"שירשור השירים הגדול"נעמה*

בס"ד

לכל המשתמשים הרבים בכל השירשורים שהיו- תקראו את זה טוב-טוב!

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/232171

אם עד עכשיו היו התלבטויות על הנושא- חוקי/לא, מוסרי/לא

נראה לי שזה נאמר כאן בצורה מפורשת מאוד- הדברים האלה הם גזל ואסורים.

לי לפחות זה ממש האיר את העיניים- דברים שלנו נראים של שניה אחת ו"מה הבעיה בכלל"?

הם עברות חמורות מאוד של בין אדם לחברו- שיו"כ לא מכפר עליהם.

שנזכה להתקדם ולהתקרב אל ה' כמה שיותר! דוס

מוגזם לחלוטין.שיראל.

עם כל הכבוד, הוא אינו פוסק, ופוסקים מתירים להוריד "שיר יחיד" אם אינו יקנה את הדיסק, וכד'.

בכל מקרה - אם הזמר הוא דתי (כגון - מרדכי בן דוד) באמת אין סיבה שלא תשמע את כל השירים בדיסק, ולכן ראוי לקנות.

אבל אם הזמר חילוני, ו9/10 מהדיסק אני לא אשמע - אין שום עניין לקנות את כל הדיסק בשביל שיר אחד.

כמובן, מה שהוא אמר על הורדת דיסקים שלמים - מסכימה איתו לחלוטין. גם אני הזדעזעתי.

אבל צריך לשים לב לא להקצין ו"לעשות דין לעצמך".

אגב, היו פה המווווון שירשורים בעבר בנושא, עם כל שירשור שירים חדש שנפתח זה עולה..

הוא נסחף בטירווווףףף...תהילול

לא יודעת מה איתכם. לא הוא ממש לא עשה חשק לקנות דיסקים שלו..

הוא ממש לא נסחף...אנונימי (פותח)

לגיטמי לגמרי שבנאדם שמשקיע בהוצאת דיסק לא ירצה שכל אחד יוריד את השיר בקלי קלות ובחינם את השירים שלו.

מה קשור נסחף???

חוץ מזה שכשמדובר ביוצרים דתיים וחרדיים, זו קצת חובתנו לעודד אותם ליצור מוזיקה מ"שלנו" ולהעריך את העבודה שלהם.

משפטים כמו "אני ממילא לא אקנה... " "זה רק שיר אחד!" הם תירוצים עלובים, עלובים בטירוף. סליחה.

מצד שנימושיקו

שקונים דיסקים זה נשרט ויוצא מידי שימוש תוך לא הרבה זמן - תלוי כמות השימוש, במקרה כזה מי שקנה דיסק מפסיד, וזכותו המלאה לצרוב.

אם רוצים לעודד מוזיקה משלנן שיקימו עמותה שתוזיל את מחירי הדיסקים ע"י השתתפות בהפקה, שמוכרים דיסקים במחירים יקרים (50/60 ש"ח לדיסק שנשרט די מהר) זה מעודד צריבות.

לא קראתי-צעיר רענן

אבל מושיקו - יש הגדרות גם בחוק שאם קנית את הדיסק מותר לשימוש לך ולמשפחתך משהו כזה, ולכן אתה יכול להעלות למחשב את הדיסק, אבל לא לפרסם לציבור...

אוי נו.קטנציקאחרונה

הכל לגיטימי, חוץ מהקטע של "אסור לשמור בשני מקומות". אז אם אני קונה אחד, אני אצטרך לקחת איתי רדיו טייפ לכל מקום??? יצאתי לטיול. אני שם בMP, שומע, וחוזר הביתה! זה לא שאני מעביר את זה לאחרים או משהו...
אם קניתי דיסק אחד למשפחה, ויש לי שני רכבים במשפחה, אני צריך לקנות שני דיסקים??? אני אעביר את הדיסק עצמו מרדיוטייפ לרדיוטייפ. והוא די נסחף.

הוא צודקדרדסבבא
זה פשוט לא נכון!אנונימי (פותח)

אני שאלתי רב גם אם אני לא אקנה בחיים את הדיסק הוא אמר לי שאסור!!!

אבל תכלס. האם כל מה שכתוב שם אמיתי?פלספנית

בעזהי"ת

הרבה פעמים מעדיפים לקנות דיסק ולא פיצה; כי 'דיסק הוא לא מתכלה'. כי מדיסק יכולים להנות הרבה אנשים, וכאלה. 

הוא אומר שאם נשרט לך דיסק אחרי שנה, את צריכה לקנות חדש. כלמיני דברים שמאוד-מאוד מוקצנים..

לא הסכמתי עם מה שהוא אמר..ניגונים

מאותם סיבות שאמרו לפני.

מעבר לכך- שיש דרך להגיד דברים.

(למרות שאני תוהה אם זה לא עשה לי כ''כ אנטי, פשוט כי האמת שנמצאת בחלק ממה שהוא אמר, לא נוחה לי.)

אני באופן אישי יודעת.עץ על מים

שאני לא קונה דיסקים!

לכן אני מורידה והכל, כי אני בכל מקרה לא אקנה ולא משנה אם יהיה לי שירים בכלל או לא אני לא קונה דיסקים.

אז זה לא הפסד מבחינתי...

כמדומני שזה עדיין אסור לדעות שאוסרותשואף לאור

שאלו פעם רב את השאלה הזאת והתשובה לא הייתה שמותר כמדומני,אני חושב שכדאי לך לשאול באופן פרטני.

הוא באמת קצת נסחף....ענבל

אמנם הורדת דיסקים זה לא בסדר אבל להוריד שיר אחד?!

וגם מה שהוא אמר לגבי היוטיוב....

אני חושבת שאם ככה הוא חושב אז באמת שירים שלו אל תורידו אבל יש זמרים שלא יאמרו ככה.

וכבר ראיתי זמר שאני לא זוכרת את שמו שאמר שהוא מוחל וסולח לכל מי שעושה את זה כי הוא מבין שזה מה שעושים היום.

נשמות...רק תיזהרו מלשון הרע...=]בל"חית
ואווו! אתם קולטים שמ7 לא הגיבו פה??!!!תהילול
לא כולם ככה...אדם אחד

אני בטוח שרוב הזמרים לא היו עונים בכזאת תקיפות. הם יודעים שזה לא יעזור, במיוחד החילונים, ומתייאשים מראש.

וזה שונה מנעליים או פיצה, ששם המוכר מפסיד על כל פיצה שהוא נותן, וברור שהוא לא יתן בחינם, אבל בשירים האומן לא מפסיד.

וגם הקטע של להעתיק את הדיסק למחשב ולרכב, שיהיה לו בשני מקומות, נראלי שהוא צריך להודיע את זה על הדיסקים, כי זה ממש מוזר, ומי שקונה את הדיסק לא יודע שלזה הוא התכוון.

תחשבו על זה...הסטלן הקטן

זמר שמוציא היום דיסק משקיע בסביבות 50000 שקל!!!!

אז זה הדבר הכי לא מוסרי שיש ללכת להוריד אותו...אולי שיר אחד שניים זה נורמלי..כי זה יותר זניח ואפשר דך זה להכיר את הדיסק..אבל דיסק שלם????וגם אם לא הייתם קונים גם ככה...עובדה שהסוף הורדתם וכן רציתם את המוזיקה....וברמה הכי בסיסית...אתה אוהב זמר/ להקה מסוימת למה לאתתמוך בהם בצורה הכי מינימלית ותשלם להם על מה שהם עושים ולא תגנוב מהם??

ומושיקו-נכון שדיסקים נשרטים..אבל מה הקשר??בגלל זה לגנוב..תקנה דיסק תצרוב אותו ותשתמש בצרוב ואת המקורי שים בארון...

חוץ זה הגעיל אותי שעשו הפרדה בין זמרים חילוניים לדתיים ולא משנה הסיבה..

צודק בהחלט!!חרותיק

חוץ מדבר אחד שלא אהבתי, זה שאפשר לשמור רק במקום אחד.

כל ה שאר-צודק ממש.

ואני יכולה ב"ה להגיד שמעולם לא העליתי או הורדתי שום שיר

ל/משרשור השירים.

ממש צודקת!!אחי
הוא ממש צודק, כל זמר שמפרסם שיר, (תקראו ת'תגובה)אפרת234

כל זמר שמפרסם שיר, רוצה להרוויח מזה משו, וגם אם כל אחד, מוריד רק שיר אחד, וחושב שזה מותר, הזמר בסוף מפסיד מזה, כי אתה מוריד, ואז אתה מעביר למיליון האנשים שאתה מכיר, והם מעבירים לכולם, ובסוף הזמר לא מרוויח, וזה גזל גמור@

היה על זה המון שרשורים.ענבל

ויש שם פסק הלכה ששיר אחד מותר.

לא זוכרת מי אמר.

וגם משהו של טיפה בים או משהו כזה.

קיצור יש התרים.

ענבל תראי את הקישורים שהבאתי-משה ר-

ההיתרים הם בתנאי שהוא לא מקפיד..

.....rubh,

אני שמעתי איפשהוא... שאפשר להוריד שירים, כי מבחינת פרנסה (יעני, גזל מהזמר...) זה יוצא שחלק קונים דיסקים, וחלק מורידים (ז"א לא רק מורידים...)... ככה שזה לא כזה משנה והוא עדיין מרוויח (גם מהופעות וכו...)

אבל, מי אני שאפסוק בזה?!צוחק

מהקישור שלך ראיתי שהרב ליאור מתיר הלא כן?ענבל
נכון-משה ר-

אבל נראה לי שהוא היחיד שמתיר לגמרי, ולא ראיתי שום הסתייגויות אצלו..

בכל מקרה נראה לי שאם הזמר מקפיד מאד כמו הנ"ל עדיף שלא להוריד, רוב הזמרים ככל הנראה לא ממש מקפידים אז אפשר להקל לענ"ד...

הרבנים(הרב אליהו ר'ב אברום יבדל"א הרב ליאור התירוי"ל

מי שמעלה=גזלן

לאחר מכן דין סחפו נהר!

י"ל- מקור?ט!הר
שאלה בכיפה-משה ר-

תוכן השאלה:
בס"ד

כבוד הרב, שלום.

יש לי כמה שאלות.
1. האם מותר לי להוריד משחקים ושירים מהאינטרנט? אני מבקש תשובה ברורה. אם יש אפשרות, אני מרגיש שאני מפסיד. אם אין אפשרות, אני פוחד לעשות זאת. אני פוסק לפי הרב מרדכי אליהו זצ"ל. הייתי רוצה לדעת בבקשה תשובה ברורה לנושא, כי בפעם הקודמת ששאלתי, ענו לי תשובות כגון "מותר אבל אסור", ו"יש הרבה חילוקי דעות בנושא".

תוכן התשובה:
שלום לך

1. אסור !!!
באיסור תורה אלא אם קבלת רשות מהבעלים.
אמנם שמעתי אומרים על אחד מגדולי דורנו שאולי מותר אבל כיון שזה איסור תורה אז כאשר יש חילוקי דעות חובה ללכת אחרי המחמיר. כמו כן זו חובה מסיבה נוספת שכל מקום שניתן לברר אז חובה לברר וכאן את יכול לחפש את הבעלים ולשאול אותם אם הם מרשים.

לגבי שמיעה בלי להוריד אני משער שזה מותר כי זה נמצא שם לצורך זה ואם צריך להרשם או שישנם תנאים אחרים - חובה למלא אותם לפני השמיעה.

הרב ליאור הי"ו ידוע שהוא מתיר...האדמו"ר מצנעא

אבל ר' אברום שפירא וחכם אליהו זצ"ל? על זה לא שמעתי. יש מקור?

רוב המגיבים עושים סלט מכמה סוגיותעוקר הרים

לרוב הפוסקים מי שמוריד שיר צריך לשלם על כך בדיוק כמו מי שנוסע בכביש 6- גם אם אתה מוריד שיר אחד אתה צריך לשלם על כך (ישנם אתרים שמאפשרים לקנות שיר בודד).

ישנם פוסקים שהתייחסו לשימוש בשיר כגזל ממש ואתם פוסקים התירו אם כבר גזלנים הפיצו את השיר באינטרנט הרבה זמן, אבל כולם הדגישו שזו לא מידת חסידות גדולה. לדעתי חלק מאותם פוסקים היום יאסרו גם אם השיר נפוץ באינטרנט מכיוון שכיום אפשר לתבוע מי שמעלה שירים לאינטרנט והעונשים על כך חמורים. תוך כמה שנים יהיה מערך אכיפה אפקטיבי בנושא ויהיה מאד לא משתלם להפר זכויות יוצרים.

לכל הפוסקים מותר להוריד למחשב או לצרוב דיסק שאתה קנית לשימוש עצמי בלבד. אם הדיסק המקורי נשרט תוכל להשתמש בעותק שהכנת.

זה נכון אבל...eladweisz

כל אמן יודע (ואם לא הוא ממש ממש מנותק מהמציאות) שכל שיר ואלבום שמוציאים ישר מעלים אותו לאינטרנט.

אין מה לעשות נגד זה.

בתור אחד שמוריד שירים אני יודע שאני בחיים לא יקנה אלבומים וסרטים ואני תמיד יוריד.

אולי אם המחירים יהיו נורמאליים אני יקנה...

אלעד.

הוא צודק לגמרידרדסבבא

ואם הוא לא מסכים זה ממש גנבה

אנשים - נסחפתם.נו"ש

אם קניתי פיצה - האם מותר לי לחלק ל - 2 ולתת לחברה שלי\אחותי\אמא שלי וכו'?

בדיוק אותו דבר. רק מה לעשות, שדיסק אי אפשר לחלק ל-2. אז צורבים

דוגמא ממש לא טובה-משה ר-

אוכל הוא נגמר לכן אין בעייה להעביר למשהו אחר..

שיר זה דבר שהיום הוא אצלי מחר הוא אצל 100.000 איש ואם כל אחד יעביר שיר במקום לקנות , האומן מאבד את הפרנסה שלו...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך