ר-ע לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אש מאנשים קרים.
מסכן האחיין החדש שלך!!!!! =)מיטל
*אחיינית חדשהמיטל
נכון...זבש"ה...אש מאנשים קרים.
למות?! לא רוצה...פלספנית
רק אל תנטשי אותי פה!
"באשר תלכי אלך"...
האחיינית מסכנה?? איילת מסכנה!!מופי=]]
מה לא..??אש מאנשים קרים.
ואם העולם הזה רע?פלספנית
אז אנשים כמוך יכולים להפוך אותו לטוב!
לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אש מאנשים קרים.
הגר-אני לא מסכנה. אולי עכשיו כן...אבל אח"כ לא...ואני עכשיו בהתלבטות אם ללכת לראות אותה..כי אני צריכה להכיר אותה, אבל באמת שאנלי כח!!!!!!!!!!!
לא.פלספנית
שישאר רע?פלספנית
אז בעצם את אומרת שאת לא רוצה שיבוא המשיח ושתהיה תחיית המתים, כי אז זה כבר לא יהיה רע.
עכשיו, בעקרונות היהדות יש א. אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא, ב. אני מאמין באמונה שלמה שתהיה תחיית המתים.
ולכן, באמירה של "שישאר רע"- הרי זה כפירה בעיקרון היהדות!
ואיך את יכולה לומר את זה? את הרי לא כופרת, נכון?
עוד משו. תחשבי. עם כל העולם-רע הזה, את מאמינה בהקב"ה, את אוהבת אותו, נכון? את יודעת שהוא אבא שלנו, האבא הכי טוב, כזה גדול, שבאמת רוצה לעשות לנו הכי טוב. אז איך זה יכול להיות שכל מה שהוא ברא- כל העולם הזה- הוא רע?
גם לי רע... אבל נשמה!----יודוך עמים!!
באמת.... אני כל כך מכירה את ההרגשה הזאת... כן גם עכשיו אני כל כך מכירה ומיזדהה... אבל... נשמה... תחשבי רגע באמת.... זה שווה לך????? אני מניחה שלא.... גם אם קשה בבית, בחיים... לא סיבה טובה להיתאבד... הקב"ה רוצה שנעבוד על המידות שלנו, שנתקן... הוא מנסה אותנו בדברים קשים..ו... כניראה שהוא יודע שנעמוד בזה.... דוגרי.... אם מישו מתאבד חס וחלילה... יהיה לו רע יטתר... כי אסור להיתאבד... לא שאני מבינה בזה כל כך אבל....באמת.... איילת...!!! הכל ניסיון מאת ה'... ואת צריכה לעבוד על עצמיך... לאט לאט נשמה... לא מהר מידי... אחרת תיפלי...
אם את רוצה- תמיד פה בשבילך! באמת...! (עובדת 24 שעות ביממה....)
איילת באמת אני איתך תמיד.... בכל מצב...
ואני אוהבת אותך מאוד... אל תישכחי את זה... חשוב מאוד שיש חברות שאוהבות אותך.... אני בכול אופן.... תמידדדדד יהיה פה בשבילך!!!!|
אוהבת אותך!
אוווווווף איילת אם זה בגלל מה שאמרתי לך היום בצהרימומו הפרה*
מוריה...דייי...גמאני מצטערת-אזמה???אש מאנשים קרים.
אנ'לא הולכת להתאבד כ"כ מהר...נראלי...יש כל מינינ דברים בדרך...לאט לאט...
מורי'ה-יאווווו..עכשיו תגידי שאני באמת כופרת...אבל אנ'לא בטוחה שאני מאמינה בזה...(דיי אל תוכלו אותי..) אני באמת לא רוצה לכפור אבל..אנחנו מחכים שיבוא המשיח-מי אמר שהוא באמת יבוא??? אם אנחנו מכחים ומחכים וסתם מחכים כי אין בכלל דבר כזה...אז זה לא יקרה....דיי אני מזועזעת מעצמי...
אני אוהבת את ה'-אם הוא קיים...
דייי מוריה-אמרת שאנ'לא כופרת..ואני לא רוצה לכפור!!!!!!!!!!!!!!!! אבל....
לפניי שעתיים ראיתי ת'אחיינית שלי שעדיין לא בת יום...מקסימה, טהורה, מתוקה נשמה. אחד היצורים הקטנים (היא באורך של היד שלי מקצה האצבע עד המרפק בערך) ואנ'לא מבינה למה היא צריכה לבוא לכאן בשביל לסבול... מה היא עשתה????????
טוב אתם יכולים לשנוא אותי, לאכול אותי לעשות את כל מה שאתם רוצים...זה לא אפכת לי..זה לא מזיז לי...זה רק יכול לעזור לי בתוכניות...
אנחנו מאמינים בקב"ה כי ככה סתם. אנחנו פשוט מאמיניםיסכלוש2
מה את מרגישה עכשיו?? איך את יודעת שהרגש הזה קיים? איך את יודעת שאת באמת מרגישה אותו? את חשה אותו באחד מחמשת החושים שלך?? (ראיה, שמיעה, מישוש, טעם וריח) את לא חשה את הרגש שלך, נכון? ואת מאמינה שהוא קיים! ואני גם מאמינה לך שהוא קיים!!! איך את מאמינה?? ראית אותו? שמעת אותו? טעמת אותו? מיששת אותו? הרחת אותו? לא!!! ככה אנחנו מאמינים בקב"ה!!! ראית אותו? הרחת אותו? שמעת אותו? טעמת אותו? מיששת אותו?
ראית פעם את השכל שלך? ראית את המוח שלך?? איך את מאמינה שהם קימים??? אני אומרת לך עכשיו שאת עצמך לא קימת!!! אני לא רואה אותך!!!
כמו שאני כן מאמינה שאת קיימת, ואני מאמינה שיש לך שכל ומוח ככה אני מאמינה בקב"ה!! אמונה תמימה!!!!!!
זה נשלח לי בטעות.. התכוונתי להמשיך:יסכלוש2
חוצמזה, אנחנו פשוט יכולים לראות איך הקב"ה מלווה אותנו בכל צעד וצעד!! נכון שלא תמיד הוא ממלא את משאלותינו, אבל הוא כן ממלא אותן לטובה- אם הוא לא מקיים את מה שאנחנו רוצים זה רק בגלל שיש איזה משהו שנסתר מעינינו. או שהוא רוצה להעמידנו בפני ניסיון, או שזה משהו שאם היה מתקיים היה הורס איזה משהו...
עצה טובה מאוד לחוסר אמונה (משוייכת לרבי נחמן מברסלב) זה להתבודד ולדבר עם הקב"ה כאילו הוא חבר שלי.. (כמובן שעם יותר כבוד מאיך שמדברים לחבר..) [להתבודד= עדיף לבד, רחוק מהכל, בטבע. אם לא, אפשר גם בחדר סגור, ובשעת הדחק- גם בין המוני אנשים.] אפשר גם לבקש ממנו בקשות פשוטות.. כל דבר הקטן שבקטנים. מניסיון אישי- זה ממש עוזר!!
ועוד משו מרבי נחמן- כשאדם יודע שכל מה שקורה בעולם הוא לטובה, ישר הוא מאמין בקב"ה!! אם תאמרי לעצמך שוב ושוב, ותבחני כך את המציאות- שהכל הכל הכל הכל!! כל מה שקורה בעולם!! זה רק לטובה, את תאמיני בזה, ומכאן תכנס לך אהבה עזה ועצומה לקדוש- ברוך-הוא, ד', מלך- מלכי- המלכים, ואז תאמיני בו אמונה שלמה. אמונה תמימה!! וזה נכון!! זה לא רק רבי נחמן אומר- גם אני, סתם עמך, אומרת לך מניסיון- זה ממש עוזר!!
ואם קשה לך להאמין בזה שהכל לטובה- פשוט תאמרי את זה בפה שלך וזה כבר יכנס.. דוגמאות? בקשה: *פיספסתי את האוטובוס- לא נורא! ברוך ד'!! הרווחתי ת'זמן שמתבזבז בנסיעה באוטובוס!!
*מישהו שאני מכירה נפטר (ח"ו!)- נורא!, כואב! אבל תודה לך ד'!! "חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה" בטוח יצא מזה שהוא נפטר משו טוב- אני התבגרתי!! (הדוגמאות סתם. לא קשורות לכלום.)
ב"הצלחה מתוקה!!! ושתזכי במהרה לפתוח ת'עיניים ולראות את כל האור שנמצא מסביבך!!
אה, ועוד רעיון קטן- שמעי שירים יפים וטבים שמשמחים ת'נשמה.. (כמו אודי דוידי, סיני תור וכו'..) וסורי על האורך של התגובה...
אוהבת המון!!
יסכה.
יסכה- יפה לך! ממש!פלספנית
אין לי זמן עכשיו להגיב כ"כ,תפוזה 1
אבל דבר אחד- אנחנו לא שונאים אותך בכלל!! אפילו אל תחשבי אל זה. אין קשר בין הרגש שלנו אלייך לבין הדיעות שלך. את זה תזכרי.
אה כן?? את בטוחה???אש מאנשים קרים.
אני יודעת שרגשות קיימים כי אני מרגישה...את ה' אנ'לא מרגישה..מי אמר שהוא קיים??? אוווף...אנ'לא יודעת איך להסביר לך אבל זה לא כמו שאמרת.
למה לא להיות בטוחיםאמין בקב"ה??יסכלוש2
נשלח בטעות... למה לא להיות בטוחים שהקב"ה קיים??יסכלוש2
את צריכה הוכחות שהוא קיים?? תקראי את הספר "על הניסים" על הניסים שקרו בגוש- קטיף, איך אפשר אחרי שראינו במו עינינו ניסים כאלה מופלאים לא להיות בטוחים שיש איזה אחד שם למעלה שברא אותנו, וששומר עלינו, ושאותנו, את עם ישראל, הוא אוהב הכי מכולם??
וחוצמזה, למה את חושבת שהאחיינית שלך עומדת לסבול?? אם את רוצה את יכולה, בעצמך, לדאוג שיהיו לה את החיים הכי מאושרים שאפשר. [לקבל הכול טוב, על מגש של זהב, בלי שום קושי בחיים- זה לא נקרא חיים מאושרים]
גמלי נולד ברוך ד' היום אחיין. אני מאוד שמחה בשבילו!! איזה כיף לו!! הוא הגיע לעולם הזה, עולם כ"כ טוב ונפלא!! והוא הגיע לעולם הזה בתור יהודי!! כבר יש לו פה פרוטקציות... איזה כיף לו!! אני מאושרת בשבילו!! ויחד עם זאת, אני גםמתפללת בשבילו שהוא לא ידע אף סבל אמיתי בחייו.
אז אולי תשאלי את אח שלך למה הוא הביא אותה לסבול?ישי ויזנר
נשמה...ישה"ז=]
את צודקת ב100%!!!... באמת שזה לא קל.. אבל מה לעשות??... יש לנו ברירה??...קורה שיש מצבי רוח רעים ובא למות... אבל צריך לעשות מאמץ ולהאמין שוואלה, אם אני פה כנראה יש סיבה...
לי אישית היה קשה להבין את זה אבל אחרי כמה נסיונות התאבדות הבנתי שכנראה יש סיבה שאני פה.. בהצלחה מותק!!
נשמה!יסכלוש2
בעולם הזה קשה! (לא העולם הזה קשה!!) הכל טוב!! -חוץ מכמה דברים רעים.. (יש דברים לא טובים- לא הכל!!)
למה לראות הכל שלילי?? תסתכלו החוצה ותספרו כמה דברים טובים וכמה רעים יש במה שאתם רואים מהחלון! הפרח ההוא פורח וגם הוא והוא.. יש שם שמש שזורחת (עכשיו כבר לא.. =]) ברוך ד' שהיא זורחת!! תארו לכם השמש היתה עומדת דום ולא זורחת!!! תודה לך ד'!! איזה כיף שהשמש זורחת!!
אני יודעת שאתם מגחכים כשאתם קוראים ת'שורות האלו. אבל זאת הבעיה- למה אנחנו חושבות שהכל טבעי? איך אנחנו יכולות להחליט מה טוב ומה לא טוב? ואולי בעצם מה שעובר עלינו בחיים זה דבר טוב? ומי אמר בכלל שאנחנו צריכות לקבל הכל?? אפחד לא חייב לנו שום דבר!!
אוהבת המון!! יסכה.
נו באמת!!, ישי תהיה מציאותי!! מותר לשאול שאלות!!!.רנן
אני מציאותי.ישי ויזנר
ברור שאפשר לשאול שאלות, אבל צריך להכיר את הבן אדם כדי באמת לעזור לו.
אח שלה מכיר אותה (אני מקוה
) והוא יכול לענות לה...טוב שאתה מקווה...הוא מאוווד מכיר אותי...אש מאנשים קרים.
אבל אנלי זמן עכשיו לשאולת אותו!!!! למרות שהוא יענה-נראלך שמה שיש לו לעשות יום וחצי אחריי שנולדה לו בת לענות לשאלות מוזרות של אחותו???
אם אתה רוצה-תשאל אותו אתה...אני לא שואלת....אתה יכול להגיד להגיד לי אח"כ ת'תשובה אם אתה רוצה.
יסכה-זה חלק מהעניין!!!!!!! מה לא ברור שאנ'לא אבקש ממנו כי אנ'לא בטוחה שהוא קיים-אז אני גם לא אבקש ממנו!!! וחוצמיזה-פעם הלך לי לדבר איתו. היום כבר לא. אני לא מחייבת ת'צמי. אנלי דרך להיות לבד. ואני גם ראיתי ת'תפילה על זה שנצליח להאמין-אבל למה שאני אאמין ואתפלל אליו שיתן לי להאמין...יאוו הסתבכתי...
אני לא יכולה לדאוג שהיא לא תסבול!!! כמו שאפחד לא יכול לדאוג שאני לא אסבול...מה אני אעשה??? יקח לה ת'כח חשיבה..??? ידאג לה לתמימות...??? מה אני כבר יכולה???
מזל טוב..
אוווף אתם לא מבינים שזה בדיוק העניין??? כנראה יש סיבה שאני כאן...מי אמר?? תוכיחו לי את האמונה!!!! כל הדברים זה אותו דבר!!! אנ'לא יכולה להאמין שזה נסיון, כשאנ'לא בטוחה שיש מישו שהוא המנסה.... אנ'לא יכולה לבקש ממנו שיעזור לי להאמין בו-אם אנ'לא בטוחה שהוא קיים.. אנ'לא יכולה לחשוב שאני כאן בשביל מטרה מסויימת-כי אנ'לא בטוחה שבאמת קיים ההוא שקבע שבא לכאן רק מי שצריך לעשות משו, ומי שעדיין כאן צריך לעשות משו אם אנ'לא יודעת אם ההוא קיים!!!! למה זה לא ברור???
(ואנ'לא כופרת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
מי קבע שלעולם הזה חייבת להיות מטרה ויעוד??? מי קבע שחייב להיות מישו שברא שמחליט וקובע מה יהיה כאן??? אולי יש עולם, ואנשים כאן חיים ומתים וזהו...למה חייב להיות דבר כזה???
אוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווף....
איילת אם ההית רואה אותי אחרי המכתב..מומו הפרה*
מומו את חמודה.. (לא בציניות..)תפוזה 1
???מומו הפרה*
ברור שהאו יענה לךאביהש
לתת לך תשובה גם אני יכול.ישי ויזנר
הבעייה היא שבשביל לעזור באמת לבן אדם שנמצא במצב הזה (במקרה הזה זו את) צריך להכיר אותו כדי לדעת מה יכנס לו ללב, לא לשכל (אני טועה?).
ולגבי מה ששאלת- כן, אני הייתי שואל.
וכמו שאני מכיר אותו- הוא ישקיע בך ויענה לך ברצינות.
ואני חושב שכן- זה מה שיש לו לעשות יום וחצי אחרי שנולדה לו בת. לעזור לאחותו במשברים שלה. לא?
תרימי אליו טלפון או תקפצי אליו הבייתה. אני חושב שהוא יוכל לעזור לך יותר מכל הפורום פה ביחד.
יזיק לך אם תתפללי לאוויר? מ'כפתלך לבקש בקשותיסכלוש2
גם ממישהו שיכולהיות שלא קיים? ואם הן יתגשמו- בעז"ה תווכחי שהוא קיים!!
כשיהיה לי זמן בל"נ אני אפרט לך יותר במסר"ש..
אם זה ככה,יעמ"ל
אם את מרגישה ככה כלפי העולם, את אפילו רק מוכיחה שזו האמונה בלבד.
הייתי יכול לנסות להסביר לך פה הרבה, וזה לא היה עוזר.
אבל יש ספר שנקרא 'בגן האמונה המבואר' >שאת בטוח מכירה< שמ-מ-ש עוזר.
הוא ממש עזר לי.
כל אדם שיש לו בעיות באמונה, תקראי את זה, וזה ישנה בך המון.
נסי.
בקשר לסבל בעולם, העולם מזדרון די להגיע לחיים יותר טובים.
את בעצמך אומרת את זה, 'למה היא צריכה להגיע לכאן בשביל לסבול'?
כל נשמה לא רוצה לרדת לעולם, אבל כל נשמה מוצאת את הייעוד שלה בעולם.
ושוב, בגן האמונה.
ליל"ט בתשלךמלך, קשה לקבל את זה, אבל זו עובדה D:
אנ'לא אגואיסטית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אש מאנשים קרים.
ודייי מוריה-זה באמת לא רק בגללך...העסק ההוא סתם העציב אותי, אבל זה באמת לא רק בגלל זה!!!!! אווף..ווקשה תאמיני לי....
ומוריה-יעל הביאה לי מכתב עם מיה (להפגנה), והיא רשמה לי על משו שאני אראה גם לך..אז תסכימי מחר לשלוח את נעמה או מישי לקחת אותו, ולהחזיר לי???
ואני מסכימה עם זהבה-את באמת שיא החמודה!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואת לא יודעת כמה אני בכיתי היום...את יכולה לשאול את תמי ואת אביטל ואת נעמה.....וכל השיעור השלישי בכיתי בחוץ, ואפילו המורה לא עשתה צרות והרשתה לי להיות בחוץ..וטוב שכך!!!
ישי-אז תיתן...
איזה מצב??? באמת צריך..אתה לא טועה..בכלל לא....
אז תשאל. בבקשה... (אם אתה רוצה...) ואולי אני אשאל אח"כ שיבוא עם הוא יוכל...אבל אנ'לא אשאל כי...
כמו שאני מכירה אותו (ולא שתחשוב, אני מכירה אותו יותר!!!!!!!!!)-הוא מאווד ישקיע ויענה מאווד ברצינות...השאלה מתי....
אני חושבת שלא.....
הוא לא בבית. הוא או בבית חולים או בבית שלנו....אבל הוא עסוק!!!!!!!!!! ברצינות.....
משברים...המדריכה שלי פעם לא הרשתה לי להגיד אתזה..אבל מי שואל אותה בכלל??? אוווף..נכון לעזוב ת'סניף זה לא פתרון??? אבל....
דיי איך אני מקנאה באנשים התמימים שהאמונה באה להם בקלות..מה שאומרים להם זה מה שהם בטוחים בו בלי בעיות....
אבל זה שיא העצוב-כי זה כיף להאמין!!!! פעם, כשהייתי עצובה-הייתי מאמינה וזה היה מחזק אותי, ומתגבר אותי...עכשיו כשאנ'לא יודעת אם אני מאמינה-אנ'לא יכולה לקחת ת'אמונה בתור דבר שעוזר להתגבר על המשבר...בעיקר כשהמשבר הזה הוא גם די משבר באמונה נראלי....אווף..זה שיא הרע... למה אפחד בכיתה ח' לא חושב עלזה??????
ר' נחמן מברסלב אומר:אין יאוש בעולם כלל.........רגב
פשוט תפסי את עצמך בידיים וצאי ותצעקי אל ה' יתברך...הוא מחכה לך והוא בטוח יעזור לך...
גם אם זה ניראה לך ח"ו כאילו את מדברת לאוויר אז תדעי שה' מחכה רק לך והוא אוהב אותך...
והכל נסיונות,ה' מעמיד אותך בנסיון ואת בטוח יכולה לעבור אותו באמונה שלימה ובהתחזקות...וה' לא מעמיד בני אדם בנסיון שהם לא יכולים לעבור אותו...
אב חברה,תתחזקי ואמיני בכל לבבך!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תנסי לחשוב טוב ובטוח יהיה טוב!תהי בשמחה תמיייייד כי זה הכי חשוב!מהשמחה נובע הכללללל......
"אם אתה מאמין שאפשר לקלקל-תאמין שאפשר לתקן!! חוזראש מאנשים קרים.
אנלי שום דרך לדעת שמה שאתה אומר נכון...למה שאני אצעק אליו אם אנ'לא בטוחה שהוא קיים ויכול לעזור לי????
חוצמיזה-אני מאווד נגד ברסלב...!!!! לא בתור משו אישי, אלא שהם די שברו אותי...כי בגללם הצלחתי להרגיש כ"כ קרובה, ואז שכלא הצלחתי...וחוצמיזה ברסלב זה הכל לבד. אני עובד את ה' לבד ואני ומתבודד וכל זה....
ישי-שאלתי את אורי אתמול...והוא אמר לי מלא דברים (ובין השאר החזיר לי ת'אמונה..) והוא אמר שיש מחלוקת בין ב"ש לב"ה והם אמרו שיותר טוב לאדם שלא נברא משנברא. אבל ה' החליט שהוא צריך להבראות, אז הוא צריך לעשות ת'מקסימום...
וממש צדקת שרק הוא יכול לדעת מה עלול להכנס לי ללב...אנשים מדברים פה יומיים, והוא ברבע שעה...
זה לא שעברתי אתזה..אבל עכשיו אפשר לומר שיותר פסדר..ב"ה...(יאוו כמה זמן לא אמרתי ת'מילה הזאת..)
ברסלב טובים!!רגב
וזה ממש לא לבד!! חוץ מזה זה הבעיה שלך! שאת מרגישה לבד!!
ה' תמיד תמיד תמיד איתך!! באמת שכל הרע זה בראש שלך1!!
ואני בת =]]
תנשמי עמוק את לחוצה תרגעיאביהשאחרונה
תתעודדי!! החיים יפים!!! תני חיוך!!רגב
דברי עם השם.
אנחנו ואוהבים אותך. אם את רוצה לדבר איתי שלחי לי לפרטי.
אה אופס...אש מאנשים קרים.
בנתיים (רק בנתיים) אנ'לא עושה כל מיני דברים...אח"כ נראה....
אבל אוווף!!!! את לא מבינה שאני כבר לא מצליחה לדבר איתו??? (אני כן מתפללת, אבל תפילה זה בכלל לא אותו דבר כמו לדבר..תפילה זה טקסט חסר רגש..)
אני אשלח..
אייילת!!!!!מומו הפרה*
וצטערת!!אווף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ראיתי עד כמה בכית אני דיברתי עם טלי[!!!!]בפלא' וראיתי את המור שלך יוצאת ודיברה עם תמי כמה שניות ואז כנסה לכיתה אבל לושמנה קיצר צטערת ויש לי עוד משהו להגיד לך יכול ליות שאני יביא לך אתזה מחר עם נעמה!
לא נראה לי שאלייך...הודי'ה
אווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווףאש מאנשים קרים.
היא הביאה...וקראתי לפחות 17 פעמיים....מבטיחה לך!!!! ואני מכירה אתזה (לא בכוונה..לא באשמתי..באמת שלא..) והפנמתי..כן..אבל זה כאב!!!!!!!!!!!
נכון......בכיתי...ממש...
אני אשמח ממש!!
לא יודעת....-יאווו...מה נראלך??? גמאני חשבתי ככה פעם...אבהל היום אנ'לא יודעת...אני לא יכולה לשנות את העולם!!!!!!!!!1 זה לא תלוי בי, ואני גם לא רוצה!!! העולם רוצה להיות כ"כ רע-שישאר רע!!!! אנלי אידיאל לשנות אותו...אבל אני רק רוצה לרדת ממנו לפניי....
..מומו הפרה*
טלי והודיה-דיברתי עליך טליש...
מומו את לא רצינית במשפט הראשון שכתבת, נכון?!תפוזה 1
למה שאנלא יהיה רצינית??מומו הפרה*
כן.תפוזה 1
קיבלתי והבנתי...מומו הפרה*
מוריה את מטורפת!! זהו זה!! עם איילת אני אדבר באישיפגזניקית גאה!
היא לא...נראלי שאני מטורפת...אש מאנשים קרים.
וכאילו מנסים להראות לי עד כמה העולם טוב, אבל גם אומרים לי שהעולם רע וצריך להזהר.....
יאוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו...נמאסלי מהכ---------------------------------------ל!!!!!!!!!!
למה אני משוגעת???מומו הפרה*
את לא משוגעת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אש מאנשים קרים.
יעמ"ל-אולי זה בעייה של אמונה..אבל חבל..דווקא קראתי ת'ספר הזה לפניי איזה שלוש שבועות...לא יודעת מה כולם מתלהבים..לי הוא דווקא נתן הרבה שאלות והרבה ספקות..לא יודעת מה אבל לא יותר מידי אהבתי אותו...
..יעמ"ל
אם הוא לא עוזר לך, הכי כדאי זה להתפלל.
להתפלל על עצמך, עד כמה שזה נשמע מוזר.
כמו שאת מדברת אל בנאדם לידך, לדבר לה' בתפילה.
אמממ...'מקימי' יפה בהחלט, אבל לא יעזור יותר מדיי.
אני במקומך הייתי קורא את 'מערבה מכאן', שזה ספר חזק.
הוא גם מעורר שאלות, אבל אחריי הרבה חיזוק אמונה.
ואז את הולכת לשיעור של הרב הרוש, ואת צוחקת על עצמך למה לא הבנת את זה עד עכשיו.
אני חושב...אח..
כמו שנאמר- ממש מומלץ...
היא רוצה תשובות..מ.מ.י.ר
לשרופה על פג"ז - יש אחלה ספר על אמונה של הרב.. סתאאם..
אולי זה שיש את אחיינית שלך זה אומר שיש את ה'?? זה לא דבר כל כך טבעי שיהיה את אחיינית שלך!! פתאום הדבר הפיצי הזה יצא מהבטן של אמא שלו ומתחיל לנשום לבד ולאכול ולצרוח. ואחרי זה הוא גודל לאט לאט עד שהוא מתחיל לדבר וללכת ואחרי זה התינוקת הזאת תהיה כמוך! זה לא דבר רגיל.. ברור שיש מישהו שברא את זה!! יכול להיות שכל העולם הזה יברא מעצמו? כל היערות? כל החיות? השמיים? הכל.. ברור שלא! כל הבריאה אומרת שיש את ה'!!
מה שבטוח שגם אם את ממש ממש עצובה, אל תתאבדי!! אל תתפתי לברוח ככה מהכל. עדיף לחיות!!
מצטרפת..תפוזה 1
אני שמחה...אש מאנשים קרים.
וכנ"ל אח...
מ.מ.י.ר צודק....עכשיו ישלי כמה תשובות של כמה בני אדם חמודים שענו לי בכל מיני מקומות....אבל עדיין..זה עדיין לא האמונה של פעם..חוצמיזה ש..טווב לא משנה..מי שאמור לדעת יודע ואפחד אחר לא...נכון ***???
חחח...אבל אוווף!!! אנ'לא קוראת ספריי אמונה!!! אני כבר בקושי קוראת ספרים, וגם מה שאני קוראת-זה אמונה, ועכשיו אנ'לא קוראת כלום!!!1 אנלי כח!!!!!!!!!!!
צודק...
לא יודעת...יש כמה שיודעים לאן חשבתי ללכת היום במקום לאולפנא....אבל... אנלי אומץ...
איילת!!מומו הפרה*
מוריה מתוקה...-אש מאנשים קרים.
מתוקה, באמת שלא חשבתי עלזה רק עכשיו..חשבתי עלזה מזמן..ולא יודעת..עדיין לא עשיתי אתזה ואנ'לא בטוחה שזה מה שטוב לי ואני הולכת לעשות...אבל גם אם כן-זה לא כזה נורא..מבטיחה לך שלא!!!! באמת..לא יקרה לי כלום מיזה...סתם קשה לי וחשבתי שאולי... אבל מתוקה-באמת שאנ'לא רוצה שתרגישי ככה...דייייייייייייייייייייייייייייייי..ישלי עולם שלם, למה את חושבת שהכל בגללך???
אבל את בכ"מ לא שם..אז מזה משנה לך כ"כ????
ישלי שאלה לכל מי שהגיב כאן בשירשור:
אתם מאמינים כי ככה אמרו לכם או כי ישלכם הוכחות לאמונה???
אוווף איילת!!מומו הפרה*
...תפוזה 1
זה באמת לא מה שטוב לך, ולא מה שאת הולכת לעשות.
אני מאמינה ככה גם כי זה הבסיס שגדלתי עליו, וזה מה שחינכו אותי ב"ה, ואיזה עוד הוכחה יותר ממשית אפשר מאשר שהרגשת את הקב"ה? הרגשת את השהות שלו פה, ועין בעין ראית ישועות ודברים שהוא מגלגל פה בעולם. איזה הוכחה יותר טובה יש לאדם מאשר לראות שאנשים נולדים? כמו אחיינית שלך נגיד..
את יודעת, לפעמים הקב"ה בכוונה מסתיר את עצמו כדי לראות עד כמה אנחנו דבקים בו. אם היינו מאמינים בה' בלי שום קושי, וכשה' נגלה לנו ממש, אז איזה חוכמה יש בזה?
מוריה..-אבל...דייי..אוף זה באמת לא קשור!!!!!!!!!!!אש מאנשים קרים.
אבל מה כ"כ אכפת לך מיזה?? את בכ"מ לא שם...
זהבה-זה לא מה שאת חושבת..בשביל מה שאת חושבת עדיין (עדיין..) אנלי מספיק אומץ...בעזרתו יתברך (-אני שוב אומרת אתזה רגיל..) יהיה לי מתישהו... אנחנו מדברות על משו אחר, שגם אותו את לא תאוהבי...אבל לא נורא...אבל.. לאמשנה...
בקשר למה שאת חושבת-אנ'לא יודעת....אבל אנלי אומץ לעשות אותו אז בנתיים אנ'לא עושה..כשאני אעשה-זה יהיה כבר באמת בעייה שלי...אבל את כבר לא תוכלי לעזור לי כי אני כבר לא אכנס לכאן...
אווצ'. איזה שירשור עגום.תפוזה 1
איילת את מדברת על לעזוב את אריאל? סבבה, לא ענייני.
ובקשה אל תגידי שוב את המשפטים האלה.

וגם לא התייחסת לשורות האחרונות שכתבתי..
אווווף איילת!!!מומו הפרה*
בערור שזה אכפת לי אחרי שנים שההית שם את תעזבי בגלל משקורה לך?!??לא בבקשה אל תעשי אתזה בשבילי!!!!טוייב ואיילת לי נמאס להכריח אנשים לעושת דברים אז תעשי מה שברצונך אני אמרתי את שלי!!!!
אוווף..שתיכם...אש מאנשים קרים.
מה הבעייה במשפטים האלה???
סליחה...את צודקת..אבל..אוווף..אנ'לא יודעת להסביר!!!!!!!!!!!!!
מוריה-אבל אני כן חושבת....
טווב...אבל...כעע...בגלל מה שקורה לי...ולא רק בשביל זה....אוווף..מוריה-אני שונאת שאת אומרת בשבילי..כי אז זה לא נעים...טווב..נראה....אנ'לא אמרתי שקבעתי אתזה..בנתיים אני רק חושבת...
אוי מי גאד איילת!!!!!1מומו הפרה*
אם את חושבת שלא כל העולם הבין מה את רוצה לעשות-ישי ויזנר
את כותבת את זה כמעט במפורש אבל עדיין מנסה להראות כאילו שאת מסתירה את זה?
זה נראה כאילו שאת רוצה מצד אחד להרגיש חשובה כי יש לך סוד ואת הולכת לדפוק את כולם, אבל מצד שני את רוצה שכל העולם ידע כדי שיתחנן אלייך שלא תעשי את זה. |כועס|
אם קשה לך ואת רוצה להתקדם- את יודעת איך.
אל תחפשי עזרה אצל אנשים שהסיכוי שיצליחו לעזור לך אפסי- לכי אל מי שכמעט בטוח שיוכל לעזור לך.
תבקשי ממנו לקפוץ אליו לשבת, תקפצי אליו סתם באיזה יום, או סתם תדברי איתו בטלפון (למרות שזה הרבה פחות טוב לטווח הארוך. זה טוב כ"עזרה ראשונה" כשצריך משהו מהר ועכשיו).
כשאת כותבת כאן בפורום את כל הצרות שלך זה לא מוסיף לך כבוד, ורוב הסיכויים שעוד כמה שבועות (פחות או יותר) כשתעברי את המשבר את תתחרטי על כל מה שחשפת מעצמך לכל העולם ועל זה שאמרת דברים שאת לא היית חושבת עליהם אפילו במצב רגיל.
בהצלחה בהמשך,
ישי
אני לי הוכחות. אני פשוט מרגישה שהקב"ה נמצא.יסכלוש2
אני מאמינה בו ואוהבת אותו!!
וזה לא בא ביום אחד. זה לקח הרבה זמן, והתהליך הזה היה מאוד קשה וכואב. אבל עכשיו אני מאמינה בקב"ה! בהימצאותו. בהשגחתו. בזה שהוא דואג לי ומגן עליי כאילו אני היחידה בעולם.
תדעי לך שאני ממש מבינה אותך, וזה באמת בכלל לא קל להאמין בדבר לא ברור כזה. גם אני דרשתי הוכחות לכך שהקב"ה קיים. בדיוק כמוך. אני לא יודעת איך זה עבר והצלחתי להאמין בו. אבל זה בטוח לא קרה בבום. לאט לאט האמנתי יותר בקב"ה. וזה פשוט אחרי הרבה מחשבות ארוכות וקשות. הייתי יושבת עם עצמי וחושבת ומנסה להבין ולהאמין.. הייתי מתפללת לקב"ה ומבקשת ממנו שיראה לי שהוא קיים כי אני לא מצליחה להאמין בזה.
אני לא אומרת שעכשיו אני מאמינה בי"ג העיקרים באמונה שלמה, אבל אני משתדלת להאמין בהם. אני פשוט אומרת שהם נכונים. וזה מחלחל.. תנסי אולי לשכנע מישי שהקב"ה קיים. אע"פ שאת לא מאמינה בו- תנסי להסביר למישהי אחרת איך אפשר להאמין בו.
מקווה מאוד שעזרתי!
ובקשר להתאבדות- בחיים על תעשי את זה!!! לפני שאת מתאבדת- תאמרי לי. יש לי המון מה לומר על זה. אבל לא בפורום..
ב"הצלחה צדיקה!! ושתדעי תמיד (גם אם את לא מאמינה בו- אני כן, ואני יודעת-)שהקב"ה אוהב אותך!! ועוד המון אנשים בעולם!!
יום שמח!!
טווב..החלטתי שגמאני מאמינה בו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אש מאנשים קרים.
אנ'לא הולכת להתאבד!!!!! נלי אומץ..ויש עוד דברים בעולם חוץ מלהתאבד... וחוצמיזה שאנלי יותר מידי זכות..זה לא החיים שלי...
סליחה שהגבתי בקצרה, אנלי כח..אבל קראת ת'כל..
מוריה-סליחה...
ישי-אולי..אנ'לא מסתירה..אנ'לא הולכת לעשות את מה אני רוצה...או חושבת שרוצה.. אבל למה אתה כועס?? |לא מבין|
טווב..פסדר אורי יעזור..יאוו..הוא באמת יעזור..אבל כשיהיה לו זמן..(ד"א-מחר הוא קורא לבת שלו שם!!!!!!!!!!!!!!!)
טווב..אולי אתה צודק..אולי לא..אבל בכ"מ-תודה...
ותודה לכל האנשים מכאן שניסו (והצליחו) לעזור!!! מעריכה..
איזה מותק!!!!!!תפוזה 1
היה ממש כיף לקרוא את התגובה הזאת.. באמת..!!
לא נורא אם פעם האמונה התמימה הייתה יותר חזקה, העיקר שכבר פתחת פתח. ושוב (מצטערת) המשפט שחפרתי לך- בדרך שאדם רוצה ללכת, מוליכין אותו. שכוייח באמ, כבר זה שאת רוצה אמונה חזקה זה משהו גדול מאד.
*באמתתפוזה 1
יופי!!!אש מאנשים קרים.
אי'ילת- דעתי ידועה לך מכבר.פלספנית
(פשוט כי התפדאחתי שיש עליך שירשור שלם, ולי יש בו רק 4 תגובות... עוד יחשבו שאני מתעלמת, ח"ו... )
סתם. זה מה שנקרא- נצל"ש. בעצם, מה שבאמת רציתי- מופנה לתפוזה: יפה לך, את מ-מ-ש נהיית אריאלניקית (בסגנון דיבור). רציני (מידי!)!!!!!!!
אקח זאת כמחמאה.תפוזה 1
לא צריך לקחת את זה כמחמאה- זה ב-א-מ-ת מחמאה... =)פלספנית
אשרייך!
בצלב"א!
וואי! אני שמחה בשבילך!!יסכלוש2
ואני מבטיחה לך שהאמונה התמימה עוד תחזור!!!
ב"הצלחה!!!
יש לי בעיות מהבנת הנקרא...יעמ"ל
זו בעיה, כי לכל אחד באה תשובה שונה, בדרך שונה.
ממיר צודק במאה אחוז.
צאי לשדה, יום שלם, סתכלי על העולם, ונסי לחשוב לעצמך, 'אין בורא'.
תחשבי שהתחרפנת. 'זה לא ייתכן' תגידי לעצמך.
זו לא האמונה של פעם כי ירדת, אבל כל ירידה היא לשם עליה. |נסי להאמין בזה לפחות|
אני לא יכול לתאר לעצמי חיים בלי קריאה.
מוריה-יאווו..סליחה...אש מאנשים קרים.
אוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווף..למה כולם אומרים לי לצאת לשדה??? אולי אנלי שדה ליד הבית?? אני גרה בעיר, בשכונה...יש רק ת'וואדי של הערבאיכסים שלא הכי בטוח להיות שם לבד, ות'וואדי של הקרשים...ושניהם לא יותר מידי יפים.... (אה יש גם את הר הדשא...אבל הוא לא מספק אותי..)
אבל דווקא אהבתי את מה שרשמת....לא יודעת..אולי נגיע פעם לשדה....
אתה צודק...רבי נחמן אמר ש: "ההתרחקות היא תחילת ההתקרבות..." וזה עוד ארוווך..אם תרצו אני אוכל לרשום אתזה כאן..אבל אני אשמח אם פשוט תפתחו ליקוטי עצות, התחזקות, כ'-ותראו לבד..או שמישו אחר יעתיק... קראתי אתזה לפניי שבוע וחצי-כשעדיין קראתי...
תני חיוך- הכל לטובה!!=)שמקי (=
כן, גם המורה ללשון אמרה שזה בסדרD:יעמ"ל
שדה, חורשה, מקום יפה.
מעין. מעין זה הכי טוב.
ר' נחמן כתב על זה כ"כ הרבה...אל תדאגי.
אפשר למצוא את זה בכל ספר חסידות של ר' נחמן.
בכל מקום כתוב את זה שונה, כתוב בצורה הכי יפה, זה ב'משיבת נפש' שלוקט.
ספרון קטן כזה שעה לי ימים שלמים.
פשוט מהנה לקרוא אותו.
אגב, אפשר לעשות את זה באותה מידה בבית, אפילו במיטה,
אבל הכי כיף זה בשדה.
קחי אוטובוס לאיזה יער/חור, סתכלי עלהנוף וזה כבר ימלא אותך אמונה.
>אם את מבורכת בכישרון הניגון זה גם נחמדD:<
העיקר זו השמחה שלך, כל השאר שטויות במיץ מנדרינות.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...