לבקשתה של צאדיקה שרשור על נועם שליטאיזה טוב ה'!!!!

אני מזמין אתכם הקוראים להתייחס לשאלת השבוע שעלתה בעיתון בשבע: "האם כניסתו של נועם שליט לפוליטיקה היא לגיטימית או לא?"

לדעתי, לגיטימית לחלוטין. כל עוד אנו חיים במשטר דמוקרטי ואלו הם חוקיו אין שום מניעה לאדם לנצל כל דבר כדי להיכנס לעולם הפוליטיקה.

הפוליטיקה גם ככה מלוכלכת וגם ככה יש לנו שם חיות אדם כזועבי וטיבי אז עוד אידיוט אחד שמנצל את הטרגדיה האישית שלו כדי לרכב כל הדרך לכנסת לא תזיק לנו יותר מאשר הזיקו לנו רבים לפניו.

כאשר בעז"ה יהיה פה שלטון מתוקן וראוי נצטרך לשקול מחדש את ההתייחסות למקרים כאלו.

מעבר לכך, אם השמועות בדבר היותו לא יהודי על פי ההלכה נכונות אז יש בעיה להצביע עבורו בבחירות אישיות.

אני לא הייתי מצביע עבורו לו היה מתמודד בפריימריז של הליכוד ואני מקווה שמתפקדי מפלגת העבודה יהיו מספיק חכמים כדי להוריד אותו למקום לא ריאלי ברשימה (מקום חמישי ברשימה נשמע לי טוב ) ובמידה ואכן ייתמודד מטעם רשימת העבודה לכנסת אני מקווה שציבור הבוחרים יבין שזו לא מפלגה שראוי לבחור בה.

אבל בואו נהיה ריאליים לרגע, ציבור הבוחרים מורכב גם משמאלני תל אביב וערביי שפרעם וכל עוד זה המצב יהיו לנו בפוליטיקה אנשים כמו נועם שליט, יאיר לפיד, אהוד ברק, ציפי לבני, טיבי וכו' וכו' וכו'

אני חושב שמאיר סחיווסחורדר אמר את הכלהאדם היושב

http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=18967&forum=scoops1&viewmode=threaded

אני חושב שנועם שליט הוא אדם נבזי ומגעיל ולא מספיק הנזק שגרם, עכשיו הוא עוד מעז לנצל את הפרסום שהוא קיבל כדי לסדר לעצמו ג'וב. 

דבר נוסף ומעניין, שאף עיתון לא מצא לנכון לפרסם את השתייכותו של נועם שליט למפלגת העבודה בזמן הקמפיים התקשורתי לשיחרור גלעד שליט... 

אולי שהוא ירוץ כנגדו בארץ ישראל שלנומושיקו

משעמם לא יהיה בכנסת

^^^^!!! אני עם האדם היושב.אלירז
מגעיל ביותר-משה ר-

אדם שרוכב על הפרסום של הבן שלו..

מה יש לו להציע?? מה האידיאלים שלו?? מלבד זה שהציבור מכיר אותו אין לו שום דבר למכור!

הכניסה שלו מהווה פגיעה גסה גם במשפחות השכולות שרוצחי קרוביהם שוחררו בעסקה..

שחררו את הבן שלך תמורת 1200 מחבלים, שב בשקט קצת זמן ותן לאנשים להתרענן מהכאב, אל תקוף חודשיים אחרי כשזה עוד טרי..

אני לא רואה שום הבדל בין יאיר לפיד לנעם שליט.עין הקורא

שניהם רצים לכנסת על בסיס רייטינג ציבורי שהושג בנסיבות א-פוליטיות (?!?)

ומנצלים נתוני פתיחה שמי שנתן להם אותם לא התכוון שישתמשו בהם לצרכים אלקטוראליים.

והם לא הראשונים שעשו את זה.

עשרות יוצאי צבא עשו את זה לפניהם, וגם אנשי תקשורת כמו שלי יחמוביץ'

ואורי אורבך (ידעתם שהם נולדו באותו יום?)

בקיצור, בעולם מונחה רייטינג, כל מי שיכול מנצל זאת,

ולא משנה כלל איך הוא קיבל אותו.

אני גם לא בטוח שהוא יותר מזיק מאהוד ברק למשל,

או שאול מופז, שנכנסו לכנסת על בסיס כישורים צבאיים מוטלים בספק,

וכישורים פוליטיים שלא נמצאו עד עצם היום הזה...

יש הבדל גדולהאדם היושב

נועם שליט רוכב על גבי פרסום שקיבל בגלל טרגדיה אנושית: החטיפה של בנו. 

הוא גרם נזק עצום למדינת ישראל בקמפיין שלו שבו הוא התפרסם. 

יאיר לפיד הוא סתם מישהו שיש כאלה שטוענים שיש לו כישרון לכתוב בצורה מעניינת והתפרסם בגלל זה ובגלל שהוא "מולטי-טלאנט" - שזו ההגדרה למישהו שנראה טוב, אוחז בדעות הנכונות ויודע לקרוא מהטלפרומטר. 

אין מה להשוות בין ב-2. 

באמת!!!! זה בדיוק מה שכתבתי.עין הקורא

האם בגלל שמישהו קורא טוב מהטלפרומטר ונראה טוב לדעת

אנשים מסוימים, זו סיבה לתת לו להחליט החלטות הרות גורל?

דוקא נועם שליט הוכיח שהוא יודע להפעיל מערכות פוליטיות.

מה יאיר לפיד יודע?

לאף אחד אין מושג.

אני גם חושב שנועם שליט הוא מסוכן מאוד.

אבל מבחינת המניעים שהנחו אותו לרוץ לכנסת,

או מה שיגרום לאנשים להצביע בשבילו -

אין הבדל בין השניים, ובפוליטיקה נועם שליט הרבה יותר מוכשר

ככל הנראה.....

אני לא מתכוון שאני חושב שזה טוב שהוא רץ.

אני רק אומר שבעולם מבוסס תקשורת, זה לא מפליא בכלל,

על כל פנים לא יותר מאיש תקשורת שרץ לכנסת....

זה לא מה שכתבתהאדם היושב

נועם שליט הוא אדם בזוי שמנצל את הטרגדיה שעברה עליו ומתעלם מהמחיר שהוא דרש מעם ישראל לשלם בגללו. 

הוא אדם נבזי ועלוב וחסר ערכים ורגישות. 

ואין לו שום יכולות או כשרונות - התקשורת פשוט זיהתה הזדמנות לשחרר רוצחי יהודים מהכלא, אז היא קפצה על המציאה. 

יאיר לפיד הוא סתם אדם שאין לו כישורים או יכולות מיוחדות - כמו רוב האנשים שנמצאים בכנסת. 

לנצל טרגדיה זה יותר חמור מלנצל מראה טוב?עין הקורא

מי אמר?

אולי להפך?

יותר מזה:

למה אתה חושב שהוא נבזי וחסר ערכים ורגישות?

הוא לא רואה כמוך את 'המחיר שעם ישראל נאלץ לשלם'.

מבחינתו זה היה המהלך שהיה צריך לעשות מלכתחילה,

ולאף אחד לא היה אומץ להכריע עליו חוץ מנעם שליט,

וכיון שכך, נדמה לו שהוא נחון באומץ לב ציבורי ובכושר הנהגה

לא פחות ממי שעושה את זה עכשיו,

ובנסיבות כאלה ההחלטה לרוץ לכנסת היא יותר מהגיונית.

זה שזה דורך לאנשים על פצעים פתוחים זה עצוב מאוד,

אבל אם זה מה שצריך לעשות - אז זה מה שעושים.

בדיוק כמו שלשחרר מחבלים זה כואב אבל נצרך,

כך גם הכניסה לפוליטיקה.

"לשחרר מחבלים כואב אבל נצרך"-משה ר-

באמת? טוב לדעת.....

אל תהיה טיפש, זה לא מה שאני חושב, זה מה שהוא חושב.עין הקורא
אענה לך כשתכתוב בצורה יותר מנומסת-משה ר-

לא התכוונתי לפגוע.עין הקורא

לקחת משפט אחד מתוך 3 הודעות שכתבתי,

והתייחסת אליו כאילו הוא כל מה שכתבתי, ובמשמעות אחרת לגמרי.

זו דמגוגיה.

אתה לא ייחסת את הדברים לנועם-משה ר-

שליט, וכמו שזה נכתב זה היה נראה כאילו זו דעתך, אז הייתה אי הבנה...

נכון שזה נצרך,השאלה כמהמושיקו

אחרי השחרור החמאס בעצמו אמר שהוא לא האין שישחררו כל כך הרבה, יכלו לשחרר הרבה פחות - והוא והתקשורת עזרו לחמאס לשחרר יותר רוצחים.

ואגב, למה לא לדרוש מגלעד שליט שיתגייס לקמפיין למען שחרור פולארד?

הבהרה:עין הקורא

אני חושב שנעם שליט הוא נצלן ציני חסר לב.

כוונתי היתה:

א. בפוליטיקה הישראלית הוא רק אחד מני רבים חסרי לב כמוהו בדיוק.

ב. לדעתו של נעם שליט, שחרור המחבלים  היה מעשה טוב והציל את הבן שלו

ולשמחתנו, ב"ה, עדיין אין לנו הוכחות שזה היה מעשה התאבדות.

בודאי. לנצל טרגדיה זה חמור הרבה יותרהאדם היושב

כי גם אם זה נצרך (ואני חושב שלא רק שזה לא נצרך, אלא זה גם אסור ופסול), זה עדיין נזק שנגרם למדינה.

את הנזק שלו הוא כבר עשה. שיעזוב אותנו בשקט.

הוא לא הכריע כלום. מי שהכריע היו השרים העלובים שהצביעו בעד העסקה האיומה הזאת. 

עליו לא היתה אפילו טיפה אחת של אחריות.

הוא לא ניחן בכלום מלבד אהדה תקשורתית. 

וכתבתי שבעיני זה מגעיל. אני בטוח שהוא לא חושב ככה, אבל זו דעתי.

יאיר לפיד הוא פרצוף יפה. אבל הוא לא גרם את אותו הנזק שנועם שליט גרם למדינה. 

מי שהחליט זה התקשורת ולא השריםמושיקו

והוא עזר לתקשורת בזה

לאהאדם היושב

עובדתית, זה לא נכון.

התקשורת לחצה. בסופו של דבר, מי שהחליט זה ביב והשרים שלו. 

התקשורת התנהגה כמו תעמולה במדינה קומוניסטית, אבל זה משהו אחר. 

הוא לא עשה כלום. 

גם משה זר הקים אוהל מחאה מול בית ראש הממשלה, רק שזה לא הגיע לתקשורת. 

הוא בסך הכל הקים אוהל. 

אם אני אצטרך פעם להקים אוהל, אני אתקשר אליו... מעבר לזה, הוא לא עשה כלום! חוץ מלרקוד על הדם. 

הוא התפרסם בנסיבות של טרגדיה אישית, ואחרי שהטרגדיה האישית שלו נפתרה במחיר עצום - עוד יש לו את החוצפה להציע את עצמו כמועמד לכנסת. 

יאיר לפיד הוא סתם פרצוף יפה. הוא לא גרם לנזק שנועם שליט גרם. 

האם נועם שליט גרם ליותר נזק מאשר רבין?איזה טוב ה'!!!!

רבין עוד לפני היותו ראש ממשלה התפרסם בגלל עברו הצבאי שכלל ירי על אלטלנה, בריחה מקרב הראל והתמוטטות במלחמת ששת הימים.

בכל זאת בחרו בו כראש ממשלה.

האם מישהו יכול לומר שהתמודדותו בפוליטיקה לא הייתה לגיטימית?

זה שאתה כועס על מישהו זה לא פוסל אותו מלהתמודד לבחירות. אם כל העם כן אוהב אותו וחושב שהוא לא טעה בדרך שבה הוא פעל על מנת לשחרר את בנו על חשבון כולנו אז הוא ייבחר ואם תצליח לגרום לכולם להבין את חומרת מעשיו אז הוא לא ייבחר.

מה לעשות? הפוליטיקה כיום היא מלוכלכת כהוגן ואין שם הרבה אנשים שהצליחו בזכות כישורים מיוחדים אלא כולם התפרסמו בדרך זו או אחרת

ודאי שמותר לו - אין שום איסור שירוץהאדם היושב

אבל זכותי להיגעל ממני ולבוז לו ולחשוב שמה שהוא עושה עכשיו הוא לרקוד על דמם של נרצחי הטרור שרוצחיהם שוחררו בגלל הקמפיין חסר האחריות שהוא הוביל. 

אני דווקא מבין אותו ואת זה שהוא עשה את מה שהוא עשה במטרה לשחרר את בנו. (התקשורת פשוט לא היתה צריכה לשתף עיתו פעולה, אבל על התקשורת יש לי עוד הרבה מה להגיד וזה לא נוגע לענין). 

אבל כשהוא מנסה להיבחר לכנסת אחרי הנזק העצם שהוא גרם??? אותי זה מגעיל. 

גם אם זה חוקי. 

(ובאמת רבין הוביל את עמ"י לעבר פי-פחת... )מאמע צאדיקה
"אנחנו רוצים רק לחזור לשגרה, לחיים השקטים"tomerittal
נעם שליט הוא אדם הגון וערכיאלעד123

שפעל בכשרון רב בהתמדה ובהגינות  למען בנו ומשפחתו.

השנאה שאני מוצא כאן נגד נועם שליט היא תופעה מזעזעת. 

מי ששחרר מחבלים היה ראש הממשלה מר נתניהו.

מדינת ישראל היתה יוצאת נשכרת אם כל חברי הכנסת שלה היו כה מוכשרים, מתמידים ורגישים כמו נועם שליט.

אדם הגון וערכיהאדם היושב

לא היה מנצל את הפרסום שהוא השיג בדרך שבה השיג אותו כדי למנף לעצמו משרה של חבר כנסת. 

אני לא כותב שהוא אדם מגעיל ובזוי בגלל הקמפיין שהוא הריץ בתקשורת כדי שישחררו מחבלים בשביל הבן שלו. אני לא שופט אותו על זה. 

אני כותב שהוא אדם מגעיל ובזוי בגלל שהוא משתמש הפרסום שהוא השיג בנסיון לעשות הכל כדי לשחרר את הבן שלו, כדי להיבחר לכנסת, אחרי כל מה שמדינת ישראל עשתה בשבילו וכל האנשים שבהם היא פגעה בגללו. 

אולי הוא אדם בזויאני7

אבל הוא הוכיח שהוא יודע לנהל קמפיין .

זהו שהוא לא ניהל אותו-משה ר-

מי שעשה הכל זה משרד יחסי ציבור שהמשפחה שכרה, ויואל מרשק מהתנועה הקיבוצית, הוא רק השתתף בכל הפעילות...

אני חושבת שאתה חושב על זה לגמרי לא נכון.כמו צמח בר

הבנאדם בטח עבר סבל לא נורמלי כשהבן שלו היה בכלא.

ולקח הרבה מאוד זמן עד שהממשלה החליטה את ההחלטה הזו גם אם המחיר כואב לכולנו.

אתה לא חושב שאולי הוא החליט להיות חבר כנסת כדי למנוע חזרת מצבים כאלו?

למנוע הרבה כאב לב מהרבה משפחות?

נכון,הוא גרם לזה לקרות בדרך שהסבה להרבה מאוד אנשים הרבה כאב ואנחנו מן הסתם נתחרט בעתיד כשמישהו יפגע מהמחבלים ששוחררו.. אבל ה-ו-א חשב על טובת הבן שלו וחשב שהוא פועל בצורה טובה.

והוא בטח חושב שהוא יכול לעשות טוב לעמ''י.

למה לחשוב על הבנאדם רעות? למה ישר להגיד שהוא רודף פרסום?

לא נראה לי שהוא כ''כ רצה את הפרסום הזה..

ואני בטוחה שאם היתה לו אפשרות הוא היה מוותר עליה בשניה.

אבל עכשיו המצב נתון וקרה מה שקרה. ויש מצב שהוא חושב שהוא יכול להפיק טוב לעמ''י מהמצב הנתון.

זו דעתי.

כמובן יכול להיות שאני טועה. אבל למה מראש לקחת את האפשרות השךלילית יותר?

כצ"ב חשבת על הפראדוקס???מאמע צאדיקה

"ה-ו-א חשב על טובת הבן שלו וחשב שהוא פועל בצורה טובה."

"ולקח הרבה מאוד זמן עד שהממשלה החליטה את ההחלטה הזו גם אם המחיר כואב לכולנו."

"והוא בטח חושב שהוא יכול לעשות טוב לעמ''י."

יש פה תתרי דסטרי-

את חושבת שהוא רוצה לעשות טוב למשפחה שלו- או טוב לכלל עם ישראל

אם נעם שליט היה קצת פחות אגוצנטרי הוא לא היה מסכים לעולם לעסקת שיחרור מחבלים

כאז כן היום- טובת הציבור לא מעניינת אותו כהוא זה!

אם הוא יבחר להיות "מנהיג" לנו- אוי לנו

כאן המקום להזכיר יהודי יקר שמחכה עשרות שנים לפגוש את הבן שלו- שנעדר בשבי -ונפטר לפני שבנו חזר

יונה באומל

זה יהודי שהפגין חשיבה כלל ישראלית אמיתית:

"

יום לאחר החלטת הממשלה שאישרה את עסקת השבויים עם החיזבאללה התראיין יונה באומל לערוץ 7 כי הממשלה במתכוון אינה מתייחסת לשלושת נעדרי קרב סולטן יעקב שנפלו בשבי במלחמת שלום הגליל בשנת תשמ"ב.

"האירוע היה לפני הרבה שנים", אומר באומל, "והדרך הכי קלה היא להתעלם. הם לא מחפשים עוד צרות". באומל מותח ביקורת על החלפת מחבלים חיים תמורת גופות.

לאורך השנים הייתי נגד זה. בוודאי כשמדובר על מחבלים עם דם על הידיים. מי אמר שהחיים של האזרחים שנהרגו ע"י מחבלים ששוחררו הוא יותר זול מהחיילים? אני חושב שהיינו יכולים להגן גם על החיילים וגם על הארחים עם מדיניות נכונה כלפי חילופי שבויים".

נכון- זכותו הדמוקראית של כל אזרח- לבחור- ולהבחר

זכותי הדמוקראטית לזעוק-

המלך עירום!

יש פה אדם שמתהדר בנוצות לא-לו

וואו, צאדיקה, כל מילה..נוצה ברוח
לא מתווכחים עם הזכות לזעוק נגד.צחי קנטור

קשה לי לקרוא להורה שדואג לבנו שנפל בשבי "אגוצנטרי".

מה גם שהיו אישי ציבור (לא פוליטיקאים בהכרח) שתמכו ברעיון העיסקה.

לדבריהם, לפחות, היא לא לגמרי משוללת כל יסוד.

אז מה הפלא שפעל בנחישות ובכל עוז למען שיחרורו של בנו?

(ואני לא חסיד גדול בכלל של הגורמים הפופוליסטיים שלקחו חלק בקריאות

למען קידום העיסקה. ממש לא.)

מה אם נועם שליט אכן מאמין בפתרון של עיסקת חילופי שבויים,

ופונה לפוליטיקה מתוך רצון כנה לפעול בשם הורי חיילים, שהוא חש ראוי

לייצג אותם?

תודה,לזה התכוונתי.כמו צמח בר

למה הממשלה קיימת? לדאוג לרווחת התושבים!

אני בטוחה שהוא חושב שלדאוג שחייל יהודי לא יהיה בשבי זה לדאוג לרווחת תושבי ישראל.

ואגב: אני לא מסכימה עם הדרך שזה נעשה.. רק חושבת שנועם שליט מאמין בצדקת דרכו ולא חייב להאשים כל אדם בניצול ציני ותאוות פירסום.. יש גם אנשים ישרים בעולם.

נכון,הוא עושה את זה בדרך לא נכונה לדעתינו,ונכון,קרוב לוודאי שאני לא אבחר בו,אבל מכאן ועד להאשים אותו בלנסות להתפרסם על גבי המקרה הטראגי שלו יש מרחק גדול!

מי זה "נעם שליט"? אני מכיר רק את "אבא של גלעד"האדם היושב

במדינה נורמלית וחפצת חיים, עם תקשורת אחראית ומנהיגים שמונעים עי רצון לעשות את הדבר הנכון - אף אחד לא היה בכלל שומע על קיומו של נועם שליט. בצדק. 

כל הקמפיין שהוא ניהל, רק גרם לבן שלו לבלות 5 שנים בשבי ואח"כ הוא שוחרר בעסקה הכי גרועה שמישהו בכלל העלה על דעתו. 

בזכות עצמו, נועם שליט הוא כלום ושום דבר. הוא "אבא של גלעד" ותו לא. 

הוא לא עשה דבר במהלך כל הקמפיין התקשורתי הזה. 

הוא קיבל את הפרסום שלו כאבא של גלעד. רק כך אנשים בכלל שמעו על קיומו. 

עכשיו הוא מנצל את זה, ועוד אחרי כל הנזק שהוא גרם ואחר שהוא הצהיר שהוא רק רוצה לחזור להית האבא הפרטי של גלעד שליט - ועוד רוצה למצוא עבודה על חשבון הציבור שאותו הוא דפק. 

מבחינה חוקית, ברור שמותר לו לרוץ לכנסת או לרוץ מרתון. 

באופן אישי, אנשים כמוהו גורמים לי לרצות להקיא. 

אני לא מבינה אותך.כמו צמח בר

אתה חושב שהוא גרם לכל הפרסום הזה כדי שהוא ילך לכנסת?

ברור שלא!!!

הוא היה מוותר על כל הפרסום הזה בשניה!

אבל אם כבר קרה והוא התפרסם. הוא חושב שהוא יכול לפעול טוב למען המדינה הזאת.

הוא ראה שאי אפשר להזיז דברים אלא אם כן אתה בממשלה. (עובדה לקח חמש שנים!)

ולכן הוא רוצה בתור אחד שמבין להיות בסוד הענינים כדי לדאוג שמצב כזה לא יחזור על עצמו!

למה לראות ישר מחצי הכוס הריקה?

אני חושב שמאיר סחיווסחורדר הסביר את זה מצוין!האדם היושב

אני חושב שמישהו כמוהו צריך להבין שלרכב על הפרסום שהוא קיבל בגלל המסכנות של הבן שלו, ואחרי שהוא הפך את העולם כדי לשחרר כמה שיותר רוצחים של יהודים - זה דבר דוחה. 

המדינה הקריבה בשבילו המון. בתור מדינה ובתור אלפי אזרחים פרטיים שנפגעו ע"י אותן מפלצות שהרסו להם את החיים. 

אם הוא רוצה להחזיר לחברה שממנה הוא לקח כ"כ הרבה וממנה הוא דרש להקריב למענו - שימצא דרך אחרת. דרך שבה הוא באמת יתרום במקום לקחת עוד ושלא ינצל בצורה צינית את העובדה שהבן שלו נחטף ע"י ארגון טרור. 

הוא לא גרם לכל הפרסום הזה, ואני לא מאשים אותו בשום דבר שהוא עשה לפני שהבן שלו שוחרר. הוא היה במצב בלתי אפשרי. 

אבל עכשיו, כשהבן שלו בבית - כבר אין לו תירוץ להתנהג כמו אגואיסט וסוציומט. 

אין כאן חצי כוס ריקה. יש כאן כוס מלאה בג'יפה. אני חרד לחשוב שחלילה הוא יצליח לעשות את מה שאת חושבת שהוא רוצה לעשות. 

וזה לקח 5 שנים, כי יש דברים שאסור לעשות. חבל שבסוף מקבלי ההחלטות כשלו ואישרו את אותה עסקה איומה. 

הריצה שלו לפוליטיקה תוך ניצול מגעיל של הסבל שהבן שלו חווה, זו יריקה קודם כל, בפרצוף של כל נפגעי אותם טרוריסטים שרצחו את יקיריהם, וזו יריקה בפרצוף של כל חייל קרבי שסיכן את חייו בשמירה מפני אותם מחבלים ובעצירתם של אותם מחבלים תוך סיכון חייו האישיים. 

הוא קיבל את הבן שלו, עכשיו שיחזור לאלמוניות שלו ושישתדל שנשכח אותו ואת מה שהוא עשה. 

מותר לו חוקית. 

זה לא אומר שאני לא ניגעל ממנו. 

בדיוק כמו שיש לו זכות חוקית לרוץ לכנסת, לי יש זכות חוקית לרצות להקיא בכל פעם שאני רואה תמונה שלו או שומע את השם שלו. 

הוא לא חיפש לשחרר "כמה שיותר רוצחים של יהודים".צחי קנטור
עבר עריכה על ידי צחי קנטור בתאריך כ"ז טבת תשע"ב 23:24

כעת אתה סתם לא הוגן כלפיו.

אתה יכול לטעון שאהבתו ומסירותו לבנו העבירה אותו על דעתו (וגם על זה

אחלוק).

אתה לא יכול להחליט בדעתך שהאדם פעל מתוך צפצוף ארוך וציני על חיי

אדם.

אני תוהה, בכנות, האם היו הדים כאלה אם היה מחליט להתמודד לכנסת

במסגרת אנ"ש.

יגעת ומצאת...האדם היושב
ברור שבלי הרוח הגבית לא היה מצליח לו כלום.צחי קנטור

אבל הוא כן כיתת את רגליו רבות מפה לשם...

הוא בהחלט הקריב עבור העניין מנוחותו, ממש לא מעט.

בעיניך הוא "דפק" את החברה הישראלית.

בעיניו - מי אמר?

אתה מתנסח כלפיו בבוטות. זכותך לחשוב כך, אבל זה נשאר רק בגדר פרשנות

- מפוכחת, יתכן - שלך, אבל לא דברים מוכרחים.

יונה באומל מעולם לא התנגד לעיסקת חילופיןאלעד123

שתחזיר את בנו הביתה.

להפך, כל השנים הוא לחץ על כל הממשלות (מאז 1982) לשחרר את בנו, הוא גרם לכך שיאסר ערפאת קיבל תמורה עבור חצי דיסקית של בנו זכריה.

לדעת נועם שליט אין סתירה בין שחרור בנו לבין טובת מדינת ישראל, רבים האנשים שמסכימים אתו ומעטים לא הסכימו אתו.

הוא לא רצה שגורל בנו יהיה כגורלם של רון ארד או הנעדרים מסולטן יעקב (וביניהם זכריה באומל).

ואני חוזר, ההתנגדות למועמדותו היא לגיטימית. מה שלא לגיטימי זה מסע החרפות והגידופים שמעיד יותר מכל על מי שנוקט בסגנון משולח כזה.

והנה האמת על מה שאמר יונה באומל ז"לאלעד123

(בניגוד מוחלט למה שצדיקה הביאה כביכול בשמו)

"אם היינו טוענים לפני 20 שנה שממשלת ישראל הונתה אותנו, אף אחד לא היה מאמין. עכשיו, כשכולם רואים מה עושים למשפחת שליט, אתם בטח יכולים להבין על מה אני מדבר" - כך אומר הערב יונה באומל, אביו של החייל זכריה באומל, מנעדרי קרב  סולטן יעקב במלחמת לבנון. 

לדברי האב, "כל הטיפול של המדינה בנושא היה ועודנו לא מספק ולא רגיש.  לא הקשיבו לנו, סיפקו לנו מידע לא נכון, הונו אותנו והוליכו אותנו שולל". הוא טען כי ממשלת ישראל לא למדה את הלקח, והיא נוהגת כיום באותה צורה כלפי משפחת שליט והדגיש: "מדברים בשלושה קולות - אחד במשא ומתן, אחד בתקשורת ואחד עם המשפחה".

"אנחנו אוהבים את החיילים והקצינים, אבל שונאים שנאה גדולה את כל מי שניסה לטייח את הסיפור שלנו וטען שהבנים מתים ושחבל על הזמן והמאמץ", אמר באומל.

(מתוך YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3558954,00.html)

מה שמגעיל ובזוי הוא האופן שבו אתה מתבטא כלפיואלעד123

נעם שליט הוכיח את עצמו כמארגן למופת וכאדם שיודע איך לקבל תמיכה מכל שדרות העם ומכל הצדדים היריבים בפוליטיקה הישראלית.

הוא תמיד דיבר בנימוס, בצורה תרבותית וללא התלהמות ותוקפנות.

דווקא בגלל העובדה שמדינת ישראל עשתה למענו כל כך הרבה הוא מנסה עתה לגמול למדינה על ידי שירות ציבורי והוא מעמיד את עצמו לבחירה.

אתה יכול להגיד שלא תבחר בו (וגם אני לא אבחר בו) אבל התנהלותו הציבורית היא ללא דופי.

מי שמשתמש בבן שלו כדי לנהל קמפיין זה בזוי !אני7
הוא לא הוכיח את עצמו ככלום!האדם היושב

אנשים עבדו מסביבו, אנשים עם הרבה כח והשפעה. 

וכן, יש אנשים שרוצים לשחרר רוצחים ערבים מהכלא בתור אידיאל - והם עזרו לו מאוד לקמפיין. נשמע מוגזם והזוי? תשאלי את יוסי ביילין ופואד בן אליעזר שחושבים שצריכים לשחרר את מרואן ברגותי שמרצה 5 מאסרי עולם - כי "הוא מתון ואפשר לדבר איתו". 

התקשורת במדינה שלנו מעודדת תבוסתנות. היא רוצה להטמיע בעם שאין לו את היכולת לנצח. 

הוא לא קיבל תמיכה מכל שדרות העם. אפיל לא קרוב. רוב העם, עפ"י כל הסקרים, התנגד לעסקה הזאת. העיתונות דאגה ליצור קמפיין שישכנע את העם שזה מה שצריך (למעט יחידי סגולה). 

הוא התפרסם בגלל שהבן שלו נחטף, ועכשיו הוא מנצל את זה כדי למצוא לעצמו ג'וב. 

לא מספיק הנזק שהוא גרם - שחרור 1027 מחבלים זה נזק איך שלא תהפכי את זה - עכשיו הוא עוד מנסה לנצל את הפרסום שהוא קיבל על הגב של הבן שלו שהפסיד 5 שנים מחייו בגללו!!! ובגלל הקמפיין חסר האחריות שהוא ניהל, ולהיבחר לכנסת.

הוא אדם בזוי ושפל ואני בז לו מעמקי נשמתי.

שיחזור להיות האבא הפרטי של גלעד - בדיוק כמו שהוא אמר.

ויפה שעה אחת קודם.  

הרב ישראל רוזן כתב על זה טוב השבת.רחלקה
כשר, אבל כל כך כל כך מסריחאנונימי (פותח)

גם אם נועם שליט הוא אדם מוסרי, אידיאולוגי וייצוגי- מקומו לא בכנסת.

אז בעיסקה עוד יכולתי להבין אותו- אב שבנו נחטף, אח שכול, - בלי כל ספק- סיפור טרגדי.

אז גם אם לא הסכמתי איתו, יכולתי להבין את המניעים שלו ואת הכאב שלו.

אבל עכשיו- פשוט סיפור מסריח. ידיו של נועם לא נקיות לחלוטין. הן מלוכלכות בדמעות המשפחות השכולות שהתחננו לא לשחרר את רוצחי יקיריהם. מי שם עליהם אז? כל המדינה הייתה באופוריה לקראת חזרתו של גלעד.

נועם- עזוב, תוריד פרופיל. זה לא אתה שביקשת שיעזבו את גלעד במנוחה ולא ירדו לחייו? אז כדאי שתדע- שלאיש ציבור מחטטים בכל חצ'קון שרק מוצאים.

ולמי שכתב שאין הבדל בין יאיר לפיד לנועם שליט- אני כ"כ לא מסכימה. יאיר לפחות הגיע לאן שהגיע בזכות הכשורונות שלו. נועם- בגלל אירוע טרגדי שקרה במשפחתו.

לפי הקריטריונים שלך רוב הפוליטיקאיםאלעד123

אינם ראויים לשום משרה ציבורית וזאת בגלל שיש כלפיהם הרבה כעסים מכוונים שונים.

מותר לכעוס, מותר לא להסכים, מותר להתרעם, מותר להתנגד אבל אסור להכפיש, להשמיץ ולעורר שנאת חינם.

העובדה היא שהוא הצליח, בשקט, במסירות, בנועם הליכות ובידיים נקיות.

העובדה היא שאלו שהתנגדו לעיסקה נכשלו כשלון חרוץ ובין השאר בגלל הסגנון המכוער והמתלהם שלהם.

אפשר ללמוד הרבה מאד מנועם שליט ובמקום שנשנא כדאי שנלמד.

זה לא מדויק.אנונימי (פותח)

נועם שונה מרוב הפוליטיקאים שיש כלפיהם הרבה כעסים מכוונים שונים.

נועם נמצא בנקודת פתיחה שונה מכולם. הוא לא נועם שליט, גיל:___, מקום מגורים:_____.

הוא נועם שליט, אבא של גלעד שליט.

הרבה פוליטיקאים עשו דברים מתוקף היותם נבחרים של העם- דברים שאולי אני מסכימה איתם ואולי לא, אבל הייתה להם את הסמכות. נועם עשה, או יותר נכון- לחץ- מתוקף היותו אזרח. זה לא אותו דבר.

כמו שכתבתי, אני לא שופטת אותו. אני מסכימה שבטח יש דברים רבים ללמוד ממנו. אני לא יודעת מה אני הייתי עושה במקומו. אבל לרוץ לפוליטיקה- זה לא נראה לי היה בראש סולם העדיפויות שלי.

לגיטימי - כן. להצביע עבורו - אני לא.כמו בן ראמים

זכותו כמו כל אזרח במדינת ישראל להתמודד על מקום בכנסת.

למיטב ידיעתי הוא לא מחזיק בשום תיק/הרשעה פלילית, כך שמבחינה זו אין בעיה.

אני חושבת שאם הוא אכן ייכנס לרשימת מלפגת העבודה לכנסת הוא יקבל הרבה "קולות סימפטיה", ולא בגלל הכישורים והכשרונות שיש (או שאין) לו, שעליהם אנחנו לא יודעים.

אנחנו יודעים שהוא אבא של גלעד. אנחנו יודעים שהוא תמך (כמובן) בעסקת חילופי השבויים משום שחיי בנו היו מוטלים מעברה השני. אנחנו לא יודעים מה דעתו בקשר לשום דבר אחר. מה הוא חושב על ההתיישבות ביהודה ושומרון? מהי משנתו הכלכלית? מה הוא חושב על שמירת הסביבה? על חינוך?

* ובקשר ליאיר לפיד (נכון שהשרשור לא עליו, אבל בכל זאת), גם בקשר אליו אנחנו לא יודעים הרבה, אבל אם אנחנו רוצים שהמדינה שלנו תתנהל ע"י אנשים שכל מה שהם עשו בחייהם הוא להגיש תכניות טלוויזיה בערוץ 2, אז אפשר לסגור את הבסטה...

שהיה מחכה כמה שנים שהכל ירגע וירוץ בזכות עצמומה'
דעתי,בלהבלה123אחרונה

כל הכבוד לו על מה שהוא עשה למען בנו. בתור אבא, הוא באמת עשה את כל מה שהוא יכול. (ובלי להיכנס לשאלה של שחרור המחבלים. ברור שאני נגד.)אבל באמת בתור מחויבות של אב לבנו, הוא עשה הכל.

אבל לנצל את הסימפתיה הטבעית שיש לכל ישראלי ממוצע רק כי הוא "אבא של"?!

לדעתי זה כבר גובל בחוצפה.

פוליטיקאי לא יכול להיבחר בגלל רגש וסימפתיה. 

הוא משתמש במקפצה שנכפתה עליו כדי לנחות על כולנו חזק וכואב.

למה?

כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלתאחרונה

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

בס"דנחלת

בס"ד

נשמע מעניין.

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

אולי יעניין אותך