'מעריב' בכפולת עמודים על אמונת המשיחיסטיםמושיקו
 
גם אם קשה להסכים עם המשיחיסטים, קשה גם שלא לחוש אהדה כלפיהם. הם אנשים חמים ולבביים, אמונתם עזה וחסרת פשרות ● הוראותיו של הרבי מחב"ד התמקדו בעיקר בהכנה לביאת המשיח והגאולה. במילים אחרות, נראה כי האחראי המרכזי לקיומו של הזרם המשיחי הוא הרבי עצמו ● בבתי הכנסת ברחבי העולם יושבים המשיחסטים ואנשי הזרמים האחרים כתף אל כתף. החסידים מכל הזרמים מקווים כי בחלוף השנים יוכלו הצדדים להתאחד - או סתם להביא את הגאולה ● לקריאה
חיים גריידינגר, מעריב
כ טבת ה'תשע"ב (15.01.2012)
תכונה רבה מורגשת בבית הכנסת 770 בניו יורק. עשרות בחורים צעירים, רובם בשנות העשרים לחייהם, מסתובבים סביב מתחם התפילה של  הרב מנחם מנדל שניאורסון, האדמו"ר השבי עי מחב"ד. כבר שמונה עשרה שנים חלפו מאז הפעם האחרונה שהוא נראה כאן, אבל אין הם מניחים לעובדה זאת לבלבל אותם. "הלוואי שזה יקרה היום ונזכה לראות את האדמו"ר בעיני האדם שלנו", אומר לי אחד מהם.

האות ניתן ושירה אדירה נישאת בקהל. "יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד" - אלו המילים שמתנגנות בלופ במשך דקות ארוכות. את השיר הזה שמעתי פעמים רבות בימים הבאים. 

החב"דניקים המשיחיים הפכו את השיר להמנון הגאולה. המנגינה סוחפת וקשה שלא להתחיל לזמזם אותה. בינתיים, החבר'ה שמולי פתחו מעבר בקהל, על מנת לאפשר לרבי להיכנס, בהילוכו הבלתי נראה, אל בית הכנסת ולהתיישב על כיסאו. 

קל מאוד להקל ראש בזרם המשיחי בחב"ד, בעיקר לאור ההסתייגות של חלק משמעותי בחסידות  מההתעסקות האובססיבית בענייני הגאולה. הפלגים האחרים בחב"ד מבקשים להתמקד דווקא בעשייה הציבורית ולהותיר את עניין המשיח כשיח חסידי פנימי, שאינו נחשף כלפי חוץ.

גם אם קשה להסכים עם המשיחיסטים שטוענים שהרבי מליובאוויטש לא נפטר, קשה גם שלא לחוש אהדה כלפיהם. הם אנשים חמים ולבביים, אמונתם עזה וחסרת פשרות. אחרי שדיברו במשך שנים רבות על נושא שחל עליו טאבו, הם כבר חסינים מלעג. הם כבר שמעו הכל. למשך תקופה ארוכה הם ויתרו על הזירה התקשורתית, אבל עכשיו הם מסכימים להיחשף.

בניו יורק עומד בראשם הרב מנחם הכהן הנדל, שמנהל את הפעילות בתפוצות. אם לדמות את פעילות המשיחיסטים למנגנון צבאי הרי שהנדל הוא אחד מאלופי המטה הכללי. "המסר שלנו הוא לכל העולם, גם ליהודים וגם לגויים", הוא אומר ל"המגזין", "לקחת את הנבואה של הרבי מחב"ד ולהפיץ את הב שורה הזאת כדי לגרום להתגלות המשיח".

ברור לך שלעיתים אתם נשמעים לא מחוברים למציאות. 

"כל אדם רציונלי שבוחן את הדברים רואה שהמהפכה שהרבי הוביל היא בלתי טבעית והיא הובילה לשינוי של המציאות באמצעות המפעלות שהקים. הוא לא עוד מנהיג רוחני. לכל אחד מאיתנו יש צרות, יש בעיות. גם ברמה הפרטית וגם ברמה הלאומית. ביאת המשיח פותרת את כל הקונפליקטים היא מאפשרת לכל אדם למלא את ייעודו מבלי לסבול ממחלות, קנאה ומלחמות. אם אנחנו רוצים להגיע לזה אנחנו חייבים לפעול כדי לזרז את זה. אתה יכול להסתכל על מה שקורה בציבור החרדי, העיסוק ההולך וגובר של כל הרבנים בעניין ביאת המשיח הוא משהו שלא היה בעבר ברמות הללו. לכן אני חושב דווקא שמי שפוקח עיניים רואה את הסימנים המקדימים לכך שזה ממש  מעבר לפינה. עובדה שעשרות אלפים מהחסידים עוזבים הכל ומתרכזים בפעילות הזו יום יום".

מניו יורק לבית המקדש

הרב מנחם מנדל שניאורסון, האדמו"ר השביעי מחב"ד, נולד באוקראינה ולבד מלימודיו בישיבה  רכש גם השכלה כללית. בשנת 1927 עבר להתגורר בברלין ושנה לאחר מכן נשא לאישה את הרבנית חיה מושקא שניאורסון, בתו של האדמו"ר השישי מחב"ד. בשנת 1933 עבר הרבי לפריז ורכש לעצמו תואר של מהנדס חשמל, ששימש אותו מאוחר יותר הגיע  בעבודה עבור הצי האמריקני בניו יורק. ב- 1941 הגיע לראשונה לתפוח הגדול ועבר להתגורר עם משפחת חמיו, שמינה אותו לתפקידים בכירים בחצר החסידית. כשנה לאחר פטירתו של חמיו, בשנת 1951, החל הרבי למלא את תפקידו ונשא את מאמר החסידות הראשון בפומבי. השפעתו חרגה מגבולות קהילתו בברוקלין ובכפר חב"ד בישראל, והפכו אותו לדמות מפורסמת  בקנה מידה עולמי. הוראותיו של הרבי מחב"ד התמקדו בעיקר בהכנה לביאת המשיח והגאולה. במילים אחרות, נראה כי האחראי המרכזי לקיומו של הזרם המשיחי הוא הרבי עצמו.

עד לתאריך ג' בתמוז תשנ"ד, האמינו כלל החסידים  מחב"ד בגאולה וחיכו בקוצר רוח לקץ כל הדורות, אז אמור היה לצאת האדמו"ר למסע שיתחיל בברוקלין ויסתיים בבניית בית המקדש השלישי בירושלים. אלא שלאחר  ההכרזה מצאה עצמה החסידות מפולגת בין שני פל גים מרכזיים - "משיחיסטים" ו"אנטי משיחיסטים". המשיחיסטים מאמינים שהרב מנחם מנדל שניאורסון היה ועודנו המשיח המיועד. חלקם אף מצהירים בגלוי כי הוא חי וקיים, שהלוויתו הייתה רק אחיזת עיניים ושהוא צפוי לגאול את עם ישראל ולהתגלות כמלך המשיח.

המשיחיסטים מנהלים מערכת  מסועפת, שפועלת גם מול החסידים המשויכים לזרם שלהם וגם מול כלל הציבור היהודי בארץ ובעולם כולו. הם מפעילים שני מוקדי פעילות מרכזיים, בארץ ובניו יורק. אחד מראשי הפעילות בארץ היה הרב שלמה מידנצ'יק, שהיה יו"ר אגודת 2004 . לאחר  חסידי חב"ד בישראל בין השנים 1990 לאחר מותו החלה מחלוקת משפטית בין הגורמים המשיחסטים והאנטי משיחיסטים סביב השליטה על האגודה. המחלוקת הזאת היא חלק מהמתקפה המתמדת שמולה ניצבים המשיחיסטים, מבפנים ומבחוץ. חלק מהממסד החב"די, שמתנער באופן רשמי מההתמקדות בפרסום הרבי כמשיח, מחשש ליצירת דימוי שלילי והזוי לחסידות, ניסה בסדרה של פעולות הסברתיות  לרפות את ידיהם. בעיקר מקוממת את המשיחיסטים העובדה שבתדרוכים לעיתונאים דואגים דוברי הזרם הנגדי בחסידות להדגיש כי מספרם היחסי בחב"ד מועט.

הרב מנדי בליניצקי, מנהל הפרויקטים באגודת חסידי חב"ד ויו"ר עמותת "יד לילד המיוחד" אמר ל"המגזין": "החסידים המאמינים בכל דבריו של הרבי, לפיהם המשיח נמצא כבר ועלינו רק לפקוח את העיניים ולקבל את פניו, מהווים 99 אחוז מחסידי חב"ד".

בכנס השלוחים (חסידי חב"ד שנשלחים על ידי החסידות כדי לחזק את האמונה ברחבי העולם, ח" ג) שלכם בניו יורק היו רק כאלף איש לעומת כ-‏4,000 בכנס השלוחים של אגודת צעירי חב"ד. המספרים האלו סותרים את הטענה שלך.

"אני מתייחס לכלל חסידי חב"ד בעולם ובתוכם גם השלוחים. המבחן זה לא מי הצליח להביא לכנס כמות כזו או אחרת או אנשים. המבחן הוא מה קורה בשטח,  בקהילות חב"ד בארץ ובעולם. את האמונה של החסידים ולאיזה זרם הם משתייכים אתה תראה בעצמך.  רוב חסידי חב"ד בארץ שתשוחח איתם יגידו לך בשי חה פרטית שאין להם ספק בזה שהרבי מליובאוויטש הוא המשיח".

אתה לא חושב שאתם יוצאים נגד השכל הישר?

"העובדה היא שנושא המשיח נמצא על סדר היום  למרות שאנחנו לצערי כבר רחוקים כמעט שני עשורים מאז שהרבי דיבר על ההתגלות המיידית של המשיח. אין ספק שזה הניסיון האחרון לפני ההתגלות של הרבי לעמוד מול העולם הגלותי ולהגיד משהו שנראה ללא ספק תלוש מהמציאות. הרבי כבר אמר פעם ש'כולם חושבים שהגאולה היא החלום ואילו הגלות היא המציאות ואני אומר שהגלות היא החלום והגאולה היא המציאות האמיתית כבר כעת'. לכן בנקודה של הפרסום עצמו לא כולם מצליחים לעמוד תמיד בניסיון אך ברגע שהנקודה הזאת קיימת בתוכם הולכים ומתרבים אלו שגם מעבירים הילוך ומייצגים את הדעה הזו במלואה". 

אלא שחב"ד אינה מתאפיינת רק במחלוקת. למרות חילוקי הדעות הקשים בין המשיחיסטים לאנטי משיחיסטים, בניגוד לחסידויות אחרות אנשי חב"ד עדיין מאוחדים. בבתי הכנסת ברחבי העולם יושבים המשיחסטים ואנשי הזרמים האחרים כתף אל כתף. החסידים מכל הזרמים מקווים כי בחלוף השנים יוכלו הצדדים להתאחד - או סתם להביא את הגאולה. 
הרבי מתהפך בקברו...!שלוימי
זה לא חבד!!! יש חבד אחת!!! עד מתי תחללון את שם קודשו???
שלומי=דבר והיפוכוhaim770

ב"ה

שלוימי הגיעה הזמן לאחליט אם הוא מת אז הוא לא מתהפך ואם הוא חי הוא לא בקברו !!!

ובנוסף מי אתה שתחליט שזה לא חב"ד???

מנדי בליניצקי הוא נכדו של ר' ישראל נח הגדול, אחד מהתלמידים הראשונים של תומכי תמימים בליובאוויטש עוד בזמן מייסדה האדמו"ר הרש"ב.

כמה דורות אתה בחב"ד? סליחה כמה שבועות אתה בחב"ד?

אני מכיר רק חוג אחד שטוען שרק הוא יהודי וכל השאר גויים, זה סטמאר.

אם נעשה קצת חיפוש בשורשים נגלה שמעט מאוד ממה שאתה קורא חסידי חב"ד מקורם בחב"ד השורשית.

ואם הקביעות שלך לקטלג חסידי חב"ד היא מידת ה"אנטיות" שלהם, אז יאיר לפיד הוא החסיד האמיתי, ב"ה" הידיעה, הוא לא מאמין משהרבי הוא המשיח בדיוק כמו קריסקי , אהרונוב וברוד.

אז אנא תפרט לנו מה המתכון לזהות חסיד חב"ד.


זה שיש פוחזים שקוראים לעצמם חבד זה לא אומר...שלוימי
לויבאויטש ממשיכה בגאון על אף החדשים מקרוב באו ושיבצו את עצמם לתנועה, יש מפעל לרבי ויש אנשים שמונו ע״י הרבי זיע״א, יש זקני חסידים ויש שיחות של הרבי.. מי שמעוות שיחות לא מעמיד אותי בעמדת הסברה, בגלל אנשים כמוך יש מטורף באיביזה שמחלל שבת ואוכל בצומות ומארגן מסיבות מעורבות והכל תחת שיחות של הרבי, ממכם יצאו נשות געולה שחיות געולה ומוכיחות משיחות של הרבי שבטלו המצות, מאיתכם יצאה קהילה בבת ים שמביאה קליפות יחי למועדונים...
לחבד יש ב״ד, לחבד יש דובר, למרכז השליחות יש הנהלה, הכל עפ״י הרבי כרצון הרבי.. וכך נכבוש את העולם... אגב, אני מצאצאי אדמו״הז, אז ככה שאת מספר השבועות שאני בחבד אתה לא תצליח לספור,
לא קבעתי על יהדותו של אף אחד, אבל לא כל צרוע וכל זב מיצג את הרבי ויחליט מה שהוא מוציא משיחות, חב״ד לא תהיה ברסלב!!!
 
אבקשך לענות לי בכנות, שלוימיhaim770
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך כ"א טבת תשע"ב 07:21

ב"ה

יש בית דין לחב"ד? מתי הוא התכנס בפעם האחרונה?

אני יודע אני ציני יש ויש בית דין, אבל האחד רוצה לשרוף את כיפות יחי, השני מעודד את הכתיבה באיגרות, על השלישי אימו לפטר כי הוא השתתף בגופו בכינוסי הגאולה, דרך הגב גם הרב חנזין ע"ה השתתפף בכל הכינוסים.

הבית דין של העדה החרדית מתכנס מידי שבוע, מתי הבית דין שלנו אם כל הנושאים הבוערים התכנס לו פעם אחת?

כל האחלטות גם לגבי מינוי מחליף לר' שלוימע מיידנציק ע"ה בהנהלת אגו"ח התקבלו דרך הטלפון כשבכוונה לא משתפים את הרב של אילת, מה קרא הוא לא חלק מהבית דין??? נו זה רציני, זה הבית דין שאמור להוביל אותנו לגאולה? שאמור לקשור את החסידים לרבי?

ולגבי הבד"צ דשכונת המלך השתיקה יפה, אחד לא יושב אם השני, אהבת ישראל ודוגמה למופת !!!

נתקלתי במחבר ספר הלכות ששלח את סיפרו, לכל חברי הבד"צ בנ.י., אחד הרבנים שראה שהשני נתן הסכמה סירב אפילו לקבל את הספר לעיון, ממש ממש חב"ד בתפארתה !!!

לחב"ד יש דובר?

האיש לאחר פטירת הדובער האגדי (ר' בערקה ע"ה וואלף) שכן קיבל מינוי מהרבי, מינה את עצמו ורץ לכל כלי התקשורת !! בשום תיעוד או מכתב של הרבי לא מוזכר לגביו התואר דובר חב"ד אולי הוא דובר צא"ח לא יותר.

למרכז השליחות יש הנהלה

בוואדי שיש והיחיד שקיבל את מינוי הרבי לכך הוא הרב סימפסון, אבל הוא משיחיסט, אז סילפו את דברי המלך ושוב מינו את עצמם.

ולגבי החדשים מקרב באו

הרב ווילשאנסקי הוא חדש??? הוא גם מהצאיצאים !!!! הרב זימרוני, נכון למד בישיבת הסדר, אבל הוא הבית חב"ד הראשון, עד נ"ב הרבי הסתובב אם עיתון הגאולה כמו שהסתובב אם הדבר מלכות והרמב"ם לעם לעיני כל, אבל יש תמונות שאתם מעונינים להעלים מהנוף החב"די.

כמה שתנסו לתשתש את ההיסטוריה, זה לא יעזור, הרבי עידד בשארית כוחותיו במשך שנתיים תמימות את שירת "יחי". ועוד לפני כן הרבי עידד את "החתימות" של קבלת המלכות.

הרב אבעלסקי הוא חכם, הוא ברח מהקלחת שנקראת חב"ד בארץ הקודש, ויצא בשליחות הרחק הרחק ממה שר' ראובן דונין ע"ה היה מתאר כדרעק. שמונץ למי שלא מבין עברית !!! סירחון בערבית !!

ואנא אל תיקח כדוגמה ההוא מאיביזה, כי גם באנגליה יש שליח מהשלוחים הותיקים שסרח מחבר רב מכר בעיני מ... "הרב" שמואל בוטח, עוד פופוליסט אחד שרצה למצוא חן בעיני העולם הגדול ועשה מחב"ד קירקס.

כשיהיה לך תשובות עיניניות לכל הנ"ל בבקשה תחזור אלי.

גיבובי אמת מעורבת עם פוליטיקה!!!שלוימי
להתיחס למענותיך זה פגיעה בכבוד הרבי זיע״א ובממסד החבדי שהלא הוא חלק בלתי נפרד מהמשכיותו של הרבי...
ושוב, אם אתה רוצה ללמוד את תורת חב״ד ולא את הגיגי המשיחיזם המטורף, אשמח לעזור!!!
לא ענית, התחמקת, כך לא מנהלים דיוןhaim770

ב"ה

האם מי ששואל פוגעה בכבוד הרבי או מי שאחראי למצב????

המצב הוא פשוט:

כמו שבחסידות מסברים שאם הראש מלא בחסידות אז אין מקום למחשבות זרות.

אבל אם המלך הוא עירום, אל תתפלא שעשבים שוטים תופסים את המקום הריק !!!

לא ענית לשום שאלה ששאלתי, הבי"ד במקום לשפוט בין הצדדים הוא "שפוט" של צד אחד, למרבה הפלא בצד של "הכסף" בארה"ק ומעבר לים בצד של הנדל"ן.

אדרבה, תענה, תכחיש, תקדש את ש"ש !

אבל אין תשובות, כי זה המציאות, כמה אנשים בחב"ד מעונינים בהמשך המצב המעורפל, אם הרב זימרוני כזה גרוע, למה לא מזמינים אותו לבית הדין ומעמידים אותו על מקומו, הסיבה היא פשוטה מאוד, הבי"ד מפולג ובינם לבין עצמם הם לא יודעים מה לאחליט.

להזכירך האחלטה הראשונה של הבי"ד לאחר ג' תמוז היתה להמשיך לכתוב "יחי" בשער של ה"עיתון המפלגתי" ובהשתדלותו היתרה של ה"דובר המהולל" הבי"ד חזר בו, למרות שהיחיד שהתנגד לאחלטה היה המזכיר, הרב ירוסלבסקי.

הרב אשכנזי היה במשך שנים רבות בצד המשיחיסטי של המפה (הוא זה שהלך לקבל את פניו של הרב מרלו ע"ה בי"א ניסן נ"ד כשהגיע לרגל כינוס של הרב זימרוני), עד שהופעל עליו לחצים כבדים מאוד.

אתה רוצה עוד שאלות??? נשאיר משהו ללאחר שנקבל תשובות ולא התחמקויות !!!

מי אוצה לנהל איתכם דיון? אתם אפיקורסים!!!שלוימי
שוב חזרת לבחוש בדיסה המסואבת שהלעיטו אתכם..?
איזה דיון? איפה אתה מציג דעה? חוץ מלהקיא ארס משיחי שבבטנך לא עשית כלום, אם יש שיחות שאכפת לך מהם ורק קשה לך שהתרגלת לפירוש הכופרני, אני מוכן לעזור לך,
ישנה חוברת שנקראת ״יתבררו ויתלבנו״ מאת המשפיע הרה״ח יחזקאל סופר, ולשומעים ינעם!
כן קשה לי אם כל הפירושים החדשיםhaim770

ב"ה

אני רוצה להצמד להבנה של השיחות כמו שכל חסידי חב"ד כולל הדובר ומנהל צא"ח הבינו אותם בב' תמוז התשנ"ד, לא פחות ולא יותר, גם כמו בעל היתבררו ויתלבנו הבין אותם והסביר אותם אז !!!

הרבי לא השתנה השיחות לא השתנו, רק הפירושים שהם באמת מקרב באו השתנו, למה?

כי ל"דובר" נגמרו המילים? כי לפני ג' תמוז משיח היה אין והיום אחלטם שהוא האוט?

ואני הקטן שואל האם האנשים המוזכרים האמינו פעם שהרבי הוא משיח, או שהאמינו שדרך המשיח ניתן לשלוט על ההמונים והיום כבר לא?

חביבי "מת המשלח נגמרה השליחות", כולם הביתה !

כי מה לעשות שהרבי נפח את נשמתו ועזב את גופו????שלוימי
1. הרבי מצטרף למנין? אז בלי פילוסופיות בבקשה!
2. אתם בעצמכם מודים שהרבי התנגד לפירסום זהותו של מה״מ (לכה״פ בתחילה), אז מה השתנה?
3. מה לעשות שההנהגה של הרבי השתנתה בשנים האחרונות..?
יש סיפור נחמד מר' ראובן דונין על דבריך^^-שלומימושיקו

פעם מישהו התחיל לשאול שאלות על הרבי,בהתועדות של ר' ראובן, אז ר' ראובן שאל אותו - למה פרה מוציאה צואה בגוש גדול ועז בגושים קטנים?, הוא ענה לו שהוא לא יודע, אז ר' ראובן אמר לו אם בצואה אתה לא מבין ברבי אתה מבין?

 

  

כלומר: שאתם מבינים בצואה? כי ברבי אתם ודאי שלא !שלוימי
תראה זה לא ויכוח פה...אנונימי (פותח)

אתה מביא פה את האני מאמין שלך בלי יחכולת הקשבה ובלי יכולת להתעניין באחר- בגסות רוח....

 

להבין ברבי???!

אין אפחד כזה חוץ מהרבי בעצמו...

 

עד כאן חדל התפלמסות- כי האגרסיביות שלך רק מראה מי אתה באמת-

בחור הקורא לעצמו חבדני"ק של יודע א"ב של חסידות- אני לא אומר ללמוד תשיחות של הרבי

 

תלמד תניא בעיון- ממש להבין מה שכתוב ולא רק לקרו- תמצא אוצר נפלא ונפשך תתעדן לגמרי.

 

וגם תלמד לחייך ולהבין את השני על אף חילוקי הדעות- ותזכה להיות מקושר לרבי- שהוא בקשר עצמי איתך  ובכל מקום איתך,ולא נראה שהיה רוצה לשמוע כאלה דיבורים והעלבות בוטות חלולות מכל תוכן

 

המון הצלחה.

בברכת חסידים.

יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד!

גדולים המתים מן החייםhaim770

ב"ה

1. כשהאדמו"ר הזקן יצא ממאסרו קיבל עליו תנאי להיפגש אם שלושה מגדולי המתנגדים.

אני מקצר כי הסיפור ממש ערוך.

בביתו של אחד מהם הוא נשאל שאלה שאותו גאון שאל את הגר"א:

במדרש בפרשת כי תשא (נדמה לי) מובא שלכפר על חטא העגל היה צריך עשרה צדיקים, 7 שהיו בדור של משה בתוספת אברהם, יצחק ויעקב והנה לנו עשרה.

במקום אחר במדרשאותו "תסריט" רק ששם ביקשו 110 צדיקים, עשרה לכל שבט ושבט.

7 צדיקים של הדור של משה + 70 הזקנים ואברהם יצחק ויעקב והמדרש מסיים גדולים המתים מן החיים.

והגאון הנ"ל שאל גם את האדמ"ה שענה שזה מחלוקת תנאים במסכת הוריות, האם צריך כפרה לכל העם ואז מספיק 10 צדיקים או שצריך כפרה על כל שבט ושבט ואז צריך 11*10=110.

77 הוא 7*11 ואיך מגיעים למנין של 110? אברהם יצחק ויעקב הצטרפו לכל שביעה לכל שבט ושבט, לכן המדרש מסיים גדולים המתים מן החיים כי החיים נמנים רק פעם אחת לעומת האבות שנמנו והשלימו מניין לכל שבט ושבט.

אז המתים לא מצטרפים למנין הם מצטרפים לבמה מנינים בו זמנית.

2. הרבי אולי התנגד לפרסום זהותו של המשיח (גם קביעה זו בערבון מוגבל, ראה תשובה לרב ברנארד, דרום אפריקה), אבל הרבי דחף לפרסם את המשיח, מה שהושבת כליל ע"י גורמים אינטרסנטים לאחר ג' תמוז.

3. מה זאת אומרת ההנהגה של הרבי השתנתה??? השיחות לא אותם שיחות?? תורה זו לא תהיה מוחלפת, ואף אחד לא יסביר לנו שמה שהרבי דיבר משנת תשי" עד תשנ"ד, יש לו הסבר אחר ממה שכל בר דעת הבין אז (נ"ד זו לא טעות, מנ"ב עד נ"ד הרבי עשה רק דבר אחד לעיני כל הוא עידד את ה"הימנון יחי").

עניתי לכל השאלות עכשיו תורך, אדון שלוימי.

ואם ברצונך להיות "רציונל" ושמת לא מטרף למינין, אז תהיה רציונל עד הסוף, איך בן אדם בן 94 משותק לאחר שטראוק חריף יכול לקבוע בהזזת הראש אם פלוני בן פלונית יעשה ניתוח או שפלוני יתחתן אם פלונית. איך בכלל גם לפני נ"ב יכול לשבת ראביי בנ"י ולדעת מה קורא בחדרי חדרים של המוסד?? רבי זה לא רק מנהיג, כמו שאמר הרבי לאחר שאחד אמר לו ביחידות שהוא רוצה ברכה ליתקשר לריי"צ ושדרכו הוא יתקשר למעלה, והרבי אמר לא רציתי לבייש אותו אבל לנו אין למעלה מזה. תבין את המשפט הזה איך שתרצה, בכל אופן אני מחכה לתשובות עיניות ולא להתעסקות אם אשר יצר !!!

אני לא קורא לעצמי חבדניק בגלל אנשים כמוך!שלוימי
אני מדבר כאחד שגדל בבית חבדי בשונה מאיתכם קומץ בעלי תשובה שמחפשים מיוחדות הקצנה וריגושים, אני רק מוחה ומזכיר לקהל הכללי המעונין לדעת ולקבל את דרך ותורת הרב זיע״א שחידות חב״ד על מוסדותיה העניפים מוקיעה ומוחה ומכחישה כל קשר לאפיקורסים אלה המיתימרים לסנף עצמם תחת שם ליובאויטש, יש חבד אחת!!!
ומחובתי כצאצא של אדמור הזקן וכאחד שעמל גדל ולמד על ברכי זקני חסידי חבד ותורת הרבי שממשיל להנהיג אותנו ללא גוף... 
שלומי צר לי להגיד לך אבל אינך בר שיחhaim770

ב"ה

במקום לענות עינית אתה זורק אשמות כבדות (אפיקורסים וכו') באוויר.

שיבוסם לך, אני כאן סיימתי אין טעם להמשיך.

אז מה אם גדלת בבית חב"די, 99% מהמפאייני"קים גדלו בבית חסידי אם לא חב"די.

גם ראש עירית תל-אביב מר חנין מהגזע, מה נשאר לו מזה היום ???? גם את הבית הכנסת העתיק של חב"ד בת"א הוא רוצה להרוס.

גם ברי גוראריה היה מהגזע שבגזע ולא הפריע לו להכנס לקודש פנימה ולמכור את אוצרות המלוכה.

כל אחד נמדד לפי מצבו העכשוי ולא לפי מה היו סב סב סבו.


לסיום אספר לך סיפור של מי שכונה החייל של הרבי, ר' איצקה גינזבורג ע"ה, כשחב"ד היו עוד עורכים ערבי חב"ד בקיבוצים, הוא נשאל כמה חב"דניקים יש בכלל בעולם והוא ענה בחינניות האופינת לו: "תלוי, לפני או אחרי הערב הזה !"


בוודאי שאינך חב"דניק, חב"דניק מקיים ונפשי כעפר לכל תהיה, אתה להיפך הופך את כל האחרים שלא חושבים בדיוק כמוך לעפר ואפר ונהנע לדרוך עליהם, אתה פרובוקטור ממדרגה ראשונה, מלעיב את המחלוקת, שופך דלק למדורה, ומה הדליק אותך? הכתבה במעריב שהצרואין בה שהוא כזכור גם מהגזע, הוכיח שלמרות החילוקי דיעות גם הקיצוניות, חסידי חב"ד מסוגלים לשבת כתף ליד כתף. מה אני צאצא של מיסד חסידות חב"ד ישב ליד קיבוצניק שרק שמע בהרצאה על הרבי, למה מי הוא? אתה מדבר על האחרים שלא חושבים בדיוק כמוך שהם גועל, הגועל היחיד בכל הסיפור הזה זה אתה הגזען מהגזע, אני מקווה באמת ובתמים שיבוא יום ותתעורר, תשמיע לעצמיך בבקשה כמה פעמים ביום את השיר של החסיד אריאל זילבר "תתעורר תתעורר".

בקיצור: אני אוכל להתעורר להתפקח!שלוימי
שהקב״ה יאיר את לכם את העינים... (ואני איתכם)
איך אפשר לכנותאות והדר

יהודי כמו ר' חיים אפיקורוס?

אני גם לא פעם, הולך לבית חב"ד ומטפס על הקירות מרוב דוגמתיות של ד"ת המשיחיסטים

אבל לקרוא להם אפיקורסים?

מעשיהם מוכיחים שהם לא!

לאות והדר, אפיקורוס זה מחמאה !haim770

ב"ה

ידוע הסיפור אם רבי ישראל מסלנט, רבה של ירושלים, שהגיע אליו אחד שקינה את עצמו כאפיקורוס, והרב אמר לו בא לביתי נלמד ביחד ונבחון אם אתה אפיקורוס או סתם ע"א?

והוסיף שאפיקורוס בהגדרה האמיתית הוא אחד שיודע את ריבונו ומתכוון למרוד בו.

כדי להיות אפיקורוס צריך לדעת את ריבונו, ואלוואי שאחרי 120 שנה בעולם הזה , בלי רגע אחד של ביטול תורה נגיע לדרגה זו !!!

הרי הדרגה הזו של לידע את ריבונו היא השאיפה של הרמב"ם בסוף ספר הלכות מלכים שהוא גם הסוף והמסכנה של היד החזקה: "ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד..... כי מלאה הארץ דעה כמים לים מכסים".

ומכוון שאנו במוצ"ש וזה סגולה לספר סיפור על הבעש"ט, ידוע שהנודע ביהודה היה מתנגד חריף לכל תנועת הבעש"ט בפרט ולתנועת החסידות בכלל ובספרו בשער רשם "ישרים דרכי ה' צדיקים ילכו בם וחסידים יכשלו בם". נכדו שהתקרב לבעש"ט, הדפיס מחדש את הספר של סבו ותיקן לפי הפסוק המקורי: "ישרים דרכי ה', צדיקים ילכו בם ורשעים יכשלו בם", ואז  הבעש"ט אמר לו, לא טוב עשית ! סבך הפך את כל הרשעים לחסידים ואתה להיפך הפכת את כל החסידים לרשעים !!!

תעבור שוב על מה שכתבת למעלהלחיות באמת

כך היית מדבר על אבא שלך?

בואנה..אנונימי (פותח)

שלומי שאלוקים יעזור לך...אתה מדבר כ"כ שטויות!!!

מתי כבר תלמדו לחיות בשלום?בלי כל השנאה הזאת??

מתייי?????

כל אחד יחייה לפני אמונתו..

גם אתה וגם הם נקראים חבדניקים!! ולא אתה תחליט שהם לא..!

אין לך שום זכות לקרוא להם אפיקורסים! או כופרים!!!

 

שינאת חינם! תתרכזו בעיקר ולא בטפלאנונימי (פותח)

יש כאו צד ששלומי מעלה על אף שאני לא מצדד בשיטתו זו גם דעה מרכזית בחסידות חבד

מה גם הבנאדם נולד לפי דבריו הוא ממשפחה מאוד שורשית בחבד אז הוא בטח משקף משהו. לא?

ששלומיא.גולדאחרונה

יעלה את דבריו קצת בשפה יותר מכובדת!!

ובלי כל מיני תארים למיניהם!

 

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.


התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.


לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:


האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -


"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.


דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇


לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267


מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.


נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.


נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.


הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.


אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.


75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.


כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.


מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.


ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.


אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.


אולי יש פה מסר מן השמים:


וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).


לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.


כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.


סימוכין:


הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד


שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.


זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).


והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:


"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך