סתם שאלה שעלתה לי בראש:דרדסבבא
עבר עריכה על ידי שיראל. בתאריך כ"ג טבת תשע"ב 16:38

[עבר עריכה עפ"י בקשת הכותב.]

למה דווקא הבנות שעליהם כתוב "כל כבודה של בת מלך פנימה" ו "שקר החן והבל היופי"

מתעסקות כל כך הרבה במראה חיצוני וגם הולכות עם בגדים שכל גבר שמכבד את עצמו לא היה חושב ללכת איתם...

נ.ב ממש לא רוצה להכליל אני יודע שיש גם כאלה שהולכות עם בגדים צנועים ולא מתעסקות יותר מידי בלבוש החיצוני...

אולי בגלל שככה הנשים מתלבשותט!הר

נאמר :"שקר החן והבל היופי" שמשמעו לדעתי שלמרות שזה האופי של הנשים לא צריך להתעסק יותר מדי בחיצוניות.

לדעתי בעקבות האופי באו פסוקים ולא ההפך.

מקפיץדרדסבבא
כי..שטוזי...=)

כמו שיש בנים שהיצר שלהם הוא להסתכל על בנות, וכו'..

לבנות זה היצ, להראות את עצמם, וכו'..

ותאמין לי, זה לא קל!! האשה נולדה, שהיופי זה דבר מאד חשוב לה.

אפשר לשאול גם הפוךאסצתי

למה הבנים שצריכים (לפחות בנערותם)ללמוד הרבה תורה לא כל כך עושים את זה?

הבעיה היא שזה לא עובד ככה יש יצר הרע שגורם להרבה טעויות...

אצל הבנים בדברים שלהם ואצל הבנות בדברים שלהם

לבת יש משיכה חזקה להתעסק הרבה ביופי שלה (כמו שלבן יש משיכה חזקה להסתקל על בנות) בעיקרון בת צדיקה וצנועה לא אמורה כל היום להתעסק ביופי שלה היא אמורה להראות טוב מכובד ויפה אבל לא מלכת אנגליה  

ובאמת זה בעיה שצריך לעבוד עליה...

"שש וארגמן לבושה.." -לא?אנונימי (פותח)

דווקא לפי דעתי יש  המון חשיבות למראה חיצוני של בנאדם (לאו דווקא אישה), בנאדם לא יכול להיראות כמו שלוך ולצפות שיתיחסו רק ל"פנימיות" שלו... נכון, צריך להקפיד לשמור על גדרי הצניעות, אבל זה לא סותר את זה שבת תתעסק בלבוש שלה.. המון... ונכון, צריך להשקיע יותר בפנימיות ובאופי ולא להיסחף ולעמוד ככלל היום מול הראי,אבל היופי הוא חשוב, וגם לו יש תפקיד חשוב בהצגת האופי של הבנאדם כלפי  חוץ.

לא אמרתי להראות כמו שלוךדרדסבבא

אבל גם לא להתעסק יותר מידי בחיצוניות להראות מכובד וזהו

רוב הגברים שאני מכיר כמעט לא מתעסקים בלבוש שלהם והם לא נראים כמו שלוחצוחק

בדיוק בגלל זה הדברים נכתבו עליהם.אוסנת

כדי שידעו לאזן את עצמם.

וגם אותך אני רוצה לאזן -

יופי זה לא רע. זה לא "לא צנוע" ומיותר.

יופי הוא חלק מעבודת ה'. 

אדם (גם גבר!) שואף ליופי ואסתטיקה, כחלק מהשאיפה הפנימית שלו - לשלמות.

מתי הדברים יפים בעיננו? מתי המוזיקה שאנחנו שומעים עריבה לנו?

כשהם הרמוניים.

מתאימים.

אדם, מטבעו, רוצה לחבר בין הדברים ולאחד אותם.

למצוא לכל כח את המקום שלו המדויק, באיזון, ולא לוותר על שום דבר.

כך המציאות תהיה מושלמת.

והשאיפה הזו לשלימות, היא בעצם שאיפה לריבונו של עולם (כי הוא הוא השלימות).

וזה מה שהוא רוצה מאיתנו - שנעמול על השלימות פה, בעולם הזה.

גם ע"י יופי.

נראלי דווקא בגלל זה!כנרית על הגג=)

בטבע של הבנות להתעסק ביופי ובמראה חיצוני, אז להן אומרים את זה כדי להזהיר ולשמור...

מקפיץדרדסבבא
מקפיץ קפוץדרדסבבא
אוסנתדרדסבבא

מתי פעם אחרונה שראית גבר עומד חצי שעה מול המראה?

אני לא אומר שלא צריך בכלל להשקיע בחיצוניות אבל לא בצורה מוגזמת כשכל היום רק מתעסקים בחיצוניות

אז הדברים ממש לא "הרמוניים"

סתם שאלה שעלתה לי בראש...ד"ר אריק

בס"ד

למה זה מפריע לך?

אז אנחנו מתעסקות "יותר מדי" ביופי החיצוני שלנו, SO? כואב לך?

אני משתגעת מאנשים שמזניחים את עצמם, או ככה זה לפחות נראה, משתגעת! הלו!!! ככה אתה מכבד את עצמך? ככה אתה מכבד את עבודת ה' שלך?

כדי לכבד מישהו אחר, דבר ראשון צריך לכבד ולהעריך את עצמי. לא ברעיון ה"גאוותני" שבדבר, ממש לא, אלא, בענווה שבדבר. אדם צריך להכיר ביכולות שלו ובחסרונות שלו. זאת ענווה אמיתית.

נראה לך הגיוני, שרב יבוא להעביר לך שיחה והחולצה שלו תהיה מקומטת? שהשיער והזקן שלו יצמחו פרא? אני עוד לא מדברת על דברים מזעזעים באמת, אלא רק על דברים קטנים- נכון, שמראה חיצוני לא קובע, הוא לא, אבל כולנו בני אדם, וכולנו יודעים שדבר ראשון שרואים אצלנו זה המראה החיצוני. רב שיבוא ויעביר לי שיחה עם חולצה מקומטת, או קצת מלוכלכת, בתת מודע שלי, אני לא אעריך אותו, ולא אתייחס ברצינות לשיחה, למה? כובע! אני לא יודעת להסביר לך את זה.

ותאמין לי, שבין הדברים שאני הכי שונאת זה שמתייחסים על מראה חיצוני כאל אישיות האדם.

נכון, צריך לאזן בין הדברים, לא ללכת על הקיצוניות שבדבר, להתעסק רק במראה חיצוני, או ללכת לקיצוניות השניה, לא להתעסק בה בכלל- אתה לא יכול להתקיים.

האדם עשוי משני חלקים: גוף, ונפש. גוף ונפש זה חלקים בלתי נפרדים, מה שאומר שאתה צריך לטפל בשניהם. נפש- צריכה אתה מזון שלה- מזון רוחני, וגוף צריך את המזון שלו- מזון גשמי.

גוף, לא יכול להתקיים בלי נפש- מה שאומר, שאם תטפח רק את הגוף, ותזניח את הנפש- לא תשרוד.

נפש, לא יכולה להתקיים ללא הגוף, ככה, שאם תטפח רק את הנפש, ולא את הגוף -לא תשרוד.

(וצער לי שאני לא זוכרת מי אמר את הדברים האלה...)

תמיד צריך לשלב בין הדברים.

יום טוב, ד"ר אריק.

"שקר החן והבל היופי"-אש להבה

זה לא אומר שאי אפשר להשקיע בחיצוניות.

נכון, יש בנות ששעה בלי מראה זה בלתי אפשרי, אבל כמו ששטוזי אמרה, יש לנו יצר, אז אנחנו משתדלות לא להפגין אותו יותר מדי, אבל בדיוק בגלל זה יש לנו יצר, כדי שנתגבר ונעבוד על עצמנו.

ד" אריק לא אמרתי לא להשקיעדרדסבבא

בחיצוניות ולהיות מוזנח אבל כמו שאני רואה היום בנות משקיעות בחיצוניות בצורה פשוט מופרזת

כל עוד זה לא פוגע בדברים חשובים אחרים,כנרית על הגג=)

וזה נותן הנאה, למה לא?

בנים אוהבים לשחק כדורגל, בנות אוהבות להתייפייף...

זה בדיוק מה שאמרתי.אוסנת

אישה יותר נוטה להוציא לפועל את ההרמוניה שביופי (טבעיות).

ואיש יותר נוטה לעמול בשכלו כדי להשיג הרמוניה.

וההרמוניה הכי גדולה, כשהדברים מתחברים.

מאוד הפריע לי מה שכתבת, כי חשתי הרבה זלזול כלפי הבלתי מוכר לך,

במקום לקבל שיש אנשים שונים שיכולים להוסיף גם לך משהו בחיים.

ברוך ה' שאתה לא מתחבר לזה - כי זה לא אתה!

אבל תכיר בזה שלא לכולם יש אותו איזון בנפש כמו אצלך.

חצי שעה מול המראה, לבחורה שעושה את זה באמת מתוך רצון פנימי, ולא מלחץ חברתי/לחץ להראות מושלמת -

זה הדבר הכי מקסים שיכול להיות.

וחצי שעה לגבר - באופן כללי לא. כי אסור להסתכל במראה. זה לא מה שהוא צריך להביא לעולם.

אז מה נשים צרכות להביא לעולם יופי? אופנה?דרדסבבא
אישה מטבעה היא יותר אומניתענבל

חלק מהאומנות הזאת מתבטא בלבוש של האישה עצמה.

מה נועדנו להביא לעולם?

חוץ מילדים, אנחנו מיצגות את חוש האסטתיקה, הניקיון.

להיות חצי שעה מול המראה בשבילי נגיד זה המון אבל יש נשים שזה מה שהן צריכות.

מצווה על אישה להראות יפה, יש כאלה שלוקחות את זה גם לתחום של איפור וכו' ואז לוקח להן חצי שעה אם לא יותר.

ויש כאלה כמוני שיפה בשבילן זה מטופחת נורמלית ולא מוזנחת ואז לא לוקח יותר מרבע שעה.

מאוד תלוי באישה.

אבל אין בעיה בלהיות מול המראה חצי שעה אם זה באמת כי בת מלך צריכה להראות טוב.

אם זה בגלל אופנה ולחץ חברתי אז....... אני קצת מסתייגת.

לא רק. שמתי בסוגריים "טבעיות".אוסנת

וכמובן שגם נשים הן חכמות שצריכות להוציא לפועל את חוכמתן,

וגם לגברים יש טבעיות שמתגלה -

אבל זה לא העיקר.

מקפיץץץץץץץדרדסבבא
מי אמר שלהתעסק החיצוניות זה רע?שואפת למעלה..!

|לא תוקפת!! פלייז לא להפגע!|

נכון. לגברים זה קצת בעיה, לנשים זה לא. כן, ככה נוצרנו, אוהבת להשקיע בעצמנו, בגוף שלנו.. לא חושבת שזה יצר רע שצריך להלחם בו בכל כוחינו!

אלא? אין תכונה שד' שם אצלינו- אצל האדם, והוא לא צריך אותה, אם זה היה ככה, ד' לא היה שם לנו אותה..

כמו כל דבר בחיים השאלה היא מינון.. אפילו מידת הכעס, שהיא מידה שחז"ל הבליגו ב"שבחים" עליה, הרב קוק בעין אי"ה (אם מישהו רוצה מקור מדוייק שיפנה אלי..) אומר שאם ד' שם בנו את התכונה הזאת, יש לה תפקיד.

אז כל העניין פה זה של מינון. קיצוניות זה לא טוב (בד"כ..) בת שמזניחה את עצמה, לובשת סמרטוטים, וכו'.. ממש לא עושה את רצון ד', (לדעתי..) ובטח שלא את "שקר החן והבל היופי.." וגם בת שמתגנדרת שלוש שעות לפני שהיא יוצאת מהבית, ותקנה רק בגדי מותגים באלפי-עשרות אלפי שקלים, וכל פעם שהיא יוצאת לזרוק ת'זבל היא צריכה להיות עם מייקאפ, סומק, פודרה איילנר, עיפרון, צלילית, אודם, ליפסטיק, קונסילר, מסקרה (ואני אפסיק פה כדי לא לשעמם את הבנים שלא הכירו מילה מתוך הרשימה..) זה לא בדיוק רצון ד'

צריך לקחת את המראה החיצוני בפרופרציה, אבל, לא לזלזל בו! צריך לזכור מה עיקר ומה טפל. לא להפוך את הלבוש, וההתעסקות בחיצוניות לאלילים. [זה נשמע ענק כזה, אבל זה לא!] כשהופכים את המראה החיצוני לאליל- אם ימרח לי טיפה האיפור באיזה חתונה. הלכה החתונה! שזה יהפוך לאיזה מין מרדף כזה.. או שאיך שאני אסתכל על אנשים יהיה  לפי מה הם לובשים..

ועוד דבר, חשוב לא פחות. חוץ ממינון, צריך גם לדעת זמן ומקום. אין לי עניין למשוך כל גבר ברחוב, (בדיוק להיפך..) לכן אני אשתדל מאוד להמנע ממצב כזה.. בטח שלא אעשה את זה בכוונה.. לבעלך, תהיי הכי יפה בעולם. כשאת סתם ככה יוצאת, יכולה לאהוב את איך שאת נראית, יכולה להשקיע בעצמך, אבל לעשות את זה במידה..

לסיכום: למי שלא קרא הכל. חז"ל אומרים על שקר החן והבל היופי, שאם באמת יש רק את החיצוניות. זה הבל, שקר. אבל "אישה יראת ד' היא תתהלל" במה היא תתהלל? במראה. כשיש לאישה מה להציע (במובן החיובי..) שהיא יודעת שהעיקר זה "יראת ד'", המראה לא הפוך לעיקר, אלא בתור תוספת, נכנס בפרופציה, במשבצת הראויה לו, הוא מותר, ואפילו רצוי. האישה מתהללת בו. אז לזכור- כל העבודה היא על גבולות!

בהצלחה, ושוב סליחה אם מישהו הרגיש שתקפתי אותו ח"ו..

בשורות טובות חודש טוב ושמח!!

יש למטה סיכום למי שאין כוח לקרוא הכל.שואפת למעלה..!
הבעיה היא שברוב הפעמים זה כן פוגע בדבריםדרדסבבאאחרונה

אחרים. למשל למה שבת תלך בחורף אם חצאית מעל הברך אם לא בגלל שזה באופנה?

זה ברוב הפעמים בא על חשבון הצניעות

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך