אלפי שנים סובלים היהודים מגילויי אנטישמיות רבים, ממסעות צלב, פרעות ואינקוויזציה. ובכל זאת נותרה לגויים השונאים אותנו בעיה קשה וחמורה, הם פשוט לא מצליחים. הם אינם מצליחים לממש את התקוות והרצונות שלהם בהם הם משקיעים את מירב כוחם וממונם. איך זה יכול להיות? זה נגד הטבע!![]()

הנצחון היהודי הזה מתחיל כבר מפרשתנו- פרשת שמות.
אומר רבי שלמה קלוגר:
''וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ''
למרות שהמצרים חשבו ורצו להמעיט אותנו על ידי העבדה בפרך- העינויים בעבודה בפרך גרמו לכך שהיהודים גם התרבו מאוד וגם התבדלו יותר ויותר מהמצרים- מה שגרם להם עוד יותר לפחד ממנו...![]()
בעצם, הקב"ה מראה לנו סגולה מיוחדת ששיכת רק לעם ישראל!
הקב"ה מראה לנו שאין, פשוט אין לגוים סיכוי שזממם יתממש.
הקב"ה אומר להם- אתם רוצים לעשות רע לעם ישראל? אני יראה לכם שכל פעולה שתעשו בשביל זה- תעשה לכם רע ורק תאכזב אתכם עוד יותר!
חברה! ת'סתכלו איך הקב"ה אוהב אותנו- הוא משנה את ההיגיון האנושי בשבילנו ומראה לכל הגוים אני לא אתן לפגוע בבני!
תראו איזה כיף זה להיות יהודים ואיך אנחנו צריכים להודות לה' על כך!
שנזכה לעבוד את ה' יתברך ולהחזיר לו לפחות מעט מהטובה הרבה שהוא נותן לנו! (גם על הברכה והשפע של הגשמים הרבים שיורדים ברחבי הארץ בשעת כתיבת שורות אלו
)
שבת שלום ומבורך לכל עם ישראל!









