אני עושה סידרת כתבות עם הכותרת "לאחות את הקרע" באתר "חילוני", המידע כאן לא ממש נכון ורק בכללי אבל אולי זה ילמד אותם קצת על היום
תגידו מה דעתכם כדי שאני אדע לשפר בכתבה הבאה (תזכרו שאני משתדלת להימנע ממילים כמו "רב, יהדות, הלכה" כי זה מרתיע מאמינים רדומים)
הידעת? ל"ג בעומר הוא לא סתם תאריך שבו כל בני ישראל יוצאים לשרוף חצי מהיערות ולאיים על האוזון!
חשבתם פעם למה כל שנה בתאריך הזה אתם מבלים מסביב למדורה עם גיטרה/ מרשמלו שרוף ביד ומביטים בתפו"א שנשרף במדורה?
בואו נתחיל מהתחלה: למה קוראים לזה ל"ג בעומר בכלל?
סופרים ספירת העומר מפסח עד לחג השבועות (49 יום), מתחילים ביום השני של חג הפסח, שבו הוקרב קרבן 'העומר' בבית המקדש ". מסיימים בחג השבועות (היום ה-50) עם הבאת קרבן 'שתי הלחם'. ל"ג זה בגימטריה 33 (היום ה33 לספירה של העומר)
למה הדוסים מתנהגים כאילו שמישהו מת להם מהתחלת הספירה עד ל"ג בעומר?
האמת היא, שמישהו כן מת לנו, למעשה 24,000 אנשים, כולם תלמידים של ר' עקיבא שלא היו נחמדים אחד לשני ולכן סבלו ממגיפה (מה שמלמד אותנו להתנהג קצת יותר טוב לחברים. אחרת...) שנעצרה בל"ג בעומר
למה בתאריך הזה מירון מפוצצת בדוסים?
במירון יש את הקבר של ר' שמעון בר יוחאי (כן, ההוא מהשירים בגן...) לפני המון זמן כשהרומאים שלטו כאן הם לא רצו שתהיה המשך לדת היהודית ולא הרשו להפוך אנשים לרבנים, בר יוחאי הוסמך לרב בתקופה הזאת ולכן הרומאים רצו להרוג אותו, הוא התחבא במערה ולמד תורה וקבלה. הוא נפטר בל"ג בעומר ולפני שמת ביקש מתלמידיו לא לבכות אלא לעשות מסיבה גדולה עם אור (מדורה) ולשמוח שהוא עוזב את העולם הזה כדי לפגוש את ה'.
ולסיום, השיר שחפרו (אולי רק לי) בגן לקראת ה"חג":
איש היה בישראל
בר כוכבא שמו
איש צעיר גבה קומה
עיני זוהר לו
הוא היה גיבור
הוא קרא לדרור
כל העם אהב אותו
זה היה גיבור. גיבור
מקווה שלא היה יותר מידי חופר XD