אמנם אני לא קשורה, בע"ה בעיתו ובזמנו,כנרית על הגג=)

אבל אני אשמח לעצות לגבי אח שלי.

הוא בן שנתיים וחצי, וכנראה פינקנו אותו יותר מדיי עד עכשיו.

כבר לא עובדת עליו לא שיטת המקל ולא שיטת הגזר, הוא פשוט לא מקשיב ועושה מה שבא לו.

כל דבר שאומרים לו, אם הוא בכלל עונה, הוא אומר "לא בא לי" ומתעלם.

אין מצב שהוא יעשה דבר שצריך והוא לא רוצה עכשיו.

לא משנה מה אני אעשה, אתן לו סתירה, אבטיח לו הפתעות, אוציא אותו החוצה, אאיים עליו... שום דבר לא מזיז אותו מהרצונות שלו!

גם לישון הוא לא הולך.

עד עכשיו כל לילה הסתובבתי איתו ברחוב בעגלה ורק ככה הוא נרדם, או שאבא שלי הרדים אותו על הידיים.

אבל עכשיו גם הוא כבר גדל וקר בחוץ, גם הוא לא רוצה להיכנס לעגלה או לשים ראש על הכתף, והוא לא הולך לישון סתם ככה במיטה.

אני לא יודעת מה לעשות איתו...

אשמח אם תעזרו לי!

תודה רבה!!!

נ.ב. לא הכנסתי פה כל כך את ההורים שלי כי ב"ה הם עובדים ורוב הזמן אני איתו, זה לא שהם לא עושים כלום, דיברתי איתם על זה וגם הם כבר לא יודעים מה לעשות...

קודם כל - כל הכבוד לךד.

ועל איך שאת לוקחת את זה...

אם יהיה רעיון - בלי נדר נגיד..

בינתיים, בהצלחה ו..בסבלנות..

דובי לא לאחלושי

מכירה את הסיפור? זה בדיוק מתאים לגיל הזה. הפעוט אומר לא ורק אחר כך מקשיב לנאמר. בהתיעצות שלנו לגבי בנינו שנמצא באותו השלב, הציעו לנו לנסות למקד מאבקים עד כדי 0. כלומר להחליט מה הקו האדום. לגבי השינה זה באמת מטרטר אך אנחנו פשוט מנסים להתעלם ממנו עד כמה שאפשר, בסופו של דבר הוא הולך לישון לבד (במיטה או על הספה).

בהצלחה

תודה רבה!כנרית על הגג=)

רק כמה דברים-

הוא לא מקשיב בסוף, הוא פשוט מתעלם לגמרי, וגם אם נקבע קוים אדומים, זה קריטי בשבילו? הוא בכל מקרה לא יקשיב לא ללפני הקו האדום ולא אחרי. לא ממש הבנתי...

רוב הפעמים אנחנו מתעלמים, אבל הוא פשוט הורס דברים בבית בזה אחרי זה, ונרדם רק בסביבות ה12 בלילה, אי אפשר ככה כל יום, אנחנו צריכים קצת שקט בערב...

ממש תודה!!!

מנסה חלקיתאנונימי (פותח)

יורה לכל הכיוונים כיי אני לא מכיר

.עושה רושם שהוא ישן צהריים ממש טוב.  אם זה אפשרי שלא ישן צהריים אז הוא ישן הרבה יותר מוקדם בלילה.

צריך למנוע ממנו  ממריצים (ממתקים או שתיה מעוררת) משעה 6 בערב. יש כאלה שאצלם יש לזה השפעה ישירה.

לגבי התנהלות במשך היום :

איומים- סטירה - הפתעות . לא עוזרים אצל ילדים חכמים .(תאבחני אותי בעצמך.. ולפי האחות עושה רושם שיש לו גנים טובים)

צריך לדבר איתו ועם כל ילד בצורה נעימה אך ברורה ותקיפה שלא משתמעת לשתי פנים. דורש תירגול.

דורש גם תקופת בסתגלות מצידו . לקנות אמון שאת מספיק רצינית אך לא מאיימת .

דוגמא:

יוסי חמוד תאסוף את הצעצועים בבקשה .

אחרי כמה דקות שוב באותו טון רציני אך לא תקיף

אחרי עוד כמה דקות שוב. ולומר בוא נאסף ביחד - אפילו אם יוצא שאת אוספת הכל והוא רק את הלגו האחרון .

חשוב להבין ששום סירוב הוא לא נגדך.ותמיד אפשר להבין אותו: "אתה רוצה לשחק כמה דקות ואז?...

עוד כדי שתהיה שיגרת שינה כלומר משחק מסוים שיהיה קבוע לשעה הזאת והוא כבר יבין ששלב הבא זה שירותים ציחצוח  סיפור ושינה.

עוד דבר חשב להקפיד גם לילדים על נטילת ידים. ובפרט בבוקר ואחרי שירותים שלפני השינה. זה יוצר רוגע.

בלי להכיר   כתבתי דברים כלליים

ישר כח ובהצלחה

את פשוט צדיקה.ד.

מה שבטוח - את עושה "סטאז' "מצוין לקראת שתהיי אמא בעצמך.

את כבר תהיי עם תעודת "אמא מוסמכת"...

דובי לא לא?פצקרשתאחרונה

"הפעוט אומר לא ורק אחר כך מקשיב לנאמר" זה סיכום חלקי. לפני שקונים כדאי להכיר את מה שקורה בהמשך - אח"כ הוא חוטף מכות, וחוזר לאמא מאולף. מין חינוך גרמני של לפני מאה שנה כזה (יחד עם מקס ומוריץ בגרסה המקורית האכזרית ועוד רבים).

המלצה חמה: חסכו את זה מהילדים.

ממש ממש תודה לכם! בע"ה יהיה טוב...כנרית על הגג=)
ואוו, איזו אחות מסורה אתאמא מסורה

כ"כ דורגת לאחיך הקטן כשבעצם זה לא תפקידך, ואת עושה את זה בהתנדבות מלאה וממש בשמחה (ככה זה נשמע מההודעה שלך).

משהו שיכול להועיל, אך צריך המון סבלנות, אורך רוח, זמן אסרטיביות ולא להתייאש.

ליצור סדר קבע בערב (השעות והפעילויות שאני כותבת הם לדוגמא, תתאימי לפי הצרכים, ואם יש משהו שהוא לא קריטי ורק גורם להוספת מאבקים אז תוותרי)

6:00- לאסוף משחקים

6:15- ארוחת ערב

6:45- מקלחת, צחצוח שינים, לבישת פיג'מה וכו'

7:15- להכנס למיטה, לספר סיפור קצר, קריאת שמע וכו'

וכאן מגיעה העבודה, את אומרת לו: "יוסי, עכשיו השעה ללכת לישון לילה טוב" (או כל משפט אחר שמתאים), נותנת נשיקה מכסה בשמיכה- מה שטוב ומתאים לסגור את היום מכבה את האור יוצאת מהחדר.

הוא קם, את לוקחת אותו למיטה, חוזרת על המשפט הנ"ל, בצורה רגועה, משכיבה במיטה, יוצאת מהחדר

והוא שוב קם....

את- לוקחת אותו למיטה, אומרת את המשפט וכו'.

הכי חשוב כאן זה לשמור על טון רגוע ועינייני, שיבין שאין כאן משחקים ומאבקים.

בימים הראשונים זה יהיה מאוד קשה, הוא יקום הרבה, יסתובב,לא יבין מה רוצים ממנו ומה פתאום "נפלו" עליו, לכן כתבתי שצרין המון סבלנות, כי זה בהחלט יכול לשגע לחזור על אותו משפט עשרות פעמים בערב אחד ולהישאר רגועה ועיניינית, כשהשיתוף פעולה ממנו יכול להיות אפסי.

אחרי מס' ימים, שחוזרים על אותם דברים בלי לשנות את הסדר ולסיים את היום באמירה שעכשיו זמן לישון, הפעמים שהוא יקום יפחתו, עד שהוא כבר לא יתנגד.

חזרה על משפט, בלי לשנות את התוכן, יעילה בהרבה מצבים שבהם ילד לא מקשיב/ נראה מתעלם.

לא מתאים לשנתו את הכל, את כתבת על השינה, קחי את זה כרגע כפרויקט, ואחרי שהוא יפנים את המסר, אפשר להשמתש בשיטה הזאת במצב אחר.

כשקוראים את זה, זה נראה פשוט מאוד, בפועל צריך עבודה עצמית, פנימית שלא לאבד את הסבלנות.

ואם זה גדול עליך מידי, תזכירי לעצמך שאת בסה"כ אחותו. את עושה את המקסימום מבחינתך, וזה לא תפקידך לחנך אותו, גם אם המציאות היא שמאילוצים שונים את איתו,

ועוד עיצה קטנה- אל תתני לזה לשאוב אותך עד כדי כך שזה פוגע בחיים הפרטיים שלך. עוד יגיעו ימים שזה יהיה תפקידך וחובתך לדאוג לחינוך ילדים, לא כרגע, כדאי שתשמרי על הכוחות שלך לזמן שבאמת תצטרכי אותם.

(כותבת מניסיון אישי, יש לי שני אחים שנולדו כשהייתי בתיכון...)

בהצלחה

חיוך

תודה רבה רבה!כנרית על הגג=)

בע"ה אשתדל...

אני לא יודעת בגלל זה או לא, אבל מה שבטוח היום למשל היה הרבה יותר טוב מאתמול.

הבעייה העיקרית היא שהוא אחד מתוך שלושה היפרים, יש לו עוד שני אחים גם כן קטנים מעליו, והם ישנים ביחד, מה שגורם ליותר בלאגן ואי שקט. בע"ה אני מקווה שזה לא יפריע...

מחזקת מה שאמא מסורה כתבהלמענך

ורציתי להוסיף-

לא רק אתם צריכים את השקט בערב.

הילד גם זקוק לשינה, ולסדר.

ילדים מאוד צריכיכים גבולות.

טוב להם שהם יודעים מה מותר ומה אסור

ומתי הולכים לישון.

טוב להם שמישהו מעמיד אותם במקומם.

הם מרגישים שדואגים להם (למרות שבפועל הם צורחים ומתעצבנים)

ועוד דבר- אחרי תקופה קצרה (קשה מאוד)

שתרגילו אותו לישון בשעה מסוימת-

אפילו אם לא תשכיבו אותו הוא ירצה לישון מעצמו

או פשוט ירדם בכל מקום

כי הגוף שלו רגיל לישון בשעה הזאת.

בהצלחה ויישר כח!

שיטת האסימוניםכלנית1

תכיני טבלה ובה ציורים מתאימים למה שמצופה ממנו, לפי ימים.

יום א    יום ב    יום ג 

ציור של נטילת ידיים

ציור של בגדים (התלבש לבד או נתן לך להלביש אותו)

ציור של אוכל (אכל ארוחת צהרים/בוקר עד הסוף או במהירות)

ציור של משחק (אסף את המשחקים)

ציור של אמבטיה (עשה אמבטיה זריזה ויצא בלי בעיות)

ציור של פיג'מה/ילד ישן 

על כל משימה שעשה את שמה מדבקה כחולה. כשיש 3 מדבקות הוא מקבל... שוקולד קטן (או ממתק מתאים).

אם הוא מצליח ביותר מ-3 משימות אפשר לשים לו במשימה הבאה מדבקת זהב שמקנה לו שעת סיפור (תני לו לבחור בין 2-3 ספרים שהוא אוהב).

בהמשך אחרי שישנה התנהגות אפשר גם לקבוע שאם יש לו 3 פעמים מדבקת זהב הוא יקבל פרס קטן.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך