חור שני?? (עגין באוזן..למי שעדיין לא הבין..)
ואם יש, אז ישמצב לקישור של הדברים של אותו רב/מורה הלכה?...
ואם אין-אז למה? כאילו זה ניראלי גם סוגשל איזה משו' שאסור לעשות...
אשמח לתשובות מהירות 
חור שני?? (עגין באוזן..למי שעדיין לא הבין..)
ואם יש, אז ישמצב לקישור של הדברים של אותו רב/מורה הלכה?...
ואם אין-אז למה? כאילו זה ניראלי גם סוגשל איזה משו' שאסור לעשות...
אשמח לתשובות מהירות 
שום בעיה למיטב ידיעתי.
למה את חושבת שזה משהו שאסור לעשות?
כיום זה מאוד מקובל ובסדר.
כל עוד לא מים עגילים מאוד מושכים.
מבחינה מוסרית ורוח ההלכה כמו שאחרים יגידו - זה תלוי בסביבה שאת נמצאת, אם זה סביבה שזה לא דבר חריג אחלה, אם זה חריג יש מקום לחשוב עוד קצת....
אלא שזה נחשב כיותר זול כזה במקום הזה..
מוזר שאנשים עוד מחשיבים את זה כדבר זול... לפני 10 שנים אולי זה עוד היה ככה, אבל עכשיו לכל צוציקית בת 13 יש חור שני...
יש בנות שזה ממש יפה להן! אבל יש בנות שממש לא..
זו שאלה הלכתית
והוא אמר לו שבסביבה שאנחנו גרים זה מקובל אבל יש סביבות שיכולים להסתכל עליך ככופרת!!
ואין בזה בעיה הלכתית זה בעיה של התגובה של הסביבה.. לא כל סביבה "מרשה" לעצמה...
ללכת לפי רוח ההלכה זה אסור (מי שלא הבין רוח ההלכה זה מסתכלים על צדיקים ומה הם היו אומרים)
לפי ההלכה היבשה זה מותר (וממש מכוער) אבל אף רב לא היה מרשה לבת שלו לעשות את זה. אלא אם כן, היא לא תעשה, ומזה שהיא כ"כ רוצה היא תדרדר יותר נמוך. יש הרבה שיקולים. וברור שמי שיש לה 2 עגילים נראית יותר... ובכן יותר צונזר על ידי.
בכל אופן אל תעשי את זה זה ממש מכוער(כמו שאמרו קודם, יש כאלה שזה יפה להם אבל לרוב זה...)
וחוץ מזה שיש הרבה בנות של רבנים עםהדר!ש=)חור שני!
היית צריך לחשוב דקה לפני שכתבת איך שכתבת.
לרב הקהילה שלנו יש 7 בנות, מתוכן ל5 (לא הקטנות וה"דווקאיות", אלא הגדולות, הבוגרות והנשואות.) יש 2 חורים, ואפילו 3. והן סופר-דופר דוסיות, בלי רמזון להדרדרות.
בעזהי"ת.
ובכל מקרה, זה מתקבל בחברה כירידה ברמה הרוחנית...
זה כמו שתגידי היום על נעליים כלשהם שהם חוקות הגויים...
יש כאלה שזה מהמם להם, כל עוד זה בגבול הטעם הטוב!
וזה תלוי בסביבה שלך...
בעזהי"ת.
תשובה של הרב דוד סתיו: http://www.kipa.co.il/ask/show/7074-%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%96%D7%9F
בס"ד
חור שני באוזן זה אולי לדעתך דבר מגעיל, אבל אם מישהי עושה אותה לא נראית "צנזורה".
כי אם כל הכבוד לך, מתי פעם אחרונה הסתכלת על אוזן של מישהי?! -אז יש לך בעיה גדולה מאוד.
חור שני זה לא עגיל בגודל קילומטר, זה בדיוק, אבל בדיוק- אבן קטנה ומסכנה. אולי טבעת\חישוק קטנטן עם כמה חרוזים.
בתור אחת שעשתה, ורוב השבט שלה עם חור שני, זה לא משהו בלתי רגיל. ואני מתכוונת לעשות חור שלישי, בעז"ה, שיצא לי.
צנוע לא צנוע- לדעתי זה לא קשור. זה לא 20 עגילים, זה משהו מוכר וידוע בציבור ככה שאת לא הופכת לעוף מוזר.
ממה שאני הבנתי- הלכתית אין בעיה כ"כ, הבעיה היא שאם את גרה במקום שזה נחשב ל"לא מתאים" ואז כן יש עם זה בעיה.
דווקא החברות ה"דוסיות" שלי , הן אלו שעשו חור שני ראשונות. חור שני לא הופך את ה"עונדת" אותו לפרוצה, אם כל הכבוד לכם.
מיריצ'י =)יעלולה-את חושבת שזה באמת גורם להידרדרות רוחנית? הבנות שעשו חור שני-זה עשה לכם איזה צביטה בלב?..
ו..אדון אברי, ממש לא יפה מה שכתבת (בלשון המעטה..צונזר על ידי)
בס"ד
לשנייה לא!
לפני שעשיתי את החור אני שאלתי את ההורים שלי וביקשתי את רשותם. (אבא שלי לא האמין שאהיה מוסגלת, רק אחרי כמה ימים שכבר הייתי עם חור שני הוא שם לב- "טוב נו...את לא כזאת פחדנית"
)
לא חושבת שזה מעיד על "התדרדות רוחנית". מה עשיתם מזה, ה'.
יפה לא יפה זה כבר טעם אישי ואתם מערבים אותו בלי קשר.
אלא גם הבעיה החברתית (של הדתיים) עם זה כבר התעופפה לה מזמן. אצלנו באולפנה לכלל המורות הצעירות יש חור שני. אם כבר הבעיה היא בזנם. וגם לגביו אני חושבת שהבעיה היא חברתית ולא הלכתית.
ממש ממש לא רצו שאעשה |מתבייש|
אבל זה באמת בגלל שזה דבר שמתפרש לפי איך שהחברה נמצאת באותה תקופה, אז בתקופה של אמא שלי זה היה מראה על ירידה רוחנית נוראה, ובתקופה הזאת זה כמעט ולא שונה מחור ראשון. אני לא אומרת ששווה כאסח, אבל אם לא זאת הבעיה, לדעתי אין שום בעיה.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...