חוק חינוך חובהאורה.

שלום וברכה.

שמעתי שמועות שאומרות.. שרוצים לחייב חוק חינוך חובה כבר מגיל 3.

שזה אומר שאם אני רוצה לגדל את ילדיי בבית אני צריכה כבר בגיל הזה לעשות את כל הפרוצודורות של חינוך ביתי.. ולקבל אישור ממדינתי הנכבדה. (כמה שזה הזוי.. הילדים שלי, והמדינה צריכה לאשר לי איך לחנך אותם.)

האם זה נכון? שחוק חינוך חובה יוקדם לגיל 3, מישהו יודע?

תודה רבה

זה אכן עבר כבר את אישור הכנסתיהודיה מא"י

וגם מדברים על חוק חינוך חובה מגיל 3 חודשים

מה?אורה.

יואו.. איום בעיניי זה רק מחזק אצלי את תחושת ליבי לגביי חינוך ילדיי.

זה ממש מחטף בעיניי..

אני מוחה בתוקף. (אם זה מעניין מישהו)

3 חודשים?אנונימי (פותח)

חוץ ממטפלות יהיו גם מייניקות? ויהיה אפשר לבחור מי?

מה השטות הזאת?

איזה חינוך שהוא חובה אפשר לחנך במעון בגיל 3 חודשים?

בדיוקיהודיה מא"י

רק עבר החוק על גיל 3, וכבר העמידו חזון לחוק חינוך חובה חינם מגיל 3 חודשים

זה פשוט לא להאמין שזה אמיתי. אבל בחזון המדינה להכריח כל אימא לשים את תינוקה במעון החל מגיל 3 חודשים

נשמע הזוי, אבל גם חוק חינוך חובה מגיל 3, וגני ילדים עד 15:30, בכפייה נשמע הזוי

בלבול בין חובה לחינםאנונימי (פותח)

ההצעה הייתה לחינוך חינם מגיל 3 חודשים לא חינוך חובה מגיל 3 חודשים...

מזעזע! אבל מה בדיוק הכוונה?פצקרשת

הוגשה הצעת חוק כזאת? או שידוע על ח"כ שעומד להגיש הצעת חוק כזאת?

אשמח לקישור, תודה!

בקשר לחוק חינוך חובה מגיל שלוש, לי אישית הוא מועיל, אבל הוא נראה לי לא מוצדק בעליל ומרגיז אותי באופן עקרוני.

לא הוגשה הצעת חוק כזאתיהודיה מא"י

אלא שבנאום על אישור החוק החדש, דיבר סר החינוך (השגיאה בכוונה, נדמה לי שהוא, אולי נתניהו) על החזון של חוק חינוך חובה חינם מגיל 3 חודשים.

נשמע הזוי ביותר, אין ספק

אבל כאמור, גם חוק חינוך חובה מגיל 3 שנים עם יום לימודים ארוך בגיל הרך הוא הזוי לחלוטין

(ואני יכולה לחשוב על עוד כמה דברים הזויים פה במדינה...)

אוקיי, עשיתי חיפוש ומצאתי כמה דבריםפצקרשת

http://www.netanyahu.org.il/blog/2011/11/%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A7-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%A9%D7%9C/

כאן למשל מתייחסת גילה גמליאל לחזון הזה.

עד שראיתי שחור ע"ג לבן לא האמנתי.

בעלי ניחם אותי שזה סתם הכרזות פופוליסטיות ואף פעם לא יהיה לזה תקציב.

ובאמת חוק חינוך מגיל שלוש שייכנס שנה הבאה מדבר על יום לימודים ארוך?

מדברים על שיקולי החברה, הכלכלה, העבודה, האימהות - אף אחד לא מזכירה שגם הילדים הם צד בעניין.

על החלת יום לימודים ארוך דיברו עוד קודםיהודיה מא"י

עוד לפני שעבר חוק חינוך חובה חינם כבר התחילו בתוכנית להחלת יום לימודים ארוך בגנים.

השנה כבר התחילו בכך, כשהאריכו בחצי שעה את שעת סיום הגנים, זה זה היה מוצהר שזה חלק מתהליך הדרגתי שמטרתו הארכת שעת סיום הגנים עד שלוש וחצי.

ומאחר והגנים נכנסו לחוק חינוך חובה החל מגיל 3, אז כן, גם יום הלימודים הארוך יהיה חלק מכך.

אפשר אולי להתנחם שהחלתו של חוק חינוך חובה מגיל 3 ידחה את ביצוע הארכת שעת סיום הגנים בכמה וכמה שנים.

אבל אני לא הייתי ממהרת להתנחם בכך שמדובר בסתצם הכרזות פופוליסטיות כי לא יהיה לזה תקציב.

כדי שיהיה תקציב הם פשוט יורידו את התקנים, וישימו מטפלות מועטות לקבוצות גדולות מאוד של ילדים

תודה על הפירוט. מרגיז ביותר.פצקרשת
את בטוחה שזה חובה ולא חינם??aima
תראי במאמר שצירפתי למעלהפצקרשת

המילים "חובה" ו"חינם" מתחלפות שם כל שתי שורות.

מדברים על הרחבת החוק הקיים לגיל 3 חודשיםיהודיה מא"י

והחוק הקיים הוא חוק חינוך חובה חינם (שימו לב, החובה קודם לחינם).

לפי מה שאני קראתי בחדשות-עיתוניםראו כי טוב

מדובר בחינוך חינם מגיל 3 ולא חובה.

אז תקראי שוביהודיה מא"י

ותקראי טוב

הרחיבו את החוק הקיים חוק חינוך חובה חינם

שפעמים רבות נקרא רק חוק חינוך חינם או רק חוק חינוך חובה

אבל זהו אותו חוק.

ואכן כן, הם בהחלט דואגים להחביא את העובדה שמדובר בהחוק חינוך חובה נוסף על היותו חינם

תראי למשל כאןפצקרשת

חלת חוק חינוך חובה תצמצם את נטל ההוצאה של זוגות צעירים, שנאלצים לשלם סכומים לא מבוטלים המהווים חלק עיקרי ממשכורתם לגנים ולמטפלות לילדיהם."

(מתוך המאמר שהדבקתי למעלה)

מה קורה אם הורה מחליט להשאיר את הבייבי בית?קצפת

הוא צריך לבנות תיבת גומא ולשחרר אותה בירדן?

ומה יעשו עם תינוקות יונקים? יהיו מייניקות במעונות?

אל תשאלי מה יעשו לך...ב"ה!אם בישראל!

עצוב אבל מנסיוני במקום מגורי הקודם, כפו עלי להשאיר את ילדי (ביניהם ילד בן פחות מ3) עד 15:30.

היה שם יום ליומד ארוך.

השארתי אותם בבית חודשיים ומה לא עשו לנו...

ביקשנו אישור לחינוך ביתי ולא רצו לתת לנו (אעפ"י שיש לי הכשרה מקצועית לגיה"ר!)

ובסוף איימו עלינו בתביעה משפטית על עבירה על החוק ואז ארזנו חפצנו ועזבנו.

ואמרו לנו ממשרד החינוך שזה חוק שהולכים להחיל אותו בכל הארץ.

תדע כל אם עבריה שבנה הוא רכוש המדינה!

עצוב... ויש לי עוד בטן מלאה על הספור הזה...

מה צריך בשביל אישור לחינוך ביתי?אורה.

מה הקריטריונים שמדינתנו הנכבדה מבקשת?

אישור לחינוך ביתייוקטנה

יש תהליך שאמור להיות מאוד מאוד פשוט.

יש כמה דרישות שמנוסחות בצורה מאוד ערטילאית, לטובה ולרעה:

לטובה - אם "נפלתם" על אזור שבו מכירים את הנושא, ומקבלים אותו בברכה.

לרעה - אם נפלתם על מפקחת "דינוזאורית", אכלתם אותה...

אפש ר יותר פירוט של התנאים?אורה.

הזוי ביותר שהם צריכים לתת לי אישור איך ומה לעשות..

אני צריכה לתת להם אישור אם הקריטריונים שלהם מתאימים לנו ולחינוך ילדיי.. לא ההפך.

חחח צודקת D: במסר אח"כ בע"ה!יוקטנה
חושבני שהיגזמתן קצת...ד.

מאמר של גילה גמליאל זה לא יותר מהבעת דעה בלתי מחייבת; וגם שם העיקר זה ה"חינם".

ולדעתי, אף אחד לא יעשה חוק חינוך חובה מגיל 3 ובוודאי לא לפני כן.

כל הענין שלהם,זה "לאפשר" למי שחושבת שזו הזדמנות בשבילה...

לא הגזמה!לא קראתי את המאמר אלאב"ה!אם בישראל!

כתבתי מנסיוני המר עם משרד החינוך.

ואם אתה מתקשה להאמין אני מוכנה לכתוב לך שמות של כל המי ומי (שמחשיבים את עצמם כאנשי חינוך...)

שנפגשתי ודיברתי והתכתבתי איתם ובלבד שייתנו לי להוציא את ילדי מוקדם או לחילופין להשאירם בבית.

לכתוב שהגזמנו בלי להכיר את השטח מספיק זה לא כ"כ חכם.

אל נא באפך...ד.

ראשית, אפשר היה לוותר על ה"סיום" של דברייך ("בלי להכיר את השטח מספיק זה לא כ"כ חכם"..). הרי אני בוודאי חשבתי שאני כותב ע"ס מה שאני מכיר. גם אם יש טעות - זה דבר שיכול לקרות, ואפשר להעיר עליו ולעדכן.  מה גם שלא כתבתי נחרצות אלא "חושבני".. אני מניח שכתבת מזעמך (המוצדק) על עצם הנושא.

לגופו של ענין - הסיבה העיקרית לכתיבתי היתה, כמובן, הזדהותי עם תוכן דבריכן. ובהיות שהרגשתי כאן "בהלה" מוצדקת מהכיוון, בפרט שזה התחיל מציון גיל של 3 חודשים.. כתבתי שחושבני שזה מוגזם. ועדיין אני חושב שאף אחד לא יִטמטם עד כדי כך שיקדים לגיל כזה...

עם זאת, בדקתי, כדי "להכיר יותר את השטח" בענין זה, כדברייך, ובאמת לצערי הרב ראיתי שבענין גיל 3 טעיתי. 

הם תולים זאת בשני דברים: יציאה של יותר נשים לעבודה, וחשיבות החינוך בגיל הרך.

לענין הראשון - היה מספיק "חינם", וכל משפחה תבחר.

לענין השני - אכן החשיבות גדולה מאוד; גם של החום הביתי, גם של שימת הלב האישית. ויש גם צדדים טובים בגן בגיל הזה. ואינני מביע כאן דעה לגופה של שליחת ילדים לגן בגיל 3.

אך תמהני על החוצפה לקבוע בשביל הורים לילדים בגיל צעיר כזה, כיצד יחנכו את ילדיהם. אמנם הם מתיימרים בהסתמכות על "מחקרים אקדמיים" בדבר חשיבות החינוך בגיל הרך - היה מאוד מענין אותי אם מישהו יעשה מחקר על מס' הילדים שיש ל"חוקרים האקדמיים" הללו, ועל היחס שיש בין מס' ילדים של החוקר בבית, לדעתו בנושא כזה של כפיית גיל חינוך בגן...

בפרט שאנו רואים את ה"הצלחה המסחררת" של החינוך המערבי מבחינה ערכית ונורמליות המשפחה.

קל וחומר כשמדובר על כפיה ליום לימודים ארוך, שנגד זה כבר הספקתי למחות, גם בגני חובה.

אף אחד לא יספר לי ש"מחקרים" גם הוכיחו שילד צריך להיות עייף בגן בצהריים. זה אישי לכל אחד.

נראה יש כאן "שימוש" בילדים לצורך כלכלי. כשאדם באופן פרטי מחליט שכך הוא צריך, מצד המכלול של חישוב ההכנסה בביתו, מותר לו. אבל החלטה "מערכתית" זו בעיה גדולה.

איפה "חופש הפרט"?

וזה נכון, ששמו את הדגש על החגיגה הגדולה של המימון הכלכלי והחביאו את ה"חובה". מן הסתם בהנחה שהנתינה הכספית לציבור, היא דבר "מרעיש" והקול של מי שיטענו נגד הכפיה יעלם בתוך זה.

דומני שבתוך כל הפניות בדבר "חופש הפרט" היה מקום לפניה גם בענין הזה. ואולי מי שרוצה להזיז משהו בנושא, יעלה "עתירה" - לפחות על הניסיון לכפות יום לימודים ארוך בגיל צעיר. יש משפטנים ומשפטניות שהיו מוכנים לקחת על עצמם דבר כזה, דומני (לא שאני תולה מי-יודע-מה שמערכת ה"משפטית" הזו, אבל אי אפשר ש"זכויות הפרט" יהיה נושא שמועלה רק בהקשרים מעוותים).

אתה כנראה לא מעודכןיהודיה מא"י

משום שחוק חינוך חובה מגיל 3 שנים כבר עבר ואושר.

ואחרי זה, ואחרי עוד כמה דברים הזויים במדינה ממש לא הייתי בונה על האף אחד לא יעשה

אצלנו יש שמשאירים בבית גם עד גיל 4מה'

למה לא?..אם טוב לאמא וטוב לילד,הרי היום יש גם הום סקול..בטח יוקטנה מבינה בזה הכי...

איזורי חינוך "ידידותיים" וכאלה שאינםפיגא

חינוך ביתי הוא מוסד מכובד ומוערך בארה"ב כבר שנים רבות, אבל רק במחוזות מסויימים.  יש מחוזות שהם אנטי חינוך ביתי או שמגדירים כללים נוקשים ביותר כדי לקבל היתר לחינוך ביתי (שעות לימוד מסוימות כל יום, מקצועות חובה, מבחנים שנתיים וכו').  לעומתם, יש מחוזות שכל עוד ההורים נראים סבירים, יאפשרו להורים להחזיק את הילד\ים בבית, וסדר היום או ההשיגים אינם נבדקים. 

בארה"ב, איזורי החינוך קטנים יחסית, משפחה יכולה לעבור דירה בתחום של מספר רחובות, ולעבור ממחוז חינוך לא ידידותי למחוז חינוך ידידותי.  יש משפחות שעשו זאת!

ייתכן שצריך לבקש ממשפחות המכירות את הנושא מקרוב להכין מפה של איזורים ידידותיים ואיזורים שאינם ידידותיים, ולהפיץ.

לפני הרבה שנים, קבלתי אישור לחינוך ביתי של אחד מילדי.  האישור ניתן לשנה אחת, ואם רצינו, היינו צריכים להאריך כל שנה מחדש.  אמנם רק היינו צריכים את האישור לשנה, אך אותה גברת שראיינה אותי (רק את אמא, לא בקשו גם אבא וגם אמא)  ציינה שמבחינתה, זכות ההורים להרוס לגמרי את חינוך הילד שלהם!  העיקר שההורים "סבירים" ולא משתמשים בילד לצרכים בלתי חוקיים.

עוד נקודה בעיתית, ויש הרבה מאוד -

ב"ה הכלכלה של ישראל חזקה ובריאה, בוודאי יחסית לכלכלת ארה"ב ואירופה.  בארה"ב ובאירופה רוצים "לאפסן" את הילדים בתקוה שעם ריבוי ידיים עובדות, הכלכלה תבריא, כי יהיהו יותר ידיים עובדות.  המשפחות שם דוקא קטנות.

דוקא בארץ, ב"ה יש משפחות גדולות וכלכלה טובה (אנחנו, כרגיל, האנטי-טזה לגויים). 

למה צריך "לתקן" אותנו, כשאנחנו כלל לא מקולקלים???

אמנם נכון, יש משפחות שאין להם ברירה והם חייבים לשלוח את הצאצאים למסגרת בגיל צעיר.  משפחות אלו בוודאי יהנו מחינוך חינם, אך אנא, שהמחוקקים ירדו מהגב של כולנו, ויציעו חינם למי שרוצה, ויעזבו את שאר הציבור לנפשו.  

אצלנו יש יוח"א כבר 5 שנים. כגננת אני מודה- טמטוםחמסה עלינו

וטעות. בעיות האלימות בגנים רק הולכות וגדלות. גננות וילדים עייפים. והאמת- ביוח"א מספיקים מבחינת הספק לימודי הרבה פחות מאשר בגנים ללא יוח"א. (גננת אם נמצאת- יומיים ארוכים+ יומיים קצרים)

ילדים שיוצאים ב- 13:30 בהתחלה נתבקשנו "לדווח" עליהם, אך בפועל לא נעשה דבר לאותם הורים.

והיום אפילו לא מבקשים שנדווח. באופן כללי הפיקוח רוצה לדעת האם יש ילדים שהולכים באופן קבוע הביתה.

עדיין יש גנים שנשארים לצהרים כ- 5 ילדים וישנם גנים שנשארים כל 35 הילדים. --זוועה

לי אישית יש בעיה עם ילדי הבייבסיטר- שכשלהורים אין כח או צורך הם משאירים אותם בגן וכשנח להם הם לוקחים אותם.

גם כאמא אני מעדיפה יום רגיל + צהרון או מיל"ת- דמויות חדשות, רעננות. יש יותר רוגע ומנוחה מאשר בגני יוח"א בהם אנו מחוייבות "להפעיל" את הילדים בשעות הזויות אחרי ארוחת צהרים.

מה יהיה?

השמועות הן שהאופק החדש (והלא חכם) דווקא מבטל את היוח"א והגנים יהיו עד 14:00 (עוד החלטה מטומטמת ולא חכמה בעליל. שהוחלטה ע"י אנשים שאין להם כנראה שום הבנה בגי"הר ובצרכי הילד)

אבל--- ההורים בלחץ. יבוטל יוח"א??? נצטרך לשלם מועדונית???? אנחנו רוצים גנים עד השעה 17:00!!!

חבר'ה תתעוררו, אתם במיעוט כ"כ קטן לעומת כל הורי הקריירה שממש מזלזלים בנו הגננות שעובדות רק עד 15:30 או רחמנא ליצלן- 14:00.

אם לא היה ביקוש מהשטח הדברים לא היו קורים.

את פירות הביאושים אנחנו משלמים, כרגע בקטן אך בעוד כמה שנים ב גדול!!.

הילדים שסובלים מחסך הורי ממש לא יהיו יצרניים לחברה אלא נטל כבד. (לא סתם מחלות הנפש צוברות תאוצה בשנים האחרונות- וזה רק ילך ויגדל לצערי). יש גבול ליכולת ההכלה, האמפתיה וההתמודדות שלנו עם הקשיים השונים בגן מ- 7:30 ועד 15:30.

תגובה מלמדת וחשובה מאד. תודה.ד.
אני חושבת שזה לא רק דרישות ההוריםחילזון 123

אני חושבת שגם אם יש דרישה ליום ארוך עד חמש אז היו יכולים לתת את הכספים להנחות לצהרונים לדוגמא או לאיזשהן הטבות כספיות  להורים שעובדים משרה מלאה.

הבעיה שנראה שיש למדינה איזה קטע לא לעזור להורים אלא לתת חינוך אחיד לכולם שזה מעצבן מאד.

או שאולי זה סתם עצלות בירוקרטית. נאריך קצת מה שיש וזהו בלי ליצור מנגנון הנחות חדש.

אני לא חושבת שמזלזלים בגננות. אני לא חושבת שגננת שעובדת עד שתיים צריכה לקבל משכורת של מישהי שעובדת עד חמש אבל לזלזל? ממש לא. זה עבודה חשובה מאד. וגם קשה. אני חושבת שיש לגננת של הבת שלי המון סבלנות וחום. אני לא הייתי מחזיקה מעמד נראה לי...

האמת הלוואי שבמשרה שאני עובדת בה היתה לי אפשרות להשתכר פחות ולעבוד עד שתיים.

בכל אופן למרות שאני עובדת במשרה מלאה זה מדאיג אותי כל ההחלטות האלה.

למה צריכים להחליט בישבילי איפה הילדים יבלו את הצהריים. אני רוצה לבחור את הפתרון שמתאים לחינוך שאני רוצה ולא שכולם יחוייבו לעשות אותו הדבר.

אצלנו השנה האריכו רק עד שתיים וממש לא ברור לי מה זה נותן.

ואת העניין של  חינוך חובה\חינם לגיל 3 אני ממש לא יכולה להבין.

בגיל הזה הילדים שלי עוד היו בגנים קטנים עם מעט ילדים. זה ממש לא גיל לחינוך חובה.

לאחר כמה בירוריםיהודיה מא"י

אז קודם כל זה עוד לא נכנס בכל הרשויות

ועד אז זה עדין לא חובה (כלשון האתר GOV.IL - עד להחלת חוק חינוך חובה בשנת הלימודים תשע"ה, יוכלו ההורים המעוניינים בכך לבחור במסגרות פרטיות שלא הוכרו כמסגרות ציבוריות, אך ללא מימון שכר לימוד על ידי  המשרד. ומכלל לאו לומדים את ההן - אחרי זה אי אפשר, גם לא להשאיר בבית)

חוץ מזה כשהתקשרתי לברר האם אנחנו נכנסים בחוק החדש או לא החלטתי להביע גם את מחאתי על כפיית החינוך ויום החינוך הארוך.

הפקידה (הנחמדה ביותר עלי לציין) בדקה עבורי ונתנה לי מספר פקס לשלוח את התלונה

אולי ריבוי תלונות על יום החינוך הארוך (במיוחד עם עדויות אישיות של ילדים/גננות הסובלים מכך) יועיל לביטול הגזירה של כפיית החינוך ביום לימודים ארוך לגיל הרך

אז מספר הפקס הוא 025602390

יישר כחך.ד.

שלחו פקסים - לא נגד זה שמאפשרים למי שצריך - אלא נגד הכפיה.

יישר כוחך.פצקרשת
תוכלי לפרט קצת יותרחילזון 123

של מי הפקס הזה

איזה משרד\עיר וכו'

לא יודעתיהודיה מא"י

במוקד אמרו לי לשלוח לשם, ושזה יגיע לאנשים הרלוונטים

אבל ממה שהבנתי מדובר במשרד החינוך, איפה בדיוק לא יודעת

איזה מוקד זה?חילזון 123
מוקד פניות ותלונות של משרד החינוךיהודיה מא"י

תסתכלי באתר של משרד החינוך

בעקבות מה שכתבה יהודיה מארץ ישראל במאמרהאורה.

בואו ננסה לעשות משהו כנגד זה , יש לנו כח. אם יש קבוצה מספיק חזקה, אני בעד.

יש מישהי? (מי לה' אלי. חיוך)

את יכולה להצטרף לקבוצה גן סגור בפייסבוקיהודיה מא"י

זאת קבוצה של אנשים (בעיקר נשים) שפועלים נגד יום החינוך הארוך בגנים

עולה לי בראש להרים איזה מאבק רציני כולל הפגנות, שביתות וכו'.

הבעיה היא שאני אימא לילדים קטנים ולא ממש פנויה לנהל מאבקים שכאלו, וכמוני כל האחרים שמתנגדים לגזירה הזאת

את בקבוצה הזו?אורה.

חשבתי לנהל מחאה-קץ  להדרת נשים- מהבית , רוצות להיות נשים.חיוך

אני בעד טוב בבית

זה בדיוק העניין...

אני חברת הקבוצה אבל לא פעילה מאותה סיבה של יהודיה 

השבוע היה סוף סוף דיון בבג"ץ על עתירה שהגישו קבוצה של נשים שיהיה אפשר להוציא יותר מוקדם ועוד כמה דברים, והעתירה נדחתה כי השופטים החליטו שהם לא רוצים להתערב, למרות שיש להם סמכות לכך.

והמליצו ללכת לכיוון של מאבק ציבורי... 

אני אוגרת כוחות, מקווה שיהיה לי כוח לזה בהמשך, כי כרגע אני חושבת לא לשלוח בגלל השעה+מס' הילדים גם בשנה הבאה (גן 4)

אם הייתי בפייסבוק - הייתי מצטרפתפצקרשת
גם אנחנו לא בפייסבוק, בואו ננסה לחשוב על משהו אחראורה.אחרונה
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך