חור שני?? (עגין באוזן..למי שעדיין לא הבין..)
ואם יש, אז ישמצב לקישור של הדברים של אותו רב/מורה הלכה?...
ואם אין-אז למה? כאילו זה ניראלי גם סוגשל איזה משו' שאסור לעשות...
אשמח לתשובות מהירות 
חור שני?? (עגין באוזן..למי שעדיין לא הבין..)
ואם יש, אז ישמצב לקישור של הדברים של אותו רב/מורה הלכה?...
ואם אין-אז למה? כאילו זה ניראלי גם סוגשל איזה משו' שאסור לעשות...
אשמח לתשובות מהירות 
שום בעיה למיטב ידיעתי.
למה את חושבת שזה משהו שאסור לעשות?
כיום זה מאוד מקובל ובסדר.
כל עוד לא מים עגילים מאוד מושכים.
מבחינה מוסרית ורוח ההלכה כמו שאחרים יגידו - זה תלוי בסביבה שאת נמצאת, אם זה סביבה שזה לא דבר חריג אחלה, אם זה חריג יש מקום לחשוב עוד קצת....
אלא שזה נחשב כיותר זול כזה במקום הזה..
מוזר שאנשים עוד מחשיבים את זה כדבר זול... לפני 10 שנים אולי זה עוד היה ככה, אבל עכשיו לכל צוציקית בת 13 יש חור שני...
יש בנות שזה ממש יפה להן! אבל יש בנות שממש לא..
זו שאלה הלכתית
והוא אמר לו שבסביבה שאנחנו גרים זה מקובל אבל יש סביבות שיכולים להסתכל עליך ככופרת!!
ואין בזה בעיה הלכתית זה בעיה של התגובה של הסביבה.. לא כל סביבה "מרשה" לעצמה...
ללכת לפי רוח ההלכה זה אסור (מי שלא הבין רוח ההלכה זה מסתכלים על צדיקים ומה הם היו אומרים)
לפי ההלכה היבשה זה מותר (וממש מכוער) אבל אף רב לא היה מרשה לבת שלו לעשות את זה. אלא אם כן, היא לא תעשה, ומזה שהיא כ"כ רוצה היא תדרדר יותר נמוך. יש הרבה שיקולים. וברור שמי שיש לה 2 עגילים נראית יותר... ובכן יותר צונזר על ידי.
בכל אופן אל תעשי את זה זה ממש מכוער(כמו שאמרו קודם, יש כאלה שזה יפה להם אבל לרוב זה...)
וחוץ מזה שיש הרבה בנות של רבנים עםהדר!ש=)חור שני!
היית צריך לחשוב דקה לפני שכתבת איך שכתבת.
לרב הקהילה שלנו יש 7 בנות, מתוכן ל5 (לא הקטנות וה"דווקאיות", אלא הגדולות, הבוגרות והנשואות.) יש 2 חורים, ואפילו 3. והן סופר-דופר דוסיות, בלי רמזון להדרדרות.
בעזהי"ת.
ובכל מקרה, זה מתקבל בחברה כירידה ברמה הרוחנית...
זה כמו שתגידי היום על נעליים כלשהם שהם חוקות הגויים...
יש כאלה שזה מהמם להם, כל עוד זה בגבול הטעם הטוב!
וזה תלוי בסביבה שלך...
בעזהי"ת.
תשובה של הרב דוד סתיו: http://www.kipa.co.il/ask/show/7074-%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%96%D7%9F
בס"ד
חור שני באוזן זה אולי לדעתך דבר מגעיל, אבל אם מישהי עושה אותה לא נראית "צנזורה".
כי אם כל הכבוד לך, מתי פעם אחרונה הסתכלת על אוזן של מישהי?! -אז יש לך בעיה גדולה מאוד.
חור שני זה לא עגיל בגודל קילומטר, זה בדיוק, אבל בדיוק- אבן קטנה ומסכנה. אולי טבעת\חישוק קטנטן עם כמה חרוזים.
בתור אחת שעשתה, ורוב השבט שלה עם חור שני, זה לא משהו בלתי רגיל. ואני מתכוונת לעשות חור שלישי, בעז"ה, שיצא לי.
צנוע לא צנוע- לדעתי זה לא קשור. זה לא 20 עגילים, זה משהו מוכר וידוע בציבור ככה שאת לא הופכת לעוף מוזר.
ממה שאני הבנתי- הלכתית אין בעיה כ"כ, הבעיה היא שאם את גרה במקום שזה נחשב ל"לא מתאים" ואז כן יש עם זה בעיה.
דווקא החברות ה"דוסיות" שלי , הן אלו שעשו חור שני ראשונות. חור שני לא הופך את ה"עונדת" אותו לפרוצה, אם כל הכבוד לכם.
מיריצ'י =)יעלולה-את חושבת שזה באמת גורם להידרדרות רוחנית? הבנות שעשו חור שני-זה עשה לכם איזה צביטה בלב?..
ו..אדון אברי, ממש לא יפה מה שכתבת (בלשון המעטה..צונזר על ידי)
בס"ד
לשנייה לא!
לפני שעשיתי את החור אני שאלתי את ההורים שלי וביקשתי את רשותם. (אבא שלי לא האמין שאהיה מוסגלת, רק אחרי כמה ימים שכבר הייתי עם חור שני הוא שם לב- "טוב נו...את לא כזאת פחדנית"
)
לא חושבת שזה מעיד על "התדרדות רוחנית". מה עשיתם מזה, ה'.
יפה לא יפה זה כבר טעם אישי ואתם מערבים אותו בלי קשר.
אלא גם הבעיה החברתית (של הדתיים) עם זה כבר התעופפה לה מזמן. אצלנו באולפנה לכלל המורות הצעירות יש חור שני. אם כבר הבעיה היא בזנם. וגם לגביו אני חושבת שהבעיה היא חברתית ולא הלכתית.
ממש ממש לא רצו שאעשה |מתבייש|
אבל זה באמת בגלל שזה דבר שמתפרש לפי איך שהחברה נמצאת באותה תקופה, אז בתקופה של אמא שלי זה היה מראה על ירידה רוחנית נוראה, ובתקופה הזאת זה כמעט ולא שונה מחור ראשון. אני לא אומרת ששווה כאסח, אבל אם לא זאת הבעיה, לדעתי אין שום בעיה.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים