רוצה/לא רוצה/רוצה/לא רוצה/רוצה/לא רוצה-תחליטי כבר!דורקל

אוופ אבל אני לא יכולה להחליט..!

מה מונע ממני להחליט?? זה פשוט לא ברור..!

לא טוב לי! ממש לא טוב לי!

אם זה מבחינת חברות או מבחינת לימודים או מבחנית משפחה

יש שתי דברים שאני רוצה לפרוק! וחשוב לי שתקראו עד הסוף ללמרות שאני יודעת שייצא לי ארוך מידי...

אוקי אז דבר 1:

שמישהו יסביר לי למה למי שלא יכול לזכור ה-ר-ב-ה- חומר לא יכול אח"כ למצוא עבודה טובה ומכובדת שהוא ירוויח ממנה כמו בנאדם ולא כמו לא יודעת מה למה אני צריכה לחשוש מעתידי להיות מנקה רק בגלל שלהורים שלי אין כסף לעשות לי איבחון ואז אני אוכל לקבל הקלות שאני יודעת שאני צריכה אחרת אני לא מצליחה! ואם זה ככה במבחנים אז מה יהיה עם בגרויות?? אני תיכף צריכה לגשת לבגרות ראשונה ואין לי מושג מה לכתוב אם אני בכלל יוכל לכתוב משו עם הלחץ והדיכאון...

דבר 2:

זה הדבר שבגללו קראתי לכותרת ככה..

אז ככה הרבה זמן אני חושבת על להתאבד (ועוד במיוחד ששמעתי שבצפון הרחוק יש איזה מישו שהתאבד באיזה ישיבה שלא התייחסו אליו ולא שמעו לו ובגלל זה הוא התאבד.)

וזה מה שאני מרגישה!

אין לי למי לפנות! פשוט אין! אין לי חברות! אין! וכמה שישאלו אותי מה עם זאת ומה עם זאת הם לא מבינים שהן לא חברות? הן רק בנות צבועות ואחרי יום מדברות עליך עם הבנים ומספרות להן את מה שעבר בליבך.. למה אני כ"כ טיפשה וחוזרת על טעות יותר מפעם אחת?? למה??!!

אני רוצה להתאבד! ושיבכו עלי הרבה הרבה הרבה והם יתחרטו על כל מה שעשו לי ואמרו לי! ויתחננו שאני יחזור!

ואז בדרך נס אני יחזור והם סוף סוף יבינו שאני במשבר נפשי! ושיתיחסו אלי כמו אל כולן ואולי אפילו יותר!

למה אני לא זוכה לאף אחת שתדפוק לי בדלת ותגיד לי בא לך לבוא איתי ולצאת לעיר או לפיצה אות סתם לבוא לראות סרט.. או להתקשר ולשאול אם אני צריכה עזרה בלימודים או אם אני רוצה להתאמן איתה אצלה/אצלי למחבן??

למה אני לא זוכה לכזה דבר??

ואל תגידו לי לפנות לאמא/אבא /אח /אחות /יועצת/מורה/מחנכת/מנהלת/חברה/ידיד אין שום מצב אבל שום מצב שבעולם שאני פונה לאחד האנשים פה!! שום מצב שבעולם!

א-ו-פ- למה אף אחד לא מבין את המצב שלי??

יש המשך לחיים!!!!!!!!!>>-שיראלה-

אכן, רע לך, רע לך מאוד! באמת.

את על סף יאוש, את מרגישה שאין לך טעם לחיים...

אבל- -

יש המשך לחיים!!!!

גם בעולם הזה , וגם בעולם הבא!!!

אז נכון שעכשיו רע לך, עצוב, כואב, העולם כ"כ אכזר,

אבל החיים שלך לא מסתיימים בגיל שלך, (שאני לא יודעת מהו),

ונניח שיקח לך גם 10 שנים עד שסוף סוף תגיעי אל המנוחה ואל הנחלה,

זה שווה את זה! חכי! בעז"ה עוד תהיי מאושרת!!

ו---- הכי חשוב, החיים לא מסתיימים גם במאה ועשרים,

רוב החיים הם אח"כ, בעולם האמת, ואני מבטיחה לך,

ואני כמעט אף פעם לא מבטיחה- את עוד תתחרטי על זה מאוד!!

תנסי לחשוב כמה היתה האוכלוסיה בעולם אם כל אחד

שהיה נקלע ליאוש היה חלילה מתאבד!

אחרי שתפנימי את זה, תוכלי לעזור לעצמך, לנסות להתקדם,

ואנחנו גם כן כאן בשבילך..

יש משברים בחיים וצריך להתמודד!

אז קודם תפנימי, זה הכי חשוב!

בהצלחה=)נשיקה

וואי אחותי...תל-אביבית

תנשמי עמוק..

ותדעי שאוהבים אותך.

והרבה אנשים היו רוצים לעזור לך, אבל לא כ"כ שמים לב...

ונכון, זה לא בסדר שהם ככה, אבל.. בואי לא נאשים אותם, כי בסופו של דבר..

כולנו רצים ולא שמים לב יותר מדי למי שסביבנו...

אולי תנסי לעבור אולפנה? אולי תשני משהו?

את יודעת, אם כ"כ קשה לך עם הלימודים את באמת לא חייבת תעודת בגרות כדי להצליח בחיים.. ממש ממש לא.. יש היום כ"כ הרבה קורסים במליון דברים מעניינים שאת אח"כ יכולה לעבוד בזה כל חייך...

וגם אם את עושה בגרויות, אז ככה: אם את ממרכז הארץ (יענו תל אביב..) בכיף בשיחה אישית, ומצידי שנלמד ביחד. באמת. מצידי אם את רוצה נלמד ביחד גם אם את לא ממרכז הארץ ובא לך ליסוע..

בכל מקרה...

תמצאי דברים שאת אוהבת ותתמקדי בהם! זה יוציא אותך מהדיכאון..

תעשי ספורט!!

ומשהו חשוב מאוד!---

כתבת שאת רוצה להתאבד כדי שכולם ילמדו ויבינו..

אבל את לא צריכה לחנך אף אחד בעולם הזה. את לא אחראית על אף אחד...

חוץ מעל עצמך!!!

את יודעת כמה אנשים היו במצב כמו שלך, (וגם הרבה יותר גרוע) ויצאו ממנו כמו ענקיים?!!!!

את יכולה באמת לעשות עם זה משהו.

תקראי ספרים כאלה..

ושמעי, אני בטוחה שאת יודעת שבגלל תקופה לא קלה שתעברי אותה בעז"ה לא כדאי לעשות צעדים מרחיקי לכת..

את רוצה לשמח את עצמך, לחיות באושר, סיפוק ושמחה, נכון?

זה כרגע לא הולך.

אבל למה לעשות את הדבר ההפוך לחלוטין? זה פשוט פיתרון לא נכון.

אני באמת ממליצה לך אולי לדבר עם בנות  מהאולפנה למשל שאפילו גדולות ממך בשנה-שנתיים (לא החברות הרגילות שלך) כי הן יבינו אותך, ויהיו משענת, גם לימודית, גם אוזן קשבת, גם הן יותר בוגרות ופחות צבועות..

בקיצור, להרגע, לעשות לעצמך חוויות של הצלחה, ולעלות.. ועוד כמה שנים תמצאי את עצמך במקום שלא חלמת אפילו שתהיי שם!

ב"הצלחה, תדברי איתי,

לילה טוב, וחלומות חסידיים! חיוך גדול

לא להיתאבד..-גיטריסט-

כי אים תיתאבדי חס ושלום אזאת תישארי תקועה פה למטה בלי חלק לעולם הבא.. וההורים שלך לא יוכלו לשבת עלייך שיבעה ותהיי בודדדה לכלללללללללללללללללללל החיים שלאחר המוות בלי סיכוי לשנות את המצב.  עכשיו את יכולה ותאמיני לי שזה הרבה פחות גרוע אני אישית דיסלקת ועים קשב וריכוז אז הלכתי לכיתה שיותר מתאימה לי.. יש בטוח גם אולפנות כאלה לא? תאמיני לי יהיה לך הרבה יותר טוב. ולא לאיתיחס לרכילות.. בהצלחה!!!!!!!!!!!חושף שיניים

יקרה שלי,אוסנת

זה באמת קשה מאוד מאוד להיות לבד,

להרגיש רע - ושאף אחד לא ישים לב ויעזור לך לצאת מפה.

ועוד יותר מרגיז, שכולם אומרים לך ליזום בעצמך את הקשר.

מפה את יכולה להפסיק לקרוא, כי אני הולכת לומר את אותו דבר - רק כי דיברת על התאבדות.

לא, לא הלחצת אותי.

את רחוקה משם מאוד (גם אם מבאס לשמוע את זה...).

אבל זאת דוגמא טובה לכך שאנחנו צריכים לקחת אחריות על החיים שלנו.

אם אף אחד לא שם לב אלינו כמו שהיינו רוצים (הרי זה נדיר מאוד שמישהו הוא "אוויר"...),

אנחנו יכולים לשבת בחושך לבד כמו פולניה - אבל אנחנו דופקים רק את עצמנו.

זה לא יעזור לנו לצאת מהמקום הקשה בו אנחנו נמצאים.

אנחנו גם יכולים להתאבד.

אבל אף אחד לא אשם במעשה הזה שלנו. רק אנחנו.

כי היינו יכולים להפסיק להאשים את כל העולם בחוסר יחס, להפסיק להתחמק ולקוות שירדפו אחרינו -

ופושט לפנות לאדם קרוב, ולפתוח את הלב פעם אחת.

אני בטוחה שהוא יקשיב באהבה רבה, וגם ישתדל ללוות אותך ולהתעניין בך אח"כ מרצונו.

ובעז"ה, ביחד, תשנו גם את הקשרים החברתיים עם חברות בכיתה.

(תתעודדי, לפעמים צריך לשלם לפסיכולוג הרבה כסף כדי שלמישהו יהיה כוחות נפש ויכולות להקשיב לך...

אז תנצלי את האמא/אבא /אח /אחות /יועצת/מורה/מחנכת/מנהלת/חברה...)

אני לא חושבת שאת באמת רוצה להתאבדאנונימי (פותח)
#@%$&דורקל

אני שמחה שהמציאו את הרעיון של האבחון והכל אבל חלק מהבעיות של בלימודים ובריכוז וכל זה זה בגלל שא-י-ן- להורים שלי כסף.. אם זה לשיעורים פרטיים או כסף נורמלי לאולפנה.. מבקשים מהמנהלת הנחה...

וזה לא שאבא שלי לא מקבל הרבה כסף בחודש הוא מקבל כמעט 14 אלף שקל בחודש(!) זה פשוט שהם לא יודעים לנהל את הכסף שמגיע אליהם.. ונכנסים לחובות לא מהעולם הזה!

למה אין גם מישהו שיכול לממן את כל האיבחונים האלה לאנשים נזקקים כמוני??!! ואני בטוחה שיש עוד כאלה!!

וד"א למה את לא חושבת שאני רוצה להתאבד??

יש אירגוני חסד שמטפלים בזהשמשון ר

שאנשים לא יודעים לחלק את הכסף שלהם תחפשי באינטרנט ותמצאי, (אולי פעמונים?) 

קפץ...אנונימי (פותח)

אם היית רוצה להתאבד אז היית עושה את זה בשקט.. את סה"כ רוצה את התשומת לב שיתנו לך מעצם ההתאבדות!

אני לא בא לשפוט אותך.. אבל- אני חושבת שהתאבדות לא תועיל לך במצב כזה..

אני לא רוצה עזרה להורים שלי לסדר את הכסף שלהם!דורקל

אני רוצה מישהו ימממן לי רק את האיבחון הזה!

לעצמי אני בשאר הדברים דואגת אם זה בגדים/רשיון/טיולים חולצות וסוודרים של בני עקביא..

אני רק צריכה שמישהו ישלם את ה3000 הארורים האלה!

מישו מה אני עושה?? אני מפסידה את החיים שלי ככה!דורקל
כמה דבריםשואף לאוראחרונה

א.להתאבד לא יפתור כלום אלא יעשה את ההפך הגמור,זה התעלמות  גרידא מכך שצריכים לתת על כך את הדין הקשה מאוד כמה רגעים אחרי זה כשנמצאים בבית דין של מעלה (ואפילו לדבר במושגים אנושיים על "רגעים" זה שגוי).

מעבר לכך שזהו מבחינה פרקטית ביותר דבר שלא יכול להיות משתלם בשום אופן שהוא אלא עושה רק רע ופשע נוראי.

http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=81808

http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=20316

ב.יש הרבה מה להגיד בנושא הזה,מבחינה פרקטית אנא דברי עם היועצת שלך ותסבירי לה,אני חושב שיש הנחות לעניין הזה באם להורים אין כסף לממן.ויכול להיות שיש שעושים זאת במחירים יותר זולים ממה שציינת.

ג.מבחינת החברות,צריך להכיר את המציאות שאת נמצאת בה כדי לענות טוב יותר,נסי למצוא חברות יראות שמים,שיאהבו אותך ושיבינו שאת באמת ובתמים אחות שלהם.

בהערה כללית המציאות שאת מתארת (אם הדברים מדוייקים) היא מציאות רעה,כולנו כאן משפחה ואנחנו צריכים לנהוג אחד בשני באהבה גדולה מאין כמוה,ואם יש בעם ישראל שחורגים מכך עלינו להבין שזו חריגה מן התורה,חריגה מהלך הרוח הכללי של שומרי מצוות ולהבין שהן אלו שצריכות תיקון בעניין הזה,לא את.להתפלל עליהן שתתקן את דרכיהן,שיסתכלו על המעשים שהן עושות שאולי כבר הפך להיות כשגרה רעה (מסילת ישרים מדבר על העניין הזה).אולם עלייך לדעת שאולי לא הצגת את המציאות במדיוק ומאוסף של התמודדויות קצת החמרת עם ההתמודדות הזאת,אבל גם אם לא עליך להבין ולקבל זאת שהן צריכות לתקן את דרכן ועלינו להתפלל שיעשו זאת.

בהצלחה רבה !!.

קודם כל-תרגעי!א.גולד

קחי נשימה ארוכה....ותכניסי לעצמך שלהתאבד זה ממש לא הפתרון...עם המציאות צריך להתמודד! ולא לברוח...!!

את כותבת שאף אחד לא מבין את המצב שלך..אבל את בעצמך כותבת שאת לא רוצה להתייעץ עם אף אחד..

לדעתי(אפילו שכתבת שאת לא רוצה..)להתייעץ עם היועצת זה הדבר הכי נכון-אדם מבוגר בעל ניסיון!

אם תדברי עם היועצת היא יכולה להנחות אותך יותר טוב פי אלף ממה שאנשים פה יגידו לך(בלי לזלזל באף אחד-כמובן) אני בטוחה שממנה תצא הכי הרבה תועלת! (לפעמים ליועצות יש פרוטקציות בכל הקטע של אבחונים ויכולות להשיג את האבחון בהרבה פחות...)

עד שתעשי את האבחון..חבל לך על בזבוז זמן! תנסי-תשקיעי יותר..אולי אפילו תדברי עם המורה שתעזור לך במה שאת צריכה..תאמיני לי..אין דבר כזה לא יכולה..לא מצליחה! את תצליחי אם טיפה תשקיעי ותרצי-את לא שונה מאף אחת!

בדרך נס את ממש לא תחזר מהתאבדות..ממש לא..(רק בסרטים חומד..)-אז אל תחשבי על זה אפילו..

יש בזה משו מעצבן שאין חברות..אבל חברות זה לא הכל בחיים(חלק נכבד-אבל ממש לא הכל..)מה שאת לא תציעי לחברה ללכת איתה?לצאת לאיזה סרט?או כל דבר שיתחשק לך??למה שלא תבקשי מחברה שתלמדו ביחד למבחן?

ניסית פעם??

ודבר אחרון-יגעת ומצאת תאמין! (ואת בטוח מבינה לבד למה המשפט הזה קשור..)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך