בכפר קטן חי איש עני ושמו יוסף, כולם קראו לו "יוסף מוקיר שבת", מפני שכבוד השבת היה חשוב לו יותר מכל. הוא אכל מעט במשך כל השבוע ואת הכסף חסך לצרכי שבת. בכפרו של יוסף גר גוי שהיה עשיר גדול וקמצן. שום דבר לא עניין אותו חוץ מכספו ורכושו. לילה אחד חלם האיש חלום מוזר. בחלום נאמר לו: "כל כספך ורכושך יהיו ליוסף מוקיר שבת, כי מכבד הוא את היום הקדוש". נבהל האיש העשיר, מכר את כל רכושו, ובכסף קנה אבן יקרה מאוד, אותה תפר לכובעו. יום אחד עבר האיש על גשר מעל לנהר. באותו רגע באה רוח חזקה, העיפה את הכובע מעל ראשו, והטילה אותו למים. "כובעי! רכושי! האבן היקרה!", קרא האיש. אך הכובע כבר נסחף לקרקעית הנהר, והאבן היקרה נפלה ממנו. בא דג גדול ובלע אותה. כעבור מספר ימים באו דייגים ודגו את הדג הגדול. אותו היום היה ערב שבת, והשעה הייתה מאוחרת. מי יקנה דג כל כך גדול לכבוד השבת?
הלכו הדייגים לביתו של יוסף. שמח יוסף כשראה את הדג הגדול, וקנה אותו במיטב כספו. מיהר יוסף לבשל את הדג לכבוד שבת, והנה בתוך בטנו יש אבן יקרה!
שמח יוסף, הודה לבורא עולם על החסד שעשה עמו, וגמר להכין את הדג לכבוד שבת. למחרת פגש אותו אליהו הנביא, ואמר לו: "מי שלווה בשביל כבוד השבת, השבת תפרע לו חובותיו".
בפרשת השבוע, ד' יתברך מכה את פרעה בעוד שלוש מכות. הראשונה שבהן היא הארבה. במכת הארבה כתוב: "וינח בכל גבול מצרים", וכותב "בעל הטורים": "מלמד שנח הארבה בשבת"! המכה הייתה שהארבה היכה את היבול הדל שנותר במצרים אחרי הברד, אבל הנס הגדול היה שפרעה ראה שאפילו חיה קטנה ופשוטה עושה את רצונו של ד' יתברך, ושובתת בשבת קודש!
שנזכה לשבות בשבת וניתן לנפש שלנו מנוחה ומרגוע. נצבור כוחות למשך השבוע. (למרות שעיפים מכול השבוע נעשה יותר דברים משבת מאשר לישון בכולה ולקום במוצ"אש ולגלות שפיספסנו עוד שבת. הצעה שלי ללמוד אפילו משהו קטן לכבוד שבת \שני פרקי תהילים\ דבר תודה קטן...... אמן!!! שכול שבת תהיה מיוחדת ושונה מהשבת הקודמת. תזכרו השבת היא הכוח לכול השבוע!!! שנשמע בשורות טובות והשנה נעלה לבית המקדש אמן כן יה-י רצון. השרשור מוקדש לרפואתו של הרב יעקב חי בן מרגלית.
משהו קטן לנשמה!סבתא רוחלה
ווואי!!!מהמם!!אשרייך.ישר כח!![1122]
יפה ישר כחידידאחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים