הנה היא מתקרבת
פורשת את כנפיה
מלאה זיו כולה אורה
באושר מלטפת
אותנו היא עוטפת
כיפת כנפי השכינה,
מכל מקום רואים את האור
מרגישים את השפע
מרגישים את הדרור..
הנה היא באה
הנה היא מגיעה
הג-א-ו-ל-ה!!!
אני מאמינה באמונה שלמה. בביאת המשיח. ואע"פ שיתמהמה. עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא.
אני מאמינה באמונה שלמה. בתחיית המתים בעת שיעלה רצון מאת הבורא יתברך שמו ויתעלה זכרו לעד ולנצח נצחים.
אני אומרת את זה כל בוקר, לצערי בערך כמו תקליט שבור, אבל בעצם למה אני אומרת ככה? הרי אני יודעת שיש משנה שאומרת: "אל תעש תפלתך קבע אלא רחמים ותחנונים" אחד הפירושים ע"פ רבנו עובדיה מברטנורא, זה לא להתפלל כדבר קבוע שאתה רגיל בו אלא כל פעם להתכוון מחדש כאילו זה פעם ראשונה.... ולמדתי הרבה ושמעתי הרבה על מעלת התפילה והאמונה ו...? מה לא יוצא מזה כלום?
כאילו כל בוקר להגיד כמו תוכי 13 עיקרי אמונה זה לא כזה גבורה, בא נגיד בכלל לא, כי אם אני אומרת אותם כמו תוכי אז רגע אני מאמינה בהם באמת? או מדקלמת אותם כי זה מה שכתוב לי אחרי עלינו לשבח, 6 זכירות ו13 עיקרים...?
חבר'ה, איפה האמונה שלנו? היא נטועה במקום האמיתי? נמצאת שמה בפנים באמת? או שאנחנו מאמינים כי: ככה חונכנו, המציאות הוכיחה שה' קיים, וכו', אבל אנחנו יודעים שזה קיים אבל לא מרגישים!!! איפה הרגש, בדברים אחרים הוא פועל כ"כ, אתם יכולים לראות בנאדם מתרגש ממשחק כדורגל אבל בתפילה הוא לא נראלי כ"כ יתרגש, גם לא רבע מהריגוש, איפה אנחנו? ואיפה ה'? כמה התרחקנו...
אנחנו לומדים תנ"ך, והעניין הבא מצוי לדעתי לא מעט (במיוחד אצל בנות אני חושבת) כל הזמן מדברים :
'דור המדבר', 'עמ"י חטאו בע"ז', 'עמ"י חטאו בחטא העגל' 'עמ"י גלו מא"י'
אבל ה'עם ישראל' האלה זה בעצם אנחנו! אבותינו, הדורות שקדמו לנו,
לפעמים אנחנו חושבים (לי יצא לחשוב לפחות) שאומרים כל הזמן שיש ירידת הדורות, אבל ראיתם מישהו משתחווה לפסל? לשמש? לירח? מתי אתמול? היום? (לא מדברת על הודו כן?
) בארץ ישראל....
אני לא!
ראיתם מישהו עושה לעצמו עגל מזהב שינהיג אותו? אנחנו בלי מתן תורה יציאת מצרים קריעת הים וכו' לא עושים עגלים, אז מה הולך פה? זה ירידת הדורות?
אז זהו שכן! כי זה אולי מצחיק אבל הרבה אנשים מתייחסים לעולם הגשמי כעל ה-דבר, מאמינים שהם אלה שיכולים והתפקיד של ה' הוא רק בתיאוריה לא בפועל....
אומרים על דברים בעזרת ה' בעזרת ה', אבל רגע אתם באמת באמת מאמינים בה' שהוא יכול לשנות את המציאות מטוב לרע מרע לטוב בשניה בדרך הכי לא הגיונית בעולם לעשות ניסים מופלאים? בעזרת ה' לפעמים אומרים מתוך הרגל. (לא כולם... אבל יש אנשים גמאני לפעמים
)
מה הולך פה? למה כ"כ מבלבל?
עולם אחד, וכ"כ הרבה בלבולים, ראיתם מזה?![]()
אז זהו ש>>>
כל דור יש לו את המדרגה שלו, כל דור עומד על מדרגה שונה משל קודמו ומשל אחריו. ויש לו את הדברים שבהם הוא יותר ואת הדברים שבהם הוא פחות, את המעלות ואת החסרונות שלו.
אבותינו חטאם היה על עצם כך שהיה להם ניסים גלויים, היה להם בית המקדש, כאילו אם היום במצבינו ככה היה לנו ניסים כמו שלהם, אני חותמת לכם כולם היו מאמינים בה' כמו לאיודעת מה..
זה היה החטא העיקרי שלהם, לא עצם העבודה, איך שמעתי פעם "לא מקבלים עונש על החטאים עצמם, אלא על עצם זה שלא חזרנו" אז הם חטאו עם גילוי השכינה, ולא תמיד חזרו, היה להם נביאים צדיקים כ"כ, והם לא הקשיבו להם, זה היה החטא העיקר שלהם, ולא עצם החטא עצמו.
ואנחנו צריכים בעצם לקחת ת'צמינו ופשוט להאמין בעיניים עצומות (לא
כן?
) להאמין בכל סיפורי המעשה והמופת שהיו לאבותינו, להאמין בלב! ברגש! זאת חלק מהעבודה שלנו! חלק חשוב!
לקחת את מה שאין לנו, אין לנו גילוי פנים היום, וליצור את זה לעצמינו כל אחד לעצמו וכל אחת לעצמה, להאמין בליבינו באמת! ע"פ מה שהיה פעם, להאמין בהכל שזה אמת!
ויש לנו גם עדים הקיימים לעולם" השמיים והארץ, כמה פעמים אומרים לנו "נמצאו ממצאים עתיקים" הממצאים העתיקים האלה מוכיחים לנו בבירור את קיום כל סיפורי התנ"ך מדרשי חז"ל את הכל! ועל פי זה אנחנו צריכים להאמין, זה קשה - אבל זה משתלם בעזרת ה'!!!! ע"פ האמונה בעצימת עיניים בלי הוכחות חותכות לגמרי, יש הוכחות אבל לא מטוורפות....
שנזכה להתפלל, ללמוד תורה, גמרא (לבנים שבנינו
) להתקדם הלאה, לעבוד את ה', כאילו כל פעם מחדש, לקחת את המשנה של "אל תעש תפלתך קבע אלא רחמים ותחנונים" לכל יום מחדש, בכל נושא (לא בעניינים גשמיים מדי כן?-) מישו פה עוד יחליט שכן אני אהיה כל יום בערוץ 7 כאילו אני מתלהב היום מחדש מהערוץ ופעם ראשונה שאני רואה אותו ומתלהב
אז לא!
) ובעזרת ה' מזה נצמח! מהאמונה הפנימית שבליבינו פנימה!!
באהבת ישראל..
יונה קטנה...
נ.ב.
כל הנא' לעיל נאמר ע"פ תובנות שלי מדברים שלמדתי ושמעתי, יכולהיות שיש דברים שבהם אני טועה/לא מדייקת מוזמנים בשמחה להעיר ולהאיר
שבת שלום שנזכה לגאולה!!!