חרדיה שלא מבינה באיזה צד המיזרחיסטים...איפה אתם??אנונימי (פותח)

תגידו ת'אמת לא נימאס לכם לחיות בבלבול כזה ענק..

מצד אחד הלכה מצד שני מה שבא לכם..

איך בני עקיבא מסתדר עם נגיעה ובנים בנות-דבר האסור על פי ההלכה..

וכן מבחינת הבנות-חצאיות ללא גרביים מזה הפסיחה על 2 הסעיפים במוצהרות כזו??????????

ה' ירחם ויעזור...די לאמונה בשיתוף,או חרדים לדבר ה'..או חילונים אבל די... די!!! לשטויות הללו הכל יחד...

אתם מתגייסים לצבא ומתבאסים על זה שמביאים נשים וכו' או כשרות..

למה לא הצהרתם קודם"חכם עיניו בראשו"!!! אתם ניכנסים למחלוקות ואז מתפלאים למה לא הולך לכם בכלום...

נוער הגבעות....--גם הם עם השטויות שלהם...דדדדדדדיייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!

אתם הורסים את המדינה..

אשמח לקבל הסברים מדויקים בנושא..!!!!--מרציניים עם תשובות

אני לא רואה את הזרם הדתי הולך נגד ההלכה.הרהור

גרבים זה נושא חלוק.

נגיעה זה לא מקובל. זה שאנשים לא שומרים נגיעה זה לא אומר שזה לגיטימי.

חבל, כי אני רואה...אנונימי (פותח)
לא הבנתי את התגובה,זה אסור הלכתיתשואף לאור
לא הבנתי את מה שאמרת על נגיעה...האדמו"ר מצנעא
תיקון-מזרוחניקים.. לא מזרחיסטים.. <יוני>
למה בהתרסה??ט!הר

באמת שאין לי חשק לענות לך.

וואלה גמלימצפה אביחי
כך חרדים קוראים לדתיים בד"כצעיר רענן

מזרחיסטים..

תאכל'ס צודקת יש הרבה בעיות..יש הרבה סטיגמות, וגם הציבור החרדי מושלם...

תאכל'ס הציבור החרדי גם הרבה פעמים רקוב ומטייח דברים, אין מה לעשות לכולם יש מעלות וחסרונות,

כמו בצבא שיש כמה חילות[הים,יבשה,מודיעין] כך כל ציבור עם התפקיד שלו..

יתכן שהתפקיד של הציבור החרדי הוא יותר הלימוד תורה,

אבל התפקיד של הציבור הדתי הוא לקיים את א"י, ולהביא את בשורת הגאולה והיציאה מהגלות!

את רוצה שאני אתנגח בכם?מה הבעיה - אתם החרדים גלותיים, נמצאים בשטיבלעכים שלכם ולא יוצאים לעבוד, אין לכם פרנסה חיים על חשבון הציבור ועל חשבון משלם המיסים,אין לכם מעשה עם התורה אלא רק לימוד ולכן סופה להתבטל!

אתם כל היום יורקים על נשים באוטובסים, חוסמים כבישים ומתחבקים עם אחמניג'ד(

)

אהה.. ושכחתי את כרגע פרוצה איומה שאת משתמשת באינטרנט!!!!!בוווושהההה!!!
בקיצור, קשוט עצמך ואח"כ קשוט אחרים, תתקני את הציבור שלח ואנחנו את שלנו!

לא ואני ממש לא מזרוחניק, נוער ואנשי הגבעות הם האנשים הכי שפויים במדינה הזאת!

אני די מזדהה...אנונימי (פותח)

על הציבור ה"תורני" שמעת?

יש לזה כל מיני שמות- דוסים, קיצוניים, דינוזאורים.. (סתם)

אבל זה באופן כללי ציבור דתי לאומי שמקפיד יותר על ההלכה ומשלב בין ערכים של צבא ומדינה.

ולמה בעצבן על מוצ"ש???????<צ>קשקשן על הגג
אנחנו הורסים את המדינה?!SimplePlan

תסבירי לי מאיפה לעזאזל הבאת את החוצפה להגיד את זה?

מממ כי אנחנו בקטע של שילוב-לשלב .נושי104

[אגב , למה מזרוחניקים ? מיזרחיסטים ? דתיים - דתיים לאומים קוראים לזה היום ]

נכון , יש את התורה , וביחד עם התורה אנחנו משלבים גם את ארץ ישראל , וגם עבודה , וגם לאחד את העם וכאלה .. 

