חרדיה שלא מבינה באיזה צד המיזרחיסטים...איפה אתם??אנונימי (פותח)

תגידו ת'אמת לא נימאס לכם לחיות בבלבול כזה ענק..

מצד אחד הלכה מצד שני מה שבא לכם..

איך בני עקיבא מסתדר עם נגיעה ובנים בנות-דבר האסור על פי ההלכה..

וכן מבחינת הבנות-חצאיות ללא גרביים מזה הפסיחה על 2 הסעיפים במוצהרות כזו??????????

ה' ירחם ויעזור...די לאמונה בשיתוף,או חרדים לדבר ה'..או חילונים אבל די... די!!! לשטויות הללו הכל יחד...

אתם מתגייסים לצבא ומתבאסים על זה שמביאים נשים וכו' או כשרות..

למה לא הצהרתם קודם"חכם עיניו בראשו"!!! אתם ניכנסים למחלוקות ואז מתפלאים למה לא הולך לכם בכלום...

נוער הגבעות....--גם הם עם השטויות שלהם...דדדדדדדיייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!

אתם הורסים את המדינה..

אשמח לקבל הסברים מדויקים בנושא..!!!!--מרציניים עם תשובות

אני לא רואה את הזרם הדתי הולך נגד ההלכה.הרהור

גרבים זה נושא חלוק.

נגיעה זה לא מקובל. זה שאנשים לא שומרים נגיעה זה לא אומר שזה לגיטימי.

חבל, כי אני רואה...אנונימי (פותח)
לא הבנתי את התגובה,זה אסור הלכתיתשואף לאור
לא הבנתי את מה שאמרת על נגיעה...האדמו"ר מצנעא
תיקון-מזרוחניקים.. לא מזרחיסטים.. <יוני>
למה בהתרסה??ט!הר

באמת שאין לי חשק לענות לך.

וואלה גמלימצפה אביחי
כך חרדים קוראים לדתיים בד"כצעיר רענן

מזרחיסטים..

תאכל'ס צודקת יש הרבה בעיות..יש הרבה סטיגמות, וגם הציבור החרדי מושלם...

תאכל'ס הציבור החרדי גם הרבה פעמים רקוב ומטייח דברים, אין מה לעשות לכולם יש מעלות וחסרונות,

כמו בצבא שיש כמה חילות[הים,יבשה,מודיעין] כך כל ציבור עם התפקיד שלו..

יתכן שהתפקיד של הציבור החרדי הוא יותר הלימוד תורה,

אבל התפקיד של הציבור הדתי הוא לקיים את א"י, ולהביא את בשורת הגאולה והיציאה מהגלות!

את רוצה שאני אתנגח בכם?מה הבעיה - אתם החרדים גלותיים, נמצאים בשטיבלעכים שלכם ולא יוצאים לעבוד, אין לכם פרנסה חיים על חשבון הציבור ועל חשבון משלם המיסים,אין לכם מעשה עם התורה אלא רק לימוד ולכן סופה להתבטל!

אתם כל היום יורקים על נשים באוטובסים, חוסמים כבישים ומתחבקים עם אחמניג'ד(

)

אהה.. ושכחתי את כרגע פרוצה איומה שאת משתמשת באינטרנט!!!!!בוווושהההה!!!
בקיצור, קשוט עצמך ואח"כ קשוט אחרים, תתקני את הציבור שלח ואנחנו את שלנו!

לא ואני ממש לא מזרוחניק, נוער ואנשי הגבעות הם האנשים הכי שפויים במדינה הזאת!

אני די מזדהה...אנונימי (פותח)

על הציבור ה"תורני" שמעת?

יש לזה כל מיני שמות- דוסים, קיצוניים, דינוזאורים.. (סתם)

אבל זה באופן כללי ציבור דתי לאומי שמקפיד יותר על ההלכה ומשלב בין ערכים של צבא ומדינה.

ולמה בעצבן על מוצ"ש???????<צ>קשקשן על הגג
אנחנו הורסים את המדינה?!SimplePlan

תסבירי לי מאיפה לעזאזל הבאת את החוצפה להגיד את זה?

מממ כי אנחנו בקטע של שילוב-לשלב .נושי104

[אגב , למה מזרוחניקים ? מיזרחיסטים ? דתיים - דתיים לאומים קוראים לזה היום ]

נכון , יש את התורה , וביחד עם התורה אנחנו משלבים גם את ארץ ישראל , וגם עבודה , וגם לאחד את העם וכאלה .. 

וממש אל תכניסי את בנ"ע לעניין הזה .. 

וחצאיות בלי גרביים ?! יש ויכוח גדול על זה , ואני זוכרת שיש איזה רב אחד שמתיר , ובגלל שהוא רב גדול - אז סבבה . אז מי שהולכת ככה - יש לה על מי לסמוך . 

ותמיד את יכולה להשאיר את העניינים ככה - נגיד בצבא יש בעיות צניעות , בעיות כשרות , אז בואו לא נתגייס . 

[ואני לא מדברת על אלה שלא מתגייסים מבחינה אידיאליסטית וכאלה .]

זה לא אמור להיות ככה , זה אמור להיות - נכון , בצבא יש בעיות צניעות , ובעיות כשרות , ואנחנו מודעים לבעיות , אבל אנחנו נבוא , מבפנים , ונעשה שינויים . נשפיע . 

וחוצמזה , שבד"כ קיצוניות זה לא כזה טוב .. צריך למצוא את דרך האמצע , השילוב , שזה בעצם הדתיים הלאומיים ..

