איזו דרך נכונה שידבוק בה האדם?!SpEcIaLl

כל הזמן מהדהדות בראשי מחשבות....יכול להיות שהדרך בה אני הולכת לא נכונה?!

יכול להיות שהדרך שהחרדים הולכים בה נכונה יותר?!

אני מבולבלת בטרוף.....

מצד אחד אני רואה שהחרדים לא מחפפים והולכים עם האמת עד הסוף וכו' וכו'...אבל יש להם גם הרבה חסרונות כמו סטיגמות,לטאטא הכל מתחת לשטיח,וכו'

מצד שני הזרם הדתי-לאומי יש לו חיפופים בהרבה דברים,כמו :תנועות מעורבות,צניעות-לא בשלמותה וכו',אבל יש להם אהבת ישראל כ"כ גדולה,הם מקבלים כל אחד באהבה,הם מגשרים המון  וכו'....

אז איזה דרך היא הכי נכונה בעיני הקב"ה?!אולי חשוב לה' יותר שנלך עם האמת עד הסוף?!או דווקא לקרב וכו'?!

ואם אחרי 120 יאמרו לי-למה לא הלכת בדרך השניה?!

רבנן!!!!איך אפשר לדעת איזו דרך היא הכי טובה ונכונה?!?!

לדעתיאלעד
כדאי לך להתייעץ עם רב דת"ל שמכיר את הציבור החרדי. הוא יוכל לעזור לך.
באופן כללי יותר, הרב קוק בעצמו (שייסד וחיזק את הציבור הדת"ל התורני) תמך בגישה שמי שזה לא מתאים לו- ז"א מי שעלול להכשל וליפול בגלל הפתיחות לעולם החילוני- שיעזוב ויצטרף לציבור החרדי.
אנחנו בסיירת. לסיירת קשה להתקבל, הרוב נופלים בדרך וגם במהלך השירות יש יותר הרוגים. מקורס טבחות בצה"ל אף אחד לא נופל..תחשבי על זה
....SpEcIaLl
איזה רבנים אתה מכיר שיוכלו לעזור לי?

ובקשר לתשובה שלך-אם באמת כ"כ מסוכן להיות ב"סיירת" אז זה נראה לי דיי מגוחך להוריש את הדרך הזאת הלאה לילדים וכו'...כי מי אמר שהם יצליחו להחזיק מעמד?!
ובתכלס אין לאף אחד ביטוח,אז מכאן יוצא שרק לגדולים ביותר יש ללכת בדרך הזאת,לא?!
עשית כאן הכללות מטורפות!!הללוי'ה
לדעתי המושגים האלה "חרדים" ו"דתיים לאומים" הם יותר אמירה פוליטית(שברור שקשורה לתורה.), נכון שזה משליך גם על עבודת השם אבל זה בעיקרון ככה- חרדים זה בלי המדינה ודת"ל זה עם המדינה.
בכל חברה יש את אלה שיותר עם יראת שמיים ואת אלה שפחות. כל אחד צריך לברר עם עצמו איזו דרך לדעתו הכי נכונה וללכת איתה. בלי נקיפות מצפון, כי זאת האמת שהוא גילה!
וחברה שלי אמרה לי משו שאני חושבת מאוד נכון(בהקשר אחר אבל גם כאן הוא נוגע)- אם תגיעי למעלה וישאלו אותך: "למה עשית ככה?" תעני-"עם הכלים שהקב"ה נתן לי שם למטה ועם העיניים המצומצמות שהיו לי- זה מה שראיתי שנכון לעשות! הלכתי עם האמת שלי עד הסוף!"
וגם לא הבנתי את השאלה "אולי חשוב לה' יותר שנלך עם האמת עד הסוף?! או אולי דווקא לקרב וכו'?!"- מי אמר שזה סותר?!?!

ולשאלה הגדולה- "איך אפשר לדעת איזו דרך היא הכי טובה?"
לומדים מרבנים, לומדים מספרים, שומעים מאנשים את דעתם וכו'... ואז- הולכים לפי השכל הישר שהקב"ה נתן לנו!
בהצלחה!
לא כזה קל לעשות את מה שאמרתSpEcIaLl
אני מבולבלת,אני מנסה לברר עם עצמי איזו דרך היא הכי נכונה,ואז אני רואה שבשני הצדדים יש חסרונות גדולים...ומצד שני שאני חושבת על זה-רוב הגדולי תורה הלכו בדרכם של החרדים..או יותר נכון החרדים הלכו בדרכם....
כאשר אני אהיה בטוחה שבדרך שבה אני הולכת אני ידע גם מה לענות למעלה,אבל זאת הבעיה שאני לא יודעת מהי הדרך הנכונה...
בדרך*SpEcIaLl
לא קל אבל שווה!הללוי'ה
אולי לא הבנת- ההבדל היחידי מבחינת השקפה זה מדינת ישראל, זה יחסית לבירור דבר קטן (זה דבר אחד) עיקר הבירור צריך להתמקד ב-"מה הקב"ה רוצה שנעשה?" ומתוך כך צריך גם להגיע ל"מה עמדתנו בקשר למדינה?", אחרי שעשית בירור כזה את מחליטה באיזה ציבור יהיה לך יותר קל להתקדם בעבודת השם שלך..(עפ"י העקרונות/שאיפות/חזון/אידיאלים שקבעת לעצמך)
זה ממש לא ההבדל היחידיSpEcIaLl
סתם ככה-מה שאת מכנה "מדינה" כבר הרבה מהעם לא שייך אליה,או יותר נכון לא רוצה להשתייך אליה,האידיאל העיקרי של הדתיים-לאומיים הוא א"י השלמה וכו'....
וכן החרדים מתרחקים משאר העם,הדתיים מקרבים את שאר העם...ויש עוד הרבה הבדלים..זה לא רק מה שאמרת "המדינה"..

אז הגענו לשאלה מה הקב"ה רוצה?!-יכול להיות שהוא רוצה שלא ניהיה קשורים למדינה ולא נתקרב לחילונים כדי לא להדרדר אלא להיות "בתוך עצמנו" וללמוד תורה וכו'...אבל יכול להיות שהקב"ה רוצה שנקרב את שאר העם ושכן נייחס לא"י חשיבות מיוחדת,אם כך,איך אדע?!
כשאני אומרת מדינההללוי'ה
אני מתכוונת למדינה האידיאלית ולשאיפה הזאת, והציבור שלנו כן שואף לכזאת ובשבילי המדינה זה בעיקר העם ולא "המנהיגים". ונראה לי שחרדים בעד א"י אבל לא עושים כ"כ למענה, והם גם בעד עמ"י בתנאי שיהיו כמוהם..
לחרדים לא אכפת מא"י רק מהכותל. ו..רגב
אני לא אחת שיוצאת נגד חרדים. אני יודעת א זה משיחות איתם.
שטויותybs
יש הרבה מאוד חרדים שכן אכפת להם מא"י בדיוק כמוך ויותר עם פשוט טוענים שהצבא
זה ביטול תורה ולא להתגייס זה לא אומר שהם פחות ציונים ממך....
וזה נושא לדיון בפני עצמו
את מאמינה שאם את עושה הפגנותybs
זה מה שיעזור לעמ"י והם מאמנים שלימוד תורה יעזור יותר.....
את מאמינה שאם את עושה הפגנותybs
זה מה שיעזור לעמ"י והם מאמנים שלימוד תורה יעזור יותר.....
זה ממש לא ההבדל היחידי 2אלעד
הללויה- הגישה (וממילא ההתיחסות) למדינה, וגם לחילונים, לפירות קדושת שביעית, לצבא, לגאולה- כולם עדיין פרטים, שנובעים מיסודות עמוקים בהשקפה. כל הצדדים לכאן ולכאן שהוזכרו הם רק קצה קרחון של ראיה אחרת לגמרי- כללית או פרטית.

אני מסכים עם SpEcIaLl.
אולי אתם צודקיםהללוי'ה
אבל נראה לי שהכל נובע מזה..
ובמה אתה מסכים איתה? היא אמרה הרבה דברים..
...רגב
כל הדרכים נכונות ("שבעים פנים לתורה")

כל אחד הולך בדרך שלו ולא ישאלו אפחד למה הוא לא הלך בדרך השניה.

כל אחד הולך בדרך שטובה לו. אבל באמת עשית הכללות(קצת הרבה)

ואם את באת חושבת מה שאמרת אז את כנראה חיה בסרט..

כל אחד צריך ללכת עם הדרך שהוא מאמין בה עד הסוף. תעשי באמת ה ששאת חושבת שהכי נכון.

ההכללות שלי דיי נכונותSpEcIaLl
אצל הרוב,ברור שזה לא כולם,אבל לצורך הנושא הספציפי הזה עשיתי הכללות כדי לדעת מהי הדרך הנכונה....
וד"א שאמרת שלחרדים לא אכפת מא"י-לא נכון בכלל,אבל הם לא ילחמו כמו הדת"ל למענה,כי לדעתם תורה היא דבר ראשון ואח"כ א"י(שזה 100% נכון לדעתי)...ויש גם את החרד"לניקים...כך שאת עושה הכללות....אבל את רואה-הרוב נוהג באמת כך ובגלל זה הכללתי....

את אומרת שצריך ללכת עם הדרך שמאמינים בה עד הסוף,אני מסכימה,הקטע הוא שאני לא יודעת באיזה דרך להאמין,וזאת השאלה שלי מלכתחילה אם לא שמת לב חח
חח =]רגב
אבל את לאא יכולה לשאול את זה אנשים אחירים, את יכולה להתיעץ.

את רצריכה ללכת לפי הלב שלך, או הראש שלך.

ואם את שואלת אוצי, כל ההגדרות האלה סתם טפשיות, כולנו יהודים!!

זה לא הקטע של יאלה!! מהיום אני חרדיה! את צריכה ללכ ת בכל דבר כמו שאת מרגישה בובלי שום הגדרות מיותרות. ז באמת טפשי.
זה לא ככה מותקSpEcIaLl
דבר ראשון אני מתייעצת..
דבר שני ללכת לפי מה שאני חושבת שנכון ללכת זה סבבה אבל יש תרעיון של "עשה לך רב" שעל פיו אני אלך ואשאל שאלות וכו' אז לאיזה כיוון אדע ללכת?
קיצר זה הרבה יותר מורכב
תנסיאנונימי (פותח)
תנסי פה ותנסי שם ותחליתי למה את יותר מתחברת !! כי כל אחד בהשקפות שלו ואולי הדרך הנכונה לו היא לא הדרך הנכונה לך בעצם ה' רוצה הכל ולכל אחד יש את התפקיד שלו והכלל טווווובבבבב אז אלווי ותימצאי את הדרך שלך ובאמת שיהיה לך חיים טובים בלי ספקות ובילבולים בהצלחה
שאלהybs
צד אחד אני רואה שהחרדים לא מחפפים והולכים עם האמת עד הסוף וכו' וכו'
איך את רואה את זה???????
("הכובע לא קובע המעיל לא מועיל וגם לתיש יש זקן....")
ויש גם הרבה שלומדים כי אין מה לעשות זה לרוב השיטה לא לתת שום אפשרות למשהו שיעניין אותך חוץ מלימוד פתאום יש משהו מעניין כגון פלא' אז אל מנסים להסביר שלא טוב וכו' פשוט אין פלא'.....לדעתי זה לא הפיתרון צריך גם להתמודד בחיים לא רק להרחיק תבעיות
אחלה נקודה למחשבהSpEcIaLl
אז מה שאני מבינה שהכי טוב להיות דתי לאומי חזק..יענו הכי נכון,לא?!
פחח הם לא הולכים עד הסוף בכלל...יש ויש...אנונימי (פותח)
יש אנשים טובים שהולכים ומקבלים כול אחד..!! ויש אנשים שמשחקים אותה ....שחושבים שמה שהם עושים הכול נכון הכול טוב ואנשים אחרים טועים....ואיך את בדיוק רואה את זה??...

זה שהם נראים צדיקים עם פאות ומגבעת לא אומר כלום!!!!!

ויש גם דתים לאומים שאין להם חיפופים כמו שאת אומרת ויש להם אהבת א"י ונראה לי זה יותר חשוב ...!!!מאשר להעמיד פנים שאתה צדיק!!
אי אפשר להכליל,יסכלוש2
בס"ד
ואת יכולה ללכת בשילוב הכי טוב לדעתך.
תקחי מהחרדים ת'דברים שהם טובים בהם ומהדתיים ת'דברים שהם טובים בהם..
סיכומו של דברybs
הדרך הנכונה זה השו"ע כובע זקן וכו' זה דברים אחרים "מנהגים" אז יש הבדלים בהשקפה זה נושא לדיון בפני עצמו
השו"ע?!SpEcIaLl
מזה?!
ואם אני באמת לוקחת את הדברים הטובים שלהם ואת הדברים הטובים שלהם בתכלס זה הכי מושלם...אבל מה יקרה אם אני צריכה שאלת רב וכו' בהמשך החיים נתקלים בזה לא מעט...לאיזה רב אפנה?!לחרדי או דתי לאומי?!
כי הרי יש דברים שכל צד לא ממש אוהב אצל הצד השני...אז?!
השו"ע=שולחן ערוך (ספר הלכות של העם היהודי...)ybs
שאלות הלכתיות לא משנה איזה הרב כל עוד הוא פוסקybs
שאלות בהשקפה זה השוני השאלה איזה השקפת עולם את בוחרת
כולם יהודים.יעמ"ל
גם 'חובשי הכיפה הסרוגה', עושים את מה שהם עושים מתוך אמונה בה"י.
זה כמו שיכול להיות ברסלבר ויכול להיות חבד"ניק.
אין דרך טובה או לא טובה.
יש דרך שמתאימה לך.
כולם יהודים שומרי תורה ומצוות.
זההעיקר.
יעמ"ל- מסכים עם כל מילהאלעד
הגעתי להחלטהSpEcIaLl
תודה לכולם
כ"כ מהר? איזה החלטה?הללוי'ה
כאילו- מה החלטת?~~~~~~~~
קצת מוזר לשאול איזה החלטה אחרי כל השירשור הזה..~~~~~~~~
העלית נושא חשובננסי
אני חושבת שהעלית נושא חשוב. יש הבדלים בין חרדים לאנשי הכפה הסרוגה, אך צודקים אלה שאומרים שלא כדאי לעשות הכללות. יש חרדים שאומרים הלל ביום העצמאות, ויש אנשי הכפה הסרוגה שמאז הגירוש אינם אומרים הלל. העיקר להיות שלמה עם עצמך-תדברי עם הרבה אנשים, רבנים, תקראי מה שכולם אומרים, תתייעצי עם רבנים ולאט לאט תבני לעצמך תמונה מה הכי מתאים לך. אם יש לך רב שאת מרגישה קרובה אליו מבחינה השקפתית, תדברי אתו. את עדיין בשלב שאת בונה את הזהות הפרטית שלך. בהצלחה
זה לא כ"כ מהרSpEcIaLlאחרונה
הגעתי להחלטה כי דיברתי והתפלספתי על הנושא עם אנשים,חוץ מהשרשור הזה
והגעתי למסקנה שבעזרת ה' אני רוצה בית סרוג חזק
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך