אנשים-אני נואשת לעזרה!דחוף..אנונימי (פותח)

שלום,

יש לי בעי'ה קשה ממש!ואני לא יודעת מה לעשות איתה ואיך לפתור אותה....

אני בת 15,ופתאום הגעתי למסקנה שאני בעצם לא יודעת מה אני ומי אני.ואני יודעת שעכשיו זה הגיל שמעצבים לנו את האישיות ואת המשך החיים....

ונמאס לי כבר לנסות כל מני דרכים להמשך חיים...אני כבר רוצה שיהייה לי אופי ושהאישיות שלי תהיה כבר משהו ופשוט ללכת עם הדרך שלי ולהתקדם...

ואני לא יודעת איך לעשות את זה ואיך להתקדם...אתם אפילו לא מבינים..אני כל פעם מנסה דרך אחרת שאולי תהיה מתאימה בשבילי ואני פשוט כבר מיואשת.....אני מרגישה שאני עומדת במקום ולא יכולה להתקדם...אני מנסה אבל לא מצליחה....וזה גם מביא אותי לפעמים ליאוש ועצב..ואני מתפללת לה' יתברך על זה הרבה!

עזרה!!!ווקשה!!!

תודה צדיקים ויומקסים!

ישלי בעיה ממש דומה לשלךל אני נראלי הולכת למומו הפרה*
התחזק אנאל יודעת המ איתך אני נראלי שהתקרבות אליו^יותר תעזור לי להרגיש נוראמלית עם עצמי!!1 מקווה שעזרתי..
מה הכוונה דרךybs
יענו דתי \חילוני \חרדי או "דוס" יותר "דוס" פחות
בקטע של הדוסים...אבל השאלה איזה..אנונימי (פותח)
יש מליון ואחת סוגים.....
אני גם מתחברת לברסלב אבל יש מליון סוגים בפנים....
יש מבין?
קיצור אנ מבולבלת...
דעתי ככהybs
יש שו''ע ש''מכתיב'' את החיים 24 שעות ביממה כל אשר זה דרכים שכל אחד מוצא לעצמו ע''מ לחזק את האמונה שלו לא חייב שיהיה לך זרם משלך אני למשל לא חושב שאני מוגדר לזרם מסוימם כשקשה ויש משבר אזז עוזר לי לקרוא ספרים של ברסלב[''גן האמונה'' לא ממש ברסלב אבל הסגנון] אבל ב''רגיל'' לא לענ''ד צריך בכל שלב ש''נתקעים'' לראות מה ההלכה אומרת ועושים בלי יותר מדי שאלות
|חושד|תפוזה 1
אופס, התבלבלתי לא משנה..תפוזה 1
אוי...מכירה תהרגשהSpEcIaLl
תאמת זה מה שעובר עליי בשנה האחרונה..והקטע הוא שאני בת 17,נזכרתי רק עכשיו חחכי תכלס שנה הבאה אני כבר ממשיכה בדרך משלי...אז אני אתן לך עצה...שזה מה שעוזר לי לדעת איפה אני עומדת בדיוק ואיזה חיים בעזרת ה' אני רוצה לבנות...,אני פשוט מבררת ושואלת אנשים ומשמיים הגעתי לפורום הזה ואנשים פה עוזרים ברמות..באמת..גם אני לא הייתי כ"כ בטוחה איזו דרך היא יותר נכונה..ואני עדיין לא 100% בטוחה אבל 98% כן חח...אני מנסה לדעת כמה שיותר פרטים כמה שיותר דברים שיוכיחו לי שכזאת אני רוצה להיות..ושזאת הדרך בשבילי....
תעבדי על זה עכשיו..תאמיני לי זה משתלם;)ועדיף כמה שיותר מוקדם....
מ'זתומרת לעבוד על זה?איך?אנונימי (פותח)
אני באמת כבר מרגישה צבועה!כל פעם אני מישהי אחרת..אנונימי (פותח)
ואני לאידעת עד כמה זה באמת אמיתי..
קיצר אני באמת מבולבלת ואני לא יודעת איך להתחיל אפילו!

ממש תודה לכם על הרצון לעזור!
איך...ת
ללכת לשיעורים ולקרוא ספרים מכל מיני סוגים בהתחלה בלי להיות בררנים ולאט לאט את בעצמך מתמקדת על סגנון שאת מרגישה שיותר מדבר אליך ואז ללכת עם הדרך הזו... אבל חוץ מזה תדעי לך שאת בדיוק בגיל שמחפשים ומשתנים ולא צריך לפחד מזה... זה הגיל שהכי חוקרים ומבררים וזה מה שבאמת הכי מבגר ת'בנאדם... אני רואה את זה על פול חברות שלי וגם על עצמי שברגע שאתה שואל את עצמך-לאן בעצם אני הולך? ואתה מברר את זה באותו רגע אתה גדל... ממש בהצלחה בדרך שלך!! התקופה של החיפוש יכולה להיות קשה ומאישת כמו שתארת אבל אם את ע"י זה יותר מתחברת לד' ומדברת איתו התקופה הזו פשוט יפה!!!
טוב בעז"ה....נקווה לטוב!אנונימי (פותח)
אני בעיקרון כבר יודעת על מה אני בערך..(למרות שלכי תדעי,אולי עוד שבוע זה ישתנה...)את מבינה?אני לא סגורה על משהו........גם נגיד אם אני מחליטה שאנ על ברסלב אז כאילו שאני רואה אנשים ברחוב כמוהם אני מנסה להתלבש כמותם כדי להראות מה שאני רוצה..ואז אני מרגישה שזה לא בא ממקום אמיתי...
טוב ניראה לי קצת חפרתי,אני ישתמש בעצות שלכם!
אשרייכם..תודה!
אז יש לך כיוון...ת
אבל באמת בדיוק שמעתי את הרב ארז משה דורון בשיעור על שינוים והוא אמר בדיוק את מה שדיברת עליו- שאחד הדברים החשובים זה לתת לזמן לעשות את שלו... "ומל ד'... את לבבך ואת לבב זרעך..." (-מקווה שציטטתי נכון...) שעם כל הכבוד להשתדלות שלנו את השינוי-מילת הלב וטיהורו ד' עושה ולכן צריך המון סבלנות ולא לנסות לזרז את השינוי ע"י שינוים חיצונים כמו לבוש וסגנון... למרות שזה הכי מפתה... אבל כמו שאמרת-זה פחות אמיתי... -עד כאן מה שהוא אמר בנושא הזה... אגב ממש ממליצה לך לשמוע את השיעור אפשר להשיג אותו על דיסק בדוכנים ובחנויות של ברסלב-קוראים לשיעור "להשתנות" ב"הצלחה!!
כנסיSpEcIaLl
תבדקי עם עצמך רגע לאיזה זרם את הכי מתחברת ופשוט תבררי על הדרך הזאת כמה שיותר..תקראי תשאלי וכו'...יש היום אינט אפשר הכל חח
סבבה...אז אני פשוט יתחיל במקום לחפור....אנונימי (פותח)
נראלי שאף פעם לא מגיעים למסקנה מה הכי טוב..יסכלוש2
בס"ד
תמיד חושבים שאולי הדרך האחרת היא יותר טובה..

אבל הנה כמה דברים שלענ"ד אולי יעזרו לך:
דבר ראשון- תתפללי לקב"ה שיאיר את עינייך למצוא את הדרך שהכי טובה לך..

חוצמזה- את יכולה להסתכל סביבך על כל מיני מבוגרים ולראות איזה דרך נראית לך הכי טובה. את יכולה גם לבנות דרך לעצמך.. לקחת מאחד דבר אחד ומשני דבר אחר..
אני לא יודעת איזה בנ"א את, אבל לי ממש עוזר לכתוב הכל בצורה מסודרת על דף ואז אני קוראת את זה כאילו מבחוץ ואם זה נראלי טוב- אני הולכת על זה.. את יכולה גם לנסות ליצור דמות אידיאלית בדימיון שלך ולחקות אותה..
תנסי אולי לחשוב איך את רוצה לחנך את הילדים שלך, איפה את רוצה לגור כשתהיי גדולה, איפה לעשות שרות לאומי, וגם (והולכים לרצוח אותי עוד שניה..) לחשוב איך את רוצה ת'בן זוג שלך...

סה"כ אני עצמי לא יודעת. לפני הרבה זמן אמרתי לעצמי שאני צ'כה להתחיל להחליט מי אני.. אבל עד לפני חודש המשכתי לחיות עם כל הפצל"שים שלי.. ולפני כחודש התחלתי לחשוב על זה באופן מעשי.. מה שכתבתי זה בערך מה שעזר לי... אבל אני לא יודעת עד כמה זה מתאים לך....

המון ב"הצלחה!!
גם לי יש פצל"ש וזה הבעיה...אנונימי (פותח)
בעיקרון אני כבר יודעת באיזה איזור אני רוצה לגור,ואיך הבעל שלי יראה,ואיך הילדים שלי וכ'ו...
אז מה עכשיו?זה אומר שאני צריכה להתלבש בסגגנון של זה?להתנהג בדרך שלהם?כאילו מה?
ברור שלא!  יסכלוש2
את יכולה ללכת בדרך מסוימת ולא להתלבש כמו אותם אנשים... את אישיות בפני עצמך! את לא כלל חסידות ברסלב!! (לדוגמא..) את רק בנאדם, שדרך החיים שבה הוא בחר ללכת היא כמו של חסידות ברסלב. וזה מה שאמרתי שאת יכולה לבנות לך דרך משל עצמך.
נגיד עכשיו אני בוחרת לי ת'שילוב של ברסלבאנונימי (פותח)
ונוער גבעות(שזה השילוב שאני הכי מתחברת אליו,)אז לבגדים יש גם חלק כי הבגדים משפיעים על האדם..לפחות עלי,והקטע של הלבוש זה חלק חשוב אצלי מאוד!אז מה בא לפני מה?קודם אני צריכה לעצב את האישיות שלי וללמוד ולחקור ולהבין,ואז אח"כ לעבור לחלק של הבגדים?
או שאולי הבגדים באים ביחד,וזה משפיע אחד על השני?
צודקת שהם משפיעים..  אבל איך שאת מרגישה..יסכלוש2
ואם את ממש לא מתחברת לבגדים- את לא חייבת.. אני מתארת לעצמי שאם תלמדי ותחקרי ותעמיקי- כבר אוטומטית תבחרי בגדים בסגנון הזה.. כי תרגישי שזאת הדרך הנכונה.. אולי כדאי תוך כדי ללמוד לשנות לאט לאט ת'בגדים..
וגם אם תתחברי לברסלביות ונערות גבעות אז מן הסתם תחקי ת'לבוש שלהן.. זה יבוא..

אגב, מה זה בגדים של ברסלבים ונוער גבעות? סתם בשביל לדעת.. כי נראלי שאני בערך אחת כזאת.. (ככה אומרים לי.. =])

ב"הצלחה!! ושבת שלום!!
המטרה בחיים היא לגדול ולהמשיך לחפשננסי
זה נשמע שאת ממש בדרך לבנות את האישיות שלך. את מבררת ובודקת מה הכי מתאים לך. אך בעצם כל החיים הוא חיפוש. אנחנו אף פעם לא אמורים להפסיק לגדול ולהשתנות. מי שעומד במקום נופל אחורה. ועוד דבר: יש לגדול בחיצוניות, זאת אומרת, לגדול בהקפדה על המצוות, ויש גם לגדול בפנימיות, במדות, במודעות עצמית, ביחסים עם בני אדם. העבודה אף פעם לא נפסקת, אך זאת תחושה ממש טובה להרגיש את השינויים בעצמנו. בהצלחה
מזל טוב!!!-הגעת לגיל ההתבגרות-אנונימי (פותח)
אין לך מה להיבהל-זה טוב שאת עוברת את זה..
אוףף!!אני שונאת את הגיל הזה........אנונימי (פותח)
ב"ה בעזרתכם ובעזרת ה' יתברך סידרתי לי בראש מאיפה אני מתחילה ולאן אני מתקדמת....
תודה צדיקים!
שבת-שלום ומבורכת![=
שב"ש!!מ.מ.י.ר
בהצלחה!
לא נורא....כחי את הגיל הזה בצורה חוויתית וכייפיתקראתיך
וכך הוא יעבור לך בצחוקים ורק טוב...
בהצלחה.....את לא לבד(:
טליש..~~~~~~~~
לא תמיד זה עניין של בגרות, לפעמים זה קצת גאווה, קורה לכולם...
תבדקי עם עצמך את העניין כי יש מצב שאפשר לפתור את זה עוד לפני שכל הכיתה מתבגרת..
יש אנשים שלא מתבגרים לעולם- אל תתני לזה להפריע לך! חבל!
לעבוד על המידות לא תמיד קל, אבל משתלם!

ויש מצב גדול שטעיתי- אני לא מכירה אותך ובטח לא יכולה להגיד עד כמה המידות שלך טובות! אל תפגעי! הכל מאהבה...
מסכימה איתך...שירושקי
אבל דוגרי יש לנו דברים בכיתה שבמת עוברים ת'גבול...
תעשי טובה-מישי שנקרעת מצחוק בגלל שהטוש שלה התקלקל???
במת????כאילו??לאיזה תת רמה הגענו??
או מישי שמתבאסת שהיא קיבלה 97 במבחן באנגלית???
זה תינוקי,קטנוני(יענו,קטן...=]]),לא בוגר ואפילו ד-ב-י-ל-י!!!!
מה את דואגתאנונימי (פותח)
קודם כל אם כתבת שקשה לך זה בעצם אומר שאת פתוחה את רוצה להשתנות להתקדם אז מה את דוגאת עכשיו שאמרת את זה התקדמת זה הצעד הראשון בשביל לגלות מי אתה להודות שאתה לא מבין להיות פתוח להפציות ושנויים ולחפש את האמת שבך וזה אומר שאת לא תקוע במקום כל שהוא, את מתקדמת וגם רציתי להגיד לך שכמו שאמרת זה הגיל שמגלים מי אתה אבל תדעי שזה הגיל שגם את הכי לא את את נחשפת לעולם שאת חושבת שזה האמת אבל בעצם מבלבל אותך כי כל הזמן יש לך קנפליקטים פנימים ביחס למציאות וכד' אבל זה לא אומר שאת לא יודעת מי את ואך את רוצה לבנות את אישיות שלך ו אין כזה דבר דרך שתתאים לי כל הדרכים מתאימות כל בן אדם מחליט מה הוא יקח מכל מקום מכל דרך ובעצם בנה את הדרך שלו ו ואז הבעיה היא שהכל עדין לא מסודר בראש שלךץ ו אין לך מה לדאוג בגלל זה כי כל מי שבגיל הטיפש עשרה - לא כלכך מודע ליכולות שלו לטוב שיכול לנבוע מימנו בגלל הסביבה, נמצא באותה פרשיה שלך ( אני מצאת באותה פרשיה) . אני בטוחה שזה פשוט עובר יחד עם הגיל ( זה לא אומר שאת לא צריכה לחפש עכשיו אבל פחות לדאוג)בקיצור מה שרציתי להגיד הוא שאני חושבת שאת מדהימה יש לך המון המון יכולת לתרום לעצמך ולאחרים ואני בטוחה שאת בת חווה מקסימה שבעצם יודעת מה היא רוצה מעצמה אבל עדין לא מודעת לעוצמות שבך! הלוואי ורבים היו כמוך!
....יעמ"ל
אני שמח שאני לא היחיד שמרגיש כך.
מצאתי כיוון כבר, ב"ה, אבל זה קשה, ולפעמים לא מתקדמים כמו שמצפים.
ולפעמים לא הולך.
ותאמיני לי שזה לא 'מצאתי דרך בשבילי' נתחיל להתקדם...זה ממשיך איתך כל הזמן.
כדי למצוא איזו נקודת אחיזה, את צריכה למצוא זמן כמה שיותר, כדי לדבר עם א-לוקים.
ת'כלס, ללכת, לצאת למקום מבודד ולחשוב, לדבר, לשיר, לצחוק, לבד.

העיקר זה ה'לבד' הזה כדי שתוכלי למצוא את עצמך.
כמה דברים נורא חשובים, זה ללמוד להתעלם ממה שהחברה אומרת עלייך.
את צריכה לעשות איך שאת מרגישה.
בנוסף, אני יכול לתת לך כמה דברים שאני נעזרתי בהם >אם את בקטע של ספרים<
בגן האמונה המבואר, מסילת ישרים, משיבת נפש. כל אלה ספרים שעזרו לי להיות אני.
באמת שהרבה ממה שאני, זה בעקבות מה שקיבלתי מהספרים האלה.
יש עוד, אבל זה כבר המון.
תפילה, זה הכי טוב שיש. אין ספק, את חייבת להמשיך להתפלל.
התפילה מתקבלת, אם היא לא עוזרת לך, היא עוזרת לעמ"י. >זה משהו שאמר הרב אריה לוין...עייני 'איש צדיק היה'<
אני אומר לך כי את הכל עברתי, ואני עדיין עובר.
הכל מנסיון אישי.
ואני כבר מזהיר אותך, זה קשה.
אבל כמו שאני רואה, את רוצה את זה. אז פשוט תמצאי דברים שאת אוהבת, דברים שמדברים אלייך, ותתחילי לעבוד. צדיקה!
העניין הוא שאנלא מסוגלת לקרוא ת'ספרים האלה...שירושקי
הם ארוכים(??)מתישים,ותעשה טובה-די משעממים(עם כל הכבוד למי שכתב אותם!!!)
אני עכשיו עוברת תקופה מוזרה מאוד(מתבגרת!!!!!!)ואני מרגישה שאני די קרובה
לקלישאה שנקראת 'למצוא את עצמי'(וכן,זאת קלישאה!!!-לדעתי!!)
אולי ביום מן הימים(אפגוש את אלוקים,סתאם,סתאם)אני ימצא את עצמי ואז אני כבר לא יקרא לזה קלישאה-כי זה יהפך למשו אמיתי...
לבינתיים...
שיהיה לכם אחלה חיים=]] ואל תפסיקו לחייך!!!תעשו טובה!!!=]]]]]]]]
ועצה- לחייך במת עוזר(אלא אם זה חיוך מאולץ=[[)
יומעולה,חיים יפים ועולמאושר(עולם מאושר)!!!

וואלה,חפרתי לא??בד"כ אנלא ככה...חי חה חו
ליעמ"לאנונימי (פותח)
אתה ממש צודק בקטע של ללמוד ספרים וכ'ו...
זה ב"ה באמת עוזר...ואני גם מוצאת את הדרך שזה יהיה מעניין ומדבר אלי...
אצלי הנושא ניראה לי יותר מסובך...כי אני לוקחת לי מכל סגנון את הדבר שהכי מדבר אלי וכך נוצר לי בלבול אדיר בניהם,כי אני לא יודעת איך לחבר את הכל למשהו אחד...
ואני מרגישה שאני פשוט נעצרת ולא יכולה להתקרב לה'..
אני גם ממש מתפללת על זה מלא ומדברת עם ה' שיראה לי את הדרך הנכונה וכ'ו....
אבל דוגרי אני גם חושבת שהקטע של הבגדים גם משפיע לע האדם..לפחות עלי וצריך להתלבש בהתאם...ויש לי מלא פיצולי אישיות לכן כל יום אני לובשת משהו אחר ואני כל יום גם מרגישה משהו אחר וזה פשוט מתסכל ברמות לא נורמאליות...ואני גם מנסה להתאלם ממה שהחברה תגיד כי בסופו של דבר זה דופק אותי והחיים הם שלי...אבל אני פשוט לא צליחה..אני חייבת לעבוד על זה קשה.....טוב בעז"ה!אין יאוש בעולם!!!
הלוואי וזה באמת כבר יגמר ואני ימצא את הדרך שלי!!!
תודה לך!!
אם את כבר מקשיבה אני רוצה להרחיב משהו שאמרת...יעמ"ל
בעניין של החברה -שהוא הנושא הכי חשוב שם לע"ד- זה דבר שאת צריכה ללמוד בכלל.
לא רק במקרה הנ"ל אלא בכל בחיים.
את לא צריכה להקריב את החיים שלך פה, בשביל החברה.
בגדים עוזרים בגלל שאח"כ את מונעת מעמצך לאט לאט את כל העניין הזה של תאוות. >אני סובר כך לפחות<.
אני כ"כ מבין אותך עם הקטע של הבגדים. זה קשה.
להצליח לומר לעצמך, זה מה שאני בוחרת.
את יכול לומר לעצמך ולבדוק עם מה את מרגשיה הכי טוב, וככה להתלבש. לא עם מה אנשים שסובבים אותך מרגישים הכי טוב.

אם תשימי לב תגלי שבעצם, כל הספרים, גם החסידים, גם המת'נגדים גם הלאמוגדרי, כ-ו-ל-ם מסכימים על דבר אחד.
הסוף.
הסוף הוא להיות מחבור לה"י. ולכל אחד יש את הדרך שלו.
אז עד שלו מצאת דרך משלך, את לוקחת קצת מכל דרך ואת מנסה לבנות דרך משל עצמך.
לדעתי תצליחי לבנות לעצמך משהו מכל מהידע הזה שאת מלקטת.
הכל שם בעצם אותו דבר, פשוט לפעמים קשה לחבר אותפם שיירה ככה.
>לדוג', המסיל"ש הוא ממש בול מה שאומר ר' נחמן בהרבה מספריו וכן בעל התניא. הם כום מעורבבים. אני לומד חברותא במסיל"ש ותפאום מגלה שזה ממש מה שנאמר בספר התניא. הכל אותו דבר.
רק קשה לסדר את זה במוח.
בוק"ט!
זהלא נגמר, זה ממשיך איתך, וזה כל הכיף. שממשיכים להילחם.
מותר לחפור!יעמ"ל
>אני מתיר<.
הם ארוכים?
ע"פ מה שאני ראיתי משיבת נפש הוא קצרצר והוא יפיפה.
את סתם צריכה לרצות.
אם את לא רוצה, את תמצאי תרוץ.
אין למצוא את עצמי.
לדעתי יש רק למצואאת עצמי עם אלוקים.
כי בעצם, את מחפשת משהו בעולם הזה, שאליו את קשורה, ואיך את קשורה אליו.
אני מסכים עם האימרה שצריך לחייך כל הזמן ולכל אחד.
צפרא מרי טבא!
דווקא אפשר לחבר.מ.מ.י.ראחרונה
דרכו של מרן הרב זצ"ל (כשאומרים מרן הרב זצ"ל הכוונה למרן הראי"ה קוק זצ"ל), היא ליטאיות וחסידות יחד.

מצד אחד שיטת הלימוד היא ליטאית לגמרי, כמו שלמד מהגאון ר' ראובל'ה מדיננבורג ומהנצי"ב מוולוז'ין, ראש ישיבת וולוז'ין (מעוז הליטאות בפולין). מצד שני אפשר למצוא גם חסידות אצלו, והרבה חסידים היו מקורבים אליו, בהם הרבה חסידי ברסלב (רבי אברהם בן רבי נחמן מטשעהרין [בעל הליקוטים] ורבי ישראל קורדונר זכו ללמוד איתו כשהיה הרב של יפו) וחסידים אחרים.

איך הרב צבי יהודה אמר?? אנחנו צריכים להיות 'כלל ישראל'.

ל'בסיעתא דשמיא' - אני אבקש ממך רק בקשה אחת. תקראי את הספר טל הראי"ה של הרב משה צבי נריה זצ"ל, על חייו של מרן הרב זצ"ל, ובוודאי את תגלי עולם חדש.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך