נכנסתי הפעם באמת לרגע 1 (אפרופו הניק ומה שחשבתי כשפתחתי את המשתמש אבל זה אתם שגרמתם לי להישאר יותר) ואני חוזרת ללמוד..
אז ככה, אנסה להסביר את הדברים שנאמרו ומדוע באמת באה התגובה הזו.
עם פותחת השרשור ועם אדם נוסף הספקתי להחליף מסרים בשיחה אישית ואני חושבת שהם הבינו את המסר של דברי..
המטרה של התגובה הזו באה מבחינתי לגרום לבחורה לחשוב דקה נוספת אם לא יותר מה בדיוק היא מחפשת. ואני מאמינה שהתגובה שהייתה קצת חריגה בנוף הפורום עשתה את שלה.
כמוני כמוכם, גם אני מחפשת בחור שחיי חיים של תורה, ואין שום פסול לשאוף לבית תורני.
אני לא באה לנפץ חלומות או אידיאלים של אולפנא מדרשה ושות'.
אני רק חושבת שפשוט צריך לחשוב טוב טוב מה זה אומר בשבילנו חיים של תורה.
האם התורה מתבטאת בכל צעד ושעל שלנו בחיים או שמא היא ב-4 אמות של בית המדרש.
ומה שאנחנו דורשים מעצמנו רק אז לבוא בדרישות לאחרים.
וזה הבירור שלנו, שכל אחד צריך לעשות לעצמו באיזה נקודה הוא עומד למה הוא שואף ומה הוא מחפש.
האם מתאים לה בחור אברך? האם היא מחפשת בחור שלומד תורה ועובד? האם היא מחפשת בחור שעובד וקובע עיתים??
ומהודעת פתיחה (ותסלחי לי שירה שככה לי הובנו הדברים) היה נראה שהבירור הזה לא נעשה לעומק.
ממה שאני יודעת וממה שאותי לימדו מי שמתחתן הוא עסוק במצוות נישואין וגם בכתובה הוא חותם שעליו לדאוג לכל צרכיה של אשתו ולאחר מכן ילדיו גם אם זה יגרום לו להמעיט בלימוד התורה שלו. מה לעשות אנחנו לא רחל בת כלבא שבוע ואני בספק אם הבחורים בימינו הם רבי עקיבא.
מה שניסיתי להראותו לפחות מבחינתי (כי ההודעה הזו היא בשם עצמי) בהודעה הקודמת זה שצריך לחפש בן אדם, בדיוק כמו שאדמין אמר ולא מלאך.
צריך לדעת שלכל אדם יש עליות וירידות רוחניות, זה טבענו כבני אדם. ולדעתי כשבאים לבדוק מי האדם והאם הוא מתאים לנו מבחינת רוחנית / תורנית צריך לדעת שמה שקובע את ערכו של האדם זה לא רק הרגעים הטובים והמרוממים או רגעי השפל.. צריך לבדוק את עומק הרצון של האדם וזה לדעתי קשה לבדוק אחרי פגישה אחת, אלא אם כן ממש הדברים הם שמיים וארץ ממה שהגדרנו לעצמנו לכתחילה.
או כמו שכבר נאמר "חפצים ליראה את שמך" ככה אנחנו צריכים לבדוק את הדברים, מעומק הרצון.
צריך לבדוק את הדברים מהאיכות שלהם ולא את ה"כותרות". לדוגמה: היה בישיבה גדולה סבבה היה בהסדר סבבה אבל פחות.. (הלוואי ואתם מבינים את כוונתי)..
או אם ניתן דוגמה אחרת ותסלחו לי על ההשוואה, אם אבא מחליף לבן שלו טיטול (ויש אבות שלא עושים את זה) הוא עושה עם הבן שלו חסד וזה באמת חסד!! והוא שומר עליו כי אשתו אחרי לידה ומאוד קשה לה וככה הוא עושה גם איתה חסד.. וכל זה כי "שיוויתי ד' לנגדי תמיד" בכל דבר ודבר וכן הוא הפסיד עכשיו את השיעור של הדף היומי או כל דבר אחר. מבחינתי זה אדם שהוא תורני ללא ספק למה כי הוא יודע מה המשמעות של חסד קודם לבני ביתו.
וזה לא שאני אומרת שצריך להזניח את הלימוד ח"ו, יש סיבה למה הגבר מחויב ולא האישה (ואת זה בטח כולכם יודעים)..
בכל אופן צריך להסתכל על המכלול..
והכי חשוב צריך לברר את כל הדברים האלה לעומק ולהיות עם רגליים על הקרקע, ולבדוק מה הכי טוב לי ולא מה הכי טוב כי זה מה שלימדו אותנו שהכי טוב לחפש. והרגשתי שזה לא היה ככה ב100% בהודעה הראשונה של שירה לכן היה חשוב לי להראות לה שצריך להסתכל על דברים אולי גם במבט נוסף.
בכל אופן, יכלתי להאריך עוד אבל אני לא רואה בזה טעם.
קולי תקווה שבערתו יתברך כולנו נבשר ונתבשר בבשורות טובות
אפרופו, אלירז יקירתי ושמוליק (: שיהיה לכם המון המון מזל טוב שמחתם ממש 
נדע להגדיר לעצמנו באמת מה אנחנו מחפשים ואיך אנחנו באמת מדמיינים את הבית שלנו
ושהמציאות תהיה טובה יותר מכל דמיון.
בשורות טובות
לרגע 1