*%#@&&)@#$^&)()%^$%#$%@אנונימי (פותח)

היא כמו כולם. כמעט.

היא מבינה הכל. תסמכו עליה.

אז נכון. היא נראית קצת מוזר. ויודעים מה? היא גם מתנהגת שונה מכולם.

אבל היא רגילה. כמו כולם. כמעט.

אז היא מדברת מוזר. אזמה?!

והיא עושה שטויות. והיא קצת ילדותית.

אבל היא מבינה שהיא שונה.

וזה שהיא כזו, לא אומר שהיא לא מבינה כשצוחקים עליה.

כשיורדים עליה.

כשאומרים לה לומר מילה מסויימת בגלל שיודעים שהיא אומרת אותה מצחיק. כי יש לה קשיי שפה.

אז מה שיש לה תסמונת דאון?

אי אפשר להתייחס אליה כמו אל כולם?

היא הכי אמיתית בעולם. כי היא לא יודעת לא להיות כנה.

היא יותר אמיתית מכולנו ביחד.

והיא ילדה מדהימה. באמת.

יש לי בכתה מישי עם תסמונת דאון. מתוקה מתוקה. חברה מאוד טובה שלי. מאז כתה ז'.

ופשוט כואב לי.

כואב לי שמתייחסים אליה אחרת.

שצוחקים עליה בגלל שהיא שונה.

שמתנהגים אליה כאילו היא תינוקת.

אז כן. היא קיבלה מתנה מיוחדת. לא הרבה אנשים זוכים למתנה הזו.

היא זוכה להסתכל על העולם בעיניים יותר מיוחדות מכולם.

למה אנשים מתייחסים אל זה בתור דבר רע?

לא כולם כאלה. ממש לא. אצלנו זה ממש חזק. מי שמכיר אותה באמת כבר לא מתייחס אליה ככה. אבל כבר כמה פעמים יצא לי סתם ככה להסתוב באולפנה, ולראות בנות יורדות עליה, בקטנה. וזה כואב כ"כ!!!

יש לי שכנה. ילדה מתוקה בת 5 וחצי. קוראים לה שירה. יש לה גם מתנה מיוחדת.כן, גם היא עם תסמונת דאון.

יום אחד, הייתי בחוץ. ראיתי כמה ילדים משחקים בחצר. ילדים קטנים. בני 4-6.

פתאום שירה מגיעה, מצטרפת גם למשחק. אוטומאטית, הילדים האלה ישר אמרו- לא רוצים לשחק איתה! היא מוזרה. היא אחרת.

מה היא עשתה להם?! למה היא לא יכולה לשחק כמו כולם? וזה לא שהיא הורסת את המשחק. אני ראיתי. היא דווקא השתלבה מאוד יפה.

למה ילדים קטנים מתנהגים ככה?? ממי הם למדו? (לא נראלי שמההורים שלהם במקרה הזה. כי אני מכירה אותם והם אנשים טובים שאין סיכוי שהיו מתנהגים ככה לבעלי מוגבלויות שונות.)

למה אנשים עם מוגבלויות שונות (במקרה הזה- תסמונת דאון.) ישר נתפסים בתור אנשים מוזרים שלא כדאי להתקרב אליהם. להתחבר אליהם?

עד כאן להיום.

(אני מישי מוכרת בפורום. אבל מסיבות שונותאנונימי (פותח)

החלטתי לפתוח את הניק הזה ולכתוב את זה ממנו (בעיקר כדי שלא כ-ל העולם יזהה את מי שדיברתי עליה.)

אם מישו רוצה לדבר איתי באישי, שיכתוב בשרשור הזה ואני יפנה אליו מהניק הרגיל שלי. פשוט הגיוני שאנלא יכנס לניק הזה כמעט.

וואויי ממש ממש ממש מבינה אותה>>רות ה100ממת

אני לא יוכלה לראות ילדיפ עם תיסמונת דאון\פיגור וכ'ו....

כ"כ מסכימה, ממש עצובעץ על מים

בדיוק דברתי על זה עם חברה שלי שבוע שעבר...

היא אמרה לי שהיא ממש פוחדת מאנשים מיוחדים, היא רואה אנשים ברחוב כאלה ובורחת, היא לא מסוגלת...

ניסיתי להבין ממה זה נובע ולא כ"כ הצלחתי

אולי אני אוכל להסביר ממה זה נובעענבל

תראו, אני אחת מאלה שבאמת פוחדות להתקרב לאנשים בעלי מוגבלויות.

כי הם שונים וזה מפחיד כזה.

כאילו מה אם תגיד משהו שהם לא יכולים?

נגיד מישהי נכה מה אם תגיד משהו על ריצה?

זה מרתיע.

וגם בכללי לא יודעיפ איך להתנהג ומה לעשות.

אני יודעת שתגידו שצריך להתנהג נורמלי אבל יש בזה משהו שמרתיע.

צריך להיות עם אופי בשביל להתקרב אליהם.

אל תשפטי את הבנות שלא מתקרבות כי זה לא מעיד עליהן כלום!

אני אחת שלא מתקרבת ואומרים עלי (אני לא ממש מסכימה) שאני ילדה מקסימה ונהדרת ואכפתית.....

יכולות להיות בנות באמת טובות שכן, הן יפחדו.

וזה טבעי ולגיטימי.

אני מכירה אותם מקרוב....ענבל

ועדיין נרתעת....

אין מה לעשות.

טבע של אנשים.

לא לכל אחד זה מתאים.

אופ.. ענבל.. לא הבנתאנונימי (פותח)

אני ממש מבינה את כל מי שאומרים שהם לא יכולים להתקרב וזה. לא שופטת. (באמת שאני יודעת שזה ממש משו שלא מתאים לכל אחת.. עד כמה שכל אחד נברא בצלם וכו'..)

אבל יש הבדל בין לשמור מרחק, לבין ממש להשפיל אנשים כאלה. ממש לפגע בהם.

הייתי עדה למקרה שכמה בנות (בערך 4) עמדו מסביב לחברה המהממת שלי, וסוגשל הכריחו אותה לומר כלמיני מילים שהיא מסתבכת איתם (נגיד מילים עם ר', כי היא לא כ"כ מצליחה לומר ר'. או מילים עם ש' כי יש לה ש' שורקת כזו. ) וממש עמדו וצחקו עליה. עכשיו היא לא הלכה, ולא כי היא נהנתה מהמצב, או כי היא התביישה מהם. הם פשוט גרמו לה להרגיש כאילו מה שהן עושות הוא טוב ובסדר.

וזה מה שמקומם אותי. מה גורם לאנשים להשפיל ככה אנשים שקיבלו מתנה מסוג אחר???

ענבל, את צודקת ולא צודקתnoga14

זה קשה להתקרב לבעלי מוגבלויות, נכון.

מפחיד? גם לפעמים.

אבל צריך להיות טבעיים, לדבר כאילו כלום.

יש לי חברה נכה (אין לי כוח לפרט פה עד כמה), בזמנים שהיא עוד היתה יכולה להזיז את היד כולה היינו עשות תחרויות ריצה עם העגלה הממונעת שלה. היינו ילדות צעירות, היום לא היינו עושות את זה, אני בטוחה (ולא בטוח שזה לא היה המעשה הנכון, אני סוברת שזה דווקא גרם לה ללא מעט הנאה). היום יותר קשה, כי יש מודעות לגודל הבעיה.

זה לא קל לשבת איתה על הפרוייקט במחשבים פשוט כי היא לא יכולה להקליד אותו ולהגיד לה 'רחלי, מה לעשות עכשיו? איך זה וזה?' ולדעת שאני מפחדת לתקן אותה, שמא זה יפגע בה, שיא תרגיש שהיא לא רק לא יכולה לכתוב את הדבריעם אלא גם לא יודעת. (ולחברות אחרות אין לי בעיה להודיע שהגיע הזמן שהן תלמדנה אחרי חצי שנה של לימודים איך יוצרים שאילתא, הן לא נפגעות).

לא שחסר על מה לדבר איתה אבל קשה לראות את צינור החמצן שמחובר לה לצואר, קשה להסתכל עליה ולדעת את המצב. קשה לדבר איתה פשוט כי זה יוצר מצב מאוד עדין שמכריח אותנו להפנים שוב ושוב את המצב שאנחנו מכירות כלכך טוב.

גם לי קשה להתקרב, אבל אני עושה את זה. למה? כי התרגלתי כל בוקר לגשת להגיד בוקר טוב, לשאול מה שלומה ואיך היה המבחן. קשה להיות טבעיים אבל האור בעיניים שלה שווה את זה-מבטיחה לך, מנסיון.

וזה נכון שלא אמורים לשפוט אנשים על כאלה דברים, בהחלט לא.

מקפיצה.אנונימי (פותח)

ממש ממש חשוב לי שתגיבו.

וואי..כזה נכון.....951753
עבר עריכה על ידי 951753 בתאריך כ"א טבת תשע"ב 16:39

ישלי אח כזה... לא בדיוק אבל בערך (בים בם בום)

אצלו רואים את זה ולא צוחקים (לפחות לא מי שעבר את כיתה א' <ר>), אבל יש כמה עם בעיה, שאנשים פשוט לא מודעים לה, ובאמת כואב הלב.....תפילות....

"ואולי יבוא יום ונהפוך שווים"טובי =][=

הלוואי ויום אחד באמת נתייחס לשונה,כמו חבר.

בעצם,למה שונה ?! הוא אח שלנו. ברוב המיקרים ראיתי שהם אפילו יותר טובים מימני ..

הם אמייתים. בלי כל המסיכות,הם עם החיוך התמים שאנחנו כבר לא באמת מכירים.

לחלק נכבד מהעולם יש רתיעה ממיוחדים. (למה?אולי כי הם לא באמת ניסו..)

הייתי ממליצה לכולם לנסות. יותר ממה שבאמת אנחנו מסוגלים להעניק,אנחנו מקבלים.

רק לנסות ..

מסכימה עם פותחת השירשור בכל מילה.

up and down זה שם של מנגינה אירית יפהיבחוש חרצוליים
יבחוש> רוצה לשלוח לי אותה? אני אשמח..D:אנונימי (פותח)

ולעניין השרשור>

באמת, אין הרבה שצוחקים בגלוי. אבל אם לא יצחקו לה בפנים, יחכו שהיא תסתובב שניה ואז יצחקו עליה.

אז נכון שיש עניין לצחוק איתה. אבל ההבדל בין זה לבין לצחוק עליה הוא עצום.

ואוף.

זהו.

היי... אני מכירה את העניין מקרוב..רוזמרין

ישלי אח (מאומץ..) עם תסמונת דאון...

ואני הרבה פעמים נתקלת במקרים לא נעימים...

למדתי להבליג.. 

ואני גם יכולה להבין את אותם בני אדם.. כי דוגרי.. הוא קצת מרתיע ואנשים שלא רגילים לזה קשה להם

להתייחס אליו כמו אל ילד רגיל... 

אני זוכרת שפעם אחת (לפני 3 שנים)  הלכתי איתו לגן שעשועים וחבורה של ילדים בהו בו וצחקו אז שאלתי אותם: "זו הצגה?"

והם הלכו משם.. אח''כ חזרתי הביתה בוכה ולא הצלחתי להבין את זה.... מה שהכי כאב לי שאח שלי צחק ביחד איתם...הוא לא הבין שהם צוחקים עליו....

אני יכולה לדבר איתך ביותר פירוט בש''א..

יש לי חניכה כזאתאנונימי (פותח)

ובאמת אני חולה עליה וכל החניכות שלי באמת מתייחסות אליה יפה אבל לפעמים, נגיד שאני אומרת להתחלק לקבוצות אז הרבה לא ירצו להיות איתה בקבוצה כי היא שונה (חוצמזה שיש לי חניכה אחת נשמה שתמיד מתנדבת להיות איתה) אבל אני לא יודעת איך להעביר להם את זה שהיא באמת כמו כולם ושלכל אחד יש מוגבלויות וכו'... אבל אני לא יכולה לעשות עלזה פעולה נגיד כי היא גם תהיה...

איזה גועל נפשעירוניסט גאה

אצלי בישיבה יש ילד קשה וכולם אוהבים אותו וחברים שלו

ילדים זה עם אכזר!!!

לא נכון!~ לא נכון! לא נכון!!!!!*#&למה?!*#&

אני אספר לכם מקרה אמיתי, תגידו לי אתם אם מישהו בסיפור הזה אכזר או חסר לב:

לפני יותר משנה, ביום שלישי בערב. ערב רגיל ותמים. התקבלה הודעה ביישוב שהיה פיגוע. ארבעה אנשים נרצחו, ארבעה חברי יישוב.

כולם הכירו אותם בסניף שלנו.

מוריה שינדלר הייתה קומונרית לשעבר, ובעלה היה קשור גם אלינו כי הרבה פעמים שימש כמלווה נשק ובכללי היה שכן מסביר פנים.

כוכי אבן חיים הייתה אשתו של הרבש"ץ לשעבר. הבת היחידה שלה הייתה ילדה מעט מפונקת ונסיכונת שכולם אהבו. היא גם הייתה  (ועדיין) חניכה בסניף.

כמובן שגם הילדים של טלי ויצחק אימס היו כולם חניכי הסניף, מוכרים ביישוב.

כששמענו על הבשורה, חיפשנו נחמה. אדם אוהב להיות עם המשפחה שלו ברגעי משבר משותפים, במקרה הזה- היישוב.

כולם היו ברחוב. מבוגרים וילדים כאחד.

אני, לא הצלחתי לבכות. לא יכולתי. כולם בכו והתחבקו. ואני הסתכלתי בהם באדישות. זו הייתה דרך ההתמודדות שלי. פגשתי חברות של אודיה אבן חיים מהסניף. הן היו מבולבלות מאוד. המבוגרים התעסקו הרבה בעשייה כדי להתמודד עם הכאב. אבל היו כמה בנות, בנות גדולות יחסית, בוגרות הסניף. שהסתובבו ברחבי היישוב כאילו זה ערב שבת- מפטפטות בעליצות, צוחקות צחוק מטורף ומקניטות זו את זו.

מה, אין להן לב??? לא אכפת להן שאנשים שהן הכירו ואהבו מתו??? הן לא עצובות בכלל????

אני חושבת שכולכם תסכימו איתי, ומי שלא שיברר את הסוגיה לעומק, שהצחוק והבדיחות שהפגינו היו פשוט הדרכים שלהן להתמודד. הכאב היה כל כך כבד אצלן, שהן פרקו בדרך לכאורה לא שגרתית ולא הגיונית.

למה סיפרתי לכם את כל זה? (אגב, כל מילה אמת!)

כי גם בדיון הנ"ל..מדובר על התמודדות. אנשים פוחדים מהלא נודע. הם פוחדים מהמוות, מהחושך, משינויים קיצוניים ופתאומיים בחיים שלהם. ככה ה' ברא אותנו.

חלק אנשים מתמודדים עם מה שהם לא מכירים ולא מבינים בהססנות, אולי בפחד.

ואחרים, בעיקר ילדים שפחות למדו לשלוט על עצמם ולהגיב רק איך "שמקובל", מגיבים בדרכים אחרות שנראות לנו "רעות" ו"אכזריות". זה לא ככה!

הרי תסכימו איתי, שאם הילדים האלה יכירו את הילדים השונים שאלהם הם מתייחסים בצורה משפילה ומזלזלת, הם לא יצחקו עליהם, ויגלו כמה הם נורמליים מאוד וסימפטיים.

אז סימן שזה לא בא מרוע!

תגובה של זלזול ורתיעה מצד ילדים היא תגובה לגיטימית לדבר שמפחיד אותם. הם לא יודעים איך להתמודד עם החשש שלהם, ומי אנחנו שנשפוט ילדים קטנים על התמודדות שלהם עם פחד???

אז נכון, במקרים האלה, אנשם אחרים נפגעים. אבל חשוב לי שאתם קודם כל תבינו- ילדים הם לא רעים!!

ילדים זה עם מקסים, ותמים, וסקרן ואוהב, ומאוד מאוד פחדן. הטעויות שילדים עושים שגורמות נזק לאחרים, הן מתום לב, מנקודת מבט לא נכונה. הרי מי מאיתנו לא הצטער אף פעם על משהו שעשה כשהיה קטן..? מה, כולנו רשעים? לא!

פשוט היום אנחנו מבינים ומכירים, את מה שלא הבנו פעם, כשהיינו קטנים.

תיראו..זה שונה..דניאל!!

לפעמים [ואני מעידה על  עצמי] הם מפחידים...

אני הייתי בחוות סוסים,ובעל החווה [אדם מדהים] העסיק שם אנשים בעלי מוגבלויות...

וכמה שזה לא נעים (וזה לא נעים) פחדתי מהם...

באמת צריך לגלות איך להעביר לאנשים ובמיוחד לילדיםאנונימי (פותח)

איך שאנשים עם מוגבליות הם מיוחדים, ושהם צריכים להעריך את התמימות שלהם ואת זה שאין בהם אפילו טיפת רוע. אנשים עם מוגבליות אף פעם לא כועסים של מישהו להרבה זמן ובמיוחד ילדים כאלה שכ"כ חברותיים. פשוט ילדים דוחים את מה ששונה ולא לגמרי מגיל.

ובאותו עניין: פעם קראנו סיפור שקראו לו משהו כמו "פרחים לאלפרון" וקיצר זה סיפור על אדם עם מוגבליות שעובא ניתןח ונהיה חכם ואז הוא מבין את כל הרוע שיש בעולם. ואז התפתח דיון אם היה אפשר לרפא את המוגבליות של אנשים מוגבלים מוחית, האם זה כדאי?

מה דעתכם?אנונימי (פותח)אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך