1. לגבי שקיפות עורפית - בעלי ואני דיברנו על זה השבת. בהריון הקודם לא עשינו בכלל את הבדיקה, והפעם החלטנו לעשות, ופתאום שאלתי אותו: אם חלילה מתברר שבאמת יש בעיה, יש רבנים שיתירו הפלה בתנאים מסוימים? בעלי אמר שלדעתו יש מצב, וזה תלוי בכל מני שיקולים. וזה גרם לי קצת להתבלבל... אני אסביר -
יש שתי אפשרויות, למי שיודעת. אפשרות ראשונה היא בדיקת דם + אולטרא סאונד בשליש הראשון של ההריון, ואז הסיכויים שהתוצאה שקיבלנו היא נכונה הם 80%. אפשרות שנייה היא לעשות את בדיקת הדם + הא"ס + עוד בדיקה בשליש השני ואז משקללים הכול ויוצאת תוצאה שהיא נכונה ב-90%-95%. הבעיה היא שבאפשרות השנייה מקבלים תוצאות רק בשליש השני שזה כבר חודש חמישי בערך... בכל מקרה בשביל לדעת ב-100% אפשר לעשות סיסי שילייה (או דיקור מיי שפיר? או שזה אותו הדבר?).
אז למה אמרתי שנהייתי מבולבלת מזה? כי מלכתחילה ביקשנו את האפשרות השנייה. אבל במחשבה שנייה, אולי עדיף את ה-80%, ואם התוצאות חלילה לא טובות אז את ה100%, ואם חס חס חס וחלילה באמת יש בעיה, אז להתייעץ עם רב מה לעשות... ואם מחכים עד חודש חמישי זה כבר ממש מאוחר...........
מה אתן בכלל אומרות על כל הדבר הזה?! היום יש לי תור לא"ס של השקיפות, ואני מתלבטת אם לבקש לשנות את זה לאפשרות הראשונה.......
2. השאלה השנייה שלי היא בקשר לקטנצ'יק השובב. אני לא יודעת מי הסתכלה בנשואות בלבד שסיפרתי את עלילותיו של הנינג'ה הקטן - הוא פשוט קפץ ממיטת התינוק שלו, ובנס גדול לא קרה לו כלום!!!! (היינו אצל הרופא, הסיפור המלא למי שרוצה: http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t408219#4863911).
אז לשאלתי: אנחנו מחפשים בנרות פתרון נורמאלי למצב הזה. כרגע הוא עוד ישן במיטה וזה פחד מוות. אנחנו נכנסים לחדר על כל רשרוש, וזה גורם לו לקום נורא מוקדם בבוקר (כי בד"כ הוא היה מתעורר ומפטפט עם עצמו, ולא היינו באים אליו, והוא היה חוזר לישון לעוד איזה שעה וחצי וזה היה נפלא לכולנו...), ככה בשנייה שהוא מתעורר אנחנו מזנקים לחדר, ואז כל הבית מתעורר מוקדם =/ גם בצהריים זה סיוט.. וכו'. גם מהלול הוא עוד שנייה קופץ, הוא פשוט למד איך לטפס על הסורגים, הוא באמת נינג'ה... חחחח.. היפר שכזה
אז אני מפחדת אפילו להיכנס לשירותים!!! כי אני לא רוצה להשאיר אותו בבית בלי השגחה, ואני לא יכולה לשים אותו בלול כי אני מפחדת שהוא יקפוץ... זה ממש מתסכל!!!!
אז הציעו לי לשים לו ליד המיטה מזרון שאם הוא יקפוץ זה יהיה עליו... אבל זה לא מרגיע אותי ב-כ-ל-ל, אני לא יודעת אם הוא ייפול בדיוק על המזרון, ואני לא אהייה באמת רגועה, חוצמזה שצריך בשביל זה מזרון עבה וגבוה, ולא אחד דק ופשוט, וזה נורא יקר.... ושוב, זה לא מרגיע אותנו.....
אז הציעו לנו פשוט להעביר אותו למיטת מעבר...... אבל ככה הוא בחיים לא יישן!!! הוא יעשה בלאגן שלם בחדר שלו... וגם יש שם רדיאטור דולק.. הוא פשוט יירד מהמיטה ויטייל... הרי במילא גם במיטה עם הסורגים הוא מוחה ובוכה ואם לא היו סורגים הוא היה יוצא משם מיד... איך נרדים אותו על מיטת מעבר??!! ומה נעשה כשהוא יקום בבוקר ויתחיל לטייל לבד בבית בזמן שאנחנו ישנים?!?! הוא רק בן שנה...........
בקיצור אנחנו ממש אובדי עצות.... הלכנו למוצצים ושאלנו אותם אם יש איזה משהו שמגביה את הסורגים במיטת התינוק, והם הסתכלו עלינו במבט משתומם...........
מחכה בכליון עיניים לתשובות לגבי שתי השאלות!
תודה לכולן!!! ![]()