עזרה במשברים...ת

חפרתי על זה עם חברה שלי וממש מענין אותי מה אנשים חושבים על זה...

אין ספק שהרבה בני נוער צריכים אוזן קשבת (או אוזן מיץ וכוס קשבת למי שמכיר  ... ) ועזרה בכל מיני קשיים שכולם נתקלים בהם במשך החיים...

ושאלת השאלות- מי אמור לתת להם את זה??

הורים?

מורים?

יועץ בית ספרי(שלא תמיד קיים באמת בשטח...)?

מי????????

האם כאשר מורה לדוג' מזהה קושי אצל תלמיד הוא אחראי לעזור לו לצאת מהקושי? או שאם כן זה נחמד מצידו ואם לו-אז לא?

האם מורה שרואה שהוא לא מצליח לעזור לתלמיד צריך לנסות כיוון חדש או לשלוח אותו להורים/אנשי מקצוע/אחר??

ומצד אחר... יש פסיכולוגים בעולם (-כך אומרים...) באיזה שלב הבנאדם צריך ללכת אליהם?? ואם כבר ללכת- ללכת לאחד שיש לו תואר שני בפסיכולוגיה עם כל הידע המדעי והכל או ללכת למישו שלמד פסיכולוגיה יהודית ואין לי מושג מה רמת הידע שלו למרות שאם כבר פסיכולוגיה, שזה למי שלא יודע בתרגום מילולי-מדעי הנפש, צריך ללכת לאנשים שיודעים את הנפש לפי התורה ויודעים שלא מקישים מהתנהגות של חולדות מעבדה להתנהגות בנאדם...

אני ממש אשמח לשמוע את דעתכם בענין וגם- מה אתם עושים כשאתם צריכים עזרה? (חוץ מלהשתפך פה בפורום...  )

כול אדם שיכול לעזור לא משנהידידיה
אני דווקא חושבת שזה כן משנה!הללוי'ה
לפעמים בנאדם רוצה רק לשפוך את צרותיו אז הוא מוצא מישו ושופך... התוצאה של זה לפעמים לא נחמדה במיוחד.. צריך לדעת למי לשפוך! [למשל אם אתה "רוצה להתאבד" אבל לא באמת..- לא להגיד את זה לאנשי מקצוע!(מורים/פסיכולוגים/יועצים..) הם עלולים לקחת את זה ברצינות וזה בכלל לא נחמד.. היית זקוק למילה טובה ונתנו לך להרגיש דפוק!!]

ולשאלה הגדולה "למי כן לשפוך?" אין לי כ"כ תשובה, נראה לי שכל אחד מכיר את סביבתו ועם קצת סיעתא דישמיא יוכל למצוא את האדם הנכון כדי לשפוך... הייתי יותר ממליצה על מדריך/חבר ולא על בנאדם מבוגר כי מבוגר בד"כ מבין אבל לא יודע לתרגם את זה לעזרה אמיתית.

ולי אישית יש חברה מהממת!!! שעוזרת לי פולטות ואני מודה לקב"ה כל יום ששלח לי אותה!!
כול אדם שיכול לעזור לא משנהידידיה
חבר טוב קשה למצוא אבל  שווהybs
חבר טוב קשה למצוא אבל  שווהybs
חבר טוב!!! קשה למצוא אבל ישybs
אממממ....-ישה"ז=]
דוגרי.. זה כל אחד ומה שמתאים לו...
יש כאלו שממש מחוברים להורים...ואז הם יכולים להיות הכלי עזר הכי טוב...
יש כאלו שבקשר טוב עם המורים שלהם.. ואז אם הם מרגישים בנוח הם אלו שבאמת יכולים לעזור...
יועץ?....-גם יכול לעזור...-ואפילו לשמור איתו על קשר טלפוני...
גם פסיכולוג זה יכול להיות טוב.. אבל....
דוגרי-כולם טובים!!וכולם יכולים לעזור!!!
אבל דוגרי... זה פשוט תלוי בסוג הבנאדם.....
לדוגמא..-אני, אחרי 2 פסיכולוגיות, הורים, יועצת, זה המקום היחיד שעזר לי...;]
ב"הצלחה...!!!
לי הכי עוזר חברות...הכי מבינות אותי! ב"הצלוחה (=רוני!!
תלוי....אש מאנשים קרים.
ההורים-לא!!!!!!!!!!!!!!!1 זה בכלל לא קשור ולא שייך...

המורים-יכול להיות. זה גם די התפקיד שלהם...אבל אני יודעת שאני בתקופה די קשה כבר מזמן, וישלי ירידה ענקית בלימודים, ואפחד באולפנא לא שם לב לזה בכלל..אז אני באמת לא יודעת..

אני חושבת מנסיון שלי שחברות שיא היכולות לעזור!!!! חברות בגיל שלך, או יותר גדולות ממש עוזרות!!! לפעמיים...

גם אחים גדולים אם יש איתם קשר טוב יכולים לעזור...

יועץ-לא תמיד נמצא בשטח..זה המציאות הרעה....

אבל תחיה-למה את צריכה אתזה???
העיקר לא להשאיר בפניםננסי
כאיש מקצוע וכהורה, אני חושבת שהכי חשוב הוא לדבר-לא להסתובב עם הרגשה כבדה בלב אלא לספר למישהוא שאת/אתה במצוקה. זה יכול להיות חברה טובה, יועצת בית הספר, מחנך, מדריך בתנועה. וגם הורים יכולים להיות אוזן קשבת. אם יש בעיה שמאד מדאיגה, אפשר ללכת לאיש מקצוע-יש הרבה מטפלים דתיים שמבינים את החיים וממש יכולים לעזור. הם לא אמורים לתת הרגשה שאתם דפוקים. אם מישהוא רוצה שמות, אשמח לספק שמות של אנשים טובים. גם יועצת בית הספר יכולה להיות טובה. כל אחד עובר משברים לפעמים וחשוב לרכוש כלים איך להתמודד במצבים קשים-אין שום פסול בללכת לשוחח עם מישהוא.
חולה עליך אילת...ת
כל מה שכתבת כאילו דיברת מגרוני... סתם לא בדיוק הכל...
ב"ה אני מוצאת ת'אנשים אבל אני יודעת על הרבה שלא מוצאות...
חשבתי על זה הרבה ולא שאלתי בשביל לקבל רעיונות לעזרה אלא כדי לדעת מה עוד אנשים עושים... עוד פרטים-רק במסר"ש... יום טוב צדיקה!!!
*איילת...אש מאנשים קרים.
יופי....
פרטים במסר"ש....כ-א-פ-ה-!-!-!
את באה היום לסניף???
כאפה בעצמך...ת
אני לא... הייתי בשבת ואת לא היית!!
כבר אני עונה לך...
זה תלוי...שוש=]
זה תלוי במה הבעיה...אם זה משהו במשפחה- צריך לפנות לחברה/ יועצת...ואם זה משהו בחברות...אולי להורים...לא יודעת...פשוט לפנות לכל אחד שאין לו קשר לבעיה
לפי דעתי הפיתרון הכי טוב זה לסמוך על ה' יתברך!רגב
ולהאמין שיהיה טוב!!
ולהרבות בתפילות אליו..כי הוא היחיד שבבאמת יכול לעזור ולשמוע..ולא לתת לך פיתרונות זמניים שהמורות נותנות לך...
צעקי לה' יתברך שיעזור!!ואל תפסיקי מלהאמין!!!!
חברה,ה' אוהב אותך!אל תשכחי...
ללאממצב??
בלי חפירות טוב????!!!
...יעמ"לאחרונה
אדם שקולט אותך טוב, ושאתה חשוב לו.
זה הכי חשוב.
זה יכול להיות כל אחד מהם.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך