של"פ (שמיניסטים לעיירות פיתוח)*חזרזיר*

מטרת השרשור: לעלות את הנושא למודעות, לפתוח דיון חסרונות, יתרונות. ולנסות לתת לי נקודות למחשבה שיגרמו להכרעה. (סתם, מוזמנים להגיב מה שבא לכם/ן בנושא..)

של"פ זה בעצם תוכנית בה שמינסטים הולכים לעיירת פיתוח ומשלבים לימודים עם עשייה (מועדניות, הדרכה, וכ'ו)

יתרונות:

שנה משמעותית בשמינית, מלאת עשייה.

להכיר עולם - אזור חדש, אנשים חדשים וכ'ו..

לעבור לחיים יותר עצמאיים - גרים בדירה עם עוד מס' בנות בגילך, והקבוצה הזאת אחראית על תיחזוק ונקיון הבית.

וכמובן מקבלים עוד הרבה מהאוירת החיים עצמה ומהעשייה עצמה.

חסרונות:

לא להיות עם הכיתה שגדלת איתה! לא בהכתרה, שבוע ירושלים, השבעה, טיול אחרון וכ'ו!!..

לימודים - לעבור מקום, להשתלב בכיתה חדשה בשנה האחרונה ואיתם לעשות הכתרה וכ'ו..(סוג של להתקע, לא?)

להשלים את שאר הבגרויות במקום לימודים חדש (ולפעמים שיטות לימוד שונות, מורות שונות וכ'ו)

לצאת לחיים 'שנה לפני' - כמו שאמא שלי הגדירה: 'יש לך עוד שנה בבית, למה לצאת?'

וזאת גם השנה האחרונה לקבל מהאולפנה גם בפן הרוחני.

אז כל מה שיש לכם להגיד בנושא, אשמח לשמוע (לקרוא).

ו.. מי שמכיר כאלו שעשו, אשמח שיגיד לי.

תודה צדיקים, שבת שלום!

אני מכירה כאלה שעושות ענבל

ואממ..... אצלינו הן השתלבו דווקא יפה מאוד!!!

ואני חושבת שהן יחסית נהנות....

אני יודעת שיש ערים שזה ממש תורם אבל נגיד דיברתי עם מישהי מחצור שאמרה שהשלפים רק מזיקים...

אז צריך לשים לב.

אפשר לשאול מה אם מי מחצור דיברת?אנונימי (פותח)אחרונה
אממ..נדנדה כתומה.

לדעתי זו שנה שממש חשובה כן להיות עדיין בסוג של מסגרת. (עד כמה שהשמינית היא מסגרת..)

והיא ממש תורמת נראלי. גם מבחינה חברתית- השמינית היא שנה ממש מגבשת בתור כתה/שכבה. עושים הכתרה ביחד, שבוע ירושלים, הכל..

וגם מבחינה רוחנית- האולפנה ממש עושה כלמיני דברים שבונים לקראת ה'יציאה לחיים'.

אז נכון, של"פ זה ממש חשוב. וזה גם יכול ממש לתרום. אבל נראלי שיש עניין כן לחכות עם העניין של התרומה לעמ"י עוד שנה. אחת. כי לתרום לעמ"י אפשר גם שנה אחרי, שמינית לא.

השמינית יכולה להיות משמעותית גם בלי של"פ אני חושבת.

טוב. כתבתי פע ממש בכללי בעיקרון. יכוליות שדווקא כן יהיה נכון לך לעשות של"פ.

בהצלחה!!

שלפיסטית בפועלאנונימי (פותח)

הי..

א..אני עכשיו בשנת של"פ באחת מעיירות הפיתוח החביבות בצפון..

אז אם את רוצה לשאול שאלות אני בכיף יענה לך, אני פשוט אף פעם לא יודעת.. מה את בדיוק רוצה לדעת..?!

בכיף את מוזמנת לשאול פה או בפרטי

אם אתה טוב בלימודים--calvin

חבל לעשות את זה.שנה הבאה תצא\תצאי.יש לנו את כל החיים לעשייה,חבל לבזבז את השנה הכי חשובה מבחינת חברויות..העשייה והתרומה לכלל תחכה.זו דעתי.אם אתה ממש לא מצליח בלימודים ומרגיש שאתה מבזבז ת'זמן בבי"
ס,לך על זה!