וממש אל תכניסי את בנ"ע לעניין הזה .. 

וחצאיות בלי גרביים ?! יש ויכוח גדול על זה , ואני זוכרת שיש איזה רב אחד שמתיר , ובגלל שהוא רב גדול - אז סבבה . אז מי שהולכת ככה - יש לה על מי לסמוך . 

ותמיד את יכולה להשאיר את העניינים ככה - נגיד בצבא יש בעיות צניעות , בעיות כשרות , אז בואו לא נתגייס . 

[ואני לא מדברת על אלה שלא מתגייסים מבחינה אידיאליסטית וכאלה .]

זה לא אמור להיות ככה , זה אמור להיות - נכון , בצבא יש בעיות צניעות , ובעיות כשרות , ואנחנו מודעים לבעיות , אבל אנחנו נבוא , מבפנים , ונעשה שינויים . נשפיע . 

וחוצמזה , שבד"כ קיצוניות זה לא כזה טוב .. צריך למצוא את דרך האמצע , השילוב , שזה בעצם הדתיים הלאומיים ..

ובכוונה אנחנו לא משייכים את עצמינו ל - חילונים , חרדים וכאלה .. כמו שאמרתי - דרך האמצע .

[ואת קצת באה בגישה מעצבנת , מתריסה , כדאי שתנסי פעם הבאה להיות קצת יותר עדינה וזה , זה יהיה יותר נעים לקרוא , ולהגיב ..

ותסבירי קצת , למה הורסים את המדינה וכאלה .. 

אה , ומה זה היה אמור להיות הקטע עם נוער הגבעות ?!]

ו.. שלא נשכח , בסופו של דבר כולנו יהודים

שבוע טוב !!

אם תגיבי קצת בנימוס כלפי ציבור שונה נוכל להגיב לךענבל

גרביים- רוב הרבנים היום פוסקים שאפשר גם בלי גרביים אם הולכים עם חצאית שעוברת את הברך...

נגיעה- כמו שאמרו מעלי זה ממש לא לגיטימיי. וזה לא ציבור שלם.

בנים, בנות- גם לא ממש משהו ברור... יש בזה דעות ואפשר להתווכח על זה.

צבא- יש כאלה שחושבים שצבא זה הדבר הכי נכון למרות הבעיות. כי הם מאמינים במדינה. אם את רוצה א יכולה לפתוח על זה דיון נפרד אבל ככה בהודעה קצת קשה להגיב לך.

נוער הגבעות- הורסים את המדינה??? בזכותם את חיה פה. אז בואי נגיד שכדאי לך גם קצת קצת להגיד תודה. כי את תסלחי לי אבל יושבת בבועה החרדית שלך ורואה הכל במשקפיים אחרות משלנו. (ואני לא נגד חרדים. אני דווקא מאוד מסמפטת אותם ומעריכה אותם. רק כשהם לא בבועה הזויה).

ותכל'ס לרוב שאלותייך זה יש רבנים שפוסקים כך ויש כך.

כל אחד לפי רבו ודרכו.

וסתם משהו בנוסף-SimplePlan

אנחנו לא סתם "אמצע". זה לא שהחלטנו שלא בא לנו להיות קיצוניים אז נהיב אמצע וניקח קצת מפה וקצת משם.
דתיים לאומיים זאת דרך בפני עצמה, דרך שמשלבת חיי תורה ביחד עם אהבת ארץ ישראל, ביחד עם אהבת העם שלנו, ביחד עם רצון לתרום למדינה שלנו, ועוד הרבה דברים מדהימים.

יש לי מה לענות לך על כל השאלות שלך, אבל אין לי שום רצון. יש לך מושג כמה כפיות טובה יש במה שאת כותבת?
הציבור הדתי לאומי כן מעריך ומכבד את החרדים, ואפילו לפעמים נאבק בדעות של חילוניים בשביל להסביר את הדרך שלכם, ולהוציא אותכם הכי טוב שאפשר.
אז תעשי טובה ותעריכי מה שעושים בשבילכם (גם אם לא ביקשתם) - ותחשבי פעמיים לפני שאת שופטת מגזר כלשהו בצורה כזאת.

מגיבה לכולכם...גפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך כ"ו טבת תשע"ב 22:13

חברים, זה שתקפו אותנו לא אומר שצריך לתקוף חזרה.

כנראה שזה ממש הפריע לה והיא פשוט לא מצאה דרך אחרת להגיד את זה

כך שישמעו את הצעקה שבדברים. חבל, אבל מה לעשות..

אי בודד- זה יפה שאכפת לך ולא סתם סגרת את הנושא בזלזול בציבור שלנו

אלא באת ושאלת. אני ממש אשמח לענות לך עד כמה שאני הקטנה

מבינה ויודעת. עדיף לי באישי כי זה ארוך וכדאי שתמקדי אותי יותר על איזה שאלות מפריעות לך..

שבוע טוב לכולם!!!!

פספסת את הנק'...האדמו"ר מצנעא

ראשית, בבנ"ע יש סניפים נפרדים ל-ג-מ-ר-י. 

שנית, לא כל ציבורנו החשוב הי"ו חבר/בוגר בנ"ע.

שלישית, אם אנו מאמינים באידיאה מסויימת - אנו נקיים אותה. ואם אנו מאמינים בגיוס לצבא קודשנו, כאידיאה - הרי שנתגייס לצבא. אמנם, אם הוא יתנגש עם אידיאה אחרת הרי שלא נקיים את אידיאה זו, או שנמצא דרך לשלב בין האידיאות (סירוב פקודה וכו'). דוגמא בעניין הכשרות - רב אחד, בוגר ישיבת כרם ביבנה (שהיא אם הישיבות עם ההסדר), סיפר לי שבאחת הפעמים אחד החברים במוצב (ארבעה חיילים במוצב, כולם בני"שים) תפס 'על חם' את אחד הטבחים שבאים לבשל למוצב מטגן חביתה חלבית על מחבת בשרי. המוצב החליט פה אחד - שביתת רעב. לא עזרו כל המפקדים, ואף הרבנים הצבאיים שבאו, המוצב אכל רק מנות קרב. מתישהו הצבא הבין שאם זה יוצא לתקשורת התוצאה היא חתיכת פרובלמה, לפיכך הביא משגיחים מטעמו כדי לעשות שם 'מבצע פסח', רק באמצע השנה... ואכן - המטבח הוכשר. 

אם יודעים לעמוד על העקרונות - ניתן להסתדר.

הגר"ד ליאור הי"ו קורא לחריידים - "חרדים לעסקי פופיק"... 

וואוו אווא וואו!-כנסיא.גולד

תגידי לי..מה נסגר איתך?

מזה הדיבור הזה? מי הורס לך תמדינה??

שה' ישמור...לא מספיק יש לנו מריבות עם הערבים..אח"כ מריבות בין היהודים(חילונים ודתיים) ועכשיו את רוצה גם שיהיה מריבות בינינו?הדתיים???

אני דוגלת בשיטה:איש באמונתו יחייה..!

מה אכפת לך מה אחרים עושים??ככה הם מחליטים לעבוד את הקב"ה! זאת הדרך שלהם!!

אנחנו כולנו אחים! אז למה לריב??

ודווקא זה ממש יפה לראות שיש כ"כ הרבה סוגים של שומריי תורה ומצוות..לראות איך כל אחד הולך בדרך שלו..

למה השנאת אחים הזו??למה??

אבל אין מה לעשות..זהו..הגאולה כבר בפתח..עוד שניה מגיעה..יחד איתה היצר הרע מנסה לגבור עלינו..

הלוואי וכולנו נדע רק טוב!! בלי מריבות..דיי נמאס!

ובקשר לנגיעה-זה באמת לא בסדר..אבל שוב..כל אחד יחייה את חיוו כפי שהוא רוצה!!

אממ...אני דיי מסכימה עם הקודמים לי..תן חיוך....=)
עבר עריכה על ידי תן חיוך....=) בתאריך כ"ו טבת תשע"ב 23:18

אבל אני ממש רוצה להדגיש את הקטע ש-כ-ו-ל-נ-ו יהודים!!!!

וכמו שאמרו- את יכולה לצעוק, לשבור כלים, להרוס את כל מה שמסביבך, אבל את צריכה להכנס לתוך הדברים בשביל להשפיע! את לא יכולה לשבת מהצד, ולתת ביקורת ולומר כמה הדברים לא בסדר.

ואני ממש לא רואה שהדתיים הלאומיים עושים מה שבא להם.

אני לא מבינה איך אפשר לעבוד את ה' בשמחה בלי בירורים ושאלות וכו'. רוב ה"דתיים האלו" (איך שאת מכנה..) מבררים, שואלים, בודקים, ואם יש דרך שע"פ ההלכה ולא בחומרה-אז מה הבעיה? מי שטוב לו ושמח-שיחמיר. מי שלא באלו בטוב-למה כל זה?

ובאמת באמת שכדאי לך לדבר יותר יפה, כי "דברי חכמים-בנחת נשמעים" (אם הלכת על הקטע של אמרות ופתגמים..)

ומה זה "הורסים את המדינה"? אכפת לך מהמדינה בכלל שאת אומרת מה טוב ומה רע למדינה? את באמת רואה בגדול מה יביא שינוי טוב?!

(ואם את אומרת שצריך רק תורה והלכה-אז למה את באינטרנט?זה ממש ביטול תורה ותרבות המערב שאין בזה טיפת יהדות..<צ>אהה, ואם אפשר לא לפתוח על המשפט הזה דיון, אם הפותחת רוצה-היא יכולה לדבר איתי באישי.)

לא יודע למה...הסטלן הקטן

אבל אין לי חשק לענות בכלל...

אולי מאוחר יותר..

ממש!! גמלי לא...רק הייתי ממליצה לך..פצפונית
לקרא את מאמר הדור של הרב קוק ואז לדבר...
בקשר לגרביים-talr123

נכון, רוב הפוסקים ומרים שצריך לגרוב גרביים, אבל ה"משנה ברורה"-החפץ חיים-ר' ישראל מאיר הכהן מראדין-כל כינוי אחר שתבחרי פוסק שלא חייבים גרביים. ואם את רוצה, הרי לך הסבר: "שוק באישה ערווה">>רוב הפוסקים אומרים ששוק זה השוק של ימינו (החלק שבין הברך לכף הרגל), לעומתם, המשנה ברורה אומר שהשוק זה מה שאנחנו קוראים היום "ירך" (מהברך ומעלה).

ומכיוון שהמשנה ברורה הוא פוסק מאוד חשוב לכל הדעות, מי שהולכת בלי גרביים יש לה על מי לסמוך.

מקווה שעניתי לך לפחות על החלק הזה..

ואני מאוד מסכימה עם מי שאמר קשוט עצמך ואח"כ קשוט אחרים.. הציבור החרדי לא הרבה יותר טוה מהדתיים...

שבוע טוב!

בגדול את צודקת...שלוימי
אבל את מערבבת כמה נקודות שלא בהכרח קשורות לציבור המזרחי כמו שאת קוראת לו...
את באה ממקום של חוסר ידע גדול אז כדאי שקצת תלמדי וגם אם את נגד דבר מסוים לפחות תדעי נגד מה ואל תכלילי...
שנית, את סתם באה להתריס את לא באמת מנסה לשמוע כך שכל הכבוד למי שהתיחס אליך אבל זה יגיעה לריק, ואל תשכחי שגם יהודי שטועה הוא עדין טועה בדרך אבל כולנו רוצים ללכת בדרך התורה..
וואוווו! מי שמדבר!!לחיות באמת
אל תדברי כאילו אתם מושלמים...סתם אחת

גם לכם יש הרבה מה לתקן,

צודקת, זה לא פ'סדר לא לשמור נגיעה, אבל זה מש'ו שצריך לעבוד עליו,

כמו שחרדים מסוימים צריכים לעבוד על דברים אחרים...

ועל נוער הגבעות- אם את לא יודעת, פשוט אל תדברי, בסדר?! אני שונאת את זה שאנשים יושבים בכורסה בבית ומרשים לעצמם להעיר הערות על אנשים שבאמת עושים מש'ו בשביל א"י !!!

ובקשר לצבא- הבנים שלנו נלחמים ומתים בשבילך, אוקיי? אז קצת הכרת הטוב! מה שעושים בצבא זה לא רק לשמוע נשים שרות!!

תסלחו לי אם אני קצת בוטה,דוסית גאה!

ואני מודה שאני לא מאמינה במשפט שאני הולכת להגיד במאת האחוזים,

אבל לפעמים אני חושבת שעדיף חילוני פשוט מאשר חרדי גאותן ומתנשא...

(בתור אחת שלומדת במוסד חרדי ..)

הבוטות הזו בלי כל היגיון...! מה הקשר?שלוימי
הילדה העלתה טענות כנגד הציבור הדת״ל, את עונה לה שעדיף חילוני מחרדי גאה, נו ו..? זה מוחק את החסרונות שהיא דיברה עליהם? נו באמת..?!
מה הקשר? ^^סתם אחת

היא אמרה את זה באמת בגאווה, והרבה אנשים פה ענו לה... וגם היא הוסיפה את ההערה הזאת, כי באמת יש דרך להגיד דברים ...

יאווו את פשוט חיה בסרט...סנופי=)

כל ציבור חי בבועה משלו... כולל אותנו...!!! את דבר ראשון תדעי שאת סתם אומרת דברים כי גדלת ככה...

מניראלך שזה לא חילול ה' לירוק על ילדה בת 7?! את מכלילה אני גם יכליל (כולנו אלופים בזה... )

יל'ה את הולכת על קטנות ותופסת עך הנקודות הכי זה.. יל'ה את רוצה שאני יגיד לך על השבבאנקים? הולכים עם גרביים אבל עם חצאית מעל הברך.. נו בחייאת?! ונגיעה שכחי מז'ה שאצלכם הכל 100 אחוז למה מי שאצלכם סוטה קצת זורקים אותו מהבית ואז הוא באמת מגיע לקנאטין.... ואת לא מודעת לז'ה....

הורסים ת'מדינה?! מתי פעם אחרונה ראית חרדי בונה ומיישב את ארץ ישראל ולא דואג לחיות אל הכסף שאנחנחו משלמים לא הולכים לעבוד,ממליטים ילדים כל יום שכל אחד יותר מוזנח מהשני וצריכים כסף

וישלי עוש מלללאא מה להגיד??

צאי קצת מהעולם,דברי יפה לאנשים ששונים ממך ובדרך אחרת...

ואם את באמת רוצה לברר תשאלי בנימוס (דרך ארץ קדמה לתורה....) באישי אנשים ואם תשאלי יפה אני חושבת שהם ישמחו לעזור לך..

וישלי בני דודים חרדים...

עוד משהו שהייתי חייבת להגיד..פצפונית

יש כאלה שבאמת שואלים מתוך רצון לדעת לשמוע לנסות להבין.. ואולי אפילו לקבל..

מה שכן דרכם לא נעשית בצורה תוקפנית מתריסה או כל זה..

אני חושבת שגם אין טעם שנשב ונסביר לך מה כל אחד פה חושב.. כי את לא באמת מעוניינת לשמוע תשובה!

זה פשוט הייתה זריקת פצצה.. פרקת את כל מה שאת חושבת על ציבור מסויים הכללת בטירוף.. יצאת מבסוטה והלכת..

סתם חבל.. אני מאמינה שאם באמת היית באה במקום של לשמוע להבין וכן גם בצורה עדינה יותר ופחות תוקפנית.. היית מקבלת תגובות אחרות.. ואולי אפילו יותר עמקות ולעניין..

פשוט כי ישר איך שרואים את סגנון התקיפה שלך מחילה אבל לי אישית אין חשק לענות..(וכפי ששמתי לב לעוד כמה חברה פה)

זה סתם טיפ לפעמים הבאות וסתם לחיים בכללי..

שבע"ה נזכה לאחדות ישראל ובניית בית המקדש במהרה!

**(ואם נפגעת חו"ח ממשהו שכתבתי לא שאת הייתה הכוונה!! ממש לא! )

--------שבת שלום

בבקשה לקרוא עד הסוף!!!ממש חשוב לי!!

זה קשה זה מבלבל,תמיד כולםכלכך עסוקים בחיצוניות,במה לובשים וזה סוגיה קשה ויש בזה משהו שאת מאוד צודקת! הרבה חברה לא באמת מבינים,לא מנסים להתחבר,בורחים מהמציאות שאנחנו יהודים ששומרים תורה ומצוות,אנחנו צריכים להחליט מהי דרכנו,אנחנו צריכים לקיים תורה ומצוות בשלמותם,ול לעשות רק מה שבא לנו איך שנוח לנו,גרביים זה רק חלק קטן מסיפור שלם גדול!!

אבל יש צד כלכך טוב ואמיתי וחזק בציבור שלנו,יש מין אמת כזאת וכנות,ודרך שאנחנו באמת מאמינים בה,של לאהוב את השונה,מישהו שהוא לא ככ כממוך,מישהו שאולי לא שומר תורה ומצוות, מישהו שהוא לא מאמין בדבר שאתה מאמין בו,זה משהו שהוא לא קיים למשל אצל החרדים,שלא מוכנים אפילו להסתכל עלינו,וברור שגם לא על החילונים

אז בקיצור מה שרציתי להגיד הוא-שבכל ציבור יש שלילי וחיובי,בכל מקם יש לאן לשאוף,לאן לעלות,ולטפס. קשה לי עם הדתיים הלאומיים,אך עם זאת,אני חושבת שזאת הדרך האמיתית,הדרך שה' רוצה שנלך בה, אלה הם החיים שלנו,והם בידיים שלנו,וכדאי שניקח אותם למקומות הכי טובים,כי יש לנו כוח ועצמה להשפיע ולהאיר אור בעולם!!! 

אתה אומר בדיוק את מה שהחרדים אומרים...שלוימי

ובדיוק את מה שהטוענת הזו כתבה פה אתה אומר.. החרדים לא הולכים בדרך האמיתית ואנחנו כן,

אתה משתמש בהשפלת אחרים בכדי להצדיק את הדרך שלך.. בשביל להיות בגובה לא צריך לדרוך על כולם.. פשוט תעלה למעלה,

ומה הבעיה להתמודד עם טיעונים וחסרונות של זרם מסוים? הרי כמו שאמרת לכולם יש נמעלות וחסרונות...?

מה הבעיה להתמודד??שבת שלום

הבעיה היא וגם הבעיה שלי!! שאנחנו בורחים מהתמודדויות! כרגע ללא קשר לחרדים.. הבעיות בתוך הציבור שלנו גדולות ולרוב אנו סתם בורחים מהם לפחות בעיני!מי דורך על אנשים?יש לי כבוד באמת אמיתי מכל הלב לחרדים לדרכם,אפילו אם זו לא האמת שלי! אפשר ללמוד מהם הרבה כלכך ואף אחד לא רוצה להיות בגובה מעל כולם!!

אני רוצה להיות בגובה עם כולם!! וזה אולי לא נראה ריאלי שדבר כזה יכול לקרות אבל כמו שציינתי לפני כן- יש לנו כוח ועצמה!!רק חבל מאוד שאנו לא ממצים אותה כעם,אלא כמגזר,שזה הרבה פחות!! וצר לי על זה וכואב לי עלזה מאוד, מה שניסיתי להגיד הוא שאף אחד לא צריך לדרוך או להשפיל אחרים,אנחנו צריכם להתאחד, להעלות אחד את השני ללמוד לכבד ולקבל את השונה!! 

ודרך אגב- כל זה מופנה גם אלי!! יש לי כל כך הרבה במה לעלות ולהשתפר!!

לכלכת... סליחה, הכללת.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך כ"ט טבת תשע"ב 18:38

ראה, לא כולם כך. ישנם חבר'ה בציבורנו, ששומרים מצוות ומקפידים בקלה כבחמורה. יש אצלנו המון בני"שים, חבר'ה תורניים ורציניים, שמאמינים בדרך שלהם, מתוך תורה! כלומר, לא הדרך שכשהם היו בני 16 ורקדו עם בנות בבנ"ע דאז היא הקובעת, אלא התורה (ח"כ עתניאל שנלר, אני מקווה שקראת את זה). ואם התורה אומרת שמצוה להתגייס לצבא למשל, אז מצוה, וזוהי דרכנו. הדרך שלנו היא תורה, תורה ורק תורה. מה שלא עולה בקנה אחד עם התורה - לא נכנס אלינו.

אצל חלק גדול מהמגזר החרדי (אני לא מאמין שעוד ניתן להזכירו כמקשה אחת, על כל פלגיו וזרמיו המרובים), יש חרדות וקנאות לזוטות... למשל, עניין הזקן. ע"פ התורה, אין שום מצוה לגדל זקן. יש איסור לגלחו בתער (לא אלאה את הקורא בכל המחלוקת, אבל כך נפסק להלכה), אמנם אין שום בעיה לגלחו בדבר שאיננו תער (לכמה שיטות [וביניהן שיטת הרב קוק זצ"ל, שו"ת אורח משפט סי' קכה], מכונות גילוח מסויימות אינן תער). א"כ, איזו סיבה יש לאסור מגולחי זקן בדבר כשר למהדרין בישיבות? אני מדבר על חלקים נרחבים מהציבור החסידי, שאצלם גילוח זקן הוא איסור דאורייתא. אצל חלק קטן מאוד מאותו ציבור, המגולח אף נקרא "רשע".  

עכ"ז, ישנו עניין גדול לגדל זקן ופאות ע"פ הנסתר, אולם אין העניין הנ"ל מחייב, ולו במידת החיוב המצומצמת ביותר.

העניין הכי בולט והכי -סליחה על הביטוי- מטומטם, הוא עניין הביגוד והחליפות. במחילה מכבוד הפראק והמגבעת, אמנם מה עניינם (אם קיים בכלל)?... אכן, יש מושג שת"ח גדולים צריכים אצטלא דרבנן. ואצטט מדברי הרב דוד פנדל, ראש הישיבה בשדרות, שאמר משהו יפה - "אכן יש מושג כזה, אמנם אני לא חושב שכל ברמ"צ צעיר הוא בדרגה כה גבוהה שהוא צריך ללבוש אצטלא דרבנן..." וכן, כולנו מכירים את הסיפור על רב כהנא, שהיה כהן, וקיבל סודר לכרוכו על ראשו כפדיון הבן, אע"פ שלא היה שווה חמישה סלעים, מכיוון שהיה "גברא רבא" (= איש גדול, חשוב), ואיננו יכול ללכת ללא כובע על ראשו (קידושין ח, א). אמנם רק גברא רבא צריך את אותו כובע, לא כל ישיבה בוחער בן 16!

ועוד תגידו שלכם יש ערכי קבלת והכלת השונה...?!שלוימי

אין לנו בעיה לקבל את השונה,סתם אחת

אבל לא כשהוא מדבר אלינו ככה!

תגובהשואף לאור
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך ב' שבט תשע"ב 13:34
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך א' שבט תשע"ב 16:07

אני חושב שבדברייך ישנה הכללה וצריך להזהר מדברים כאלו ובכלל ממציאות  של לשון הרע.

"תגידו ת'אמת לא נימאס לכם לחיות בבלבול כזה ענק..

מצד אחד הלכה מצד שני מה שבא לכם..

זה לא נכון,אנחנו לא חיים כך ולא חושבים שאפשרי לחיות כך מבחינה לוגית.אם יש כאלו שחיים כך הם לא המייצגים של כולנו.אולם היחס לא צריך להיות שאת מי שעדיין לא מקיים את כל ההלכה זורקים,מנסים לקרבם ולהשיבם בתשובה.

איך בני עקיבא מסתדר עם נגיעה ובנים בנות-דבר האסור על פי ההלכה..

זה דיון שלם בפני עצמו מכל מיני נקודות,שגם אין לי את הכלים להכנס אליו ולכן לא אגיב בנושא זה.

וכן מבחינת הבנות-חצאיות ללא גרביים מזה הפסיחה על 2 הסעיפים במוצהרות כזו??????????

גרביים נתונות במחלוקת,ומי שהולכות ללא גרביים סומכות על המשנה ברורה ואולי גם על עוד פוסקים.בודאי שזו לא דוגמא על עבירה על ההלכה חלילה.קראי בהרחבה במה בדיוק מדובר בסוגיה הזאת כדי להבין את הסוגיה :

http://www.kipa.co.il/ask/show/237408

ה' ירחם ויעזור...די לאמונה בשיתוף,או חרדים לדבר ה'..או חילונים אבל די... די!!! לשטויות הללו הכל יחד...

ללא קשר לנושא השרשור,מה שאת אומרת לא נכון,"או חרדים לדבר ה'..או חילונים אבל די..." אם מישהו נמצא באמצע (כאשר זה לא לגיטמי) אומרים לו בחר צד (ובאמירה הזאת אומרים לו שעדיף אפילו שיהיה חילוני אם לא חרדי) ? מנסים לקרבו ולחזקו,אך כמובן שלא אומרים או או,כי כל זמן שהוא מקיים מצוות עדיף כמובן ממצב בו הוא לא מקיים מצוות.אך כמובן שהחובה של יהודי היא ללכת בדרך ההלכה בלב שלם.

אתם מתגייסים לצבא ומתבאסים על זה שמביאים נשים וכו' או כשרות..

מצווה מהתורה להתגייס לצבא.

למה לא הצהרתם קודם"חכם עיניו בראשו"!!! אתם ניכנסים למחלוקות ואז מתפלאים למה לא הולך לכם בכלום...

אני לא מבין במה מדובר.

נוער הגבעות....--גם הם עם השטויות שלהם...דדדדדדדיייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!

לא צריך להכליל את כל נוער הגבעות,ובאופן כללי לא כל הציבור הדתי לאומי הוא "נוער הגבעות" .

ניתן להצביע על שוליים של כל חברה ולצייר אותם דווקא כרוב כ "עמוד השדרה של החברה" זה כעין מה שעושה התקשורת לחרדים ולנו,אנחנו צריכים להיות קרובים ואנחנו מתפלגים,למה ?

אתם הורסים את המדינה..

אני חושב שאת צריכה לחזור בך מאמירות כאלו.ההפך הוא הנכון.

אשמח לקבל הסברים מדויקים בנושא..!!!!--מרציניים עם תשובות"

חנוך לנער על פי דרכו...אנונימי (פותח)
המושג חינוך מתחלק לשלוש:
1. מטרת החינוך= המטרה שעליה מכוונים את האדם...
בחלק הזה גם מגזר החרדי וגם המגזר הדתי מחנכים את הנוער לאותה המטרה:
יראת שמים וקיום תורה ומצוות!! בזה אין מחלוקת!...
2. דרך החינוך= הצורה בה משתמשים כדי להגיע למטרה...
במגזר החרדי: הדרך היא דרך שבה אדם נולד לתוך מציאות שהוא צריך לשמור תורה תוך הקפדה על קלה כבחמורה, אם הוא מעניין מה טוב ומה נעים ואםהוא חורג אפילו בקצת מהדרך אין מקומו בתוך המגזר, מה שיוצר נשירה לא בגלל חוסר אמונה אלא בגלל אי מיקום בחברה,
במגזר הדתי הדרך היא גם לשמור על תורה ומצוות בהידור וכו׳ אבל יש לנער אפשרות לחרוג מהכללים בלי להיזרק החוצה, וזה אחד המעלות הגדולות בציבור הדתי, ״ הבנה״
3.תוצאת החינוך= המוצר המוגמר של הנוער.
בציבור החרדי זה מתחלק לארבעה סוגים:
1.נוער שומר תורה ומצוות, הסיבה: מכיוון שהגיע למסקנה שקיום המצות זה התכלית שלו בעולם וזה דרך האמת.
2. נוער שומר תורה ומצוות, הסיבה: מכיוון שאין לו ברירה אחרת, ולא בגלל שהוא חושב שזה נכון.
3. נוער פורק עול, הסיבה: מכיוון שהוא לא מצא את מקמו בחברה, לא בגלל חוסר אמונה, וזה רוב רובו של הנוער הנושר החרדי.
4. נוער פורק עול, הסיבה בגלל חוסר אמונה. וזה הסוג שכמעט לא תפגשו בנושרים חרדים.
בציבור הדתי נמצאים הסוג ה-1 והסוג הרביעי, את הסוג השני והשלישי נגיר למצוא!! מכיוון שבציבור הדתי אפחד לא מקיים תורה בגלל השני אלא רק בגלל שהוא חושב שזה הדרך, וגם אם מישהו מתקשה לשמור תורה קלה כחמורה הוא לא נזרק החוצה. וזה המעלות של החינך הדתי ואני לא שולל שיש חסרונות אבל המעלות שוות תחסרונות.
לגבי הצבא: אני בתור בן למשפחה חרדית הולך לשרת בצבא מתוך מטרה למסור את הנפש על ארץ ישראל וזה מצווה לא פחות חשובה מלימוד תורה!! ועצם זה שנעור הדתי נלחם על שמירת הדת גם בתוך הצבא זה מראה על גודל החינוך עליו גדל החייל...
את יודעת מה אני שמתי לב?ענבל
הכינוי שלך הוא: באי בודד. את באמת חיה באי בודד בלי בכלל להכיר את הציבורים השונים שיש בעם ובארץ שלך. ורואים כמה הבורות חוגגת...
ענבל. אהבתי.ט!הר
האדמור צודק.דוסית גאה!
לדעתי ציבור מתבטא ע"פ דרכו ואמונתו,-שיראלה-

ולא ע"פ לבושיו ומנהגיו של כל יחיד.

יש לנו אידיאל וערך עליון על פיו אנחנו פועלים,

וכל אחד מממש אותו באופן שונה ובמעשים שונים.

הציבור החרדי אולי נראה יותר חזק ומגובש,

אך תצביעו על אידיאל אחד המשותף לכולם.

(ולא לימוד תורה, שזה בסופו של דבר גם לנו מעל לכל).

ולכן אי אפשר להחליט על חסרונות של כלל הציבור. 

אין לכם מה לכתוב לה תגובות יותר,סתם אחתאחרונה

היא לא כתבה את זה במטרה לשמוע מה יש לנו להגיד,

היא כתבה את זה במטרה לומר ביקורת וללכת, וכמו שאתם רואים- היא באמת לא חזרה להגיב..

אז... סתם בזבוז אנרגיות להמשיך להגיב לה ... 

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך