הכל מתערבב.
מצד אחד-אני הבוגר של שיעור גמרא. של להבין את הסוגיה, ופשוט-כן, כן, להנות מללמוד. איזה כיף.
מצד שני- אני הקטנוני. של צחוק על דברים טיפשיים, בן אדם לחברו ברצפה, אני הטיפש. ההיפראקטיבי.
מצד שלישי- אני המוחה. עושה דברים שאני לא יודע אם הם מותרים. רואה סרט עם החברים בשכונה - בסדר או לא בסדר? אני בד"כ לא רואה סרטים. אז מה, לעזוב הכל ולא לראות יותר בכלל בכלל? לצאת מהחברה?
מצד רביעי- ואני הקטן. מה אני בעצם? תולעת! שומדבר. נופים ענקיים, מרחבים חוצי שמיים. נופים של מדבר, של עומק. ומה אני בתוך כל העולם הזה?
מצד חמישי- אני המתבגר. לראות חברים לשכבה שגדולים ממני בשנה וחצי ומתנהגים כמו ילדים בני שלוש. לשון הרע כהל זמן.. ומנסים להתרחק. אבל הם השבט שלי! בבנ"ע! לעבור לאריאל? יש שם ארבעה ילדים בהרא"ה. מה לעשות???
מצד שישי- אני המתלמד. צריך למצוא ישיבה לשנה הבאה. ילד טרמ"ח אני. טרמ"ח בודד. מה נכון? מקו"ח או ישת"ה? רחוק או קרוב? יותר קודש או פחות? חסידות או ליטאות?
וכל הצדדים מנוקזים לילד אחד. נמוך וקטן. "השפל שבין כולם". מה אני??? מי אני? אני לא יודע מה אני.
רוצה לבכות ולא מצליח. רוצה לפרוק אצל מישהו. במילים. מה עושים? מעולם לא הגעתי למצב כזה. שאני לא מצליח לבכות. לא מצליח לבטא את עצמי. מישהו יודע מה עושים?
ועוד בעיה: כל הצדדים שלי מתנגשים. אחד בשני. כמו קרחונים בקוטב. אבל אף אחד לא שובר את השני. סתם התגוששות.
אז למי יש מושג מה עושים? איך יוצאים מהדיכאון המדומה הזה שמתבטא בכל כך הרבה דברים??
מה לעשו"ת????קטנציק
וואו. אין לי מילים.אוסנת
תיאור מדהים של מצב נפשי.
באמת מעיד על בגרות יוצאת דופן.
אני רק רוצה לעודד במילים קצרות, כי זמני קצר...
זו פעם ראשונה (ולא אחרונה) שאתה נעמד מול מציאות מורכבת, מול שאלות גדולות,
ומתחיל לברר את מקומך - את התשובה שלך להן.
במקרה שלך, אני חושבת שתגלה מאוד מהר בכוחות עצמך, שעם כל הקושי והכאב -
יש שמחה גדולה ואושר אמיתי מכל פסיעה בדרך הזו.
ורק בדרך הזו.
כמו שכבר אמרת, חשוב שתמצא דמות בוגרת שתלווה אותך.
אבא ואמא, מדריך, מורה, שכן.
יעשה לך רק טוב.
מחזקת אותך באלף חיזוקים.
יש לך כוחות גדולים - רואים את זה.
לך בכוחך זה והושעת את ישראל...
תודה רבה.קטנציק
מישהו יודע אם את החבר'ה של "שמע קולי" אפשר להשיג גם בטלפון??
עדיף שתפנה למישהו מציאותיאוסנת
שמכיר אותך באמת, ולא רק את מה שאתה כותב/אומר.
הכרות בלתי אמצעית עם האדם כמו שהוא, משנה לחלוטין את ההסתכלות והמחשבה עליו,
וגם יוצרת קשר עמוק ואמיתי יותר בינך לבינו.
רק אם אין שום אפשרות כזאת - אז יש את "חברים מקשיבים" (שהם אנשים מבוגרים ומנוסים, ומאוד מאוד מתוקים).
שמע קולי יכול גם בהחלט לעזור.ענבל
מניסיון.
אמנם הם לא אנשים מבוגרים, אבל ידע נרחב יש להם והם יכולים לעזור מאוד!
אני אישית לא מאוד אהבתי את חברים מקשיבים ודווקא שמע קולי יותר עזרו לי.
אה ואגב, אוסנת, גם אדם מציאותי מכיר את מה שאני אומרת.
הוא מכיר את מה שאני בוחרת שהוא יכיר.
רוצה פיתרון?דאץ
תחייך ותיקח את החיים בסבבה. 
וואו.קטנציק
אחי- זה מה שהייתי צריך. את הריסט. פשוט נהיה לי חיוך ענק על הפנים. תודה רבה.
כאילו נפתחה לי השקפת עולם חדשה מהמשפט הזה. משהו מעבר.
וואו. פשוט תודה רבה.
כאילו: "היי! אנחנו חיים! יש לנו מים זורמים בבית, מיטה, בגדים, אוכל בשפע! וואו! אז מה זה השטויות שאנחנו משחקים בהם!!"
קישור: http://www.aish.co.il/v/r/125705668.html
וואו. פשוט וואו. כאילו הגעתי לאגף חדש במוח. "אגף השמחה". איזה משפט סתמי וענק!
תודה רבה. באמת.
לבאס אותך?אוסנת
זה לא יחזיק לך מעמד.
ככה. כי כזה אתה.
אז עכשיו ביאסתי - כדי שלא תיפול אח"כ בבאסה יותר עמוקה, לבד.
כי מה שאתה מתעסק בו, השאלות והבלבולים - הם הדבר האחרון שאפשר לומר עליו "שטויות".
זאת האמת, זה הגודל שאתה מתעסק בו.
החיים האמיתיים.
וב"ה שהם יצופו לך שוב ושוב ולא יתנו לך לספק אותם ב"תחייך ויהיה טוב".
אז קודם - תחייך, כי באמת יהיה טוב!
אבל תדע שגם צריך לעבוד (סוד? זה ימלא אותך בשמחה הרבה יותר גדולה).
החלט!האדמו"ר מצנעא
החלט באיזה צד אתה, ולך ע"פ אותה שיטה, ע"פ אותה דרך עד הסוף!
אל תתפשר, החלט היכן אתה רוצה להיות, ולך על זה!
כך יצא שלא תהיינה לך בעיות בדרכך, שאם כבישך סלול בצורה ישרה ונקייה נסיעתך תהיה בטוחה ונוחה, אולם אם לא...
בהצלחה. 
לדעתי תבחר ישיבה טובה...ישי .א.
ואתה תבנה את עצמך ע"פ הישיבה כי אין ישיבה שתתאים לך בדיוק אף פעם
יש לי משהו קטן להגיד..הרהור
(גם אני הייתי שנה שעברה טרמחית בת 12.)
אל תרגיש שהגיל שלך משנה.
אני יודעת שזה קשה להיות אדם קטן כשהאינטילגנציה הרגשית/ רגילה שלך אומרת אחרת.
אני חושבת שחלק מכל הבלבול הוא העניין הזה.. ההפרשים בין הגוף שלך לנפש שלך..
יכול להיות שאתה נותן לגיל שלך חשיבות גדולה מידי. תבדוק, אולי זה העניין. (אולי בגלל זה אתה כלכך מבולבל.. חוסר שלמות עם עצמך.)
הגיל משנה גם משנה.האדמו"ר מצנעא
לאנשים בגילאים שונים ישנן פרספקטיבות אחרות על כל נושא. בגילאים עליהם אנו מדברים האדם בונה את עצמו, וכיוון שהוא בונה את עצמו הוא נתקל בקשיים בזהותו עקב כל מיני צדדים בזהותו שנראים לו כסותרים האחד את השני (יש כאלה שאכן סותרים את השני, ויש כאלה שרק נראים לו כן עקב אי-בגרות שבגינה האדם עוד לא מסוגל להכיל מורכבויות).
אני תוהה אם כדאי בכלל לנסות להסביר את עצמי.הרהור
התכוונתי שלא ירגיש שהגיל שלו מהווה מחסום גדול מידי!
שאם הוא עם אינטילגנציה רגשית של גיל 17 שזה שהוא בן 12 לא ימנע ממנו לחשוב איך שהוא רוצה לחשוב.
וכו'.
תודה לכולם!!!קטנציק
תודה רבה לכולם! אני כבר באמצע של לצאת מהמשבר, תודה לכולכם!
קטנצי'ק!!!!בבקשה בבקשה תיכנס....שמחת עולם
אוקי....אני ממש מבינה אותך [לפחות ככה נראה לי...]אני היתי באותו מצב בדיוק כמוך-
הילדה הכי קטנה [גם בגיל בכיתה כי קפצתי כיתה],שחברות שלה מתנהגות כמו תינוקות
והי יודעת שמשהו לא בסדר !!!!!!אז זה מבלבל, ממש ממש מבלבל!!!
אז אתה יודע מה?
תשב עם עצמך ותחשוב טוב טוב, תתחיל בירור כמו שצריך עם עצמך-
מה אני רוצה?לאיפה אני שואף להגיע?
וזה ממש קשה ומפחיד לענות לעצמך על זה,באמת!!!
לי לקח כמה זמן עד שהייתי סגורה על עצמי ועכשיו סיימתי את הבירור שלי [יש לי עכשיו בירור חדש
אבל מתמודדים בעז"ה...=]ויש מזה הקלה בסוף....
ועוד משהו שממש ממש ממש חשוב לי שתכניס למודעות שלך-
הייתה לי מורה צדיקה ממש גלית גלבוע קוראים לה...
היא הייתה אמורה להתחתן עם גדי עזרא שנרצח חודש לפני החתו7נה שלהם ואתה יודע מה?
הבן אדם הזה מלא מלא באמונה!!!!
יש לנו שמה למעלה מישהו שמנהל את העסק הכי טוב שאפשר ובאמת כל פעם שקרה לי משהו רע
אתה יודע מה עשיתי?! התחלתי לקפוץ בכל הבית ולצעוק לצעוק לצעוק:
"כל מה שה' עושה הכל הוא לטובה"
ואפילו אם היה לי מצב של:"וואלה לא חושבת שטוב ואין לי כוח לזה עכשיו" הכרחתי את עצמי וב"ה
אתה חוזר על זה וחוזר על זה וזה באמת עוזר...
אז....אני מאחלת לך שתבחר את הבחירה הנכונה-
ילדה בת ארבעשרה שמקווה שעזרה[=
מצוין.אני77
רק שלא יפתיע אותך אם זה יחזור...החיים עוד ארוכים...אבל גם בפעמים הבאות, אני מאמין שתצא מזה לבד...
שמחת עולם-תודה רבה רבה רבה!קטנציק
אין בעד מה-רק נקודה להבהרה:שמחת עולם
כל החיים אנחנו בבירור רק השאלה היא לאיפה הוא מביא אותנו...
תמיד צריך לבדוק שאנחנו כנים עם עצמנו עד הסוף כי אם לא זה לא מוביל לכלום!
ובירור טוב הוא בירור שמביא אותך למקום שממנו אתה יכול לצאת לבירור יותר גבוה ויותר נכון...
בהצלחה!
כל מילה בסלע.אוסנת
התחלה לא רעה בכלל!משהאחרונה
יש הבדל בין "דברים טפשיים" (שגם מ"מרום" גילי, בערך כפול ממך - אני מבצע מדי פעם), לדברים אסורים. את הטפשיים אפשר במידה, האסורים - לנסות להוריד.
אני הייתי מתחיל בלנצל זמן. לאו דווקא בהגדרה הדוסית הכבדה של "ביטול תורה" אלא בהגדרה של ללמוד דברים שמעיינים אותך (ולא לבגרות או למבחן!), לפתח תחביבים, לבנות לאט לאט אישיות שלמה שבנויה על בסיס עצמה ולא על בסיס רעוע של תדמית.
קל זה לא, אבל אם תשקיע, תצליח.
בהצלחה ! 
משה
(בגיל שלך - מתכנת, עושה את צעדיו הראשונים בתחום ה-Web)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...