ובכוונה אנחנו לא משייכים את עצמינו ל - חילונים , חרדים וכאלה .. כמו שאמרתי - דרך האמצע .

[ואת קצת באה בגישה מעצבנת , מתריסה , כדאי שתנסי פעם הבאה להיות קצת יותר עדינה וזה , זה יהיה יותר נעים לקרוא , ולהגיב ..

ותסבירי קצת , למה הורסים את המדינה וכאלה .. 

אה , ומה זה היה אמור להיות הקטע עם נוער הגבעות ?!]

ו.. שלא נשכח , בסופו של דבר כולנו יהודים

שבוע טוב !!

אם תגיבי קצת בנימוס כלפי ציבור שונה נוכל להגיב לךענבל

גרביים- רוב הרבנים היום פוסקים שאפשר גם בלי גרביים אם הולכים עם חצאית שעוברת את הברך...

נגיעה- כמו שאמרו מעלי זה ממש לא לגיטימיי. וזה לא ציבור שלם.

בנים, בנות- גם לא ממש משהו ברור... יש בזה דעות ואפשר להתווכח על זה.

צבא- יש כאלה שחושבים שצבא זה הדבר הכי נכון למרות הבעיות. כי הם מאמינים במדינה. אם את רוצה א יכולה לפתוח על זה דיון נפרד אבל ככה בהודעה קצת קשה להגיב לך.

נוער הגבעות- הורסים את המדינה??? בזכותם את חיה פה. אז בואי נגיד שכדאי לך גם קצת קצת להגיד תודה. כי את תסלחי לי אבל יושבת בבועה החרדית שלך ורואה הכל במשקפיים אחרות משלנו. (ואני לא נגד חרדים. אני דווקא מאוד מסמפטת אותם ומעריכה אותם. רק כשהם לא בבועה הזויה).

ותכל'ס לרוב שאלותייך זה יש רבנים שפוסקים כך ויש כך.

כל אחד לפי רבו ודרכו.

וסתם משהו בנוסף-SimplePlan

אנחנו לא סתם "אמצע". זה לא שהחלטנו שלא בא לנו להיות קיצוניים אז נהיב אמצע וניקח קצת מפה וקצת משם.
דתיים לאומיים זאת דרך בפני עצמה, דרך שמשלבת חיי תורה ביחד עם אהבת ארץ ישראל, ביחד עם אהבת העם שלנו, ביחד עם רצון לתרום למדינה שלנו, ועוד הרבה דברים מדהימים.

יש לי מה לענות לך על כל השאלות שלך, אבל אין לי שום רצון. יש לך מושג כמה כפיות טובה יש במה שאת כותבת?
הציבור הדתי לאומי כן מעריך ומכבד את החרדים, ואפילו לפעמים נאבק בדעות של חילוניים בשביל להסביר את הדרך שלכם, ולהוציא אותכם הכי טוב שאפשר.
אז תעשי טובה ותעריכי מה שעושים בשבילכם (גם אם לא ביקשתם) - ותחשבי פעמיים לפני שאת שופטת מגזר כלשהו בצורה כזאת.

מגיבה לכולכם...גפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך כ"ו טבת תשע"ב 22:13

חברים, זה שתקפו אותנו לא אומר שצריך לתקוף חזרה.

כנראה שזה ממש הפריע לה והיא פשוט לא מצאה דרך אחרת להגיד את זה

כך שישמעו את הצעקה שבדברים. חבל, אבל מה לעשות..

אי בודד- זה יפה שאכפת לך ולא סתם סגרת את הנושא בזלזול בציבור שלנו

אלא באת ושאלת. אני ממש אשמח לענות לך עד כמה שאני הקטנה

מבינה ויודעת. עדיף לי באישי כי זה ארוך וכדאי שתמקדי אותי יותר על איזה שאלות מפריעות לך..

שבוע טוב לכולם!!!!

פספסת את הנק'...האדמו"ר מצנעא

ראשית, בבנ"ע יש סניפים נפרדים ל-ג-מ-ר-י. 

שנית, לא כל ציבורנו החשוב הי"ו חבר/בוגר בנ"ע.

שלישית, אם אנו מאמינים באידיאה מסויימת - אנו נקיים אותה. ואם אנו מאמינים בגיוס לצבא קודשנו, כאידיאה - הרי שנתגייס לצבא. אמנם, אם הוא יתנגש עם אידיאה אחרת הרי שלא נקיים את אידיאה זו, או שנמצא דרך לשלב בין האידיאות (סירוב פקודה וכו'). דוגמא בעניין הכשרות - רב אחד, בוגר ישיבת כרם ביבנה (שהיא אם הישיבות עם ההסדר), סיפר לי שבאחת הפעמים אחד החברים במוצב (ארבעה חיילים במוצב, כולם בני"שים) תפס 'על חם' את אחד הטבחים שבאים לבשל למוצב מטגן חביתה חלבית על מחבת בשרי. המוצב החליט פה אחד - שביתת רעב. לא עזרו כל המפקדים, ואף הרבנים הצבאיים שבאו, המוצב אכל רק מנות קרב. מתישהו הצבא הבין שאם זה יוצא לתקשורת התוצאה היא חתיכת פרובלמה, לפיכך הביא משגיחים מטעמו כדי לעשות שם 'מבצע פסח', רק באמצע השנה... ואכן - המטבח הוכשר. 

אם יודעים לעמוד על העקרונות - ניתן להסתדר.

הגר"ד ליאור הי"ו קורא לחריידים - "חרדים לעסקי פופיק"... 

וואוו אווא וואו!-כנסיא.גולד

תגידי לי..מה נסגר איתך?

מזה הדיבור הזה? מי הורס לך תמדינה??

שה' ישמור...לא מספיק יש לנו מריבות עם הערבים..אח"כ מריבות בין היהודים(חילונים ודתיים) ועכשיו את רוצה גם שיהיה מריבות בינינו?הדתיים???

אני דוגלת בשיטה:איש באמונתו יחייה..!

מה אכפת לך מה אחרים עושים??ככה הם מחליטים לעבוד את הקב"ה! זאת הדרך שלהם!!

אנחנו כולנו אחים! אז למה לריב??

ודווקא זה ממש יפה לראות שיש כ"כ הרבה סוגים של שומריי תורה ומצוות..לראות איך כל אחד הולך בדרך שלו..

למה השנאת אחים הזו??למה??

אבל אין מה לעשות..זהו..הגאולה כבר בפתח..עוד שניה מגיעה..יחד איתה היצר הרע מנסה לגבור עלינו..

הלוואי וכולנו נדע רק טוב!! בלי מריבות..דיי נמאס!

ובקשר לנגיעה-זה באמת לא בסדר..אבל שוב..כל אחד יחייה את חיוו כפי שהוא רוצה!!

אממ...אני דיי מסכימה עם הקודמים לי..תן חיוך....=)
עבר עריכה על ידי תן חיוך....=) בתאריך כ"ו טבת תשע"ב 23:18

אבל אני ממש רוצה להדגיש את הקטע ש-כ-ו-ל-נ-ו יהודים!!!!

וכמו שאמרו- את יכולה לצעוק, לשבור כלים, להרוס את כל מה שמסביבך, אבל את צריכה להכנס לתוך הדברים בשביל להשפיע! את לא יכולה לשבת מהצד, ולתת ביקורת ולומר כמה הדברים לא בסדר.

ואני ממש לא רואה שהדתיים הלאומיים עושים מה שבא להם.

אני לא מבינה איך אפשר לעבוד את ה' בשמחה בלי בירורים ושאלות וכו'. רוב ה"דתיים האלו" (איך שאת מכנה..) מבררים, שואלים, בודקים, ואם יש דרך שע"פ ההלכה ולא בחומרה-אז מה הבעיה? מי שטוב לו ושמח-שיחמיר. מי שלא באלו בטוב-למה כל זה?

ובאמת באמת שכדאי לך לדבר יותר יפה, כי "דברי חכמים-בנחת נשמעים" (אם הלכת על הקטע של אמרות ופתגמים..)

ומה זה "הורסים את המדינה"? אכפת לך מהמדינה בכלל שאת אומרת מה טוב ומה רע למדינה? את באמת רואה בגדול מה יביא שינוי טוב?!

(ואם את אומרת שצריך רק תורה והלכה-אז למה את באינטרנט?זה ממש ביטול תורה ותרבות המערב שאין בזה טיפת יהדות..<צ>אהה, ואם אפשר לא לפתוח על המשפט הזה דיון, אם הפותחת רוצה-היא יכולה לדבר איתי באישי.)

לא יודע למה...הסטלן הקטן

אבל אין לי חשק לענות בכלל...

אולי מאוחר יותר..

ממש!! גמלי לא...רק הייתי ממליצה לך..פצפונית
לקרא את מאמר הדור של הרב קוק ואז לדבר...
בקשר לגרביים-talr123

נכון, רוב הפוסקים ומרים שצריך לגרוב גרביים, אבל ה"משנה ברורה"-החפץ חיים-ר' ישראל מאיר הכהן מראדין-כל כינוי אחר שתבחרי פוסק שלא חייבים גרביים. ואם את רוצה, הרי לך הסבר: "שוק באישה ערווה">>רוב הפוסקים אומרים ששוק זה השוק של ימינו (החלק שבין הברך לכף הרגל), לעומתם, המשנה ברורה אומר שהשוק זה מה שאנחנו קוראים היום "ירך" (מהברך ומעלה).

ומכיוון שהמשנה ברורה הוא פוסק מאוד חשוב לכל הדעות, מי שהולכת בלי גרביים יש לה על מי לסמוך.

מקווה שעניתי לך לפחות על החלק הזה..

ואני מאוד מסכימה עם מי שאמר קשוט עצמך ואח"כ קשוט אחרים.. הציבור החרדי לא הרבה יותר טוה מהדתיים...

שבוע טוב!

בגדול את צודקת...שלוימי
אבל את מערבבת כמה נקודות שלא בהכרח קשורות לציבור המזרחי כמו שאת קוראת לו...
את באה ממקום של חוסר ידע גדול אז כדאי שקצת תלמדי וגם אם את נגד דבר מסוים לפחות תדעי נגד מה ואל תכלילי...
שנית, את סתם באה להתריס את לא באמת מנסה לשמוע כך שכל הכבוד למי שהתיחס אליך אבל זה יגיעה לריק, ואל תשכחי שגם יהודי שטועה הוא עדין טועה בדרך אבל כולנו רוצים ללכת בדרך התורה..
וואוווו! מי שמדבר!!לחיות באמת
אל תדברי כאילו אתם מושלמים...סתם אחת

גם לכם יש הרבה מה לתקן,

צודקת, זה לא פ'סדר לא לשמור נגיעה, אבל זה מש'ו שצריך לעבוד עליו,

כמו שחרדים מסוימים צריכים לעבוד על דברים אחרים...

ועל נוער הגבעות- אם את לא יודעת, פשוט אל תדברי, בסדר?! אני שונאת את זה שאנשים יושבים בכורסה בבית ומרשים לעצמם להעיר הערות על אנשים שבאמת עושים מש'ו בשביל א"י !!!

ובקשר לצבא- הבנים שלנו נלחמים ומתים בשבילך, אוקיי? אז קצת הכרת הטוב! מה שעושים בצבא זה לא רק לשמוע נשים שרות!!

תסלחו לי אם אני קצת בוטה,דוסית גאה!

ואני מודה שאני לא מאמינה במשפט שאני הולכת להגיד במאת האחוזים,

אבל לפעמים אני חושבת שעדיף חילוני פשוט מאשר חרדי גאותן ומתנשא...

(בתור אחת שלומדת במוסד חרדי ..)

הבוטות הזו בלי כל היגיון...! מה הקשר?שלוימי
הילדה העלתה טענות כנגד הציבור הדת״ל, את עונה לה שעדיף חילוני מחרדי גאה, נו ו..? זה מוחק את החסרונות שהיא דיברה עליהם? נו באמת..?!
מה הקשר? ^^סתם אחת

היא אמרה את זה באמת בגאווה, והרבה אנשים פה ענו לה... וגם היא הוסיפה את ההערה הזאת, כי באמת יש דרך להגיד דברים ...

יאווו את פשוט חיה בסרט...סנופי=)

כל ציבור חי בבועה משלו... כולל אותנו...!!! את דבר ראשון תדעי שאת סתם אומרת דברים כי גדלת ככה...

מניראלך שזה לא חילול ה' לירוק על ילדה בת 7?! את מכלילה אני גם יכליל (כולנו אלופים בזה... )

יל'ה את הולכת על קטנות ותופסת עך הנקודות הכי זה.. יל'ה את רוצה שאני יגיד לך על השבבאנקים? הולכים עם גרביים אבל עם חצאית מעל הברך.. נו בחייאת?! ונגיעה שכחי מז'ה שאצלכם הכל 100 אחוז למה מי שאצלכם סוטה קצת זורקים אותו מהבית ואז הוא באמת מגיע לקנאטין.... ואת לא מודעת לז'ה....

הורסים ת'מדינה?! מתי פעם אחרונה ראית חרדי בונה ומיישב את ארץ ישראל ולא דואג לחיות אל הכסף שאנחנחו משלמים לא הולכים לעבוד,ממליטים ילדים כל יום שכל אחד יותר מוזנח מהשני וצריכים כסף

וישלי עוש מלללאא מה להגיד??

צאי קצת מהעולם,דברי יפה לאנשים ששונים ממך ובדרך אחרת...

ואם את באמת רוצה לברר תשאלי בנימוס (דרך ארץ קדמה לתורה....) באישי אנשים ואם תשאלי יפה אני חושבת שהם ישמחו לעזור לך..

וישלי בני דודים חרדים...

עוד משהו שהייתי חייבת להגיד..פצפונית

יש כאלה שבאמת שואלים מתוך רצון לדעת לשמוע לנסות להבין.. ואולי אפילו לקבל..

מה שכן דרכם לא נעשית בצורה תוקפנית מתריסה או כל זה..

אני חושבת שגם אין טעם שנשב ונסביר לך מה כל אחד פה חושב.. כי את לא באמת מעוניינת לשמוע תשובה!

זה פשוט הייתה זריקת פצצה.. פרקת את כל מה שאת חושבת על ציבור מסויים הכללת בטירוף.. יצאת מבסוטה והלכת..

סתם חבל.. אני מאמינה שאם באמת היית באה במקום של לשמוע להבין וכן גם בצורה עדינה יותר ופחות תוקפנית.. היית מקבלת תגובות אחרות.. ואולי אפילו יותר עמקות ולעניין..

פשוט כי ישר איך שרואים את סגנון התקיפה שלך מחילה אבל לי אישית אין חשק לענות..(וכפי ששמתי לב לעוד כמה חברה פה)

זה סתם טיפ לפעמים הבאות וסתם לחיים בכללי..

שבע"ה נזכה לאחדות ישראל ובניית בית המקדש במהרה!

**(ואם נפגעת חו"ח ממשהו שכתבתי לא שאת הייתה הכוונה!! ממש לא! )

--------שבת שלום

בבקשה לקרוא עד הסוף!!!ממש חשוב לי!!

זה קשה זה מבלבל,תמיד כולםכלכך עסוקים בחיצוניות,במה לובשים וזה סוגיה קשה ויש בזה משהו שאת מאוד צודקת! הרבה חברה לא באמת מבינים,לא מנסים להתחבר,בורחים מהמציאות שאנחנו יהודים ששומרים תורה ומצוות,אנחנו צריכים להחליט מהי דרכנו,אנחנו צריכים לקיים תורה ומצוות בשלמותם,ול לעשות רק מה שבא לנו איך שנוח לנו,גרביים זה רק חלק קטן מסיפור שלם גדול!!

אבל יש צד כלכך טוב ואמיתי וחזק בציבור שלנו,יש מין אמת כזאת וכנות,ודרך שאנחנו באמת מאמינים בה,של לאהוב את השונה,מישהו שהוא לא ככ כממוך,מישהו שאולי לא שומר תורה ומצוות, מישהו שהוא לא מאמין בדבר שאתה מאמין בו,זה משהו שהוא לא קיים למשל אצל החרדים,שלא מוכנים אפילו להסתכל עלינו,וברור שגם לא על החילונים

אז בקיצור מה שרציתי להגיד הוא-שבכל ציבור יש שלילי וחיובי,בכל מקם יש לאן לשאוף,לאן לעלות,ולטפס. קשה לי עם הדתיים הלאומיים,אך עם זאת,אני חושבת שזאת הדרך האמיתית,הדרך שה' רוצה שנלך בה, אלה הם החיים שלנו,והם בידיים שלנו,וכדאי שניקח אותם למקומות הכי טובים,כי יש לנו כוח ועצמה להשפיע ולהאיר אור בעולם!!! 

אתה אומר בדיוק את מה שהחרדים אומרים...שלוימי

ובדיוק את מה שהטוענת הזו כתבה פה אתה אומר.. החרדים לא הולכים בדרך האמיתית ואנחנו כן,

אתה משתמש בהשפלת אחרים בכדי להצדיק את הדרך שלך.. בשביל להיות בגובה לא צריך לדרוך על כולם.. פשוט תעלה למעלה,

ומה הבעיה להתמודד עם טיעונים וחסרונות של זרם מסוים? הרי כמו שאמרת לכולם יש נמעלות וחסרונות...?

מה הבעיה להתמודד??שבת שלום

הבעיה היא וגם הבעיה שלי!! שאנחנו בורחים מהתמודדויות! כרגע ללא קשר לחרדים.. הבעיות בתוך הציבור שלנו גדולות ולרוב אנו סתם בורחים מהם לפחות בעיני!מי דורך על אנשים?יש לי כבוד באמת אמיתי מכל הלב לחרדים לדרכם,אפילו אם זו לא האמת שלי! אפשר ללמוד מהם הרבה כלכך ואף אחד לא רוצה להיות בגובה מעל כולם!!

אני רוצה להיות בגובה עם כולם!! וזה אולי לא נראה ריאלי שדבר כזה יכול לקרות אבל כמו שציינתי לפני כן- יש לנו כוח ועצמה!!רק חבל מאוד שאנו לא ממצים אותה כעם,אלא כמגזר,שזה הרבה פחות!! וצר לי על זה וכואב לי עלזה מאוד, מה שניסיתי להגיד הוא שאף אחד לא צריך לדרוך או להשפיל אחרים,אנחנו צריכם להתאחד, להעלות אחד את השני ללמוד לכבד ולקבל את השונה!! 

ודרך אגב- כל זה מופנה גם אלי!! יש לי כל כך הרבה במה לעלות ולהשתפר!!

לכלכת... סליחה, הכללת.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך כ"ט טבת תשע"ב 18:38

ראה, לא כולם כך. ישנם חבר'ה בציבורנו, ששומרים מצוות ומקפידים בקלה כבחמורה. יש אצלנו המון בני"שים, חבר'ה תורניים ורציניים, שמאמינים בדרך שלהם, מתוך תורה! כלומר, לא הדרך שכשהם היו בני 16 ורקדו עם בנות בבנ"ע דאז היא הקובעת, אלא התורה (ח"כ עתניאל שנלר, אני מקווה שקראת את זה). ואם התורה אומרת שמצוה להתגייס לצבא למשל, אז מצוה, וזוהי דרכנו. הדרך שלנו היא תורה, תורה ורק תורה. מה שלא עולה בקנה אחד עם התורה - לא נכנס אלינו.

אצל חלק גדול מהמגזר החרדי (אני לא מאמין שעוד ניתן להזכירו כמקשה אחת, על כל פלגיו וזרמיו המרובים), יש חרדות וקנאות לזוטות... למשל, עניין הזקן. ע"פ התורה, אין שום מצוה לגדל זקן. יש איסור לגלחו בתער (לא אלאה את הקורא בכל המחלוקת, אבל כך נפסק להלכה), אמנם אין שום בעיה לגלחו בדבר שאיננו תער (לכמה שיטות [וביניהן שיטת הרב קוק זצ"ל, שו"ת אורח משפט סי' קכה], מכונות גילוח מסויימות אינן תער). א"כ, איזו סיבה יש לאסור מגולחי זקן בדבר כשר למהדרין בישיבות? אני מדבר על חלקים נרחבים מהציבור החסידי, שאצלם גילוח זקן הוא איסור דאורייתא. אצל חלק קטן מאוד מאותו ציבור, המגולח אף נקרא "רשע".  

עכ"ז, ישנו עניין גדול לגדל זקן ופאות ע"פ הנסתר, אולם אין העניין הנ"ל מחייב, ולו במידת החיוב המצומצמת ביותר.

העניין הכי בולט והכי -סליחה על הביטוי- מטומטם, הוא עניין הביגוד והחליפות. במחילה מכבוד הפראק והמגבעת, אמנם מה עניינם (אם קיים בכלל)?... אכן, יש מושג שת"ח גדולים צריכים אצטלא דרבנן. ואצטט מדברי הרב דוד פנדל, ראש הישיבה בשדרות, שאמר משהו יפה - "אכן יש מושג כזה, אמנם אני לא חושב שכל ברמ"צ צעיר הוא בדרגה כה גבוהה שהוא צריך ללבוש אצטלא דרבנן..." וכן, כולנו מכירים את הסיפור על רב כהנא, שהיה כהן, וקיבל סודר לכרוכו על ראשו כפדיון הבן, אע"פ שלא היה שווה חמישה סלעים, מכיוון שהיה "גברא רבא" (= איש גדול, חשוב), ואיננו יכול ללכת ללא כובע על ראשו (קידושין ח, א). אמנם רק גברא רבא צריך את אותו כובע, לא כל ישיבה בוחער בן 16!

ועוד תגידו שלכם יש ערכי קבלת והכלת השונה...?!שלוימי

אין לנו בעיה לקבל את השונה,סתם אחת

אבל לא כשהוא מדבר אלינו ככה!

תגובהשואף לאור
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך ב' שבט תשע"ב 13:34
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך א' שבט תשע"ב 16:07

אני חושב שבדברייך ישנה הכללה וצריך להזהר מדברים כאלו ובכלל ממציאות  של לשון הרע.

"תגידו ת'אמת לא נימאס לכם לחיות בבלבול כזה ענק..

מצד אחד הלכה מצד שני מה שבא לכם..

זה לא נכון,אנחנו לא חיים כך ולא חושבים שאפשרי לחיות כך מבחינה לוגית.אם יש כאלו שחיים כך הם לא המייצגים של כולנו.אולם היחס לא צריך להיות שאת מי שעדיין לא מקיים את כל ההלכה זורקים,מנסים לקרבם ולהשיבם בתשובה.

איך בני עקיבא מסתדר עם נגיעה ובנים בנות-דבר האסור על פי ההלכה..

זה דיון שלם בפני עצמו מכל מיני נקודות,שגם אין לי את הכלים להכנס אליו ולכן לא אגיב בנושא זה.

וכן מבחינת הבנות-חצאיות ללא גרביים מזה הפסיחה על 2 הסעיפים במוצהרות כזו??????????

גרביים נתונות במחלוקת,ומי שהולכות ללא גרביים סומכות על המשנה ברורה ואולי גם על עוד פוסקים.בודאי שזו לא דוגמא על עבירה על ההלכה חלילה.קראי בהרחבה במה בדיוק מדובר בסוגיה הזאת כדי להבין את הסוגיה :

http://www.kipa.co.il/ask/show/237408

ה' ירחם ויעזור...די לאמונה בשיתוף,או חרדים לדבר ה'..או חילונים אבל די... די!!! לשטויות הללו הכל יחד...

ללא קשר לנושא השרשור,מה שאת אומרת לא נכון,"או חרדים לדבר ה'..או חילונים אבל די..." אם מישהו נמצא באמצע (כאשר זה לא לגיטמי) אומרים לו בחר צד (ובאמירה הזאת אומרים לו שעדיף אפילו שיהיה חילוני אם לא חרדי) ? מנסים לקרבו ולחזקו,אך כמובן שלא אומרים או או,כי כל זמן שהוא מקיים מצוות עדיף כמובן ממצב בו הוא לא מקיים מצוות.אך כמובן שהחובה של יהודי היא ללכת בדרך ההלכה בלב שלם.

אתם מתגייסים לצבא ומתבאסים על זה שמביאים נשים וכו' או כשרות..

מצווה מהתורה להתגייס לצבא.

למה לא הצהרתם קודם"חכם עיניו בראשו"!!! אתם ניכנסים למחלוקות ואז מתפלאים למה לא הולך לכם בכלום...

אני לא מבין במה מדובר.

נוער הגבעות....--גם הם עם השטויות שלהם...דדדדדדדיייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!

לא צריך להכליל את כל נוער הגבעות,ובאופן כללי לא כל הציבור הדתי לאומי הוא "נוער הגבעות" .

ניתן להצביע על שוליים של כל חברה ולצייר אותם דווקא כרוב כ "עמוד השדרה של החברה" זה כעין מה שעושה התקשורת לחרדים ולנו,אנחנו צריכים להיות קרובים ואנחנו מתפלגים,למה ?

אתם הורסים את המדינה..

אני חושב שאת צריכה לחזור בך מאמירות כאלו.ההפך הוא הנכון.

אשמח לקבל הסברים מדויקים בנושא..!!!!--מרציניים עם תשובות"

חנוך לנער על פי דרכו...אנונימי (פותח)
המושג חינוך מתחלק לשלוש:
1. מטרת החינוך= המטרה שעליה מכוונים את האדם...
בחלק הזה גם מגזר החרדי וגם המגזר הדתי מחנכים את הנוער לאותה המטרה:
יראת שמים וקיום תורה ומצוות!! בזה אין מחלוקת!...
2. דרך החינוך= הצורה בה משתמשים כדי להגיע למטרה...
במגזר החרדי: הדרך היא דרך שבה אדם נולד לתוך מציאות שהוא צריך לשמור תורה תוך הקפדה על קלה כבחמורה, אם הוא מעניין מה טוב ומה נעים ואםהוא חורג אפילו בקצת מהדרך אין מקומו בתוך המגזר, מה שיוצר נשירה לא בגלל חוסר אמונה אלא בגלל אי מיקום בחברה,
במגזר הדתי הדרך היא גם לשמור על תורה ומצוות בהידור וכו׳ אבל יש לנער אפשרות לחרוג מהכללים בלי להיזרק החוצה, וזה אחד המעלות הגדולות בציבור הדתי, ״ הבנה״
3.תוצאת החינוך= המוצר המוגמר של הנוער.
בציבור החרדי זה מתחלק לארבעה סוגים:
1.נוער שומר תורה ומצוות, הסיבה: מכיוון שהגיע למסקנה שקיום המצות זה התכלית שלו בעולם וזה דרך האמת.
2. נוער שומר תורה ומצוות, הסיבה: מכיוון שאין לו ברירה אחרת, ולא בגלל שהוא חושב שזה נכון.
3. נוער פורק עול, הסיבה: מכיוון שהוא לא מצא את מקמו בחברה, לא בגלל חוסר אמונה, וזה רוב רובו של הנוער הנושר החרדי.
4. נוער פורק עול, הסיבה בגלל חוסר אמונה. וזה הסוג שכמעט לא תפגשו בנושרים חרדים.
בציבור הדתי נמצאים הסוג ה-1 והסוג הרביעי, את הסוג השני והשלישי נגיר למצוא!! מכיוון שבציבור הדתי אפחד לא מקיים תורה בגלל השני אלא רק בגלל שהוא חושב שזה הדרך, וגם אם מישהו מתקשה לשמור תורה קלה כחמורה הוא לא נזרק החוצה. וזה המעלות של החינך הדתי ואני לא שולל שיש חסרונות אבל המעלות שוות תחסרונות.
לגבי הצבא: אני בתור בן למשפחה חרדית הולך לשרת בצבא מתוך מטרה למסור את הנפש על ארץ ישראל וזה מצווה לא פחות חשובה מלימוד תורה!! ועצם זה שנעור הדתי נלחם על שמירת הדת גם בתוך הצבא זה מראה על גודל החינוך עליו גדל החייל...
את יודעת מה אני שמתי לב?ענבל
הכינוי שלך הוא: באי בודד. את באמת חיה באי בודד בלי בכלל להכיר את הציבורים השונים שיש בעם ובארץ שלך. ורואים כמה הבורות חוגגת...
ענבל. אהבתי.ט!הר
האדמור צודק.דוסית גאה!
לדעתי ציבור מתבטא ע"פ דרכו ואמונתו,-שיראלה-

ולא ע"פ לבושיו ומנהגיו של כל יחיד.

יש לנו אידיאל וערך עליון על פיו אנחנו פועלים,

וכל אחד מממש אותו באופן שונה ובמעשים שונים.

הציבור החרדי אולי נראה יותר חזק ומגובש,

אך תצביעו על אידיאל אחד המשותף לכולם.

(ולא לימוד תורה, שזה בסופו של דבר גם לנו מעל לכל).

ולכן אי אפשר להחליט על חסרונות של כלל הציבור. 

אין לכם מה לכתוב לה תגובות יותר,סתם אחתאחרונה

היא לא כתבה את זה במטרה לשמוע מה יש לנו להגיד,

היא כתבה את זה במטרה לומר ביקורת וללכת, וכמו שאתם רואים- היא באמת לא חזרה להגיב..

אז... סתם בזבוז אנרגיות להמשיך להגיב לה ... 

הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini

חח זהו הגיע הרגעניגון🌿

בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini

והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …

אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿

דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅

אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה

חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)

אמן ותודה 😄 רבהGini

ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻

תודההניגון🌿

(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690

אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGini

ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

יש בזה משהו, עדיין אין סיבה שזה יעבור את טבת125690

השנה ישניגון🌿

2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח

ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅

אבל רואים תסוף באופק(;

ואו בהצלחה ממש💪ניגון🌿

קשוח 5 יחל לא?...

*תגובה לGini פשוט קפץ למטה

אני אוהב את המקצועות הריאליים, את הבנת המושגיםGini

המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.

היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.

ותודה על איחולי ההצלחה!

יאוניגון🌿

מטורף, תגיע רחוק

אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב

ומעדיפה לזכור (;

יש תחום שהייתי רוצה שיהיו לי הכישורים והכשרוןGiniאחרונה

לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות

זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם

שומר כאן למזכרתGini
בהצלחה.קפיץ

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר

חח כןןניגון🌿

ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅

רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini

לשרשור הזה

(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)

לילה טוב ובהצלחה לכולנו !

תודה 🤩Gini

אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי

בחרתי מאכל

אתם צריכים לנחש עם שאלות של כן ולא

@Gini @ניגון🌿

צבע ירוק?Gini

אדוםGini

חום (בגוונים של חום)Gini

צבע לבן?Gini

לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי

גדל באדמה?ניגון🌿

אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי

צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini

אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי

על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini

חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי

דלעת …Gini

אהממ ציטוס?ניגון🌿

צ'יפס מבטטהGini

לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי

אפרופו?Gini

לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦‍♂️)ל המשוגע היחידי

זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב

אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

ואת אלו רק בשבתGini

טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי

בסדר 👍Gini

אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי
לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini

התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי

ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה

אוכל - עכשיו אני בחרתיGini

הופהל המשוגע היחידי

חטיף?

צומח מהאדמה?

היה פעם הולך על האדמה?

חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini

אפוי?ל המשוגע היחידי

מטוגן?

מבושל?

מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini

מטוגן

תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי

יענו על זה תענה:

לא

כן

לא

מכינים את זה בבית?

זה ארוז בדרך כלל?

כן | לאGini

ציפס?ל המשוגע היחידי

שניצלים?

זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)

לא, לא, כןGini

וואלה, אמממל המשוגע היחידי

מורכב מירקות?

מפירות?

עם פירורי לחם?

כן, לא, לאGini

יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי

לביבות?

חציל מטוגן?

ירק כלשהוא מטוגן?

כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini

זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי

>> כדורי פלאפלGini

חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי

אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.

המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini

שום

אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי

בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini

כמו סופגנייה

אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini

וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי

הנהGini
אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבהל המשוגע היחידי

אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.

העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini

אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

הפורום הזה - ז"ל …Gini

מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini

היי אני כאןניגון🌿

אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈

אין ייאוש בעולם …Gini

טוב משפט מחץ חחניגון🌿

אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿

כאילו כי יהיה חופש

לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini

כן/:ניגון🌿

לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...

זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי

למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini

שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי

למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini

הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי

או בוואצאפ או באסמס

וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק

סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה

ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן

פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער

ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.

אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini

תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי

לפי הגמרא יש ייאוש ל המשוגע היחידי

אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.

זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini

אולי 🤷‍♂️ל המשוגע היחידי

ואולי לא

מה באמת?ניגון🌿

חח אז אולי התכוונו לפה😅

במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini

להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….

אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי

אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה

עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini

ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי

זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿

ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף

למה צריך לימודים? אוףףףף

למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini

שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):

הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:

מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת

• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.

• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.

• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.

• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.

• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.

ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:

• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.

• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.

• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.

• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.

וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGini

במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂

הלוואי שהיה ככהניגון🌿

נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם

טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו

אז..... חייב (:

וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅

לא נראה לי שהיה משהו טוב יותר בפשטות של פעםGini

ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.

(המשך תשובה מ Gemini)

לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.

התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:

• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.

• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".

• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.

• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.

השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.

תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.

כןן טוב לא זכרתי את זהניגון🌿

חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן

יש עוד טיפהל המשוגע היחידי

אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול

חח לכן כולם נעלמווניגון🌿

גמני מתחילה עוד רגע😬

נו אז איך להתחיל?

חח מוזר לי להגיד את זהל המשוגע היחידי

אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,

זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.

שונה מאודדניגון🌿

חח זה יתרונות וחסרונות..

ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:

נכון, אמן תודה, גם לך.ל המשוגע היחידי

אם אנחנו היחידים, אף אחד לא יפריע להינות מהמתוקיםGini

לשבת

או שזה יוציא מהמיטה את כל הרדומים …

חחח יאמי נראה טעיםניגון🌿

מה עובד במאפייה?

נכנסתי לקנות רוגלאך וקרואסונים לשבתGini

חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית

והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן

אתם באים איזה משחק פה?ל המשוגע היחידי

אני רואה פשוט שאתם פעילים...

איזה משחק?Gini

לא יודע יש כל מיניל המשוגע היחידי

אמת או חובה

אסוציאציות

שרשור שירים

ועוד...

תתחיל ואזרום איתךGiniאחרונה

סיבוש אלול מחר!ניגון🌿

איזה מהרר עבר החודש הזה🙈

המלצות למעיינות שוויםניגון🌿

רעיונות?🙏

אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.

ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות

המומלצים, בוחרים לאן ללכת.

(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)

בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿

הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי

(אפילו שאת פחות)

פה אין כמעט מגיבים,

יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.

וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.

בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.

בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...

צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.

אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,

כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.

אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר

זה מה שעלה לי עכשיו בראש.

ואוו תודה רבה!ניגון🌿

טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו

למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃

בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה ל המשוגע היחידי

חח תודההניגון🌿

אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈

הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי

ולא צריך לפרט עוד

יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי

פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט

(כמוני, אני מהמחשב)

כע. יש אבל קצתניגון🌿

לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב

מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...

נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי

מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,

אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.

צודק..(:ניגון🌿

נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1

בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול

(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)

גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני

הלוואיייייניגון🌿

אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅

אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי

בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם

בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות

חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿

וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅

אני גם אשמחיהודי חסידי

למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה

ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿

יש בעיהיהודי חסידי

אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...

אבל העיקר הרצון

חחחח

חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי

אם לקרוא לזה בעיה,

אבל בשביל זה יש את בין הזמנים

יחי המלךיהודי חסידי

אין על ביה"ז

הוא קצר מדייל המשוגע היחידי

אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה

קצר וממוקדיהודי חסידי

לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה

לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי

אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו

ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע

גם אני חחחחניגון🌿

איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה

שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?

עוד כמהיהודי חסידי

יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.

תודה!ניגון🌿

באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)

אחלה מקוםיהודי חסידי

לא מכיר את העגלה קפה האמת

חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי

נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו"

למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.

כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי

מתוך כמה,

שקשורה לכותרת.

איזה ישיבות למדתם? תמליצו? למה?עמיחיישלצק

מקווה שהבנתם תשאלה

גבוהה או קטנה?אברהם יאיר שטרן

תיכונית יענועמיחיישלצק

מה הסגנוו שאתה מחפש?אברהם יאיר שטרןאחרונה

ממליץ על הישיבה התיכונית של מכון לבפ.א.

בגיל הרלוונטי רציתי מאוד ללמוד שם, מהיכרות עם נוער מהקהילה שלנו שלמד שם באותה זמן ואחרים שסיימו תואר ראשון (לשם כך מוסיפים שנה חמישית, י"ג).

הייתי גם עם ההורים בערב היכרות. אך אני לא ירושלמי ומאוד לא רציתי להיות בתנאי פנימיה.

אולי יעניין אותך