בעקבות מאמר שקראתי ב"בשבע" מעניינת אותי דעתכם מה עדיף ראש אולפנא גבר או אישה?
ונימוק!!!!!!!!
בעקבות מאמר שקראתי ב"בשבע" מעניינת אותי דעתכם מה עדיף ראש אולפנא גבר או אישה?
ונימוק!!!!!!!!
באמת קצת לא אהבתי את הכתבה 

דעתי:
עם כל הכבוד לפתיחות שצריך וכו' אני מעדיפה ראש אולפנה גבר.
לא יודעת למה אבל גברים יותר עוזרים לי מאשר נשים במיוחד כי יש להם ידע הלכתי וצורת הסתכלות אחרת.
צורת הסתכלות של אישה אני יכולה גם לבקש מהמחנכת, מהיועצת או מכל מורה אחרת.
אצלי באולפנית יש את הרב שהוא ראש האולפנה ועוד מנהלת שאני לא מכירה בכלל היא כמעט לא קשורה אלינו.
ולא יודעת מה איתכם אבל הראש אולפנה שלי הוא יותר טוב לדעתי ממנהלת.
לא סותר שצריך דמות נשית אבל בשביל זה יש מחנכת או מורה או יועצת או כל דבר דומה.
אם האולפנה יודעת איזה מורות להביא, אני חושבת שלא תהיה בעיה אם רק הראש יהיה גבר.
ואני יכולה להגיד על האולפנית שלי שהם ידעו איזה מורות להביא!!!
אז ככה:
אני בעיקרון דווקא כן הסכמתי עם הכתבה..
אני חושבת שצריך שתעמוד מנהלת בראש.. אבל שיהיה לצידה רב ואבא לצידה..
שיהיה מקום לאמא ומקום לאבא!
מה שהולך באולפנה שלי כרגע זה שיש לנו מנהלת ויש מה שנקרא "רב האולפנה" אבל מכיוון שאולפנה שלנו חדשה(למי שלא יודע אני לומדת באולפנית "גילה" קצרין= היא נפתחה השנה עקב ביקוש שבנות לא יסעו שעה נסיעה למקום לימוד(טבריה))
אז חדר מורים הוא לא כ"כ למורים כי יש בממוצע 3-4 מורים ביום.. הם מלמדים את המקצוע שלהם מדברים עם המנהלת/מחנכת(היא במקרה אותה אחת
) והולכים להמשך הסדר יום שלהם..
לפני חנוכה היה לנו רב שליממד אותנו מקצועות קודש והיה אמור לשמש כרב אולפנה אבל מכייון שהוא בא רק לשעות שהוא מלמד אותנו ממש אבל ממש לא הרגשנו שיש אבא/ רב באולפנה והוא מסיבות אישיות עזב אותנו והביאו מורה אחד שילמד אותנו את המקצועות שהוא לימד.. והביאו מישו (שהוא גם אבא של מישהי מהכיתה) שיהיה רב האולפנה שהוא גם עזר ותרם רבות להקמת האולפנה אז נתנו לו את הכבוד.. הוא ניפגש איתנו פעם בשבועיים ומדבר איתנו על חג או משו בוער שיש באותם ימים או פשרת שבוע..
אני אישית לא מרגישה כ"כ אותו וזה חסר!
אמממ באמת אחרי הכתבה אני החלטתי ללכת למנהלת ולהגיד לה את זה ולראות מה היא אומרת...
אבל אני בעיקרון מעדיפה שיהיה מנהלת ורכזת ויועצת בת.. ושיהיה דמות רבנית שתיהיה לידה..
אמממ זהו זה מה שיש לי לומר בעינין..
שבוע טוב!
גם בגבר יש חסרונות בתור ראש אולפנא וגם באישה.
אז השאלה היא האם הגבר הספציפי הזה מתאים או שעדיף את האישה הזאת.
לנו באיזור יש שתי אולפנות, אולפנא אחת יש ראש אולפנא רב, הוא אוהב את הבנות, יש קירבה מדהימה, הוא מחזק אותן, מעודד אותן, הם בקשר.
ואצלנו באולפנא יש מנהלת, שמפחדים לדבר איתה, היא לא מתעניינת בנו בכלל, היא לא מכירה אותנו, בחיים אף אחת לא תשפוך את הצרות שלה מולה, קיצור היא אובייקט (נמוך במיוחד) שחופר בטקסים ובודק ת'גובה של החצאית.
במקרה הזה הייתי מעדיפה ראש אולפנא גבר.
קיצור- מה שמשנה זה האופי של הראש אולפנא ולא אם הוא גבר או אישה.
)נדנדה כתומה.אז ככה>
;המאמר הזה דיי עיצבן אותי. כי הוא הוציא את כל האולפנת הקיימות לא בסדר.
אצלנו באולפנה יש צוות ניהול- יש את הרב, שהוא ראש הואלפנה, ולצידו יש את המנהלת תיכון, שהיא גם דמות חינוכית משמעותית באולפנה.
לדעתי זה המצב האידיאלי. כי מצד אחד יש את הדמות הרבנית, המשמעותית מאוד לדעתי, ובנוסף יש את המנהלת (שלא ממש מרשה לנו לקרוא לה המנהלת.. אבל שיהיה..
) שהיא דמות של אישה שאפשר לשאוף להיות כמוה, ואם יש מצבים שצריך לפנות לאישה להתייעץ איתה, אפשר לפנות אליה.
הרב שלנו תמיד אומר (לפני ההכתרה וכאלה..) שכשהוא התחיל להיות ראש אולפנה אמרו לו שבכל הרגעים המשמעותיים הוא לא יוכל להיות (הכתרה, מסיבות למינהם.) אבל הוא נמצא בכל המעטפת, לפני, אחרי..
מליון פעמים: אשה!!
.
למה?
כי מנהלת האמורה להיות דמות לחיקוי. מישהי, לא ששואפים להיות בדיוק כמוה, אבל שנותנת דוגמא לחיי תורה אמיתיים.
כשיש מנהל גבר- ואני רואה את זה קורה בפועל בהרבה מקומות- העולם הדתי של הגבר נהיה הרבה יותר קוסם, מדהים, ואו- הוא באמת עובד את ה'> והעולם הדתי של האשה נראה נורא טפל, ולהרבה בנות אולפנה אין מודל לשאוף אליו. כשרואים רב מנהל מדהים הבחורה יוצאת במקרה הטוב עם "ואו ככה בדיוק אני רוצה שבעלי יהיה"... זה לא אמור להיות ככה!, ממנהל(ת) אמורים ללמוד "ואו, איזה מדהים העולם הדתי! איזו אשת חינוך מדהימה! איך היא מבינה אותי! יש לי כל כך הרבה לאן לשאוף- וגם איך לממש..."
ברור שצריך להביא מנהלות שכן אפשר להחזיק מהן, ולא רק מישהי שפשוט יש לה תעודת ניהול אלא מישהי שאפשר להחזיק ממנה גם כדמות תורנית משמעותית.
אני חושבת שזה אולי קצת לא בריא שאת העולם של בנות דתיות היום סובבים המון דמויות משמעותיות דווקא מהמין השני... :/
זה בעיני לא עניין מגדרי, ולא צריך לערב שיקולים שאינם מן העניין. אם יש X מועמדים, צריך לבחור את הכי מוכשר.
בין אם זה יהיה גבר, ובין אם זו תהיה אישה. אני דווקא חושבת לכיוונים אחרים מאלה שהועלו בכתבה. בעיני אנשי החינוך צריכים לשמש לבנות מודל משפחתי עד כמה שניתן (בטח בפנימייה, אבל גם בבית ספר ללא פנימייה). יש בנות שיהיו זקוקות לדמות אם ויש בנות שיהיו זקוקות לדמות אב - כל אחת ונסיבות חייה...
דווקא לא חשבתי על זה מעולם בעניין הדתי, אולי זה בגלל שאני לא ממש דוסית, גם אם למדתי באולפנה מאוד דוסית, מה שלקחתי משם היה בעיקר היחס האישי, החמלה כלפי כל אחד ואחד, אהבת האדם. זה עבר טוב מאוד, גם כשהיה לנו מנהל ולא מנהלת...
וזה הזוי לחלוטין שהוזכרה בכתבה הזאת אולפנת דרכי נועם (האולפנה שלי
- כי זו דווקא ה-דוגמה ההפוכה ביותר לכל הרציונל של הכתבה - דווקא בה היה פעם מנהל בלתי נשכח שהצליח מעל ומעבר לכל שיעור!
(רבבה בנשמה..)רוזמריןמקפיץ
לדעתי צריך מצד אחד את האשה שתיתן את החיבוק וכ"ו
ומצד שני את הרב שיהיה יותר דמות חינוכית ורבנית
אה והסנה בוער:לדעתי צריך רב שיידבר עם הבנות "בגובה העיינים"
ואני מוסיף עוד שאלה:בבית ספר יסודי שהבנים והבנות לומדים באותו מבנה אבל לא באותה כיתה האם צריך מנהל או מנהלת?
נדנדה כתומה.רוזמרין ותפוזית- מסכימות איתי?
אבל נראלי לא בכל אול' יש רב שהוא באמת בקשר מדהים-מדהים עם התלמידות.
(אין!! על הרב שלנו. הרב הכי שפיץ שקיים!!)
והייתי באולפנה גם לפני שהיתה גם מנהלת. ויש הבדל מטורף. ברור שככה זה המצב הכי טוב.
וחוצמזה בשביל מה יש את המורות?
כולם אצלנו אוהבות את הרב,
הוא זה שבאמת אכפת לו ברמה אישית מכל אחת
הוא דמות יותר "נוכחת" מאיזה מנהלת דודה שלא מזיזה לאף אחד
הבנות אוהבות אותו והוא אוהב אותם ממש כמו בנות
הוא 24/7 באולפנה, והיו ימים שבכלל שהוא לא היה ישן הוא היה נרדם פתאום באמצע שיחות באמצע הלילה
ואחרי 25 שנה בתור מנהל האולפנה נראה מי יצליח להיכנס לו לנעלים (חלילה!)
אישית לא מתחברת למנהלות
הסנה הבוער אני ממש לא מסכימה איתך,
אם מישהי חושבת שנשים זה פחות שווה בגלל שהראש אולפנה כזה צדיק
יש לה בעיה בעצמה ולא במשהו אחר.
מקפיץ
מקפיץ קפוץ
שיהיו חכמים וגדולים בתורה, בעלי יכולת חינוכית גבוהה!!!!!
לא קראתי את הכתבה וגם לא את כל התגובות, אבל אגיב את דעתי.
אצלנו יש מנהלת מדהימה. ויש ארבעה רבנים שמשמשים כמורים מקצועיים למקצועות הקודש. יש את הרב המובהק יותר, אבל לכל בת יש גם אפשרות לבחור לה רב שהיא מתחברת אליו יותר, לכיון ולהלך הרוח שלו.
אבל המקום שלהם הוא בכלל ברמת מנהלת. אין שחנ"שים לדוגמא. (שזה נראה לי קצת מוזר ולא ממש במקום. בשביל זה יש מחנכת, מורות, יוצעת, מנהלת
)
המנהלת אצלנו היא אישה מדהימה. דואגת, מעורבת לגמרי ביום יום של בית הספר.
היא תמיד מוצאת איך לקשר את מה שקורה במדינה לחיים שלנו כבנות דתיות.
תמיד יודעת להכווין כשיש דילמות.
כל הערכים שלה, כל הערה שיש לה מושטת על ערכים של תורה ומצוות וזה מדהים איך היא מצליחה לגרום לבנות לאסוף לכלוכים מהחצר, כדי לגמול חסדים עם המנקות.
המנהלת שלנו היא אישה שעסוקה רוב שעות היום, אבל את יכולה להכנס אליה למשרד או לתפוס אותה במסדרון ולהתחיל לספר לה על הצרות שלך.
היא אישה שתזכור בדיוק מה אמרת שיש לך מתי, ותשלח לך סמס בהצלחה או איך היה, מתוך דאגה והתעניינות כנה.
היא אישה שכשאת שולחת לה מייל, היא מתקשרת חמש דקות לפני שבת כדי לוודא שתקבלי את התשובה ממנה.
אישה שאת יכולה להרים טלפון או לסמס לה כשאת צריכה לבקש ממנה, בכל שעה ויום.
אישה שלא רוצה שיקראו לה המנהלת או המורה, אלא בשמה.
אישה שתתעניין איך היה במבחן ואם הספקת להגיש את העבודה, כי היא שמעה מהמחנכת שהיה לך לחוץ..
ועוד המון המון דברים שלעולם לא יהיו עם רב אולפנה.
היא דוגמא ודמות לאישה דתית, שעובדת, מגדלת משפחה נהדרת, חיה עפ"י הערכים שלה ומצליחה לשלב הכל בצורה מדהימה, והיא גורמת לבנות להבין לאן הן יכולות להגיע.
רב אולפנה..? אף אחד לא תשאף להיות רב האולפנה.
אז לא, היא לא רב, גם לא רבנית.
היא אישה מדהימה בפני עצמה. אשת חינוך למופת. אדם מדהים. שאני אישית מעריצה!

ואם המנהלת הייתה רואה איזה תשבחות הולכות פה 
אבל דעי לך שאני בכלל לא חושבת שהמנהלת שלך היא מה שהיא בזכות זה שהיא אישה, או שדבר כזה לא היה יכול לקרות עם ראש אולפנה שהוא גבר. המנהלת שלך היא מה שהיא בזכות עצמה כבן אדם, וזה נכון שאין רבים כאלה באופן כללי (לא גברים וגם לא נשים)] אבל כן יצא לי לשמוע על עוד כמה מקרים בודדים כאלה, ותאמיני - בחלקם אלה היו ראשי אולפנה גברים.
יצא לי גם לשמוע סיפורים בדיוק הפוכים ומאוד לא נעימים, וגם שם לא מצאתי נטייה למין מסוים - יש גם נשים וגם גברים שהם אנשים בעייתיים...
מה שכן אני חושבת שנשים עם נשים עלולות להיות יותר קשוחות ויותר לדרוש. גברים עם נשים הם בדרך כלל יותר רכים. ברור שגם לזה יש יוצאי דופן.
שאם כל התכונות אופי האלו היו בתוך מנהל או רב ולא בתוך מנהלת שהיא אישה, הייתי נרתעת.
לא הייתי מרגישה קרובה ובטוחה מספיק בשביל לדבר עם איש על נושאים כאלה ואחרים.
גם לא הייתי מרגישה בנוח אם איש היה מתעניין בי ברמות כאלה שהמנהלת מתעניינת (וזה מאוד טוב לי וחשוב לי).
בעצם, כל הקשר בין אישה לאישה הרבה יותר פשוט, אמיתי וטבעי, מאשר קשר של איש ואישה.
זאת גם דעת ההלכה, וגם טבע העולם.
חוץ מזה שאני חושבת שבאמת טבעי ונכון שבת תלמד מבת, ותהיה לה מודלית לחיקוי ולא מודל לחיקוי. כי אף אחת לבנות האולפנה לא הולכת להיות רב אולפנה (כנראה
)ולא בעל ולא אבא, אז למה לא לראות דמות שאת כן יכולה ללכת לאורה?
כ"כ הזדהתי איתך!!!
אבל הכי מבאס זה שלא כולם רואות אותה ככה....
רק אחוז קטן....
אבל ממש העלת בי זכרונות ומקרים!!!!
ממש הזדהתי וכיף לשמוע שעדיין יש את המורים והמנהלים שהם עובדים בזה
כי הם יודעים שהם יכולים לתרום ולעזור ולא כי אין להם במה לעבוד....
הרגשתי שכל מילה נכתבה עליה ויש לי עוד הרבה מה להוסיף!
ואם היא תראה את זה היא .... (חבל לפרט
)
אצלנו באולפנא יש גם את המנהלת המטורפת הזאת וגם ראש אולפנא שאני מאוד מאוד לא התחברתי ולהף אני מאוד נרתעת ממנו ומהמעשים והשיחות והשיעורים שלו......
אבל זה מאוד מאוד תלוי באופי!
כי יכולה להיות מנהלת דפוקה ורב תותח-זה ממש ממש תלוי באופי....
אני חושב שבן הוא יכול להיות דמות שיותר משפיעה מלמעלה כזה..
תחשבו על הרב אברהם שפירא.. הוא היה ממש משפיע. אז משהו דומה!
אני חושב שבת לא ממש יכולה להיות כזאת.. (בטוח יש יוצאים מן הכלל)
קשה להסביר את זה..
לי אישית עוזר יותר להפתח ולספר לרב שלי מאשר לאיזה בת..
בסיעתא דשמיא
אני חושבת שרב זה יותר טוב כי יותר יודע לפסוק בדברים וכאלה וגם אנילוידעת אבל אז עולים כל מיני דברים נגיד שאסור לשיר ליד בנם וכאלה לוידעת ניראה לי זה חשוב שזב יהיה רב
גם רבנית לפעמים מרגישים איתה חופשי מדי..
(לא שאני לא מרגישה חופשי ליד הרב שלנו אבל יש גבולות..=))
תלוי מי הגבר ומי האישה.
וגם תלוי מי שאר הצוות שעומד בהנהלה. (סגנים, מנהל תיכון, וכו')
כי באולפנא שלי לשעבר, היה מנהל וכל הבנות היו מתחבאות בשירותים, ועכשיו ישד מנהלת והיא נכנסת לשם כדי להוציא את הבנות....=[=[=[
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.