שלא תעיזי!שיראל.

סוף סיפור.

נ.ב.

שכן שלי בשל"פ, אבל אני לא יודעת מה הוא עושה והכל.

שירה (מהיישוב שלי) מי"ב רצתה ללכת (והתקבלה) וירדה מזה. את יכולה לדבר איתה. היא ממש מותק ותענה לך בכיף

כע. ממש אל תעיזי.ט!הר
אני מכירה שלפי"ם מחצור והם דווקא ממש תורמים!מיצ'ל

אני גרה בחצור וכבר 4 שנים יש אצלנו שלפי"ם הם לא רק עוזרים לכיתה שבה הם לומדים הם בסניף וכו

ודווקא ממש כיף  איתם אח"כ שומרים על קשר הם באים לבקר.....

*וחוץ מזה יש אפשרו שגם בנות יוהו שלפיו"ת למשל בדודה שלי היתה שלפית בערד שווה בדיקה זה תורם גם לך וגם לכלל!!!!

טיפה נקודות שעלו לי-*חזרזיר*

אצלי דווקא הנקודה שמעלה אצלי את ההתלבטות היא השנה האחרונה והמשמעותית הזאת באולפנה ובכיתה. - מה? ללכת דווקא בשנה המדהימה הזאת? לעזוב את הצוות והחברות מדהימות שלי?

יב לא שנה מבוזבזת מבחינת חברה, היא מבוזבזת - איך נסביר? לדוג' אני רואה עכשיו את כל השמיניסטיות הולכות ובאות מתי שבא להן בערך, כבר לא כ"כ מרגישים אותן..

ואם אפשר שגם תהיה שנה מלאה ומשעותית וגם להשלים תעודת בגרות, למה לא לעשות את זה?

[והחסרונות שוב נעמדים לי מול העינים..]

שיראל - + שד

מיצ'ל-ענבל

אממ...... בואי נגיד שאני מניחה שאת בסביבות גיל החמש עשרה נכון?

חברה שלי מדריכה עם שלפים ומאחורי הקלעים זה לא בדיוק מה שכולם רואים.

אני לא יודעת אבל צריך לבדוק את העניין כי כן גם בחצור אוהבים אותם אבל היא שמה לב שהם לא באמת עוזרים והם עושים דברים לא לעניין....

מפריע ללימוד של התלמיד.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך י"ט טבת תשע"ב 23:46

התלמיד בשנים הללו צריך לגדול כמו שצריך, בתורה וביראה. אסור להסית לו את המחשבה למקומות אחרים.

ע"כ התנדבויות הן דבר טוב ויפה, כל עוד הן בזמן החופשי והפנוי, ולא בזמן לימודים. ובכלל זה תוכנית של"פ.

לפני שיוצאים לעשות, צריך לשבת וללמוד כמו שצריך.

וכמו שהיה אומר הרב גולדוויכט זצ"ל, כל שנה על פרשת נח, גבי ישיבה:

"בחוץ - מבול; בפנים - סגור!" 

אחרי שגדלים כיאות, כאשר יוצאים, פתאום הכל נתחוור ונהיה ברור. 

הכל תלוי באופי.ב.ש.
חזרזירונה...=]בל"חית

לפי דעתי,

השמינית היא השנה שאת הכי נבנית בה!

מניסיון!!! (איזה כיף להגיד את זה סוף סוף..)

נכון, שיש בה תקופות דיי מיותרות וריקניות כאלו שאפשר למלא אותן בהרבה יותר,

ונכון שלפעמים יש קצת בזבוז זמן...

אבל, 11 שנה את מייחלת לכיתה הזו, לגיל הזה,

ועכשיו להעביר אותה במקום אחר?!

והכתרה! זה נושא בפני עצמו!!!תופים

מי כמונו יודעות...(כל האולפניסטיות למיניהן)

שזו הנקודת שיא בשנה!!!

למה שלו תחווי אותה עם החברות הכי קרובות אלייך?

במקום הכי בטוח שלך?

אני מבינה את הרצון להיות של"פ,

כי גם אני שקלתי את זה שנה שעברה,

ואפילו בדקתי כמה מקומות...

וברגע האחרון הגעתי למסקנה,

שאין מצב!!! שאני עוזבת את האולפנא!

נכון שאת תורמת למקום אחר, ומקדישה מעצמך לקהילה אחרת...

אבל חכי עוד שנה...לשירות..(אם תחליטי לעשות..)

שם ידרשו את זה ממך!

ואני בטוחה שתמצאי את המקום היכ נכון לעשות את זה.

אני לא חושבת שאת השנה שחותמת לך את 12 שנות הלימוד האלו על חייך,

תחתמי במקום שאין לך מושג מה ומי הוא!

בשבילי! (חושף שיניים) תחשבי על זה יותר מפעמיים..טוב?

נשיקה מתה עלייך ועל השפיציות שלך!!!

הלוואי על כולנו...

שבת שלום נשמהאוהב

נכון, אני לא אשכח לעולם את השמינית!ילדת ירח

הייתה שנה יפהפיה, ואני ממש לא אחת שבקטע של חברות לוחצת ובתי ספר ומשמעת...

הייתי עושה את השמינית עוד פעם בכיף, ואני כבר כמעט מסיימת תואר שני...

אחר כך אפשר לעשות שנתיים שירות לאומי או לעבוד בעבודה של נתינה ועשייה, וכ-מ-ה שמתגעגעים לזה אחר כך, אבל כבר אין מה לעשות, ואי אפשר לעשות שמינית פעם שנייה או עוד פעם אולפנה.

להתנדב אפשר כל החיים.

תלוי מאוד באדםהרועה

שמינית זאת שנה מאוד משמעותית וכדי לנצל אותה בשביל להתקדם בחיים, אם השל"פ הוא חלק מהמסלול שלך (הדרכה>של"פ>שירות במרכז יהדות>ריכוז נוער>הדרכת סמנריונים>שליחות>חינוך) אז זה באמת תורם גם לך וגם לחברה. אם זה לא חלק (לימודים>של"פ>שיפור בגרויות>לימודי רפואה\לימודי תוכנה\מנהל עסקים) אז של"פ יגרום לך לצאת מהמסלול ומהדרך שלך לתרום לעמ"י.

קשיים מטורפים...- דניאל -

יום אחד נקלעתי לשיחה של בנות שעושות של"פ, והן דיברו בדיוק על של"פ, ועד כמה שהבנתי - זה קשה, וכן יש את הרצון להיות חלק מהשכבה הקודמת, מהמקום שעזבת.

נכון, זה סיפוק גדול,, גם הן אמרו את זה.

אבל  סיפוק-סיפוק: יש לך שנה-שנתיים של ש"ל, לא כדאי קודם לבנות את עצמך? והשמינית זו שנה מאוד-מאוד משמעותית, הרבה יותר משאר השנים באולפנה.

זו שנה שאת נבנית בה, ולומדת בה המון דברים- לא עדיף שתחשפי לדברים האלה עם חברות שאת מכירה? במקום שמכיר אותך?

מה-גם, שאת הבנייה הזו את לאו דווקא תקבלי איפה שתעשי של"פ.

לפי דעתי לעשות של"פ זו טעות, יש דרכים נוספות לתרום בגיל הזה, לא צריך להקדים דברים שזמנם מאוחר יותר .

וואו , אני כ"כ עמוק בתוך התהליך לשנה הבאה ,שיראל:)

אבל אין לי זמן עכשיו לענות ולקרוא ...

בהזדמנות קורץ

אני עשית שלף ועזבתי באמצע..יום טוב:-)

מוזמנת לפנות בשמחה בשיחה אישי....

לא ממליצה..צמבל

אני חושבת שאם את רוצה לתרום, את יכולה לעשות את זה במקום בו את גרה או במקום סמוך. נשמע לי מיותר לנדוד למקום רחוק כשאת אותם דברים שתעשי שם תוכלי לעשות גם קרוב לבית (אני בטוחה שיש הדרכה, מועדוניות, קומונה וכו' גם באזור שאת גרה בו).

ועוד נקודה - מבחינת החברה זה גם לא מומלץ, כי את מתנתקת מהכיתה / שכבה הקודמת שלך, אבל גם את לא מתחברת לשכבה החדשה.. קיצר יוצאים קרחים מכאן ומכאן.

ולעניין יציאה מהבית, הכרות עם אנשים חדשים, וכו' - יש לך את זה בשירות לאומי (בהנחה שאת מתכוונת לעשות שירות לאומי, וגם אם לא..).

אבל כמובן שיש דעות בעד..

יש לי חברה שעושה, דברי איתי באישי ואני אקשר ביניכן.

בהצלחה!

שלפית בפועלהירהורי הלב

מגניב שהגענו לשלב של לדבר על של"פ מהנקודה בפנים...

אני התלבטתי כ"כ הרבה, סגרתי רק בחופש...

יש לי תשובות לכול השאלות הבעיות והחסרונות- לא שזה פותר אותם, יש חסרונות, אבל מבחינתי זה היה הדבר הנכון..

זה מאוד מאוד תלוי אופי, מאוד!!

ובגלל זה אני חושבת שכול מה שסיפרו כאן צפציפי על מקומות בכלל לא ראלי, כי איך שהשלפים בחצור יתנהגו לא אמור להשפיע עליך..

אני חושבת שהענין בשנה הזאת הוא לא לתרום! זה באמת משהו אחר--- ההשתלבות, להיות חלק מאוכלוסיה שעד לפני כמה חודשים הייתה כ"כ רחוקה ממני...

זה לא ללכת להתנדב!! (למרות שאני גם מתנדבת בכמה וכמה מקומות, פשוט אני לא רואה בזה את הנקודה)

בגלל זה התירוץ ששנה הבאה תתרמי או עוד שבע שנים לא עובד, כי זה לא הענין, מה שתכירי, תפגשי ותעשי בשנה הזאת שונה בתכלית, לכיתה שבה את יכולה להשתלב זה סיכוי אחרון להכיר מישהו כמוך וכמוני, וזה כ"כ משמעותי להם( הם לא מאמינות שאני באמת הולכת לשחיה נפרדת)

זה ששנה כ"כ משמעותית, מעצימה ומגדלת, שאני באמת משווה אותה למה שהייתי יכולה לקבל באולפנא שלי, אבל אני חושבת שחלק מזה בא מהנקודה שהייתי מאוד חזקה לפני, הגעתי עם אישיות מאוד חזקה.

כ"כ פחדתי מנפילות, מירידה רוחנית- וכרגע אני רק עולה, מתחזקת, והכול הופך להיות אמיתי יותר, נכון יותר, וקרוב יותר לעבוןדת ה' אמיתית!!

אני נהנית, כיף לי, אני לפעמים מצטערת שאני לא באולפנא, אבל יש לי כיף אחר, שונה, שלהם אין... הדירה,

השמינית בתור של"פית זה באמת משהו מיוחד וכיף!!

אני לא באה פה לשכנע, כי אני נגד שיכנועים לשל"פ אני חושבת שאת צריכה לקחת את כל השיקולים בעד ונגד, לבחון אותם על עצמך ולראות עם זה באמת מתאים לך..

אני חושבת שזה אחד הדברים המדהימים עם רק הסינון אליו היה טיפה יותר קשוח, אם רק נבדוק שאנחנו מגיעים לשם מהנקודה הכי אמיתית... לכן אני לא משכנעת, אני פשוט מנסה להעלות לך נקודות בתור שלפ"ית.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות כאן או במקום אחר, עדיף אולי באישי, כי באופן כללי אני לא נכנסת לפה, (רק לפורום סגור של השכבה שלי- יש לי ב"ה עוד קשר טוב איתם) פשוט ראיתי את הנושא וזה קפץ לי לעיניים...

אני עשיתי של"פאנונימי (פותח)

ואני חושבת שעדיף להישאר באולפנא שאת נמצאת בה עכשו.

זה נכון שתורמים אבל בכלל לא בטוח שיותר ממה שאת יכולה לתרום במקום שבו את נמצאת.

אפשר לשלב גם ימים שבהם תסעי למקומות אחרים להתנדב אבל ממש לא הכרח לצאת לגמרי מהבית כדי לראות עולם..

ובאמת מפסידים הרבה שעוזבים בשמינית, ולא תמיד ההשקעה משתלמת מבחינת תרומה.

כך שלדעתי אם את נהנית באולפנא, אל תעזבי!, אפשר לתרום ולהכיר בכל כך הרבה דרכים, גם בלי לעזוב הכל.

בכל מקרה שתהיה לך בהצלחה.

לא קראתי הכל אבל זו דעתי בנושא-שלומצ=]

לדעתי אם את בת-אין עניין ללכת!! קודם כל, את יכולה להשפיע מאד על הסביבה בה את נמצאת, חברות/סניף/אולפנא/משפחה. לא חייב ללכת רחוק בשביל לתרום.

חוץ מיזה, שזה כמעט אותו עיקרון של גרעין! מה הבעיה לחכות עוד שנה ולעשות את התפקיד בתור בת שירות? מה הקטע להקדים את זה? רוצה לתרום יותר? תעשי שנתיים! לדעתי התפקיד נועד יותר לבנים שרוצים לתרום גם במישור האזרחי ולא רק הצבאי ולא רוצים שזה יבוא להם על חשבון הלימודים בישיבה[לא התיכונית..]

וכמו שאמרת, לא לעשות תהכתרה עם הכיתה שלך, השבעה, וכל מה שציינת-סתם באסה ולדעתי מאד מיותר.

ועוד משהו, לפעמים המקומיים בעיירות הפיתוח רואים את השל"פים בתור מתנשאים..כאילו למה מה אתה יותר טוב שתבוא ותשפיע עלינו?? שזה בא בתור שירות לאומי זה יותר מקובל..זו דעתי לפחות!

בהצלחה

ל-שלומצ=], הם רואים גם את הבנות שירות כמתנשאותצמבל

בהרבה פעמים... (בתור אחת שמאד קרובה למה שאת קוראת "עיירות פיתוח"..)

ולמה באמת אנחנו חושבים שאנחנו יותר טובים מהם וצריכים להשפיע / לשנות אותם??

ולמה בתור של"פ לא אבל בתור שירות לאומי כן?! מהות העבודה /תפקיד לא שונה..

אני של"פאנונימי (פותח)

אני עושה השנה של"פ וממש ממש נהנת!

לגבי מה שאמרו כאן.. נכון הרבה הולכים לשל"פ בין השאר כי לא טוב להם איפה שהם נימצאים. זה עובדה. אבל השאלה היא האם יש בעיה בלעשות שינוי אם לא טוב לך? במיוחד אם השינוי תורם לך ולסביבה!

עוד דבר- שאלו אם זה לא התנשאות לבוא ולהשפיע מבפנים... אז זהו שזה ממש תלוי בגישה. אני אישית חושבת שלי יש מה לתת להם כי אני באה ממקום אחר, מרקע שונה... ולכן גם להם יש המוווווווווןן מה לתת לי. קיצר אני חושבת שעצם זה שאני באה במטרה לעשות ולתת עם ראש פתוח זה נותן לשני הצדדים המון!

ולגבי מי שאמר שזה כמו גרעין, זה נכון ולא נכון. כי בתור של"פ אתה חלק לכל דבר בכיתה (כולל נוכחות ומבחנים..) וזה יוצר קשר אחר.

ובקשר ללימודים זה תלוי מי את... אני אשית לא ממש למדתי ברצינות ... ודווקא השנה אני הרבה יותר לומדת., גם כי אני עוזרת לבנות וגם כי אני דוגמא אשית לבנות הכיתה (אם אני לא מגיעה ישר בנות אומרות לי: "את לא של"פ?" אולי בצחוק, אבל בכל צחוק יש אמת...). קיצר אם את רוצה לדבר מוזמת לשלוח לי מייל לiskaroichman@gmail.com . בהצלחה רבה!! וסליחה על המכתב המבולגן...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך