עזרה במשברים...ת

חפרתי על זה עם חברה שלי וממש מענין אותי מה אנשים חושבים על זה...

אין ספק שהרבה בני נוער צריכים אוזן קשבת (או אוזן מיץ וכוס קשבת למי שמכיר  ... ) ועזרה בכל מיני קשיים שכולם נתקלים בהם במשך החיים...

ושאלת השאלות- מי אמור לתת להם את זה??

הורים?

מורים?

יועץ בית ספרי(שלא תמיד קיים באמת בשטח...)?

מי????????

האם כאשר מורה לדוג' מזהה קושי אצל תלמיד הוא אחראי לעזור לו לצאת מהקושי? או שאם כן זה נחמד מצידו ואם לו-אז לא?

האם מורה שרואה שהוא לא מצליח לעזור לתלמיד צריך לנסות כיוון חדש או לשלוח אותו להורים/אנשי מקצוע/אחר??

ומצד אחר... יש פסיכולוגים בעולם (-כך אומרים...) באיזה שלב הבנאדם צריך ללכת אליהם?? ואם כבר ללכת- ללכת לאחד שיש לו תואר שני בפסיכולוגיה עם כל הידע המדעי והכל או ללכת למישו שלמד פסיכולוגיה יהודית ואין לי מושג מה רמת הידע שלו למרות שאם כבר פסיכולוגיה, שזה למי שלא יודע בתרגום מילולי-מדעי הנפש, צריך ללכת לאנשים שיודעים את הנפש לפי התורה ויודעים שלא מקישים מהתנהגות של חולדות מעבדה להתנהגות בנאדם...

אני ממש אשמח לשמוע את דעתכם בענין וגם- מה אתם עושים כשאתם צריכים עזרה? (חוץ מלהשתפך פה בפורום...  )

כול אדם שיכול לעזור לא משנהידידיה
אני דווקא חושבת שזה כן משנה!הללוי'ה
לפעמים בנאדם רוצה רק לשפוך את צרותיו אז הוא מוצא מישו ושופך... התוצאה של זה לפעמים לא נחמדה במיוחד.. צריך לדעת למי לשפוך! [למשל אם אתה "רוצה להתאבד" אבל לא באמת..- לא להגיד את זה לאנשי מקצוע!(מורים/פסיכולוגים/יועצים..) הם עלולים לקחת את זה ברצינות וזה בכלל לא נחמד.. היית זקוק למילה טובה ונתנו לך להרגיש דפוק!!]

ולשאלה הגדולה "למי כן לשפוך?" אין לי כ"כ תשובה, נראה לי שכל אחד מכיר את סביבתו ועם קצת סיעתא דישמיא יוכל למצוא את האדם הנכון כדי לשפוך... הייתי יותר ממליצה על מדריך/חבר ולא על בנאדם מבוגר כי מבוגר בד"כ מבין אבל לא יודע לתרגם את זה לעזרה אמיתית.

ולי אישית יש חברה מהממת!!! שעוזרת לי פולטות ואני מודה לקב"ה כל יום ששלח לי אותה!!
כול אדם שיכול לעזור לא משנהידידיה
חבר טוב קשה למצוא אבל  שווהybs
חבר טוב קשה למצוא אבל  שווהybs
חבר טוב!!! קשה למצוא אבל ישybs
אממממ....-ישה"ז=]
דוגרי.. זה כל אחד ומה שמתאים לו...
יש כאלו שממש מחוברים להורים...ואז הם יכולים להיות הכלי עזר הכי טוב...
יש כאלו שבקשר טוב עם המורים שלהם.. ואז אם הם מרגישים בנוח הם אלו שבאמת יכולים לעזור...
יועץ?....-גם יכול לעזור...-ואפילו לשמור איתו על קשר טלפוני...
גם פסיכולוג זה יכול להיות טוב.. אבל....
דוגרי-כולם טובים!!וכולם יכולים לעזור!!!
אבל דוגרי... זה פשוט תלוי בסוג הבנאדם.....
לדוגמא..-אני, אחרי 2 פסיכולוגיות, הורים, יועצת, זה המקום היחיד שעזר לי...;]
ב"הצלחה...!!!
לי הכי עוזר חברות...הכי מבינות אותי! ב"הצלוחה (=רוני!!
תלוי....אש מאנשים קרים.
ההורים-לא!!!!!!!!!!!!!!!1 זה בכלל לא קשור ולא שייך...

המורים-יכול להיות. זה גם די התפקיד שלהם...אבל אני יודעת שאני בתקופה די קשה כבר מזמן, וישלי ירידה ענקית בלימודים, ואפחד באולפנא לא שם לב לזה בכלל..אז אני באמת לא יודעת..

אני חושבת מנסיון שלי שחברות שיא היכולות לעזור!!!! חברות בגיל שלך, או יותר גדולות ממש עוזרות!!! לפעמיים...

גם אחים גדולים אם יש איתם קשר טוב יכולים לעזור...

יועץ-לא תמיד נמצא בשטח..זה המציאות הרעה....

אבל תחיה-למה את צריכה אתזה???
העיקר לא להשאיר בפניםננסי
כאיש מקצוע וכהורה, אני חושבת שהכי חשוב הוא לדבר-לא להסתובב עם הרגשה כבדה בלב אלא לספר למישהוא שאת/אתה במצוקה. זה יכול להיות חברה טובה, יועצת בית הספר, מחנך, מדריך בתנועה. וגם הורים יכולים להיות אוזן קשבת. אם יש בעיה שמאד מדאיגה, אפשר ללכת לאיש מקצוע-יש הרבה מטפלים דתיים שמבינים את החיים וממש יכולים לעזור. הם לא אמורים לתת הרגשה שאתם דפוקים. אם מישהוא רוצה שמות, אשמח לספק שמות של אנשים טובים. גם יועצת בית הספר יכולה להיות טובה. כל אחד עובר משברים לפעמים וחשוב לרכוש כלים איך להתמודד במצבים קשים-אין שום פסול בללכת לשוחח עם מישהוא.
חולה עליך אילת...ת
כל מה שכתבת כאילו דיברת מגרוני... סתם לא בדיוק הכל...
ב"ה אני מוצאת ת'אנשים אבל אני יודעת על הרבה שלא מוצאות...
חשבתי על זה הרבה ולא שאלתי בשביל לקבל רעיונות לעזרה אלא כדי לדעת מה עוד אנשים עושים... עוד פרטים-רק במסר"ש... יום טוב צדיקה!!!
*איילת...אש מאנשים קרים.
יופי....
פרטים במסר"ש....כ-א-פ-ה-!-!-!
את באה היום לסניף???
כאפה בעצמך...ת
אני לא... הייתי בשבת ואת לא היית!!
כבר אני עונה לך...
זה תלוי...שוש=]
זה תלוי במה הבעיה...אם זה משהו במשפחה- צריך לפנות לחברה/ יועצת...ואם זה משהו בחברות...אולי להורים...לא יודעת...פשוט לפנות לכל אחד שאין לו קשר לבעיה
לפי דעתי הפיתרון הכי טוב זה לסמוך על ה' יתברך!רגב
ולהאמין שיהיה טוב!!
ולהרבות בתפילות אליו..כי הוא היחיד שבבאמת יכול לעזור ולשמוע..ולא לתת לך פיתרונות זמניים שהמורות נותנות לך...
צעקי לה' יתברך שיעזור!!ואל תפסיקי מלהאמין!!!!
חברה,ה' אוהב אותך!אל תשכחי...
ללאממצב??
בלי חפירות טוב????!!!
...יעמ"לאחרונה
אדם שקולט אותך טוב, ושאתה חשוב לו.
זה הכי חשוב.
זה יכול להיות כל אחד מהם.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך