זה קשה. לכולם.
זה דבר ראשון.
את לא לבד.
האדם נברא לעמל. מה זאת אומרת? שהוא צריך לעבוד. זה לא בא לו בקלות.
ועם זה "יצר לב האדם רע מנעוריו". לאדם יש יצר, בהרבה תחומים. מהם בעצלות.
[וכן, גם מי שב5 יח"ל גם באנגלית וגם במת' וגם עושה פסיכו' ומגמה קשה, וכל דבר שנחשב "וואו",
יש לו את העצלות הזו והוא צריך להתמודד. פשוט הרף שלו יותר גבוה, אבל העבודה שלו נגד העצלות לא פחות קשה.]
ואפשר לצאת מזה, אבל זה דורש עבודה, ממושכת, כל החיים.
ועכשיו לעצות הפרקטיות:
א. לעולם אל תגידי לעצמך (מצטטת אותך): "ילדה דפווקה שתיכשל בבגרויות", "אני עצלנית ולא מצליחה בכלווום", "אני כבר לא מאמינה בעצמי".
את לא דפוקה, ולא חסרת תקנה, וחייבים להיות דברים שאת מצליחה בהם, רק תחפשי. תאמיני בעצמך ובכוחותייך!
עכשיו, תעצרי דקה, אל תמשיכי, ותחשבי על 3 דברים שאת טובה בהם, ושמחה בהם. חייב להיות!!
ב. אין "ואני כל כולי קודש ללימודים". לא.
כמו שאמרו פה - למודים זה לא הכל בחיים, ואת לא צריכה להקדיש את כל חייך ללימודים.
לימוד בא בעיקר מהחיים, מהניסיון. בכל התחומים.
נכון, גם אל תזלזלי, עכשיו זה שנים שמיועדות ללימודים "רשמיים", ולכן צריך להשקיע, אבל בלי להגזים, בלי "לבכות לילות שלמים".
ג. תתחילי בקטן, לא "או הכל או כלום".
קחי 10 דק' בשיעור 1. 10 דק' ולא יותר! על השעון.
10 דק' שבהן את שותקת, מעתיקה/מסכמת/עוקבת בספר הלימוד.
וכמו שאומר הרמב"ם - לכי לקיצוניות השנייה כדי להגיע לדרך האמצע.
ב10 דק' האלו אל תדברי, גם אם ידברו איתך. את בתענית דיבור. ואת משתתפת בשיעור.
אחרי שבוע תעשי את זה במשך שיעור שלם. אבל שיעור אחד ביום.
את עושה את השיעורים הניתנים בו, ולומדת למבחנים בנושא.
כך אחרי חודש כבר חצי יום תקשיבי ותשתתפי, ואז תוכלי להרפות. להשתתף ועם זה גם לדבר מדי פעם עם החברה/ לצייר/לכתוב/ כל דבר אחר שלא קשור להשתתפות בשיעור - בלי שיעיפו אותך. כי את גם משתתפת.
ואז, יהיו לזה השלכות. את תביני יותר, ואוטומטית תצליחי יותר.
ד. 2 עיצות שלא בטוח שאת צריכה בכלל:
1) אם את בפער רציני - קחי מורה פרטית במקצוע שאת צריכה. ושוב - לא כל המקצועות בבת אחת, זה לא יחזיק מעמד.
אני בטוחה שאם תדברי עם אמא שלך רציני, תציגי לפניה "תוכנית עבודה", היא תתן לך לנסות עם מורה פרטית.
2) אני ממש נזהרת, אבל יכול להיות שזה נובע מהפרעות קשב וריכוז (ADD או ADHD), ואז תצטרכי ריטלין/ קונצרטה או משהו.. בדקת את זה פעם? אבל כמובן, זו רק השערה, אני לא מספיק יודעת..
והעיקר - המון ביטחון בה', תפילות, בקשות. הוא יכול לעזור יותר מכולם!!!
אם משהו לא הובן או שצריך להרחיב, בשמחה 
ב"הצלחה!!