|לא תוקפת!! פלייז לא להפגע!|
נכון. לגברים זה קצת בעיה, לנשים זה לא. כן, ככה נוצרנו, אוהבת להשקיע בעצמנו, בגוף שלנו.. לא חושבת שזה יצר רע שצריך להלחם בו בכל כוחינו!
אלא? אין תכונה שד' שם אצלינו- אצל האדם, והוא לא צריך אותה, אם זה היה ככה, ד' לא היה שם לנו אותה..
כמו כל דבר בחיים השאלה היא מינון.. אפילו מידת הכעס, שהיא מידה שחז"ל הבליגו ב"שבחים" עליה, הרב קוק בעין אי"ה (אם מישהו רוצה מקור מדוייק שיפנה אלי..) אומר שאם ד' שם בנו את התכונה הזאת, יש לה תפקיד.
אז כל העניין פה זה של מינון. קיצוניות זה לא טוב (בד"כ..
) בת שמזניחה את עצמה, לובשת סמרטוטים, וכו'.. ממש לא עושה את רצון ד', (לדעתי..) ובטח שלא את "שקר החן והבל היופי.." וגם בת שמתגנדרת שלוש שעות לפני שהיא יוצאת מהבית, ותקנה רק בגדי מותגים באלפי-עשרות אלפי שקלים, וכל פעם שהיא יוצאת לזרוק ת'זבל היא צריכה להיות עם מייקאפ, סומק, פודרה איילנר, עיפרון, צלילית, אודם, ליפסטיק, קונסילר, מסקרה (ואני אפסיק פה כדי לא לשעמם את הבנים שלא הכירו מילה מתוך הרשימה..
) זה לא בדיוק רצון ד'
צריך לקחת את המראה החיצוני בפרופרציה, אבל, לא לזלזל בו! צריך לזכור מה עיקר ומה טפל. לא להפוך את הלבוש, וההתעסקות בחיצוניות לאלילים. [זה נשמע ענק כזה, אבל זה לא!] כשהופכים את המראה החיצוני לאליל- אם ימרח לי טיפה האיפור באיזה חתונה. הלכה החתונה! שזה יהפוך לאיזה מין מרדף כזה.. או שאיך שאני אסתכל על אנשים יהיה לפי מה הם לובשים..
ועוד דבר, חשוב לא פחות. חוץ ממינון, צריך גם לדעת זמן ומקום. אין לי עניין למשוך כל גבר ברחוב, (בדיוק להיפך..) לכן אני אשתדל מאוד להמנע ממצב כזה.. בטח שלא אעשה את זה בכוונה.. לבעלך, תהיי הכי יפה בעולם. כשאת סתם ככה יוצאת, יכולה לאהוב את איך שאת נראית, יכולה להשקיע בעצמך, אבל לעשות את זה במידה..
לסיכום: למי שלא קרא הכל. חז"ל אומרים על שקר החן והבל היופי, שאם באמת יש רק את החיצוניות. זה הבל, שקר. אבל "אישה יראת ד' היא תתהלל" במה היא תתהלל? במראה. כשיש לאישה מה להציע (במובן החיובי..) שהיא יודעת שהעיקר זה "יראת ד'", המראה לא הפוך לעיקר, אלא בתור תוספת, נכנס בפרופציה, במשבצת הראויה לו, הוא מותר, ואפילו רצוי. האישה מתהללת בו. אז לזכור- כל העבודה היא על גבולות!
בהצלחה, ושוב סליחה אם מישהו הרגיש שתקפתי אותו ח"ו..
בשורות טובות חודש טוב ושמח!!