...דתיה"
לאט ובזהירות היא אמרה לי את זה- לא מתכוונת לפגוע, לדבריה, אבל בהחלט להבהיר לי שאסור לי לחיות בסרט.
הכל התחיל בארוחת בוקר שגרתית בגן חנ"מ שבו אני משרתת, ובין "תעזוב לו ת'צלחת!" ל"שב במקום כבר!" התנהלה שיחה ביני לבין מרפאה לדרמה חילונית למהדרין.
אני אמרתי שאני שונאת תוכניות ריאלטי שדתיים משתתפים בהן כי הם ב95% מהמקרים לא מיצגים בכבוד את המגזר. הגננת אמרה שמצחיק שתמיד מצפים מדתיים להתנהג יותר טוב למרות שזה בכלל לא קשור.
ואז אני פתחתי את הפה... "למה זה לא קשור, ברור שזה קשור".
מישהי לא אהבה לשמוע את זה...- "למה, התורה המציאה את המוסר? מה, חילונים לא יכולים להיות מוסריים בלי תורה? מה, כל הדתיים כאלה צדיקים? מה, לאכול כשר גורם לך להתנהג יותר טוב? ומה עם ההדרת נשים...?"
אז לי היה הרבה מה להגיד לה- "כן, התורה מחנכת בין השאר למוסר, ולכן הדתיים אמורים להיות מחויבים לזה יותר מחילונים שעושים את זה "מרצונם החופשי". אז כן, ברור שיש המון אנשים דתיים שעושים מעשים גרועים- אבל זה באמת לא תואם את התוכן שהתורה מחנכת אליו, ויש גם המון חילונים שמתנהגים יותר במוסריות מדתיים, אבל עדיין, מי שמחויב לתורה, מחויב גם להתנהג בהתאם למה שהיא מצווה, והגיוני לצפות ממנו את זה"
(ובקשר למה שהיא אמרה שכתבתי בכותרת-) אני לא יכולה להחליט שאני יותר טובה מבן אדם חילוני, אבל אני בהחלט יכולה להגיד שהדרך שלי הרבה יותר יציבה ונכונה משלו. אני הולכת בדרך הכי אמיתית וקדושה שיש והוא-לא."
אז בסופו של דבר אף אחת מאיתנו לא שכנעה את השניה, אבל עדיין מאז זה יושב לי בראש- אם דתיים אמורים להיות יותר מוסריים מאחרים- איך זה שיש כל כך הרבה דתיים לא מוסריים? ולעומת זאת איזה סיכוי יש לערכים להחזיק מעמד בלי תורה?
אני מקווה שלא גמרתי לכם מה להגיד כי באמת מעניינת אותי דעתכם. תודה!