמיני) מכיוון שהעובר היה במצג עכוז והיתה ירידת מים עם דם מה שהוכיח הפרדות שילייה. בלידה זו לא סבלתי מכאבי הלידה אך ההתאוששות היתה קשה, בפרט שהייתי צריכה ללכת במשך שבועיים לבקר את התינוק בבי"ח והיו עוד שניים בבית. ב"ה גם זה עבר.
למרות שהלידות היו זריזות ואני צריכה בי"ח צמוד זה עדיין לא אומר שלא כאב ולא סבלתי, אבל החוויה היתה כדאית, היום הרצון הכי גדול שלי הוא לחוות את הלידה פעם נוספת עם כל הכאב והחששות לו.
ובכל זאת מניסיונה של אחותי שעברה אפידורל... היא פשוט לא תיפקדה 4 ימים לאחר הלידה בגלל כאבי ראש וגב לא נורמליים, היא האכילה את הילדה והעבירה אותה אלינו שבאנו לעזרתה.
ביום החמישי או השישי לאחר הלידה היא חזרה לבי"ח שאבו ממנה את חלל האויר שנוצר ונתנו לה מנת דם שלקחו ממנה לפני השאיבה, היא חזרה בן אדם חדש, ורק אז יכלה לדבר ולשתף אותנו בחווית הלידה שלה, שבעצם לקיחת האפידורל היא רק האריכה את הלידה שיכלה להסתיים הרבה קודם והרבה יותר טוב וקל.
מיותר לציין שהיא מעדיפה הייום לחוש ולהרגיש את הלידה הטבעית.
אין לי מטרה להפחיד אותך, אבל כן חשוב שתדעי את התופעות שעלולות להיות.

אני גם מאחלת לך לידות קלות כמו שלי זה פשוט חוויה מדהימה שאני לא מצליחה לתאר במילים, ה' גדול.
בשביל מה לסבול????אנונימי (פותח)
למרות שאני לקחתי והוא יצא באמצע הלידה ועד ששמו לי חדש סבלתי ממש ושסופסוף המרדים הגיע הייתי בפתיחה 8 כך שבקושי שמו לי חומר כי הם לא אוהבים לשים כשזה בזחן מתקדם אבל למרות זאת זה עזר אני לא מבינה איך אפשר ללדת בלי!!!!!!!!!!!
שימוש באפידורלאנונימי (פותח)
ילדתי את בני הבכור עם אפידורל ואני שמחה על כך ,סבלתי לילה שלם של ציריןם בבית חולים בלי פתיחה ובלי אפידורל ורק שהלידה התקדמה לקחתי וב"ה סבלתי פחות ,אני רואה באפידורל דבר מבורך שגורם לי ללדת שוב בלי טרואמה וחוץ מזה זה תיקון לחטא חוה...
אפידורליהודי גאה
אני מילדת ומאמינה בכל ליבי שחווית הלידה לא פ וחתת אלא לפעמים אף מתעצמת עם אפידורל 2אנחנו נמצאים בדור של משיח ולא סתם הקבה הוריד דוקא לדורנו המצאה שכזו
איזה כיף! מיילדת בפורום!יוקטנה
ניסיון אחד יותר מידי...קומפית
בלי נדר לא נראה לי שאי פעם אשתמש בזה יותר. [הלידה היחידה שעברתי הייתה עם אפידורל והיא היתה סיוטית כי רק שעה וחצי לקח להם למצוא נקודה נכונה להזריק את זה ובמשך כל הזמן עד שמצאו את הנקודה, פשוט עשו לי המון דקירות בגב ואני שונאת זריקות... וגם האפידורל עצמו לא ממש עזר לי, רק הזיק ברובו, לפחות איך שאני רואה את זה...]שמחה בשביל אלו שזה כן עזר להן...
שש -בלי ויש בשביל מה!!!אנונימי (פותח)
ילדתי שש לידות בלי אפידורל, וזה לא שהלידות שלי קלות וקצרות להיפך,
אבל- עשיתי זאת , זה אפשרי, לדעתי לא בכל מחיר(פחד עצום או ימים ארוכים של כאבים) אבל מבחינתי שווה כל כאב.
למה? כי העוצמה של חווית הלידה, ההיבראות של עולם חדש הורגשה אצלי בכל שניה, לא רואה בזה סבל לשם האידאל, אלא תכונה שנטבעה בי שאני יכולה לממש. והכאב הוביל אותי להמון תכונות טובובת של, התרכזות, דיוק, שליטה והכי חשוב עוצמת הכרת הטוב והשמחה כלפי הקב"ה.
איך? אני חושבת שזה אפשרי לעשות את זה טבעי, בקצב שלו עם הכוחות שנתן לנו ה' בתנאי שהאשה קיבלה הדרכה כמו שצריך לגבי נשימות והרפיות למהלך הלידה- זה במישור הגופני. וכן הדרכה והכנה במישור הנפשי והרוחני. אני עברתי לפני הלידה השישית שלי סדנת הכנה רוחנית לקראת הלידה של "דבש מסלע"והלידה האחרונה הייתה בשבילי חוויה מעולם אחר(והיא נמשכה כ-16 שעות החוויה) אבל זה נתן לי כוחות אדירים שמלווים אותי גם עכשיו(8 חודשים אחרי).דרך אגב לדבש מסלע יש אתר מומלץ למתעניינות בנושאים אלו.
קשה להגיע ללידה טבעית בלי הכנה ובלי לדעת מה לעשות.
בכל מקרה, מי שזכתה להיות במעמד הלידה עם או בלי זכתה לראות את ניסי הניסים בהתגלמותם.
לעניין טשטוש מסכימה עם יוקטנה לגמרי, קיבלתי בלידה הראשונה רק כדי לאפשר לי מעט לישון במשך הלידה . וגם זה זכור לי כשלב לא טוב בלידה שהרגשתי צירים אבל לא הייתי בשליטה בכלל.
לידות טובות ושמחות לכולן
אני מאד בעד אפידורלאם ה6
ילדתי שש לידות .
שלוש עם אפידורל , ושלוש בלי.
בלידות הראשונות לקחתי אפידורל שמאד עזר לי - לא האריך את הלידה ואולי אפילו קיצר אותם. (לפני הלידה עושים בדיקת פתיחה , ואחריה בדקו אותי שוב ותמיד היה קפיצה משמעתית אחרי האפידורל).
הלידות הראשונות זכורות לי כחוויה טובה מאד - לא היו כמעט כאבים הייתי נינוחה ובעינינים- בקיצור מושלם!!!
ואם תשאלו למה בלידות אח"כ לא לקחתי אפידורל?! הסיבה מאד פשוטה- לא היה לי זמן לאפידורל הגעתי עם פתיחות גדולות מידי לאפידורל.
הלידה הרביעית זכורה לי ככואבת. ילדתי בחו"ל (רק לדות מס' 4 ו5 ) והייתי צריכה לחכות לרופאה שתבוא לבקוע את המים והכאב הגדול שזכור לי הוא הצורך לבקוע לבד את המים. זה לקח חצי שעה של לחץ על בלון מנופח!
ברגע שהמים נבקעו - תוך שניה התינוק היה בחוץ!

בלידה החמישית וגם שישית (שהיתה שוב בארץ) לא לקחתי אפידורל כי ידעתי שמדובר בזמן קצר של לידה. אבל אם הייתי אמורה לחכות יותר זמן עד הלידה ללא ספק הייתי לוקחת שוב אפידורל.

ולגבי כל מה שאמרו - לכל תרופה יש תופעות לואי , לכל תרופה יש גם אלרגיים זה לא אומר שזה רע לכולם וזה לא אומר שזה בושה לקחת ההפך אני מאד גאה ושמחה בלידות האפידורל שלי !
אפידורל משפיע לטובה שעות ארוכות לאחר הלידהריבק
הוא מונע את הרגשת ההתכווצויות במשך שעות ארוכות שלאחר הלידה, שזה אמור לכאוב ממש כמו לידה שניה....
כמי שזכתה להנות מאפידורל רק בלידה שישית. שווה !!!
אנחנו בשנות האלפיים ולמה לסבול אם יש פטנט כ"כ גאוני???
האם כשיש מיגרנה אתן חושבות פעמיים אם לקחת אקמול??.
ברור שחושבים פעמיים.בילי
לאקמול כמו לכל תרופה יש תופעות לוואי.
חמור מכך, כאב הראש הוא רק הסימפטום שבא להגיד לנו שמשהו באורח החיים שלנו לקוי.
זה כמובן מאוד אישי, וסליחה שאני כבן מתערב אבל...אנונימי (פותח)
אישתי ילדה ללא אפידורל, והלידה הייתה עבורה כל כך חיובית שכשבוע אחרי הלידה אמרה פתאום (מבלי שנשאלה) שבא לה ללדת עכשיו שוב...
אני מוכנה להחליף כל יום של הריון בלידה!יוקטנה
ההריונות קשייייייים לי נוראאאאא (ואפילו אין לי "באמת" על מה להתלונן, ב"ה). ממש כיף לי ללדת!
מסכימה איתך לגמריאנונימי (פותח)
גם אני מאלה שיש להם מעט ימי חסד שלא כואב, מציק, מגרד. שורף(צרבת...)בהריון.
ואוהבת ללדת, (מסכימה שיוותרו לי על כמה שעות...)
לך יהודה ענצח לנצח!!!
אתה בכלל לא נשואי יא' קרוווווווע!!!!!!!!!!!!!!
לסימה  ויהודה הבן המגיב, על מגלצ'ת מים והורמוניםאנונימי (פותח)
סימה - מה לעשות הגוף של כל אחת מאיתנו מגיב בצורה שונה ונראה לי שמרוב דעות אפשר להתבלבל. יש פה בעד ונגד של הכל: אפידורל, טשטוש, טיבעי... בקיצור בהצלחה רבה. אני מניחה שכל אחת צריכה ללמוד את הגוף שלה, כנראה שבעזרת ניסוי וטעיה. אודה ולא אבוש כי גם בי מקנן החשש, אי שם מפני הלידה. (שעוד לא בדרך). לפחות אנחנו לא יכולות לבחור. מרגע ירידת המים/צירים וכו זה כמו מגלצ'ת מים - אין לאן לחזור...

יהודה - אם כל הכבוד (ובאמת באמת יש כבוד!!) לאלה שיולדות בלי כלום, אישתך משוגעת. שלפחות תחכה חודש עם ההצהרות.... מי יודע, אולי זה ההורמונים...
זה לא הורמונים, זו השמחהאנונימי (פותח)
ואני בכלל רציתי ללדת שוב יום אחרי הלידה, לא שבוע!דבורי
ולא עזר לבעלי שביקש ממני להירגע, באמת מאז יום אחרי הלידה הראשונה אני מחכה ללידה הבאה בהתרגשות... זה בדרך, אמנם יותר מארבע שנים אחרי הלידה הראשונה, אבל כנראה שלמעלה יודעים יותר טוב מאיתנו מה טוב לנו.
העיקר שזה כבר כאן, תיכף... אני תיכף מתחילה חודש שביעי.
שיהיה בשעה טובהיונהאחרונה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלהאחרונה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

מגש ספינגיםמצפה להריון.אחרונה
טעים ומחמם את הלב
ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה
אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.אחרונה
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקהאחרונה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

ילדה יחסית גדולה מוצצת אצבע ורוצה להפסיקממתקית

מאוד מפריע לה שהיא מוצצת (בת 9 וחצי) אבל לא מצליחה להיגמל.
היא כל הזמן אומרת לי בכעס "אמא למה לא קשרת לי את הידיים כשנולדת.." מצחיקה (יש לי גיסה שקשרה לבת שלה את היד בגיל ינקות והיא באמת הפסיקה למצוץ, אני לא העזתי לעשות את זה לבת שלי, אבל עכשיו היא ממש סובלת מזה)

אבל יש לכן טיפים איך לעזור לה להפסיק? ניסינו מרה, לא עזר.
יש לה כבר פצע באגודל מהמציצה וכואב לה.
אציין שהיא לא מוצצת בחוץ, בבית היד שלה דבוקה לפה.

זה עובר לבד בסוף? 

לפעמים עובר לפעמים לאאיכה
אני הפסקתי לבד בגיל 15

אחותי עדיין מוצצת, היא בת 25 🤭

אני מכירה שיש אפשרות לשים בפה איזה התקןכתבתנו

שימנע את היכולת להכניס את האצבע ולמצוץ.

לא יודעת מי מתקין (רופא שיניים? אורתודנט?) אבל כנראה גוגל / AI ידעו להגיד.

חוץ מזה, סתם רעיון, שאולי  יעזור אם היא בעצמה כבר מתלוננת ורוצה להפסיק, שתסתובב עכשיו לתקופה (לא יודעת כמה נחשב שצריך כדי להפסיק את האוטומט של הגוף) עם כפפות. מעריכה שזה לא נוח ונעים למצוץ איתן, וזה יזכיר לה לא להוריד כשהיא בלי לשים לב תקרב את האצבע לפה.

בהצלחה

כפפה?כורסא ירוקהאחרונה

אבל אני חושבת שבכל מקרה הרצון זה הצעד הראשון.

אם כל פעם שהיא מתחילה היא תקלוט ותפסיק לאט לאט זה יהפוך מפעולה שקורית בהיסח דעת לפעולה מודעת ואז היא תוכל לפני זה לחשוב אם היא באמת רוצה, לעצור שניה ולותר

תינוק בן יום שלא מפסיק לינוק, מה עושים?אנונימית בהו"ל

הוא יונק יעיל, ממלא טיטולים יותר ממה שצריך ביממה השניה לחיים, אפילו עלה במשקל מאז הלידה במקום לרדת!

אבל הוא באמת כל היום על השד, וכשלא אז הוא בוכה... ואני עוד לא השלמתי שעות שינה מהלילה של הלידה, והשד שלי רגיש בטירוף (ברוך ה' לא פצוע אבל בקצב הזה זה יגיע גם)

לא רוצה לתת לו תמ"ל (גם אין צורך), מוצץ אומרים רק אחרי שההנקה מבוססת, החלטתי שזה נקרא כבר הנקה מבוססת מספיק אבל הוא פשוט לא מעוניין.

מילא עכשיו בבית חולים, אבל מה אני אעשה מחר כשרני חוזרת לשאר הילדים, הוא ילמד לפתוח פערים בין הנקות מתישהו בקרוב?

(וגם ההנקות כואבות נורא מהתכווצויות של הרחם אז מוסיף לסיוט)

כתבת כבר מזמן... אולי עברמתיכון ועד מעון

אבל זה ממש תקין שתינוק רוצה כמה שיותר ידיים והנקה בימים הראשונים (וגם אח"כ)

אולי יעניין אותך